خواص و مضرات مصرف ترخون و مرزه در دوران بارداری چیست

خواص و مضرات مصرف ترخون و مرزه در دوران بارداری چیست

ترخون ترخون ,ترخون به انگلیسی,ترخون به آلمانی,ترخون چیست,ترخون English,ترخون به ترکی,ترخون خواص,ترخون و مرزه,ترخون در بارداری,ترخون در غذا توضیحاتی در مورد ترخون ترخون یا تلخون (نام علمی: Artemisia dracunculus)، گیاهی پایا به …

همه چیز درباره مصرف روغن و پماد عرق النسا در طب سنتی

همه چیز درباره مصرف روغن و پماد عرق النسا در طب سنتی

عرق النسا عرق النسا ,عرق النسا چیست,عرق النساء چیست,معنی عرق النسا چیست,پماد عرق النسا چیست,بیماری عرق النسا چیست,روغن عرق النسا چیست,بیماری عرق النساء چیست توضیحاتی در مورد عرق النسا امروزه متاسفانه شیوع …

دم کرده عناب و زرشک بهترین داروی گرمازدگی

دم کرده عناب و زرشک بهترین داروی گرمازدگی

دم کرده عناب و زرشک بهترین داروی گرمازدگی گرمازدگی,بیماری گرمازدگی,گرمازدگی در بارداری,علائم گرمازدگی,درمان گرمازدگی,درمان گرمازدگی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان گرمازدگی,گرمازدگی را چگونه درمان کنیم,گرمازدگی در کودکان,گرمازدگی در بزرگسالان,گرمازدگی در …

همه چیز درباره خواص گل گاو زبان و سنبل الطیب

همه چیز درباره خواص گل گاو زبان و سنبل الطیب

خواص گل گاو زبان و سنبل الطیب

توضیحاتی در مورد خواص گل گاو زبان و سنبل الطیب

به گزارش سایت جسارت : این روزها برخی افراد از استرس، اضطراب، اختلال در تمرکز، کم‌خوابی یا بی‌خوابی ناشی از تغییر فصل رنج می‌برند. بروز این علائم حتی به میزان ناچیز می‌تواند سلامت روح و روان را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد طبیعی مغز را مختل کند. بنابراین برای تقویت اعصاب و ایجاد آرامش روانی بهتر است از گیاهان آرام‌بخشی چون گل‌گاوزبان، سنبل‌الطیب که اثرات سودمندی دارند استفاده کنیم. گل‌گاوزبان گیاهی است خودرو که اغلب در دامنه کوه‌های البرز می‌روید و در حال حاضر نیز به شکل صنعتی کشت می‌شود. این گیاه دارای گونه‌های زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبا، بسیاری از خانواده‌ها آن را در باغچه‌هایشان می‌کارند. برگ‌ها و گل‌ها بخش‌های مصرفی این گیاه را تشکیل می‌دهند. گل‌گاوزبان به دلیل دارا بودن مقادیر چشمگیر پتاسیم و کلسیم بسیار ادرارآور بوده و با تحریک بدن، تبادلات سلولی را تنظیم و سیستم اعصاب را آرام و برای درمان ناراحتی‌های اعصاب به کار می‌رود. جوشانده و دم‌کرده این گیاه حواس پنجگانه را تقویت کرده و بسیار نشاط‌آور، بازکننده رنگ رخسار، کاهنده غم و اندوه و ضد وحشت و اضطراب است و می‌تواند حواس‌پرتی را رفع و تنگی نفس ناشی از آشفتگی ذهنی را بهبود بخشد.

دمنوش مخلوط گل گاو زبان و سنبل الطیب

یکی از بهترین و سالم ترین نوشیدنی های گرم دمنوش مخلوط گل گاو زبان – لیمو عمانی – سنبل الطیب است. این ترکیب با توجه به خواص معجزه آسای سه گیاه تشکیل دهنده آن، دارای خواص و ارزش غذایی بالا، و طعم و رنگ ویژه، است. به ازای سه لیوان آب جوش، دو قاشق غذاخوری دمنوش مخلوط سه گیاه را در قوری بریزید و بگذارید در حرارت ملایم 5 الی 8 دقیقه دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی درآید. بر اساس ذائقه خود می توانید دمنوش مخلوط سه گیاه را با طعم طبیعی، یا بصورت شیرین با عسل یا نبات میل نمایید. این دمنوش بسیار آرامش بخش است و برای تمدد اعصاب و روان توصیه می‌شود. سنبل الطیب این گیاه یک گیاه بوته‌دار است که از ریشه آن برای مصارف درمانی استفاده می‌شود. ریشه گیاه سنبل‌الطیب در طب سنتی دارای ارزش دارویی است و از آن به عنوان آرام‌بخش اعصاب، خواب آور، ضد تشنج، درمان افسردگی، هضم کننده غذا و ضد دل‌پیچه استفاده می‌شود.

خواص گل گاو زبان و سنبل الطیب

منیزیم موجود در گل‌گاوزبان ضدسرطان بوده و به دلیل دارا بودن «آلکوالویید» می‌تواند ضد حساسیت، ضد‌روماتیسم و ضد التهاب باشد. این گیاه باعث کاهش تب در بیماری‌هایی چون سرخک، مخملک، آبله و کهیر می‌شود. در برخی کشورها برگ‌های تازه گل‌گاوزبان را به علت داشتن مقادیری ویتامین C داخل سالاد می‌ریزند. گل‌های تازه این گیاه نیز بویی شبیه خیار دارد و وقتی در آب خیسانده شود و با آب‌لیمو و شکر مخلوط شود، مصرف آن برای روزهای گرم بسیار نشاط‌انگیز و خنک‌کننده است.گل‌گاوزبان علاوه بر خواص درمانی فوق تصفیه‌کننده‌خون، ضداسپاسم، محرک غدد آدرنال، مقوی قلب و عروق، نرم‌کننده مجاری تنفسی، خلط‌آور، شیرافزا و مسهل بوده، ولی به دلیل دارا بودن آلکوالویید برای زنان باردار و کودکان مضر است. دم‌کرده گل‌گاوزبان به همراه سنبل‌الطیب و لیموعمانی یک نوشیدنی نشاط‌آور و آرام‌بخش است که استفاده از آن به جای چای و قهوه در مجالس عزاداری برای ایجاد آرامش درونی توصیه می‌شود.‌ سنبل‌الطیب این گیاه اعصاب را آرام می‌کند و ضدسرگیجه و تپش قلب است. کسانی که به خوردن قرص‌های شیمیایی آرام‌بخش عادت کرده‌اند بهتر است به سراغ سنبل‌الطیب بروند. این گیاه ضد صرع، ضد تشنج، معرق، ادرارآور، اشتها‌آور، مقوی قلب، ضددلهره و استرس بوده و سردردهای یکطرفه، اختلالات زمان یائسگی، سکسکه‌های مداوم، بی‌خوابی، خستگی و بیماری‌هایی را که منشأ عصبی داشته باشند، تسکین می‌دهد. این گیاه نیز گونه‌های زیادی داشته و انواع وحشی آن خاصیت بیشتری نسبت به پرورش یافته آن دارند و معمولا در دامنه کوه‌های البرز یافت می‌شود.سنبل‌الطیب به دلیل دارا بودن منگنز از سفید شدن مو جلوگیری می‌کند و شستن چشم‌ با جوشانده آن سرخی چشم را از بین می‌برد و مقوی معده و کبد است. گربه‌ها این گیاه دارویی را بی‌اندازه دوست دارند و به خاطر خوردن آن بی‌قرار می‌شوند به همین دلیل این گیاه علف گربه نیز نامیده می‌شود. این گیاه در عطاری‌ها به فروش می‌رسد و مصرف بیش از اندازه و طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث ضعف چشم و گوش شود. متخصصان طب گیاهی توصیه می کنند برای استفاده از خواص درمانی گل گاو زبان و سنبل الطیب بویژه ایجاد آرامش و نشاط حداقل هفته ای 3 بار این دو گیاه را دم کرده و به جای چای نوش جان کنید.ـ اگر در حال مصرف داروهای شیمیایی اعصاب هستید و قصد استفاده از گیاهان دارویی را دارید حتما پزشکتان را در جریان بگذارید، چرا که تداخل دارویی ممکن است به ضررتان باشد. ـ برای خرید گیاهان دارویی به عطاری‌هایی بروید که محصولاتشان در مجاورت نور آفتاب نباشند‌. گیاهان باید به صورت کاملا خشک در بسته‌های بهداشتی پلمب شده و دارای اسم، نشانی، تاریخ مصرف و دیگر مشخصات باشند. ـ بعد از باز کردن بسته گیاه دارویی، بلافاصله آن را درون یک شیشه دردار و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

آرامش اعصاب با گل گاو زبان و سنبل الطیب

گل گاو‌زبان جزء نوشیدنی‌های ثابتِ ما حساب می‌شه، یکبار هم اینجا در موردش نوشته بودیم. شاید وقتی به عطاری بروید و سراغ گل‌گاوزبان را بگیرید بهتون پیشنهاد ‌کنند کمی هم سنبل الطیب بگیرید. حالا این بار مقداری هم سنبل‌الطیب تهیه کردیم، پیشنهاد می‌کنیم برای ترکیب گل گاو زبان و سنبل‌الطیب به نسبت 4 به 1 این دو گیاه را در یک قوری بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. این دمنوش بسیار آرامش بخش است و برای تمدد اعصاب و روان توصیه می‌شود.اما همین مورد سنبل الطیب باعث شد تا کمی در موردش بررسی کنیم. این گیاه یک گیاه بوته‌دار است که از ریشه آن برای مصارف درمانی استفاده می‌شود. ریشه گیاه سنبل‌الطیب در طب سنتی دارای ارزش دارویی است و از آن به عنوان آرام‌بخش اعصاب، خواب آور، ضد تشنج، درمان افسردگی، هضم کننده غذا و ضد دل‌پیچه استفاده می‌شود.+ پیشنهاد می‌کنیم در هنگام دم کردن دمنوش گل‌گاوزبان یک عدد لیمو امانی داخل آن بیندازد و یا چند قطره لیمو ترش را در فنجانتان بریزید تا نوشیدنی‌تان خوش‌رنگ شود.

خواص و فواید دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب

آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء ، قوه جنسی.گل گاوزبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند

طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب

ابتدا ترکیب آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشد. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.به‌طور کلی، مصرف روزی یک وعده دمنوش گل‌گاوزبان برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند اما باید برای خرید گل‌ها و برگ‌هایی که می‌توان از آنها دمنوش‌های گیاهی تهیه کرد، توجه لازم داشت و از مکان‌های معتبر، چنین محصولاتی را خریداری کرد چون گاهی در مخلوط کردن برگ‌ها و گل‌ها در برخی عطاری‌ها و مراکز فروش این محصولات تقلب اتفاق می‌افتد. خوردن این خوراکی‌های تقلبی هم باعث بروز مشکلاتی می‌شود. با این حال، ‌اگر گل‌گاوزبان را از مراکز معتبر تهیه کنید، می‌توانید دمنوش آن را با مخلوط کردن گل و آب‌جوش و دم کردن آن به مدت حدود 10 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور آماده کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 17 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.