خواص و مضرات و حکم گوشت خرچنگ در اسلام چیست
تاثیر مصرف و خواص شکلات تلخ در کاهش وزن و لاغری
تاثیر مصرف و خواص شکلات تلخ در کاهش وزن و لاغری خواص شکلات تلخ در کاهش وزن ، خواص شکلات تلخ ، خواص شکلات تلخ برای لاغری ، شکلات تلخ و لاغری …
آشنایی با خواص و عوارض چای سبز
آشنایی با خواص و عوارض چای سبز خواص چای سبز,فواید چای سبز,چای سبز درمانی,خاصیت چای سبز,خواص چای سبز درمانی,خواص چای سبز برای پوست,خواص چای سبز برای مو,خواص چای سبز برای جوانی,خواص چای …
خواص چای ریحان
خواص چای ریحان خواص چای ریحان,فواید چای ریحان,چای ریحان درمانی,خاصیت چای ریحان,خواص چای ریحان درمانی,خواص چای ریحان برای پوست,خواص چای ریحان برای مو,خواص چای ریحان برای جوانی,خواص چای ریحان برای بارداری,خواص خوردن …
گوشت خرچنگ
گوشت خرچنگ ,گوشت خرچنگ چه حکمی دارد,گوشت خرچنگ و خواص آن,گوشت خرچنگ در اسلام,گوشت خرچنگ چه خاصیتی دارد,گوشت خرچنگ حرام,گوشت خرچنگ خواص,گوشت خرچنگ حرامه
توضیحاتی در مورد گوشت خرچنگ
فروش محصولات حرام دریایی، از جمله فروش گوشت کوسه و خرچنگ و برخی دیگر از ماهیان و آبزیان حرامگوشت در برخی شهرهای کشورمان شیوع پیدا کرده است. حیوانات حلالگوشت، ضوابط و معیارهای مشخصی دارند که گاهی بی اطلاعی از این موضوع موجب میشود، کسانی که در پی تنوع در غذاها و طعمهای متفاوت هستند، اغذیه ای، که از نظر شرع اسلام حرام است را مصرف کنند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گوشت خرچنگ صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
خرچنگ و حیوانات دریایی
خرچنگ ها حیواناتی هستند از دسته سخت پوستان که روی بدن آن ها را پوسته ای سخت پوشانده است و در دسته بندی حیوانات، جزء انواع دریایی آن قرار می گیرند. از نظر فقهای دین اسلام خوردن گوشت خرچنگ توصیه نمیشود و هیچ اختلاف نظری در این خصوص وجود ندارد . خوردن گوشت حیوانات دریایی به جز آنهایی که فلس دارند توصیه نمیشود .
حکم مصرف گوشت خرچنگ
فقها و مراجع تقلید “دامت برکاتهم” معیاری برای حلال بودن گوشت آبزیان بیان کرده اند، آنها فرمودهاند: خوردن گوشت حیوانات دریایی حرام است مگر ماهیانی که پولک (فلس) داشته باشند و خرچنگ چون فلس ندارد و از چنین ویژگی برخوردار نیست، بنابراین خوردن آن حرام است. علاوه بر این معیار کلی، برای حرمت خوردن گوشت خرچنگ، دلیل خاصی هم برای حرمت خرچنگ، در احادیث اهلبیت علیهم السلام وجود دارد. امام موسی کاظم (علیهالسلام) میفرمایند: خوردن جرّی (نوعی ماهی) و لاک پشت و خرچنگ حرام است. با بررسیهای به عمل آمده نسبت به نظر مراجع تقلید “ادام الله ظلهم” در مورد گوشت خرچنگ به این نتیجه رسیدیم که همه علمای شیعه “دامت برکاتهم” خوردن گوشت خرچنگ را حرام میدانند و بنا به گفته آیه الله مهدی هادوی تهرانی ، صاحب نظر در دانش های دینی، مسئله حرمت خوردن گوشت خرچنگ، مسئله اختلافی نیست که یکی از علما آن را جایز بداند و دیگری حرام (همه مراجع و علما گوشت خرچنگ را حرام می دانند).
مصرف گوشت خرچنگ در بارداری
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف گوشت خرچنگ برای زنان باردار بیخطر است؛ ولی آنها باید در مصرف خرچنگ اعتدال را رعایت کنند. مصرف خرچنگ که منبعی عالی برای ویتامین B و امگا-۳ به شمار میرود، در دورهی بارداری به شدت توصیه میشود. هر چند، زنان باردار باید این سخت پوست را به طور کامل بپزند تا انگلها و باکتریهایی که ممکن است زندگی جنین را به خطر بیندازند، از بین بروند. همچنین، به زنان باردار توصیه میشود، عمدتا از نوعی از خرچنگ استفاده کنند که دارای کمترین میزان جیوه باشد؛ از جمله شاه خرچنگ و خرچنگ آبهای آزاد.
فروش و استفاده از گوشت خرچنگ
استفتاء: خرید و فروش و استفاده از گوشت خرچنگ و خرگوش چه صورت دارد؟ حضرت آیه الله خامنهای: خوردن آن حرام است. حضرت آیه الله فاضل لنکرانی: حرام است. حضرت آیه الله بهجت: خرچنگ و خرگوش حرام است . حضرت آیه الله مکارم شیرازی: جایز نیست و فروختن آن به غیر مسلمین اشکالی ندارد. در جامعه اسلامی مردم بر اساس اعتمادی که به حکومت اسلامی دارند، تصور میکنند که هر چه فروخته میشود حتما منع شرعی ندارد و براحتی از خوردنیها تناول میکنند. چرا که متاسفانه خیلی از مسلمانان، از خیلی از احکام بی اطلاع هستند. خوب نتیجه این میشود که مثلا چون نسبت به حرمت گوشت خرچنگ بیخبرند از آن میخورند. حضرت آیه الله تبریزی: حرام است. اگر به کفار به شکل صوری بفروشند و قصد استنقاذ نسبت به آن داشته باشند مانعی ندارد. حضرت آیه الله سیستانی: خوردن آن حرام است ولی خرید و فروش چون منفعتی غیر از خوردن دارد اشکال ندارد. حضرت آیه الله صافی گلپایگانی: گوشت خرگوش و خرچنگ حرام است و فروختن آن نیز برای خوردن جایز نیست. چنانچه منافع محلله داشته باشد از قبیل خوراک طیور و غیره، فروختن آن برای این جهت اشکالی ندارد.
مصرف گوشت و سرطان
به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می دهد. سرطان پانکراس یکی از بدخیم ترین سرطانهاست و نتایج یک تحقیق که در مجله انستیتو ملی سرطان آمریکا (National Institue of cancer) به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف فراوان گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 50 درصد و مصرف فراوان گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس) این خطر را تا 68 درصد افزایش می دهد.
مزایای خوردن گوشت گوسفند
مزایای خوردن گوشت گوسفند را شاید بسیاری از مردم بدانند اما این گوشت به میزان باور نکردنیای از بالاترین میزان ارزش غذایی برخوردار است. گوسفند شاید در نگاه اول شبیه به بز باشد اما تفاوت گوسفند با بز به طور واضح قابل تشخیص است. به طور معمول بدن گوسفند از پشم پوشیده شده و دارای سطحی صاف و منظمی نیست اما پوست بزها پوشیده شده است، از موهای بلند و یکدست است. با این تفاسیر گوشت بز هم میتواند جایگزین خوبی برای گوشت گوسفند باشد اما نمیتواند تمام مزایا و طعم گوشت گوسفند را داشته باشد، در ضمن قیمت گوشت گوسفند در بازار از گوشت بز بیشتر است. شاید یکی از دلایل آن سختتر بودن پرورش گوسفند نسبت به بز و مزه بسیار دل نشین و نرمی گوشت گوسفند نسبت به بز است.
گوشت خرچنگ از نظر آیه الله مکارم شیرازی
در بخش استفتائات پایگاه اینترنتی آیه الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به این که آیا خوردن گوشت خرچنگ حلال است این گوشت حرام توصیف شده است. آیه الله مجتبی تهرانی: نیز در بخش مرتبط با استفتائات خود در پاسخ به خوردن گوشت خرچنگ پاسخ دادهاند که حرام است. استاد هادوی تهرانی: در تعابیر فقها، معیار (و ملاکی) برای حلیت گوشت آبزیان بیان شده است. (به طور کلی) گوشت حیوانات دریایی (حرام است)و خورده نمیشود، مگر ماهی هایی که پولک(فلس) داشته باشند و خرچنگ از چنین ویژگی برخوردار نیست،( پس طبق این معیار، خوردن آن حرام است).
گوشت خرچنگ برای تجهیزات جراحی
طبق نتایج پژوهشی، خرچنگ منبعی عالی برای موادی به نام کیتوسان و کیتین است؛ به همین دلیل، از خرچنگ میتوان برای تولید تجهیزات جراحی از قبیل نخ بخیه، گاز پانسمان، پارچههای بیمارستانی، باند زخم، عوامل ضد قارچ، غشای دیالیز، و مواد ضد باکتری استفاده کرد. این ویژگی خرچنگ به خاطر قدرت بالقوهی زیستفروسایی موجود در دو مادهی کیتوسان و کیتین است؛ به این ترتیب، این مواد به آسانی در حین فرایند التیام زخم ناپدید میشوند.
ارزش تغذیهای گوشت گوسفند
بسیاری از خانوادهها بر این باورند که گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیهای بیشتری دارد و چون بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورشهای سنتی میدهد، فقط گوشت گوسفند را میپسندند و هیچ نوع گوشت دیگری به مذاقشان خوش نمیآید. درست است که گوشت گوسفند موافقترین مزاج را دارد و سرعت هضم آن بیشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد، اما باید بدانید گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذیهای با یکدیگر برابری میکنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است با این تفاوت که گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تریگلیسیرید خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آنکه کمچربتر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایینتری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتیهای قلبی و دیابت هستند بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذاییشان حذف کنند.
خواص گوشت گوسفند
از مزایای گوشت گوسفند میتوان به پر انرژی بودن آن اشاره کرد. کبد گوسفند از جمله قسمتهای پر انرژی آن است. این موضوع را میتوان در محتوای کالری نیز مشاهده کرد. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند حاوی ۲۰۶ کیلو کالری است. توجه داشته باشید که هر انسان بالغ به طور تقریبی به ۲۰۰۰ کالری نیاز دارد. مصرف کالری میتواند در فعالیتهای روزانه، استقامت بالا و کاهش خستگی هنگام فعالیت بدنی به کمکتان بیاید.این راز بسیار مهمی نیست، گوشت حیواناتی چون گاو و گوسفند دارای پروتئین بالایی هستند که برای بدن بسیار مفید است. هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷.۱ گرم پروتئین است. این مقدار پروتئین برای کسانی که میخواهند بدن ماهیچهای داشته باشند، بسیار به کار میآید. از مزایای پروتئین در بدن میتوان به ایجاد و افزایش توده عضلانی، اتصال چربی، هضم غذا، ایجاد قدرت و انرژی در بدن اشاره کرد.
گوشت خرچنگ و دیابت
به دلیل وجود مقدار زیادی کروم در خرچنگ، مصرف این مادهی غذایی برای افرادی که مبتلا به مقاومت به انسولین هستند، بسیار مناسب است؛ زیرا کروم موجود در خرچنگ به بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) قند خون و متعاقبا به کاهش سطوح گلوکز خون در بدن کمک میکند. کروم موجود در گوشت خرچنگ باعث تسهیل در کارکرد انسولین، و در نتیجه، پیشگیری از بروز دیابت میشود.
گوشت خرچنگ و بیماری های قلبی
با مصرف گوشت خرچنگ میتوانید از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنید، زیرا مواد مغذی موجود در این مادهی غذایی میتوانند سطح کلسترول بدن را در خون کاهش دهند. به علاوه، سلنیوم موجود در خرچنگ نیز از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد بر سلولهای بدن که متعاقبا باعث بروز بیماری قلبی میشوند، پیشگیری میکند.
گوشت خرچنگ و کلسترول خوب
مادهی مغذی کروم موجود در خرچنگ به افزایش سطح اچدیال (کلسترول خوب) در بدن کمک میکند. افزایش کلسترول خوب در بدن کمک میکند خطر ابتلا به حملهی قلبی، سکتهی مغزی، بیماری سرخرگ کرونری، و بیماریهای دستگاه گردش خون در افراد کاهش یابد. به علاوه، استرول موجود در خرچنگ نیز به مهار جذب کلسترول و چربی موجود در سایر محصولات غذایی کمک میکند. به علاوه، اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در گوشت خرچنگ به کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول بد (الدیال، لیپوپروتئین کمچگالی) نیز کمک میکنند؛ این عوامل معمولا باعث انسداد دیوارههای سرخرگها میشوند.
گوشت خرچنگ و سلامت پوست
به زنانی که همیشه به سلامت پوست و مویشان اهمیت میدهند، توصیه میکنیم گوشت خرچنگ مصرف کنند؛ زیرا این مادهی غذایی فواید بسیاری برای زیبایی به همراه دارد. روی (زینک) موجود در خرچنگ میتواند از ریزش مو پیشگیری کند، و همچنین ویتامین B12 نیز میتواند از اعصاب و سلولهای پوستی محافظت کند.
مواد مغذی گوشت خرچنگ
با اینکه گوشت خرچنگ دارای مجموعهای از مواد مغذی است و برای سلامتیتان فواید بسیاری دارد، نباید آن را بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف کرد. زیرا گوشت خرچنگ حاوی آلودگیهایی نظیر فلزات سنگین، دیاکسین، و جیوه است. از این رو، قبل و بعد از مصرف گوشت خرچنگ باید به موارد بسیاری توجه کنید، از جمله: میزان کلسترول موجود در خرچنگ بسیار بالا است – ۷۶ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم؛ با این حال، حداکثر میزان مصرف توصیه شده برای کلسترول، روزانه ۳۰۰ میلی گرم است. از این رو، اگر میخواهید فقط از فواید مصرف خرچنگ بهرهمند شوید، باید آن را به اندازهی کافی مصرف کنید و از مصرف بیش از حد آن پرهیز کنید، زیرا با مصرف بیش از اندازهی گوشت خرچنگ، نه تنها از فواید آن بینصیب خواهید ماند بلکه ممکن است دچار بیماری نیز بشوید.