ادویه ای که از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند

ادویه ای که از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند

ادویه ای که از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند خواص زردچوبه,فواید زردچوبه,زردچوبه درمانی,خاصیت زردچوبه,خواص زردچوبه درمانی,خواص زردچوبه برای پوست,خواص زردچوبه برای مو,خواص زردچوبه برای جوانی,خواص زردچوبه برای بارداری,خواص خوردن زردچوبه,فواید زردچوبه خام,فواید …

درمان میخچه، بدون درد و خونریزی

درمان میخچه، بدون درد و خونریزی

درمان میخچه، بدون درد و خونریزی میخچه,بيماري میخچه,میخچه در بارداري,علائم میخچه,درمان میخچه,درمان میخچه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان میخچه,میخچه را چگونه درمان کنيم,میخچه در کودکان,میخچه در بزرگسالان,میخچه در نوزادان,میخچه در …

خواص و تاثیر گشنیز و دیابت را درمان نمودن

خواص و تاثیر گشنیز و دیابت را درمان نمودن

خواص و تاثیر گشنیز و دیابت را درمان نمودن خواص و تاثیر گشنیز و دیابت را درمان نمودن در سایت جسارت گشنیز و دیابت ,گشنیز دیابت,گشنیز برای دیابت,گشنیز در دیابت,گشنیز در درمان …

سیاه سرفه

سیاه سرفه ،سیاه سرفه در کودکان،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه چه بیماری است،سیاه سرفه در نوزادان،سیاه سرفه Ppt،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه کودکان،سیاه سرفه English،سیاه سرفه نوزادان،سیاه سرفه در کودکان زیر شش ماه،سیاه سرفه در کودکان

سیاه سرفه ،سیاه سرفه در کودکان،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه چه بیماری است

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سیاه سرفه و راه درمان ان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.سیاه سرفه بیماری است که سرفه های خیلی شدیدی می کنید.بهتر است بدانید که سرفه های خشن، سمج و پیوسته از مشخصات بیماری سیاه سرفه است و بدین علت است که به این اسم نامیده شده است. به یاد بسپارید که استمرار سرفه ها گاهی سبب کبودشدگی لب ها و صورت شده و بیمار را عذاب می دهد. طول بیماری حدود 6 تا 8 هفته است.

سیاه سرفه چیست

سیاه سرفه به شدت مسری است و در افرادی که استعداد این بیماری را دارند بسیار شایع است.انتقال بیماری از راه استنشاق قطرات ریزی است که طی سرفه های شدید بیمار در فضا پراکنده می شود و به افراد پیرامون بیمار انتقال می یابد. دوره کمون (نهفته)بیماری حدود 6 روز تا 2 هفته است.در واقع این بیماری در کودکان کمتر از پنج سال، از رواج بالایی برخوردار است و بیشتر از افراد سالمند به آن مبتلا خواهند شد.به ذهن بسپارید که در کشورهایی مانند ایران که واکسن سیاه سرفه را به طور منظم به کودکان تزریق می کنند، رواج  عوارض و احتمال مرگ‌ و میر آن بسیار کم است.در واقع تظاهرات سیاه‌سرفه در شیرخواران کوچک‌تر از شش ماه ممکن است به صورت سرفه‌های شدید، اشکال در غذا خوردن، قطع تنفس یا کندی ضربان قلب بدون حملات سرفه باشد

سیاه سرفه ،سیاه سرفه در کودکان،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه چه بیماری است

علائم بیماری سیاه سرفه

در واقع این بیماری با علائم سرماخوردگی شروع می شود که شامل گرفتگی و آبریزش بینی، قرمزی و اشک‌ریزش چشم، تب خفیف و سرفه خشک می باشد.
و پس از 12 هفته، سرفه های خشک تبدیل به سرفه خلط دار می گردد.

بدانید که در طول سرفه های پشت سرهم که به بیمار دست می دهد، بیمار دچار قرمزی حتی کبودی چهره خواهد شد.

کودکان در انتهای سرفه های خود دچار تنفس تندتند به همراه ایجاد صدایی فریاد مانند می شوند.

به ذهن بسپارید که سرفه های شدید منجر به استفراغ در کودکان و سخت نوشیدن مایعات و خوردن غذا می شود.

در موارد بسیار شدید، قرمزی های کوچک (پتشی) در سطح پوست به علت پارگی مویرگ های زیرپوستی رخ می دهد.

در واقع سرفه ها برای هفته ها می توانند ادامه یابند.

در بزرگسالان و نوجوانان علائم خفیف تر هستند، طوری که با بیماری برونشیت معمولا  اشتباه گرفته می شود.

به طور معمول، کودکان 2 هفته علائم سرماخوردگی ، 2 هفته علائم توأم با سرفه شدید و 2 هفته هم دوره نقاهت را می گذرانند که 2 هفته آخر گاهی تا ماه ها طول می کشد.

سیاه سرفه ،سیاه سرفه در کودکان،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه چه بیماری است

عوارض بیماری سیاه سرفه

بدانید که سیاه‌سرفه می تواند منجر به ذات‌الریه (پنومونی)، کاهش آب بدن، کاهش وزن، اختلال خواب، عفونت گوش، سینوزیت، خونریزی شبکیه چشم، خونریزی مغزی، فتق کشاله ران به دلیل سرفه های مکرر، تشنج، التهاب مغز و خفگی گردد. معمولاعلت مرگ شیرخواران زیر پنج ماه به دلیل پنومونی، خفگی و آنسفالیت است.

پیشگیری از سیاه سرفه

بهتر است بدانید که بهترین راه پیشگیری از بروز این بیماری، واکسیناسیون می باشد.در واقع کلیه کودکان بایستی بر علیه بیماری سیاه سرفه واکسینه شوند. در ایران واکسن سیاه سرفه به همراه دو واکسن کزار و دیفتری با عنوان “واکسن ثلاث (سه گانه)” به تمامی کودکان تزریق می گردد.در ایران این واکسن در 5/1، 3، 5/4 و 15 ماهگی و در 6 سالگی به کودکان تزریق می شود.بدانید که واکسن سیاه سرفه نبایستی پس از پایان 5 سالگی تزریق شود.همچنین فاصله گرفتن از شخصی که مشکوک به سیاه سرفه است می تواند بسیار مفید باشد.اصلا به اشخاصی که یکی از اعضای خانواده آنها دچار سیاه سرفه می شود، آنتی‌بیوتیک به صورت پیشگیرانه داده می شود.تا رفع تب، شخص بایستی جدا باشد و کسانی که از بیمار نگهداری می کنند بایستی از ماسک استفاده کنند.در واقع واکسن سیاه سرفه به همراه دو واکسن کزار و دیفتری با عنوان “واکسن ثلاث (سه گانه)” به تمامی کودکان تزریق می شود

تشخیص سیاه سرفه

برای تشخیص سیاه سرفه بر اساس شرح حال بیمار، کشت ترشحات بینی و خلط و آزمایش خون و رادیوگرافی از قفسه سینه انجام دهید.

سیاه سرفه ،سیاه سرفه در کودکان،سیاه سرفه در بزرگسالان،سیاه سرفه چه بیماری است

درمان سیاه سرفه

در واقع درمان تنها با تجویز پزشک شامل آنتی بیوتیک مناسب، ضد سرفه در صورت لزوم ، خلط آور و تب بر می باشد. دوره معمول درمان چهارده روز می باشد.بهتر است بیمار  تحت مراقبت شدید و حمایتی باشد.نیمی از کودکان نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مراقبت های بیمارستانی دارند.حتما در زمانهای تعیین شده کودکان را واکسینه کنید.

سیاه سرفه در کودکان

سیاه سرفه یکی از خطرناک ترین بیماری های کودکان بخصوص در سنین زیر یک سال است. این بیماری توسط یک باکتری به نام بوردتلاپرتوسیس ایجاد می شود. این باکتری سبب انسداد مجاری هوایی توسط ترشحات مخاطی ( موکوس ) می گردد. شروع این بیماری به صورت یک سرماخوردگی معمولی همراه با سیاه سرفه است. به تدریج سرفه ها شدیدتر شده و به صورت حمله ای بروز می کنند و سبب دشواری تنفس می گردند. به دنبال یک حمله شدید سرفه ( که می تواند حتی تا یک دقیقه نیز طول بکشد ) ، کودک یک دم صدا دار را انجام می دهد که اصطلاحاًWhoop نامیده می شود و بر اثر ورود هوا به داخل حنجره ی متورم ایجاد می شود. در بچه های کوچکتر که قادر به تنظیم تنفس خود نیستند، این مشکل می تواند کـُشنده باشد. گاهی اوقات به دنبال یک حمله سرفه، استفراغ رخ می دهد. فاز سرفه در این بیماری می تواند تا ده دقیقه نیز به طول بیانجامد. همچنین احتمال ابتلا به سایر عفونت های تنفسی مثل پنومونی ( ذات الریه ) یا برونشیت به دنبال این بیماری وجود دارد.

بیشتر بخوانید : سرفه‌ مزمن ♥ سرفه های شبانه ♥ سرفه خلط دار ♥ سرفه های آلرژیکسرفه

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 14 خرداد 1397

50 دیدگاه

  • مریم ژوئن 2016 در 01:42

    مطالب عالی بود من یکماهه این مشکل رو داشتم ودکترها نمیفهمیدن مچکرم

  • مامان محمدحسام سپتامبر 2016 در 09:32

    پسر دوماهه من مبتلا شده خیلی اذیت میشه دکتر بردیم گفتن سیاه سرفه است الان سرفه های خلط دار وحشتناکی میکنه که کبود میشه.براش دعا کنید

  • ناشناس اکتبر 2016 در 00:07

    من و برادرم هم مدتی است که مبتلا شده ایم و دکتر ها متوجه نشدند فقط یک فوق تخصص ریه متوجه شد و درمان را شروع کرد

  • لادن ژانویه 2017 در 11:17

    سرفه می تواند به اندازه ای شدید باشد که تنفس به سختی ممکن میشود. سرفه بی تردید علامت اولیه است .درمان در مراحل اولیه سیاه سرفه با داروهای آنتی بیوتیک از قبیل اریترومایسین و یا تری متوپریم و سولفامتوکسازول است. با این حال؛ عفونت باعث می شود که بینی، گلو، برونشها، و برونشیول ها مایع تراوش کنند و راه های هوایی را مسدود کند.

  • لاله ژانویه 2017 در 11:17

    سیاه سرفه یک بیماری تنفسی باکتریال است که مولد آن باسیل بوردتلا پرتوسیس است و سرایت آن بوسیله قطرات ترشح بینی و حلق می‌باشد.بسیار مسري و خطرناك می باشد واكسيناسيون در سراسر جهان به مقدار زيادي بروز سياه سرفه را كاهش داده است

  • شیما ژانویه 2017 در 11:18

    سیاه سرفه یک بیماری تنفسی باکتریال است که مولد آن باسیل بوردتلا پرتوسیس است و سرایت آن بوسیله قطرات ترشح بینی و حلق می‌باشد.بسیار مسري و خطرناك می باشد واكسيناسيون در سراسر جهان به مقدار زيادي بروز سياه سرفه را كاهش داده است . تمامي سنين را مبتلا مي كند ولي در كودكان شايع تر است .

  • ثریا ژانویه 2017 در 11:18

    مدت نهفتگی بیماری ۱۴ – ۸ روز است. بیماری سیاه سرفه از دو هفته قبل از شروع حملات سرفه تا حدود ۲ ماه واگیر دارد. شرط بروز حملات سرفه داشتن قدرت بدنی است. بچه شیر خوار چون فاقد آن قدرت است به جای حملات سرفه نفسش قطع می‌شود که ممکن است خفه شود.

  • لادن ژانویه 2017 در 11:18

    در مراحل اوليه علائم شامل آب ريزش بيني و سرفه خشك می باشد كه به سرفه با خلط غليظ تبديل مي شودو با تب مختصرهمراه است. کودک خسته و بی‌اشتها می‌شود. پس از یکی دو هفته حمله‌های شدید سرفه‌های متوالی ظاهر می‌شود. هنگام حمله سرفه فرو بردن نفس به سختی و با سروصدا است. حتی لحظه‌ای تنفس بند آمده و کودک کبود می‌شود و زبانش را بیرون می‌آورد. زیرا تارهای صوتی و نایچه‌ها منقبض شده و تشنج پیدا می‌کنند.

  • لعیا ژانویه 2017 در 11:18

    در آخر حمله ناگهان تشنج عضلات تارهای صوتی و نایچه‌ها قطع شده و کودک نفس عمیق می‌کشد. سپس مقداری بلغم با فشار خارج می‌شود و یا استفراغ دست می‌دهد. بیماری سیاه سرفه ۱۲ – ۶ هفته طول می‌کشد و مصونیت برای تمام عمر باقی می‌گذارد. عوارض سیاه سرفه سینه پهلو و انسفالیت است.

  • لاله ژانویه 2017 در 11:19

    عفونت با باكتري بوردتلاپرتوسيس : اين بيماري از طريق تماس مستقيم با سرايت فردي يا تماس غيرمستقيم مثل تنفس هواي حاوي قطرات عفوني يا دست زدن به پيراهن يا ساير مواد آلوده منتقل مي شود. دوره نهفتگی ۷-۵ روز است .

  • یاسین ژانویه 2017 در 11:19

    عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
    ۱. افراد واکسینه‌نشده‌
    ۲. همه‌گیری‌های‌ اواخر زمستان‌ و بهار. گسترش‌ باکتری‌ها باعث‌ افزایش‌ شدت‌ بیماری‌ زایی‌ آنها می‌گردد.
    ۳. شرایط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
    ۴. بارداری‌

  • یکتا ژانویه 2017 در 11:19

    پيشگيري
    تمام كودكان را بر ضد سياه سرفه واكسينه كنيد. واكسيناسيون معمولاً در ۲ ماهگي شروع مي شود و پس از ۵ سالگي توصيه نمي گردد.
    افراد دچار عفونت را جدا كنيد.

  • باران ژانویه 2017 در 11:19

    اگر کودک به دنبال یک حمله سرفه استفراغ کرد، پس از آن کمی غذا و مایعات به وی بدهید و او را مستقیم بنشانید تا به این ترتیب مواد ضروری و مایعات به بدن وی برسد

  • یگانه ژانویه 2017 در 11:20

    دو نوع واکسن سیاه سرفه در دسترس است. واکسنهای ساخته شده از تمام جسم سلول شامل تمامی محتویات باکتری سیاه سرفه که توسط عملیات شیمیایی کشته شده است و واکسنهای غیر سلولی که اخیرا توسط برخی از کشورهای صنعتی ارائه شده است. واکسن ساخته شده از تمامی سلول از نوع شدید بیماری جلوگیری می‌کند. اما از ابتلا به عفونت کاملا پیشگیری نمی‌کند. واکسنهای غیر سلولی سیاه سرفه حاوی آنتی ژنهای خالص شده ایمنی‌زای سیاه سرفه است که معمولا شامل شبه سم سیاه سرفه و پروتئینهای غشای خارجی است.

  • سارا ژانویه 2017 در 11:20

    اصول‌ کلی‌ درمان
    ۱. آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ خون ، کشت‌ خلط‌ و رادیوگرافی قفسه‌ سینه‌ باشند.
    ۲. بستری‌ شدن‌ در بیمارستان‌ با مراقبت‌های‌ ویژه‌ برای‌ نوزادان‌ به‌ شدت‌ بیمار.( کودکان‌ بزرگتر را معمولا می‌توان‌ در منزل‌ درمان‌ کرد)
    ۳. تا از بین‌ رفتن‌ تب ، شخص‌ بیمار را جدا کنید. ملاقات‌ کنندگان‌ اجباری‌ باید ماسک‌ بزنند.
    ۴. در طول‌ یک‌ حمله‌ سرفه‌ در یک‌ کودک‌ ، پایین‌ تخت‌ را بلند کنید. صورت‌ کودک‌ را پایین‌ بیاورید و سرش‌ را به‌ یک‌ طرف‌ بچرخانید تا به‌ تخلیه‌ ریه‌ها کمک‌ کنید. کودکان‌ بزرگتر معمولا ترجیح‌ می‌دهند در طول‌ حملات‌ سرفه‌ بنشینند و به‌ جلو خم‌ شوند.
    ۵. از یک‌ مرطوب‌کننده‌ اولتراسونیک‌ برای‌ تسکین‌ سرفه‌ و کمک‌ به‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ برونش‌ و ریه‌ استفاده‌ کنید. هر روز مرطوب‌کننده‌ را تمیز کنید.

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:20

    عوارض احتمالي
    ۱. كودكان زير يك سال در معرض عوارض شديد يا مرگ قرار دارند.
    ۲. خون دماغ
    ۳. جدا شدن شبكيه در اثر حملات شدید سرفه
    ۴. تشنج و آنسفاليت
    ۵. پنوموني
    ۶. كند شدن يا توقف تنفس( آپنه)
    ۷. عفونت گوش مياني
    ۸. پارگي عروق خوني مغز

  • صمصام ژانویه 2017 در 11:20

    داروها
    ۱. از داروهای‌ ضد سرفه‌ مگر در صورت‌ تجویز استفاده‌ نکنید.
    ۲. ممکن‌ است‌ توصیه‌ شود در دوره‌ نهفتگی‌ اریترومایسین شروع‌ گردد.
    ۳. برای‌ عوارضی‌ چون‌ عفونت‌ گوش‌ میانی‌ یا پنومونی‌ ممکن‌ است‌ آنتی‌بیوتیک ها‌ تجویز گردند.

    رژیم‌ غذایی‌
    کودک‌ را به‌ نوشیدن‌ مایعات‌ فراوان‌ مثل‌ آب ‌میوه ‌، چای ‌، نوشیدنی‌های‌ کربنات‌‌دار و سوپ‌ رقیق‌ تشویق‌ کنید.
    رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد. وعده‌های‌ غذایی‌ کم‌ و به‌ تعداد زیاد ممکن‌ است‌ استفراغ‌ را کاهش‌ دهد.

  • یکتا ژانویه 2017 در 11:22

    سیاه سرفه یک بیماری تنفسی محسوب می شود که به علت وجود باکتری های بوردتلاپرتوسیس در دیواره های راه های تنفسی باعث این بیماری می شود

  • لادن ژانویه 2017 در 11:22

    سیاه سرفه بسیار مسری است و در میان مردم از طریق تماس مستقیم ، با مایعات از بینی یا دهان افراد آلوده منتقل می شود

  • باران ژانویه 2017 در 11:22

    افراد پس از برخورد دستشان با ترشحات تنفسی افراد آلوده به دهانشنان یا بینی شان تماس دهند و یا حتی مخاط و قطرات کوچک که حاوی باکتری باشد توسط افراد بیماری با عطسه یا سرفه وارد هوا شود توسط افراد تنفس شود به این بیماری آلوده خواهند شد.

  • لعیا ژانویه 2017 در 11:23

    این بیماری با علائم سرماخوردگی شروع می شود که شامل آبریزش بینی ،‌قرمزی و آبریزش چشم ، تب خفیف و سرفه خشک می باشد

  • یگانه ژانویه 2017 در 11:23

    پس از ۲-۱ هفته سرفه های خشک تبدیل به سرفه خلط دار می شود . در طول سرفه های پشت سرهم که به بیمار دست می دهد بیمار دچار قرمزی حتی سیاه شدن می شود . کودکان درانتهای سرفه های خود دچار تنفس تندتند به همراه ایجاد صدایی فریاد مانند می شوند

  • یگانه ژانویه 2017 در 11:23

    سرفه های شدید منجر به استفراغ در کودکان و سختی نوشیدن مایعات و خوردن غذا می شود . سرفه ها برای هفته ها می تواند ادامه یابد . در بزرگسالان و نوجوانان علائم خفیف تر است به طور شایع کودکان ۲ هفته علائم سرماخوردگی ، ۲ هفته علائم توأم با سرفه شدید و ۲ هفته هم دوره نقاهت را می گذرانند که ۲ هفته دوره نقاهت گاهی تا ماهها طول می کشد .

  • یاسین ژانویه 2017 در 11:23

    آنتی بیوتیک ضد باکتری می تواند در کاهش شدت سرفه در اوایل بیماری مناسب باشد و درمان با آنتی بیوتیک ممکن است احتمال انتقال بیماری را به افراد دیگر را کاهش دهد

    آنتی بیوتیک هایی که نشان داده شده است در درمان سیاه سرفه موثر هستند به شرح زیر اند

    آزیترومایسین (Zithromax)، کلاریترومایسین (Biaxin)، اریترومایسین (E-MYCIN به، Eryc، ERY زبانه، PCE، Pediazole، Ilosone) و تری متوپریم و سولفامتوکسازول

    شربت سرفه نیز برای افراد مبتلا مناسب خواهند بود و از انتقال بیماری به افراد دیگر جلو گیری خواهد کرد

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:24

    سیاه سرفه بسیار مسری است

    باکتری سیاه سرفه بر روی مژک های دستگاه تنفسی قرار می گیرد.

    این باکتری ها توسط قطرات سرفه و یا عطسه منتقل می شوند.

    بیماری سیاه سرفه مسری می باشد.

    مدت دوره سرایت بیماری، تا سه هفته بعد از آغاز سرفه ها طول می کشد.

    این بیماری حدود 6 تا 12 هفته طول می کشد تا بهبود یابد.

  • یکتا ژانویه 2017 در 11:24

    آنتی بیوتیک هایی نظیر اریترومایسین برای درمان سیاه سرفه استفاده می شوند.

    اما این آنتی بیوتیک باید در هفته اول به میزان قابل توجهی، شدت بیماری را کم کند.

    اگر شما در معرض این بیماری قرار دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • لاله ژانویه 2017 در 11:24

    واکسن DTAP یک واکسن ترکیبی است که در برابر سه بیماری عفونی از بدن محافظت می کند. این سه بیماری عفونی عبارتند از: دیفتری، سیاه سرفه و کزاز.

    با تزریق این واکسن، نوزاد خود را در مقابل این سه بیماری عفونی محافظت کنید.

    نوزادان باید این واکسن را در دو ماهگی، چهار ماهگی، شش ماهگی، 15 تا 18 ماهگی و 4 تا 6 سالگی دریافت کنند.

    در ایران این واکسن در 5/1، 3، 5/4 و 15 ماهگی و در 6 سالگی به کودکان تزریق می شود.

    بهتر است این زمان ها را یادداشت کنید و در جایی قرار دهید تا فراموش نکنید.

  • لعیا ژانویه 2017 در 11:25

    از سال 1980 تعداد موارد سیاه سرفه در بین نوجوانان 11 تا 18 ساله افزایش یافت.

    لذا توصیه می شود که نوجوانان در سن 11 تا 12 سالگی این واکسن را تزریق کنید.

    بزرگسالان هم می توانند برای حفاظت از خود و خانواده، واکسن DTAP را تزریق کنند.

    مراقبان و یا دیگرانی که در اطراف کودک شما قرار دارند نیز باید این واکسن را بزنند.

  • خجسته ژانویه 2017 در 11:25

    افرادی که مجاز به تزریق واکسن DTAP نیستند

    – افرادی که مبتلا به صرع و یا بیماری های عصبی هستند، نباید واکسن DTAP را تزریق کنند.

    – افراد دیگری که بیماری های جدی دارند، باید صبر کنند تا بیماری آنها درمان شود و هنگامیکه خوب شدند، می توانند این واکسن را تزریق کنند.

    – هر کودکی که نسبت به دوز قبلی، واکنش جدی نشان داد، نباید دوز بعدی را تزریق کنند.

    درباره سلامتی کودک و واکنش های قبل از تزریق، با پزشک صحبت کنید.

  • لعیا ژانویه 2017 در 11:26

    سیاه سرفه می تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا سازد. علامت اصلی این بیماری سرفه های سخت و شدید می باشد. در بین هر سرفه فرد کاملا سالم به نظر می رسد. گاهی ساعت ها بین هر حمله سرفه طول می کشد. سیاه سرفه می تواند یک بیماری آزاردهنده و ناراحت کننده باشد که معمولا چندین هفته ادامه دارد. بهبود کامل همیشگی است اما عوارض جدی در برخی از حالات رخ می دهد. این بیماری اساسا به دلیل واکسیناسیون امروزه یک بیماری شایع در بین کودکان نمی باشد. هرچند برخی از بزرگسالان و کودکان بزرگتر به این بیماری مبتلا می شوند، به این دلیل که تاثیر واکسیناسیون بر علیه سیاه سرفه می تواند در طول زمان در برخی از افراد کاهش یابد.

  • ترانه ژانویه 2017 در 11:26

    سیاه سرفه عفونتی است که توسط باکتری به نام بوردتلا پرتوسیس ایجاد می شود. این باکتری به دیگر افراد از طریق ذرات ریز عفونی موجود در هوا که در طول سرفه و همچنین از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده تولید می شوند، پخش می شود. این باکتری به سلول هایی که در مجرای تنفسی قرار دارند متصل شده، سپس تکثیر یافته و باعث بروز علایم می شود. بوردتلا پرتوسیس برای بروز علایم (اساسا سرفه) روی دیواره مجاری تنفسی اثر کرده و علایم تا مدت ها بعد از اینکه باکتری از بین می رود ادامه دارند.

  • تبسم ژانویه 2017 در 11:26

    بیماری به طور ویژه از یک الگو پیروی می کند:

    مرحله اولیه (فاز موکوسی یا مخاطی)

    در ابتدا اغلب گلو، دردناک می شود. درطول یک روز تقریبا سرفه های عادی خشک و ملایم گسترش می یابند. در این مرحله فرد ممکن است ناخوشی خفیفی را احساس کرده و تب خفیفی داشته باشد. همچنین ممکن است آبریزش بینی نیز داشته باشد. بعد از چند روز ممکن است تولید سرفه ها همراه با مقداری موکوس بیشتر شوند – اما در ابتدا هنوز به نظر می رسد که سرفه ها عادی می باشند.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 11:26

    بعد از چند روز، اغلب 10 تا 14 روز از شروع بیماری، سرفه ها بدتر شده و وارد فاز تهاجمی می شوند. به این معنی که حالات تهاجمی از سرفه های سخت و شدید به وجود می آید. گاهی به این سرفه ها، سرفه های خفه کننده گفته می شود.

  • یکتا ژانویه 2017 در 11:26

    درطول یک حمله سرفه، فرد دائما بارها و بارها سرفه می کند. صورت اغلب قرمز شده و بدن سفت می شود. در نهایت، تلاش ناخوشایندی برای فرو بردن هوا به داخل ریه ها وجود دارد که ممکن است منجر به تولید یک صدای بلند شود.

  • مینو ژانویه 2017 در 11:26

    در برخی از کودکان ممکن است در انتهای یک حمله سرفه، توقف در تنفس رخ دهد و برای مدتی کوتاه رنگ پوست کودک کبود شود. این حالت بدتر از آنچه که هست به نظر می رسد، به این دلیل که معمولا تنفس سریعا پس از آن ادامه می یابد.

    · هر نوبت حملات سرفه به طور ویژه بین یک تا دو دقیقه طول می کشد.

  • لاله ژانویه 2017 در 11:27

    تعداد دفعات سرفه در هر روز از موردی به مورد دیگر متفاوت می باشد. ممکن است دربرخی از افراد تعداد دفعات سرفه در هر روز کم باشد اما در برخی دیگر تا 100 نوبت هم می رسد. میانگین دفعات تقریبا 12 تا 15 نوبت در هر روز می باشد.

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:27

    تعداد دفعات سرفه به تدریج در طول یک دوره که می تواند تا سه ماه یا بیشتر ادامه یابد، تسکین می یابد. (در برخی از کشورها سیاه سرفه به عنوان سرفه صد روزه شناخته می شود.) در حین اینکه شرایط عمومی فرد در حال بهبود است، امکان دارد که فرد همچنان به سرفه های شدید زیاد دچار باشد.

    بیماری سیاه سرفه به این دلیل که تعداد دفعات سرفه می تواند آزاردهنده باشد، به میزان زیادی ناخوشایند است. هرچند در برخی از موارد، علایم خفیف تر از آنچه که در بالا توضیح داده شد، هستند. ممکن است فقط سرفه های موقتی بدون تهوع و شدت زیاد که خیلی بد نیستند، وجود داشته باشد.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 11:27

    در کشورهایی که ایمنی سازی (واکسیناسیون) در آنها وجود ندارد، در بیشتر کودکان سیاه سرفه گسترش می یابد. مثلا در کشور انگلستان قبل از ایمنی سازی، این بیماری هر سه الی چهار سال شیوع داشت. حدود هشت نفر از هر 10 کودک پنج ساله، به این بیماری مبتلا بودند. بعد از اینکه ایمنی سازی در انگلستان در دهه 1950 شناسایی شد، تعداد موارد به میزان زیادی کاهش یافت. در دهه 1970 زمانی که نگرانی در مورد تاثیرات جانبی واکسن به وجود آمد، بعد از آن یک کاهش ناگهانی در سطح ایمنی سازی انجام شد. این امر منجر به شیوع بیشتر این بیماری گردید و حدود 400000 کودک را تحت تاثیر قرار داد. میزان ایمنی سازی مجددا افزایش یافت و بیشتر کودکان امروزه ایمن هستند.

    امروزه سیاه سرفه بیماری نادری در میان کودکان در بسیاری کشورها از جمله ایران می باشد اما در کشورهایی با سطح ایمنی سازی پایین، دلیل عمده بیماری در میان کودکان باقی مانده است

  • لیلا ژانویه 2017 در 11:27

    سیاه سرفه تنها یک بیماری دوران کودکی نمی باشد. بزرگسالان نیز می توانند به این بیماری مبتلا شوند. در حقیقت، به دلیل ایمنی سازی، امروزه بیشتر موارد در کشو.رهای دارای برنامه واکسیناسیون، در بین کودکان بزرگتر و بزرگسالان روی می دهد. به این دلیل که برخی از بزرگسالان هنوز بر علیه این بیماری واکسینه نشده اند. همچنین، تاثیر واکسینه شدن برعلیه این بیماری ممکن است درطول سالها در برخی از افراد کاهش یابد. بنابراین حتی اگر فرد در دوران کودکی برعلیه این بیماری واکسینه شد، همچنان ممکن است در بزرگسالی به این بیماری مبتلا شود.

    اثبات تشخیص سیاه سرفه به طور واضح با استفاده از آزمایشات دشوار می باشد. سیاه سرفه احتمالا علت شایع بسیاری از سرفه های ناشناخته بوده که برای چندین هفته ادامه دارند و نیز در میان افرادی که در بین هر نوبت سرفه سالم به نظر می رسند، رخ می دهد.

  • فهیمه ژانویه 2017 در 11:28

    معمولا براساس علایم ویژه تشخیص داده می شود. آزمایشی وجود دارد که توسط آن جهت تایید تشخیص، باکتری شناسایی می شود. این آزمایش شامل تهیه کردن نمونه مخاطی از ناحیه پشتی گلو و فرستادن آن به آزمایشگاه جهت بررسی می باشد. هرچند در صورت سرفه های طولانی مدت، باکتری که باعث این بیماری می شود، از بین خواهد رفت اما معمولا سرفه ها برای چندین هفته ادامه می یابند. از این رو، یک تست منفی، بدون حضور باکتری، تشخیص سیاه سرفه را در فردی که برای چندین هفته سرفه می کند، رد نخواهد کرد.

    آزمایش خون که می تواند حضور آنتی بادی ها را برعلیه باکتری سیاه سرفه تشخیص دهد، از سال 2001 در دسترس بوده و استفاده از آن به ویژه در بین بزرگسالان در حال افزایش می باشد.

  • شهاب ژانویه 2017 در 11:28

    بیشتر افراد به طور کامل بهبود می یابند، اما در برخی عوارضی گسترش می یابد. عوارض به میزان بسیار شایع در نوزادان زیر شش ماه پیشرفت می کند. عوارض ممکن شامل موارد زیر می باشد:

    · پنومونی (عفونت ریه). درصورتی که فرد به سیاه سرفه مبتلا باشد، سایر باکتری ها بسیار آسانتر می توانند ریه ها را عفونی کنند. به همین دلیل گاهی پنومونی که از عفونت های ثانویه ناشی می شود، روی می دهد. پنومونی در نوزادانی که دچار بیماری بیشتر، تب بالا، تنفس سریع و یا اشکال در تنفس در بین دفعات سرفه هستند، مورد تردید می باشد.

    · ایجاد فشار در نتیجه سرفه های سخت و شدید می تواند، به ندرت، باعث پاره شدن رگ های خونی مغزی، خون دماغ، وجود خون در سرفه یا تورم پوست شود. افزایش فشار در شکم درطول دفعات سرفه ممکن است باعث ایجاد حفراتی در دیواره شکم گردد.

    · به ندرت آسیب مغزی اتفاق می افتد.

    عوارضی از قبیل پنومونی شدید یا آسیب مغزی گاهی می تواند منجر به مرگ شود.

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:28

    باکتری که باعث سیاه سرفه می شود می تواند توسط آنتی بیوتیک ها از بین رود. هرچند زمانی که سرفه ها شروع می شوند، درمان با آنتی بیوتیک تاثیر کمی روی دوره بیماری دارد. باکتری به طور قوی تاثیر خود را در مجاری تنفسی برای شروع دفعات سرفه برای چندین هفته اعمال کرده است.

    هرچند در صورتی که بیماری در هفته های اول تشخیص داده شود، معمولا یک دوره از آنتی بیوتیک ها تجویزمی شود. به این دلیل که پنج روز بعد از مصرف آنتی بیوتیک، فرد دیگر مبتلا به عفونت نمی باشد. بدون مصرف آنتی بیوتیک، فرد می تواند برای تقریبا سه هفته بعد از شروع سرفه ها، هنوز مبتلا به علایم باشد.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 11:28

    روش های کلی شامل موارد زیر می باشد:

    · آرامش کلی. شیر دادن به کودک در یک موقعیت نشسته به نظر می رسد مقداری آرامش به نوزادان دهد.

    · تمیز کردن هرگونه مخاط و مواد بالا آورده شده در طول دفعات سرفه برای جلوگیری کردن از بلعیدن آنها توسط کودک در حین تنفس.

    · بررسی عوارضی از قبیل ذات الریه که باید با آنتی بیوتیک ها درمان شوند.

    · اطمینان حاصل کردن از اینکه کودک بیمار به مقدارکافی غذا و مایعات دریافت می کند.

  • پری ژانویه 2017 در 11:28

    بیشتر افراد مبتلا به سیاه سرفه، بهبودی کامل به دست می آورند. هرچند این بیماری می تواند به دلیل سرفه های سخت آزار دهنده یک بیماری ناخوشایند باشد. دوره کلی بیماری معمولا بین شش تا هشت هفته بوده ولی می تواند طولانی تر هم باشد. عوارض جدی و مرگ غیرمعمول هستند اما به میزان زیاد در کودکان زیر شش سال اتفاق می افتد. بیماری های جدی در کودکان بزرگتر و بزرگسالان شیوع کمتری دارند. زمانی که فرد بهبود می یابد، معمولا در برابر این بیماری ایمن شده و در نتیجه احتمال ابتلای مجدد کم است.

  • هشمت ژانویه 2017 در 11:29

    امروزه، با آمار رو به رشد ابتلا به سیاه‌سرفه در نوجوانان و جوانان در بسیاری از کشورها نظیر آمریکا رو به رو هستیم. در کنارغیرمعمول بودن تظاهرات این بیماری در جمعیت بزرگسالان، درمان مناسب در این گروه سنی بسیار اهمیت دارد، زیرا خطر انتقال آن به کودکان و نوزادان را کاهش می‌دهد. درمان سیاه‌سرفه شامل استفاده از آنتی‌بیوتیک به‌ویژه از گروه ماکرولیدهاست.

  • مهرو ژانویه 2017 در 11:29

    درمان دارویی سیاه‌سرفه شامل آنتی‌بیوتیک‌هاست. درمان طی 3 هفته اول شروع علائم بالینی توصیه شده است. زمان تجویز آنتی‌بیوتیک، نقش مهمی در اثربخشی آن دارد. شروع آنتی‌بیوتیک در فاز اولیه بیماری-به‌ویژه طی 7 روز اول شروع علائم-می‌تواند از شدت علائم کم کند. همچنین، تجویز دیرهنگام آنتی‌بیوتیک، به‌ندرت در کاهش خطر انتقال بیماری موثر است.
    لازم به یادآوری است که اغلب بیمارانی که برای درمان سیاه‌سرفه آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند، تغییر چندانی در علائم بالینی خود مشاهده نخواهند کرد. هیچ شواهدی دال بر اینکه درمان آنتی‌بیوتیکی از مرگ و میر ناشی از این بیماری کم کند یا از بروز عوارض جدی آن نظیر پنومونی جلوگیری کند در دست نیست. فایده اصلی تجویز آنتی‌بیوتیک، کاهش خطر انتقال بیماری است.

  • بهمن ژانویه 2017 در 11:29

    پس از ارزیابی نسبت فایده به ضرر درمان آنتی‌بیوتیکی در بیماران، درمان پیشگیرانه ممکن است طی 21 روز پس از مواجهه با یک فرد آلوده با بوردتلا پرتوزیس انتخاب شود. لازم به تاکید است که بیماران با ضعف سیستم ایمنی، یا بیمارانی که مشکلات مزمن ریوی دارند یا در تماس نزدیک با نوزادان هستند باید حتما درمان پیشگیرانه را دریافت کنند

  • رضوان ژانویه 2017 در 11:30

    لازم به یادآوری است که اغلب بیمارانی که برای درمان سیاه‌سرفه آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند، تغییر چندانی در علائم بالینی خود مشاهده نخواهند کرد. هیچ شواهدی دال بر اینکه درمان آنتی‌بیوتیکی از مرگ و میر ناشی از این بیماری کم کند یا از بروز عوارض جدی آن نظیر پنومونی جلوگیری کند در دست نیست. فایده اصلی تجویز آنتی‌بیوتیک، کاهش خطر انتقال بیماری است.

  • یاور ژانویه 2017 در 11:30

    سرفه رفلاکس طبیعی بدن است که به دلیل تحریک مژه های برونش و دستگاه تنفس، تحریک و توسط اعصاب مرکزی و تحریک دیافراگم ایجاد شود. توسط سرفه، مقدار زیادی ترشحات خارج می شود تا راه هوایی باز شده و تنفس راحت‌تر انجام شود. سرفه بر اثر مکانیسم تحریک گاهی خفیف و گاهی شدید است اما علت سرفه هر چه باشد راه های درمانی خاصی برای آن وجود دارد که والدین باید به آن توجه کنند.

  • بهمن ژانویه 2017 در 11:30

    فرزندتان با گرفتگی بینی به خواب می رود اما فقط چند ساعت می تواند بخوابد چون ناگهان با صدای سرفه ای شبیه خروس از خواب بیدار می شود. علت آن ابتلا به بیماری خروسک است
    این سرفه ها معمولاً به دلیل التهاب و تورم در قسمت پایین راه تنفسی، حلق، نای و حنجره و معمولاً بین کودکان ۶ ماه تا ۳ سال اتفاق می افتد زیرا این کودکان مسیرهای تنفسی باریک تری دارند. این مشکل معمولاً دلیل ویروسی دارد. این سرفه ها معمولاً طی روز بهتر می شود اما شب ها دوباره بر می گردد. در این حالت خشونت در صدای کودک به وضوح مشخص است. خروسک می تواند والدین را نگران کند اما در بیشتر مواقع می توان علائم آن را برطرف کرد.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.