درمان و علت ورم لثه بدون درد دندان عقل در کودکان
بخورنخورهای تیروئیدی
بخورنخورهای تیروئیدی خواص بخورنخورهای تیروئیدی,فوايد بخورنخورهای تیروئیدی,بخورنخورهای تیروئیدی درماني,خاصيت بخورنخورهای تیروئیدی,خواص بخورنخورهای تیروئیدی درماني,خواص بخورنخورهای تیروئیدی براي پوست,خواص بخورنخورهای تیروئیدی براي مو,خواص بخورنخورهای تیروئیدی براي جواني,خواص بخورنخورهای تیروئیدی براي بارداري,خواص خوردن بخورنخورهای …
آشنایی با روش های درمان سرفه و خارش گلو در منزل
آشنایی با روش های درمان سرفه و خارش گلو در منزل در این مطلب از سایت جسارت به سرفه و خارش گلو می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی …
بهترین راه های درمان خانگی یبوست شدید کودک نوراد و بزرگسال
درمان خانگی یبوست درمان خانگی یبوست,درمان خانگی یبوست کودکان,درمان خانگی یبوست نوزادان,درمان خانگی یبوست نوزاد,درمان خانگی یبوست کودک,درمان خانگی یبوست مزمن,درمان خانگی یبوست در نوزادان,درمان خانگی یبوست بارداری,درمان خانگی یبوست اطفال,درمان خانگی …
ورم لثه
ورم لثه ,بیماری ورم لثه,ورم لثه در بارداری,علائم ورم لثه,درمان ورم لثه,درمان ورم لثه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان ورم لثه,ورم لثه را چگونه درمان کنیم,ورم لثه در کودکان,ورم لثه در بزرگسالان,ورم لثه در نوزادان,ورم لثه در بهار,ورم لثه در تابستان
لثه حاوی رگهای خونی متعددی است که اکسیژن و مواد غذایی را به ریشه دندانها و سایر بخشهای دهان میرسانند. بنابراین باید خیلی مراقب لثه هایتان باشید تا سلامت دهان و دندان حفظ شود. مسلماً تورم در هر جایی از بدن که اتفاق بیفتد، نرمال نیست و معمولاً قرمز شدن آن ناحیه علامت هشدار دهنده ای است که نشان میدهد اتفاقی غیر طبیعی رخ داد و باید به آن رسیدگی شود. شناسایی و درمان زود هنگام تورم لثه و بازگرداندن آن به وضعیت طبیعی، بهترین راه پیشگیری از پیشرفت بیماریهای جدی مانند پریودنتیت است. پریودنتیت به عفونت پیشرفته لثه گفته میشود که در بسیاری از موارد منجر به از دست رفتن دندان خواهد شد..ورم لثه در اثر عوامل مختلف بوجود میآید و باعث تحریک لثه، حساسیت و گاهی خونریزی آن میشود.ورم لثه یک مشکل بسیار شایع است که ناشی عوامل متعددی میباشد. لثههای ورم کرده بطور غیر طبیعی بزرگ، برآمده و گاهی اوقات دچار خونریزی هستند. این لثهها ممکن است در برخی شرایط بطور کامل دندان مجاور را مسدود کنند یا ممکن است شامل ذرات مثلثی شکل لثه در میان دندانهای مجاور باشند. ر طول زمان لثههای متورم کمرنگ و قرمز میشوند. ابتدا مشکل خونریزی در هنگام مسواک زدن مشاهده میشود و در نهایت چرک نیز از دندانها بیرون میآید. این امر منجر به بوی بد دهان بصورت دائمی میگردد که حتی پس از مسواک زدن نیز برطرف نمیشود. اگر ورم و التهاب لثه برای بیشتر از چند روز ماندگار بود در این صورت باید فوراً به دنبال مراقبت پزشکی برای تشخیص و درمان آن بود.
عوامل ورم لثه
عفونت ویروسی و یا قارچی، دندان مصنوعی، بارداری، قاعدگی و بلوغ، حساسیت به خمیردندان و یا دهانشویه، کمبود ویتامین«ث»، کمبود ویتامین«ب»، کمبود کلسیم، مصرف برخی داروها(مثل دیلانتین، داروهای خوابآور، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی و مسکن قبل از جراحی)، استعمال دخانیات، دیابت و سوء تعذیه.بیشتر موارد تورم لثه به علت تجمع پلاک باکتریایی اتفاق میافتد. پلاک لایه سفید رنگ حاوی باکتری است که در امتداد مرز لثه و بر روی سطح دندان تجمع یافته و نه تنها باعث پوسیدگی و کرم خوردگی میشود بلکه لثه را دچار التهاب و عفونت مینماید. به همین علت تجمع پلاک در حاشیه لثه به مرور موجب پسروی لثه شده و شیارهایی بین لثه و دندان که به آنها پاکِت گفته میشود ایجاد میکند. باکتریهای موجود در این پلاک از داخل، لثه را تخریب میکنند. با این حال تمام موارد تورم لثه در اثر بیماری لثه اتفاق نمیافتد.
درمان ورم لثه
شستن دهان با محلول آب گرم و نمک یا آبلیمو، ماساژ لثهی متورم شده با دست و یا پنبه(پنج دقیقه در روز)، ماساژ لثه با ترکیب نمک یا جوش شیرین به همراه کمی زردچوبه، کشیدن پوست لیمو به لثه، قرار دادن پنبهی آغشته به چند قطره از روغن میخک، مصرف سبزیجات و میوهها، روغن نعنا، بابونه، مصرف چای سبز، مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان.اگر ورم لثه بیش از دو هفته ادامه پیدا کرد، فرد باید به دندانپزشک مراجعه کند. چون این عفونت لثه میتواند به جریان خون وارد شده و به قلب آسیب برساند.
علائم ورم لثه
بطور معمول لثهها به رنگ صورتی تیره، قرمز، آبی یا بنفش هستند. حاشیهی لوله شکل در امتداد دندانها وجود برآمدگیهایی در بین دندانها یا عدم وجود هیچ گونه برآمدگی (یک مثلث سیاه بین دندانها) خونریزی هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن درد ناراحت کننده تا شدید
درمان خانگی ورم لثه
برای درمان ورم لثه بهتر است از درمان های خانگی استفاده کرد که علاوه بر موثر بودن، عارضه جانبی نیز ندارد. ▪ عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل حداقل روزی ۳ بار تکرار شود. ▪ ضماد تهیه شده از زنجبیل و نمک را روی قسمت های ملتهب بمالید. ▪ غرغره کردن با آب لیموی تازه و آب ولرم روزی ۲ بار علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، شدت ورم را نیز کاهش می دهد. ▪ برای تسکین فوری التهاب و خون ریزی با آب نمک غرغره کنید. علاوه بر درمان خانگی لازم است، نکات بهداشتی زیر نیز رعایت شود: ▪ حداقل روزی ۲ بار مسواک بزنید. ▪ پس از بهبود عفونت از مسواک قبلی استفاده نکنید. ▪ پس از هر وعده غذایی غرغره کنید. ▪ در طول روز آب کافی مصرف کنید. ▪ آب میوه های مرکباتی را که حاوی آنتی اکسیدان است و از عفونت پیش گیری می کند، مصرف کنید. ▪ با استفاده از نخ دندان تمامی بقایای مواد غذایی را از دهان خارج کنید.
علل مختلفی باعث ورم لثه ها می شوند. این ورم و التهاب می تواند باعث خونریزی لثه ها بخصوص موقع مسواک زدن شود.
ژنژیویت (gingivitis) یا التهاب لثه: به حالتی گفته میشود که پلاکهای دندانی در خط لثه تجمع پیدا میکند و باعث تحریک لثه و حساس شدن آن میشود که گاهی خونریزی هم پیدا میکند.
عفونت ویروسی یا قارچی : عفونت باعث تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی، مایع و گلبول های سفید خون را در آن منطقه زیاد می کند و باعث ورم لثه می گردد.
بارداری، قاعدگی و بلوغ به علت تغییرات هورمونی باعث تورم لثه می شوند.
عارضه جانبی برخی دارها از قبیل: دیلانتین (فنوتوئین) داروی ضدصرع و یا فنوباربیتال داروی ضدصرع، داروهای خوابآور و یا مسکن قبل از جراحی
داروهایی که برای درمان سرطان و آرتریت مصرف می شوند و شرایطی که سیستم ایمنی فرد بر بزاق اثر می گذارد، باعث عفونت دهانی و ورم لثه می شود.
یک قاشق غذاخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. چند دقیقه محلول آب و نمک را در دهانتان بچرخانید و سپس بیرون بریزید. این کار را تا وقتی که هنوز ورم وجود دارد، روزی چند مرتبه تکرار کنید
سو سن
داروهای ضد تشنج، ضدافسردگی و داروهایی که برای بیماری های قلبی استفاده می شود، خطر تورم لثه را زیاد می کنند.
سیگاری ها و افرادی که از محصولات تنباکو استفاده می کنند نیز در معرض تورم لثه قرار دارند.
داروهایی که برای درمان سرطان و آرتریت مصرف می شوند و شرایطی که سیستم ایمنی فرد بر بزاق اثر می گذارد، باعث عفونت دهانی و ورم لثه می شود.
درمان خانگی ورم لثه
– اگر دچار سوء تغذیه هستید، تغذیه خود را بهبود دهید.
– از مواد تحریک کننده لثه خودداری کنید، از قبیل: دهانشویه های تجاری، الکل و تنباکو.
– اگر حساسیت به مسواک و یا دهان شویه باعث تورم لثه گردیده است، مسواک خود را تعویض کنید و از دهان شویه استفاده نکنید.
دندان های خود را مرتب مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
– حداقل هر شش ماه یکبار به نزد دندانپزشک روید.
– اگر ورم لثه به علت مصرف داروی خاصی بوده است، با پزشک خود صحبت کنید تا نوع دارو را عوض کند.
– هیچگاه داروی خود را قبل از مشورت با پزشک، قطع نکنید.
یک قاشق غذاخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. چند دقیقه محلول آب و نمک را در دهانتان بچرخانید و سپس بیرون بریزید. این کار را تا وقتی که هنوز ورم وجود دارد، روزی چند مرتبه تکرار کنید.
آبلیمو را در یک لیوان آب گرم بریزید. 2 تا 3 بار در روز، برای چند دقیقه دهانتان را با آن بشویید.
ورم لثه می تواند به علت کمبود ویتامین ث، فولیک اسید و آهن باشد. لذا، مولتی ویتامینی که شامل این ماده مغذی باشد را تهیه کنید.
روزانه حداقل پنج دقیقه، لثه متورم شده را یا با انگشت و یا با پنبه ماساژ دهید تا جریان خون در آن منطقه زیاد شود.
حداقل روزی دو بار، لثه متورم شده را با ترکیبی از نمک و یا جوش شیرین با مقدار کمی زردچوبه ماساژ دهید. با این کار جریان خون در آن محل زیاد شده و از درد آن کاسته می شود.
برخی دندانپزشکان محلول آب و پراکسیدهیدروژن (آب اکسیژنه) 3 درصد را برای از بین بردن عفونت های دهان و درمان لثه متورم به کار می برند. همیشه بعد از غرغره این محلول، دهان خود را بشویید.
پوست لیمو را به لثه خود بمالید.
چند قطره روغن میخک را بر روی پنبه ریخته و بر روی لثه متورم قرار دهید.
برای درمان ورم لثه، مقدار زیادی سبزیجات و میوه ها مصرف کنید.
اکیناسه (سرخارگل)، روغن نعنا و بابونه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند و از رشد باکتری ها در دهان جلوگیری می کنند.
دندان های خود را با جوش شیرین مسواک بزنید.
چای سبز یکی از درمان کننده های ورم لثه می باشد.
اگر بیشتر از دو هفته ورم لثه وجود داشت، به دندانپزشک مراجعه کنید، زیرا عفونت لثه می تواند وارد جریان خون شود و به دیواره قلب برسد و موجب بیماری قلبی و یا سکته گردد.
سلام من دندان 5 پایین را حدود 6 ماه است که عصب کشی و رو کش کردم ولی همچنان ورم لثه دارم و احساس میکنم روکشش لقه. لطفا بفرمایید چه کنم
سلام مرسی از مطالب مفیدتون ….یه سوال! من تازه دندون عقلم در اومده و لثم که اطراف اون دندون هست روم کرده واای از دردش :”( لطفا راهنماییم کنید خودش درست میشه یا برم پیش پزشک
با سلام
من سال گذشته دندان شش چپ پایین رو عصب کشی کردم و روکش هم گرفتم.امسال دندان شش راست پایین رو هم عصب کشی کردم بعد از چند روز که دردش خوب شد دندانی که سال گذشته عصب کشی کردم شروع به درد کرد تا اینکه متوجه شدم لثه در همون دندان متورم شده.دلیلش چیه؟لطفا راهنمایی کنید.
سلام دندانم را عثبکشی وپر کردم حالا مواد دندانم شکسته ودرد مکند ولثم هم ورم کروه چند دکتر رفتم یکی میگه باید دندانت رابکشی ودیگری میگه عصبکشی مجدد انجام بده لطفا راهنمایی کنید
سلام یه دختر 2 ساله دارم بالای دندان نیش لثش ورم کرده مثل جوش میمونه هرزگاهی ورم میکنه و میترکه لطفا راهنمایی کنید ممنون
چند وقت پیش برای من همیت شکلی شد
دندام از سمت چپ شروع کرد درد کردن تا رسید یه دندون بالا چپ روی لثه یه جوش بد زد رفتم دکتر شست وشو داد و عصب کشی کرد ولی قبل دندانپزشکی نعنا دم کرده بزار روش شاید خوب شه و به این کارا نیازی نداشته باشه
سلام من دو دندانم را عصب کشی وپرکردم ولی بین دو دندانم لثم ورم کرده علت چیست ممنون
گیر غذایی دارد نخ دندان استفاده کنید اگر گیر داشت ب دندانپزشک مراجعه کنید تا گیر آن را برطرف کند
خیلی ممنون مفید بود
سلام من دندونم بی دلیل گاهی اوقات خونریزی میکنه وهر چند یک بار ورم میکنه چکار باید بکنم لطفا راهنماییم کنید
سلام من دندونمم چند سال پیش مر کردم ولی بعدچندوقت فلز داخل دندونم اومد بیرون الان دوطرف دندونم یعنی لثه هاش ورم کرده که سوزش خیلی شدیدی داره چیکار بابد بکنم ممنون راهنماییم کنین
عالی بود
متورم شدن لثه اغلب به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. ورم لثه را نمی توان به عنوان یک بیماری در نظر گرفت، اما این مسئله می تواند علایم چند بیماری نهفته باشد.
ه گزارش «Healthnews» علایم این اختلال عبارت است از:
▪ عفونت لثه یا کرم خوردگی دندان
▪ آلرژی
▪ تغذیه ناکافی
▪ التهاب لثه
▪ بیماری پیوره (بیماری اطراف بافت لثه)
▪ لوسمی ( سرطان خون)
▪ کاندیدیازیس ( نوعی بیماری قارچی)
علایم:
▪ قرمزی لثه
▪ مشاهده لکه های چرک در لثه
▪ لثه متورم و دردناک
▪ شل بودن و افتادن دندان
▪ افزایش فاصله بین دندان ها
▪ در موارد حاد، خون ریزی لثه
برای درمان ورم لثه بهتر است از درمان های خانگی استفاده کرد که علاوه بر موثر بودن، عارضه جانبی نیز ندارد.
عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل حداقل روزی ۳ بار تکرار شود.
عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل حداقل روزی ۳ بار تکرار شود.
غرغره کردن با آب لیموی تازه و آب ولرم روزی ۲ بار علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، شدت ورم را نیز کاهش می دهد.
برای تسکین فوری التهاب و خون ریزی با آب نمک غرغره کنید.
علاوه بر درمان خانگی لازم است، نکات بهداشتی زیر نیز رعایت شود:
▪ حداقل روزی ۲ بار مسواک بزنید.
▪ پس از بهبود عفونت از مسواک قبلی استفاده نکنید.
▪ پس از هر وعده غذایی غرغره کنید.
▪ در طول روز آب کافی مصرف کنید.
▪ آب میوه های مرکباتی را که حاوی آنتی اکسیدان است و از عفونت پیش گیری می کند، مصرف کنید.
▪ با استفاده از نخ دندان تمامی بقایای مواد غذایی را از دهان خارج کنید.
متورم شدن لثه اغلب به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. ورم لثه را نمی توان به عنوان یک بیماری در نظر گرفت، اما این مسئله می تواند علایم چند بیماری نهفته باشد.
هنگامی که یک دندان بطور مداوم درد ضربانی دارد و شما با درد در طول شب بیدار می شوید، می تواند علت مشکل ایجاد شده چیزی نگران کننده تر از یک دندان درد ساده باشد. در این حالت همواره احتمال دارد با عفونت دندان مواجه باشید و این عفونت در ناحیه سر ریشه دندان یا اطراف ریشه پخش شده باشد. عفونت دندان از لایه داخلی دندان سر چشمه می گیرد که در اصطلاح تخصصی به آن «حفره پالپ» گفته می شود.
بیماری های لثه فقط و فقط به یک دلیل ایجاد می شوند، التهاب و عفونت ناشی از باکتری های موجود در جرم و پلاک غذایی تجمع یافته بر روی طوق دندان ها لثه ها را بیمار می کند و به مرور زمان باعث از بین رفتن لثه و استخوان دربرگیرنده ی دندان می شود.
درمان عفونت دندان بهتر است از راه و روش طبیعی باشد تا عوارضی برای بخش های دیگر بدن به خصوص بخش های داخلی بدن نداشته باشد. از قدیم شنیده ایم که موادی مثل سیر و نمک و گیاهان دارویی برای درمان عفونت دندان و آبسه لثه توصیه شده است؛با دلگرم همراه باشید تا شما را با نحوه ی درمان عفونت لثه و درد دندان آشنا کنیم.
سلام من ۷ سال پیش که شروع کردم به مسواک زدن التهاب لثه گرفتم تا الان که هفت سال میگذره کلی دهان شویه خانگی و صنعتی مصرف کردم فایده نداشته. دو بار هم جرم گیری انجام دادم اصلا فایده نداشت هر وقت به دندونام برسم التهابش دو یا سه برابر میشه اگه هم بهش نرسم خوب نمیشه و همینجور ورم کرده میمونه. بخدا خسته شدم دو ماهه باردارم التهابم چندبرابر شده تب گرفتم از هر دهانشویه خانگی استفاده میکنم الان سه برابر شده و درد دارم. چه علم پزشکی ضعیفی داریم هفت سال نتونسته یه التهاب لثه رو درمان کنه. میرم پیش دندون پزشک میگه آزمایشات خونت خوبه پلاکت هم نداری دندوناتم تمیزن ولی بازم جرم گیری میکنن هیچ فایده نداره
عزیزم دوقاشق نشاسته با یه لیوان اب ورم مخلوط کن و دندوناتو باهاش قرقره کن اینطوری مشکلت حل میشه
یه راحل دیگه اینکه دو واحد نمک و پنج واحد عسل مخلوط کن و هرروز با این مواد دندونتو مسواک کن هم جرمش ازبین میره هم عفونت و هم التهابش فقط یکم زمان میبره
سلام.من سه ساله که قسمتی از لثه ام و رم کرده وهر چه قرض خوردم اثر نداشته و هنوز و رم لثه ام خوب نشده ولی نه دن دانم ونه لثه ام در آن قسمت درد نمیکند چه کار باید کنم مشکلم چیست
سلام من وقتی برای ارتودنسی به دکتر دندانپزشک مراجعه کردم متوجه شدم که دچار التهاب لثه شدم و دکتر به من گفت که باید جراحی لثه کنم . حالا من نمیدونم که باید چیکار کنم واقعا ! لطفا یکی کمکم کنه وقته زیادی ندارم!!