همه چیز در مورد خواص سرکه بالزامیک برای پوست و سلامتی مو

همه چیز در مورد خواص سرکه بالزامیک برای پوست و سلامتی مو

همه چیز در مورد خواص سرکه بالزامیک برای پوست و سلامتی مو در این مطلب از سایت جسارت به خواص سرکه بالزامیک برای پوست می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …

تمشک آبی

تمشک آبی

تمشک آبی و خواص آن تمشک آبی در ایران،خواص تمشک آبی،چای تمشک آبی،ژله تمشک آبی،تمشك آبي

خواص زالزالک وحشی و قرمز و کوهی در بارداری چیست

خواص زالزالک وحشی و قرمز و کوهی در بارداری چیست

زالزالک زالزالک قرمز ,خواص زالزالک قرمز,فواید زالزالک قرمز,زالزالک وحشی قرمز,زالزالک وحشی,زالزالک وحشی قرمز,ولیک ( زالزالک وحشی ),زالزالک وحشی,خواص زالزالک وحشی به گزارش سایت جسارت از ویکی پدیا زالزالک، خَفجه،کیالک، یا کویج (نام …

ترنجبین

ترنجبین ,ترنجبین چیست,ترنجبین و خاکشیر,ترنجبین خواص,ترنجبین برای نوزادان,ترنجبین برای نوزاد,ترنجبین برای زردی نوزاد,ترنجبین در بارداری,ترنجبین نوزاد,ترنجبین چیست,خواص ترنجبین چیست,خاصیت ترنجبین چیست,گیاه ترنجبین چیست,طبیعت ترنجبین چیست,طبع ترنجبین چیست؟,فواید ترنجبین چیست,ترنجبین و خاکشیر برای پوست,ترنجبین و خاکشیر جوش,ترنجبین و خاکشیر,خواص ترنجبین و خاکشیر

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و فواید ترنجبین برای زردی نوزاد و بارداری می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

ترنجبین

گیاهان دارویی همواره مورد توجه طب سنتی قرار دارند و کاربرد فراوانی هم دارند. یکی از این گیاهان تورنجبین است که خواص دارویی فراوانی دارد و به دلیل این خاصیت ها استفاده از آن در کارخانجات قندگیری متوقف شد و فروش دارویی پیدا کرد. این گیاه یکی از گیاهان دارویی است که در بسیاری از عطاریها یافت می شود.بهتر است بدانید که این گیاه به فارسی “ترانگبین” یا “ترنگبین” است. آن را به فرانسوی Manne d”hedysarum و Manna d”alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarumو به عربی “ترنجبین” نامیده شده است .

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

گیاهان دارویی همواره مورد توجه طب سنتی قرار دارند و کاربرد فراوانی هم دارند. یکی از این گیاهان ترنجبن است که خواص دارویی فراوانی دارد و به دلیل این خاصیت ها استفاده از آن در کارخانجات قندگیری متوقف شد و فروش دارویی پیدا کرد

ترنجبین چیست

بهتر است بدانید ماده ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر (با نام علمی Alhagi maurorum) یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه‌های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود. در واقع گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان ها و دشت های کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می گردد. قبلا از این گیاه در کارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می گرفتند، ولی بعدها چون فروش این گیاه از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو می فروشند.

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

 ملین و مسهل است. دوز مصرفی تورنجبین به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است که با کمی آب مصرف می شود. این گیاه اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.

ترنجبین و خاکشیر

بهتر است بدانید این گیاه حاوى ترکیبات قندى مختلفى چون گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و ترى ساکارید است که به راحتى در آب حل مى گردد.

خواص ترنجبین برای درمان و پیشگیری از بیماری ها

گیاهان دارویی همواره مورد توجه طب سنتی قرار دارند و کاربرد فراوانی هم دارند. یکی از این گیاهان ترنجبین است که خواص دارویی فراوانی دارد و به دلیل این خاصیت ها استفاده از آن در کارخانجات قندگیری متوقف شد و فروش دارویی پیدا کرد.

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

ترنجبین و مناطق رویش آن

این گیاه به فارسی “ترانگبین” یا “ترنگبین” است. آن را به فرانسوی Manne d”hedysarum و Manna d”alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarum و به عربی “تورنجبین” می نامند.تورنجبین ماده ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود.گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان ها و دشت های کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می شود.در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان روی برگها و شاخه های این گیاه قطرات این گیاه شبها ظاهر می شود و روستاییان محل صبحهای خیلی زود قبل از طلوع آفتاب آن را جمع آوری می نمایند. معمولاً در مناطقی که این گیاه را نمی دهد به مصرف تعلیف دام، شتر و بز می رسد. به همین جهت این گیاه به خارشتر و یا خاربز معروف شده است. البته در مناطقی که این گیاه ترنجبین می دهد نیز شتر و بز خیلی دوست دارند از آن تعلیف شوند و پروار هم می شوند ترنجبین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و تری ساکارید است که به راحتی در آب حل می شود. سابقا از ترنجبین در کارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می گرفتند، ولی بعدها چون فروش این گیاه از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو می فروشند.

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

فواید فوق العاده زنجبیل

خاصیت ترنجبین

* این گیاه ملین و مسهل است. دوز مصرفی این گیاه به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است که با کمی آب مصرف می شود. این گیاه اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.

* این گیاه طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

* برای تسکین عطش و تب این گیاه مفید است.

* این گیاه در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

* این گیاه خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.

* اگر این گیاه با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شکم که با تب خفیفی توام باشد،نافع است.

* خوردن این گیاه با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با کره برای باز کردن ادرار (در مواردی که ترشح ادرار بند می آید) مفید است.

* جوشانده این گیاه معرق است.

* گل های این گیاه برای بواسیر مفید است.

* مالیدن روغن برگ های این گیاه برای روماتیسم خیلی نافع است.

* عرق این گیاه اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه تا حدودی مؤثر است.

در مصرف این گیاه احتیاط کنید

بسیاری از خانواده ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط این گیاه و آب قند استفاده می کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می شوند.در یک مطالعه تحقیقاتی که با هدف بررسی اثر این گیاه خوراکی در کاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر این گیاه در کاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر ، خون ادراری و آبله از خوردن این گیاه خودداری کنند.این گیاه برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

چگونگی تهیه آب تورنجبین

برای تهیه آب تورنجبین، مقداری این گیاه را در آب جوش حل می کنند. سپس مایع صاف روی آن را بر می دارند و می گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین شود. حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن است. آب این گیاه اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراکی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

خواص ترنجبین را بشناسید

لازم است بدانید این گیاه طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر می باشد.

این گیاه ملین و مسهل است. دوز مصرفى این گیاه به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است که با کمى آب مصرف مى شود.

بهتر است بدانید این گیاه اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل می شود.

این گیاه در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

این گیاه برای تسکین عطش و تب مفید می باشد.

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

ترنجبین برای نوزادان

این گیاه خاصیت ضد عفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.خوردن این گیاه با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با کره برای باز کردن ادرار (در مواردی که ترشح ادرار بند می آید) مفید می باشد.بهتر است بدانید اگر این گیاه با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شکم که با تب خفیفی توام باشد، نافع است. جوشانده آن معرق می باشد. مالیدن روغن برگ های آن برای روماتیسم خیلی نافع است. گل های آن برای بواسیر مفید می باشد.در واقع عرق این گیاه اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه تا حدودی مؤثر است.در مصرف این گیاه احتیاط کنید بسیاری از خانواده‌ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط این گیاه و آب قند استفاده می‌کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می‌گردند.در یک مطالعه تحقیقاتی که توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با هدف بررسی اثر این گیاه خوراکی در کاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر ترنجبین در کاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.بهتر است بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن این گیاه خودداری نمایند.در واقع این گیاه برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

ترنجبن , ترنجبین چیست , ترنجبین و خاکشیر , ترنجبین برای نوزادان و زردی , ترنجبین در بارداری

تهیه آب ترنجبین

برای تهیه آب این گیاه، مقداری ترنجبین را در آب جوش حل می کنند.

بعد مایع صاف روی آن را بر می دارند و می گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین گردد.

حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن می باشد.

آب این گیاه اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراکی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

این گیاه برای درمان بیماری های عفونی مفید می باشد.

برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده و صبح ناشتا خورد.

برای پاک‌سازی روده و معده (ازمشروبات الکلی): ده عدد سپستان را خرد کنید و به مدت سه ساعت آن را خیس کنید و بعد روی شعله قرار دهید تا یک جوش بزند و سپس به مدت پانزده دقیقه آن را دم کنید. آن را صاف کنید و بیست و پنج گرم ترنجبین صاف­کرده هم در آن حل کنید و بنوشید.

زیاده روی در خوردن شکرتیغال به هم خوردگی حال و آشفتگی ایجاد می کند. از این نظر باید با شکر و ترنجبین خورده شود. مقدار خوراک آن تا 20 گرم می باشد.

بیشتر بخوانید : سرکه سیبکاسنیکندرمارچوبهمیخکخاکشیرحناجوز هندیسیاه دانهکندر رومی

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 3 خرداد 1397

41 دیدگاه

  • ناشناس سپتامبر 2016 در 19:24

    ترنجبین سرد است ومن بخ نوه ام دادم بری رفع زرد مفید واقع شد ودکتر متخصص نوزاد گفت ترنجبین وآب انار برای رفع زردی مفید است

    • ناشناس ژانویه 2017 در 19:16

      خخخخخخخخخخخخخخخخخخ

  • ناهید سپتامبر 2016 در 19:24

    پسر من. 4 ماهشه. خیلی به خودش زور میاره خوابشم کمه امروز 30 سی سی دادم هنوز معدش کار نکرد؟ منتظرم…

    • ناشناس دسامبر 2016 در 12:40

      مهدي نجفي

  • آرمان سپتامبر 2016 در 19:24

    سلام استفاده نکردم برای کودکم برامیخام چیکارکنم

  • سعید سپتامبر 2016 در 19:24

    سلام من نوزادم زردی داشت تا دوناه هر کار کردم قطعی خوب نشد مثلا زیر مهتابی گذاشتم،با شیر گاو ،عرق کاسنی،عرق شاطره ،پرمنگنات حمامش کردم قطره شیر خشت بهش دادم ولی هیچکدوم به انندازه ترننجبین موثر نبود.

  • نگار سپتامبر 2016 در 19:24

    سلام. متاسفم با این اطلاعات کمتون. سالهاست که از ترنجبین به عنوان رفع زردی استفاده میشود و خانواده و اقوام و دوستان نیز از این گباه استفاده کرده اند و واقعا تاثیر گذار بوده. چطور می گویید که برای رفع زردی مناسب نیست؟

    • ناشناس دسامبر 2016 در 07:49

      موافقم

  • نگاررسول سپتامبر 2016 در 19:25

    من دانشجوی گیاهان دارویی ام.هم عکس درسته .هم طبع ترنجبین گرم وترهست.
    ترنجبین در واقع شبنم روی گیاه خارشتر هست…..
    یک غذای کامل برای بدن.
    مفید برای زردی وباطبع گرم وتر.

  • شیرین سپتامبر 2016 در 19:25

    شبنم ؟؟؟!!!! شبنم روی گیاه خار شتر ؟؟؟؟؟؟؟اونوقت دانشجو هم هستی ؟؟؟؟؟؟

  • راحله سپتامبر 2016 در 19:25

    سلام من از یکی از دکترای طب سنتی شنیدم که میگفت در دوران بارداری ترنجبین با عرق شب بخیسانید و صبح صاف کنید و بخورید برا حلوگیری لز زردی گرفتن بچه

  • بهار سپتامبر 2016 در 19:25

    سلام به همگی سپاسگزاراز نظرات خوبتون ولی من شنیدم افرادی که درسن بچگی شیرخشت خوردند سیستم عصبی شون قاطی شده . چندنمونه از این افراد را توفامیل میشناسم پس خواهش میکنم بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده نکنید .

  • سعیده سپتامبر 2016 در 19:25

    من ترنجبین رو به بچه ام که زردی داشت دادم .حتی دکتر هم به من گفت ترنجبین بده . زردی بچه ام هم خوب شد . یک چیز ثابت شده هست در درمان زردی کودکان

    • ناشناس دسامبر 2016 در 23:57

      اره بابا خیلی جواب میده فقط یسوال بچه شما هم زیاد بالا اورد

  • امیر سپتامبر 2016 در 19:25

    جالب است که از گیاه ترنجبین هم اطلاعاتی ارایه شده ترنجبین گرفته شده از همان خارشتر دارای قند های ساده است و حل شده در آب جوشیده “سرد شده ” یک قاشق چایخوری در دو قاشق غذا خوری آب جوشیده سرد شده حل میکنید یک یا دو مرحله هر مرحله یک قاشق چای خوری به بچه تازه به دنیا آمده که شیر مادر میخورد و دو سه روزه است میدهند من در مورد فرزندم عمل کردم نافع بود و این فقط در مورد زردی فیزییولوژیک کار ساز است و زردی شدید را گفته شده با لباسی از پوست خروس محلی بلا فاصله پس از کنده شدن به نوزاد پوشانده آنرا در شیر گاو میگذارند به طوری که نوزاد از طریق این پوست با شیر تماس داشته باشد .

  • نفیسه سپتامبر 2016 در 19:26

    اول یه سوال دارم ایااین دارو برای دفع بلغم خوبه؟؟؟؟
    من استفاده کردم نتیجه ای خوب داشت

  • سعید سپتامبر 2016 در 19:26

    با سلام وتشکر از زحمات عزیزان میخواستم موردی که از تجربه شخصی خودم بعد از مصرف روزانه یک قاشق ترنجبین بدست اوردم را مططرح کنم من بدلیل داشتن دیابت نوع 2 قریب 15سالی از دارو استفاده میکردم چون زمینه این دارو از برندی که من استفاده میکردم بتازگی کم شده بود وقند خونم تا 200رسیده بود با مطالعه منابع مختلف از خاصیت ترنجبین در کاهش قند خون اگاه شدم و خوشبختانه بعد از مصرف ان با کاهش شدید قند خون م مواجه شدم که گاها بیش از 70شماره بود بد ندانستم که این تجربه ام را در اختیار دوستان قرار دهم و چنانچه مصرف این دوز از این داروی گیاهی مضراتی دارد خوشحال میشوم که عزیزانی که اطلاعاتی دارند در اختیارم بگذارند

  • وحید سپتامبر 2016 در 19:26

    اول سلام دوم دست شما درد نکنه سوم کسی که میخواد مطلب بنویسه باید درباره آن اطلاعات کامل داشته باشه مطلب خوبه ولی عکس اولی اصلا ربطی به گیاه نداره اگه ناراحت نشین ………..ولی مطالبش خوبه

  • نادری سپتامبر 2016 در 19:26

    خیلی عجیبه
    در حالی که اولا:3-4 دکتر متخصص به بنده و چند تن از اقوام سفارش کردند قبل از بدنیا آمدن کودک، مادر ترنجبین بخورد تا نوزاد زردی نگیرد.
    ثانیاً: هم برای بنده و هم چند تن از اقوام تجربه شده که وقتی مادر نوزاد یک ماه آخر بارداری ترنجبین مصرف کرده، نوزاد کوچکترین علائم زردی را نداشته است.

    • یلدا دسامبر 2016 در 23:59

      دقیقا همینطوره

  • مسعود سپتامبر 2016 در 19:27

    ترنجبین به فارسی “ترانگبین” یا “ترنگبین” است. آن را به فرانسوی Manne d”hedysarum و Manna d”alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarum و به عربی “ترنجبین” می نامند.

    ماده ای است شیرین كه به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر (با نام علمی Alhagi maurorum) یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه‌های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شكاف به خارج تراوش می شود.

    گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان ها و دشت های كم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می شود.

    سابقا از ترنجبین در كارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می گرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا كرد، آن را فقط به عنوان دارو می فروشند.

    ترنجبین حاوى تركیبات قندى مختلفى چون گلوكز و فروكتوز، ساكاروز و ترى ساكارید است كه به راحتى در آب حل مى شود.

  • نسیم سپتامبر 2016 در 19:27

    ترنجبین طبق نظر حكمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

    * ملین و مسهل است. دوز مصرفى ترنجبین به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است كه با كمى آب مصرف مى شود. این گیاه اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.

    * در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

    * برای تسكین عطش و تب مفید است.

    * خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.

    * خوردن ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با كره برای باز كردن ادرار (در مواردی كه ترشح ادرار بند می آید) مفید است.

    * اگر ترنجبین با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شكم كه با تب خفیفی توام باشد، نافع است.

    * جوشانده آن معرق است.

    * مالیدن روغن برگ های آن برای روماتیسم خیلی نافع است.

    * گل های آن برای بواسیر مفید است.

    * عرق گیاه ترنجبین اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ كلیه و مثانه تا حدودی مؤثر است.

  • مهرداد سپتامبر 2016 در 19:27

    بسیاری از خانواده‌ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط ترنجبین و آب قند استفاده می‌کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می‌شوند.

    در یک مطالعه تحقیقاتی که توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی لرستان با هدف بررسی اثر ترنجبین خوراكی در كاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر ترنجبین در كاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.

    * بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن ترنجبین خودداری کنند.

    * ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

  • قیصر سپتامبر 2016 در 19:27

    تهیه آب ترنجبین

    برای تهیه آب ترنجبین، مقداری ترنجبین را در آب جوش حل می کنند. سپس مایع صاف روی آن را بر می دارند و می گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین شود. حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن است.

    آب ترنجبین اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراكی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

  • مونا سپتامبر 2016 در 19:28

    ترنجبین به فارسی “ترانگبین” یا “ترنگبین” است. آن را به فرانسوی Manne d”hedysarum و Manna d”alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarum و به عربی “ترنجبین” می نامند.

    ترنجبین ماده ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود.

    گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان ها و دشت های کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می شود.

    در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان روی برگها و شاخه های این گیاه قطرات ترنجبین شبها ظاهر می شود و روستاییان محل صبحهای خیلی زود قبل از طلوع آفتاب آن را جمع آوری می نمایند. معمولاً در مناطقی که این گیاه ترنجبین نمی دهد به مصرف تعلیف دام، شتر و بز می رسد. به همین جهت این گیاه به خارشتر و یا خاربز معروف شده است. البته در مناطقی که این گیاه ترنجبین می دهد نیز شتر و بز خیلی دوست دارند از آن تعلیف شوند و پروار هم می شوند

    ترنجبین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و تری ساکارید است که به راحتی در آب حل می شود. سابقا از ترنجبین در کارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می گرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو می فروشند.

  • احمد سپتامبر 2016 در 19:28

    خاصیت ترنجبین

    * ترنجبین ملین و مسهل است. دوز مصرفی ترنجبین به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است که با کمی آب مصرف می شود. گیاه ترنجبین اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.

    * ترنجبین طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

    * برای تسکین عطش و تب ترنجبین مفید است.

    * ترنجبین در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

    * ترنجبین خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.

    * اگر ترنجبین با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شکم که با تب خفیفی توام باشد، نافع است.

    * خوردن ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با کره برای باز کردن ادرار (در مواردی که ترشح ادرار بند می آید) مفید است.

    * جوشانده ترنجبین معرق است.

    * گل های ترنجبین برای بواسیر مفید است.

    * مالیدن روغن برگ های ترنجبین برای روماتیسم خیلی نافع است.

    * عرق گیاه ترنجبین اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ کلیه و مثانه تا حدودی مؤثر است.

    در مصرف ترنجبین احتیاط کنید

    بسیاری از خانواده ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط ترنجبین و آب قند استفاده می کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می شوند.

    در یک مطالعه تحقیقاتی که با هدف بررسی اثر ترنجبین خوراکی در کاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر ترنجبین در کاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.

    بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن ترنجبین خودداری کنند.

    ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

    چگونگی تهیه آب ترنجبین

    برای تهیه آب ترنجبین، مقداری ترنجبین را در آب جوش حل می کنند. سپس مایع صاف روی آن را بر می دارند و می گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین شود. حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن است. آب ترنجبین اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراکی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

  • ترابی سپتامبر 2016 در 19:28

    ترنجبین خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب‌ها را از بین می‌برد، به همین دلیل برای درمان بیماری‌های عفونی مفید است.

    ترنجبین به فارسی “ترانگبین” یا “ترنگبین” است. آن را به فرانسوی Manne d”hedysarum و Manna d”alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarum و به عربی “ترنجبین” می‌نامند.

    ترنجبین ماده‌ای است شیرین كه به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر یا خاربز می‌نشیند. در یک بررسی که توسط مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه‌های قندی در نتیجه عمل حشره‌ای به طور طبیعی و با ایجاد شكاف به خارج تراوش می‌شود.

    گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان‌ها و دشت‌های كم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می‌شود.

    ترنجبین حاوى تركیبات قندى مختلفى چون گلوكز و فروكتوز، ساكاروز و ترى ساكارید است كه به راحتى در آب حل مى‌شود.

    سابقا از ترنجبین در كارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می‌گرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا كرد، آن را فقط به عنوان دارو می‌فروشند.

  • ثریا سپتامبر 2016 در 19:28

    خواص ترنجبین

    * ترنجبین ملین و مسهل است. دوز مصرفى ترنجبین به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است كه با كمى آب مصرف مى‌شود. گیاه ترنجبین اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.

    * ترنجبین طبق نظر حكمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

    * برای تسكین عطش و تب ترنجبین مفید است.

    * ترنجبین در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

    * اگر ترنجبین با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شكم كه با تب خفیفی توام باشد، نافع است.

    * خوردن ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با كره برای باز كردن ادرار (در مواردی كه ترشح ادرار بند مي‌آید) مفید است.

    * جوشانده ترنجبین معرق است.

    * گل‌های ترنجبین برای بواسیر مفید است.

    * مالیدن روغن برگ‌های ترنجبین برای روماتیسم خیلی نافع است.

    * عرق گیاه ترنجبین اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ كلیه و مثانه تا حدودی مؤثر است.

  • یلدا سپتامبر 2016 در 19:29

    در مصرف ترنجبین احتیاط کنید

    * بسیاری از خانواده‌ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط ترنجبین و آب قند استفاده می‌کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می‌شوند.

    در یک مطالعه تحقیقاتی که با هدف بررسی اثر ترنجبین خوراكی در كاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر ترنجبین در كاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.

    * بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن ترنجبین خودداری کنند.

    * ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

  • قادر سپتامبر 2016 در 19:29

    چگونگی تهیه آب ترنجبین

    برای تهیه آب ترنجبین، مقداری ترنجبین را در آب جوش حل می کنند. سپس مایع صاف روی آن را بر مي‌دارند و می‌گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین شود. حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن است.

    آب ترنجبین اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراكی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

  • فرهاد سپتامبر 2016 در 19:29

    شیرخشت صمغ درختی است که در بعضی نواحی زمین می روید، طول این درخت تا سه متر می رسد و از چوب آن عصا درست می کنند. بهترین نوع شیرخشت آن است که قطعات آن درشت، سفید، شیرین و خالص بوده و چون در دهان گذاشته شود، زود حل شده و دهان و زبان را شیرین و خنک کند. شیرینی خاصی است غیر از شیرینی شکر و عسل. باید توجه کرد که این صمغ آلوده نباشد و پاک و خالص بوده و با گرد و غبار و خاشاک مخلوط نشده باشد. دارای دکستروز ساکارز، مانیت (همان ماده شیرین که به میزان 50 – 40% وجود دارد) و نشاسته است. همچنین دارای ویتامینهای مختلف مخصوصاً ویتامین D می باشد.
    ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار به نام ((خارشتر)) (ALKAGI) پیدا می شود. این شاخه ها و برگها را که دارای صمغند جمع آوری کرده و در آب شستشو می دهند، سپس آن آب را می جوشانند تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلورهایی متبلور گردد. ترنجبین که یک مادۀ قندی طبیعی است علاوه بر خواص طبی و درمانی برای شیرین کردن داروها به کار می رود و به مراتب بهتر از قند می باشد.
    دستور مصرف شیرخشت: پنج گرم از دارو را در یک استکان کوچک آب داغ حل کرده و میل نمایید.
    دستور مصرف ترنجبین: برای کودکان بر حسب سن، یک قاشق مرباخوری تا غذا خوری از ترنجبین را در یک استکان آب جوش ریخته و به هم بزنید و میل نمایید، برای بزرگسالان 7 الی 10 مثقال ترنجبین را در یک لیوان آب جوش ریخته و میل کنید.
    خواص مشترک شیرخشت و ترنجبین
    1- خاصیت ضد عفونی کننده دارند و میکروبها را از بین می برند.
    2- به مقدار کم ملین و به مقدار زیاد مسهل هستند ولی اسهال آنها با سایر مسهل ها فرق دارد. معده را پاک می کنند بدون آنکه ایجاد یبوست نمایند. ضمناً اخلاط سوخته و صفرا را نیز دفع می کنند.
    3- حرارت و تب بدن را از طریق افزایش ترشحات بدن کاهش می دهند.
    4- خوردن آب هندوانه و آب لیمو شیرین همراه شیرخشت و ترنجبین برای درمان زردی مفید است.
    5- مقوی کبد، معده، کلیه و روده ها هستند.
    6- چنانچه شیر جوشیده را با شیرخشت و ترنجبین مخلوط و شیرین کرده و آن را به صورت بمالید جهت طراوت گونه بسیار موثر است.
    7- به سبب داشتن املاح زیاد و کلسیم برای معالجه و پیشگیری نرمی استخوان اثری نیکو و مؤثر دارند.
    8- برای شیرین کردن داروها حتماً از این دو گیاه استفاده کنید.www.zibaweb.com
    9- شیرینی این دو نه تنها برای دندان مضر نیست بلکه از کرم خوردگی و پوسیدگی دندانها جلوگیری می کند.
    10- برای رفع علائم ناشی از سرماخوردگی از قبیل سینه و درد سینه پهلو خصوصاً در فصل زمستان توصیه می شود صبحانه یک لیوان شیر که با ترنجبین شیرین شده باشد بنوشید.
    11- وجود قند در ترنجبین و شیرخشت برای مبتلایان به مرض قند مضر نمی باشد.
    12- اگر می خواهید اطفال شما رشد کامل نمایند تا می توانید شیرخشت و ترنجبین به آنها بدهید. مخصوصاً به اطفال شیرخوار به جای شربت قند، شربتی از این دو به آنها بدهید تا استخوانبندی آنها محکم شده و زود دندان در آورند.
    13- ترنجبین باعث لینت مزاج شده و جهت صفرا و رفع سرفه و استفراغ مفید می باشد. به عنوان ملین و مسهل نیز می توان از آن بخصوص برای بچه ها و افراد مسن استفاده نمود.
    14- همچنین حرارت درونی، خارش بدن، ناراحتی های ادراری را بر طرف کرده و تب بُر نیز می باشد.
    15- شیرخشت مقوی کبد و امعاء و احشاء بوده و سرفه، تنگی نفس، برونشیت و خشونت حلق و شش را بر طرف می کند و چنانچه با ماءالشعیر خورده شود بهتر است.
    16- شیرخشت در افراد گرم مزاج که تب دارند خاصیت تب بری دارد. در تبهای عفونی مشکوک نیز به صورت مسهل مورد استفاده قرار می گیرد.
    17- برای درمان تبهای شدید و حرارتی نیز توصیه می شود هندوانه به همراه شیرخشت مصرف شود.
    18- همچنین شیرخشت برای بسیاری از امراضی که از حرارت و گرمی باشد، از قبیل حصبه و … سودمند است.
    19- در تبهای حاد، آبله مرغان، انواع حصبه و اسهال خونی، بواسیر و پیدا شدن خون در ادرار، از خوردن ترنجبین خودداری کرده و به جای آن شیرخشت میل نمایید.

  • طه سپتامبر 2016 در 19:29

    علل زردي يا يرقان نوزادان

    آيا جاي نگراني وجود دارد اگر نوزادم دچار يرقان شود؟
    بيش از نيمي از كودكان طبيعي و سالم در چند روز اول زندگي دچار تغيير رنگ زرد در پوستشان مي شوند. اگر كودك شما نيز همين وضع را دارد، جاي هيچ گونه نگراني نيست؛ اما بايد موضوع را با پزشكتان يا كارشناس بهداشت مركز بهداشتي و درماني در ميان بگذاريد، بويژه زماني كه شكم يا پاهاي كودك زرد باشد. اگر نوزادتان با سن طبيعي حاملگي متولد شده است، احتمالا در عرض يك هفته گونه هاي او صورتي و زيبا خواهد شد. اگر زودتر از سن طبيعي به دنيا آمده باشد، كمي بيشتر طول مي كشد تا پوست وي حالت قرمزي و گلگون مانند خود را بازيابد.
    علت آن چيست؟
    يرقان در نوزادان سالم بعلت افزايش ميزان بيلي روبين خون ايجاد مي شود. بيلي روبين يك ماده شيميايي است كه حين تخريب گلبولهاي قرمز خون توليد مي شود. سطح اين ماده در نوزادان بيشتر است، زيرا آنها داراي ظرفيت اضافه حمل اكسيژن توسط گلبولهاي قرمز خون هستند و كبد نارس آنها نمي تواند بيلي روبين اضافه را متابوليزه (سوخت و ساز) كند. زماني كه سطح بيلي روبين به بيشتر از حد طبيعي برسد، زردي يا يرقان از ناحيه سر به طرف گردن و سپس سينه پيشرفت مي كند و در شرايط شديد نهايتا به انگشتان پاها هم مي رسد. اين حالت كه يرقان فيزيولوژيك ناميده مي شود (بر خلاف نوع نادر و خطرناكتري كه توسط بيماريهاي كبدي يا ناسازگاري خوني مادر ايجاد مي شود) سبب هيچ نوع آسيبي در شيرخواران سالم و رسيده (سن طبيعي حاملگي) نخواهد شد.
    در برخي موارد نادر، نوزادان مبتلا به يرقان ممكن است دچار آسيب سيستم عصبي بشوند. و اين زماني است كه سطح بيليروبين شديدا افزايش يافته باشد.
    شيوع زردي در نوزادان چقدر است؟
    60 درصد نوزادان رسيده در روز دوم يا سوم تولد دچار يرقان مي شوند. اغلب اين حالت پس از يك هفته برطرف مي شود.
    80 درصد نوزادان نارس بين روزهاي پنجم و هفتم پس از زايمان به اين حالت دچار مي شوند. بيماري ظرف دو ماه پس از تولد برطرف مي شود.
    چگونه يرقان درمان مي شود؟
    اگر به نظر مي رسد كودكتان مبتلا به يرقان شده است، پزشكتان ممكن است تستهايي براي اندازه گيري سطح بيلي روبين خون و لزوم شروع درمان براي او انجام دهد. اگر نوزاد رسيده بدنيا آمده باشد و از ساير جهات سالم باشد، بيشتر پزشكان درمان را تا زماني كه سطح بيلي روبين خون به بيش از 20 ميلي گرم در دسي ليتر برسد شروع نمي كنند. از اوائل دهه 1970 تا كنون يرقان با فوتوتراپي درمان مي شود، پديده اي كه در آن نوزادان در معرض نور فلورسنت قرار مي گيرند. اين نور مولكولهاي بيليروبين اضافي را مي شكند و دفع آنها را توسط كبد نوزاد تسهيل مي كند. كودك بصورت بدون لباس معمولا براي يك يا دو روز زير نور قرار مي گيرد و چشمانش با يك ماسك محافظ بسته مي شود.
    اگر سطح بيلي روبين كودكتان نيازي به فوتوتراپي ندارد، مي توانيد با قرار دادن وي در معرض نور آفتاب در اوائل روز يا بعد از ظهر به او كمك كنيد.
    اگر كودكتان بيماريهاي نادر ناسازگاري گروه خوني داشته باشد و مقدار بيليروبين به مقادير خطرناك برسد، ممكن است حتي نياز به تعويض خون داشته باشد. تست خوني Rh كه در زمان تولد براي تشخيص ناسازگاري Rh انجام داده ايد، شما را با دقت زياد از احتمال وجود ناسازگاري خوني مادر و كودك آگاه مي كند. براي پرهيز از اين امر آمپول هاي ضد آنتي بادي D يا روگام به شما تزريق خواهد شد.
    چگونه مي توانم بگويم آيا كودكم يرقان دارد؟
    افراد متخصص تست سريعي را براي تشخيص يرقان در منزل توصيه مي كنند: در يك اتاق با روشنايي مناسب، فشار ملايمي را به سينه كودكتان وارد كنيد؛ اگر بعد از برداشتن فشار، رنگ زرد بر روي پوست مشاهده گردد، بايد به پزشك خود مراجعه كنيد. (اين تكنيك براي كودكان با پوست ظريف بهتر عمل مي كند؛ براي ساير كودكان به زردي موجود در سفيدي چشمها يا لثه ها توجه كنيد.)
    به ياد داشته باشيد كه يرقان يك وضعيت زودگذر است كه معمولا بدون هرگونه مداخله درماني بهبود مي يابد و هيچ گونه عوارض دراز مدت ندارد (بجز در موارد شديد). اگر هرگونه شكي داريد به پزشك خود مراجعه كنيد تا مطمئن شويد اقدامات صحيح را براي بهبود كودك خود برداشته ايد.

  • ثمین سپتامبر 2016 در 19:30

    شیرخشت و ترنجبین شیره‌ پرورده چند نوع گیاه از طایفه‌ زبان‌ گنجشک‌ (Frene) است.

    یک متخصص اطفال با تاکید بر اینکه برخلاف باور عمومی مردم، نباید به نوزاد ترنجبین و شیرخشت داد، گفت: مصرف این مواد تاثیری در پاک‌ کردن روده‌های نوزاد ندارد.

    دکتر فهیمیان با اشاره به اینکه شیرخشت و ترنجبین شیره‌ پرورده چند نوع گیاه از طایفه‌ زبان‌ گنجشک‌ (Frene) است که خود به‌ خود و یا توسط ایجاد شکاف با دست یا در ‌نتیجه‌ گزش حشرات از برگ ها و شاخه‌های جوان آنها به‌ دست می‌آید، گفت: شیرخشت و ترنجبین اقسام بسیار دارند و به دو دسته شیرخشت‌های ملین و شیرخشت‌های خلط‌ آور تقسیم می‌شوند.

    وی گفت: یک ‌نوع شیرخشت، مخصوص ایران است که ترنجبین نام دارد. گیاه آن دارای خارهایی بسیار ریز و برگ های کوچک و ساقه‌ نازک است که در‌ نقاط خشک می‌روید و از ‌آن صمغی ترشح می‌شود که به ‌شکل ذرات و دانه‌های ریز مخلوط با خارهای گیاه در بازار به فروش می‌رسد. این گیاه را در جنوب ایران خارشتر و خاربز می‌نامند. در طب ‌قدیم آن را در قدری آب ‌گرم حل کرده و به ‌عنوان ملین در حالات تب‌دار و در یبوست‌های ساده به‌عنوان ملین و یا مسهل مصرف می‌کردند.

    فهیمیان گفت: ترنجبین و شیرخشت از همان ابتدای ترشح خود که به‌ تدریج روی ساقه‌ گیاه روی ‌هم انباشته می‌شود، بنا‌ به مزه‌ ‌شیرین و خاصیت مغذی‌اش، انواع حشرات، قارچ‌ها و شته‌ها را به ‌سوی خود جذب می‌کند و وقتی انواعی از این موجودات ریز و درشت روی آن ‌چسبیدند، قادر به فرار نبوده و پیکر آلوده‌ آنان در درون این ترشحات صمغی ‌شکل مدفون می‌شود.

    وی افزود: بعداز ترشح مقدار کافی این صمغ و خشک‌ شدن آن، کشاورزان به ‌سراغ برداشت آنها می‌روند و بعد ‌از جداسازی، آنها را در مکان‌های غیربهداشتی و آلوده به انواع فضولات گاو و گوسفند، سوسک و مگس انبار می‌کنند.

    این متخصص اطفال یادآور شد: متأسفانه با استناد به یک باور قدیمی و سنتی که حتی در میان افراد باسواد ما جا افتاده است، به‌محض این ‌که نوزاد از بیمارستان به ‌منزل منتقل می‌شود، برای رفع هرنوع درد و مرض احتمالی، برای پاک‌ کردن روده‌های نوزاد، این معجون همه‌کاره و اما مملو از آلودگی را به نوزاد می دهند.

  • سیما سپتامبر 2016 در 19:30

    دکتر آزاده فهیمیان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه شیرخشت و ترنجبین شیره‌ پرورده چند نوع گیاه از طایفه‌ زبان‌ گنجشک‌ (Frene) است که خود به‌ خود و یا توسط ایجاد شکاف با دست یا در ‌نتیجه‌ گزش حشرات از برگ ها و شاخه‌های جوان آنها به‌ دست می‌آید، گفت: شیرخشت و ترنجبین اقسام بسیار دارند و به دو دسته شیرخشت‌های ملین و شیرخشت‌های خلط‌ آور تقسیم می‌شوند.

    وی گفت: یک ‌نوع شیرخشت، مخصوص ایران است که ترنجبین نام دارد. گیاه آن دارای خارهایی بسیار ریز و برگ های کوچک و ساقه‌ نازک است که در‌ نقاط خشک می‌روید و از ‌آن صمغی ترشح می‌شود که به ‌شکل ذرات و دانه‌های ریز مخلوط با خارهای گیاه در بازار به فروش می‌رسد. این گیاه را در جنوب ایران خارشتر و خاربز می‌نامند. در طب ‌قدیم آن را در قدری آب ‌گرم حل کرده و به ‌عنوان ملین در حالات تب‌دار و در یبوست‌های ساده به‌عنوان ملین و یا مسهل مصرف می‌کردند.

    فهیمیان گفت: ترنجبین و شیرخشت از همان ابتدای ترشح خود که به‌ تدریج روی ساقه‌ گیاه روی ‌هم انباشته می‌شود، بنا‌ به مزه‌ ‌شیرین و خاصیت مغذی‌اش، انواع حشرات، قارچ‌ها و شته‌ها را به ‌سوی خود جذب می‌کند و وقتی انواعی از این موجودات ریز و درشت روی آن ‌چسبیدند، قادر به فرار نبوده و پیکر آلوده‌ آنان در درون این ترشحات صمغی ‌شکل مدفون می‌شود.

    وی افزود: بعداز ترشح مقدار کافی این صمغ و خشک‌ شدن آن، کشاورزان به ‌سراغ برداشت آنها می‌روند و بعد ‌از جداسازی، آنها را در مکان‌های غیربهداشتی و آلوده به انواع فضولات گاو و گوسفند، سوسک و مگس انبار می‌کنند.

    این متخصص اطفال یادآور شد: متأسفانه با استناد به یک باور قدیمی و سنتی که حتی در میان افراد باسواد ما جا افتاده است، به‌محض این ‌که نوزاد از بیمارستان به ‌منزل منتقل می‌شود، برای رفع هرنوع درد و مرض احتمالی، برای پاک‌ کردن روده‌های نوزاد، این معجون همه‌کاره و اما مملو از آلودگی را به نوزاد می دهند.

  • مهریماه سپتامبر 2016 در 19:31

    حتما شما مادران عزیز وقتی نوزادتان مدام گریه می کند، به شدت رنج می برید و در پی مداوای او هستید اما اغلب اوقات با وجود تلاش برای آرام نمودن او به هیچ نتیجه ای نمی رسید و درمانده می مانید و شاید غافل باشید از یک داروی بسیار ساده و قابل دسترس و آن چیزی نیست جز ترنجبین.
    عضو هیات جامع طب ایرانی اسلامی در گفتگو با ایمنا ابتدا به توضیحی در مورد خواص ترنجبین پرداخت و بیان داشت: ترنجبين، از داروهای گیاهی است که خواص بیشماری برای کودکان دارد.
    وی افزود: ترنجبين معرب ترانگبين است. انگبين در لغت به معنای شيرينی و عسل است. ترنجبين و بطور کلی انگبين‏ها مواد زیادی را برای تحکیم استخوان‏ها در خود دارند. انگبین به معنی عسل است، در حین اینکه شیرین هستند مواد حیاتی بسیار مقوی و خوبی را در خود دارند وگزانگبین یعنی گز که در حال حاضر بسيار نادر شده است.
    سید محمد موسوی ادامه داد: سابقاً در اصفهان، از اين ماده مقوی خیلی استفاده می شد و شيرينی معروف گز را با آن تولید می کردند، گزعلفی نيز از جمله انگبين‏ها می‏باشد که با شير داغ يک نوشيدنی بسيار مقوی محسوب می‏شود.
    به گفته وی اگر بخواهيم از گياه گز برای رفع ضعف و افزايش نيروی جسمانی استفاده کنيم بايد برای کشت گز برنامه ريزی و سرمايه گذاری کرد که حاصل آن دارويي نيرو افزا و بی ‏نظير است.
    این پژوهشگر با اشاره به آنکه ترنجبين داروی مشهوری است که پس از ریختن آن در آب جوش و صاف کردن، به نوزاد می‏دادند؛ خاطرنشان کردد: این دارو برای نوزاد يک ملين و مسهل لطيف است که خشونت مسهل‏های ديگر را ندارد و برای نوباوه‏گان بسيار مفيد می‏باشد.
    وی افزود: اگر داروی ترنجبين در دسترس نبود داروهايي مانند شيرخشت و بيدخشت هم می‏تواند مورد استفاده قرار گيرد، باید توجه داشت که مسهل‏های ويژه نوزادان نبايد خشن باشد تا مبادا روده نوباوگان آسيب ببيند!
    به اعتقاد این درمانگر وقتی روده‌های نوزاد را از همان ابتدا پاک‌سازی کنند، بسیاری از بیماری ها از جمله سرماخوردگی در او کم می‏شود برای اینکه متابولیسم بدن يعنی هاضمه و دافعه و نيروی نگهدارنده و نيروی جاذبه در بدن کودک به صورت نرمال در می‏آید و بدن از همان ابتدا در مقابل بیماری‏ها در حد خودش بیمه می‏شود و بعد از آن هم برنامه‏های بهتر و پيشرفته‏تر را برای کودکان ارائه می‏دهد و در واقع باید گفت؛ بهره مندی صحیح از روش‏های علمی طب پايه باعث می شود که کودک از بیماری مصون بماند.
    موسوی دستگاه گوارش را مهمترین عامل ایجاد ناهنجاری در نوزادان عنوان کرد و بیان داشت: هنگامی که نوزاد مداوم گريه می‏کند معمولاً ناراحتی از روده کوچک است که نوزاد را وادار به زور پيچ می‏کند که راه خلاصی از آن استفاده از ترنجبين است.
    وی خاطرنشان کرد: از ترنجبین نیز برای درمان و پاکسازی دستگاه گوارش از اخلاط و خونابه‏های بازمانده از دوران جنينی، معده و روده نیز استفاده می شود.

  • آرام سپتامبر 2016 در 19:31

    ترنجبين از مَنّ‏ها است. درخت ترنجبين را خار بز و خارشتر مى‏گويند. در عربى حاج يا الگول و در سنسكريت درالابها مى‏نامند. اين گياه در مناطق صحرايى مصر و شام، ايران، هند و ميسوپوتاتيا حاصل مى‏شود.
    اطباى مسلمين ترنجبين را فاراقيون اثاريون مثل يونانيها نوشته‏اند. اثر درخت ترنجبين ملين، مدر و خارج كننده بلغم است.
    ترنجبين يك نوع رطوبت است كه شيرين مى‏باشد و بر درخت خار شتر پديد مى‏آيد. درخت خار شتر در منطقه خراسان و شام زياد روييده مى‏شود.
    ترنجبين به فتح تاى فوقانى و راى مهمله و سكون نون و فتح جيم و كسر باى موحد و سكون ياى تحتانى و نون معرب ترنگبين فارسى است و معنى آن عسل تر و به عربى عسل الحاج و به يونانى سخارون گويند.
    به هندى شكر جواسا در انگليسى ميناآذرى دزرت و به لغت اهل سودان طنياط گويند و آن شبنمى است كه از آسمان بر درخت خارشتر در ملك شام و خراسان و ما وراء النهر و گرجستان و همدان و نواحى آن مى‏نشيند و منعقد مى‏شود، مانند ريزه‏هاى نبات، مزه ترنجبين شيرين و جالى و بهترين آن سفيد تازه پاكيزه غير مخلوط با برگ و خار آن است كه از خراسان مى‏آورند و بهترين آن سمرقندى تازه سفيد با اوصاف مذكور است.
    مزاج ترنجبين گرم و تر در اول و معتدل در حرارت و رطوبت است.
    ترشحات و شيرابه‏هاى برگ و ساقه‏هاى گياه خارشتر كه از لحاظ شيميايى نوعى از مَنّ مى‏باشد در تركيب ترنجبين ساكارز و ملزيتوز موجود است و آن در تداوى به عنوان ملين استعمال مى‏شود.
    ترنجبين همان مَنّ است كه در تورات و قرآن مجيد آمده است مَنّ ترنجبين بود و سلوى مرغ بريان.
    ترنجبين ماده قندى گياهى است با تيغ زدن شاخه گياهى كه آن را خارشتر يا خاربز مى‏نامند به دست مى‏آيد. اين خار بيشتر در نواحى شمالى ايران و در اطراف كوير مى‏رويد در طب ايران به عنوان دارو و همچنين براى شيرين كردن جوشانده‏ها به مقدار 70- 80 گرم تجويز مى‏نمايند.
    ترنجبين: ماده شيرينى است كه از گياهى به نام خارشتر چكيده‏اش گرفته مى‏شود كه‏ در اواخر تابستان خشك شده ترنجبين‏دار آن را روى سفره تكان مى‏دهند تا چكيده‏هاى شيرينى از آن بريزد. ترنجبين را مقدار زياد ده تا هفتاد گرم براى شيرين كردن داروها و نرم كردن سينه و روده در بيماريهاى عفونى مشكوك بكار مى‏برند.
    تركيبات شيميايى ترنجبین:
    ترنجبين داراى موسيلاژ 15%، املاح كلسيم، سيلسيم، گوگرد، منيزيم و آلومينيوم، داراى خواص ملين نرم كننده سينه و يك داروى خلطآور، خاصيت ضد عفونى كننده، ميكروبها را از بين مى‏برد.
    ترنجبین، صفرا و اخلاط سوخته را دفع مى‏كند، مقوى كبد، معده و رودها است، حرارت و التهابات درونى را تسكين مى‏دهد، غم و غصه را برطرف مى‏سازد، سينه و گلو را نرم مى‏كند امراض عفونى روده‏اى كه احتياج به تبريد دارند و ضماد ضد عفونى كننده پوست، قرقر شكم را از بين مى‏برد.
    ترنجبين نرم كننده سينه و روده‏، خاصيت ضد عفونى كننده، صفرا و اخلاط سوخته را دفع مى‏نمايد مقوى كبد و معده و روده‏ها، حرارت و التهاب درونى را تسكين مى‏دهد سينه و گلو را نرم كرده سرفه را تسكين مى‏دهند و شهوت را تقويت مى‏كند، بدن را گرم مى‏كند، در تبهاى حاد، آبله مرغان، انواع حصبه و اسهال خونى و بواسير پيدا شدن خون در ادرار براى معالجه و پيش‏گيرى نرمى استخوان اثرى نيكو و موثر دارد.
    خواص ترنجبین:
    1- ترنجبین براى سرفه در خون آمدن با سرفه بلغم را از ريه خارج مى‏كند.
    2-ترنجبین جهت سل، دق، تب محرقه و سرفه خشك را مفيد است.
    3- ترنجبین براى صاحبان مزاج گرم مقوى باه است.
    4- ترنجبین در زكام، نزله و سرفه مفيد است، سينه را از بلغم صاف مى‏كند و قبض معده (امساك) را دور مى‏كند.
    5- ترنجبین مقوى باه و اعصاب است.
    ترنجبين حتى از شيرخشت ملين و هاضم‏تر است خارج كننده بلغم، صاف كننده خون و مدر است و استعمال آن با شير چاق كننده و مقوى باه است در بعضى مناطق خارشتر را با دهتوره سياه، تنباكو و نانخواه سوزانده و از بخار و دود آن براى مرض ربو استفاده مى‏كنند.
    ترنجبين شبنمى است كه اكثرا در خراسان و ما وراء النهر فرود آيد و در مملكت ما بيشتر بر گياه موسوم به حاج مى‏نشيند. تازه و سفيدش خوب است. معتدل و مايل به گرمى و نيز ملين است و زداينده سرفه و سينه را نرم مى‏كند.
    ترنجبین جهت زردی نوزاد اسنفاده می شود و بسیار مفید است
    ترنجبين تشنگى را فرونشانده اسهالش ملايم است و صفرا بيرون آورد و داروى اسهالش ده مثقال تا بيست مثقال برحسب مزاج شخص است.
    ترنجبين براى لينت مزاج بكار رفته، صفراآور و محرك قوه باه جهت سرفه و درد سينه بكار مى‏رود و چون داراى مقدار زيادى ساكارز و ملزيتوز و مواد لعابى مى‏باشد داراى خاصيت تليين و تحريك امعاء بوده، به مقدار چهل گرم مصرف مى‏شود. داروى نرم كردن سينه و روده‏ها بخصوص در بيماريهاى عفونى مشكوك بكار مى‏برند.
    براى رفع سرفه و تسكين حرارت درونى و دفع تب و دفع خارش مفيد است.
    ترنجبين چون ملين است براى اغلب امراض مفيد است.
    ترنجبين مختصرى خاصيت ملين دارد داروى نرم كردن سينه و روده در بيماريهاى عفونى مشكوك به كار مى‏برند.
    از گلها و گياه روى زخمهاى بد و جراحتها مى‏گذارند التيام بخش است به عنوان مسهل در موارد يبوست استفاده مى‏شود براى تصفيه خون كنترل سرطان و بيماريهاى پوستى تجويز مى‏كنند.
    ترنجبين ملين، صفراآور، محرك قوه باه و امعاء، درمان سرفه، تب‏هاى بثورى حصبه و اسهال خونى.
    ترنجبين تبهاى گرم را سود كند، طبيعت را نرم گرداند و سعال را بنشاند، هر چه در سينه و شش باشد پاك كند، مثانه را جلا دهد و قولنج بگشايد.

    روايت درمورد ترنجبین:
    و ظللنا عليهم الغمام و انزلنا عليهم المن و السلوى كلوا من طيب ما رزقنكم.
    و سايبان ساختيم (در صحراى تيه) برفراز ايشان ابر را و فرود آورديم بر ايشان ترنجبين و مرغ بريان را (گفتيم) بخوريد از پاكيزهاى آنچه روزى داده‏ايم.

    منابع:
    مجموعه طب سنتى و گياهى
    معارف گياهى
    درمان طبيعى
    فرهنگ خواص خوراكيها
    خواص ميوه‏ها و خوراكيها، داروهاى گياهى
    گلها و گياهان شفابخش

  • داود سپتامبر 2016 در 19:31

    خدا الهی خیرتون بده‏!عالی‏ بود‏!‏‏!عااااااااششششققق طب سنتی ام‏!‏‏!‏‏!‏

  • مجيد ژانویه 2017 در 22:44

    با سلام خدمت همه هموطنان عزيز
    بنده داراي فرزندي ٤٩ روزه هستم
    نوزادم زردي داشت و تنها چيزي كه باعث شد زردي ايشان در حد نرمال قرار گيرد استفاده از ترنجبين بود. من متاسفم كه در اين پيج سعي در ارائه مطلب كذب مي باشند
    شايد دلالي دارو يا محصول خاصي در ميان است و يا از روي جهل و نا آگاهي باشد يا …
    خدا بر همه چيز آگاه تر است.

  • حسین فوریه 2017 در 12:50

    با سلام خدمت دوستان
    من اکثر نوشته های بالا رو خوندم .خدا یکماه به من و همسرم یک دختر لطف کرده .در مورد زردی با مشروت با چند نفر که همگی به نتیجه رسیده بودند همسرم در ماه هشتم هر روز دولیوان شربت خاکشیر میل کردند و خوشبختانه ما هم بعد از به دنیا اومدن فرزندمون با مشکل زردی مواجه نشدیم .در مورد ترنجبین هم این رو بگم در اوایل دخترم به خاطر اینکه شکمش خوب کار نمی کرد انواع و اقسام مختلف قطره ها و شربت های خارجی ازجمله گریبمکچر و کولیک و … رو امتحان کردیم که هیچ کدوم نتیجه خوب و قطعی رو نمی داد .خانومم با دادن ترنجبین مخالفت می کرد (به خاطر مطالبی که تو بعضی از این سایت ها قرار دادند)بعد با نظر یکی از اقوام بعد از چند بار استفاده کردن امتحانی و کم به این نتیجه رسیدیم که نه تنها تاثیر بدی نداره بلکه نتیجه استفاده از یک قاشق مرباخوری دم نوش ترنجبین در هر شب مساویست با یک خواب راحت و بدون گریه های فرزنده دلبندم البته این رو بگم هیچ پدر و مادری دوست نداره فرزندش ناراحت باشه وگریه کنه ،اما مهم تر از اون حفظ سلامت فرزندش ه برای سلامت خانوادتون از تب سنتی استفاده کنید چون هیچکس نمی دونه تو این شربت ها و دارو ها از چی استفاده شده دوما اکثر این دارو ها رو خارجی ها از روی کپی برداری از طب سنتی ما دزدیداند .و با عنوان کردن انواع توجیح ها ما رو از طبیعت دور کردند تا خودشون بتونن دارو های گرونشون رو بفروشن. یه مطلب هم که خیلی وقت پیش خونده بودم و دقیقا همین مطالب رو روشن می کنه رو میگم و رفع زحمت می کنم.سالها پیش مطلبی از خاطرات یکی از پزشکان قدیمی ایران رو خوندم که درباره ی آمدن اساتید و دکتر های فرنگی به ایران بود. در اون خاطره آورده بودن دکتر ها ی فرنگی بعد از ورود به ایران به تمامی شاگردان خود تدریس می کردند که به بیماران خود بگویید سیر و سرکه و آبغوره و پیاز را از سفره های خود بردارید !! یکی از دانشجو ها سوالی پرسید استاد چرا ؟!! استاد گفت : دکتر جان اگر بیماری نباشد تو به چه کار خواهی آمد!!!
    تا حالا دکتر فقیر دیدید؟!!!
    جامعه سالم با بالا بردن فرهنگ مصرف غذا و آگاهی بدست میاد نه با دکتر زیاد…

  • لیلا نوامبر 2017 در 03:38

    من بچم خیلی زور میداد از وقتی که ترنجبین بهش میدم خیلی بهتر شده

  • لیلا نوامبر 2017 در 03:40

    سلام من بچم چهار ماهشه خیلی زور میداد این ترنجبین عالیه از وقتی که میدم دیگه زور میده و شکمش رو خالی میکنه واسه نفخ ام عالیه????

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.