علت و دلیل و درمان سوزش سر دل در دوران بارداری
موارد مصرف میخک و خواص دارویی و درمانی در طب سنتی
موارد مصرف میخک و خواص دارویی و درمانی در طب سنتی موارد مصرف میخک و خواص دارویی و درمانی در طب سنتی در سایت جسارت میخک و خواص دارویی ,میخک خواص دارویی,خواص …
چه کسانی عفونت خون می گیرند؟
چه کسانی عفونت خون می گیرند؟ عفونت خون,بيماري عفونت خون,عفونت خون در بارداري,علائم عفونت خون,درمان عفونت خون,درمان عفونت خون با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان عفونت خون,عفونت خون را چگونه درمان …
همه چیز در مورد علائم و درمان یبوست در گربه ها
یبوست در گربه توضیحاتی در مورد یبوست در گربه یبوست نوعی عدم توانایی در دفع راحت مدفوع و دفع طولانی مدت همراه با ناراحتی و تقلای شدید برای گربه می باشد. اگر …
سوزش سر دل
سوزش سر دل ,سوزش سر دل نشانه چیست,سوزش سر دل در بارداری,سوزش سر دل در دوران بارداری,سوزش سر دل در بارداری,سوزش سر دل در اوایل بارداری,سوزش سر دل و حالت تهوع
توضیحاتی در مورد سوزش سردل
سوزش سر دل یا سوزش معده به احساس درد سوزشی در پشت جناغ یا ناحیه بالای شکم را گویند. محتویات اسیدی معده به سمت بالا و به سوی مری حرکت می کنند و یک بیماری شناخته شده به عنوان ریفلاکس معده به مری (GERD)، یا رفلکس اسید را ایجاد می کنند که باعث سوزش سر دل می شود. مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و گریپ فروت میتوانند علائم رفلاکس و سوزش معده یا سر دل را تشدید کنند. بنابراین، از مصرف این میوهها چه به صورت کامل و چه به صورت آب میوه خودداری کنید. مرکبات اسید فراوانی دارند و برای مجرای گوارشی آزاردهنده هستند. اسیدیته بالای مرکبات سبب شل شدن اسفنکتر مری و تشدید علائم میشود، به ویژه وقتی که با معده خالی مصرف شوند.مصرف بیش از حد این نوع گوشت سطح التهاب بدن را افزایش میدهد. گوشت قرمز سطح اسیدیته بدن را بالا میبرد و مشکلات هضم ایجاد میکند.سرشار از مواد مصنوعی هستند که باعث ایجاد بیش از حد اسید در خون و معده میشوند. این نوع غذاها با چربی بالا بر متابولیسم معده شما تأثیر میگذارند. اضافه کردن این غذاها به رژیم روزانه منجر به بیماریهایی مانند چاقی و سطوح بالای کلسترول و چربی میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سوزش سردل صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
سوزش سردل چیست
«سوزش سردل» عبارت است از احساس ناراحتی در قسمت فوقانی دستگاه گوارش، سوزش سر دل که با نام برگشت محتویات معده به مری نیز شناخته می شود یک علامت است نه یک بیماری.سوزش سر دل ربطی به قلب ندارد. این مشکل می تواند در هر سنی رخ دهد، اما در افراد بالای ۶۰ سال شایع تر است و علایم آن غالبا با حمله قلبی اشتباه گرفته می شوند.
شایع ترین عامل سوزش سردل
شایعترین عامل ایجاد کننده سوزش سر دل، بازگشت اسید به مری است
تشخیص سوزش سردل
بهبود سریع درد به دنبال مصرف آنتیاسید یا مصرف لیدوکائین میتواند به نفع تشخیص بازگشت اسید به مری باشد.
سوزش سردل و قلب
Heartburn به معنای سوزش قلب می باشد، زیرا برگشت اسید معده به مری باعث ایجاد درد و سوزش در قسمت سر معده می شود که مجاور قلب است و بعضی افراد فکر می کنند قلبشان درد میکند. سوزش سردل با عنوان های دیگری مثل ترشکردن غذا، برگشت اسید معده به مری و بیماری ریفلاکس نیز خوانده میشود.
سوزش سردل و سرفه خونی
شایعترین علامت برگشت اسید معده به مری، احساس سوزش در ناحیه قفسهسینه میباشد. اما برخی از افراد، سوزش قفسه سینه را احساس نمیکنند، در عوض ممکن است مشکل در بلع غذا و یا سرفه خونی داشته باشند.
علائم سوزش سردل
علایم شایع سوزش سر دل عبارتند از: آروغ زدن یا برگشت مختصر محتویات معده به دهان، که باعث ترش کردن می شود.،احساس سنگینی، سوزش یا ناراحتی در قفسه سینه،مشکل در بلع،درد خفیف یا احساس نفخ،ندرتا استفراغ
علل سوزش سردل
● علل سوزش سردل: سوزش سر دل، همان طور که گفته شد ربطی به قلب ندارد. این حالت به دلیل برگشت اسید از معده به مری رخ می دهد. عضلاتی که قسمت بالایی معده را می بندند شل می شوند و به این ترتیب، مقداری از محتویات معده وارد مری شده و پوشش مخاطی آن را آزرده می کند.
عوامل خطر سوزش سردل
عوامل افزایش دهنده خطر فتق معده (قسمتی از معده به درون قفسه سینه می رود)، زخم مری، استرس، رژیم غذایی نامناسب؛ پرخوری، چاقی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و داروهایی مثل آسپیرین، داروهای مورد استفاده در آرتریت (التهاب مفصل)، یا کورتیزول.برای پیشگیری باید از پرخوری و استعمال دخانیات و الکل خودداری شود. مقدار چربی ها، غذاهای سرخ شده، ادویه جات، قهوه، چای، و رب گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود کم کنید. بلافاصله پس از غذا خوردن خم نشوید، دراز نکشید، یا ورزش نکنید. لباس تنگ نپوشید. زیر سر خود را به هنگام خوابیدن بالا ببرید یا پایه های سر تخت را حدود ۱۵ ۱۰ سانتی متر بالا آورید. اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کم کنید. علایم را می توان با درمان کنترل نمود اما عود این حالت شایع است.
عوارض سوزش سردل
معمولا انتظار نمی رود عارضه ای رخ دهد. سوزش سر دل که به طور مکرر و به مدت طولانی تکرار شود، ممکن است نشان دهنده سایر بیماری ها مثل زخم معده یا دوازدهه باشد. و اسید معده به مری آسیب وارد کند.
درمان سوزش سردل
سوزش سر دل معمولا یک ساعت پس از خوردن غذا آغاز می شود و ممکن است تا چندین ساعت ادامه داشته باشد. معمولا نیازی به مراقبت پزشکی نیست. خوردن ضداسید به هنگام بروز سوزش سر دل و رعایت نکات پیشگیری قاعدتا باعث کنترل علایم می شوند. ● داروها: برای ناراحتی خفیف می توان از شربت معده (ضداسید) استفاده کرد. شربت معده روی مخاط مری را می پوشاند و اسید معده را خنثی می کند. دوز معمول عبارت است از یک قاشق غذاخوری یک ساعت پس از هر وعده غذایی و نیز قبل از خواب. ● رژیم غذایی: از غذاها و نوشیدنی هایی که باعث ترشح زیاد اسید می شوند پرهیز کنید، از جمله غذاهای پرادویه، قهوه، آب میوه ترش، باید کنار گذاشته شود و مصرف غذاهای چرب نیز محدود شود.غذا را در وعده های بیشتر و حجم کمتر میل کنید.
سوزش سردل و مراجعه به پزشک
در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟ اگر بلع غذا مشکل تر شود.اگر به هنگام سوزش سر دل خون بالا آورده شود.اگر سوزش سر دل علی رغم درمان های خانگی ادامه یابد.در صورتی که علایمی مانند تنگی نفس، تعریق، درد در فک، گردن و دست، تهوع یا استفراغ، احساس سرما و رطوبت همراه سوزش سر دل وجود داشته باشند، ممکن است واقعا حمله قلبی رخ داده باشد. در هر شرایط و در مورد مصرف هرگونه داروئی، با پزشک خود مشورت کرده و از خود درمانی پرهیز کنید.
سوزش سردل و داروهای آنتی اسید
برای درمان سوزش سردل، مصرف داروهای آنتی اسید مانند “آلومینیوم ام جی” مفید میباشند. اما اگر سوزش سردل بیشتر از دو هفته طول بکشد و زندگی طبیعی شما را دچار اختلال کند و شبها نتوانید بخوابید، حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است شما نیز جزو بیماران مبتلا به ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری) باشید. این بیماران نباید غذاهای اسیدی مثل مرکبات را مصرف کنند. بهتر است قبل از استفاده از هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنید.
سوزش سردل و خواب
تا دو ساعت بعد از خوردن غذا، دراز نکشید. برای این که معده، زمان کافی برای هضم غذا و تخلیه کامل آن داشته باشد. 7- وزن خود را کم کنید. کاهش 4 کیلوگرم از وزن اضافی بدن، میتواند برای عملکرد صحیح اسفنگتر مری مفید باشد. 8- آدامس بدون قند (sugar free) بجوید. جویدن آدامس باعث افزایش تولید بزاق میشود. بزاق، اسید معده را خنثی می کند و از تاثیر آن میکاهد.هنگامیکه میخوابید، با قرار دادن بالشی در زیر سرتان، آن را بالا بیاورید، در نتیجه تنه شما به طرف پایین قرار میگیرد و این کار به عملکرد صحیح مری کمک میکند.
سوزش سردل و حمله قلبی
گاهی اوقات حمله قلبی در زنان با بیماری ریفلاکس اشتباه گرفته میشود، زیرا هر دوی آنها، باعث ایجاد درد در ناحیه قفسهسینه میشوند. علائم حمله قلبی عبارتند از: تعریق، تهوع و تعریق و درد قفسهسینه در حین ورزش یا تقلای بدنی، درد قفسهسینه که به قسمت گردن یا شانه چپ کشیده میشود و سوزش سردل که بلافاصله بعد از خوردن غذا ایجاد نمیشود. همچنین داشتن سابقه حمله قلبی در خانواده و فامیل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش میهد. علائم ریفلاکس، بلافاصله بعد از خوردن غذا بروز میکنند.
سوزش سردل و معده در بارداری
هر یک از ما طی زندگی خود ممکن است بارها با حالتی تحت عنوان سوزش معده مواجه شده باشیم. هر خانم بارداری، هر فردی که به تازگی غذای تند میل کرده، بزرگسالان، کودکان و …، به نوعی حالت سوزش معده را تجربه کرده است. اگرچه معمولا این حالت چندان مورد توجه قرار نمی گیرد و خود به خود بهبود می یابد، با این حال مواردی وجود دارند که باید به آن ها اهمیت کافی دهید. علائم سوزش معده می تواند مشابه نشانه هایی که در حمله قلبی و یا آنژین (حالتی از درد و فشار در ناحیه قفسه سینه که به دلیل کاهش خون رسانی به قلب رخ می دهد) دیده می شود، باشد. اما قواعدی وجود دارند که به افتراق یک سوزش معده ساده از حمله قلبی کمک می کنند. برای مثال اگر دچار سوزش معده شده باشید و دراز بکشید، این حالت تشدید می شود، عموما نیز طعم ترشی در دهان احساس می شود. با این حال همیشه استثنا نیز وجود دارد و اگر شک دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. بروز علائمی همچون احساس تنگی قفسه سینه، تعریق، رنگ پریدگی، ضعف شدید و حتی اغما، حالات اورژانسی محسوب می شوند و فرد باید سریعا به مراکز درمانی منتقل شود.
سوزش سردل و سنگ کیسه صفرا
سوزش معده و بیماری گرد
بیماران مبتلا به بیماری گرد اغلب دچار حالت سوزش معده هستند، اما این وضعیت علامتی از شرایطی وخیم تر خواهد بود. گرد یک بیماری مزمن دستگاه گوارش است که در اثر بازگشت اسید معده و یا محتویات آن به مری رخ می دهد، این رفلاکس، سبب تحریک دیواره مری شده و در نهایت منجر به گرد می شود. اگر حالت سوزش معده و یا رفلاکس اسید را حداقل دوبار در هفته تجربه می کنید، زمان آن رسیده که به پزشک متخصص گوارش مراجعه کرده و علائم را جدی بگیرید.