همه چیز درباره خواص هلو در بارداری و شیردهی و طب سنتی
خواص و فواید و مضرات “چای سبز” در بارداری و فشار خون
چای سبز در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات چای سبز می پردازیم.امیدواریم مورد توجه قرار گیرد. خواص چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می …
همه چیز درباره آشنایی با خواص نارگیل سبز در ایران
نارگیل سبز نارگیل سبز ,نارگیل سبز,نارگیل سبز در ایران,نارگیل سبز فروش,نارگیل سبز قیمت,روغن نارگیل سبزکوه,خواص نارگیل سبز,عکس نارگیل سبز,خرید نارگیل سبز,خواص نارگیل سبز توضیحاتی در مورد آب نارگیل آب نارگیل که همان …
همه چیز در مورد خواص نوشیدن چای سبز و گل رز
همه چیز در مورد خواص نوشیدن چای سبز و گل رز خواص چای سبز,فواید چای سبز,چای سبز درمانی,خاصیت چای سبز,خواص چای سبز درمانی,خواص چای سبز برای پوست,خواص چای سبز برای مو,خواص چای …
هلو
هلو ,هلو انجیری,هلو در بارداری,هلو موقت,هلو انجیری چیست ؟,هلو انجیری خواص,هلو انجیری زعفرانی
توضیحاتی در مورد هلو
درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت این میوه درختی است زیبا به بلندی تقریبا 5 متر که دارای شاخه های زیادی می باشد برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گل های هلو به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . این میوه گرد و به رنگ طلایی و سرخ است که روی آن را کرک های زیادی پوشانده است. هسته این میوه بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است . این میوه منبع غنی ویتامین های A و C و نیزمنبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم می شود و تقویت کننده بدن است. این میوه از نظر طب قدیم ایران سرد است و در این مطلب از سایت جسارت در مورد هلو صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
هلو چیست
این میوه (به دری: شفتالو) میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی آلوی ایرانی) و دارای هستهٔ سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی است. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته، این میوه به دو دسته هستهجدا و هستهچسب تقسیم میشود. یکی از میوههایی که تا حد زیادی با این میوه ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیلها با این میوه تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات این میوه حاوی تعداد کمی شلیل است و برعکس. شلیل در واقع نوعی این میوه با ژن مغلوب است که میوههای بدون کرک تولید میکند. گزارش آمار جهانی نشان دهنده این امر است که هلو پرطرفدارترین میوه در کل جهان از نظر طعم و مزه است. درخت هلو سه نوع شاخه ساده، مرکب و کاذب تولید میکند. شاخههای ساده فقط جوانه رویشی تولید میکنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید میکند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف میشود. جوانه گل هلو ساده است و در جانب شاخههای یک ساله تشکیل میشود.)
خواص هلو
این میوه مثل تمام میوهها خواص ادرارآور و ملین دارد. گوشت این میوه دارای سلولوزهای نرم است و کاملاً هضم میشود. این میوه میوهای نسبتاً کم ترشی است. مواد قندی و نشاستهای آن به آسانی هضم میشود و معده به راحتی هضم آن را تحمل میکند. این میوه سرشار از انواع ویتامین هاست، به خصوص ویتامینهای ب۱، ب۲ و آ.
انواع میوه هلو
این میوه داری انواع مختلف با گونهها و طعمهای متفاوت است. از انواع مختلف این میوه میتوان به بلخی، کاردی، زعفرانی (که دارای دو نوع هسته جدا وهسته چسب موجود است و مورد استفاده قرار میگیرد)، نوع انجیری، نوع هلندری (که شباهت فریبندهای به زرد آلودارد) نام برد. از استانهای تولیدکننده عمده این میوه میتوان به استان چهار محال و بختیاری و به صورت عمده شهر گردشگری و زیبای سامان و استان البرز و شهرکرج اشاره کرد. هلوی بلخی، که بسیار بزرگ و شیرین است، از تولیدش بسیار کاسته شدهاست، زیرا بلافاصله بعد از تماس لک میشود و چهرهٔ بدی به خود میگیرد.
خواص و فواید کلی هلو
– به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع تشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد. – این میوه و برگه خیس شده آن ، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد. – برای رفع بوی بد دهان این میوه را بخورید . – این میوه در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود . – روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است . – اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی دارد. – بهتر است این میوه را با پوست بخورید ، چون پوست آن دارای ویتامین A است. – جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند. – این میوه با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند. – زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور می کند. – هلوی خام اشتها آور است. – این میوه صفراآور است که برای این کار باید 185 گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید. – این میوه با اینکه شیرین است ، برای افراد مبتلا به دیابت ضرری ندارد . – ادرارآور و قلیایی کننده خون است، بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و روماتیسم مفید است. – اگر خانم های باردار می خواهند بچه زیبایی داشته باشند ، این میوه را بخورند . – دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود. – این میوه را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید . – برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید . – بهترین ماسک زیبایی را می توانید از این میوه تهیه کنید . برای جوان کردن پوست خود ، این میوه را پوست کنده و آن را له کنید و روی پوست قرار دهید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند . پس از آن صورتتان را با آب بشویید. – جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد کرم دارد. – خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند . – هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است .
مضرات و عوارض هلو
– این میوه برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید این میوه را با عسل یا زنجبیل بخورند. – هضم این میوه برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند . برای اینکه ایجاد نفخ نکند ، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد .
هلو میوه ای است تابستانی
این میوه ، میوهای است تابستانی، با نام علمی Prunus Persica (این میوه در لاتین به معنای آلوی ایرانی است)، که با هستهای سفت و سخت، گوشتی زرد و در بعضی موارد نارنجی و پوستی پرزدار یا به اصطلاح مخملی مشاهده میشود. این میوه به دو نوع هسته جدا و هسته چسب تقسیمبندی شده است. چرا که در نوع هستهجدا گوشت از هسته با فاصله رشد کرده و در نوع هستهچسب، گوشت این میوه کاملا به هسته چسبیده است.
جوانه ی گل هلو
جوانهی گل هلو شکل سادهای دارد که در کنار شاخههایی با عمر یک سال، ظاهر میشود. گلهای آن سفید، صورتی و قرمز رنگ است و نسبت به بسیاری از درختان میوه، زودرس بوده و پیش از آنکه شکوفه کنند، ابتدا برگهایشان سبز شده و به این ترتیب زیبایی خیرهکنندهای را به درخت هلو، میبخشند. اما عمر درخت هلو ۵ تا ۶ سال بوده که اگر در باغها به صورت پرورشیافته رشد کنند، کمتر از میزان ذکر شده، زنده خواهند بود. درخت این میوه را میتوان با درخت میوههایی همچون بادام، آلو و زردآلو پیوند زد. میوهی آن شبیه به شفتالو ولی بزرگتر، شیرینتر و پرآبتر بوده و با هستهای سختتر و درشتتر نسبت به شفتالو، به عمل میآید. از درخت این میوه ، نوعی انگم (شیرهی درختان که اغلب در فصل بهار از شاخه و تنهی درخت خارج میشود)، ترشح میشود که حاوی لاکتوز است. همچنین پوست آن، دارای مقداری تانن است. از دیگر نکاتی که میتوان در مورد درخت این میوه بیان کرد، گلوکزید سمی مشهور به امیگدالین است که در تمامی بخشهای آن وجود دارد. این سم در مغز هستهی بادام تلخ و همچنین در دانه و جوانهی بعضی از گیاهان نیز یافت میشود.
محل اصلی رویش هلو
برخی کارشناسان معتقدند محل اولیه و اصلی رویش این میوه، کشور ایران است. در صورتی که جمع دیگری از متخصصان درخت این میوه را مربوط به کشور چین دانسته که از راه جادهی ابریشم به ایران و دیگر کشورهای دنیا آورده شده است. به هر حال امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا، نام این میوهی دوستداشتنی و لذیذ را از کلمهی Persica گرفته که نشاندهندهی نام ایران در دروان قدیم است. به عنوان نمونه مردم کشور انگلستان به این میوه Peach ، مردم پرتغال «پرسیکرا»، مردم سوئد «پرسیکدرا»، مردم هلند «پرسیکم»، مردم دانمارک «پرسیک» و مردم ایتالیا «پسکا»، میگویند. به نظر میرسد که در قرون وسطی، مردم از این میوه جهت درمان برخی از بیماریها استفاده میکردند. امروزه نیز سالانه میلونها تن این میوه در جهان پرورش و بهرهبرداری میشود که میتوان از کشورهایی همچون آرژانتین، ایران، ترکیه، اسپانیا، شیلی، چین، یونان، فرانسه، ایتالیا و آمریکا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان این میوهی دلچسب نام برد.
مواد مغذی هلو
همانگونه که میدانید، این میوه از لحاظ مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان، یکی از میوههای قابل توجه برای کارشناسان و متخصصان تغذیه و سلامتی به شمار میرود. این نعمت الهی ویتامینها و مواد مفید زیادی را در خود جای داده است که مصرف آن بهویژه برای نرمی و لطافت پوست، توصیه شده است. در هر صد گرم از این میوه، مقدار ۹ گرم نشاسته، ۷ میلیگرم ویتامین ث، ۸ میلیگرم کلسیم، ۰.۵ میلیگرم آهن، ۱۷ میلیگرم فسفر، ۲۰۰ میلیگرم پتاسیم، ۰/۰۵ میلیگرم ویتامین ب۲، ۱ میلیگرم ویتامین ب۳، ۰/۰۲ میلیگرم ویتامین ب۱، ۸۸ گرم آب، ۱۴۰۰ واحد ویتامین آ و ۳۵ کالری انرژی وجود دارد.
طبیعت هلو
طبق نظر کارشناسان طب سنتی ایران، این میوه دارای طبیعتی سرد و بسیار کمکالری است. این میوه مملو از انواع ویتامینها از جمله ویتامین آ، ویتامینهای گروه ب و ویتامین ث است. پوست این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این ویتامینها، از لحاظ خواص دارویی بسیار ارزشمند و با اهمیت است. گوشت آن نیز حاوی مقداری سلولز نرم، مواد قندی و نشاسته است که به سهولت هضم شده و میتوان این مسئله را مهمترین ویژگی تغذیهای این میوه معرفی کرد؛ چراکه هر انسانی با هر ویژگی دستگاه گوارشی، قادر به مصرف این میوهی ارزشمند خواهد بود. قندهایی مانند ساکاروز، کستروز و مادهای به نام لوروسرازین نیز در برگ این میوه یافت میشود. همچنین در مغز این میوه دیاستازهایی به نام امولسین و کونگلوتین و نیز مادهای روغنی مشابه روغن بادام تلخ وجود دارد که در درمان برخی از بیماریها و مشکلات جسمی، مورد استفاده و مفید خواهد بود. هرچند به دلیل حضور امیگدالین در برگ گل و مغز این میوه که اثرات سمی خطرناکی برای بدن انسان دارد، توصیه میشود از استفادهی زیاد و پیدرپی جلوگیری شود تا باعث مسمومیت افراد نشود.
خواص دارویی هلو
با وجود انواع ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی ارزشمند که در میوهی هلو، برگ و گلهای آن وجود دارد، این میوه از خواص دارویی ارزشمند و حیرتانگیزی برخوردار است که در ادامه به بیان برخی از آنها خواهیم پرداخت. ۱) پوست درخت هلو برای از بین بردن بوی بد دهان بسیار مفید و موثر است. ۲) برگ درخت هلو را میتوان بهعنوان تسهیل یا درمان بیماریهایی از جمله صرع و سنگینی گوش مورد استفاده قرار داد. ۳) مغز هستهی هلو برای از بین بردن سردرد و مشکلات و اختلالات گوارشی از جمله هضم غذا، قرس و برطرف کردن ناراحتیهای ادراری مصرف کرد. ۴) هلو به دلیل دارا بودن طبیعت سرد برای تقویت قوای جنسی افراد گرممزاج کارآمد خواهد بود. ۵) هلو ملین بوده و مادهی مناسبی برای جلوگیری یا رفع یبوست به شمار میآید. ۶) مغز هستهی هلو تسهیلکنندهای خوب و عالی برای تصفیه کردن خون است. ۷) مصرف این میوه به دلیل ادرارآور بودن، گزینهی مناسبی جهت جلوگیری از تجمع آب اضافی در مثانه و کلیه محسوب میشود. ۸) مواد قندی و نشاستهای که در هلو یافت میشود، به آسانی هضم شده و معدهی انسان به سهولت آن را هضم خواهد کرد. ۹) مواد قندی هلو، ترشح غدههای هاضمه را قوی کرده و به هضم بهتر غذا کمک میکند.
واریس و هلو
متأسفانه یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از انسانها بهویژه بانوان را درگیر خود ساخته است، بیماری دردناک واریس است. این بیماری که به دلایل مختلفی از جمله اضافه وزن، نشستن و ایستادن بیش از حد و مصرف برخی از داروهای شیمیایی مانند استروژن و پروژسترون به وجود میآید، درد فراوانی داشته و زندگی را برای مبتلایان مختل میسازد. بسیاری از کارشناسان تغذیه و سلامتی معتقدند که میوهی هلو به دلیل داشتن میزان مناسبی از آنتوسیانینها که به خانوادهی فلاوونوئیدها تعلق دارند، عمل محافظت از رگهای خونی را برعهده گرفته و برگشت خون به سیاهرگها را تسهیل میکند. بنابراین مصرف هلو درصد ابتلا به بیماری واریس را به شدت کاهش داده و مانع بروز این بیماری دردناک خواهد شد.
هلو و تنظیم کلسترول خون
طبق اظهارنظر کارشناسان تغذیه، هلو یکی از میوههایی است که از پتاسیم بالایی برخوردار بوده و در تنظیم کلسترول خون و حفظ فشار خون، نقش بسزایی را ایفا میکند، چرا که مصرف این میوه مانع از گرفتگی رگها شده و بروز بیماریهای قلبی و عروقی را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین هلو منبع خوبی از فیبر به شمار میآید که عامل مناسبی برای جلوگیری از بیماری یبوست خواهد بود. هلو مملو از آنتیاکسیدانهایی است که در پزشکی به پولیفنولها شهرت دارند. این ماده از اکسید شدن کلسترول خون جلوگیری کرده و مانع از گرفتگی رگها میشود. همین امر به سلامت قلب کمک شایانی خواهد کرد. اما توجه داشته باشید که پوست این میوهی ارزشمند نسبت به سایر قسمتهای آن، از مواد غنی و مغذی برخوردار است؛ بنابراین توصیه میشود هلو را با پوست میل کنید.
کالری هلو
امروزه رعایت میزان کالری دریافتی بدن، یکی از نکات مهم و قابل توجهی است که هر انسان علاقهمند به سلامتی و طول عمر، آن را در نظر میگیرد. با شروع فصل تابستان و رسیدن میوههای خوشمزه و لذیذ این فصل که اکثرا حاوی قند و کالری بالایی هستند، دغدغههای فکری و نگرانکنندهای برای افرادی که از اضافه وزن رنج میبرند یا اهمیت زیادی به حفظ تناسب اندام خود دارند، به وجود میآید. این موضوع زمانی شدت خواهد یافت که نمیتوان به راحتی از کنار این میوههای لذیذ و دوستداشتنی فصل تابستان گذشت. طبق اظهار نظر کارشناسان تغذیه و سلامتی، هلو علیرغم بسیاری از میوههای فصل تابستان، کم کالری، سرشاز از فیبر، مانع محبوس شدن آب بدن و مفید برای چشمها است. ایشان بیان کردند که در هر ۱۰۰ گرم هلو، به طور تقریبی ۴۰ کالری وجود دارد که حتی میزان آن از یک عدد سیب هم کمتر است. همچنین ۹۰ درصد از این میوه را آب تشکیل میدهد و از شاخص گلیسمی بسیار کمی برخوردار است. به بیانی سادهتر قند موجود در هلو، انسولین بدن را مانند قند دیگر خوراکیها، به سرعت بالا نبرده و این امر سبب تجمع و انباشته شدن قند در بدن نخواهد شد.
اسموتی هلو
مواد لازم هلوی پوست کنده و خرد شده ۲ لیوان، ماست کم چرب ۱/۲ پیمانه، آب پرتقال ۳ فنجان، یخ ۱ فنجان طرز تهیه هلوهای خرد شده را درون مخلوطکن بریزید تا به پوره تبدیل شوند. سپس ماست، آب پرتقال و یخها را نیز به هلوی پوره شده اضافه کرده و تا زمانی که مواد یکدستی به دست آید، به مخلوط کردن آنها ادامه دهید. مواد را درون لیوانهای مورد نظر ریخته و میل کنید. این اسموتی به دلیل حضور هلو، آب پرتقال و ماست کمچرب یکی از بهترین خوراکیها برای از بین بردن چربیهای شکم است.
طرز تهیه دسر هلو
مواد لازم هلو ۳ عدد، خامه ۵۰ گرم، ژله با طعم دلخواه (ترجیحا طعم هلو یا آناناس) ۱ بسته، شیر ۱ لیوان، پودر ژلاتین ۱ قاشق مرباخوری، وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری، شکر ۳ قاشق غذاخوری طرز تهیه در مرحلهی نخست، پودر ژله را درون ۱ پیمانه آب جوش حل کرده و اجازه دهید تا گرمای آن در محیط آشپزخانه کاهش یابد. درون ظرفی جداگانه هلوها را از هسته جدا کرده و پس از گرفتن پوست آنها، به قطعات یکسانی برش زده و کف ظرف مخصوص بچینید. اکنون زمان ریختن نیمی از ژلهای است که در دمای محیط خنک شده است. آن را درون ظرف مخصوص دسر ریخته و درون یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد. بقیهی هلوها را درون مخلوطکن ریخته تا به پوره تبدیل شود. سپس خامه و نصف لیوان شیر سرد را به آن اضافه کرده و آنها را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. در این قسمت نصفهی باقیماندهی ژله را به مخلوط اضافه کرده و با یکدیگر مخلوط کنید. درون ظرف دیگری، ۲ قاشق غذاخوری شکر و نصف پیمانه شیر را با یکدیگر مخلوط کرده و روی حرارت قرار داده تا گرم شود. پس از حل شدن شکر، وانیل را اضافه کرده و ۱ قاشق مرباخوری ژلاتین را که به روش بنماری درون آب حل کردهاید به محلول شیر و شکر اضافه کنید. مواد به دست آمده را به پورهای که از قبل تهیه کردهاید، بیفزایید. در این مرحله به ژلهی داخل یخچال که به طور کامل بسته شده است، مخلوط هلو و شیر را اضافه کرده و اجازه دهید تا خودش را بگیرد. زمانی که که مواد خود را گرفت، دسر ژلهی هلو آمادهی سرو است.