خواص و مضرات زردچوبه برای قلب و پوست کودکان
کنجد کاهش دهنده کلسترول خون
کنجد کاهش دهنده کلسترول خون خواص کنجد,فواید کنجد,کنجد درمانی,خاصیت کنجد,خواص کنجد درمانی,خواص کنجد برای پوست,خواص کنجد برای مو,خواص کنجد برای جوانی,خواص کنجد برای بارداری,خواص خوردن کنجد,فواید کنجد خام,فواید کنجد پخته
خواص و مضرات توت خشک در باداری و دیابت و بدنسازی
توت خشک توت خشک ,توت خشک و دیابت,توت خشک به انگلیسی,توت خشک برای لاغری,توت خشک چاق کننده است؟,توت خشک در بارداری,توت خشک کالری,توت خشک برای دیابتی ها توضیحاتی در مورد توت خشک …
خواص و مضرات چای سبز و دارچین برای لاغری شکم
چای سبز و دارچین برای لاغری توضیحاتی در مورد چای سبز و دارچین برای لاغری چای دارچین نوشیدنی معمول ایرانیان است، چای نوشیدنی اصیل ایرانی با خواص متعدد و کافئین، دمنوشی است …
مضرات زردچوبه
توضیحاتی در مورد مضرات زردچوبه
زردچوبه یکی از ادویه های محبوب در نقاط مختلف جهان است که خاستگاه آن به جنوب آسیا باز می گردد. زردچوبه در بسیاری از دستورالعمل های غذایی به ویژه غذاهای هندی کاربرد دارد.
زردچوبه چیست
زردچوبه با نام علمی Curcuma Longa، یک ادویه باستانی، گیاه دارویی و رنگ غذایی در خانواده زنجبیل است. ساقه های زیرزمینی آن به نام ریزوم شناخته می شوند و به رنگ زرد درخشان یا نارنجی هستند. آنها به طور معمول خشک شده و تبدیل به پودر می شوند و سرشار از کورکومینویدها، ترکیباتی گیاهی و عامل رنگ مشخص زردچوبه، هستند. زردچوبه یکی از اجزا اصلی کاری های هندی است و مزه آن تلخ و تند توصیف می شود. زردچوبه به طور عمده از کربوهیدارت ها، بیشتر نشاسته و فیبر، تشکیل شده است. با این وجود، همانند همه ادویه ها، زردچوبه حاوی ترکیبات گیاهی و مواد مغذی است. ترکیبات فعال اصلی در زردچوبه کورکومینویدها هستند. آنها مسئول رنگ زرد-نارنجی و بیشتر فواید سلامت این ادویه هستند. کورکومین شناخته شدهترین کورکومینوید در زردچوبه است. افزون بر این، پودرهای زردچوبه ها یا کورکومین تجاری به طور معمول حاوی مواد افزودنی هستند که از آن جمله می توان به دی اکسید سیلیکون اشاره کرد. برخی انواع ارزان پودر زردچوبه ممکن است حاوی افزودنی های غیر قانونی نیز باشند که در برچسب مواد تشکیل دهنده به آنها اشاره ای نشده است.
زردچوبه و کاهش التهاب
کاهش التهاب: التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها پیوند خورده است. مطالعات نشان داده اند که مکمل های کورکومین ممکن است سطوح نشانگرهای التهابی را کاهش دهند.
عوارض مصرف زردچوبه
اگر از مکمل دارویی زردچوبه استفاده کرده یا به انواع خوراکیها از این ادویه اضافه میکنید باید قبل از مصرف درخصوص عوارض جانبی ناخواسته آن اطلاعات کافی داشته باشید.زردچوبه موجب کاهش لخته شدن خون میشود؛ که این حالت در نهایت میتواند باعث افزایش خطر بروز کبودی و خونریزی در افرادی که از اختلالات خونریزی رنج میبرند شود. زردچوبه همچنین به برخی داروها واکنش نشان میدهد و اگر فرد به هر دلیل در بخشی از بدن دچار خونریزی شده باشد ممکن است باعث افزایش خونریزی و بند نیامدن آن شود.
مضرات مصرف زردچوبه و مشکلات گوارشی
یکی از مضرات استفاده از زردچوبه بروز مشکلات گوارشی از جمله ریفلاکس و بازگشت اسید معده به مری است. همچنین مصرف زردچوبه میتواند در بیماران مبتلا به آرتریت یا ورم مفاصل باعث مشکلات گوارشی شود. کارشناسان براین اساس توصیه میکنند افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند یا دارو برای بر طرف کردن ترش کردن معده، هاضمه و یا سوزش سر دل مصرف میکنند از ادویه زردچوبه به همراه غذا استفاده نکنند.
مضرات مصرف زردچوبه و مشکلات کیسه صفرا
زردچوبه حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات است که مادهای شیمیایی و موثر در افزایش خطر سنگ کیسه صفرا در بزرگسالان است. در یک مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، مصرف زردچوبه با افزایش قابل توجهی از ماده اگزالات در بدن و حتی یافت آن در نمونه ادرار داوطلبان همراه بوده است. همچنین افرادی که دارای مشکل سنگ کلیه هستند نیز باید تا حد امکان از مصرف زردچوبه خودداری کنند، زیرا اگزالات باعث تشکیل سنگهای متبلور در بدن میشود.
مضرات مصرف زردچوبه و افت شدید فشار خون
باوجود اینکه مصرف زردچوبه برای کاهش فشارخون موثر است، اما در افرادی که مبتلا به بیماری فشارخون پایین هستند مصرف این ادویه باید با احتیاط همراه باشد، زیرا میتواند باعث افت شدید فشارخون و به دنبال آن بروز مشکلات در سلامتی فرد شود.
حالت تهوع یکی از مضرات مصرف زردچوبه
یکی دیگر از مشکلاتی که مصرف زردچوبه ایجاد میکند بروز حالت تهوع است، بویژه اگر زیاد از آن استفاده شود.
ضرر ماسک زردچوبه برای افراد با پوست سفید
از زردچوبه میتوان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد، مخلوط این ادویه با آب و یک روغن گیاهی مانند روغن نارگیل یا زیتون میتواند باعث درخشان شدن پوست، ترمیم جای زخم و رفع چین و چروکهای پوستی شود، اما افرادی که پوست روشن و سفید دارند باید در استفاده از این ماسک احتیاط کنند، زیرا میتواند جذب صورت شود و تا چند روز اثر زردی بر روی پوست بماند.
عوارض مصرف زردچوبه و کورکومین
زردچوبه و کورکومین به طور کلی امن و بدون عوارض جانبی جدی در نظر گرفته می شوند. با این وجود، برخی افراد ممکن است هنگام دریافت دوزهای بالا در قالب مکمل ها برخی عوارض جانبی را تجربه کنند.
مقدار مصرف زردچوبه
هیچ توصیه رسمی برای مصرف زردچوبه وجود ندارد و بیشینه مصرف قابل تحمل نیز شناسایی نشده است. با این وجود، به عنوان یک قاعده کلی، میزان مصرف شما نباید از دوزهای توصیه شده روی برچسب مکمل ها تجاوز کند. از سوی دیگر، برخی دستورالعمل های رسمی برای مصرف کورکومین وجود دارند. کمیته مشترک فائو و سازمان بهداشت جهانی درباره افزودنی های غذایی، میزان مصرف غذایی قابل قبول در روز را سه میلی گرم در هر کیلوگرم از وزن بدن مشخص کرده است. به عنوان مثال، برای فردی با وزن 81 کیلوگرم این به معنای مصرف 239 میلی گرم در روز است. با این وجود، نتایج یک مطالعه نشان داد که دوزهای 3,600 تا 8,000 میلی گرم در روز موجب عوارض جانبی جدی نمی شوند. مطالعه ای دیگر نشان داد حتی دوزهای واحد 12,000 میلی گرمی نیز به خوبی تحمل شده اند.
خطر سنگ کلیه یکی از مضرات مصرف زردچوبه
زردچوبه زیاد میتواند خطر سنگ کلیه را افزایشدهد. این، بهدلیل وجود اکسالات در زردچوبه است. اکسالات میتواند به کلسیم بچسبد تا اکسالات کلسیم حلنشدنی بسازد که عامل اصلی سنگ کلیه است. بنابراین، اگر کلیه شما سنگساز است، زردچوبه برای شما ماده ممنوعه است. در یک مطالعه، مصرف زردچوبه، در مقایسه با دارچین، باعث ترشح اکسالات ادراری بیشتری شد و این واقعیت را تاییدکرد که این میتواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود.
مضرات زردچوبه برای زنان باردار و شیرده
با استناد به مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، زردچوبه فقط درصورتی برای زنان باردار بیخطر است که بهعنوان ادویه در غذا استفادهشود. باید از مصرف مکملهای زردچوبه در دوران بارداری پرهیزکرد. و در مواردی که به زردچوبه حساسیت دارید، بهتر است در دوران بارداری از آن پرهیزکنید. مهمتر از همه اینکه، اطلاعات کافی درباره اثرات جانبی زردچوبه بر زنان باردار و شیرده دردسترس نیست. و چون بارداری و شیردهی، دو دوره مهم در زندگی زنان است، بهتر است موقتا زردچوبه کنارگذاشتهشود. زردچوبه بهندرت در زنان شیرده موردمطالعه قرارگرفته است و اینکه ترکیبات فعال آن از طریق شیر مادر عبورمیکتد یا نه تاکنون ناشناخته است. تاثیرات آن در نوزادان شیرخوار نیز ناشناخته است.
مضرات زردچوبه اسهال و تهوع
اسهال و حالت تهوع، دو علامت شایع مربوط به مکملهای زردچوبه هستند. زیرا کورکومین موجود در زردچوبه، دستگاه گوارش را تحریکمیکند. بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، افرادی که روزانه ۳.۶ تا ۸ گرم کورکومین را بهمدت ۴ ماه مصرفکردند، دچار تهوع خفیف شدند (۳.۶ تا ۸ گرم کورکومین، دوز نسبتا بالایی است). حتی دوزهای پایین کورکومین نیز میتواند در برخی افراد باعث تهوع شوند.
خواص کلی زردچوبه
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است گرفتگی و انسداد صدا را باز می کند و برای تمیز کردن کبد به کار می رود. زردچوبه سرشار از نیاسین،آهن،روی،مس،پتاسیم و منیزیم است و دارای مادهای به نام کورکومین است که عامل رنگ زردچوبه و آنتی اکسیدانی قوی است که باعث سمزدایی در بدن میشود. مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است. برای رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجوید. زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می کنند که می توان از سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا مقدار ۲ کپسول سه بار در روز استفاده کرد. برای خشک کردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت. زردچوبه بادشکن، تصفیه کننده خون، تب بر، محرک و انرژی زا می باشد. خانم هائی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده کنند. برای درمان اسهال و اسهال خونی حتماً از دم کرده زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل به کار می رفته است.