علت و مضرات تنگی نفس و خمیازه کشیدن زیاد نشانه چیست
علت و دلایل و درمان کما رفتن بیمار با قرص در خواب چیست
کما رفتن کما رفتن ،کما رفتن چیست،کما رفتن یعنی چه،کما رفتن با قرص،کما رفتن چیست،به کما رفتن یعنی چه،به کما رفتن با قرص،به کما رفتن چیست،علت به کما رفتن چیست،علت کما رفتن …
گیاهان مناسب و مفید برای زنان
گیاهان مناسب و مفید برای زنان خواص گیاهان,فواید گیاهان,گیاهان درمانی,خاصیت گیاهان,خواص گیاهان درمانی,خواص گیاهان برای پوست,خواص گیاهان برای مو,خواص گیاهان برای جوانی,خواص گیاهان برای بارداری,خواص خوردن گیاهان,فواید گیاهان خام,فواید گیاهان پخته
کدام كبوديها نشانگر بيماري خطرناكي است؟
کدام كبوديها نشانگر بيماري خطرناكي است؟ کبودی,بيماري کبودی,کبودی در بارداري,علائم کبودی,درمان کبودی,درمان کبودی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان کبودی,کبودی را چگونه درمان کنيم,کبودی در کودکان,کبودی در بزرگسالان,کبودی در نوزادان,کبودی در …
خمیازه
خمیازه ,خمیازه کشیدن,خمیازه زیاد,خمیازه کشیدن زیاد نشانه چیست,خمیازه های کشدار,خمیازه نشانه چیست,خمیازه بیش از حد,خمیازه کشیدن زیاد,خمیازه کشیدن نوزاد,خمیازه کشیدن زیاد نوزاد,خمیازه کشیدن بیش از حد,خمیازه کشیدن در نماز,خمیازه کشیدن در خواب,خمیازه کشیدن در حالت کما,خمیازه زیاد نشانه چیست؟
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خمیازه و علت آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.پدیدهای است غیر ارادی از تغییر حالت میان هوشیاری و خواب آلودگی و برعکس. این پدیده قابل سرایت میباشد که برخی دلیل این حالت را کمبود اکسیژن و برخی خستگی میدانند. (امادلیل دقیق آن مشخص نیست.) در این حالت هنگامیکه دم انجام میشود، هوا ریهها را پر کرده و عضلات شکم شل میشوند و عضله دیافراگم به پایین حرکت میکند. سپس مقداری از این هوا در هنگام باز دم از ریهها خارج میشود.خمیازه کشیدن راهی برای کنترل درجه حرارت مغز است و به هوشیاری فرد کمک میکند. این پدیده از علائم کمبود قند خون، مشکل قلبی(مثل سکته قلبی) و سردرد میگرنی است.
خمیازه چیست
بازکردن دهان و تنفس عمیق به صورت «غیرارادی» و گاهی کشش در دستها و سینه است که تقریباً از زمان پیش از تولد و به عبارتی دقیق تر از دوره جنینی و در یازده هفتهای قابل مشاهده است. معمولاً این حالت از نشانههای خواب است. این پدیده در انسان و برخی حیوانات دیده میشود، اما در بیشتر حیوانات امری غیرعادی است. پژوهشها نشان میدهد که این عمل، مسری است.این حالت یک رفلکس غیرارادی است که طی آن دهان باز شده و ریهها مقدار زیادی هوا را فرو میبرند. سپس هوای فرو برده شده، به آرامی از ریه خارج شده و بازدم صورت میگیرد. در حین خمیازه کشیدن پردهی صماخ کشیده شده و ممکن است چشمها نیز بسته شوند، به طوریکه از آنها اشک خارج شود. این حالت هیچگونه فکر کردن یا انجام کار خاصی را نیاز ندارد، همچنین مکانیسم آن نیز در افراد مختلف یکسان است.
حقایقی در مورد خمیازه
این حالت درواقع، پاسخی به خستگی یا بیانگیزگی میباشد.
کودکان حتی زمانیکه در رحم هستند نیز میتوانند این حالت را انجام دهند
این حالت بیشتر به علت پاسخ طبیعی تلقینی انسانها مسری میباشد.
این حالت به عنوان یک عملکرد اجتماعی که کسالت و خستگی را منتقل میکند شناخته میشود.
خمیازه در حیوانات
انسانها و شامپانزهها تنها موجوداتی نیستند که خمیازه میکشند. تمام مهرهداران، از ماهیها و پرندگان گرفته تا گرگها و اسبها، خمیازه میکشند. اما فقط سه گونه وجود دارند که این حالت در آنها مسری است: انسانها، شامپانزهها و خانوادهی گرگها و سگها.
در خمیازه چه بخشهایی از بدن موثرند؟
این حالت یک بازتاب غیرارادی عصبی است که در آن، ابتدا به طور همزمان وارد کردن هوا به درون ریهها و کشیده شدن پرده گوش رخ میدهد و به دنبال آن، بازدم اتفاق میافتد. در این حالت ، بخشهای بسیاری از بدن به کار میافتند. اول، دهان شما باز میشود و فک پایین میآید و اجازه عبور هر چه بیشتر هوا را میدهد. سپس، هنگامیکه دم انجام میدهید، هوا درون ریههایتان را پر میکند، عضلات شکمتان شل میشود و عضله دیافراگم که بین قفسه سینه و شکم است، به پایین حرکت میکند. بعد از این که هوای تنفسشده ریهها را پر کرد، مقداری از این هوا در هنگام بازدم از ریهها خارج میشود.
دلایل خمیازه کشیدن
این حالت یک بازتاب غیرارادی عصبی است که در آن، ابتدا به طور هم زمان وارد کردن هوا به درون ریه ها و کشیده شدن پرده گوش رخ می دهد و به دنبال آن، بازدم اتفاق می افتد.این حالت یک واکنش طبیعی بدن است که در ظاهر طبیعی و ساده به نظر می رسد. این در حالی است که این واکنش پیچیده تر از آن چیزی است که اکثر افراد تصور می کنند. بر خلاف پلک زدن که برای تر کردن چشم ها اتفاق می افتد و عطسه کردن که محرک ها را از بینی خارج می کند، عملکرد این حالت واضح نیست و تاکنون دلایل مختلفی برای وقوع این واکنش بدن تشریح شده است.
خمیازه و خنک شدن مغز
این حالت یکی از واکنش های طبیعی بدن انسان است. تا کنون مطالعات زیادی درباره ی این واکنش طبیعی انجام شده و دلایل مختلفی نیز در توجیه این عمل ارائه شده است. این حالت بر خلاف دیگر واکنش های بدن مانند پلک زدن یا عطسه کردن، کاربردی واضح ندارد و عملکردی پیچیده تر دارد. محققان تا امروز بر این باور بودند که علت اصلی این حالت ، اکسیژن رسانی به مغز یا خون است، ولی تحقیقات اخیر نشان می دهد که این حالت باعث تنظیم حرارت مغز می شود.دمای مغز تابع عواملی مانند چرخه خواب، استرس و تحریک غشای مغز است. زمانی که دمای مغز افزایش می یابد، نیاز به این حالت احساس می شود تا هوای خنک جایگزین هوای گرم ناحیه مغز شود.در این حالت معمولا دیواره نازک خلفی سینوس فک بالا مانند پمپ دم عمل می کند و مانند یک سیستم خنک کننده، دمای مغز را کاهش می دهد. سیستمی مشابه این سیستم خنک کننده در پرندگان نیز گزارش شده است.در هنگام این حالت ، جریان خون در ناحیه گردن، سر و صورت افزایش پیدا می کند و هوای خنک وارد شده به بدن باعث کاهش دمای مایع مغزی-نخاعی و خون می شود. کاهش دمای مغز باعث افزایش کارایی این سیستم پیچیده و بهبود خلق و خو می شود.در ادامه تحقیقات آمده است که فرکانس خمیازه در فصل های مختلف سال متفاوت است.نتایج این تحقیقات نه تنها در دانش فیزیولوژی کاربرد دارد، بلکه در درک بهتر بیماری های صرع و ام اس نیز موثر است. علاوه بر این، خمیازههای ممتد می تواند نشانه ای بر وجود نوعی اختلال در مغز باشد.
اثرات مفید خمیازه
1- این حالت برای درمان مشکل صوتی افراد در صحبت کردن، کاهش هیجان و گرفتگی گلو استفاده شده است. 2- این حالت با قسمتی از مغز ارتباط دارد که مسئول رفتار اجتماعی و آگاهی انسان است. خمیازه کشیدن، این قسمت از مغز را تحریک میکند. 3- این حالت ، عمل طبیعی بدن برای تحریک مغز و سرحال شدن است. 4- این حالت ، مکانیزمی برای آگاه ماندن است که در 20 هفته اول زندگی جنینی به وجود میآید. 5- در نوزادان این حالت ، باعث تنظیم ساعت طبیعی بدن میشود. 6- این حالت باعث تنظیم فشار داخل و خارج گوش میشود. این حالت راه سریعی برای باز شدن گرفتگی گوش در اثر تغییر فشار هواست. 7- این حالت به کنترل دما و متابولیسم بدن کمک میکند. 8- این حالت باعث کشیدگی ریهها به سمت بیرون و اطراف بافتها میشود. به این ترتیب مانع از افتادگی راههای هوایی بسیار باریک میشود. این موضوع میتواند علت این حالت را که اغلب در موقع کم عمق شدن تنفس اتفاق میافتد توجیه کند. 9- این حالت باعث توزیع مادهای شیمیایی به نام سورفاکتانت میشود. سورفاکتانت مادهای چسبنده است که سطح کیسههای هوایی را پوشانده و باعث باز نگه داشتن آنها میشود. عملکرد و مقدار مناسب این ماده برای توانایی جنین در بیرون آمدن از رحم ضروری و حیاتی است. این حالت باعث آمادگی جنین برای تنفس میشود. 10- به دلیل اینکه این حالت باعث کشیدگی ماهیچهها و مفاصل و افزایش ضربان قلب میشود، ممکن است به عنوان عاملی برای افزایش هوشیاری فرد به خصوص بعد از استراحت کردن باشد. این نظریه میتواند توجیه کند که چرا ورزشکاران حرفهای درست قبل از افزایش فعالیت، این حالت اتفاق می افتد . 11- این حالت میتواند ارتباطی غیر کلامی با دیگران، به معنای اعلام زمان استراحت و کنار گذاشتن فعالیت روزانه را به همراه داشته باشد. 12- این حالت میتواند علامتی برای اعلام نیاز به استراحت باشد، مثلا ممکن است در هنگام رانندگی این عمل هشداری برای توقف کردن باشد.
خمیازه و مکانیزم حفاظت از گوش
یکی از دلایل این حالت ، تنظیم و ایجاد تعادل میان فشار هوای درون و بیرون گوش است و این کار از طریق باز شدن شیپور استاش درون گوش انجام میشود. بهنظر نمیرسد که این روش چندان کامل و دقیق باشد. البته ایجاد تعادل فشار هوا میان گوش داخلی و هوای بیرون از آن به روشهای دیگری مانند جویدن آدامس یا نوشیدن بهتر انجام میشود.
علت خمیازه
دو نظریه در مورد علت این حالت وجود دارد. اولین نظریه مربوط به کمبود اکسیژن و افزایش دی اکسید کربن در بدن است. شخص با انجام این حالت (بازکردن دهان) اکسیژن بیشتری وارد بدن خود کرده و کمبود آن را جبران میکند. نظریه دوم ارتباط میان این حالت و خستگی را مورد بررسی قرار میدهد. این نظریه مبنی بر این است که بدن انسان در پی خستگی یک واکنش طبیعی به صورت این حالت نشان میدهد.
رابطه خمیازه و بیماری
انجام زیاد این حالت در بیماریهایی که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهند، مشاهده شده است. انجام بیش از حد این حالت ممکن است در اثر تحریک بیش از حد عصب واگ که عروق را گشاد میکند، رخ دهد. بروز این وضعیت ممکن است به یک مشکل قلبی از جمله سکته قلبی و پارگی دیواره شریان آئورت اشاره داشته باشد. خمیازه بیش از اندازه، در بین افراد مبتلا به فلج چندگانه، بیماری لوگریک(نوعی بیماری که باعث از بین رفتن سلولهای عصبی مسئول حرکت ماهیچهای میشود)، آسیبهای ناشی از رادیولوژی و در بین افراد تحت درمان پارکینسون مشاهده شده است. این حالت ، در موارد نادری میتواند نشانه ابتلا به سردرد میگرنی باشد. این حالت در بین افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمتر اتفاق میافتد.
رابطه خمیازه و سن
مطالعات جدید نشان می دهد این حالت با افزایش سن، کاهش می یابد.تحقیقات دانشگاه «دوک» حاکی از آن است که بین سن و خمیازه کشیدن یک رابطه قوی وجود دارد و این خمیازه کشیدن ربطی به خستگی یا میزان سطح انرژی فرد ندارد. محققان اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که آیا خمیازه کشیدن در اثر مشاهده خمیازه دیگران، ارثی است یا خیر. هدف آنها این است که با کشف این امر بتوانند به درمان اختلالات سلامت ذهنی کمک کنند. مبتلایان به اوتیسم و اسکیزوفرنی توانایی اندکی برای خمیازه کشیدن دارند و از این رو محققان می گویند شناخت ژن های دخیل در کدگذاری سرایت خمیازه می تواند مسیرهای نوینی را برای درمان این بیماران فراهم آورد. در این بررسی به 328 فرد شرکت کننده، یک ویدیوی سه دقیقه ای نشان داده شد که در آن افراد خمیازه می کشیدند. هر فرد می بایست وقتی خمیازه می کشید، دکمه ای را فشار می داد.در کل 68 درصد از شرکت کنندگان خمیازه کشیده بودند. از این تعداد 82 درصد افراد زیر 25 سال ، 60 درصد از افراد بین 25 تا 49 سال و 41 درصد افراد بالای 50 سال بودند. دکتر «الیزابت سیرولی» استادیار دانشگاه «دوک» در «دورهام» کالیفرنیای شمالی و مجری این تحقیقات گفت:این نخستین تحقیقاتی است که به یک گروه کامل از عوامل پرداخته است و بزرگ ترین مطلعه از نظر تعداد افراد شرکت کننده محسوب می شود. محققان می گویند:این یافته ها می تواند به شناخت اینکه چرا خنده و سرفه نیز مسری است کمک کند.
خمیازه و تنظیم دمای بدن
بعضی از مشاهدات نشان میدهد که قرار دادن کیسهی یخ یا آب گرم روی پیشانی میتواند بر احتمال این حالت تأثیر بگذارد. کیسه یخ با افزایش انگیختگی و تحریک مغز مانع از افزایش تعداد خمیازهها میشود و آب گرم دقیقا عکس آن عمل میکند. ساعت بیولوژیکی بدن نیز در خمیازه کشیدن نقش دارد.
مسری بودن خمیازه
پژوهشها همچنین نشان میدهد که این حالت به دلیل یک عمل همدلانه بهوسیله دیگران تکرار میشود. همچنین دانشمندان در یک بررسی در سال ۲۰۰۵ مغزهای گروهی را که خمیازهکشیدن افراد را مشاهده میکردند، اسکن کردند و توانستند الگوهایی منحصربهفرد از فعالیت در نواحی از مغز که به تقلید رفتاری مربوط میشدند را مکانیابی کنند.
خمیازه و کاهش اکسیژن
عقیده دیگری نیز درباره این حالت وجود دارد. براساس این باور، وقتی میزان اکسیژن بدن کم میشود و کربندیاکسید افزایش مییابد، به این حالت نیاز پیدا میکنیم. البته هیچ اثبات علمی برای این موضوع وجود ندراد. نکته مهم درباره خمیازه کشیدن این است که کاملا غیرارادی صورت میگیرد و نوعی واکنش ناخودآگاه است که بهطور خودخواسته قادر به انجام آن نیستیم؛ درست مانند پریدن پا زمانی که برای بررسی رفلاکس عصبی، به ناحیهی زانو، ضربه وارد میشود. پرش پا اصلا و ابدا تحت کنترل ما نیست و نوعی واکنش سریع بهحساب میآید اما واکنشها و اصطلاحا رفلاکسهایی که به مدت زمان بیشتری برای بروز نیاز دارند، سختتر بازتولید و تکرار میشوند.
فواید خمیازه
درمان مشکل صوتی در صحبت کردن، سرحال شدن فرد، تنظیم ساعت طبیعی بدن در نوزادان، درمان گرفتگی گوش، کنترل دما و متابولیسم بدن و اعلام نیاز بدن به استراحت
انواع خمیازه
از راه بینی: گاهی در مرحلهی بیرون دادن نفس حین خمیازه لبهایمان را میبندیم و درواقع ازطریق بینی این کار را می کنیم. با چشم باز: وقتی این کار را می کنیم، معمولا چشممان را تنگ میکنیم یا خودبهخود بسته میشوند. حال اگر سعی کنیم چشممان را باز نگه داریم، این حالت را متوقف خواهیم کرد. بسته شدن و تنگ کردن چشم گویی محرکی برای این حالت است. فشار دادن دندانها: گاهیاوقات نیز وقتی خمیازه میکشیم، هنگام دَم، دندانها روی هم قرار میگیرند و فشرده میشوند. این فشار باعث میشود تا خمیازها بهدرستی انجام نشوند.
علت خمیازه کشیدن چیست؟
سادهانگاری است که بگوییم علت این حالت فقط خستگی و سر رفتن حوصله است. در قرن چهارم بقراط علت این عمل را روشی برای خروج هوای بد یا همان دیاکسیدکربن از بدن و بهبود رسیدن جریان اکسیژن به مغز میدانست و آن را بهعنوان تشخیص تب نیز تعریف میکرد. از آن زمان تاکنون علم تغییرات و پیشرفتهای گستردهای کرده است، اما همچنان کلید حل برخی ناشناختهها و موضوعات پیدا نشده است. دلایل احتمالی این موضوع میتواند ریشه در موارد زیر داشته باشد: خوابآلودگی: وقتی خسته هستیم، معمولا زیاد این حالت را داریم. برخی معتقدند علت این خمیازهها ایجاد محرکی برای خوابیدن است. هر چند برای این عقیده شواهد علمی خاصی وجود ندارد، اما در بیشتر مواقع هنگام خستگی و خواب آلودگی خمیازهها دست از سرمان برنمیدارند. بی حوصلگی: وقتی حوصلهمان سر میرود و فضایی خستهکننده را تجربه میکنیم، شروع به انجام این کار میکنیم. مشاهدهی خمیازههای شخص دیگر: یکی دیگر از علتهای خمیازهها مشاهدهی شخص دیگری است که خمیازه میکشد. حال علت اینکه شخصِ دیگر چرا خمیازه میکشد، همچنان گنگ و مبهم است! دلایل شیمیایی: آندروژن نیز مانند تستسترون، اکسیتوسین (یکی از انواع هورمون شادی) و برخی از داروها از قبیل پروزاک یا همان فلوکستین و سایر داروهای ضد افسردگی میتوانند موجب افزایش بسامد خمیازه کشیدن شوند.
مزایای خمیازه کشیدن
از طریق این حالت امکان ایجاد تعادل بین فشار درون و بیرون گوش بهوجود میآید؛ به کمک این عکسالعمل میتوانیم، خیلی از حرفها را بهشکلی غیرمستقیم بزنیم. مثلا وقتی کسی بیوقفه حرف میزند و حوصلهمان را سر میبرد، با ابراز این عکسالعمل ناخودآگاه به او نشان میدهیم که دیگر حوصله شنیدن حرفهایش را نداریم. البته در مواردی نیز شاید این واکنش به ضررمان تمام شود. از سوی دیگر خمیازه هنگام خوابآلودگی محرکی برای هوشیاری است. این هوشیاری نیز نتیجهی تحریک گیرندههای شریانها و شاهرگهای موجود در ناحیهی گردن است. برخی نظریهها میگویند که این حالت باعث میشود ششها عملکرد بهتری داشته باشند. خمیازه باعث تجدید مادهی فعال سطحی در ششها میشود و تنفس بهتر صورت میگیرد. موادی که در لوزهها ماندهاند نیز با این عمل خارج میشوند.
تاثیرات اجتماعی خمیازه
برخی دانشمندان معتقدند که این حالت نوعی عملکرد تأکیدی مبتنیبر درک و کنترل احساسات است. این موضوع با بررسی افرادی با میل کمتر برای این حالت پیگیری شد؛ مثلا افرادی که دچار اسکیزوفرنی یا اوتیسم بودند، در زمان بهبودی حالشان، بیشتر این حالت میکشیدند. نظریه دیگر بیان میکند که این حالت نوعی حالت ذهنی را در قالب ارتباطات غیرکلامی نشان میدهد. خمیازه کشیدن نشاندهنده سر رفتن حوصله و خوابآلودگی است و در محیطهای اجتماعی غیرمحترمانه بهشمار میآید. علاوهبراینها میتواند نشان از گرسنگی و استرس خفیف هم باشد. دفعهی بعدی که این حالت کشیدید، سعی کنید به عوامل نامبرده بیشتر دقت کنید و ببینید دلیل این حالت شما چیست؟