این دردها جانتان را تهدید می کند

این دردها جانتان را تهدید می کند

این دردها جانتان را تهدید می کند خواص سلامتی,فواید سلامتی,سلامتی درمانی,خاصیت سلامتی,خواص سلامتی درمانی,خواص سلامتی برای پوست,خواص سلامتی برای مو,خواص سلامتی برای جوانی,خواص سلامتی برای بارداری,خواص خوردن سلامتی,فواید سلامتی خام,فواید سلامتی پخته 

همه چیز درباره علت و علائم گوش درد بزرگسالان و کودکان

همه چیز درباره علت و علائم گوش درد بزرگسالان و کودکان

گوش درد بزرگسالان گوش درد بزرگسالان ,گوش درد بزرگسال,قطره گوش درد بزرگسالان,درمان گوش درد بزرگسالان,داروی گوش درد بزرگسالان,علت گوش درد بزرگسالان,علل گوش درد بزرگسالان توضیحاتی در مورد گوش درد بزرگسالان گوش در …

از مشت و مال تا ماساژ

از مشت و مال تا ماساژ

از مشت و مال تا ماساژ خواص مشت و مال و ماساژ,فوايد مشت و مال و ماساژ,مشت و مال و ماساژ درماني,خاصيت مشت و مال و ماساژ,خواص مشت و مال و ماساژ …

قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول ,قرص مترونیدازول 250 برای چیست؟,قرص مترونیدازول برای چیست,قرص مترونیدازول برای عفونت واژن,قرص مترونیدازول هر چند ساعت,قرص مترونیدازول 500

قرص مترونیدازول , قرص مترونیدازول 250 برای چیست؟ , قرص مترونیدازول برای چیست , قرص مترونیدازول برای عفونت واژن

توضیحاتی در مورد قرص مترونیدازول

مترونیدازول (به انگلیسی: Metronidazole) نوعی آنتی بیوتیک از گروه نیترو ایمیدازول با توان درمان بیماری‌های عفونی ایجاد شده در اثر ارگانیسم‌های حساس به این دارو، بویژه باکتری‌های بی‌هوازی و پروتوزوآ هاست. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص مترونیدازول صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

موارد مصرف قرص مترونیدازول

درمان بیماری‌های ایجاد شده توسط باکتری‌ها: واژینوز باکتریال، بیماری‌های التهابی لگن (همراه با سایر آنتی بیوتیک‌ها)، کولیت پسودوممبرانو (کولیت با غشای کاذب) زخم پپتیک (برای ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری)، بیماری‌های ایجادشده بوسیله باکتری‌های بی هوازی. درمان بیماری‌های ایجاد شده توسط پروتوزوآها: واژینیت(تریکوموناس واژینالیس)، عفونت‌های آمیبی، عفونت‌های ژیاردیایی. سایر موارد استفاده: بیماری کرون، بیماری روزاسه (مصرف جلدی مترونیدازول)

مکانیسم اثر قرص مترونیدازول

مترونیدازول پس از جذب در سلول، تحت واکنش‌های درون سلولی احیاشده و به متابولیت‌های سمی تبدیل می‌گردد. متابولیت‌های مترونیدازول سبب آسیب دی-ان-آی DNA سلولی می‌شوند. از آنجا که واکنشهای احیای مربوط به تولید این متابولیت‌ها تنها درسلولهای بی هوازی رخ می‌دهند، سلول‌های انسان و باکتری‌های هوازی تا حد زیادی از آسیب مصونند.

قرص مترونیدازول , قرص مترونیدازول 250 برای چیست؟ , قرص مترونیدازول برای چیست , قرص مترونیدازول برای عفونت واژن

عوارض جانبی قرص مترونیدازول

(عوارض جانبی شایع) لکوپنی، نوتروپنی، نوروپاتی محیطی، اثرات شبه دی سولفیرام (تهوع، استفراغ، برافروختگی پوست و تاکی کاردی، هنگامی که مترونیدازول با الکل مصرف شود، احتمال بروز نشانگان استیونس-جانسون (هنگام مصرف همزمان با مبندازول)، طعم فلزی در دهان، و خارش پوست. و خشکی دهان

احتیاط در مصرف قرص مترونیدازول

برخی مواردی که در حین مصرف این دارو باید مد نظر قرار گیرند: در صورت بارداری مصرف این دارو ممنوع است. پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار در صورتی که طول درمان از ۱۰ روز تجاوز کند، توصیه می‌شود. در صورت بروز تحریک گوارشی، مترونیدازول را می‌توان با غذا مصرف کرد. مترونیدازول تزریقی فقط باید به صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف شود؛ که در این صورت انفوزیون محلول‌ها یا سرم‌های دیگر باید قطع شود. شستن دست‌ها قبل و بعد از استعمال واژینال دارو توصیه می‌شود. همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. در صورت بروز حساسیت یا تحریک، مصرف دارو باید قطع شود. در صورت مصرف شکل واژینال این دارو در درمان تریکوموناز، استفاده از کاندوم به منظور پیشگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ممکن است به‌طور همزمان مردان نیز به مصرف این دارو نیاز داشته باشند. در صورت بروز سر گیجه یا منگی با مصرف این دارو باید احتیاط نمود. در طول مصرف شکل واژینال این دارو، به منظور پیشگیری از عفونت متقاطع، عفونت مجدد یا رقیق شدن دوز دارو، باید از مقاربت جنسی خودداری نمود.

تداخل دارویی با قرص مترونیدازول

اثر وارفارین درصورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مترونیدازول متابولیسم فنی توئین را مهار می‌کنند و غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می‌دهند. فنوباربیتال، متابولیسم این دارو را افزایش و غلظت پلاسمایی آن را کاهش می‌دهد. مترونیدازول متابولیسم فلوئورواوراسیل را مهار می‌کند و احتمال مسمومیت با لیتیم با مصرف همزمان مترونیدازول گزارش شده‌است. واکنش شبه دی سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و فراورده‌های حاوی الکل ممکن است بروز کند.

مقدار مصرف قرص مترونیدازول

بزرگسالان: به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونتهای بی‌هوازی مقدار mg/kg 5/7 حداکثر تا یک گرم هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر مصرف می‌شود. در التهاب روده، ۵۰۰ میلیگرم چهار بار در روز، در کولیت ناشی از آنتی بیوتیک ۵۰۰ میلیگرم ۴–۳ بار در روز، در گاستریت وزخم دوازدهه ناشی هلیکوباکتر پیلوری به عنوان درمان کمکی ۵۰۰ میلیگرم ۳ بار در روز به همراه سایر آنتی بیوتیکهای خوراکی و درمان واژینوز باکتریایی، ۵۰۰ میلیگرم ۲ بار در روز برای ۷ روز مصرف می‌شود. به عنوان ضد تک یاخته در آمیبیازیس ۷۵۰–۵۰۰ میلیگرم ۳ بار در روز برای ۱۰–۷ روز، در بالانتیدیازیس ۷۵۰ میلیگرم ۳ بار در روز برای ۵ یا ۶ روز، در ژیاردیازیس ۲ گرم یکبار در روز برای ۳ روز یا ۲۵۰ میلیگرم ۳ بار در روز به مدت ۷–۵ و در درمان تریکومونازیس ۲ گرم به صورت مقدار واحد، یک گرم ۲ بار در روز به مدت یک روز یا ۲۵۰ میلیگرم ۳ بار د روز به مدت ۷ روز مصرف می‌شود. کودکان: به عنوان ضد باکتری در عفونتهای بی‌هوازی mg/kg 5/7 هر ۶ ساعت یا mg/kg 10 هر ۸ ساعت مصرف می‌شود. به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیازیس mg/kg 7/16-6/11، سه بار در روز به مدت ۱۰ روز، در بالانتیدیازیس mg/kg 7/16-6/11 سه بار در روز به مدت ۵ روز، در ژیاردیازیس mg/kg 5 سه بار در روز به مدت ۷–۵ روز و در درمان تریکومونازیس mg/kg 5 سه بار در روز به مدت ۷ روز مصرف می‌شود.

مترونیدازول تزریقی

بزرگسالان: به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونتهای بی‌هوازی ابتدا mg/kg 15 و سپس mg/kg 5/7 تا حداکثر یک گرم، هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر انفوزیون وریدی می‌شود. برای پیشگیری از عفونت در اعمال جراحی، mg/kg 15 یک ساعت قبل از شروع جراحی و mg/kg 5/76 و ۱۲ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیازیس ۷۵۰–۵۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت به مدت ۱۰–۵ روز انفوزیون وریدی می‌شود. کودکان: به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونتهای بی‌هوازی، در نوزادان نورس، mg/kg 15 بعنوان مقدار اولیه و سپس mg/kg 7-5 و ۱۲ ساعت، تا ۴۸ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان کامل، mg/kg 15 بعنوان مقدار شروع و سپس mg/kg 5/7 هر ۱۲ ساعت، تا ۲۴ ساعت پس از آن مقدار مصرف اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان با سن ۷ روز و بزرگتر، مقدار mg/kg 15 بعنوان مقدار شروع و سپس mg/kg 5/7 هر ۶ ساعت از راه انفوزیون وریدی مصرف می‌شود. واژینال:در واژینوز باکتریایی یا تریکومونازیس، mg 500 هر شب به مدت ۱۰ یا ۱۲ روز متوالی از راه واژینال مصرف می‌شود.

قرص مترونیدازول در بارداری

مترونیدازول در دوران بارداری برای جنین مضر است و در صورتی که بارداری هستید و یا قصد حاملگی دارید ، قبل از مصرف مترونیدازول با پزشک مشورت کنید. مصرف مترونیدازول در زمان حاملگی بستگی به شرایط شما و عفونت دارد . وجود عفونت در دوران بارداری برای جنین و مادر بسیار مضر است . اگر پزشک تشخیص دهد که فواید مصرف مترونیدازول در دوران بارداری برای درمان عفونت باکتریایی ، بیشتر از عوارض آن است ، این دارو را برای شما تجویز خواهد کرد . در زمان مصرف این دارو بهتر است مقدار زیادی آب مصرف کنید .

عوارض قرص مترونیدازول

عوارض مترونیدازول چیست؟ ممکن است در اثر مصرف مترونیدازول عوارض جانبی ناخوشایندی نظیر ضربان قلب سریع، گرگرفتگی یا قرمزی زیر پوست، احساس گرسنگی، حالت تهوع و استفراغ را تجربه کنید که این عوارض در افراد مسن بیشتر مشاهده می‌شود. عوارض مترونیدازول بطور معمول شامل موارد زیر است: تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها و درد معده اسهال و یبوست احساس طعم ناخوشایند فلز در دهان جوش و خارش خارش واژن یا مشاهده‌ی ترشحات واژن زخم دهان تورم و قرمزی زبان در صورتی که علائم واکنش آلرژیک مترونیدازول را داشتید، حتما با اورژانس تماس بگیرید؛ علائمی همچون احساس سختی در تنفس، تورم چهره، لب‌ها، زبان و یا گلو. در صورتی که هر یک از علائم زیر را داشتید، در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید: درد شدید معده اسهال خونی یا آبکی مشکلات خواب، افسردگی و تحریک پذیری سردرد، سرگیجه و ضعف احساس سرگیجه (مانند زمانی که احساس می‌کنید ممکن است بیهوش شوید.) تاول یا زخم در دهان، لثه قرمز و متورم، مشکل در بلعیدن غذا و دیگر خوراکی‌ها برفک دهان و یا ترشحات چرکی در واژن اگر هر یک از عوارض جانبی عصبی اشاره شده در زیر (احتمالا در هنگام مصرف مترونیدازول در دراز مدت) اتفاق افتاد، مصرف دارو را قطع کرده و آن را سریعا به پزشک خود اطلاع دهید: بی حسی، سوزن سوزن شدن، یا سوزش درد در دست و یا پا مشکلات بینایی، درد پشت چشم‌ها و احساس عبور نور‌های تیز از مقابل چشم‌هایتان ضعف عضلانی و عدم هماهنگی در حرکات بین عضلات بدنتان مشکل در صحبت کردن و یا درک آنچه به شما گفته شده است تشنج تب، سفتی گردن و افزایش حساسیت به نور

قرص مترونیدازول در شیردهی

مترونیدازول می‌تواند به شیر مادر منتقل شده و به یک کودک شیرخوار شما آسیب برساند؛ بنابراین تا ۲۴ ساعت پس از مصرف این دارو نباید به کودک خود شیر دهید. اگر در طول این مدت از پمپ پستان استفاده می‌کنید، هر مقدار شیری که جمع آوری کرده‌اید را دور بریزید و آن را به نوزاد خود ندهید. نکته: هرگز بدون تجویز پزشک این دارو را به کودک خود ندهید.

قرص مترونیدازول , قرص مترونیدازول 250 برای چیست؟ , قرص مترونیدازول برای چیست , قرص مترونیدازول برای عفونت واژن

اشکال مختلف قرص مترونیدازول

این دارو در ایران به صورت قرص خوراکی و سوسپانسیون، ژل و شیاف واژینال، ویال تزریقی و کیسه آماده ی تزریق و ژل موضعی موجود است. ژل واژینال متروواگ ۰.۷۵% ۷۰ گرم ژل واژینال مترونیدازول ۰.۷۵% ژل واژینال متروماکس ۰.۷۵% ژل موضعی مترونیدازول-سبحان ۰.۷۵% قرص مترونیدازول – ۲۵۰ میلی گرم قرص متروماکس ۲۵۰ میلی گرم شیاف واژینال مترونیدازول ۵۰۰ میلی گرم قرص واژینال مترونیدازول پارس دارو ۵۰۰ میلی گرم کیسه تزریق مترونیدازول ۰.۵% ۱۰۰ میلی لیتر ویال اینفو-نیدازول ۵۰۰ میلی گرم/۱۰۰ میلی لیتر سوسپانسیون مترونیدازول ۱۲۵ میلی گرم/۵ میلی لیتر سوسپانسیون متروماکس ۱۲۵ میلی گرم/۵ میلی لیتر ویال متریس ۵ میلی گرم/میلی لیتر ۱۰۰ میلی لیتر

مصرف قرص مترونیدازول

_در صورت بارداری یا قصد باردار شدن و شیردهی، مشکلات کبدی، خونی و سابقه ی حساسیت دارویی حتما پزشک خودرا مطلع کنید. _مصرف الکل در مدت درمان با این دارو ممنوع می باشد. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. _از مصرف الکل در مدت درمان با مترونیدازول و حداقل تا 48 ساعت پس از اتمام دوره ی درمان با آن خودداری کنید زیرا مصرف الکل با مترونیدازول عوارض بسیار بدی نظیر تپش قلب شدید ،گرگرفتگی و سردرد شدید به همراه دارد. در مدت درمان با این دارو رنگ ادرار شما به قرمز یا آجری تیره تغییر می یابد که طبیعی می باشد و با پایان درمان برطرف میگردد. در صورتی که مترونیدازول به مدت طولانی برای شما تجویز شده است،آزمایشات و بررسی های لازم توسط پزشک را انجام دهید .1- پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار در صورتی که طول درمان از 10 روز تجاوز کند، توصیه می شود. 2- در صورت بروز تحریک گوارشی، مترونیدازول را می توان با غذا مصرف کرد. 3- مترونیدازول تزریقی فقط باید به صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف شود. که در این صورت انفوزیون محلول ها یا سرم های دیگر باید قطع شود. 4- شستن دست ها قبل و بعد از استعمال واژینال دارو توصیه می شود. همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. 5- در صورت بروز حساسیت یا تحریک، مصرف دارو باید قطع شود. 6- در صورت مصرف شکل واژینال این دارو در درمان تریکوموناز، استفاده از کاندوم به منظور پیشگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ممکن است به طور همزمان مردان نیز به مصرف این دارو نیاز داشته باشند. 7- در صورت بروز سر گیجه یا منگی با مصرف این داروباید احتیاط نمود. 8- در طول مصرف شکل واژینال این دارو، به منظور پیشگیری از عفونت متقاطع، عفونت مجدد یا رقیق شدن دوز دارو، باید از مقاربت جنسی خودداری نمود.

فارماکوکینتیک قرص مترونیدازول

این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب می شود و در اغلب مایعات و ترشحات بدن منتشر می شود. غلظت سرمی دارو 2-1 ساعت پس از مصرف خوراکی به اوج خود می رسد. نیمه عمر مترونیدازول در بزرگسالان 12-6 ساعت است که در صورت عیب کار کبد به 29-10 ساعت افزایش می یابد. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است و تا 15 در صد از دارو ممکن است از راه مدفوع دفع شود. 20% از دارو بعد از مصرف واژینال به صورت سیستمیک جذب می شود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1397

58 دیدگاه

  • سارا اکتبر 2016 در 12:29

    مطالب بوستی و سلامت بدن بیشتر شود

  • مدیر سایت اکتبر 2016 در 12:30

    چشم انشاءالله تعداد بیشتری قرار میدهیم

    • Zari نوامبر 2017 در 15:09

      سلام خواهش میکنم بگید این قرص برای کسی ک بیشتر از ۸سال مشکل بوی دهان داره وبا مسواکم برطرف نمیشه میتونع مفید باشه یا ن؟؟؟بدون تجویز پزشک استفاده کنیم چی؟؟؟

  • مدیر وحید اکتبر 2016 در 12:30

    سلام وخسته نباشید از این همه مطلب خوب ومفید شماخیلی استفاده کردیم امید وارم همواره موفق باشید

    • ناشناس ژوئن 2017 در 04:45

      سلام امیدوارم که از قرص های ما لذت برده باشید

  • وحید اکتبر 2016 در 12:30

    سلام وخسته نباشید از این همه مطلب خوب ومفید شماخیلی استفاده کردیم امید وارم همواره موفق باشید

  • مدیر سایت اکتبر 2016 در 12:30

    سلام و سپاس از لطف شما

  • مریم اکتبر 2016 در 12:31

    لطفادرموردبیماریهای زنان بنویسید باتشکراززحماتتون

    • زهره از اهواز سپتامبر 2017 در 19:52

      سلام و خسته نباشید من مشکل بزرگی کلیه دارم ایا مصرف مترونیدازول صرر داره برام

    • ناشناس اکتبر 2017 در 00:33

      سلام بوس بوس

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:31

    مشکل برای یه دختر 13 ساله است ایشون 1 سال دل درد داشت بعد از کلی دکتر رفتن اخر سر گفتن اپاندیس وعمل کردن الان 1 ماه از عمل گذشته ولی زیر قفسه سینش قسمت وسط درد داره و میگه که حالم به هم میخوره وحالت تهوع داره منون میشم راهنماییم کنید

    • حميد دسامبر 2016 در 09:08

      به نظرم بايد وضعيت روده كوچك از طريق آزمايش خون به نام TTG مورد بررسي قرار بگيره و در صورت مثبت بودن ممكن است بيمار به گروه معرف به گلوتن كه شامل گندم و جو و نان آنها مي باشه حساس باشه كه منجر به دل درد ميشه به يك فوق تخصص گوارش كودكان مراجعه نماييد.

      • حافظی سپتامبر 2017 در 18:01

        تشکر از روشنگری شما

      • مهدی جولای 2018 در 21:53

        سلام ببخشید
        ولی منم چند روز اپاندیسم رو عمل کردم دکتر قرص مترو ماکس و مترو نیدازول برام نوشته که بهشون حساسیت نشون دادم و عوارض این داروها تنگی نفس .احساس خفکی ..تب شدید درد در زیره قفصه سینه و رودها .اسحال یا یبوست .تهوه. سردرد سر کیجه تب شدید و چند تا دیگه عوارض که از وقتی داروها رو نخوردم این عوارض از بین رفته

  • سحر اکتبر 2016 در 12:31

    من این قرص رو مصرف کردم گلودرد شدید با گرفتگی صدا ودردقفسه سینه وگرفتگی قلب واسهال برام داشت متاسفانه خیلی اذیت شدم
    چجوری میشه فهمید که چرابدن من حساسیت نشون داده به این دارو

    • سینا ژانویه 2017 در 09:02

      سلام.وقت بخیر منم بعد مصرف معده درد خیلی شدیدی گرفتم و برای اولین بار تو زندگیم عافت زد دهنم!

      • ناشناس آوریل 2017 در 13:15

        اقا شما شانس اوردی نمردین با این حالتی ک میگین

  • مدیر سایت اکتبر 2016 در 12:31

    با سلام بعضی افراد نسبت به برخی داروها واکنش نشان می دهند که مربوط به سیستم ایمنی بوده و دلیل خاصی ندارد

  • علی اکتبر 2016 در 12:31

    عوارض این دارو روی من خیلی دردناک بود.دکتر دندون پزشکم این قرص را برام تجویز کرده بود که بعد از عصب کشی دندان عفونت به وجود آمده رو درمان کند..
    اما عوارض شدیدی روی بدنم داشت با استفاده از 3 تا از این قرص متوجه برفک در دهان و به وجود آمدن آبسه روی زبانم شد که خیلی دردناک بود..و همچنین سر آلت تناسلیم کلی زخم بر داشت و کل پوستش سیاه شد و افتاد وتا 1 ماه درمان آلت و آفت دهانم طول کشید.واقعا داروی مزخرفی هست شاید روی آقایان

    • سینا ژانویه 2017 در 09:05

      سلام منم دقیقا برا همین تجویز شد بهم و معده درد شدید و عافت زیاد باسوزش فراوان زدم!

  • سارا اکتبر 2016 در 12:32

    موارد استفاده و عوارض قرص مترونیدازول

    قرص مترونیدازول (METRONIDAZOLE) دارویی است که برای درمان طیفی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به گروهی از آنتی بیوتیک ها که نیتروایمیدازول نام دارند، تعلق دارد. این داروی آنتی بیوتیکی فقط برروی عفونت های باکتریایی و تک یاختگان تاثیر دارد. این دارو بر عفونت های ویروسی تاثیری ندارد. مصرف غیرلازم و یا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث کاهش کارایی آنها می شود.
    دلایل تجویز و استفاده از قرص مترونیدازول

    مترونیدازول برای از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم ها که باعث عفونت در دستگاه تولید مثل، دستگاه گوارش، پوست، واژن و سایر قسمت های بدن هستند، تجویز و مصرف می شود. همچنین این دارو به همراه داروی ضد زخم برای درمان بعضی از انواع زخم های معده مورد استفاده قرار می گیرد.قرص مترونیدازول
    چگونه قرص مترونیدازول را مصرف نماییم؟

    برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. مقدار مورد استفاده بسته به بیماری شما، نوع عفونت و یا واکنش شما به درمان متغییر می باشد. توجه نمایید که تا زمانیکه مقدار تجویز شده توسط پزشک پایان نیافته است، به مصرف این دارو ادامه دهید، حتی اگر عفونت از بین برود.
    عوارض جانبی مترونیدازول کدام اند؟

    قرص مترونیدازول ممکن است باعث عوارض جانبی‌ای همچون سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان شود. اگر هریک از این تاثیرات باقی ماند و یا بدتر شد به پزشک خود مراجعه کرده و وی را باخبر نمایید.

    این دارو ممکن است باعث تیره شدن ادرار گردد، اما نگران نباشید، این موضوع مشکل زا نیست. بیاد داشته باشید که پزشک شما به این دلیل از این قرص برای درمان شما استفاده کرده چراکه باور داشته که این دارو فوایدی بیشتر از خطرات و اثرات جانبی اش برروی شما دارد. خیلی از افرادیکه از این دارو استفاده می نمایند، دچار مشکلی خاص و جدی نمی شوند.

    اگر تغییراتی غیرمعمول ولی جدی، همچون بی ثباتی، تشنج، تغییرات خلقی و ذهنی (همچون گیجی)، بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ها و یا ادرار دردناک در شما رخ داد، می بایست سریعا پزشک خود را در جریان گذارید.

    اگر تغییراتی غیرمعمول ولی بسیار جدی، همچون درد چشم ها، سردرد شدید و مداوم، تغییرات ناگهانی در بینایی، خشکی و درد گردن، گلودرد، تب مزمن، خونریزی و کبودی غیرطبیعی، درد شدید شکم و تهوع و استفراغ مداوم و شدید برای شما اتفاق افتاد، سریعا پزشک خود را باخبر نمایید.

    استفاده طولانی مدت و یا تکراری از این دارو می تواند باعث برفک دهان و یا نوع جدیدی عفونت قارچی واژنی شود. اگر برفک دهان و یا ترشحات چرکی در واژن خود مشاهده نمودید، پزشکتان را در جریان گذارید.

    واکنش و حساسیت بسیار شدید و جدی به این دارو، غیرمعمول است اما اگر اتفاق افتاد سریعا با اورژانس تماس حاصل فرمایید.

    لیست ارائه شده، عوارض جانبی کامل این دارو نیست و در صورتیکه مشکل دیگری حس کردید با پزشکتان تماس حاصل نمایید.
    در صورت فراموش کردن مصرف دارو چه کنیم؟

    اگر یکی از نوبت های مصرفی داروی خود را از دست داده و یا فراموش کردید، به محض یادآوری مصرف نمایید. بااینحال، اگر زمان مصرف نوبت بعد بود، این نوبت را رد کرده و همزمان دو قرص مصرف ننمایید.

    این دارو را دور از دسترس کودکان خود و در بسته بندی آن نگه داری نمایید. دمای اتاق برای این دارو مناسب بوده و از را از رطوبت و گرمای زیاد به دور نگه دارید.
    احتیاط های مربوط به مصرف مترونیدازول کدام اند؟

    قبل از مصرف مترونیدازول:

    درصورتیکه به مترونیدازول و یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، پزشکتان را با خبر نمایید.
    پزشک خود را از داروهای دیگری که برای شما تجویز شده بخصوص داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین، آستمیزول، لیتیوم، … و همچنین ویتامین ها باخبر نمایید.
    در صورتیکه مبتلا به مشکلات و بیماری هایی همچون بیماری های خونی، کلیه، کبد و یا بیماری کرون هستید(یا بودید) پزشکتان را باخبر نمایید.
    اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید و یا شیرده هستید، پزشکتان را باخبر نمایید. همچنین اگر هنگام مصرف دار باردار شدید، با پزشکتان مشورت نمایید.
    مترونیدازول می تواند باعث حساس شدن پوست شما شود، پس از ضدآفتاب، عینک آفتابی و لباس مناسب در صورت حساسیت به دارو استفاده نمایید.

    • شیرین می 2018 در 18:36

      خوب حوصله داشتین این همه مطلب رو کپی کردین

  • علی اکتبر 2016 در 12:32

    موارد استفاده مترونیدازول دارویی آنتی بیوتیک است که در درمان عفونت های بی‌هوازی (از جمله عفونت‌های دندان( ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری و عفونت‌های تک یاخته‌ای کاربرد دارد. این دارو در درمان واژینوز باکتریایی ناشی از هموفیلوس یا گاردنلا یا کورینه باکتریوم، واژینیت غیر اختصاصی و واژینوز بی‌هوازی به کار می‌رود.

  • مطلبی اکتبر 2016 در 12:32

    مکانیسم اثر مترونیدازول، پس از جذب توسط میکروارگانیسم‌ها احیا و به یک ترکیب سمی تبدیل می‌شود. که با پیوستن به DNA باعث توقف ساخت آن و مرگ سلول می‌شود. فارماكوكينتيك مترونیدازول از طریق خوراکی به خوبی جذب شده و در اغلب مایعات و ترشحات بدن منتشر می‌شود. غلظت سرمی داروی مترونیدازول ۲-۱ ساعت پس از مصرف خوراکی به اوج خود می‌رسد. نیمه عمر این قرص در بزرگسالان ۱۲-۶ ساعت است که در صورت وجود مشکل کبدی به ۲۹-۱۰ ساعت افزایش می‌یابد. دفع مترونیدازول عمدتاً کلیوی است و تا ۱۵ درصد ممکن است از طریق مدفوع دفع شود. ۲۰% از دارو بعد از مصرف واژینال به صورت سیستمیک جذب می‌شود. موارد منع مصرف مصرف این دارو در سه ماهه اول بارداری اکیدا ممنوع است و جزء گروه X طبقه بندی می‌شود زیرا ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین شود. هشدارها در صورت وجود مشکل کبدی و آناسفالوپاتی کبدی، مصرف این دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد. عوارض جانبی تهوع، استفراغ، طعم بد دهان، زبری زبان، اختلالات گوارشی، بثورات جلدی، کهیر، آنژیوادم، به ندرت خواب آلودگی، سردرد، سرگیجه، آتاکسی، تیره شدن ادرار، خارش، درد هنگام آمیزش و ترشحات غلیظ سفید رنگ از عوارض جانبی دارو هستند. تداخل دارويي اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مترونیدازول متابولیسم فنی‌توئین را مهار می‌کند و غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می‌دهد. فنوباربیتال، متابولیسم مترونیدازول را افزایش و غلظت پلاسمایی آن را کاهش می‌دهد. مترونیدازول متابولیسم فلوئورواوراسیل را مهار می‌کند و احتمال مسمومیت با لتیم با مصرف همزمان مترونیدازول گزارش شده است. واکنش شبه دی‌سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و فراورده‌های حاوی الکل ممکن است بروز کند. نکات قابل توصیه در زمان مصرف به این موارد دقت کنید: ۱- پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار در صورتی که طول درمان از ۱۰ روز تجاوز کند، توصیه می‌شود. ۲- در صورت بروز تحریک گوارشی، مترونیدازول را می‌توان با غذا مصرف کرد. ۳- مترونیدازول تزریقی فقط باید به صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف شود. که در این صورت انفوزیون محلول‌ها یا سرم‌های دیگر باید قطع شود. ۴- شستن دست‌ها قبل و بعد از استعمال، توصیه می‌شود. همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ۵- در صورت بروز حساسیت یا تحریک، مصرف باید قطع شود. ۶- در صورت مصرف شکل واژینال مترونیدازول در درمان تریکوموناز، استفاده از کاندوم به منظور پیشگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ممکن است به طور همزمان مردان نیز به مصرف این دارو نیاز داشته باشند. ۷- در صورت بروز سرگیجه یا منگی با مصرف این دارو باید احتیاط نمود. ۸- در طول مصرف مترونیدازول واژینال، به منظور پیشگیری از عفونت متقاطع، عفونت مجدد یا رقیق شدن دوز دارو، باید از مقاربت جنسی خودداری نمود. مقدار مصرف خوراکی: بزرگسالان : مترونیدازول به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت‌های بی‌هوازی مقدار۷/۵ mg/kg حداکثر تا یک گرم هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر مصرف می شود.در التهاب روده، ۵۰۰ میلی‌گرم چهار بار در روز، در کولیت ناشی از آنتی‌بیوتیک ۵۰۰ میلی‌گرم ۴-۳ بار در روز، در گاستریت و زخم دوازدهه ناشی ازهلیکوباکترپیوری به عنوان درمان کمکی ۵۰۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز به همراه سایر آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و درمان واژینوز باکتریایی، ۵۰۰ میلی‌گرم ۲ بار در روز برای ۷ روز مصرف می‌شود. به عنوان ضد تک یاخته در آمیبیاز ۷۵۰- ۵۰۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز برای ۱۰-۷ روز، در بالانتیدیوز ۷۵۰ میلی‌گرم ۳بار در روز برای ۵ یا ۶ روز، در ژیاردیاز ۲ گرم یک بار در برای ۳ روز یا۲۵۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز به مدت ۷-۵ روز و در درمان تریکوموناز ۲ گرم به صورت مقدار واحد، یک گرم ۲بار در روز به مدت یک روز یا ۲۵۰ میلی‌گرم ۳ بار در روز به مدت ۷ روز مصرف می‌شود. کودکان : مترونیدازول به عنوان ضد باکتری در عفونت‌های بی‌هوازی۷/۵mg/kg هر ۶ ساعت یاmg/kg ۱۰ هر ۸ ساعت مصرف می‌شود. به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیاز ۱۱/۶-۱۶/۷mg/kg ، سه بار در روز به مدت ۱۰ روز ، در بالانتیدیوز۱۱/۶-۱۶/۷ mg/kg سه بار در روز به مدت ۵ روز، در ژیاردیاز ۵mg/kg سه بار در روز به مدت ۷-۵ روز و در درمان تریکوموناز ۵g/kg سه بار در روز به مدت۷ روز مصرف می‌شود. تزریقی: بزرگسالان : مترونیدازول به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت‌های بی‌هوازی ابتدا۱۵mg/kg و سپس ۷/۵mg/kg تا حداکثر یک گرم، هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر انفوزیون وریدی می‌شود. برای پیشگیری از عفونت در اعمال جراحی،۱۵mg/kg یک ساعت قبل از شروع جراحی وmg/kg ۷۶/۵ و ۱۲ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود، به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیاز۷۵۰-۵۰۰ میلی‌گرم هر ۸ ساعت به مدت ۱۰-۵ روز انفوزیون وریدی می‌شود. کودکان : مترونیدازول به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت‌های بی‌هوازی، درنوزادان نورس، ۱۵mg/kg یه عنوان مقدار اولیه و سپس۷/۵ mg/kg در هر ۱۲ساعت، ۴۸ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان کامل،۱/۵mg/kg به عنوان مقدار اولیه و سپسmg/kg۷/۵ هر ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت پس از مقدار اولیه انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان با سن ۷ روز و بزرگتر، مقدار ۱۵mg/kg یه عنوان مقدار شروع و سپس۷/۵ mg/kg هر ۶ ساعت ازراه انفوزیون وریدی مصرف می‌شود. واژینال: در واژینوز باکتریایی یا تریکوموناز، ۵۰۰mg هر شب به مدت ۱۰ یا ۱۲ روز متوالی از راه واژینال مصرف می‌شود

    • سلام نوامبر 2017 در 15:45

      سلام

  • شهاب اکتبر 2016 در 12:33

    در مورد اين‌ دارو
    مترونيدازول‌ يك‌ آنتي‌بيوتيك‌ رايج‌ براي‌ درمان‌ عفونت‌هاي‌ باكتريايي‌ و تك‌ياخته‌اي‌ است‌، نظير عفونت‌هاي‌ پوست‌، استخوان‌، مفاصل‌، و بافت‌ نرم‌؛ برخي‌ از انواع‌ اسهال‌؛ عفونت‌هاي‌ واژن‌ و ساير عفونت‌هاي‌ لگني‌؛ عفونت‌هاي‌ داخل‌ شكمي‌؛ سينه‌پهلو (پنوموني‌)؛ سپتي‌سمي‌ (عفونت‌ در خون‌)؛ و اندوكارديت‌ (عفونت‌ لايه‌ خوني‌ قلب‌ و دريچه‌هاي‌ قلبي‌)، و آميبياز (عفونت‌ با آميب‌) و تريكومونازيس‌ (عفونت‌ با تريكوموناس‌).
    چگونگي‌ مصرف‌
    مترونيدازول‌ را مي‌توان‌ با وعده‌هاي‌ اصلي‌ غذا يا مقداري‌ خوراكي‌ مصرف‌ كرد تا معده‌ را ناراحت‌ نكند. بهتر است‌ اين‌ دارو طي‌ شبانه‌ روز در نوبت‌هايي‌ با فواصل‌ يكسان‌ مصرف‌ شود تا سطح‌ دارو در خون‌ ثابت‌ باقي‌ بماند. اگر قراراست‌ روزي‌ 4 نوبت‌ مترونيدازول‌ مصرف‌ كنيد، هر 6 ساعت‌ (مثلاً 12 ظهر، 6 عصر، 12 شب‌، و 6 صبح‌). اگر اين‌ با برنامه‌ كاري‌ يا خواب‌ شما تداخل‌ دارد، براي‌ تعيين‌ يك‌ برنامه‌ مناسب‌تر از پزشكتان‌ كمك‌ بخواهيد. مهم‌ است‌ كه‌ دارو سر وقت‌ و به‌ طور كامل‌ مصرف‌ شود، حتي‌ اگر احساس‌ بهبودي‌ داريد. اگر پيش‌ از اتمام‌ دارو، مصرفش‌ را قطع‌ كنيد، ممكن‌ است‌ علايمتان‌ مجدداً عود كند. اگر يك‌ نوبت‌ را فراموش‌ كرديد، به‌ مجردي‌ كه‌ به‌ ياد آورديد مصرفش‌ كنيد. البته‌ اگر تقريباً موقع‌ نوبت‌ بعدي‌ رسيده‌است‌، به‌ برنامه‌ دارويي‌ معمولتان‌ بازگرديد. مقدار دارو را دو برابر نكنيد.
    هشدارها و عوارض‌ جانبي‌
    در صورت‌ بروز هريك‌ از علايم‌ زير، با پزشكتان‌ تماس‌ بگيريد: اسهال‌، دل‌ پيچه‌، تهوع‌ و استفراغ‌، سوزش‌ دهان‌ يا زبان‌، خارش‌ يا ترشح‌ واژن‌ كه‌ قبل‌ از درمان‌ وجودنداشته‌، پلاك‌هاي‌ سفيد در دهان‌ يا روي‌ زبان‌، گلودرد، تب‌، بثورات‌ جلدي‌، سرگيجه‌، سياهي‌ رفتن‌چشم‌، سردرد، افت‌ مهارت‌هاي‌ بدني‌، عدم‌ تعادل‌ يا بي‌حسي‌، ضعف‌ يا گزگز انگشتان‌ دست‌ و پا. ادرارتان‌ ممكن‌است‌ تيره‌ شود، كه‌ از نظر پزشكي‌ بي‌اهميت‌ است‌ .
    موارد احتياط‌
    در صورت‌ وجود هريك‌ از موارد زير پيش‌ از مصرف‌ مترونيدازول‌ ، پزشكتان‌ را مطلع‌ سازيد:
    حساسيت‌ به‌ مترونيدازول‌.
    بارداري‌ يا شيردهي‌.
    عادت‌ به‌ مصرف‌ مشروبات‌ الكلي‌.
    مصرف‌ داروهاي‌ ديگر، به‌ ويژه‌ ضدانعقاد (رقيق‌ كننده‌هاي‌ خون‌، مثل‌ وارفارين‌) يا ديسولفيرام‌.
    سابقه‌ يا ابتلا به‌ بيماري‌هاي‌ مغزي‌ مثل‌ صرع‌؛ مشكلات‌ خوني‌، يا بيماي‌هاي‌ كبدي‌.
    هنگام‌ مصرف‌ مترونيدازول‌ توصيه‌ مي‌شود
    حتي‌ در صورت‌ احساس‌ بهبودي‌ دارو را تا آخر مصرف‌ كنيد تا عفونت‌ بدنتان‌ درمان‌ شده‌، از عود بيماري‌ جلوگيري‌ شود.
    با جويدن‌ آدامس‌ يا مكيدن‌ آب‌نبات‌هاي‌ بدون‌ قند و يا نوشيدن‌ چند جرعه‌ آب‌، خشكي‌دهان‌ را تسكين‌ دهيد.
    اگر در حال‌ درمان‌ براي‌ عفونت‌ با تريكوموناس‌ هستيد، براي‌ جلوگيري‌ از عفونت‌ مجدد همسرتان‌ نيز بايد همزمان‌ با مترونيدازول‌ درمان‌ شود و تا بهبود كامل‌ حتماً از كاندوم‌ استفاده‌ شود.
    مترونيدازول‌ را دور از دسترس‌ كودكان‌، دور از گرما، نور مستقيم‌ يا حرارت‌ مرطوب‌ نگهداري‌ كنيد (در اين‌ شرايط‌ مترونيدازول‌ فاسد مي‌شود).
    اگر ظرف‌ 3 روز درمان‌ با مترونيدازول‌ احساس‌ بهبودي‌ نمي‌كنيد، با پزشكتان‌ مشورت‌ كنيد.
    هنگام‌ مصرف‌ مترونيدازول‌ نبايد
    به‌ هيچ‌ وجه‌ نوشابه‌هاي‌ الكلي‌ بنوشيد يا داروهاي‌ حاوي‌ الكل‌ مصرف‌ كنيد. و اين‌ نكته‌ را بايد حداقل‌ تا يك‌ روز پس‌ از اتمام‌ درمان‌ با مترونيدازول‌ رعايت‌ كنيد. در غيراينصورت‌ ممكن‌ است‌ دچار يك‌ واكنش‌ بسيار ناخوشايند شويد كه‌ علايمش‌ عبارتند از، تهوع‌، استفراغ‌، دل‌پيچه‌، سردرد، تپش‌قلب‌، و برافروختگي‌ و گُرگرفتگي‌.
    دارو را پس‌ از تاريخ‌ مصرفش‌ استفاده‌ كنيد.
    پيش‌ از اتمام‌ دارو، مصرفش‌ را قطع‌ كنيد؛ مگر به‌ دستور پزشكتان‌.

  • علیسان اکتبر 2016 در 12:33

    شرح کامل موارد مصرف و عوارض قرص مترونیدازول (METRONIDAZOLE)
    موارد استفاده و عوارض “قرص مترونیدازول”

    قرص مترونیدازول (METRONIDAZOLE) دارویی است که برای درمان طیفی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به گروهی از آنتی بیوتیک ها که نیتروایمیدازول نام دارند، تعلق دارد. این داروی آنتی بیوتیکی فقط برروی عفونت های باکتریایی و تک یاختگان تاثیر دارد. این دارو بر عفونت های ویروسی تاثیری ندارد. مصرف غیرلازم و یا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث کاهش کارایی آنها می شود.
    دلایل تجویز و استفاده از قرص “مترونیدازول”

    “مترونیدازول” برای از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم ها که باعث عفونت در دستگاه تولید مثل، دستگاه گوارش، پوست، واژن و سایر قسمت های بدن هستند، تجویز و مصرف می شود. همچنین این دارو به همراه داروی ضد زخم برای درمان بعضی از انواع زخم های معده مورد استفاده قرار می گیرد.قرص مترونیدازول
    مترونیدازول واژن, مترونیدازول واژنی, درمان عفونت واژن با مترونیدازول, مترونیدازول در درمان عفونت واژن, قرص “مترونیدازول” برای عفونت واژن,

    چگونه قرص مترونیدازول را مصرف نماییم؟

    برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. مقدار مورد استفاده بسته به بیماری شما، نوع عفونت و یا واکنش شما به درمان متغییر می باشد. توجه نمایید که تا زمانیکه مقدار تجویز شده توسط پزشک پایان نیافته است، به مصرف این دارو ادامه دهید، حتی اگر عفونت از بین برود.

    عوارض جانبی مترونیدازول کدام اند؟
    توصیه دکتر باقری ←← رژیم لاغری سریع ( روی متن قرمز کلیک کنید )

    قرص مترونیدازول ممکن است باعث عوارض جانبی‌ای همچون سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان شود. اگر هریک از این تاثیرات باقی ماند و یا بدتر شد به پزشک خود مراجعه کرده و وی را باخبر نمایید.

    این دارو ممکن است باعث تیره شدن ادرار گردد، اما نگران نباشید، این موضوع مشکل زا نیست. بیاد داشته باشید که پزشک شما به این دلیل از این قرص برای درمان شما استفاده کرده چراکه باور داشته که این دارو فوایدی بیشتر از خطرات و اثرات جانبی اش برروی شما دارد. خیلی از افرادیکه از این دارو استفاده می نمایند، دچار مشکلی خاص و جدی نمی شوند.

    اگر تغییراتی غیرمعمول ولی جدی، همچون بی ثباتی، تشنج، تغییرات خلقی و ذهنی (همچون گیجی)، بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ها و یا ادرار دردناک در شما رخ داد، می بایست سریعا پزشک خود را در جریان گذارید.

    اگر تغییراتی غیرمعمول ولی بسیار جدی، همچون درد چشم ها، سردرد شدید و مداوم، تغییرات ناگهانی در بینایی، خشکی و درد گردن، گلودرد، تب مزمن، خونریزی و کبودی غیرطبیعی، درد شدید شکم و تهوع و استفراغ مداوم و شدید برای شما اتفاق افتاد، سریعا پزشک خود را باخبر نمایید.

    استفاده طولانی مدت و یا تکراری از این دارو می تواند باعث برفک دهان و یا نوع جدیدی عفونت قارچی واژنی شود. اگر برفک دهان و یا ترشحات چرکی در واژن خود مشاهده نمودید، پزشکتان را در جریان گذارید.

    واکنش و حساسیت بسیار شدید و جدی به این دارو، غیرمعمول است اما اگر اتفاق افتاد سریعا با اورژانس تماس حاصل فرمایید.

    لیست ارائه شده، عوارض جانبی کامل این دارو نیست و در صورتیکه مشکل دیگری حس کردید با پزشکتان تماس حاصل نمایید.

    در صورت فراموش کردن مصرف دارو چه کنیم؟

    اگر یکی از نوبت های مصرفی داروی خود را از دست داده و یا فراموش کردید، به محض یادآوری مصرف نمایید. بااینحال، اگر زمان مصرف نوبت بعد بود، این نوبت را رد کرده و همزمان دو قرص مصرف ننمایید.

    این دارو را دور از دسترس کودکان خود و در بسته بندی آن نگه داری نمایید. دمای اتاق برای این دارو مناسب بوده و از را از رطوبت و گرمای زیاد به دور نگه دارید.

    احتیاط های مربوط به مصرف مترونیدازول کدام اند؟

    قبل از مصرف مترونیدازول:

    درصورتیکه به مترونیدازول و یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، پزشکتان را با خبر نمایید.
    پزشک خود را از داروهای دیگری که برای شما تجویز شده بخصوص داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین، آستمیزول، لیتیوم، … و همچنین ویتامین ها باخبر نمایید.
    در صورتیکه مبتلا به مشکلات و بیماری هایی همچون بیماری های خونی، کلیه، کبد و یا بیماری کرون هستید(یا بودید) پزشکتان را باخبر نمایید.
    اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید و یا شیرده هستید، پزشکتان را باخبر نمایید. همچنین اگر هنگام مصرف دار باردار شدید، با پزشکتان مشورت نمایید.
    مترونیدازول می تواند باعث حساس شدن پوست شما شود، پس از ضدآفتاب، عینک آفتابی و لباس مناسب در صورت حساسیت به دارو استفاده نمایید.

    منبع “: http://rastineh.ir

    سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

    مترونیدازول (به انگلیسی: Metronidazole) نوعی آنتی بیوتیک از گروه نیترو ایمیدازول با توان درمان بیماری‌های عفونی ایجاد شده در اثر ارگانیسم‌های حساس به این دارو، بویژه باکتری‌های بی هوازی و پروتوزوآ هاست.
    موارد مصرف

    درمان بیماری‌های ایجاد شده توسط باکتری‌ها: واژینوز باکتریال، بیماری‌های التهابی لگن (همراه با سایر آنتی بیوتیک‌ها)، کولیت پسودوممبرانو (کولیت با غشای کاذب) زخم پپتیک (برای ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری)، بیماری‌های ایجادشده بوسیله باکتری‌های بی هوازی.

    درمان بیماری‌های ایجاد شده توسط پروتوزوآها: واژینیت(تریکوموناس واژینالیس)، عفونت‌های آمیبی، عفونت‌های ژیاردیایی.

    سایر موارد استفاده: بیماری کرون، بیماری روزاسه (مصرف جلدی مترونیدازول)

    مکانیسم اثر

    مترونیدازول پس از جذب در سلول، تحت واکنش‌های درون سلولی احیاشده و به متابولیت‌های سمی تبدیل می‌گردد. متابولیت‌های مترونیدازول سبب آسیب دی-ان-آی DNA سلولی می‌شوند. از آنجا که واکنشهای احیای مربوط به تولید این متابولیت‌ها تنها درسلولهای بی هوازی رخ می‌دهند، سلول‌های انسان و باکتری‌های هوازی تا حد زیادی از آسیب مصونند.

    عوارض جانبی

    تهوع و استفراغ (عوارض جانبی شایع) لکوپنی، نوتروپنی، نوروپاتی محیطی، اثرات شبه دی سولفیرام (تهوع، استفراغ، برافروختگی پوست و تاکی کاردی، هنگامی که مترونیدازول با الکل مصرف شود)، احتمال بروز نشانگان استیونس-جانسون (هنگام مصرف همزمان با مبندازول)، طعم فلزی در دهان، و خارش پوست.[نیازمند منبع]

    تداخل‌های دارویی

    اثر وارفارین درصورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مترونیدازول متابولیسم فنی توئین را مهار می‌کنند و غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می‌دهند. فنوباربیتال، متابولیسم این دارو را افزایش و غلظت پلاسمایی آن را کاهش می‌دهد. مترونیدازول متابولیسم فلوئورواوراسیل را مهار می‌کند و احتمال مسمومیت با لیتیم با مصرف همزمان مترونیدازول گزارش شده است. واکنش شبه دی سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و فراورده‌های حاوی الکل ممکن است بروز کند.

    مقدار مصرف

    بزرگسالان: به عنوان ضدباکتری سیستمیک در عفونتهای بیهوازی مقدار mg/kg 5/7 حداکثر تا یک گرم هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر مصرف می‌شود. در التهاب روده، ۵۰۰ میلیگرم چهاربار در روز، در کولیت ناشی از آنتی بیوتیک ۵۰۰ میلیگرم ۴-۳ بار در روز، در گاستریت وزخم دوازدهه ناشی هلیکوباکتر پیلوری به عنوان درمان کمکی ۵۰۰ میلیگرم ۳ بار در روز به همراه سایر آنتی بیوتیکهای خوراکی و درمان واژینوز باکتریایی، ۵۰۰ میلیگرم ۲ بار در روز برای ۷ روز مصرف می‌شود. به عنوان ضدتک یاخته در آمیبیازیس ۷۵۰-۵۰۰ میلیگرم ۳ بار در روز برای ۱۰-۷ روز، در بالانتیدیازیس ۷۵۰ میلیگرم ۳ باردر روز برای ۵ یا ۶ روز، در ژیاردیازیس ۲ گرم یکبار در روز برای ۳ روز یا ۲۵۰ میلیگرم ۳ بار در روز به مدت ۷-۵ و در درمان تریکومونازیس ۲ گرم به صورت مقدار واحد، یک گرم ۲ بار در روز به مدت یک روز یا ۲۵۰ میلیگرم ۳ بار د روز به مدت ۷ روز مصرف می‌شود. کودکان: به عنوان ضدباکتری در عفونتهای بیهوازی mg/kg 5/7 هر ۶ ساعت یا mg/kg 10 هر ۸ ساعت مصرف می‌شود. به عنوان ضدتک یاخته در درمان آمیبیازیس mg/kg 7/16-6/11، سه بار در روز به مدت ۱۰ روز، در بالانتیدیازیس mg/kg 7/16-6/11 سه بار در روز به مدت ۵ روز، در ژیاردیازیس mg/kg 5 سه بار در روز به مدت ۷-۵ روز و در درمان تریکومونازیس mg/kg 5 سه بار در روز به مدت ۷ روز مصرف می‌شود.

    تزریقی

    بزرگسالان: به عنوان ضدباکتری سیستمیک در عفونتهای بیهوازی ابتدا mg/kg 15 و سپس mg/kg 5/7 تاحداکثر یک گرم، هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر انفوزیون وریدی می‌شود. برای پیشگیری از عفونت در اعمال جراحی، mg/kg 15 یک ساعت قبل از شروع جراحی و mg/kg 5/76 و ۱۲ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. به عنوان ضدتک یاخته در درمان آمیبیازیس ۷۵۰-۵۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت به مدت ۱۰-۵ روز انفوزیون وریدی می‌شود.

    کودکان: به عنوان ضدباکتری سیستمیک در عفونتهای بیهوازی، در نوزادان نورس، mg/kg 15 بعنوان مقدار اولیه و سپس mg/kg 7-5 و ۱۲ ساعت، تا ۴۸ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان کامل، mg/kg 15 بعنوان مقدار شروع و سپس mg/kg 5/7 هر ۱۲ ساعت، تا ۲۴ ساعت پس از آن مقدار مصرف اولیه، انفوزیون وریدی می‌شود. در نوزادان با سن ۷ روز و بزرگتر، مقدار mg/kg 15 بعنوان مقدار شروع و سپس mg/kg 5/7 هر ۶ ساعت از راه انفوزیون وریدی مصرف می‌شود.

    واژینال:در واژینوز باکتریایی یا تریکومونازیس، mg 500 هر شب به مدت ۱۰ یا ۱۲ روز متوالی از راه واژینال مصرف می‌شود.

  • سما اکتبر 2016 در 12:33

    مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که با باکتری بدن مبارزه میکند.مترونیدازول برای درمان عفونتهای باکتریایی واژن، معده، پوست، مفاصل و دستگاه تنفسی استفاده می شود. این دارو یک عفونت قارچی است.

    نام تجاری
    Femazole , Flagyl , Gelomet , Infu-Nidazole , Metronid , Metromax , Metrovage , Metryl , Protostat , Satric , Tamizol
    شرکتهای دارویی

    نام شرکت

    کشور سازنده

    دوز

    اشکال دارویی

    نام تجاری

    نام ژنریک

    عبیدی

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    METRONIDAZOLE-ABIDI

    Metronidazole

    پارس دارو

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    Metronidazole

    خوارزمی

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    Metronidazole

    امین

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    Metronidazole

    البرز دارو

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    Metronidazole

    البرز دارو

    Iran

    ۱۲۵MG/۵ML

    Suspension

    Metronidazole

    تهران شیمی

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    METROMAX

    Metronidazole

    تهران شیمی

    Iran

    ۱۲۵MG/۵ML

    SUSPENSION

    METROMAX

    Metronidazole

    CLARIS LIFE SCIENCES

    INDIA

    ۵mg/ml

    Injection

    METRIS

    Metronidazole

    سبحان دارو

    Iran

    ۰.۷۵%

    Topical Gel

    METRONIDAZOLE-SOBHAN

    Metronidazole (Topical)

    پارس دارو

    Iran

    ۰.۷۵%

    Topical Gel

    Metronidazole (Topical)

    دارو پخش

    Iran

    ۰.۷۵%

    Topical Gel

    Metronidazole (Topical)

    پارس دارو

    Iran

    ۰.۷۵%

    VAGINAL GEL

    METROVAGE

    Metronidazole (Vaginal)

    ایران ناژو

    Iran

    ۵۰۰mg

    VAGINAL SUPP

    METRONIDAZOLE-NAJO

    Metronidazole (Vaginal)

    پارس دارو

    Iran

    ۵۰۰mg

    Vaginal Tablet

    Metronidazole (Vaginal)

    تهران شیمی

    Iran

    ۰.۷۵%

    VAG GEL

    METROMAX

    Metronidazole (Vaginal)

    شرکت داروسازی خوارزمی

    Iran

    ۲۵۰mg

    Tablet

    Metronidazole

    شرکت داروسازی کیش مدیفارم

    Iran

    ۰.۷۵% Vaginal

    Gel

    Metronidazole (Vaginal)

    شرکت داروسازی کیش مدیفارم

    Iran

    ۰.۷۵% Topical

    Gel

    Metronidazole (Topical)

    شرکت داروسازی امین

    Iran

    ۲۵۰mg

    F.C. Tablet

    Metronidazole

    شرکت داروسازی بهوزان

    Iran

    ۰.۷۵%

    Vaginal Gel

    Metronidazole Behvazan

    Metronidazole (Vaginal)

    شرکت داروسازی ثامن

    Iran

    ۵mg/ml

    Injection Solution

    Metronidazole

    داروسازی شهید قاضی

    Iran

    ۰.۵%

    Injection Solution

    Infu-Nidazole

    Metronidazole

    اشکال دارویی

    s: ۲۵۰ mg
    Vaginal Tablets: ۵۰۰ mg
    Vaginal Suppositories: ۵۰۰ mg
    Oral Suspension: Metronidazole ۱۲۵ mg/۵ ml (as Benzoate)
    I.V.Infusion: ۵۰۰ mg/۱۰۰ ml
    Topical Gel: ۰.۷۵%
    Vaginal Gel: ۰.۷۵%
    موارد مصرف

    آبسة آمیبی کبد

    آمیبیاز روده‌ای

    تریکومونیازیس

    تریکومونیازیس مقاوم

    عفونتهای باکتریال ناشی‌از ارگانیسمهای بی‌هوازی

    ژیاردیازیس

    جلوگیری از عفونت بعداز عمل در جراحی‌های کولورکتال آلوده یا با احتمال آلودگی
    موراد منع مصرف

    سابقة واکنش افزایش‌حساسیت ، سه ماهة اول حاملگی.
    عوارض جانبی

    ورتیگو، سردرد، آتاکسی، عدم تطابق، کنفوزیون، تحریک‌پذیری، افسردگی، بی‌قراری، ضعف، خستگی، خواب‌آلودگی، بی‌خوابی، نوروپاتی حسی، پارستزی در اندامها، نورومیوپاتی، تشنج.
    تغییرات ECG ، ادم.
    خارش، برافروختگی، کهیر.

    کرامپ‌های شکمی، استوماتیت، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، اسهال، یبوست، پروکتیت، خشکی دهان، کولیت پسودومامبرانوس.
    تیرگی رنگ ادرار، پلی‌اوری، سوزش ادرار، پیوری، بی‌اختیاری، سیستیت، کاهش لیبیدو، دیس‌پارونی، خشکی واژن و ولو، احساس سنگینی در ناحیة لگن.
    لکوپنی گذرا، نوتروپنی.
    ترومبوفلبیت در محل تزریق وریدی.
    عفونت ثانوی قارچی یا باکتریایی به خصوص کاندیدا، طعم فلزی، تب، ژنیکوماستی، احتقان بینی.
    علائمی که لازم است پس از مصرف به پزشک اطلاع دهید

    در صورت مصرف بیش از حد دارو

    ایجاد علائم کشنده از قبیل خس خس سینه وتنگی نفس شدید ، سرفه های شدید، آبی شدن رنگ پوست ، تب ، خارش، تورم شدید زبان صورت و لبها

    اسهال شدید حتی بعد از خاتمه درمان

    احساس سوزش یا بی حسی در دست ها و پاها

    بروز هر گونه راش پوستی

    عدم بهبود علائم ونشانه های بیماری یا بدترشدن آن
    تداخل دارویی

    بدنبال مصرف سایمتیدین متابولیسم مترونیدازول کاهش می‌یابد.
    بدنبال مصرف فنوباربیتال متابولیسم مترونیدازول افزایش یافته و تأثیر آن کاهش می‌یابد.
    مصرف این دارو باعث افزایش تأثیر داروهای ضدانعقاد خوراکی می‌گردد.
    بدنبال مصرف دی‌سولفیرام بیمار دچار سایکوز و کنفوزیون می‌گردد.
    خطر بروز لکوپنی بدنبال مصرف فلورویوراسیل یا آزاتیوپرین افزایش می‌یابد.
    نکات قابل توصیه

    درصورت عدم توانایی بلع قرص، می‌توان آن را قبل‌از مصرف خرد کرد یا جوید

    فرآورده‌های خوراکی دارو را باید بلافاصله قبل، همراه یا بلافاصله بعداز غذا مصرف نمود.

    دارو را مطابق تجویز و با حفظ فاصلة زمانی دستور داده شده مصرف نمایید. درصورت فراموش نمودن یک نوبت، از دو برابر کردن یا حذف سایر نوبت‌ها پرهیز نمایید. اگر یک دوز از دارو فراموش شد، بلافاصله پس‌از بخاطرآوردن آن را مصرف نمایید. مگر اینکه تا زمان مصرف نوبت بعدی فاصله‌ای نمانده باشد.
    از آنجائی که ممکن است تریکومونیازیس همسر بیمار علیرغم بدون علامت بودن منبع عفونت مجدد باشد، باید هر دو نفر به‌طور همزمان درمان شوند و جهت پیشگیری از آلودگی مجدد در طی درمان از تماس جنسی خودداری نموده و یا از کاندوم استفاده کنند.
    چون مصرف دارو ممکن است باعث حواس‌پرتی و گیجی گردد، بنابراین تا مشخص نشدن تأثیر دارو از رانندگی و سایر امور نیازمند هشیاری پرهیز نمایید.
    درصورت عدم بهبودی تا چند روز پس‌از درمان یا بروز علایم و نشانه‌های عفونت ثانویه (رویش ضایعات خزه‌مانند روی زبان، خارش و ترشح واژینال، مدفوع شل و بدبو) به پزشک اطلاع دهید.
    مصرف در بارداری

    گروه B
    مصرف در شیردهی

    تغذیه با شیر مادر در حین درمان با این دارو توصیه نمی‌شود.
    فارماکولوژی

    مکانیسم اثر: اثر ضدباکتری، ضدتک یاخته و ضدآمیب: این دارو باعث احیای داخل سلولی و در نتیجه مهار سنتز اسید نوکلئیک و مرگ سلولی می‌گردد.
    فارماکوکینتیک

    نیمه عمر: ۸-۶ ساعت.

    دفع: حدود ۸۰-۶۰ درصد این دارو از راه کلیه دفع می‌شود و حدود ۱۵-۶ درصد آن به‌صورت متابولیتهای غیرفعال از راه مدفوع دفع می‌شود.
    مقدار مصرف

    آبسة آمیبی کبد
    بالغین: ۵۰۰-۷۵۰ mg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۵ تا ۱۰ روز تجویز می‌شود.
    کودکان: روزانه ۳۵-۵۰ mg/kg از راه خوراکی، منقسم در سه دوز به‌مدت ۱۰ روز تجویز می‌شود.
    آمیبیاز روده‌ای
    بالغین: ‌۷۵۰ mg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۵ تا ۱۰ روز تجویز می‌شود. مراکز کنترل بیماریها توصیه می‌کنند که علاوه بر این درمان، یدوکینول نیز با دوز ۶۵۰ mg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۲۰ روز تجویز شود.
    کودکان: روزانه ۳۵-۵۰ mg/kg از راه خوراکی، منقسم در سه دوز، به‌مدت ۱۰ روز تجویز می‌شود، و به دنبال آن درمان با یدوکینول خوراکی باید ادامه یابد.
    تریکومونیازیس
    بالغین (زن و مرد باهم): ۲۵۰ mg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۷ روز یا ۲ g از راه خوراکی به‌صورت دوز واحد تجویز می‌شود.
    تریکومونیازیس مقاوم
    بالغین (زنان): ۲۵۰ mg از راه خوراکی، دو بار در روز به‌مدت ۱۰ روز تجویز می‌شود. علاوه بر مصرف خوراکی، هر شب یک قرص واژینال نیز استعمال می‌شود.
    عفونتهای باکتریال ناشی‌از ارگانیسمهای بی‌هوازی
    بالغین: ابتدا، ۱۵ mg/kg از راه انفوزیون وریدی در خلال یک ساعت (در حدود ۱ g برای یک فرد بالغ ۷۰ کیلوگرمی) تجویز می‌شود. دوز نگهدارنده ۷.۵ mg/kg از راه وریدی یا خوراکی هر ۶ ساعت (در حدود ۵۰۰ mg برای یک فرد بالغ ۷۰ کیلوگرمی) است. اولین دوز نگهدارنده باید ۶ ساعت بعداز دوز ابتدایی تجویز شود. میزان دوز این دارو نباید بیشتر از ۴ g در روز باشد.
    ژیاردیازیس
    بالغین: ۲۵۰ mg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۵ روز تجویز می‌شود.
    کودکان: ۵ mg/kg از راه خوراکی، سه بار در روز به‌مدت ۵ روز تجویز می‌شود.
    جلوگیری از عفونت بعداز عمل در جراحی‌های کولورکتال آلوده یا با احتمال آلودگی
    بالغین: ۱۵ mg/kg از راه انفوزیون وریدی در خلال ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تجویز می‌شود. این دوز یک ساعت قبل‌از جراحی باید کامل شود؛ سپس ۷.۵ mg/kg از راه انفوزیون وریدی در خلال ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تجویز می‌گردد. دوز دوم ۶ تا ۱۲ ساعت بعداز دوز اولیه تجویز می‌شود.

  • شیما اکتبر 2016 در 12:34

    مترونیدازول
    موارد و مقدار مصرف:
    مکانيسم اثر
    اثر باکتري کش، آميب کش و تريکوموناکس: گروه نيترومترونيدازول در داخل ارگانيسم عفونت زا احيا شده و به از هم گسيختن رشته‌هاي DNA و مهار ساخت اسيدنوکلئيک و مرگ سلول منجر مي‌ شود. اين دارو در روده و خارج روده فعال است. مترونيدازول بر اکثر باکتريهاي بي هوازي و تک ياخته‌ها، از جمله باکتريوئيدفراژيليس، باکتريوئيد ملانينوژنيکوس، فوزوباکتريوم، ويلونلا، کلستريديوم، پپتوکوکوس، پپتواسترپتوکوکوس، آنتامباهيستوليتيکا، تريکوموناس واژيناليس، ژيارديالامبليا، و بالانتيديوم کلي، مؤثر است.
    فارماکوکينتيک
    جذب: حدود 80 درصد داروي خوراکي جذب مي‌ شود. غذا سرعت جذب را به تأخير مي‌ اندازد اما در مقدار جذب تأثيري ندارد.
    پخش: در اکثر بافتها و مايعات بدن، از جمله مايع مغزي ـ نخاعي (CSF)، استخوان، صفرا، بزاق، مايعات جنبي و صفاقي، ترشحات مهبلي، مايع مني، مايع گوش مياني و آبسه‌هاي مغزي و کبدي انتشار مي‌ يابد. غلظت CSF در بيماران مبتلا به التهاب مننژ به غلظت سرمي نزديک مي‌ شود، ولي غلظت آن در بيماراني که التهاب مننژ ندارند، حدود 50 درصد غلظت سرمي مي‌ رسد. کمتر از 20 درصد به پروتئينهاي پلاسما پيوند مي‌ يابد. به راحتي از جفت عبور مي‌ کند.
    متابوليسم: مترونيدازول به يک متابوليت فعال (2 ـ هيدورکسي متيل) و همچنين به متابوليتهاي ديگر متابوليزه مي‌ شود.
    دفع: حدود 80 ـ 60 درصد دارو به صورت تغيير نيافته يا متابوليتهاي آن دفع مي‌ شود. حدود 20 درصد مترونيدازول به صورت تغيير نيافته از طريق ادرار دفع مي‌ شود. حدود 15ـ6 درصد دارو از طريق مدفوع دفع مي‌ شود. نيمه عمر مترونيدازول در بزرگسالان داراي کليه سالم 8ـ6 ساعت است.
    در بيماران مبتلا به عيب کار کبد، ممکن است نيمه عمر دارو طولاني شود. اين دارو در شير ترشح مي‌ شود.
    موارد منع مصرف و احتياط:
    اثر بر آزمايشهاي تشخيصي
    مترونيدازول ممکن است با آزمون تجزيه شيميايي تري گليسيريد و آمينوترانسفراز تداخل کند و به کاهش کاذب نتايج منجر شود. ممکن است شمارش WBC، پلاکت و نوتروفيل را کاهش دهد.
    تداخل دارويي:
    عوارض جانبي
    اعصاب مرکزي: سرگيجه، سردرد، آتاکسي، عدم تعادل، اغتشاش شعور، تحريک پذيري، افسردگي، ضعف، خستگي، بي خوابي، نوروپاتي محيطي، حملات تشنجي، تب، سنکوپ.
    قلبي ـ عروقي: تغييرات EKG (پهن شدن موج T)، ادم (با مصرف تزريقي)، برافروختگي.
    پوست: بثورات جلدي.
    دستگاه گوارش: کرامپهاي شکمي، التهاب مخاط دهان، تهوع، استفراغ، بي اشتهايي، اسهال، يبوست، التهاب راست روده، خشکي دهان، ناراحتي اپيگاستر، طعم فلزي در دهان.
    ادراري ـ تناسلي: تيره شدن رنگ ادرار، افزايش دفع ادرار، سوزش ادرار، التهاب مثانه، مقاربت دردناک، خشکي مهبل و فرج، کانديداي واژن.
    خون: لکوپني گذار، نوتروپني، ترومبوستيوپني.
    عضلاني ـ اسکلتي: درد مفصلي گذرا.
    ساير عوارض: عفونت ثانويه باکتريايي و قارچي (بخصوص کانديدا ، التهاب زبان، زبان خز مانند)، کاهش ميل جنسي، ترومبوفلبيت پس از انفوزيون وريدي.
    مسموميت و درمان
    تظاهرات باليني: تهوع، استفراغ، آتاکسي، حملات تشنجي، نوروپاتي محيطي.
    درمان: هيچ گونه پادزهري براي مترونيدازول شناخته نشده است. درمان حمايتي است. ديازپام يا فني توئين ممکن است براي کنترل حملات تشنجي به کار رود.
    مکانيسم اثر:
    موارد منع مصرف و احتياط
    موارد منع مصرف : حساسيت مفرط شناخته شده به مشتقات نيتروايميدازول.
    موارد احتياط: در مبتلايان کراون، سابقه ديسکرازي خواني يا الکليسم، بيماري کبدي، تغيير ميدان ديد، يا اختلاف سيستم اعصاب مرکزي، نارسايي کليوي، احتباس سديم و در کساني که داروهاي هپاتوتوکسيک مصرف مي‌ کنند، با احتياط مصرف شود.
    فارماكوكينتيك:
    تداخل دارويي
    مصرف همزمان با داروهاي خوراکي ضد انعقاد، زمان پروترومبين را طولاني مي‌ کند.
    مصرف همزمان با الکل، فعاليت الکل دهيدروژناز را مهار کرده و موجب بروز واکنش شبه دي سولفيرام (تهوع، استفراغ، سردرد، کرامپ و برافروختگي) در بعضي از بيماران مي‌ شود. مصرف همزمان آنها توصيه نمي‌ شود.
    مصرف همزمان با دي سولفيرام، بروز پسيکوز و اغتشاش شعور را تسريع مي‌ کند. از مصرف همزمان آنها بايد اجتناب کرد.
    مصرف همزمان با باربيتوراتها و فني توئين ممکن است اثرات ضد ميکروبي مترونيدازول را به دليل افزايش متابوليسم آن کاهش دهد. بنابراين ، مقادير بيشتر مترونيدازول مورد نياز است.
    مترونيدازول مي‌ تواند سميت ناشي از بوسولفان را افزايش دهد. از مصرف توام اجتناب شود.
    مترونيدازول مي‌ تواند سطح ليتيوم را افزايش دهد. سطح ليتيوم چک شود.
    اشكال دارويي:
    موارد و مقدار مصرف
    الف) آبسه آميبي کبد :
    بزرگسالان: از راه خوراکي، مقدار 750-500 ميلي‌گرم سه بار در روز به مدت 10-5 روز مصرف مي‌ شود. يا 4/2 گرم خوراکي روزانه براي 1 تا 2 روز يا 500 ميلي گرم وريدي هر 6 ساعت براي 10 روز.
    کودکان: مقدار mg/kg/day 50 -35، در سه مقدار منقسم، به مدت 10-7 روز مصرف مي‌ شود.
    ب) آمبياز روده:
    بزرگسالان: از راه خوراکي، مقدار 750 ميلي گرم سه بار در روز به مدت 10-5 روز مصرف مي‌ شود. اضافه کردن يدوکينول به ميزان 650 ميلي گرم سه بار در روز به مدت 20 روز، از راه خوراکي، توصيه مي‌ شود. يا 4/2 گرم خوراکي روزانه براي 1 تا 2 روز يا 500 ميلي گرم وريدي هر 6 ساعت براي 10 روز.
    کودکان: مقدار mg/kg/day 50ـ30 در سه مقدار منقسم ، به مدت 10-5 روز مصرف مي‌ شود. درمان با مصرف يدوکينول خوراکي دنبال مي‌ شود. يا g/m2 3/1 خوراکي روزانه در سه دوز منقسم براي 5 تا 10 روز.
    پ) تريکومونياز.
    بزرگسالان: 375 ميلي گرم کپسول خوراکي دو بار در روز براي 7 روز يا 500 ميلي گرم قرص خوراکي دو بار در روز براي 7 روز، يا يک تک دوز 2 گرمي خوراکي يا منقسم در دو دوز که در همان روز مصرف مي‌ شود.
    کودکان: mg/kg 15 خوراکي روزانه در سه دوز منقسم براي 7 تا 10 روز، يا mg/kg 40 خوراکي به صورت تک دوز. مقدار مصرف نبايد بيش از 2 گرم باشد.
    نوزادان بزرگتر از 4 هفته: 10 تا 30 ميلي گرم/ كيلوگرم خوراکي روزانه براي 5 تا 8 روز.
    ت) تريکومونياز مقاوم به درمان.
    بزرگسالان (زنان): از راه خوراکي، مقدار 500 ميلي گرم دو بار در روز به مدت 7 روز مصرف مي‌ شود. در صورت تکرار شکست درمان، 2 گرم خوراکي روزانه براي 3 تا 5 روز يا (در صورت تکرار شکست درمان ) 2 تا 5/3 گرم خوراکي روزانه براي 3 تا 21 روز بر اساس تست حساسيت آزمايشگاهي.
    ث) عفونتهاي باکتريايي ناشي از ميکروارگانيسمهاي بي هوازي.
    بزرگسالان: جهت مصرف مقدار زياد، mg/kg 15 (تقريباَ يک گرم براي يک شخص داراي وزن 70 کيلوگرم ) طي يک ساعت انفوزيون وريدي مي‌ شود. مقدار نگهدارنده mg/kg 5/7 (تقريباَ 500 ميلي گرم براي يک شخص داراي وزن 70 کيلوگرم ) است که هر شش ساعت، از راه خوراکي يا تزريق وريدي، مصرف مي‌ شود. مصرف مقدار نگهدارنده بايد شش ساعت بعد از مصرف مقدار زياد شروع شود. حداکثر مقدار مصرف g/day 4 است. براي 7 روز تا 3 هفته ادامه داده شود.
    ج) ژيارديا.
    بزرگسالان: از راه خوراکي، مقدار 250 ميلي گرم سه بار در روز، به مدت پنج روز مصرف شود. يا دو گرم يک بار در روز براي 3 روز. در صورت همراهي با آميبياز، 750 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز براي 5 تا 10 روز مصرف مي‌ شود.
    کودکان: از راه خوراکي، مقدار mg/kg 5 سه بار در روز ، به مدت 5 تا 7 روز مصرف مي‌ شود.
    چ) جلوگيري از عفونت بعد از عمل جراحي ناشي از آلودگي يا احتمال آن در جراحيهاي کولورکتال.
    بزرگسالان: مقدار mg/kg 15 طي 60 ـ 30 دقيقه انفوزيون و تقريباَ يک ساعت قبل از جراحي کامل مي‌ گردد. سپس، طي 60 ـ 30 دقيقه mg/kg 5/7 ، شش و 12 ساعت بعد از مقدار اوليه، انفوزيون مي‌ شود.
    اگر با نئومايسين يا کانامايسين خوراکي استفاده شود، 750 ميلي گرم خوراکي دو تا 3 بار در روز دو روز قبل از جراحي شروع مي‌ شود. يا 500 ميلي گرم تا 1 گرم وريدي 1 ساعت قبل از جراحي، به دنبال آن 500 ميلي گرم وريدي 8 و 16 ساعت پس از جراحي.
    ح) واژينوز باکتريايي:
    بزرگسالان: 500 ميلي گرم خوراکي دوبار در روز براي 7 روز يا 2 گرم خوراکي به صورت تک دوز يا 750 ميلي گرم (آهسته رهش ) خوراکي روزانه براي 7 روز. در دوران بارداري، 250 ميلي گرم سه بار در روز براي 7 روز يا 2 گرم خوراکي به صورت تک دوز استفاده مي‌ شود.
    خ) بيماري التهابي لگن:
    بزرگسالان: 500 ميلي گرم وريدي هر 12 ساعت به همراه افلوکساسين يا سيپروفلوکساسين وريدي و داکسي سايکلين وريدي يا خوراکي.
    د) بيماري التهابي لگن (در بيماران سرپايي) :
    بزرگسالان: 500 ميلي گرم خوراکي دوبار در روز براي 14 روز (به همراه 400 ميلي گرم افلوکساسين دو بار در روز).
    ذ) عفونت با کلستريديوم ديفيسيل:
    بزرگسالان: 750 ميلي گرم تا 2 گرم خوراکي روزانه در 3 تا 4 دوز منقسم براي 7 تا 14 روز يا 500 تا 750 ميلي گرم وريدي هر 6 تا 8 ساعت هنگامي که مصرف خوراکي ميسر نباشد.
    ر) هليکوباکتر پيلوري در ارتباط با زخمهاي گوارشي:
    بزرگسالان: 250 تا 500 ميلي گرم خوراکي 3 تا 4 بار در روز (به همراه داروهاي ديگر ). بر اساس رژيم استفاده شده 7 تا 14 روز ادامه پيدا مي‌ کند.
    کودکان: 15 تا 20 ميلي گرم/كيلوگرم خوراکي روزانه در دو دوز منقسم براي 4 هفته (به همراه داروهاي ديگر).
    ز) آميبياز ايجاد شده بوسيله دي انتاموبا فراژيليس:
    کودکان: 250 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز براي 7 روز.
    ژ) عفونت انتاموبا پلکي:
    بزرگسالان: 750 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز براي 10 روز.
    کودکان: 35 تا 50 ميلي گرم/كيلوگرم خوراکي روزانه در 3 دوز منقسم براي 5 روز.
    س) دراکونکوليازيس ايجاد شده بوسيله دراکونکولوس مديننسيس (عفونت guinea worm).
    بزرگسالان: 250 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز برا ي 10 روز.
    کودکان: 25 ميلي گرم/كيلوگرم روزانه خوراکي در سه دوز منقسم (تا 750 ميلي گرم روزانه ) براي 10 روز.
    ش) بالانتيديازيس ايجاد شده بوسيله بالانتيديوم کلي.
    بزرگسالان: 750 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز برا ي 5 روز.
    کودکان: 35 تا 50 ميلي گرم/كيلوگرم خوراکي روزانه در 3 دوز منقسم براي 5 روز.
    ص) عفونت بلاستوسيستيس هومينيس علامت دار.
    بزرگسالان: 750 ميلي گرم خوراکي سه بار در روز براي 10 روز.
    بيماري کرون فعال:
    بزرگسالان: 400 ميلي گرم خوراکي دوبار در روز. براي بيماري برگشت پذير پرينه، mg/kg 20 (1 تا 5/1 گرم) در سه تا 5 دوز منقسم روزانه.
    ض) پروفيلاکسي در قربانيان تجاوز جنسي:
    بزرگسالان: 2 گرم خوراکي با داروهاي ديگر.
    اطلاعات دیگر:
    طبقه‌بندي فارماكولوژيك: نيتروايميدازول.
    طبقه‌بندي درماني: ضد باکتري، ضد تک باخته ، ضد آميب.
    طبقه‌بندي مصرف در بارداري: رده B (در سه ماه اول بهتر است انتقال نشود).
    اشكال دارويي:
    Tablet: 250, 500 mg
    Injection, Solution: 5 mg/ml, 100ml
    Suspension: 125 mg/5ml (As Benzoate)
    نکات قابل توصيه به بيمار
    1ـ دارو ممکن است موجب احساس طعم فلزي در دهان و تغيير رنگ ادرار (قرمز ـ قهوه‌اي) شود.
    2ـ براي کاهش تحريکات گوارشي، قرصها را با غذا مصرف کنيد. براي تسهيل بلع، مي‌ توان قرصها را خرد کرد.
    3ـ براي جلوگيري از بروز واکنش شبه دي سولفيرام، از مصرف فرآورده‌هاي حاوي الکل در طول درمان و حداقل 48 ساعت بعد از آخرين مقدار مصرف خودداري کنيد.
    4ـ اهميت کامل کردن دوره درمان براي بيماران توضيح داده شود.
    5- داروي آهسته رهش با معده خالي مصرف شود.
    6- بيماران در سن بارداري بايد بارداري مشکوک يا قطعي را به پزشک خود اطلاع دهند.
    نکات قابل توصيه به بيماران مبتلا به آميبياز
    1ـ تا سه ماه بعد از قطع درمان بايد مدفوع آزمايش شود تا از دفع آميب اطمينان حاصل گردد.
    2ـ براي جلوگيري از عفونت مجدد، اصول بهداشت را کاملاَ رعايت کرده و دستها را بعد از اجابت مزاج و قبل از تهيه و صرف غذا بشوييد. در مورد خوردن غذاهاي خام و آلوده شدن غذا توسط حشرات احتياطهاي لازم را به عمل آوريد.
    3ـ اعضاي خانواده بايد آزمايش و در صورت لزوم درمان شوند.
    نکات قابل توصيه به بيماران مبتلا به تريکومونياز
    1ـ اصول بهداشت را کاملاَ رعايت کنيد. (بويژه بهداشت و مراقبت perineal)
    2ـ از آنجايي که تريکومونياز بدون علامت در مردان مي‌ تواند باعث آلودگي مجدد همسرانشان شود، همسر بيمار نيز بايد به طور همزمان درمان شود. در طي درمان، اجتناب از مقاربت جنسي يا استفاده از کاندوم توصيه مي‌ شود.
    مصرف در كودكان: دفع دارو در نوزادان ممکن است آهسته تر از شيرخواران بزرگتر و کودکان باشد.
    مصرف در شيردهي: شيردهي در دوران مصرف اين دارو بايد قطع شود.
    مصرف در بارداري
    در سه ماه اول بارداري از مصرف مترونيدازول خودداري شود.
    در صورت تجويز براي تريکومونياز در دوران بارداري، استفاده از رژيم 7 روزه به رژيم تک دوز ارجح است.
    ملاحظات اختصاصي
    1ـ قبل از تجويز مترونيدازول، تريکومونياز بايد توسط اسمير تازه (خشک نشده) و آميبياز توسط کشت تأييد شود.
    2ـ تزريق وريدي دارو به صورت انفوزيون آهسته انجام شود. چنانچه مترونيدازول همزمان با يک محلول وريدي ديگر مصرف مي‌ شود، هنگام انفوزيون مترونيدازول، تزريق محلول اوليه قطع گردد. از تزريق وريدي يک باره دارو خودداري شود.
    3ـ بيماراني که از تزريق وريدي مترونيدازول استفاده مي‌ کنند، از نظر بروز کانديدياز مورد بررسي قرار گيرند.
    4ـ در صورت درمان آميبياز، تعداد دفعات دفع و خصوصيات مدفوع بايد پيگيري شود. نمونه‌هاي مدفوع بلافاصله به آزمايشگاه فرستاده شود آلودگي تنها به وسيله نمونه گرم (تازه ) آشکار مي‌ شود.
    آزمون مدفوع بايد هر سه ماه انجام شود تا از دفع آميب اطمينان حاصل گردد.
    5ـ در هر گرم مترونيدازول تزريقي 28 ميلي اکي والان سديم وجود دارد.
    6- محلول مترونيدازول به جهت جلوگيري از رسوب کردن در يخچال قرار نگيرد.
    7- دارو را در مدت 30 دقيقه تا 1 ساعت انفوزيون کنيد و به صورت تزريق مستقيم وريدي استفاده نشود.

  • سمیه اکتبر 2016 در 12:34

    سلام دوستان
    درباره قرص مترونیدازول کسی میتونه واسه چی پزشک تجویز میکنه؟یعنی واسه چه بیماری؟.بنده تو سایت البرز دارو جستجو کردم ولی همش مورد تاکید استفاده این قرص بیشتر در خانم ها بود.در سایتای مرتبط با دارو هم به نتایج جستجوی مشابه رسیدم.
    سوالم اینه که ایا پزشک مربوطه به اشتباه تجویز کرد؟اگه اشتباه تجویز نشده در صورت مصرف عوارضش چی میتونه باشه
    با تشکر

  • زهرا اکتبر 2016 در 12:34

    سلام دوست عزیز
    همین طور که خودتون اشاره کردید بیشتر برای درمان واژینیت در خانم ها استفاده میشه اما این تنها اندیکاسیونش نیست

    مترونیدازول از جمله داروهای ضد باکتری( آنتی بیوتیک ) و ضد تک یاخته و ضد آمیب که معمولا برا درمان عفونت های بی هوازی استفاده میشه

    اندیکاسیون : عفونت های پوست ، استخوان ، مفاصل ، و بافت نرم ؛ برخی از انواع اسهال ؛ عفونت های واژن و سایر عفونت های لگنی ؛ عفونت های داخل شکمی ؛ سینه پهلو (پنومونی )؛ سپتی سمی (عفونت در خون )؛ و اندوکاردیت (عفونت لایه خونی قلب و دریچه های قلبی )، و آمیبیاز (عفونت با آمیب ) و تریکومونازیس (عفونت با تریکوموناس ).

    پس مسلما مخصوص خانما نیست و پزشک درست تجویز کرده …

    و عوارض : تهوع، استفراغ، طعم بد دهان، زبري زبان، اختلالات گوارشي، بثورات جلدي، كهير و آنژيوادم، بندرت خواب آلودگي، سردرد، سرگيجه، آتاكسي، تيره شدن ادرار، خارش، درد هنگام آميزش، ترشحات غليظ سفيدرنگ از عوارض جانبي اين دارو هستند.

  • آرش اکتبر 2016 در 12:35

    من 24سال دارم که بدون داشتن انگل متاسفانه پس از مصرف هر8ساعت3قرص مترونیدازول250 پس از48ساعت دچار وزوز شدید گوش واسیب شنوایی عصب گوش شدم.از سامانه اطلاعات دارویی ایران1490 ونرم افزار دارویی ماکرومدت وسایت ehealthme متوجه عوارض سمی گوشی این دارو شدم که مورد تایید FDAامریکانیز هست.لطفااطلاع رسانی کنید.

  • محسن اکتبر 2016 در 12:35

    آیا میتوانم برای یک روز دوباره در سکوت زندگی کنم واز این وزوز شدید گوش خلاص شوم؟
    من قربانی عوارض دارویی شدم و ناعادلانه در جوانی محکوم به استفاده از سمعک شدم
    میدانم تعجب کردید ولی واقعیت این است
    با اشتباه ازمایشگاه من با نداشتن هیچگونه انگل بالاترین دز این دارو به من تجویز شد واتفاقی که نباید میافتاد افتاد.

  • طه اکتبر 2016 در 12:35

    در مورد وزوز نمیدونم میشه کاری کرد یا نه
    باید به متخصص مراجعه کنید ببینید کجا اسیب دیده!
    اما در مورد دارو
    می تونید از پزشکتون شکایت کنید
    دکتر عمومی بوده؟

  • طه اکتبر 2016 در 12:35

    بله شکایت کردم .بیمارستان میلاد بوده.ولی اینجا ایرانه ومتاسفانه شکایتم با وجود دوندگی زیاد واثبات اشتباه انها به دلیل نداشتن هیچ نوار گوشی از قبل این اتفاق منو شرمیدونن.اخه کی رلان که یالمه نوار گوش داره ایجوری ادم از قلب وکبد وکلیهوچشمو…ازمایش تو جیبش داشته باشه که بلایی سرش اومد ثابت کنه
    دکترم گفته عصب گوشم اسیب دیده وجز سمعک راهی نیست وباوزوز گوش کنار بیا.

  • شیرین اکتبر 2016 در 12:35

    سلام دوست عزیز
    فقط درمانش سمعک نیست یک سری روشهای دیگه هم هست پیشنهاد میکنم فقط یک متخصص رو در نظر نگیرید پیش افراد مختلف برید.درمان گیاهی خوراکی و روغنهای گیاهی هم داره .تازه اگر فقط راهش سمعک باشه میتونید از سمعک هایی استفاده کنید که داخل گوش دیده نمیشن یک راههایی هم برای تمرکز و آرامش وجود داره کلاس داره.یک مورد هم طب سوزنیه چون عصب رو تحریک میکنه ممکنه وز وز رو کاهش بده. راجع به طب سوزنی و اثراتش خیلی شنیدم اما باید برید پیش متخصص این کار که اکثرا هم ایرانی نیستند.باز با متخصص مشورت کنید.
    موفق باشید.

  • بی بی گل اکتبر 2016 در 12:36

    سلام دکتر برای من قرص مترونیدازول داده گفت ممکنه عفونت ادراری داشته باشم روز اول که قرص خوردم تکرر ادرارم کم شد و هم رنگ ادرار ولی ولی از روز دوم همون حالت برگشته البته تعداد دفعات که دستشویی دادشتم نسبت به روزی که قرص نخوردم بهتر شده ولی با اینکه این قرص با غذا میخورم ولی معده ام درد میگیره و من مشکل ناراحتی معده داشتم میشه بدونم پس این قرص چه کار میکنه این همه عوارض داره و اینکه به جای اینکه درمان میکنه تازه بدتر میکنه ممنون

  • طه اکتبر 2016 در 12:36

    سلام
    خب قرص مترونیدازول عوارض گوارشی داره و کاریش نمیشه کرد
    تنها راهش همون همراه غذا میل کردنه!

    شما اول کشت ادرار بدین مطمن بشید عفونت دارید واقعا
    بعد به دکتر توضیح بدین و دارو رو عوض کنید

  • گودرز اکتبر 2016 در 12:37

    موارد مصرف
    مترونیدازول در درمان عفونت های بی هوازی ( از جمله عفونت های دندان ) ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری و عفونت های تک یاخته ای مصرف می شود. این دارو در درمان واژینوز باکتریایی ناشی از هموفیلوس یا گاردنلا یا کورینه باکتریوم، واژینیت غیر اختصاصی و واژینوز بی هوازی مصرف می شود.
    مكانیسم اثر
    مترونیدازول ،پس ازجذب توسط میکروارگانیسم ها احیاوبه یک ترکیب سمی تبدیل می شود.که باپیوندیافتن به DNAموجب توقف ساخت آن ومرگ سلول می شود.
    هشدارها
    در صورت وجود عیب کار کبد و آناسفالوپاتی کبدی، مصرف این دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
    فارماكوكینتیك
    این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب می شود و در اغلب مایعات و ترشحات بدن منتشر می شود. غلظت سرمی دارو 2-1 ساعت پس از مصرف خوراکی به اوج خود می رسد. نیمه عمر مترونیدازول در بزرگسالان 12-6 ساعت است که در صورت عیب کار کبد به 29-10 ساعت افزایش می یابد. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است و تا 15 در صد از دارو ممکن است از راه مدفوع دفع شود. 20% از دارو بعد از مصرف واژینال به صورت سیستمیک جذب می شود.
    عوارض جانبی
    تهوع ،استفراغ ،طعم بددهان ،زبری زبان ،اختلالات گوارشی ،بثورات جلدی ،کهیروآنژیوادم ،بندرت خواب آلودگی ،سردرد،سرگیجه ،آتاکسی ،تیره شدن ادرار،خارش ،درد هنگام آمیزش ،ترشحات غلیظ سفیدرنگ ازعوارض جانبی داروهستند.
    تداخل های دارویی
    اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مترونیدازول متابولیسم فنی توئین را مهار می کنند و غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می دهند. فنوباربیتال، متابولیسم مترونیدازول را افزایش وغلظت پلاسمایی آن را کاهش می دهد. مترونیدازول متابولیسم فلوئورواوراسیل را مهار می کند و احتمال مسمومیت با لتیم با مصرف همزمان مترونیدازول گزارش شده است . واکنش شبه دی سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و فراورده های حاوی الکل ممکن است بروز کند.
    نكات قابل توصیه
    ۱-پیگیری وضعیت بالینی وآزمایشگاهی بیماردرصورتی که طول دوره درمان از۱۰روزتجاوزکند،توصیه می شود.

    ۲-درصورت بروزتحریک گوارشی ،مترنیدازول رامی توان باغذامصرف کرد.

    ۳-مترونیدازول تزریقی فقط بایدبه صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف می شود.که دراین صورت انفوزیون محلولها یاسرم های دبگربایدقطع شود.

    ۴-شستن دستهاقبل وبعدازاستعمال واژینال داروتوصیه می شود.همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری ازبروزمجددعفونت ضروری است .

    ۵-درصورت بروزحساسیت یاتحریک ،مصرف داروبایدقطع شود.

    ۶-درصورت مصرف شکل واژینال این دارودردرمان تریکوموناز،استفاده ازکاندوم به منظورپیشگیری ازبروزمجددعفونت ضروری است .ممکن است به طورهمزمان مردان نیزبه مصرف این دارونیازداشته باشند.

    ۷-درصورت بروزسرگیجه یامنگی بامصرف این داروبایداحتیاط نمود.

    ۸-درطول مصرف شکل واژینال این دارو،به منظورپیشگیری ازعفونت متقاطع ،عفونت مجددیارقیق شدن دوزدارو،بایدازمقاربت جنسی خودداری نمود.
    مقدار مصرف
    خوراکی :

    بزرگسالان :به عنوان ضدباکتری سیستمیک درعفونتهای بیهوازی مقدار۷/۵mg/kg حداکثرتایک گرم هر۶ساعت به مدت ۷روزیابیشترمصرف می شود.درالتهاب روده ،۵۰۰میلی گرم چهارباردرروز،درکولیت ناشی ازآنتی بیوتیک ۵۰۰میلی گرم ۴-۳باردرروز،درگاستریت وزخم دوازدهه ناشی ازهیکوباکترپیلوری به عنوان درمان کمکی ۵۰۰میلی گرم ۳باردرروزبه همراه سایرآنتی بیوتیکهای خوراکی ودرمان واژینوزباکتریایی ،۵۰۰میلی گرم ۲باردرروزبرای ۷روزمصرف می شود.به عنوان ضدتک یاخته درآمیبیاز۷۵۰-۵۰۰میلی گرم ۳باردرروزبرای ۱۰-۷روز،دربالانتیدیوز۷۵۰میلی گرم ۳باردرروزبرای ۵یا۶روز،درژیاردیاز۲گرم یکباردرروزبرای ۳روزیا۲۵۰میلی گرم ۳باردرروزبه مدت ۷-۵روزودردرمان تریکوموناز۲گرم به صورت مقدارواحد،یک گرم ۲باردرروزبه مدت یک روزیا۲۵۰میلی گرم ۳باردرروزبه مدت ۷روزمصرف می شود.

    کودکان :به عنوان ضدباکتری درعفونتهای بیهوازی ۷/۵mg/kg هر۶ساعت یا ۱۰mg/kgهر۸ساعت مصرف می شود.به عنوان ضدتک یاخته دردرمان آمیبیاز ۱۱/۶-۱۶/۷mg/kg،سه باردرروزبه مدت ۱۰روز،دربالانتیدیوز۱۱/۶-۱۶/۷mg/kg سه باردرروزبه مدت ۵روز،درژیاردیاز۵mg/kg سه باردرروزبه مدت ۷-۵ روزودردرمان تریکوموناز۵mg/kg سه باردرروزبه مدت ۷روزمصرف می شود.

    تزریقی :

    بزرگسالان :به عنوان ضدباکتری سیستمیک درعفونتهای بی هوازی ابتدا۱۵mg/kg وسپس ۷/۵mg/kg تاحداکثریک گرم ،هر۶ساعت به مدت ۷روزیابیشترانفوزیون وریدی می شود.برای پیشگیری ازعفونت دراعمال جراحی ،۱۵mg/kg یک ساعت قبل ازشروع جراحی و۷۶/۵mg/kg و۱۲ساعت پس ازمقداراولیه ،انفوزیون وریدی می شود،به عنوان ضدتک یاخته دردرمان آمیبیاز۷۵۰-۵۰۰ میلی گرم هر۸ساعت به مدت ۱۰-۵ روزانفوزیون وریدی می شود.

    کودکان :به عنوان ضدباکتری سیستمیک درعفونتهای بی هوازی ،درنوزادان نورس ،۱۵mg/kgبه عنوان مقداراولیه وسپس ۷/۵mg/kg هر۱۲ساعت ،۴۸ساعت پس ازمقداراولیه ،انفوزیون وریدی می شود.درنوزادان کامل ،۱/۵mg/kg به عنوان مقدارشروع وسپس ۷/۵mg/kg هر۱۲ساعت ،۲۴ساعت پس ازمقدارمصرف اولیه انفوزیون وریدی می شود.درنوزادان باسن ۷روزوبزرگتر،مقدار۱۵mg/kg به عنوان مقدارشروع وسپس ۷/۵mg/kg هر۶ساعت ازراه انفوزیون وریدی مصرف می شود.

    واژینال :

    درواژینوزباکتریایی یاتریکوموناز،۵۰۰mg هرشب به مدت ۱۰یا۱۲روزمتوالی ازراه واژینال مصرف می شود.

  • کمال اکتبر 2016 در 12:38

    موارد و مقدار مصرف:
    مکانیسم اثر
    اثر باکتری کش، آمیب کش و تریکوموناکس: گروه نیترومترونیدازول در داخل ارگانیسم عفونت زا احیا شده و به از هم گسیختن رشته‌های DNA و مهار ساخت اسیدنوکلئیک و مرگ سلول منجر می‌ شود. این دارو در روده و خارج روده فعال است. مترونیدازول بر اکثر باکتریهای بی هوازی و تک یاخته‌ها، از جمله باکتریوئیدفراژیلیس، باکتریوئید ملانینوژنیکوس، فوزوباکتریوم، ویلونلا، کلستریدیوم، پپتوکوکوس، پپتواسترپتوکوکوس، آنتامباهیستولیتیکا، تریکوموناس واژینالیس، ژیاردیالامبلیا، و بالانتیدیوم کلی، مؤثر است.
    فارماکوکینتیک
    جذب: حدود 80 درصد داروی خوراکی جذب می‌ شود. غذا سرعت جذب را به تأخیر می‌ اندازد اما در مقدار جذب تأثیری ندارد.
    پخش: در اکثر بافتها و مایعات بدن، از جمله مایع مغزی ـ نخاعی (CSF)، استخوان، صفرا، بزاق، مایعات جنبی و صفاقی، ترشحات مهبلی، مایع منی، مایع گوش میانی و آبسه‌های مغزی و کبدی انتشار می‌ یابد. غلظت CSF در بیماران مبتلا به التهاب مننژ به غلظت سرمی نزدیک می‌ شود، ولی غلظت آن در بیمارانی که التهاب مننژ ندارند، حدود 50 درصد غلظت سرمی می‌ رسد. کمتر از 20 درصد به پروتئینهای پلاسما پیوند می‌ یابد. به راحتی از جفت عبور می‌ کند.
    متابولیسم: مترونیدازول به یک متابولیت فعال (2 ـ هیدورکسی متیل) و همچنین به متابولیتهای دیگر متابولیزه می‌ شود.
    دفع: حدود 80 ـ 60 درصد دارو به صورت تغییر نیافته یا متابولیتهای آن دفع می‌ شود. حدود 20 درصد مترونیدازول به صورت تغییر نیافته از طریق ادرار دفع می‌ شود. حدود 15ـ6 درصد دارو از طریق مدفوع دفع می‌ شود. نیمه عمر مترونیدازول در بزرگسالان دارای کلیه سالم 8ـ6 ساعت است.
    در بیماران مبتلا به عیب کار کبد، ممکن است نیمه عمر دارو طولانی شود. این دارو در شیر ترشح می‌ شود.

    تداخل دارویی:
    عوارض جانبی
    اعصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، آتاکسی، عدم تعادل، اغتشاش شعور، تحریک پذیری، افسردگی، ضعف، خستگی، بی خوابی، نوروپاتی محیطی، حملات تشنجی، تب، سنکوپ.
    قلبی ـ عروقی: تغییرات EKG (پهن شدن موج T)، ادم (با مصرف تزریقی)، برافروختگی.
    پوست: بثورات جلدی.
    دستگاه گوارش: کرامپهای شکمی، التهاب مخاط دهان، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال، یبوست، التهاب راست روده، خشکی دهان، ناراحتی اپیگاستر، طعم فلزی در دهان.
    ادراری ـ تناسلی: تیره شدن رنگ ادرار، افزایش دفع ادرار، سوزش ادرار، التهاب مثانه، مقاربت دردناک، خشکی مهبل و فرج، کاندیدای واژن.
    خون: لکوپنی گذار، نوتروپنی، ترومبوستیوپنی.
    عضلانی ـ اسکلتی: درد مفصلی گذرا.
    سایر عوارض: عفونت ثانویه باکتریایی و قارچی (بخصوص کاندیدا ، التهاب زبان، زبان خز مانند)، کاهش میل جنسی، ترومبوفلبیت پس از انفوزیون وریدی.
    مسمومیت و درمان
    تظاهرات بالینی: تهوع، استفراغ، آتاکسی، حملات تشنجی، نوروپاتی محیطی.
    درمان: هیچ گونه پادزهری برای مترونیدازول شناخته نشده است. درمان حمایتی است. دیازپام یا فنی توئین ممکن است برای کنترل حملات تشنجی به کار رود.
    مکانیسم اثر:
    موارد منع مصرف و احتیاط
    موارد منع مصرف : حساسیت مفرط شناخته شده به مشتقات نیتروایمیدازول.
    موارد احتیاط: در مبتلایان کراون، سابقه دیسکرازی خوانی یا الکلیسم، بیماری کبدی، تغییر میدان دید، یا اختلاف سیستم اعصاب مرکزی، نارسایی کلیوی، احتباس سدیم و در کسانی که داروهای هپاتوتوکسیک مصرف می‌ کنند، با احتیاط مصرف شود.
    موارد منع مصرف و احتیاط:
    اثر بر آزمایشهای تشخیصی
    مترونیدازول ممکن است با آزمون تجزیه شیمیایی تری گلیسیرید و آمینوترانسفراز تداخل کند و به کاهش کاذب نتایج منجر شود. ممکن است شمارش WBC، پلاکت و نوتروفیل را کاهش دهد.

    اطلاعات دیگر:
    طبقه‌بندی فارماكولوژیك: نیتروایمیدازول.
    طبقه‌بندی درمانی: ضد باکتری، ضد تک باخته ، ضد آمیب.
    طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده B (در سه ماه اول بهتر است انتقال نشود).
    اشكال دارویی:
    Tablet: 250, 500 mg
    Injection, Solution: 5 mg/ml, 100ml
    Suspension: 125 mg/5ml (As Benzoate)
    نکات قابل توصیه به بیمار
    1ـ دارو ممکن است موجب احساس طعم فلزی در دهان و تغییر رنگ ادرار (قرمز ـ قهوه‌ای) شود.
    2ـ برای کاهش تحریکات گوارشی، قرصها را با غذا مصرف کنید. برای تسهیل بلع، می‌ توان قرصها را خرد کرد.
    3ـ برای جلوگیری از بروز واکنش شبه دی سولفیرام، از مصرف فرآورده‌های حاوی الکل در طول درمان و حداقل 48 ساعت بعد از آخرین مقدار مصرف خودداری کنید.
    4ـ اهمیت کامل کردن دوره درمان برای بیماران توضیح داده شود.
    5- داروی آهسته رهش با معده خالی مصرف شود.
    6- بیماران در سن بارداری باید بارداری مشکوک یا قطعی را به پزشک خود اطلاع دهند.
    نکات قابل توصیه به بیماران مبتلا به آمیبیاز
    1ـ تا سه ماه بعد از قطع درمان باید مدفوع آزمایش شود تا از دفع آمیب اطمینان حاصل گردد.
    2ـ برای جلوگیری از عفونت مجدد، اصول بهداشت را کاملاَ رعایت کرده و دستها را بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و صرف غذا بشویید. در مورد خوردن غذاهای خام و آلوده شدن غذا توسط حشرات احتیاطهای لازم را به عمل آورید.
    3ـ اعضای خانواده باید آزمایش و در صورت لزوم درمان شوند.
    نکات قابل توصیه به بیماران مبتلا به تریکومونیاز
    1ـ اصول بهداشت را کاملاَ رعایت کنید. (بویژه بهداشت و مراقبت perineal)
    2ـ از آنجایی که تریکومونیاز بدون علامت در مردان می‌ تواند باعث آلودگی مجدد همسرانشان شود، همسر بیمار نیز باید به طور همزمان درمان شود. در طی درمان، اجتناب از مقاربت جنسی یا استفاده از کاندوم توصیه می‌ شود.
    مصرف در كودكان: دفع دارو در نوزادان ممکن است آهسته تر از شیرخواران بزرگتر و کودکان باشد.
    مصرف در شیردهی: شیردهی در دوران مصرف این دارو باید قطع شود.
    مصرف در بارداری
    در سه ماه اول بارداری از مصرف مترونیدازول خودداری شود.
    در صورت تجویز برای تریکومونیاز در دوران بارداری، استفاده از رژیم 7 روزه به رژیم تک دوز ارجح است.
    ملاحظات اختصاصی
    1ـ قبل از تجویز مترونیدازول، تریکومونیاز باید توسط اسمیر تازه (خشک نشده) و آمیبیاز توسط کشت تأیید شود.
    2ـ تزریق وریدی دارو به صورت انفوزیون آهسته انجام شود. چنانچه مترونیدازول همزمان با یک محلول وریدی دیگر مصرف می‌ شود، هنگام انفوزیون مترونیدازول، تزریق محلول اولیه قطع گردد. از تزریق وریدی یک باره دارو خودداری شود.
    3ـ بیمارانی که از تزریق وریدی مترونیدازول استفاده می‌ کنند، از نظر بروز کاندیدیاز مورد بررسی قرار گیرند.
    4ـ در صورت درمان آمیبیاز، تعداد دفعات دفع و خصوصیات مدفوع باید پیگیری شود. نمونه‌های مدفوع بلافاصله به آزمایشگاه فرستاده شود آلودگی تنها به وسیله نمونه گرم (تازه ) آشکار می‌ شود.
    آزمون مدفوع باید هر سه ماه انجام شود تا از دفع آمیب اطمینان حاصل گردد.
    5ـ در هر گرم مترونیدازول تزریقی 28 میلی اکی والان سدیم وجود دارد.
    6- محلول مترونیدازول به جهت جلوگیری از رسوب کردن در یخچال قرار نگیرد.
    7- دارو را در مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت انفوزیون کنید و به صورت تزریق مستقیم وریدی استفاده نشود.

    اشكال دارویی:
    موارد و مقدار مصرف
    الف) آبسه آمیبی کبد :
    بزرگسالان: از راه خوراکی، مقدار 750-500 میلی‌گرم سه بار در روز به مدت 10-5 روز مصرف می‌ شود. یا 4/2 گرم خوراکی روزانه برای 1 تا 2 روز یا 500 میلی گرم وریدی هر 6 ساعت برای 10 روز.
    کودکان: مقدار mg/kg/day 50 -35، در سه مقدار منقسم، به مدت 10-7 روز مصرف می‌ شود.
    ب) آمبیاز روده:
    بزرگسالان: از راه خوراکی، مقدار 750 میلی گرم سه بار در روز به مدت 10-5 روز مصرف می‌ شود. اضافه کردن یدوکینول به میزان 650 میلی گرم سه بار در روز به مدت 20 روز، از راه خوراکی، توصیه می‌ شود. یا 4/2 گرم خوراکی روزانه برای 1 تا 2 روز یا 500 میلی گرم وریدی هر 6 ساعت برای 10 روز.
    کودکان: مقدار mg/kg/day 50ـ30 در سه مقدار منقسم ، به مدت 10-5 روز مصرف می‌ شود. درمان با مصرف یدوکینول خوراکی دنبال می‌ شود. یا g/m2 3/1 خوراکی روزانه در سه دوز منقسم برای 5 تا 10 روز.
    پ) تریکومونیاز.
    بزرگسالان: 375 میلی گرم کپسول خوراکی دو بار در روز برای 7 روز یا 500 میلی گرم قرص خوراکی دو بار در روز برای 7 روز، یا یک تک دوز 2 گرمی خوراکی یا منقسم در دو دوز که در همان روز مصرف می‌ شود.
    کودکان: mg/kg 15 خوراکی روزانه در سه دوز منقسم برای 7 تا 10 روز، یا mg/kg 40 خوراکی به صورت تک دوز. مقدار مصرف نباید بیش از 2 گرم باشد.
    نوزادان بزرگتر از 4 هفته: 10 تا 30 میلی گرم/ كیلوگرم خوراکی روزانه برای 5 تا 8 روز.
    ت) تریکومونیاز مقاوم به درمان.
    بزرگسالان (زنان): از راه خوراکی، مقدار 500 میلی گرم دو بار در روز به مدت 7 روز مصرف می‌ شود. در صورت تکرار شکست درمان، 2 گرم خوراکی روزانه برای 3 تا 5 روز یا (در صورت تکرار شکست درمان ) 2 تا 5/3 گرم خوراکی روزانه برای 3 تا 21 روز بر اساس تست حساسیت آزمایشگاهی.
    ث) عفونتهای باکتریایی ناشی از میکروارگانیسمهای بی هوازی.
    بزرگسالان: جهت مصرف مقدار زیاد، mg/kg 15 (تقریباَ یک گرم برای یک شخص دارای وزن 70 کیلوگرم ) طی یک ساعت انفوزیون وریدی می‌ شود. مقدار نگهدارنده mg/kg 5/7 (تقریباَ 500 میلی گرم برای یک شخص دارای وزن 70 کیلوگرم ) است که هر شش ساعت، از راه خوراکی یا تزریق وریدی، مصرف می‌ شود. مصرف مقدار نگهدارنده باید شش ساعت بعد از مصرف مقدار زیاد شروع شود. حداکثر مقدار مصرف g/day 4 است. برای 7 روز تا 3 هفته ادامه داده شود.
    ج) ژیاردیا.
    بزرگسالان: از راه خوراکی، مقدار 250 میلی گرم سه بار در روز، به مدت پنج روز مصرف شود. یا دو گرم یک بار در روز برای 3 روز. در صورت همراهی با آمیبیاز، 750 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برای 5 تا 10 روز مصرف می‌ شود.
    کودکان: از راه خوراکی، مقدار mg/kg 5 سه بار در روز ، به مدت 5 تا 7 روز مصرف می‌ شود.
    چ) جلوگیری از عفونت بعد از عمل جراحی ناشی از آلودگی یا احتمال آن در جراحیهای کولورکتال.
    بزرگسالان: مقدار mg/kg 15 طی 60 ـ 30 دقیقه انفوزیون و تقریباَ یک ساعت قبل از جراحی کامل می‌ گردد. سپس، طی 60 ـ 30 دقیقه mg/kg 5/7 ، شش و 12 ساعت بعد از مقدار اولیه، انفوزیون می‌ شود.
    اگر با نئومایسین یا کانامایسین خوراکی استفاده شود، 750 میلی گرم خوراکی دو تا 3 بار در روز دو روز قبل از جراحی شروع می‌ شود. یا 500 میلی گرم تا 1 گرم وریدی 1 ساعت قبل از جراحی، به دنبال آن 500 میلی گرم وریدی 8 و 16 ساعت پس از جراحی.
    ح) واژینوز باکتریایی:
    بزرگسالان: 500 میلی گرم خوراکی دوبار در روز برای 7 روز یا 2 گرم خوراکی به صورت تک دوز یا 750 میلی گرم (آهسته رهش ) خوراکی روزانه برای 7 روز. در دوران بارداری، 250 میلی گرم سه بار در روز برای 7 روز یا 2 گرم خوراکی به صورت تک دوز استفاده می‌ شود.
    خ) بیماری التهابی لگن:
    بزرگسالان: 500 میلی گرم وریدی هر 12 ساعت به همراه افلوکساسین یا سیپروفلوکساسین وریدی و داکسی سایکلین وریدی یا خوراکی.
    د) بیماری التهابی لگن (در بیماران سرپایی) :
    بزرگسالان: 500 میلی گرم خوراکی دوبار در روز برای 14 روز (به همراه 400 میلی گرم افلوکساسین دو بار در روز).
    ذ) عفونت با کلستریدیوم دیفیسیل:
    بزرگسالان: 750 میلی گرم تا 2 گرم خوراکی روزانه در 3 تا 4 دوز منقسم برای 7 تا 14 روز یا 500 تا 750 میلی گرم وریدی هر 6 تا 8 ساعت هنگامی که مصرف خوراکی میسر نباشد.
    ر) هلیکوباکتر پیلوری در ارتباط با زخمهای گوارشی:
    بزرگسالان: 250 تا 500 میلی گرم خوراکی 3 تا 4 بار در روز (به همراه داروهای دیگر ). بر اساس رژیم استفاده شده 7 تا 14 روز ادامه پیدا می‌ کند.
    کودکان: 15 تا 20 میلی گرم/كیلوگرم خوراکی روزانه در دو دوز منقسم برای 4 هفته (به همراه داروهای دیگر).
    ز) آمیبیاز ایجاد شده بوسیله دی انتاموبا فراژیلیس:
    کودکان: 250 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برای 7 روز.
    ژ) عفونت انتاموبا پلکی:
    بزرگسالان: 750 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برای 10 روز.
    کودکان: 35 تا 50 میلی گرم/كیلوگرم خوراکی روزانه در 3 دوز منقسم برای 5 روز.
    س) دراکونکولیازیس ایجاد شده بوسیله دراکونکولوس مدیننسیس (عفونت guinea worm).
    بزرگسالان: 250 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برا ی 10 روز.
    کودکان: 25 میلی گرم/كیلوگرم روزانه خوراکی در سه دوز منقسم (تا 750 میلی گرم روزانه ) برای 10 روز.
    ش) بالانتیدیازیس ایجاد شده بوسیله بالانتیدیوم کلی.
    بزرگسالان: 750 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برا ی 5 روز.
    کودکان: 35 تا 50 میلی گرم/كیلوگرم خوراکی روزانه در 3 دوز منقسم برای 5 روز.
    ص) عفونت بلاستوسیستیس هومینیس علامت دار.
    بزرگسالان: 750 میلی گرم خوراکی سه بار در روز برای 10 روز.
    بیماری کرون فعال:
    بزرگسالان: 400 میلی گرم خوراکی دوبار در روز. برای بیماری برگشت پذیر پرینه، mg/kg 20 (1 تا 5/1 گرم) در سه تا 5 دوز منقسم روزانه.
    ض) پروفیلاکسی در قربانیان تجاوز جنسی:
    بزرگسالان: 2 گرم خوراکی با داروهای دیگر.
    اطلاعات دیگر:
    طبقه‌بندی فارماكولوژیك: نیتروایمیدازول.
    طبقه‌بندی درمانی: ضد باکتری، ضد تک باخته ، ضد آمیب.
    طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده B (در سه ماه اول بهتر است انتقال نشود).
    اشكال دارویی:
    Tablet: 250, 500 mg
    Injection, Solution: 5 mg/ml, 100ml
    Suspension: 125 mg/5ml (As Benzoate)
    نکات قابل توصیه به بیمار
    1ـ دارو ممکن است موجب احساس طعم فلزی در دهان و تغییر رنگ ادرار (قرمز ـ قهوه‌ای) شود.
    2ـ برای کاهش تحریکات گوارشی، قرصها را با غذا مصرف کنید. برای تسهیل بلع، می‌ توان قرصها را خرد کرد.
    3ـ برای جلوگیری از بروز واکنش شبه دی سولفیرام، از مصرف فرآورده‌های حاوی الکل در طول درمان و حداقل 48 ساعت بعد از آخرین مقدار مصرف خودداری کنید.
    4ـ اهمیت کامل کردن دوره درمان برای بیماران توضیح داده شود.
    5- داروی آهسته رهش با معده خالی مصرف شود.
    6- بیماران در سن بارداری باید بارداری مشکوک یا قطعی را به پزشک خود اطلاع دهند.
    نکات قابل توصیه به بیماران مبتلا به آمیبیاز
    1ـ تا سه ماه بعد از قطع درمان باید مدفوع آزمایش شود تا از دفع آمیب اطمینان حاصل گردد.
    2ـ برای جلوگیری از عفونت مجدد، اصول بهداشت را کاملاَ رعایت کرده و دستها را بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و صرف غذا بشویید. در مورد خوردن غذاهای خام و آلوده شدن غذا توسط حشرات احتیاطهای لازم را به عمل آورید.
    3ـ اعضای خانواده باید آزمایش و در صورت لزوم درمان شوند.
    نکات قابل توصیه به بیماران مبتلا به تریکومونیاز
    1ـ اصول بهداشت را کاملاَ رعایت کنید. (بویژه بهداشت و مراقبت perineal)
    2ـ از آنجایی که تریکومونیاز بدون علامت در مردان می‌ تواند باعث آلودگی مجدد همسرانشان شود، همسر بیمار نیز باید به طور همزمان درمان شود. در طی درمان، اجتناب از مقاربت جنسی یا استفاده از کاندوم توصیه می‌ شود.
    مصرف در كودكان: دفع دارو در نوزادان ممکن است آهسته تر از شیرخواران بزرگتر و کودکان باشد.
    مصرف در شیردهی: شیردهی در دوران مصرف این دارو باید قطع شود.
    مصرف در بارداری
    در سه ماه اول بارداری از مصرف مترونیدازول خودداری شود.
    در صورت تجویز برای تریکومونیاز در دوران بارداری، استفاده از رژیم 7 روزه به رژیم تک دوز ارجح است.
    ملاحظات اختصاصی
    1ـ قبل از تجویز مترونیدازول، تریکومونیاز باید توسط اسمیر تازه (خشک نشده) و آمیبیاز توسط کشت تأیید شود.
    2ـ تزریق وریدی دارو به صورت انفوزیون آهسته انجام شود. چنانچه مترونیدازول همزمان با یک محلول وریدی دیگر مصرف می‌ شود، هنگام انفوزیون مترونیدازول، تزریق محلول اولیه قطع گردد. از تزریق وریدی یک باره دارو خودداری شود.
    3ـ بیمارانی که از تزریق وریدی مترونیدازول استفاده می‌ کنند، از نظر بروز کاندیدیاز مورد بررسی قرار گیرند.
    4ـ در صورت درمان آمیبیاز، تعداد دفعات دفع و خصوصیات مدفوع باید پیگیری شود. نمونه‌های مدفوع بلافاصله به آزمایشگاه فرستاده شود آلودگی تنها به وسیله نمونه گرم (تازه ) آشکار می‌ شود.
    آزمون مدفوع باید هر سه ماه انجام شود تا از دفع آمیب اطمینان حاصل گردد.
    5ـ در هر گرم مترونیدازول تزریقی 28 میلی اکی والان سدیم وجود دارد.
    6- محلول مترونیدازول به جهت جلوگیری از رسوب کردن در یخچال قرار نگیرد.
    7- دارو را در مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت انفوزیون کنید و به صورت تزریق مستقیم وریدی استفاده نشود.

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:38

    قرص مترونیدازول(Metronidazole) چیست؟برای چه بکار می رود و در بدن انسان چه واکنشی انجام می دهد؟2-اسید فولیک چیست؟و چه کاریی در بدن انجام می دهد؟و در چه غداهایی وجود دارد؟3- از ورودی واژن تا دهانه رحم چند سانتیمتر است؟

  • دکتر اکتبر 2016 در 12:38

    با سلام
    مترونیدازول در درمان عفونت های بی هوازی ( از جمله عفونت های دندان ) ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری و عفونت های تک یاخته ای مصرف می شود. این دارو در درمان واژینوز باکتریایی ناشی از هموفیلوس یا گاردنلا یا کورینه باکتریوم، واژینیت غیر اختصاصی و واژینوز بی هوازی مصرف می شود.
    مترونیدازول، پس از جذب توسط میکروارگانیسم ها احیا و به یک ترکیب سمی تبدیل می شود. که با پیوند یافتن به DNA موجب توقف ساخت آن و مرگ سلول می شود.
    این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب می شود و در اغلب مایعات و ترشحات بدن منتشر می شود. نیمه عمر مترونیدازول در بزرگسالان 12-6 ساعت است که در صورت عیب کار کبد به 29-10 ساعت افزایش می یابد. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است و تا 15 در صد از دارو ممکن است از راه مدفوع دفع شود. در صورت وجود عیب کار کبد و آناسفالوپاتی کبدی، مصرف این دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
    عوارض جانبی
    تهوع، استفراغ، طعم بد دهان،زبری زبان، اختلالات گوارشی، بثورات جلدی، کهیر و آنژیوادم، به ندرت خواب آلودگی، سردرد، سرگیجه، آتاکسی، تیره شدن ادرار، خارش، درد هنگام آمیزش، ترشحات غلیظ سفید رنگ از عوارض جانبی دارو هستند.
    نکات قابل توصیه
    1- پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار در صورتی که طول درمان از 10 روز تجاوز کند، توصیه می شود.
    2- در صورت بروز تحریک گوارشی، مترونیدازول را می توان با غذا مصرف کرد.
    3- مترونیدازول تزریقی فقط باید به صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف شود. که در این صورت انفوزیون محلول ها یا سرم های دیگر باید قطع شود.
    4- شستن دست ها قبل و بعد از استعمال واژینال دارو توصیه می شود. همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است.
    5- در صورت بروز حساسیت یا تحریک، مصرف دارو باید قطع شود.
    6- در صورت مصرف شکل واژینال این دارو در درمان تریکوموناز، استفاده از کاندوم به منظور پیشگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ممکن است به طور همزمان مردان نیز به مصرف این دارو نیاز داشته باشند.
    7- در صورت بروز سر گیجه یا منگی با مصرف این داروباید احتیاط نمود.
    8- در طول مصرف شکل واژینال این دارو، به منظور پیشگیری از عفونت متقاطع، عفونت مجدد یا رقیق شدن دوز دارو، باید از مقاربت جنسی خودداری نمود.

  • علی فوریه 2017 در 14:22

    سلام دوستان…من ۱ سال قرص زیرزبانی b2مصرف میکردم و الان ۱۸ روزه که گذاشتمش کنار…خیلی سخت بود ولی تونستم…یک سوال داشتم…من دیروز دندونم عفونت کرد و واسه عفونتش باید آموکسی سیلین ۵۰۰ با مترونیدازول بخورم این قرصا باعث لغزش میشن یا نه؟؟؟لطفا جوابمو بدید ممنون میشم

    • ناشناس اکتبر 2017 در 15:47

      دندون دردشدید دارم دکتر اینوبرام تجویزکرده ولی اصلا یه درصدهم بهترنشدم.یچیزی بگیدمصرف کنم دارم میمیرم

  • ناشناس مارس 2017 در 01:03

    سلان دهان من تقریبا ۱۵ روزه برفک زده و تا حال ۷ تا پنی سلین زدم ولی هنپز از ناحیه گلو درد شدیدی دارم دکتر به من قرص مترپ نیدازول ۲۵۰ داده ایا تاثییر داره

  • عاطفه جولای 2017 در 04:42

    آیا استفاده از مترونیدازول باعث افزایش و ضخیم شدن موهای بدن و صورت میشود؟؟

  • عاطفه جولای 2017 در 04:44

    آیا مصرف قرص مترونیدازول باعث افزایش و ضخیم شدن موهای بدن و صورت میشه؟

  • مهدی حسین زاده از مشهد جولای 2017 در 00:08

    سلام انگور خوردم معده ورم کرده درد شدید دارم رفتم دکتر متروماکس ۲۵۰ داده شنیدم بدقرصیه آرومم کنید

  • مهدی از مشهد جولای 2017 در 00:12

    سلام انگور خوردم معده ورم کرده درد شدید دارم رفتم دکتر متروماکس ۲۵۰ داده شنیدم بدقرصیه آرومم کنید

  • ? جولای 2017 در 08:05

    سلام خسته نباشید من چن ماه پیش از من ترشحات زیرنافم درد میکرد میرفتم دکتر زنان زایمان هر وقت میرفتم میگفت عفونت داری حل میشه ولی دو روز میشد دوباره بر می گشت تا اینکه یک هفته پیش ی دکتر دیگه رفتم وقتی نگا کرد گفت ی زخم بزرگ داری باید فریز کنم منم گفتم بکن حالا از وقتی که فریز کردن دردم بیشتر شده ولی ترشحی نمیبینم قرصامم مترونیدازول هیوتکس و ..لطفا راهنمایی کنید راستی دو روز هم هست شکمم بزرگ شده

  • آرزو جولای 2017 در 08:13

    اینجا اسم و نمیتونم ببینم رفته یا نه… برای اسم راهنمایی کنید من همانیم کهشکمم بزرگ شده

  • زهرا اکتبر 2017 در 21:02

    سلام.شب و روزتون بخیررر
    مصرف این قرص مترونیدازول برای افراد دچار صرع هم مشکلی داره؟

  • بهاره فوریه 2018 در 16:35

    سلام.
    ببخشید این دارو نیاز به نسخه دکتر داره؟!

  • ناشناس فوریه 2018 در 07:18

    سلام این دارو دکتر لثه برای عفونت و بوی بد دهانم بهم داده با اب زیاد باید خرده بشه برای من بسیار موثر بود

  • سعیده فوریه 2018 در 07:19

    سلام این دارو دکتر لثه برای عفونت و بوی بد دهانم بهم داده با اب زیاد باید خرده بشه برای من بسیار موثر بود

  • سعیده فوریه 2018 در 07:21

    سلام دکتر لثه این دارو بهم داه باید با اب زیاد خرده بشه برای عفونت و بوی بد دهان که خیلی وقت بود درگیرش بودم تجویز شده برای من خیلی موثر بود

  • ناشناس فوریه 2018 در 15:23

    سلام من برای دندان درد با کپسول اموکسی سیلین مصرف کردم.هر 6ساعت یکی مصرف کردم..درست اس
    شاهین هستم

  • کمری می 2018 در 23:44

    سلام.م چون روزه میگیرم نمیتونم هر۱۲ساعت یکی مترونیدازول بخورم پزشکم بهم گفت فقط ی مرتبه ۸تا باهم بعد افطار بخور .زخم دارم.بنظرتون مشکلی ایجاد نمیکنه؟خیلی میترسم

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.