همه چیز درباره خواص و فواید گل نرگس بهبهان در منزل
آشنایی با خواص مصرف جوز هندی و عسل برای پوست
جوز هندی و عسل جوز هندی و عسل ، خواص جوز هندی و عسل ، جوز هندی و عسل برای پوست ، ماسک جوز هندی و عسل ، خاصیت جوز هندی و عسل در …
همه چیز درباره آشنایی با رابطه آلو بخارا و لاغری شکم
آلو بخارا و لاغری توضیحاتی در مورد آلو بخارا و لاغری آلو خشک هم خوشمزه است و هم پرخاصیت! این میوه ی خشک نه تنها باعث لاغری می شود بلکه با ایجاد …
شرایط نگهداری انواع گیاه سرخس برگ شمشیری و مینیاتوری
سرخس سرخس ,سرخس برگ شمشیری,سرخس کجاست,سرخسیات,سرخسی,سرخس گیاه,سرخس بوستون,سرخس به انگلیسی,سرخس ها,سرخس مینیاتوری,سرخس برگ شمشیری در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد شرایط نگهداری انواع گیاه سرخس برگ شمشیری و …
همه چیز درباره خواص و فواید گل نرگس بهبهان در منزل
توضیحاتی در مورد فواید گل نرگس
سردهٔ نرگس از خانواده نرگسیان(Amaryllidaceae) و تیره Narcissus میباشد. گیاهی دائمی و پیازدار میباشد. پیازهای آن درشت و دارای ورقههای فلسی یا مطبق است. به عبارت دیگر پیاز آن میتواند چندین سال متوالی گل دهد و گل آن همه ساله درشت تر گردد. گلهای نرگس به رنگ سفید، زرد، نارنجی، کم پر و پُر پر هستند. برگهای این گیاه از بن ریشه بصورت صاف یا شیاردار بیرون میآیند و در طول ساقه قرار میگیرند. نرگسها به اندازههای مختلف یافت میشوند از گلهای ۵ اینچی روی ساقههای ۲ فوتی گرفته تا گلهای ۵/۰ اینچی روی ساقه ۲ اینچی. نرگسها شاید آسانترین و مطمئنترین پرورش از میان خانواده تمام گلها هستند و برای افراد مبتدی در باغبانی ایدهآل است. پیاز و برگها حاوی کریستالهای سمی هستند که فقط حشرات اصلی میتوانند بدون آسیب رساندن به آن از آن مصرف کنند هر چند ممکن است جانوران آنها را از زیر خاک بیرون بیاورند.امام رضا(ع) علیه آلاف التحیه و الثناء می فرمایند:ازبوییدنِ گل نرگس غفلت نکنید. هر روز گلِ نرگس را ببویید. چنانچه میسّر نشد،هفته ای یک بار نشد،ماهی یک بار نشد،سالی یک بار و حدّاقل در طولِ عمرتان حتماً یک بار بویِ گل نرگس را استشمام کنید زیرا در بدن رگی ست که انسان را دچار افسردگی میکند و بوی گل نرگس از بین برنده و درمان افسردگی است.گل نرگس گرم و خشک است. روغن نرگس گرم و تر است. پیاز نرگس گرم و خشک است. بوییدن گل نرگس از ابتلا به زکام جلوگیری کرده و در بهبود سرماخوردگی بسیار موثر است. استفاده از مخلوط روغن گل نرگس و عسل سبب بهبود درمان مزمن اعصاب میشود. ماساز روغن گل نرگس روی معده و مثانه باعث بهبود مشکل مثانه میشود. همچنین از این مخلوط میتوان برای درمان و کاهش اسپاسم، دردهای مفاصل و شکستگی اعضای بدن استفاده کرد. در مادران شیردهی که با مشکل سفت شدن شیر مواجه هستند؛ استفاده از مخلوط روغن گل نرگس و عسل و ما ساز آن بر روی سینهها سبب روان شدن شیر میشود. افرادی که دچار دررفتگی مکرر اعضای بدن مثل شانه، کتف، دست و پا میشوند اگر محل دررفته را چندین بار با مخلوط پیاز گل نرگس، عسل و کمی سرکه ماساژ دهند؛ بهبود می بایند. گل نرگس به دلیل خاصیت جاذب خود در درمان عفونت زخمهای عمیق بسیار کاربرد دارد و روش استفاده بدین صورت است که مخل زخم را با مخلوط روغن گل نرگس و پیاز و عسل آغشته کنند. این مخلوط باعث بیرون کشیدن چرک و عفونت و درمان زخمهای عمیق میشود.
انواع گل نرگس
رده بندی یک گونه کشت شده (قابل کشت) نرگس بر پایه توصیف و سنجش یا از یک رده بندی ارائه شده توسط فردی که گونهها را به ثبت میرساند، پایه گذاری شدهاست. کد رنگهای استفاده شده برای توصیف رنگ نرگسها به قرار زیر است: W- سفید (سفید گونه) G- سبز Y- زرد P – صورتی O- نارنجی R- قرمز در توصیف گل نرگس هر نرگس را به دو بخش تقسیم میکنیم گلبرگها تاج گل در طبقه بندی دیگری گل های نرگس به ۱۳ دسته تقسیم می شوند: ۱- Trumpet: گل ها تکی، تاج بزرگتر یا مساوی گلبرگ ها و شیپور مانند، ممکن است تمام گل زرد یا سفید باشد و یا اینکه گلپوش سفسید و تاج زرد و یا گلپوش سفید و تاج صورتی کم رنگ باشد. ۲- Large-cupped: تاج تا طول گلبرگ ها است. گلدهی آنها یک یا دو هفته پس از Trumpetاست. ۳- :Small cuppedطول تاج کوچکتر از طول گلپوش است. ۴- Double: گل ها پرپر است و یک یا چند گل روی هر ساقه گلدهنده تشکیل می شود. ۵- Triandrus: چند گل روی ساقه دارد. گل ها معلق و تاج آن دارای حاشیه صاف است و گلبرگ ها کمی برگشته اند. ۶- Cyclamineus: تاج آن شیپور مانند و گلبرگ های آن باریک است. و به شدت به عقب برگشته اند. ۷- Jonquilla:گل ها معطر، تاج گل کوتاه تر از گلبرگ ها و دارای ۲ یا تعداد بیشتری گل در هر ساقه است. ۸- Tazetta:تاج کوچک، گل معطر و جهت گل بریدینی استفاده می شود. چند گل روی هر ساقه داشته و از پاییز تا بهار گل می دهد. برخی ارقام نیمه مقاوم بوده و باید در گلخانه سرد کشت شوند. ۹- Poeticus: گل تکی و گاهی دو تایی و معطر، تاج فنجانی، گلپوش سفید و تاج آن در مرکز سفید یا زرد و لبه آن قرمز یا نارنجی، گلدهی در اواسط بهار است. ۱۰- Bulbocodiom:این گونه دارای گل های زرد و روشن با تاجی طویل است. گلبرگ های آن به طور معمول قابل توجه نیستند. ۱۱- Split-corona:تاج آنها تا عمق آن بریدگی دارد. حاشیه تاج به طرف عقب و به سمت گلبرگ ها خم شده است. ۱۲- دیگر رقم های نرگس که در گروه های مختلف نرگس قرار نمی گیرند. ۱۳- نرگس هایی که فقط از روی نام گیاه شناسی َآنها قابل تشخیص هستند. این گروه شامل تمام نرگس های وحشی و دورگه های وحشی آنها مانند N. pseudonarcissusو N. tazettaاست.
روغن گل نرگس
طرز تهیه روغن گل نرگس نیز بدین صورت است که برگ گل را به همراه مقدار کمی سرکه داخل ظرف شیشه ای حاوی روغن زیتون میریزیم و در محیط یا دمای متوسط در مجاورت حرارت غیر مستقیم و یا پشت پنجره در معرض نور آفتاب قرار میدهیم. چنانچه در طول این مدت گلها روغن را جذب کنند مقداری روغن اضافه میکنیم و چنانچه مقدار روغن زیتون زیاد باشد برگهای گل را اضافه میکنیم. برای اینکه روغن گل بدست آید ۴۰ روز زمان نیاز داریم. بعد از این مدت, با استفاده از یک صافی، روغن گل را از مخلوط داخل شیشه جدا میکنیم. مایع بدست آمده ؛ روغن گل نرگس می باشد.
فواید و خواص گل نرگس
– بوییدن گل نرگس سردرد بلغمی و سودایی را برطرف میکند. – نرگس مادهای به نام گالان تامین دارد که اثر درمانی مهمی روی آلزایمر دارد. – ضداسپاسم است و نیروی جنسی را تقویت میکند. – برای معالجهی برونشیت از دم کردهی آن استفاده کنید. اگر چند گل نرگس را در خانه بگذارید، افراد خانه نسبت به سرماخوردگی مصون خواهند ماند و مبتلا به این بیماری نمیشوند. – برای رفع تشنج اعصاب چشم، پماد آن را روی چشم بگذارید. – برای التیام زخمها، پودر پیاز خشک شدهی نرگس را روی زخمها بپاشید تا از خونریزی جلوگیری کند. – برای سرباز کردن دملها، پماد آن را مخلوط با سرکه و عسل روی این موضع بگذارید. پیاز کوبیدهی آن با مخلوط عسل، مسهل قوی برای معده است. در مادران شیردهی که با مشکل سفت شدن شیر مواجه هستند؛ استفاده از مخلوط روغن گل نرگس و عسل و ما ساز آن بر روی سینهها سبب روان شدن شیر میشود. افرادی که دچار دررفتگی مکرر اعضای بدن مثل شانه، کتف، دست و پا میشوند اگر محل دررفته را چندین بار با مخلوط پیاز گل نرگس، عسل و کمی سرکه ماساژ دهند؛ بهبود می بایند. گل نرگس به دلیل خاصیت جاذب خود در درمان عفونت زخمهای عمیق بسیار کاربرد دارد و روش استفاده بدین صورت است که مخل زخم را با مخلوط روغن گل نرگس و پیاز و عسل آغشته کنند. این مخلوط باعث بیرون کشیدن چرک و عفونت و درمان زخمهای عمیق میشود. طبق اظهار نظر پزشکان، افراد مبتلا به بیماری آلزایمر با بو کردن این گل امکان درمان پیدا می کنند. بوییدن یا ضماد کردن گل نرگس در درمان بیماریهایی نظیر جوش صورت،کورک،آبسه ها،شبکوری مؤثر است. خوردن6گرم از گل نرگس با عسل انواع کرم معده را از بین می برد. ضماد پیاز گل نرگس با سرکه و عسل برای دمل وکورک بهترین مرهم است.جهت درد مزمن اعصاب و مفاصل و نقرس حکم بهترین مسکن است. جوشانده 4تا8گرم گل نرگس چمنی خشک در یک لیتر آب برای معالجه آسم توصیه شده است. کسانی که می خواهند موهایشان سریع رشد نموده بلند شود مقدار 5تا10گرم گل با ساقه نرگس را دریک چهارم لیتر آب جوشانده بر سر بمالندیا 1تا2گرم پودر گل نرگس را در آب جوش ریخته بر سر بمالید تا به تسریع موهای سر کمک کند. اگر کسی می خواهد در زمستان از شر زکام درامان باشد مرتب گل نرگس را استشمام کند.بوییدن ان سر درد را ساکت و گرفتگی بینی را باز می کند. یک دسته گل همواره می تواند روحیه هرکس را بهتر کند اما، گلهای نرگس تأثیراتی بیشتر دارند آنها می توانند کلیدی برای درمان افسردگی تلقی شوند. روغن نرگس به عصب سو د رسان است . ضماد بیخ نرگس ورم عصب و گره عصب و درد مفاصل را دوا ست. نرگس و بویژه روغنش بندآمدن های مغزی، سردرد تر سودایی را درمان است و سرهای گرم رابدرآرد. رایحه ی گل یاس کمک به فراموشی خاطرات بد، تقویت جرات و افزایش صبر می کند.رایحه ی گل نرگس تقویت کننده حافظه می باشد. در افرادی که به دنبال سردی مزاج ریه یا فلج اعصاب قفسه سینه یا رسیدن سرما به ریه، دچار تنگی نفس شده اند، مداومت بر روغن مالی قفسه سینه با روغن نرگس سودمند است. در احتباس ادرار ناشی از فلج اعصاب مثانه روغن مالی کردن با روغن نرگس در جریان یافتن ادرار موثر است. مداومت بر روغن مالی آلت تناسلی مرد با روغن نرگس قوه جنسی مرد را بسیار افزایش داده و کجی آلت تناسلی را نیز برطرف می کند. اگر 3 پیاز نرگس را یک شبانه روز در شیر (خصوصا شیرگاومیش) بخوابانند و سپس خشک کرده و بکوبند و بر آلت تناسلی مرد بمالند، در بهبود قوای جنسی و توانایی مرد برای نزدیکی بسیار موثر است.