خواص چای سبز و خواب و بی خوابی و قبل از خواب

خواص چای سبز و خواب و بی خوابی و قبل از خواب

خواص چای سبز و خواب و بی خوابی و قبل از خواب چای سبز و خواب ،چای سبز و خواب،چای سبز و بیخوابی،چای سبز و بی خوابی،چای سبز و کم خوابی،چای سبز …

همه چیز درباره آشنایی با روش نگهداری و خواص گل لادن خوراکی

همه چیز درباره آشنایی با روش نگهداری و خواص گل لادن خوراکی

گل لادن گل لادن ,گل لادن عکس,گل لادن خوراکی,گل لادن ویکی پدیا,گل لادن نگهداری,گل لادن الوان,گل لادن رونده,گل خوراکی لادن توضیحاتی در مورد گل لادن با این که انواع زیادی از گل …

خواص دارویی گل میخک

خواص دارویی گل میخک

خواص دارویی گل میخک خواص گل میخک,فواید گل میخک,گل میخک درمانی,خاصیت گل میخک,خواص گل میخک درمانی,خواص گل میخک برای پوست,خواص گل میخک برای مو,خواص گل میخک برای جوانی,خواص گل میخک برای بارداری,خواص …

میخک هندی

میخک هندی

توضیحاتی در مورد میخک هندی

گیاهی است کم توقع و مقاوم و همیشه سبز از خانواده پیتوسپوراسه و زادگاهش استرالیا،همیشه سبز و به عنوان گل بریده مورد استفاده است،در زادگاهش در هوای ازاد ارتفاعش گاه به ده متر میرسد،برگها سبز کمرنگ با حاشیه زرد و یا سفید کرمی و مانند برگ گیلاس موج دار و درخشنده،گل خوشبو و میوه ریز ان زینتی است،جهت خوش فرم نگهداشتن این گیاه هر ساله قبل از بهار نیاز به هرس شدید دارد و طول شاخه ها را باید به یک سوم کاهش داد.کاشت بذر بلافاصله پس از جمع آوری میوه ها در بهار،پیوند بر روی پایه های مقاوم در اواخر تابستان.میخک هندی با نام انگلیسی Winter daphneو نام علمی Daphne odora از خانواده Thymelaeaceae ،گیاهی همیشه سبز و بومی چین و ژاپن است که برگهای آن تخم مرغی شکل، ضخیم، نوکدار و چرمی و براق است. پوست تنه درخت خاکستری رنگ و گلهای آن سفید، قرمز یا زرد رنگ و بسیار معطر است که در اواسط بهار شکوفا میشوند. این گیاه به دلیل حالت برگها و گلها، به عنوان یک گیاه زینتی زیبا در فضای سبز در نظر گرفته میشود.

نور مورد نیاز میخک هندی

به نور کافی احتیاج دارد.در صورت تاریک بودن هوا برگها شروع به ریزش می نمایند.نور متسقیم افتاب به برگها صدمه میزنند.محل رشدی آن باید سایه روشن باشد و به خصوص در تابستانهای گرم باید در بعد از ظهر در سایه قرار گیرد و به دلیل شرایط خاصی که برای رشد نیاز دارد، میتوان آن را در باغهای صخره ای که گیاهان دیگر تحمل رشد ندارند در سایه کشت نمود و به خوبی رشد میکند.

دما مورد نیاز میخک هندی

مقاومت خوبی نسبت به درجه حرارت پائین دارد،تا حدود ۴ درجه سانتی گراد مقاومت میکند،بهترین درجه حرارت در تابستان ۲۴ است،به هوای مرطوب و مملو از اکسیژن نیاز دارد.این گیاه به سرمای خشک و طولانی مدت حساس است و از طرفی گرمای زیاد را هم نمیتواند تحمل کند و فقط در مناطقی که تابستان خنک دارند میتوان آنها را در آفتاب کشت کرد البته بهترین مکان برای کاشت این درختچه در مکانی نیمه سایه است.

آبیاری مورد نیاز میخک هندی

در تابستان ۲-۳ بار در هفته و در زمستان یکبار در هفته ابیاری کنید،اگر درجه حرارت نزدیک به صفر است آبیاری را قطع کنید.میخک هندی نیاز به آبیاری منظم دارد و بهترین زمان آبیاری برای آن وقتی است که سطح خاک کمی خشک شده باشد تا هم نیاز آبی آن فع شود و هم ماندگاری آب رخ ندهد.

رطوبت مورد نیاز میخک هندی

در تابستان به غبارپاشی روزانه و در زمستان به یکبار در هفته نیاز دارد . غبارپاشی جهت تمیز شدن برگها کافی است،در صورت تمایل هر ماه یکبار از مواد براق کننده شیمیایی استفاده کنید.

تغذیه مورد نیاز میخک هندی

گیاه را با کودهای مایع و جامد محلول در اب مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور هر دو هفته یکبار تغذیه کنید.

خاک مناسب مورد نیاز میخک هندی

به خاک تقریبا سنگین نیاز دارد(لیمونی سنگین).در صورتی که خاک سبک باشد گیاه قامت راست خود را از دست میدهد.گیاه در حال رشد احتیاج به تعویض گلدان سالانه دارد،در صورت عدم امکان تعویض گلدان،خاک های سطحی را با خاک نو غنی از مواد غذایی عوض کنید.

علت سقوط برگها در میخک هندی

آبیاری بیش از اندازه است،اجازه دهید سطح خاک در فاصله بین دو ابیاری خشک شوذ و سپس ابیاری را با میزان کمتری شروع کنید.

علت نقاط سوخته روی برگها  در میخک هندی

غبارپاشی در افتاب باعث ان است،عبور نور مستقیم افتاب از قطرات به جا مانده به روی برگها مانند عبور نور از شیشه عمل میکند که صدماتی به برگها وارد میکند،غبارپاشی را در صبح یا عصر انجام دهید

مشکلات و آفات میخک هندی

برگها چین و چروک دار و خشک میشوند:هوا خیلی گرم است،گیاه را به محل سردتری منتقل نموده،غبارپاشی روزانه را با اب ولرم و سبک فراموش نکنید. برگهای جوان سیاه رنگ میشوند:هوا خیلی سرد است،گیاه را به محل گرمتری منتقل نموده. برگها خم میشوند:گیاه تشنه است،گلدان را به مدت ۱۵ دقیقه درون تشت پر از اب قرار دهید،آبیاری را تنظیم نمایید و غبارپشی روزانه را فراموش نکنید. رشد گیاه متوقف شده است:گیاه از کمبود عناصر غذایی در خاک در رنج است،این کمبود را با افزایش کودهای مخصوص طبق دستور جبران کنید. واریته های ابلق رنگ خود را از دست میدهند:نور کم است،گلدان را به محل روشن تر با نور غیر مستقیم منتقل کنید. زخم های پنبه ای شکل سفید رنگ در سطح زیرین برگها شکل گرفته است:عامل ان حشره افت است،گیاه را با سم حشره کش نفوذی هر دو هفته یکبار سمپاشی نموده و یا اینکه با پنبه اغشته به محلول سم لکه ها را مسموم کنید. برگها رنگ پریده هستند و سقوط میکنند:نور کافی نیست،گیاه را به محل روشن با نور غیرمستقیم منتقل نمایید.. شته‏ها ممکن است نوک ساقه‏ها را از بین ببرند برای مبارزه با آنها از اسپری حشره‏کش‏های سیستمیک استفاده می‏کنند.این گیاهان به بیماری لکه دار شدن نیز مبتلا می شوند. 

راههای تکثیر میخک هندی

کشت با بذر: برای این منظور در تابستان که بذرها رسیده اند، آنها را جمع آوری کرده و اقدام به کشت مینمایند. کشت قلمه: در این روش میتوان از دو نوع قلمه استفاده نمود یا از قلمه چوبی در تابستان که در انتهای آن تعدادی برگ باشد و یا قلمه نیمه چوبی بدون برگ در پاییز. در هر دو حالت قلمه در بستر مرطوب، روشن و به در از نور مستقیم خورشید کشت میگردد تا ریشه دهی صورتی گیرد. (بستر مناسب برای قلمه زنی ماسه بادی میباشد)

همه چیز در مورد میخک هندی

میخک هندی که در باغهای شمال کشور نیز کشت می‏شود درختچه ‏ای است همیشه سبز, زیبا, با برگ‏های ضخیم به رنگ سبز تیره و براق و باریک به طول 5 تا 7 سانتی‏متر و گلهای سفید و معطر که اوایل اردیبهشت ماه شکفته می‏شود. حداکثر بلندی آن 1.5 تا 3 متر و حداکثر گستردگی 1.5 تا 2 متر است. مکانی سایه از یک باغ صخره‏ ای که اکثر گیاهان در آنجا به سختی رشد می‏کنند برای آن مناسب است. این گونه در شهرهای شمال کشورمان و آب و هوای تهران و کرج بخوبی رشد می‏کند و بعلت حساسیت به سرمای طولانی وخشک در سایر نقاط کشور در گلخانه حفظ می‏شود. محل سایه-روشن و یا جائیکه دارای سایه بعدازظهر باشد (ضلع شرقی دیوار) برای آن مناسب است البته در محل آفتابی نیز رشد می‏کند ولی اگر نور مستقیم آفتاب با انعکاس گرما از دیوار مجاور مخلوط شود گیاه آسیب خواهد دید. در نواحی که دارای تابستان خنک هستند درختچه را در محل گرم و آفتابی که از گزند باد نیز در امان باشد می‏کارند. نیاز به خاک هوموسی, کمی قلیایی تا خنثی بازهکشی خوب دارد برای مهیا کردن زهکشی سریع که برای این درختچه اهمیت دارد می‏توان آن را روی بلندی کاشت. در فاصله بین دو آبیاری باید اجازه داد تا خاک کمی خشک شود.

زمان فرمدهی میخک هندی

فرم‏دهی این درختچه بهتر است در زمان گلدهی آن صورت گیرد. بدین صورت که شاخه ‏های گلدار کوچک را از نزدیکی شاخه‏های بزرگتر قطع کرده و ترکه‏های بلند را از کنار یک جوانه سالم و یا ساقه جانبی کوچک حذف می‏کنند برای ایجاد یک درختچه گسترده شاخه‏ ها را از کنار جوانه ‏هایی که به طرف خارج تاج قرار گرفته قطع نموده و برای ایجاد یک درختچه افراشته با گستردگی کم, شاخه‏ ها را از کنار جوانه‏ هایی که به طرف داخل تاج قرار گرفته قطع می‏کنند

مشخصات برگ های میخک هندی

برگ‌ها حالت چرمین و براق دارند که اکقرا سبز رنگ هستند اما نمونه‌هایی ابلغ این گیاه با حاشیه‌های کرم، سفید نیز وجود دارد. در صورت مساعد بودن شرایط محیطی در فصل بهار گلهای سفید رنگی با عطر ملایم می‌دهد. گل آذینان خوشه‌ای از گلهای معطر در انتهای شاخه است. گل دارای پنج گلبرگ سفید است که هر گلبرگ حدود یک سانت طول دارد. میوه آن کرک دار و به شکل کپسولهای چوبی در حدود یک سانت عرض و به ۳ دریچه تقسیم شده و داخلان دانه‌های سیاه و سفید صمغی وجود دارد. نام انگلیسی میخک ژاپنی Pittospurm japanese می‌باشد. نام علمی Pittosporum tobira

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.