طرز تهیه و مضرات کشمش تیزابی ملایر و صادراتی چیست
تبریک جشن تکلیف ؛ 50 تبریک جشن تکلیف زیبا
تبریک جشن تکلیف در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد تبریک جشن تکلیف صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.اگر علاقه مند هستید شعر …
گلچین زیباترین شعر در مورد غذا
شعر در مورد غذا شعر در مورد غذا,شعر در مورد غذای سالم,شعر در مورد غذا خوردن,شعر در مورد غذاهای سالم,شعر در مورد غذای نذری,شعر در مورد غذای خوشمزه,شعری در مورد غذا,شعر در …
گلچین زیباترین اشعار قاآنی
اشعار قاآنی اشعار قاآنی شیرازی,شعر قاآنی شیرازی,دیوان اشعار قاآنی شیرازی,اشعار کوتاه قاآنی شیرازی,اشعار طنز قاآنی شیرازی,دانلود دیوان اشعار قاآنی شیرازی,اشعار قاآنی شیرازی,اشعار قاآنی,اشعار معروف قاآنی,اشعار طنز قاآنی,اشعار زیبای قاآنی,اشعار کوتاه قاآنی,زیباترین اشعار …
طرز تهیه و مضرات کشمش تیزابی ملایر و صادراتی چیست
طرز تهیه و مضرات کشمش تیزابی ملایر و صادراتی چیست
توضیحاتی درباره کشمش تیزابی
به میوه رسیده و خشک شده ارقام مختلف انگور بی دانه یا دانه دار ،کشمش گویند. کشمش آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی و انگوری از جمله کشمشهایی است که این روزها در بازار به فروش می رسد. کشمش آفتاب خشک به کشمش پلویی هم معروف است و کیفیت و قدرت بالا و طعم خوبی دارد. رنگ سرخ، ملاک تشخیص این کشمش از انواع دیگر آن است. – سایه خشک کشمشی است که رنگ آن تغییر نکرده و سبز باقی می ماند. انگورعسگری به این روش خشک می شود و ارزش تغذیه ای آن بالاست. – تیزابی به وسیله تیزاب خشک می شود. این ماده از طعم و بو و کیفیت کشمش می کاهد و دوز زیاد آن سرطانزاست. رنگ کشمش، زرد مایل به قهوه ای خرمایی است. این کشمش به دلیل روغن موجود در تیزاب سطحی چرب و نیمه براق دارد و این ملاک مناسبی برای تشخیص آن است. – انگوری به تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک می شود. رنگ آن زرد کهربایی مایل به قهوه ای روشن است و به دلیل ترکیبات گوگردی فشار مضاعفی بر کلیه ها تحمیل کرده و برای سلامت مضر است.کشمش انگور خشک شدهاست. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیرمعمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود، بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و کشمش حاوی مقدار مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوانها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محلهای عبادت را تزیین میکردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده میشد. کشاورزان در سراسر ایران از گونههای مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید میکنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه عرق کاربرد دارد.
خواص و فواید کشمش
برخلاف آنچه از یک خوراکی شیرین و چسبنده انتظار می رود، کشمش می تواند سلامت دهان و دندان را بهبود ببخشد. خوردن کشمش یکی از راه های طبیعی بازیابی کرم خوردگی ها و التیام پوسیدگی دندان است. طبق پژوهشی کشمش دارای مواد ضدمیکروبی است که رشد باکتری های دهانی مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را سرکوب می کند، بنابراین با وجود اینکه کشمش شیرین است، مانع پوسیدگی دندان ها می شود.به عنوان یک خوراکی سرشار از فیبر بالا،کشمش می تواند در هرچه بهتر انجام فرایند گوارش در بدن، کمک شایانی داشته باشد. مواد غذایی که مانع از یبوست یا اسهال می شوند، خوراکی های مناسب برای بدن هستند و از این لحاظ کشمش شامل هر دو فیبر محلول و نامحلول است که باعث می شوند مواد زائد به راحتی در روده حرکت کنند و فرد دچار یبوست یا اسهال نشود.بررسی ها نشان می دهد مصرف معمول کشمش(سه بار در روز) برای افرادی که دچار افزایش فشار خون خفیف هستند، مفید است. محققان معتقدند که مصرف روزانه کشمش، فشار خون را نسبت به سایر تنقلات یا میان وعده ها به میزان بیشتری کاهش می دهد. علاوه بر این کشمش سرشار از الکترولیت سالم قلب است که از کاهش پروتیین که مشکل متداولی است، جلوگیری می کند.از آنجایی که پتاسیم یکی از مواد معدنی کلیدی برای عملکرد درست بافت ها، سلول ها و اندام های مختلف بدن انسان است، افرادی که مقدار زیادی پتاسیم توسط رژیم غذایی شان دریافت می کنند، خطر ابتلا به سکته مغزی به ویژه ایسکمی مغزی در آن ها کمتر از دیگران است.مطالعات نشان می دهد کسانی که معمولا بعد از غذا کشمش می خورند، قند خونشان نسبت به کسانی که از سایر تنقلات فرآوری شده استفاده می کنند، 23 درصد کاهش دارد و کسانیکه ناشتا این ماده غذایی را می خورند، فشار خونشان 19 درصد کاهش می یابد.
کشمش و پیشگیری از سرطان
مطالعات نشان می دهند میوه های خشک مثل آلو، خرما وکشمش چون ترکیبات فنلی بالایی دارند، نسبت به میوه های تازه آنتی اکسیدان های قوی تری هستند. از آنجایی که آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، بنابراین می توانند برای بدن بسیار مفید باشند. رادیکال آزاد یکی از عوامل اولیه رشد خود به خودی سلول های سرطانی و گسترش آن ها است.به همین دلیل است که خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان مانند کشمش در کنترل و درمان سرطان موثر است. به همین علت پیشنهاد می شود حتما آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. با مصرف کشمش، نه تنها سطح آنتی اکسیدن بدن خود را بالا می برید، بلکه آسیب های وارد شده به سلول ها را کاهش می دهید و مانع از بروز سرطان می شوید.
انواع کشمش و کشمش تیزابی
کشمش آفتابی به میوه رسیده انواع مختلف انگور بی دانه اطلاق می شود که با تابش مستقیم آفتاب خشک شده و به رنگ قهوه ای در می آید. در حالی که کشمش انگوری به رنگ زرد کهربایی تا قهوه ای روشن موجود است و همراه دود گوگرد خشک می شود اما برای تولید انگور تیزابی از محلول های قلیایی مجاز استفاده می شود که محصول نهایی دارای رنگ زرد روشن تا قهوه ای خرمایی است. جالب تر اینکه در بازار ۲ نوع دانه دار و بی دانه نیز وجود دارد به طوری که این طبقه بندی به علت نوع انگور مورد استفاده برای تولید کشمش است. البته علاوه بر کشمش، مویز نیز در این گروه قرار می گیرد که همان کشمشی است که از انگورهای سیاه مجلسی قرمز یا انگور شاهانی تهیه می شود.
خواص کشمش تیزابی
در دو نوع مختلف طبقه بندی می شود: دانه دار و بی دانه ، رنگ های متفاوت دارد از زرد روشن به قهوهای مایل به زرد است که در خشک آن ازحل های مجاز قلیایی استفاده می شود. کشمش تیزابی، با دارا بودن ۷/۳ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم کشمش در رژیم غذایی منجر به وزن پایین تر بدن، کاهش سطح کلسترول در خون و کاهش بروز سرطان روده بزرگ و پستان می شود. همچنین به مقدار فراوان دارای ترکیبات فلاونوئید مانند تانن و کاتکین می باشد. در کارتن هایی در کیسه های تلسکوپی پلی اتیلنی آبی رنگ بهداشتی داخل جعبه بسته بندی می گردد. سفارشات از شرکت های دیگر پذیرفته می گردد. در جای خشک وخنک نگهداری شود.کشمش تیزابی با توجه به استفاده در آجیل، کیک پزی و شیرینی پزی کاربرد فراوانی در بازارهای ایران و جهان نیز دارد و هر ساله میزان زیادی از این محصول در شهرهای غربی کشور ایران به ویژه آذربایجان شرقی تولید و روانه بازارهای ایرانی و بین المللی می شود.
نحوه تولید کشمش تیزابی
روش تولید بدین صورت است که کشاورزان پس از چیدن انگورها، آن ها را داخل تیزاب قرار می دهند. (تیزاب محلول قلیایی مجازی می باشد که شامل مخلوط روغن مخصوص سبزه وکربنات پتاسیوم ایتالیایی است.) سپس انگورها را از داخل تیزاب درآورده و در سکوهای باغ پهن می کنند تا پس از چند روز کاملا خشک شوند. کشاورزان پس از خشک شدن انگورها که حالا دیگر به کشمش تیزابی تغییر یافته اند، آن ها را به کارخانجات سورت و بسته بندی خشکبار انتقال می دهند. در کارخانه، این کشمش های مرغوب را که عاری از هر گونه آفت، شن، خاک و هر نوع بو یا مزه غیر طبیعی باشد، با دقت آماده دسته بندی می کنند. پس از پاک کردن چوب ها و شستشو دادن کشمش ها از گرم خانه عبور داده می شوند. پس از آغشته کردن آن ها با روغن خوراکی و طی مراحل استاندارد سازی، محصولات را در کارتن های 5 و 9 و یا 10 کیلویی بسته بندی و جهت فروش و یا صادرات آماده می کنند.