خشکی دهان ؛ علل و درمان در خواب و طب سنتی
خواص و عوارض قرص روی برای ریزش مو و افزایش قد
قرص روی قرص روی ,قرص روی برای ریزش مو,قرص رویال ژلی,قرص رویش مجدد مو,قرص روی برای افزایش قد,قرص روی برای چیست؟,قرص روی ایرانی,قرص رویش مو توضیحاتی در مورد قرص روی همانطور که …
علت و درمان خانگی و گیاهی اسهال خونی در بارداری
اسهال خونی اسهال خونی ,اسهال خونی سگ,اسهال خونی چیست,اسهال خونی در گربه,اسهال خونی در بارداری,اسهال خونی در کودکان,اسهال خونی چه شکلی است توضیحاتی در مورد اسهال خونی معمولادل پیچ های شدید یکی …
آشنایی با علت و دلیل و درمان درد ریشه مو سر در زنان و مردان
درد ریشه مو سر درد ریشه مو سر ,درد ریشه موی سر,درد ریشه موهای سر,درمان درد ریشه مو سر,درمان درد ریشه موی سر,درد گرفتن ریشه موی سر,علت درد ریشه موی سر چیست …
خشکی دهان
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خشکی دهان و راههای درمان آن صحبت میکنیم امیدواریم این مطلب مورد توجه قرار بگیرد.
توضیحاتی در مورد خشکی دهان
از آنجائیکه خشکی دهان میتواند منجر به عفونت و التهاب لثهها شوند، مرطوب نگه داشتن آن امری ضروری است. علائم خشکی دهان؛ احساس خشک شدن دهان، بروز مشکل به هنگام صحبت کردن، ترک خوردگی لبها، خشک شدن زبان و یا گلو، ایجاد زخم در دهان و احساس سوزش در ناحیهی دهان. عوامل؛ مصرف برخی داروها(مثل داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین و ضد احتقاق، داروهای ضد اسهال، شلکنندههای عضلانی، داروهای فشار خون بالا و…)، بالا رفتن سن، درمانهای پزشکی(مثل شیمیدرمانی)، آسیبهای عصبی و ابتلا به برخی بیماریها(مثل دیابت، ایدز و..). درمان خشکی دهان؛ استفاده از دستگاه بخور، کشیدن مقداری آلوئهورا به لثهها و گونهها، نوشیدن چای سبز و دمکردهی زنجبیل. پیشگیری از خشک شدن دهان ؛ سالم نگه داشتن دندانها(مسواک زدن حداقل سه بار در شبانهروز)، نوشیدن آب، جویدن آدامس بدون قند و اجتناب از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار(مثل نوشابه، قهوه و…). در صورت طولانی بودن آن باید به پزشک مراجعه کرد. چون ممکن است منجر به بیماریهای دیگری چون سندروم خشکی، بیماری پارکینسون، افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای مزمن، صدمات عروقی و… شود. خشک شدن دهان شرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است. خشکی دهان شرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است.
خشکی دهان و تنفس دهانی
در افرادی که تنفس دهانی دارند، مشاوره با متخصصان ارتودنسی، گوش، حلق و بینی و متخصص آلرژی برای کنترل وضعیت توصیه می شود.در برخی موارد می توان از محرک های مکانیکی یا گوارشی برای افزایش بزاق استفاده کرد. برای این منظور در روش مکانیکی می توان از ماساژ غدد بزاقی استفاده کرد. برای تحریک گوارشی، ساده ترین راه استفاده از آدامس های بدون قند است. برخی از این آدامس ها توانایی کاهش دادن باکتری ایجادکننده پوسیدگی از قبیل استرپتوکوک موتانس را در بزاق و پلاک دندانی نیز دارند. این مساله می تواند در جلوگیری از ایجاد بیماری های دهان و دندان نیز کمک کننده باشد.در مواردی بیماران می توانند از جایگزین های بزاق مصنوعی یا دهان شویه های مخصوص استفاده کنند. انواع متفاوتی از بزاق های مصنوعی در بازار وجود دارند. تحقیقات بیانگر آن است که دهان شویه هایی که پایه موسینی دارند، نسبت به آنها که دارای پایه کربوکسی متیل سلولز هستند، بهتر عمل می کنند.
درمان های خشکی دهان
در برخی افراد مرطوب کردن دهان با آب سرد یا حفظ قطعه کوچکی از یخ در دهان نیز به اندازه استفاده ازجایگزین های بزاق کمک کننده است. اسپری کردن محیط دهان در شب، مالیدن میزان مختصری از خمیر دندان بچه بر سطوح دندان در شب نیز در مواردی توصیه شده است. این روش ها در مرطوب نگه داشتن بزاق، حفظ تحرک و پاکیزه نگه داشتن مخاط مفید هستند. در مواردی که خشک شدن دهان مرتبط با داروی استفاده شده است، می توان با نظر پزشک نسبت به جایگزینی دارو اقدام کرد.روش دیگر در افزایش میزان بزاق، استفاده از داروست. این داروها با تحریک غدد بزاقی باعث افزایش بزاق می شوند؛ البته این داروها با نظر دندانپزشک تجویز می شوند. بزاق دهان، اثرات غذاهای باقیمانده و همچنین باکتری هایی که از هوا وارد دهان می شوند را پاک می کند. در صورتی که دهان شما خشک باشد، پلاک ها شروع به رشد بر روی دندان ها می کنند. علاوه بر این، به تدریج مشکلات بیشتری نیز برای دندان های شما به وجود می آیند که نهایتاً بوی بد دهان را نیز باعث می شود.تنفس،مصرف برخی دارو ها و بیماری های غدد بزاقی، ممکن است از دلایل خشک شدن دهان باشند. اگر می خواهید دهانی خوشبو داشته باشید، باید مراقب خشک شدن دهان خود باشید. مصرف مایعات -خصوصاً پس از صرف غذا- بسیار توصیه می شود. در صورتی که احساس می کنید، خشک شدن دهان شما غیرعادی است، بهتر است برای معاینه به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید.
خشکی دهان چیست
خُشکی دَهان یا زروستومی نوعی بیماری است که در اثر کاهش ترشح بزاق ایجاد میشود. از آنجا که بزاق در دهان با داشتن پادزهرها و ایمنو گلوبولین، مواد بافر و خنثی کننده اسید محلول در آب نقش حفاظتی علیه میکروبهای عامل پوسیدگی دندان و عفونت لثه را دارد، کاهش ترشح آن و خشک شدن دهان منجر به ایجاد پوسیدگی و انواع عفونت در دهان میشود. خشک شدن دهان عوامل مختلفی دارد از جمله افزایش سن، نارسائی غدد بزاقی و مصرف برخی داروها و مواد مخدر .
علل خشکی دهان
خشک شدن دهانشرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است.
علت خشکی دهان
خشک شدن دهان می تواند دلایل زیادی داشته باشد، اما در زمان خواب دلیل آن خوابیدن با دهان باز یا خرو پف است. خشکی دهان مزمن به خصوص در خواب مسئلهای است که باید توسط دندان پزشک متخصص رفع شود. دهان شما به رطوبت نیاز دارد، به خصوص زمانی که خواب هستید این امر اهمیت بیشتری دارد، چون دهان و لثهها قرمز و ملتهب میشوند و احتمال عفونت بالا میرود. در بلند مدت نیز خشکی دهان در خواب مانع خواب آرام فرد میشود.
دلایل خشکی دهان
خشک شدن دهان میتواند به دلیل عدم کارکرد صحیح غدد بزاقی ایجاد شود. که با توجه به یکی از علل ایجادکننده، روشهای درمانی مختلفی برای رفع این حالت وجود دارد. برخی از شایع ترین عوامل خشک شدن دهان عبارتند از: استرس، اختلالات خود ایمنی مانند سندرم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونتهای باکتریایی و ویروسی. 1. مصرف دارو خشک شدن دهان از عوارض جانبی بیش از ۶۰۰ داروی مختلف است که معروفترین آنها داروهای مربوط به دستگاه گوارش، فشار خون و بیماریهای روانی است. 2. بالا رفتن سن وقتی سن بالاتر میرود، غدد بزاقی دیگر مانند قبل کار نمیکنند و طبیعتا ترشحِ کمتر آنها موجب خشکی دهان میشود که یکی از علائم ناخواستهی افزایش سن است. ۳. از دست رفتن آب بدن کمبود آب بدن موجب اختلال در تولید بزاق دهان میشود. به نقل از دکتر مسینا، « اکثر مردم تا حدودی با این مشکل روبرو هستند که میتواند موجب خشکی دهان یا تشدید آن شود.» ۴. درمان سرطان دکتر جف بارگز می گوید پرتودرمانی و شیمیدرمانی هر دو موجب خشک شدن دهان میشوند. در برخی موارد نیزچندین غدهی بزاقی خاص میتوانند خشکی دهان را تشدید کنند. 5. مشکلات تنفسی مشکلات سینوسها یا تیغهی بینی که بینی را به دو سوراخ چپ و راست تقسیم میکند، میتواند موجب تنگی نفس شود و نفس کشیدن از راه بینی را سخت کند. نفس کشیدن از راه دهان نیز باعث خشکی دهان میشود.
خشکی دهان و مشورت با پزشک
اگر احساس خشکی در دهان دارید، قبل از هر کاری با پزشکتان مشورت کنید، ممکن است خشک شدن دهان از علائم یک بیماری باشد، در این صورت پزشک میتواند میزان داروها یا نوع آنها را تغییر بدهد. اگر مبتلا به دیابت هستید و قند خون بالایی دارید، احتمالا با خشکی دهان مواجه هستید و پزشک میتواند از بزاق مصنوعی برای مرطوب نگهداشتن دهانتان استفاده کند یا دارویی برای افزایش ترشح بزاق دهان تجویز نماید.
خشکی دهان و بزاق
بزاق دهان شامل آنزیمهایی است که به هضم غذا کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهد که وقتی غدد بزاقی با اختلال مواجه شوند درجویدن ، چشیدن و قورت دادن اثر میگذارند. برای اینکه از غذا لذت بیشتری ببرید میتوانید از سس و یا آبِ گوشت برای مرطوب کردن غذا استفاده کنید. میتوانید غذا را با کره چرب کنید تا جویدن و قورت دادن آن آسانتر شود.
خشکی دهان و مصرف کافئین و الکل
متخصصان میگویند مصرف کافئین، الکل و دخانیات باعث خشکی دهان میشود. سعی کنید میزان مصرف آنها را کاهش دهید. از نوشیدنیهای بدون کافئین استفاده کنید. به جای نوشابه از آب گازدار استفاده کنید تا از خشک شدن دهان و کم شدن رطوبت دهان جلوگیری کند. نوشیدن مایعات برای ایجاد سطح خوبی از رطوبت در بدن ضروری است، بنابراین نوشیدن ۸ لیوان آب در طول روز برای بدن ضرورت دارد. به جای مصرف سیگار یا قلیان، آدامس بجوید تا بتوانید این عادات را ترک کنید.
خشکی دهان و رعایت بهداشت
بزاق دهان با خنثی کردن اسید تولید شده توسط باکتریهای موجود در دهان و پاک کردن باقیماندهی غذا از پوسیدگی و خرابی دندانها جلوگیری میکند. خشکی دهان میتواند موجب حساسیت بیشتر نسبت به مشکلات و بیماری های دندان شود. متخصصان دهان و دندان توصیه میکنند هر روز از نخ دندان استفاده کنید و بعد از هر غذا با خمیردندان دارای فلوراید مسواک بزنید، از مصرف خمیردندانهای دارای سولفات لوریل سدیم که یک عامل کف کننده است و ممکن است به لثهها آسیب برساند خودداری کنید. در فواصل زمانی منظم به دندانپزشک مراجعه کنید و از او دربارهی خواص درمانی فلوراید بپرسید.
خشکی دهان و داروها
استفاده از این داروها باعث خشکی دهان می شود. عفونت سینوسها و مشکلات تنفسی در بینی و احتقان که باعث میشود از راه دهان تنفس کنید طبق پژوهشهای انجام شده باعث خشک شدن دهان میشود. اگر چنین مشکلاتی دارید با یک پزشک مشورت کنید. برای جلوگیری از تنفس با دهان باز، راهکارهایی وجود دارد: در طول روز زبانتان را روی سقف دهان قرار داده و لبها را ببندید و از یک مرطوبکننده هوا در اتاقتان استفاده کنید.
خشکی دهان و دندان مصنوعی
از آنجا که پروتز جایگزین دندان طبیعی و برخی از بافت های اطراف آنها شده است، ایجاد یک تناسب کامل دشوار است. دهان و لثه ها در طول زمان تغییر می کنند که این امر جای گیری دندان مصنوعی را با اشکال مواجه می کند. زمانی که برای اولین بار از پروتز دندان استفاده کنید، به احتمال زیاد به جای خشک شدن دهان ناشی از دندان مصنوعی دچار ترشح بیش از حد بزاق دهان خواهید شد. با گذشت زمان، پروتز دندانی که به خوبی روی لثه و استخوان قرار نمی گیرد می تواند باعث بروز عارضه ای به نام سندرم سوزش دهان شود. این عارضه اغلب با خشکی دهان ناشی از دندان مصنوعی همراه است.
رفع خشکی دهان برای دندان مصنوعی
اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، در صورتی که دچار خشک شدن دهان شده اید برای بررسی تناسب پروتز به دندانپزشک مراجعه کنید. در عین حال، می توانید داروهای مصرفی خود را نیز با پزشک مرور کنید. مکیدن آبنبات بدون قند و نوشیدن مقدار بیشتری آب در طول روز نیز می تواند به شما در حل خشکی دهان ناشی از دندان مصنوعی کمک کند.
تلخی و خشکی دهان
خشک شدن دهان می تواند باعث بزرگ شدن یا عفونت غدد، تورم لب، بوی بد دهان و ترک خوردگی بافت های دهانی شود که ممکن است می تواند منجر به عفونت شود. افرادی که دچار خشکی هستند، اغلب آب می خواهند، حتی در طول شب. طعم بد دهان نیز، می تواند به دلیل طیف گسترده ای از شرایط پزشکی و یا حتی شرایط روزمره باشد. این تلخی ممکن است پس از خوردن، بعد از سرفه یا به طور مداوم، بسته به علت آن، رخ دهد. بسیاری از انواع داروهای تجویز شده یا بدون نسخه می توانند با احساس طعم بد در دهان همراه باشند و ممکن است باعث احساس ناخوشایند مزه ای شود.
دلایل تلخی و خشکی دهان
احساس یک طعم بد در دهان معمولا موقت است و زمانی که علت اصلی آن درمان شود، بهبود می یابد. مصرف غذاهای خاص یا استفاده از محصولات تنباکو می تواند منجر به طعم ناخوشایند یا بد در دهان شود. ضعف سلامت دندان و بهداشت ضعیف از دیگر علل احتمالی طعم بد در دهان است. از علل خشکی و تلخی دهان می توان به موارد زیر اشاره کرد: یبوست کم آبی واکنش دارویی یا عوارض جانبی سندرم اسجورگن. بیماری خود ایمنی که موجب خشکی چشم و دهان می شود. سندرم خشک شدن دهان مسمومیت با آهن نارسایی حاد کلیه مسمومیت با آسپرین گاستروانتریت
خشکی دهان در خواب
تنفس از طریق دهان مقصر اصلی خشکی دهان در شب است. برای مثال خروپفی که می تواند به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی باشد، باعث می شود بافت های بینی متورم شود، بنابراین احتمال دارد که در شب از طریق دهان نفس بکشند. یا مثلا دشواری تنفس، که می تواند به خاطر مسدود شدن مجراهای بینی به علت سینوزیت مزمن یا جدایی تیغه بینی باشد. البته لازم به ذکر است که برخی از این مشکلات را می توان با مرطوب کردن فضای اتاق با بخور مرتفع کرد.
نکاتی طلایی در مورد خشکی دهان
اگر دچار خشکی دهان شده اید و همزمان در حال استفاده از شربت هیدروکسی زین هستید ، ممکن است خشکی دهان شما به دلیل مصرف این شربت باشد چرا که در عوارض شربت هیدروکسی زین ذکر شده است که ممکن است که باعث خشکی دهان شود.