مواد غذایی و خواص ویتامین a برای جوش صورت در بارداری
مراکز تزریق واکسن و عوارض واکسن تب زرد کنگو چیست
تب زرد تب زرد ,تب زرد کنگو,تب زرد در ایران,تب زرد واکسن,تب زرد آلو,تب زرد ویکی,تب زرد ویکی پدیا,علائم تب زرد,تب زرد+pdf,طبع زردچوبه,بیماری تب زرد در ایران,واکسن تب زرد چیست,واکسن تب زرد …
عوارض و موارد مصرف قرص سفیکسیم 400 در بارداری
قرص سفیکسیم قرص سفیکسیم ,قرص سفیکسیم 400 برای چیست,قرص سفیکسیم 400,قرص سفیکسیم در بارداری ضرر دارد؟,قرص سفیکسیم در بارداری,قرص سفیکسیم۴۰۰,قرص سفیکسیم چیست توضیحاتی در مورد قرص سفیکسیم قرص سفکسیم یک آنتی بیوتیک …
سرطان غده تیموس
سرطان غده تیموس سرطان غده تیموس,بيماري سرطان غده تیموس,سرطان غده تیموس در بارداري,علائم سرطان غده تیموس,درمان سرطان غده تیموس,درمان سرطان غده تیموس با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سرطان غده تیموس,سرطان …
ویتامین a
ویتامین A ,ویتامین A برای پوست,ویتامین Ad,ویتامین A در چیست؟,ویتامین A در بارداری,ویتامین A+d برای نوزادان,ویتامین A برای جوش صورت,ویتامین A برای مو
توضیحاتی در مورد ویتامین a
احتمالا شنیده اید که ویتامین آ یکی از ویتامینهای محلول در چربی است. ویتامینهای آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست بسیار مناسب است. ♥بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) میگویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری میکند. ویتامین آ نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است. ویتامین آ در زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود. ویتامین آ برای فعالیت مویرگها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزیهای مغزی کمبود این ویتامین دیده میشود. ویتامین آ در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری میکند. ویتامین آ در نگهداری از سلولهای بدن و شادابی آنها و جلوگیری از پیری زودرس تأثیر شایستهای دارد و امروز در درمانهای ژرونتولژی و جلوگیری از نابودی و مرگ اعضای بدن از ویتامین «آ» استفاده درمانی میشود. ویتامین آ در بیماریهای دستگاه تنفسی و سلولهای مخاطی آن نقش درمانی داشته و کمبود آن موجب عوارض و آتروفی بافتهای مخاطی بینی میگردد. ویتامین آ در دوران بیماریها و عفونتهای مختلف در بدن، مقاومت بدن را زیاد و عوامل ضد بیماری را تقویت میکند و موجب رفع بیماری شده و به سلامت بدن کمک میکند. ویتامین آ در رشد و نمو تأثیر دارد و برای کودکان جزو ضروریات حیاتی است و موجب فعالیت و نشاط آنان میشود. ویتامین آ در زگیل یا دانههای پوستی موجب درمان شدن بوده و به نظر میرسد کمبود این ویتامین موجب بروز این دانهها یا زگیل میشود. مصرف بیش از حد این ویتامین موجب مسمومیت میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد مواد غذایی و خواص ویتامین a برای جوش صورت در بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
ویتامین a و منابع آن
از مواد غذایی که این ویتامین را دارند می توانیم به روغن جگر ماهی، هویج (در هویج مادهای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ میکند). جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخممرغ، کره تازه، قلوه در سبزیجات، جعفری، کدو، اسفناج، کاهو و شاهی بیشتر از سایر سبزیجات دارای ویتامین آ هستند. در میوهها، خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو و پرتقال بیشتر از سایر میوهها دارای ویتامین آ میباشند. ویتامین آ در منابع همچون جگر، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ ، گوشت، شیر های غنی شده، پنیر، خامه ، قلوه، ماهی کاد و روغن ماهی هالیبوت موجود می باشد. البته همه این منابع غیر از شیر کم چرب غنی شده با ویتامین A حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع و کلسترول می باشند و میوه ها و سبزیجات زرد یا نارنجی مثل هویج، سبزیجات دارای برگ های سبز تیره، کره و مارگارین منابع خوب ویتامین آ هستند البته منابع گیاهی حاوی بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود منابع بتا کاروتن شامل: • میوه های نارنجی و زرد همچون طالبی، گریپ فروت، و زردآلو می باشد. • سبزیجاتی همچون هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین و کدوی حلوایی می باشد. • سایر منابع بتا کاروتن شامل کلم بروکلی، اسفناج و بیشتر انواع سبزیجات تیره می باشد. هرچه میوه و یا سبزی ای پررنگ تر باشد میزان بتا کاروتن آن بیشتر می باشد. منابع گیاهی حاوی بتا کاروتن بدون چربی و کلسترول هستند. حدود نود درصد ذخایر بدنی ویتامین A در کبد قرار دارد. قسمت اعظم دفع از طریق صفرا و مدفوع صورت می گیرد. میزان توصیه شده غذایی این ویتامین برای گروه های مختلف افراد متفاوت است. به عنوان مثال پسران بزرگ تر از 11 سال و مردان بزرگسال در روز به 1000 میکروگرم رتینول نیاز دارند. نیاز خانم ها 800 میکروگرم رتینول است. خانم های باردار و شیرده به ترتیب به 1300 و 1200 میکروگرم رتینول نیاز دارند.
ویتامین a و مکمل آن
اغلب افراد هویج را به عنوان منبع غنی ویتامین A می شناسند، اما غیر از هویج این ویتامین در داروخانه نیز یافت می شود. ویتامین آ محلول در چربی است و برای عملکرد طبیعی شبکیه چشم و رشد طبیعی استخوان، پوست، بیضه ها و تخمدان ها لازم است. در داروخانه ویتامین آ به شکل کپسول، قرص، قرص های جویدنی، قطره خوراکی و تزریق در دسترس است. ویتامین A (رتینوئید) برای بینایی و دید خوب و سیستم ایمنی سالم و رشد سلول ها لازم می باشد. ویتامین A به دو نوع تقسیم می شود. نوع اول آن که از حیوانات بدست آمده و رتینوئید نام دارد و نوع دوم ویتامین آ بتا کاروتن (Beta-carotene) نام دارد که ریشه گیاهی دارد و هر دو خواص خودشان را دارند
ویتامین a و کمبود آن
کمبود ویتامین A در بدن می تواند ناشی از رژیم غذایی یا دلال ثانویه ای که مانع جذب، ذخیره یا انتقال آن می شوند باشد. قرارگیری در برابر مواد شیمیایی سمی هم از عوامل تحلیل برنده این ویتامین در کبد است. کمبود این ویتامین در جوامع درحال توسعه به ویژه کشورهای آسیایی شایع است. اما کمبود ویتامین A چه اثراتی دارد؟ میزان بالای مرگ ومیر، رشد و نمو ضعیف، توقف عملکرد ایمنی بدن، مشکلات بینایی و خشکی چشم، خشکی مو، خشکی پوست و مشکلاتی مانند آکنه، به خطر انداختن غشای مخاطی در دستگاه های تنفسی، گوارشی و تناسلی، آبسه گوش، بی خوابی، کوفتگی، مشکلات باروری و کاهش وزن از عوارض کمبود ویتامین A در بدن می باشند.
ویتامین a و عوارض آن
ویتامین A معمولا در میزان طبیعی و درمانی باعث بروز عوارض جانبی نمی شود،اما مصرف دارو برای مدت طولانی ممکن است سبب بروز افزایش میزان ویتامین در بدن و برخی عوارض شود.سردرد، تشنج،تحریک پذیری،تب،ضعف یا خستگی،افزایش حساسیت به نور خورشید،کاهش اشتها،خشکی دهان،درد شکم،استفراغ،ریزش مو،خشکی و ترک خوردگی پوست یا لب ها و درد استخوان یا مفاصل از اثرات افزایش تدریجی این ویتامین در بدن محسوب می شوند.خواب آلودگی،سرگیجه،سر درد شدید،کاهش هوشیاری،دوبینی،اسهال،استفراغ،پوسته پوسته شدن پوست و خونریزی لثه از علائم و نشانه های افزایش ناگهانی این ویتامین هستند.
ویتامین a و سلامت چشم
ویتامین آ بخش مهمی از مولکول رودوپسین است که هنگامی که نور بر روی شبکیه چشم می تابد، فعال می شود و سیگنال را به مغز می فرستد که منجر به بینایی می شود. بتا کاروتن، ویتامین آ موجود در گیاهان، نقش مهمی در جلوگیری از انقباض ماکولا، علت اصلی کوری ناشی از سن، دارد. در مطالعه ای که توسط موسسه ملی چشم به عنوان یک مطالعه مرتبط با بیماری های مرتبط با چشم سالم انجام شد، افرادی که در معرض خطر بیماری های چشم هستند ولی ویتامین های روزانه خود را شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، روی و مس را مصرف می کنند، با کاهش ۲۵ درصدی خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مواجه می شوند. مطالعات همچنین نشان می دهد که قطره چشم ویتامین آ برای درمان چشم های خشک موثر است. یک مطالعه نشان داد که قطره های روان کننده چشم حاوی ویتامین آ برای درمان سندرم چشم خشک موثر هستند. مطالعه دیگری در اوایل سال ۲۰۱۱ توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام شد؛ آنها دریافتند که یک شکل مصنوعی و تغییر شکل یافته ویتامین آ باعث کند شدن پیشرفت بیماری استارگارد می شود؛ بیماری استارگارد یک بیماری ارثی است و باعث ایجاد اختلال بینایی در جوانان می شود.
ویتامین a و سیستم ایمنی بدن
عملکرد سیستم ایمنی وابسته به ویتامین A است، به همین دلیل است که این ویتامین به عنوان یک ویتامین مهم برای ایمنی بدن شناخته شده است. ژن هایی که در واکنش ایمنی دخیل هستند توسط ویتامین A تنظیم می شوند، بنابراین این ویتامین برای مبارزه با بیماری های جدی مثل بیماری های سرطانی و بیماری های خود ایمنی، آنفولانزا یا سرماخوردگی ضروری است. بتا کاروتن همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از انواع بیماری های مزمن کمک کند. ویتامین A به ویژه می تواند به ایمنی کودکان کمک کند. یک مطالعه انجام شده در لندن نشان داد که مکمل های ویتامین A در کشورهای کم درآمد، مرگ و میر کودکان را ۲۴ درصد کاهش داد. این مطالعه همچنین نشان داد کمبود ویتامین A در کودکان آسیب پذیر منجر به عفونت هایی مانند اسهال و سرخک شد. مطالعه دیگری که توسط سیستم بهداشتی درمانی کلمبیا انجام شد، به ۱۰۰ هزار کودک مکملهای ویتامین A داد. آنها دریافتند که صرفه جویی زیادی در هزینه های پزشکی اتفاق افتاد؛ از ۳۴۰،۳۰۶،۹۱۷ دلار به علت بیماری هایی شامل اسهال (۴،۲۶۸) و مالاریا (۷۶) و بستری شدن، که با توجه به مصرف مکمل این مشکلات کاهش می یابد. این مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف مکمل های ویتامین A برای جلوگیری از بیماری های دیگر مقرون به صرفه خواهد بود.
ویتامین a و التهاب
ویتامین آ دارای خواص آنتی اکسیدانی است که باعث خنثی سازی رادیکال های آزاد و آسیب های بافتی و سلولی می شود. ویتامین A می تواند باعث جلوگیری از جذب سلول ها شود. هنگامی که سیستم ایمنی بیش از حد به پروتئین های غذا پاسخ می دهد، این امر باعث ایجاد آلرژی غذایی و در نهایت التهاب می شود. دریافت ویتامین آ می تواند به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف آلرژی های غذایی کمک کند، زیرا که به جلوگیری از این واکنش خطرناک کمک می کند. سطوح پایین التهاب نیز با خطر کمتر برای بیماری های عصبی مثل بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون ارتباط دارد.
ویتامین a و سلامت پوست
ویتامین آ برای بهبود زخم و رشد دوباره پوست ضروری است. این ویتامین برای حمایت از کلیه سلول های اپیتلیال (پوست) از داخل و خارج از بدن و کمک های موثر در مبارزه با سرطان پوست موثر می باشد. ویتامین آ برای تشکیل گلیکوپروتئین ها، ترکیبی از شکر و پروتئین که به سلول ها کمک می کند تا بافت های نرم را تشکیل دهند، ضروری است. کمبود ویتامین آ می تواند منجر به ضعیف شدن رنگ پوست شود، همان طور که مطالعات نشان می دهد ویتامین آ می تواند با آکنه مبارزه کند و سلامت کلی پوست را بهبود بخشد. ویتامین آ با تولید کلاژن بیشتر، که مسئول جوانی پوست است، چین و چروک پوست شما را از بین می برد. ویتامین آ همچنین به سلامت موها کمک می کند.
ویتامین a و سرطان
بر اساس یک مطالعه انجام شده در دانشگاه York، مصرف ویتامین A می تواند به درمان انواع مختلف سرطان کمک کند زیرا به کنترل سلول های بدخیم در بدن کمک می کند. در حال حاضر اسید رتینوئیک نقش مهمی در توسعه و تمایز سلول و همچنین درمان سرطان دارد. نشان داده شده است که با رینوئیک اسید، سرطان ریه، پروستات، پستان، تخمدان، مثانه، دهان و پوست سرکوب می شود. مطالعه دیگری نشان داد اسید رتینوئیک در درمان ملانوم، هپاتوم، سرطان ریه، سرطان پستان و سرطان پروستات موثر است. محققان نشان دادند مکانیزم های مولکولی در اسید رتینوئیک از پیشرفت سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. به یاد داشته باشید همیشه بهتر است ویتامین A را از منابع طبیعی مانند غذا دریافت کنید و برای جلوگیری از بیماری مکمل های ویتامین A مصرف نکنید زیرا مانند مواد غذایی طبیعی موثر نیستند.
ویتامین a و بهترین منابع آن
در اینجا برخی از بهترین منابع ویتامین A ذکر شده اند. جگر گاو ۳ اونس: ۱۴،۳۶۳ IU تقریبا ۳ برابر DV هویج ۱ فنجان هویج خرد شده: ۲۱،۳۸۴ IU بیش از ۱۰۰٪) سیب زمینی شیرین ۱ سیب زمینی کامل: ۱۸،۴۴۳ IU بیش از ۱۰۰٪ DV کلم ۱ فنجان خرد شده: ۶،۶۹۳ IU بیش از ۱۰۰٪ DV اسفناج ۱ فنجان خام: ۲،۸۱۳ IU 56٪ DV کاهو ۱ فنجان خرد شده: ۴،۰۹۴ IU 82٪ DV زردآلو ۱ میوه: IU 674 13٪ DV کلم بروکلی ۱ فنجان: ۵۶۷ IU 11٪ DV کره ۱ قاشق غذاخوری: ۳۵۵ IU 7٪ DV تخم مرغ ۱ تخم مرغ بزرگ: ۳۰۲ IU 6٪ DV اسکواش زمستانی ۱ فنجان، خرد شده: ۵۱۴ IU 10٪ SV خربزه ۱ خربزه متوسط: ۲،۳۳۴ IU 47٪ DV انبه ۱ فنجان قطعه قطعه شده: ۱،۷۸۵ IU 36٪ DV
ویتامین a و مصرف روزانه
اکثر مردم از رژیم های غذایی خود به اندازه کافی ویتامین A دریافت می کنند، اما اگر کمبود ویتامین A دارید، پزشک ممکن است مکمل های ویتامین A را پیشنهاد کند. افراد مبتلا به بیماری هایی مانند اختلالات گوارشی یا رژیم غذایی نامناسب ممکن است برای تامین ویتامین موردنیاز روزانه به مکمل نیاز داشته باشند. مقدار ویتامین توصیه شده در طول روز: کودکان: ۱-۳ سال: ۳۰۰ میکروگرم در روز ۴-۸ ساله: ۴۰۰ میکروگرم در روز ۹ تا ۱۳ سال: ۶۰۰ میکروگرم در روز زنان بالغ: ۱۴ سال و بالاتر: ۷۰۰ میکروگرم در روز هنگام بارداری: ۷۵۰-۷۷۰ میکروگرم در روز هنگام شیردهی: ۱،۲۰۰-۱،۳۰۰ میکروگرم در روز بزرگسالان: ۱۴ سال و بالاتر: ۹۰۰ میکروگرم در روز
مصرف ویتامین a در بارداری
همانطور که پیشتر اشاره کردیم مقادیر بیش از حد این ویتامین می تواند به جنین آسیب رساند. از این رو به زنان باردار توصیه می شود از مصرف سرخود مکمل غذایی حاوی این ویتامین اکیدا خودداری کنند. در ضمن جگر به دلیل فراوانی این ویتامین به زنان باردار توصیه نمی شود.
کمبود ویتامین a و خشکی پوست
کمبود ویتامین A میتواند منجر به خشکی پوست، پوستهپوسته شدن و ضخیمتر شدن فولیکولهای پوست شود. کراتینیزاسیون پدیدهای است که در آن سلولهای اپیتلیال (پوششی) رطوبتشان را از دست میدهند و خشک و سخت میشوند. این پدیده میتواند در غشای مخاطی دستگاه تنفسی، دستگاه گوارشی و مجاری ادراری رخ بدهد.
کمبود ویتامین a و ضخیم شدن قرنیه
کمبود ویتامین A، باعث ضخیمشدن قرنیه و نابینایی میشود. کراتومالاسیا نوعی بیماری است که در اثر کمبود شدید ویتامین A بروز میکند و هردو چشم را تحت تأثیر قرار میدهد. کمبود ویتامین A میتواند به دلیل کم بودن این ویتامین در رژیم غذایی، مشکلات سوختوسازی یا اختلال در جذب آن باشد. شب کوری و خشکی شدید چشم از علائم اولیهی کراتومالاسیا هستند. با پیشرفت این بیماری، رفتهرفته قرنیه دچار چروکخوردگی، تاری و نرمی میشود. اگر روند نرمشدن قرنیه با درمان مناسبی همراه نشود، احتمال بروز عفونت، پارگی یا تخریب بافت قرنیه افزایش مییابد. نتیجهی این اتفاقات، نابینایی فرد است.
کمبود ویتامین a و عفونت تنفسی
سیستم ایمنی بدن در اثر کمبود ویتامین A ضعیف میشود و درنتیجه احتمال بروز عفونتهای تنفسی افزایش مییابد. تأخیر در رشد و عفونتهای ناشی از کمبود شدید ویتامین A در کودکان رایجتر است. آمار مرگومیر در کودکانی که از کمبود شدید ویتامین A رنج میبرند، بیشتر از ۵۰٪ است.