خواص روغن گیاه رزماری برای مو و ابرو و ریش چیست
آیا ریختن عسل در چای داغ برای بدن مضر است؟
آیا ریختن عسل در چای داغ برای بدن مضر است؟ عسل در چای داغ , عسل در چای داغ,ریختن عسل در چای داغ,مضرات عسل در چای داغ,عسل چای داغ,عسل و چای داغ,عسل …
گیاهان مناسب و مفید برای زنان
گیاهان مناسب و مفید برای زنان خواص گیاهان,فواید گیاهان,گیاهان درمانی,خاصیت گیاهان,خواص گیاهان درمانی,خواص گیاهان برای پوست,خواص گیاهان برای مو,خواص گیاهان برای جوانی,خواص گیاهان برای بارداری,خواص خوردن گیاهان,فواید گیاهان خام,فواید گیاهان پخته
آیا از خواص زرشک برای پوست صورت و رفع جای جوش اطلاع داشتید؟
آیا از خواص زرشک برای پوست صورت و رفع جای جوش اطلاع داشتید؟ خواص زرشک برای پوست ،خواص زرشک برای پوست صورت،خواص زرشک سیاه برای پوست،خواص اب زرشک برای پوست،خواص زرشک کوهی …
رزماری
خواص رزماری ,فواید رزماری,رزماری درمانی,خاصیت رزماری,خواص رزماری درمانی,خواص رزماری برای پوست,خواص رزماری برای مو,خواص رزماری برای جوانی,خواص رزماری برای بارداری,خواص خوردن رزماری,فواید رزماری خام,فواید رزماری پخته
در این مطلب از سایت جسارت به خواص رزماری می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص رزماری
رزماری یکی از قدیمی ترین گیاهان درمانی به حساب می آید. در قرن های گذشته برای مقابله با طاعون در اروپا این گیاه سوزانده می شد تا هوا از این بیماری مسری پاک شود.مصری ها در گذشته از این گیاه برای درمان و پاک سازی استفاده می کردند. این گیاه حافظه را تقویت می کند، درد عضله را تسکین می دهد و اضطراب را کاهش می دهد.* خستگی عصبی، افسردگی و سردردهای میگرنی بر اثر استرس را درمان می کند.* با بهبود گردش خون در سراسر بدن، میزان خون رسانی به پوست را افزایش می دهد و باعث شادابی پوست می شود.* شست و شوی موی سر با دم کرده آن باعث تمیز شدن پیازهای مو و رشد مو می شود.* باعث تقویت مویرگ ها می شود.* آنتی اکسیدان موجود در این گیاه نقش موثری در حفاظت سلول های بدن از آسیب رادیکال های آزاد دارد.* با بهبود گردش خون، حافظه را تقویت می کند و روند بیماری آلزایمر را کند می سازد.* به کیسه صفرا کمک می کند تا صفرا را از بدن خارج کند.* سندروم روده تحریک پذیر را تسکین می دهد.* علایم ناخوشایند گوارشی مانند نفخ را برطرف می کند.* استنشاق این گیاه باعث بهبود روحیه می شود.* خاصیت قوی ضدباکتریایی دارد.* غرغره با دم کرده آن دهان را خوش بو می کند.* استنشاق روغن آن ناراحتی های تنفسی بر اثر سرماخوردگی، آلرژی و آنفلوآنزا را برطرف می کند.
رزماری چیست
این گیاه بومی مناطق مدیترانهای بوده و یکی از گیاهان رایجی است که برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه ارزشمند نه تنها بو و طعم خاصی دارد بلکه دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است. نام علمی این گیاه چند ساله و چوبی Rosmarinus officinalis میباشد اما بیشتر افراد آن را با نام رزماری میشناسند. همانند سایر گیاهان مفید، این گیاه نیز در خانوادهی نعناع جای گرفته است اما عطر و طعم مشخصهی آن را ندارد. این گیاه دارای طعم تلخ،گرم و گس تری است و استفاده از آن در سس، سوپ، خورش، کباب و چاشنی بسیار رایج است.اگرچه مقادیر کمی از این گیاه که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده میشود ، نمیتواند تاثیر زیادی بر روی بدن داشته باشد اما اضافه کردن مرتب برگ آن به غذاها میتواند مزایای بسیاری داشته باشد.
رزماری برای مو و ابرو و ریش
در طب سنتی معتقدند ماساژ دادن پوست سر با روغن رزماری برای جلوگیری از ریزش مو مفید است و پوست سر را سالم نگه میدارد. همچنین شاهد تولید انواع لوسیون از این گیاه دارویی برای تقویت ابرو و مژه نیز هستیم که در دراز مدت دارای اثری فوق العاده نیز هست.
رزماری خشک شده
خواص ضد باکتریایی طبیعی این گیاه برای سلامت دهان و دندان مفید بوده و به عنوان یک خوشبو کننده دهان استفاده می شود. برگ رزماری خشک را در یک لیوان آب گرم بگذارید و 30 دقیقه صبر کنید، این مخلوط را از صافی رد کنید و دهان خود را با آب آن بشویید.
رزماری برای چی خوبه
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان عصاره این گیاه به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه UV خورشید محافظت می کند. در یک مطالعه که بر روی 50 بیمار مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (دائمی) انجام شده مشخص شد که عصاره و روغن رزماری به طور قابل توجهی پس از شش ماه باعث افزایش رشد مو و درمان آلوپسی می شود. استفاده از آب برگ های رزماری تازه برای پوست باعث آبرسانی به پوست صورت شده و پوست را درخشان می کند.
رزماری در بارداری
روغن رزماری، محرک سیستم اعصاب مرکزی است و برگهای تازه آن روی زخم مانع از عفونی شدن آن میشود. این گیاه تاثیر ضداسپاسمی دارد و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند. همچنین آنتی اکسیدان آن مانع از تشدید بیماری آرتریت میشود. این گیاه برای پیشگیری از بروز آب مروارید موثر است و به طور کلی تقویت کننده بدن است.این گیاه سردرد را رفع کرده و گردش خون را تحریک میکند. البته باید دقت داشت که این گیاه در سقط جنین اثرات بسیاری دارد و استفاده از آن توسط خانمهای باردار اکیداً ممنوع است. مصرف آن در دوران شیردهی نیز توصیه نمیشود. در افراد دچار اختلالات صرع و تشنج هم مصرف این گیاه میتواند سبب افزایش اختلالات شود.
مضرات رزماری
زیاده روی در مصرف این گیاه باعث استفراغ، اسپاسم، کما و ادم ریوی ( جمع شدن مایع در ریه ها ) میشود. در افرادی که به خانواده نعنا حساسیت دارند، مصرف این گیاه ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. مصرف این گیاه در دوران بارداری توصیه نمیشود زیرا دوزهای بالای این گیاه ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود. این گیاه ممکن است با دارو های ضد انعقاد خون از جمله وارفارین و آسپیرین، دیورتیک ها و لیتیم تداخل دارویی داشته باشد.
رزماری در آشپزی
برای تهیه غذا ها می توانید از رزماری تازه، رزماری خشک شده و پودر رزماری استفاده کنید. اگر می خواهید از رزماری تازه استفاده کنید، برگ های این گیاه را از ساقه جدا کنید. پس از شستن برگ ها میتوانید برای تهیه انواع ماکارونی و پاستا، پیتزا سبزیجات، کوکتل، نان سیر، چیپس خانگی و گرانیتا استفاده کنید. روش دیگر این است که برگ های این گیاه را پس از شستشو در آفتاب خشک کنید. آن را پودر کرده و برای تهیه انواع خوراک سیب زمینی و چیپس خانگی، نان سیر، املت، انواع خوراک قارچ و برنج، کته استفاده کنید.
رزماری در طب سنتی
این گیاه یعنی معدن خاصیت، یعنی دوست سلامت بدن، یعنی عطر دل انگیز تندرستی! در این مطلب کوتاه گلچینی از خواص این گیاه معطر و روشهای استفاده از آن را مرور میکنیم. لطفاً با ما باشید. این گیاه حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربیهای کبد را کنترل میکند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. این گیاه به دفع صفرا کمک میکند و برای مقابله با گرفتگی عضلات دستگاه گوارش، نفخ و یبوست موثر عمل میکند. این گیاه معطر حاوی خواص دیورتیکی (ادرارآوری) است و برای همین هم روی کلیهها اثر میگذارد و از ابتلا به روماتیسم پیشگیری میکند. اگر نمیخواهید کلیههایتان سنگ تولید کنند و یا اینکه خدای نکرده بیماری نقرس به جانتان بیفتد به سراغ این گیاه بروید. این گیاه نیز مانند آویشن خاصیت خلطآوری دارد و جوشاندهی آن برای مقابله با عفونتهای برونشیتی و درمان سرفه موثر است. متخصصان مصرف این گیاه را برای تسکین اعصاب، رفع بیخوابی و استرس نیز توصیه میکنند. باید بدانید که یونانیهای باستان از این گیاه برای تقویت حافظهشان استفاده میکردهاند. در نهایت اینکه اگر دوست دارید موهای بلند و پرپشتی داشته باشید نیز به این گیاه نیاز خواهید داشت.
رزماری و دستگاه گوارش
در طب سنتی از این گیاه برای درمان ناراحتی معده، نفخ، یبوست و اسهال استفاده می شود. خواص ضد باکتریایی رزماری بسیار قوی بوده و برای درمان زخم معده و عفونت باکتریایی معده که توسط هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود، مفید است.
رزماری بری کاهش وزن و سرماخوردگی و کبد چرب
به گزارش سایت جسارت طبق تحقیقات انجام شده مصرف این گیاه باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن افراد میشود. آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه نظیر اسید بوتولیک، اسید رزمارینیک، کارنوسول و اسید کافئیک سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان آسم، سرفه و آنفلونزا مفید می باشد. این گیاه یکی از گیاهان دارویی مفید برای افزایش جریان صفراوی بدن بوده ک باعث افزایش متابولیسم چربی و سم زدایی از کبد می شود و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.
فواید درمانی رزماری
این گیاه به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند و برای سم زدایی کلیه ها و درمان عفوت دستگاه ادراری مفید می باشد. در طب سنتی از این گیاه برای درمان قاعدگی دردناک، درد مفاصل و کمردرد استفاده می شود. یک مطالعه منتشر شده توسط موسسه تحقیقات پزشکی سنفورد – بورنهام نشان داده که اسید کارنوزیک موجود در این گیاه برای سلامتی چشم ها مفید بوده و به درمان آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک می کند. کارنوزول و اسید کارنوسیک موجود در این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی قوی هستند که می توانند برای درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس مفید باشد. تحقیقات منتشر شده در گزارش های انکولوژی نشان داده که عصاره این گیاه می تواند باعث کاهش رشد سلول های سرطانی و تومور در بدن شود. این گیاه باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود جریان خون شده و به درمان کم خونی کمک می کند. آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در این گیاه باعث بهبود جریان خون در رگ ها و در نتیجه کاهش فشار خون بالا می شود.
خواص عرق و دمنوش و چای رزماری
– چای رزماری برای درمان سو هاضمه، یبوست و نفخ شکم مفید می باشد. – مصرف دمنوش این گیاه باعث افزایش تعداد گلبول های قرمز خون می شود که می تواند در درمان کم خونی موثر باشد و انرژی بدن را افزایش داده و باعث بهبود توانایی بدن برای ترمیم اندام ها شود. –مصرف دمنوش و عرق رزماری به دلیل اینکه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است باعث افزایش جریان خون در پوست شده و به درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما کمک می کند. – اسید کرونوزیک موجود در عرق و دم کرده این گیاه باعث تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل می شود. – دمنوش آن حاوی ماده ای به نام سالیسیلات است که هورمون کورتیزول که باعث افسردگی، اضطراب و استرس میشود را در بدن کاهش میدهد. – آنتی اکسیدان های اسید رزمارینیک، کافئین و کارنوسول موجود در چای این گیاه برای پیشگیری از انواع سرطان ها به ویژه سرطان سینه مفید هستند. – اگر دمنوش این گیاه را بر روی موی سر بمالید به درمان شوره سر و ریزش مو کمک می کند. – سالیسیلات موجود در عرق و دمنوش این گیاه مشابه با آسپیرین عمل می کند و برای درد مزمن مفید است. – تحقیقات نشان داده که عرق رزماری به سم زدایی کبد کمک کرده و باعث درمان کبد چرب می شود. – اسید کرونوزیک موجود در دمنوش رزماری سطوح اسید نیتریک موجود در بدن را که می تواند منجر به التهاب شود، کاهش داده و به درمان آرتروز، سردرد، درد عضلانی، اختلالات مفصلی، بواسیر یا هموروئید و حساسیت کمک می کند.
طرز تهیه دمنوش رز ماری
1 قاشق چای خوری برگ و ساقه رزماری خشک شده یا پودر شده یا رزماری تازه را با یک فنجان آب جوش به مدت 5 دقیقه دم کنید، برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا توت خشک و خرما استفاده کنید.