عکس و پرورش و خواص گل محمدی برای یبوست در بارداری با ماست
درمان سرفه با گیاهان دارویی
درمان سرفه با گیاهان دارویی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان دارویی برای …
رازیانه و تنظیم قاعدگی
رازیانه و تنظیم قاعدگی خواص رازیانه,فواید رازیانه,رازیانه درمانی,خاصیت رازیانه,خواص رازیانه درمانی,خواص رازیانه برای پوست,خواص رازیانه برای مو,خواص رازیانه برای جوانی,خواص رازیانه برای بارداری,خواص خوردن رازیانه,فواید رازیانه خام,فواید رازیانه پخته
همه چیز درباره گياه روغن کرچک
همه چیز درباره گياه روغن کرچک خواص روغن کرچک,فواید روغن کرچک,روغن کرچک درمانی,خاصیت روغن کرچک,خواص روغن کرچک درمانی,خواص روغن کرچک برای پوست,خواص روغن کرچک برای مو,خواص روغن کرچک برای جوانی,خواص روغن کرچک …
گل محمدی
گل محمدی خواص,گل محمدی خواص دارویی,مربای گل محمدی خواص,خواص گل محمدی خشک شده,خواص گل محمدی خشک,خواص گل محمدی خشک شده,خواص گل محمدی برای پوست,خواص گل محمدی زرد,خواص گل محمدی سرخ,خواص گل محمدی در ماست,گل محمدی خواص دارویی
به گزارش سایت جسارت از ویکی پدیا گل محمدی یا گل سرخ (نام علمی: Rosa damascena) نام نوعی گل رز است که از آن گلاب میگیرند. این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کمآبی دارد و در شهرهای بزرگ نیز به خوبی رشد میکند. درختچه ای است خزاندار (Decideous) و بومی رشته کوههای ایران مرکزی و البرز. این گل از دیرباز در ایران کشت میشدهاست ولی از آنجایی که عصاره و گلاب آن از دمشق به اروپا میرفته اروپاییان آن را رز دمشقی مینامیدند. این گل از تیرهٔ رزاسه و قسمت قابل مصرف آن گل و غنچهٔ خشک یا تازهٔ آن است. پیشینهٔ پرورش این گل مربوط به دوران هخامنشی و در استان فارس برمی گردد که در دوران صفویه به کوهپایههای کاشان برده شد و در سالهای گذشته نیز در منطقهٔ لاله زار کرمان در کوه شاه نیز کشت شد و به دلیل شرایط مناسب آن منطقه کشت این گل گسترش یافتهاست مزارع این گل به صورت عمده در ۱۴ استان کشور وجود دارد که بیشترین سطح زیر کشت این گل در کشور به ترتیب در استانهای فارس، اصفهان، مرکزی، سمنان و کرمان و آذربایجان شرقی است. بیشترین سطح زیر کشت در شهرستانهای کشور مربوط به شهر میمند در استان فارس است و پس از آن شهرستانهای کاشان در استان اصفهان و داراب در استان فارس بیشترین سطح زیر کشت این گل را دارند بهترین و با کیفیتترین این گل در مزارع گل سرخ محمدی شهرستان کاشان در بخشهای برزک، جوشقان قالی، نیاسر و قمصر، برداشت میشوند.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گل محمدی صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.
تاریخچه گل محمدی
پیدایش گل رز از 30 میلیون سال پیش، با توجه به سنگواره ها به اثبات رسیده است، همچنین سوابق نشان می دهد که در سرزمین چین از این گل برای تزیین در حدود 600 سال قبل از میلاد استفاده می شد.گلبرگهای گلمحمدی از قرنها قبل مصرف خوراکی داشتند. استفاده از گل رز معطر در ایران به بیش از 2500 سال پیش بر می گردد. تاریخ نشان می دهد که در باغهای ساسانی از رزهای معطر استفاده می شد و برای درمان بیماری ها گلبرگهای این گلها را در چربی ها قرار داده و اسانس آن را استخراج و استفاده می کردند. در ادبیات ایران نیز گل سرخ جایگاه خاصی دارد. در کتاب بوندهشن (دایره المعارف زرتشتی) از گل سرخ و نسترن با احترام یاد شده است . بوعلی سینا، دانشمند ایرانی در قرن چهارم هجری، از این گیاه گلاب استخراج کرده و مورداستفاده دارویی قرار داده است. در قرونوسطی از عصاره بهدستآمده از این گیاه در درمان افسردگی استفاده میشده است. استخراج گلاب از قرنها پیش در ایران صورت میگرفته است که در قرن چهاردهم از ایران به قسمتهای از امپراتوری عثمانی و آسیای صغیر گسترش یافته است. به گزارش تاریخنگاران گلاب یکی از اقلام تجاری ایران بوده که به کشورهای چین و هند صادر میشده است. از اوایل قرن دهم میلادی صنایع مربوط به فراوری گلمحمدی در ایران و بهخصوص در شیراز متمرکز گردید. صنعت گلابگیری بهتدریج از ایران به سایر کشورهای اروپایی و آفریقایی منتقل شد (Beales et al., 1998; Rusanov et al., 2005) . گل محمدی را به عنوان گل ملی ایران معرفی کرده اند. ابن خلدون (1332-1406 میلادی ) در کتاب العبره به ارائه 30،000 شیشه گلاب از فارس بعنوان خراج اشاره می کند
مواد موثر موجود در گل محمدی
کمپفرول، کوئرستین، ژرانیول، اوژنول، سیترونئول، میرسن، نرول، فنیل اتیل الکل، نونا دکان و کربوکسیلیک اسید.
خواص ضد سرطان گل محمدی
چای تهیه شده از این گل فواید دیگری نیز دارد. این گل سرشار از آنتیاکسیدانها و بهویژه پلی فنولهای موسوم به کاتچین است. آنتیاکسیدانها از بدن در برابر اثرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و به این ترتیب از بروز انواع سرطان پیشگیری میکند. ترکیبات آنتیاکسیدانی نه تنها آز آسیبهای رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند بلکه بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم اطراف، باعث نابودی سلولهای سرطانی میشود. در واقع این گل باعث بهبود سلامت درون و بیرون بدن و حفظ جوانی آن میشود.
آرامش اعصاب با گل محمدی
این گل باعث تسکین دستگاه عصبی میشود. اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بیخوابی و خستگی خلاص خواهید شد. این نوشیدنی مفرح اعصاب بعد از یک روز کاری طولانیمدت و همراه با استرس است و باعث رفع خستگی و کسب انرژی دوباره میشود.
افزایش میل جنسی با گل محمدی
استفاده از اسانس این گل باعث افزایش میل جنسی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی عمده(MDD) شد. ممکن است سازوکار تأثیر این گیاه در افزایش میل جنسی، ترکیبات موجود در اسانس این گل باشد که اثرِ بازدارنده بر مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (این ماده باعث افزایش میل جنسی می شود) دارند. همچنین اسانس گل محمدی با افزایش تعداد اسپرم و تولید تستوسترون، به افزایش قدرت باروری کمک می کند.
جلوگیری از فعالیت ویروس HIV با مصرف گل محمدی
طبق مشاهده ی محققان، عصاره ی این گل می تواند تا حدی از فعالیت ویروس HIV جلوگیری کند. کمپفرول موجود در این گیاه از میزان بلوغ ویروس های تازه تولید شده کاست. دلیل این کاهش، می تواند بازدارندگی انتخابی از پروتئازِ ویروس باشد. از طرف دیگر، کوئرستین و دو ماده از مشتقات کمپفرول، با جلوگیری از فرایند اتصال ویروس به سلول های دفاعی می توانند از آلودگی ویروسی جلوگیری کنند.
خواص گل محمدی برای قلب
چای این گل باعث تسکین دستگاه عصبی میشود. اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بیخوابی و خستگی خلاص خواهید شد درمان تپش قلب، بازکننده دهانه عروق بسته قلبی، درمان پرولاپس دریچه میترال قلب و خاصیت ضد اسپاسم از کاربردهای گیاه دارویی گل محمدی برای سیستم قلب و عروق بدن است.
خواص گل محمدی برای تسکین درد
چای این گل همچنین در بهبود دردهای ماهیانه بانوان مؤثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج میبرید حتماً این چای را در برنامه روزانهتان بگنجانید. به عقیده برخی متخصصان این گل همچنین در تنظیم قاعدگی نامنظم یا شدید مؤثر است.
گل محمدی و تنظیم قند خون بدن
در تحقیقی که روی موش های نرمال و دیابتی انجام شد، اثر عصاره ی این گل با آکاربوز(داروی کاهنده ی قند خون که بازدارنده ی آلفا گلوکوزیداز است) مقایسه شد. نتایج نشان داد، عصاره ی این گیاه ضمن داشتن اثر بازدارندگی بر فعالیت آلفا گلوکوزیداز باعث کاهش قند خون شد. بازدارندگی از فعالیت آلفا گلوکوزیداز با جلوگیری از جذب کربوهیدرات از روده ی کوچک، باعث کاهش میزان گلوکز در خون می شود.
علائم و جدول و میزان قند خون بالا پایین بعد از غذا در بارداری
بهبود سرفه با گل محمدی
در پژوهشی، محققان ابتدا با استفاده از سیتریک اسید باعث ایجاد سرفه در خوک ها شدند، سپس مشاهده کردند که استعمال عصاره ی این گل از تعداد سرفه هایشان بسیار کاست. در آزمایش دیگری، اثر عصاره ی اتانولی و اسانس این گیاه بر ماهیچه های صاف مجرای تنفسی خوکچه های هندی که تحت تأثیر متاکولین بودند آزمون شد. بر پایه ی نتایج این آزمون، عصاره و اسانس این گیاه اثر آرامش بخشی دارند که تأثیری مشابه اثرِ داروی تئوفیلین (گشاد کننده ی مجاری هوایی) است. با اینکه هنوز سازوکار دقیقِ اثرِ این گل در جلوگیری از سرفه شناخته شده نیست، محققان معتقدند این تاثیر می تواند به سبب اثر محرک این گیاه بر پذیرنده های بتا-آدرنرژیک (دخیل در گشاد شدن عروق و استراحت عضلات صاف) باشد.
گل محمدی در طب سنتی
در طب سنتی، این گل برای درمان دردهای سینه و شکم، سوءهاضمه، سرفه، افسردگی، استرس عصبی، آلرژی، سردرد و میگرن کاربرد دارد. این گیاه تقویت کننده ی عملکرد قلب، ضد اسپاسم، مسهل و برطرف کننده ی گرفتگی سینه و برونشیت هم هست.
خواص گل محمدی برای پوست و اعصاب
این گل را به دو صورت مصرف میکنند . برخی از ان عرق میگیرند که به ان گلاب میگویند . برخی نیز ان را خشک میکنند و برای مصرف نگهداری میکنند . میتوانید ان را در ماست ریخته و میل کنید . از خواص گل محمدی این است که این گل یبوست را درمان میکند و مدفوع را نرم و شل میکند . همچنین آرامبخشی و تقویت اعصاب از دیگر خواص این گل و گلاب است . همچنین برای درمان اسهال های مزمن از این گل استفاده میکنند . رفع ترشحات زنانه از وظایف این گل است . رفع اخلاط خونین و خونریزی های عادی از خواص این گل است . به گزارش آسان طب ،این گل یا گل سرخ روح را تقویت میکند و نشاط اور است . همچنین برای تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر از ان استفاده میکنند . از خواص این گل ضد افسردگی بودن و آرامبخشی ان است . همچنین این گل ضدعفونی کننده خوبی است . باز هم یاداوری میکنیم از این گل به عنوان مسهل و درمان یبوست استفاده کنید . برای درمان سردرد عصاره گل محمدی را در بینی بچکانید .التیام زخم و ضدفونی کنندگی از دیگر خواص این گل است . همچنین برای کاهش تب از گل محمدی استفاده کنید . درمان زگیل و لکه های جلدی و روییدن گوشت تازه و تحلیل ورمها از ضماد ان استفاده کنید . از گل محمدی و گلاب برای تقویت اعتماد به نفس استفاده می شود . از گل محمدی، گلاب تهیه میکنند که خواص زیادی دارد . گلاب گل محمدی برای تقویت پوست بسیار معجزه میکنند . جهت رفع استرس گلاب بخورید یا ان را ببوییید .برای التیام سردردهای ناشی از استنشاق هوای آلوده و رفع گیجی و منگی کمی گلاب مصرف کنید . گلاب خون را تصفیه میکند و در نتیجه از ناراحتیهای پوستی جلوگیری می کند . از خواص گل محمدی وگلاب درمان بیماریهای گوارشی است . گل محمدی و گلاب معده را تقویت میکند ، به قلب سلامتی میدهد ، دردهای روماتیسمی را کم میکند . همچنین گل محمدی وگلاب ضد تهوع مناسبی است . طرز تهیه معجون خونساز جادویی و درمان کم خونی را مطالعه کنید .
طرز تهیه روغن گل محمدی
1- گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون => در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها => فشرده => تفاله را خارج => + گلبرگ تازه => خروج تفاله => تا هفت بار 2- برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون => جوشیدن روی آتش ملایم (= دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
گل محمدی و سم زدایی از بدن
مصرف منظم چای گل محمدی در گام اول به سمزدایی و پاکسازی بدن کمک میکند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آنها میشود. این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتباس آب در بدن کمک میکند. البته باید گفت که با یک گل بهار نمیشود. یعنی با نوشیدن یک فنجان چای گل محمدی نمیتوانید از این خواص بینظیر بهرهمند شوید، بلکه باید این نوشیدنی را بهصورت منظم و یک دوره درمانی میل کنید.
بهترین نوشیدنی برای روزهای سرد
مصرف منظم چای گل محمدی در گام اول به سمزدایی و پاکسازی بدن کمک میکند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آنها میشود چای گل محمدی برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی آنفلوانزا مفید است. بنابراین توصیه میشود با فرارسیدن روزهای سرد سال از مصرف این چای غافل نباشید.
خواص گل محمدی برای افسردگی
آن گونه که نتایج یک پژوهش نشان داد، استفاده از دوز پایین عصاره ی گل محمدی سبب کاهش افسردگی در موش های سوری شد. براساس یافته های این آزمایش، گل محمدی در دوزهای کم، اثری مشابه داروی ضد افسردگی ایمی پرامین دارد. محققان معتقدند دلیل خاصیت ضد افسردگی این گیاه می تواند اثر بازدارندگی آن بر بازجذب سروتونین باشد.
گل محمدی ضد تشنج است
تحقیقات، تأثیر مثبتِ اسانس گل محمدی بر حملات تشنجی در مبتلایان به صرع را نشان داده اند. در آزمایشی، عصاره ی گل محمدی اثر چشمگیری در کاهش دفعات و شدّت حمله های تشنجی داشت. در این آزمایش عصاره ی گل، از تولید نورون های تیره در نواحی مختلف هیپوکامپ جلوگیری کرد. این اثر می تواند به دلیل وجود ژرانیول و اوژنول موجود در گل محمدی باشد که هر دو، اثرِ ضد صرع دارند.
کاشت گل محمدی در گلدان
گل رز محمدی را می توان به روش های مختلفی ازجمله،خوابانیدن، پیوندزدن، قلمه زدن وازدیاد از طریق پاجوش تکثیر نمود. عمده ترین روش تکثیر این گل در فضای باز مانند مزرعه، باغچه، پارکها و فضای سبز، از طریق پاجوش های ریشه دار است. بدین ترتیب که پاجوشهای ریشه دار را از پایه مادری جدا کرده و پس از آماده سازی کاشته میشود. برای کاشت گیاه در گلدان، همانند کاشت گل رز بهترین و مناسبترین روش ازدیاد، تکثیر از طریق قلمه زدن است. به ای منظور: قلمه های گرفته شده را تا حدود 10-7/5 سانتیمتری خاک گلدان فرو برده، و خاک اطراف آن را با ملایمت فشار دهید.سپس گلدانها را آبیاری نموده، در مکان محفوظی قرار دهید. توصیه میشود روی گلدانها را با نایلون بی رنگی بپوشانید، طوری که رطوبت اطراف گیاه بیشتر شود. قلمهها باید مرتب آبیاری شده و هرگز در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند. طی چند هفته قلمهها دارای ریشه شده و می توانند به گلدان های اصلی و دارای خاک مناسب منتقل گردند. بهتر است، شاخه های جوان بعد از دومین یا سومین برگشان قطع شوند تا بدین ترتیب امکان منشعب شدن شاخه های جدید گیاه فراهم آید. توجه داشته باشید بعد از کاشت باید بلافاصله آبیاری انجام شود. همچنین توصیه میشود، عملیات تکثیر در مرحله خواب و استراحت گیاه صورت گیرد
زمان کاشت گل محمدی
زمان مناسب برای کاشت این گل در مناطق گرمسیر و معتدل، زمستان و در مناطق سردسیرزمستان (در صورت عدم برف) و اوایل بهارمی باشد وبرای کاشت در باغچه و یا گلدان، بهمن واسفند ماه و اوایل بهار می باشد. در کل بهتر است گل محمدی را زمستان کاشت.
شرایط کاشت گل محمدی
خاک: بهترین خاک برای کاشت گل رز محمدی خاک رسی شنی است، اگر چه انواع دیگر خاک ها هم مناسب این نوع گل سرخ هستند ولی خاک رس شنی با توجه به مواد معدنی آن برای این کار مناسب تر است. آبیاری: نیاز آبی گیاه متوسط بوده، بسته به شرایط محیط هر 15 روز یکبار گیاه را به طور کامل آبیاری نمایید. دما: درجه حرارت در حدود 20-15 درجه سانتی گراد برای غنچه دهی گل لازم است. همچنین لازم به ذکر است، .اختلاف دمای 4-3 درجه سانتی گراد بین شب و روز، برای تشکیل جوانه گل بسیار مفید بوده و برای گل انگیزی، خواب زمستانه ضروری است. نور: سایه اثر خوبی بر گلدهی گیاه ندارد. از این رو توصیه میشود گلدانهای خود را در محلهایی از خانه که در برابر تابش نور خورشید است قرار دهید. کوددهی: گل رز محمدی نیازمند مواد غذایی و برنامه غذایی طولانی مدت می باشد.
گل محمدی سرشار از ویتامین C است
گل سرخ یا همان گل محمدی خواص زیادی برای سلامتی دارد. این گل خوشرنگ سرشار از ویتامین C است. بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، گلبرگها و ساقه این گل (بهویژه بهصورت خام) منبع غنی ویتامین C محسوب میشود. باید بدانید که در روند خشک شدن گل، 25 تا 60 درصد ویتامین C موجود در آن از بین میرود. بنا براین توصیه میشود در تهیه چای تا حد امکان از گل محمدی تازه استفاده کنید. یادتان باشد که ویتامین C برای دستگاه ایمنی، حفظ سلامت پوست و استخوانها از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین در جذب هر چه بیشتر آهن نقش مؤثری دارد.
خواص تب بری گل محمدی
اگر تب دارید میتوانید به این چای اعتماد کنید. چای گل محمدی باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش میدهد. این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز مؤثر است. نتایج بررسیها نشان میدهد که گل محمدی از تشدید عفونت جلوگیری میکند.
بهبود خواب با مصرف گل محمدی
آن گونه که در یک آزمایش مشاهده شد، عصاره های آبی و الکلی گل محمدی دارای اثر خواب آور در موش های سوری بودند. به نظر محققان، این امر به سبب وجود فلاونوئیدها و ترپن ها در گل محمدی است. فلاونوئیدها اثر خود را از طریق تاثیر بر پذیرنده های مرکزی بنزودیازپین اعمال می کنند. فعالیت سیستم گابارژیک هم به عنوان مکانیسم دیگری برای این خاصیت ذکر شده است.
موارد منع مصرف گل محمدی
این گل اثرات جانبی خاصی ندارد اما مصرف این گل در بعضی از افراد میتواند باعث واکنشهای آلرژیکی شده و با عوارضی همچون خارش همراه باشد. همچنین زیادهروی در مصرف گل محمدی باعث ایجاد تشنگی، یبوست و در بعضی موارد اسهال میشود.
عوارض جانبی مصرف گل محمدی
مصرف دوز بالای این گل، ممکن است باعث مسمومیّت کبدی شود. درباره مصرف دارویی نهنج گل محمدی در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی در دسترس نیست. بهتر است در این دوران از مصرف این گیاه در دوز دارویی اجتناب شود. مقدار زیاد ویتامینC نهنج گل محمدی ممکن است بر روند کنترل دیابت اثر بگذارد، شرایط کمبود G6PD (گلوکز-6-فسفات دهیدروژناز) را شدید کند و همچنین اختلالات مربوط به آهن (مانند تالاسمی و آنمی)، احتمال ابتلا به سنگ کلیه و ریسک خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی را افزایش دهد. از آنجایی که نهنج این گل می تواند سبب لخته شدن خون شود، افرادی که مشکل قلبی دارند و افرادی که سابقه لخته شدن خون در پاها یا ریه را دارند، در مصرف آن احتیاط کنند. بهتر است افراد مبتلا به بیماری سلول داسی شکل (نوعی کم خونی) از مصرف نهنج گل محمدی اجتناب کنند، چون ویتامین C آن می تواند خون را اسیدی کند.
گل محمدی و تداخل دارویی
نهنج این گل باید دو ساعت قبل یا بعد از داروهای ضد اسید معده مصرف شود چون با آلومینیوم موجود در این داروها تداخل دارد. مصرف نهنج گل محمدی با داروهای استروژن تداخل دارد و ممکن است اثرات سوء استروژن را تشدید کند. برخی از این داروها عبارتند از: پرمارین، استرادیول و اتینیل استرادیول. مصرف نهنج گل محمدی ممکن است سبب کاهش جذب داروی فلوفنازین، کاهش دفع داروی لیتیوم و کاهش اثر داروی وارفارین شود.
گلدهی بوته گل محمدی
گلهای آن بر روی شاخههای یکساله تشکیلشده و در اوایل صبح شروع به باز شدن میکنند، دوره گلدهی کوتاهی دارند و معمولاً یکبار در سال گل میدهد، البته برخی از واریتهها همیشه گلده هستند. در اوایل فصل رشد تا چهار هفتگی برگهای جدید بر روی گیاه ظاهر می شود و تا هفته ی ششم رشد رویشی ادامه می یابد. سپس در هفته ی ششم از شروع رشد جوانه های گل بر روی ساقه های رشد یافته در فصل جدید به وجود می ایند. به عبارتی 10 تا 12 هفته پس از شروع فصل رشد گلدهی آغاز می شود. میوه آنکه هیپ 1 نامیده میشود پس از ریزش گلبرگهابهصورت کوزهای شکل در انتهای شاخه باقیمانده و در هنگام رسیدن به رنگ قرمز میباشد (Pal and Singh 2013) . پس از اتمام دوره ی گلدهی، رشد رویشی گیاه برای تولید ساقه برای سال بعد ادامه می یابد.