همه چیز درباره علائم و درمان بیماری نقرس در طب سنتی
ناهمگونی چشمها (انحراف چشم)
ناهمگونی چشمها (انحراف چشم) ناهمگونی چشمها,بيماري ناهمگونی چشمها,ناهمگونی چشمها در بارداري,علائم ناهمگونی چشمها,درمان ناهمگونی چشمها,درمان ناهمگونی چشمها با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان ناهمگونی چشمها,ناهمگونی چشمها را چگونه درمان کنيم,ناهمگونی چشمها …
پیشگیری از سرطان سینه با ۳ نکته
پیشگیری از سرطان سینه با ۳ نکته سرطان سینه,بیماری سرطان سینه,سرطان سینه در بارداری,علائم سرطان سینه,درمان سرطان سینه,درمان سرطان سینه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان سرطان سینه,سرطان سینه را چگونه …
تکرار ادرار یا پرادراری؟
تکرار ادرار یا پرادراری؟ پرادراری,بيماري پرادراری,پرادراری در بارداري,علائم پرادراری,درمان پرادراری,درمان پرادراری با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان پرادراری,پرادراری را چگونه درمان کنيم,پرادراری در کودکان,پرادراری در بزرگسالان,پرادراری در نوزادان,پرادراری در بهار,پرادراری در …
نقرس
نقرس ,درمان نقرس,نقرس مرض,نقرس کاذب,نقرس چیست,نقرس رژیم غذایی,بیماری نقرس,علائم نقرس,درمان نقرس با گیاهان,عوارض نقرس
توضیحاتی در مورد نقرس
بیماری نقرس یکی از موارد بسیار پیشرفته بیماری آرتروز است. از نظر آماری، خطر ابتلای مردان به این بیماری سه برابر بیشتر از زنان است. هنگامی که فردی به این بیماری دچار می شود، خوردن برخی از غذاهای خاص موجب عود کردن نشانه های بیماری در او خواهد شد و عده ای اعتقاد دارند که گوجه فرنگی نیز در این لیست قرار دارد.با توجه به اینکه نیوزلند دارای آماری ۵ درصدی در ابتلا به این بیماری است، دانشمندان مطالعات خود را در این کشور به انجام رسانده اند. محققان دانشگاه اوتاگو در این تحقیقات از ۲۰۵۱ نفر مبتلا به این بیماری در نیوزلند خواستند پرسشنامه هایی در این زمینه پر کنند. ۷۰ درصد از این افراد اعلام کردند که حداقل یک ماده موجب تحریک این بیماری در آنها شده است. از میان این افراد نیز ۲۰ درصد آنها نام گوجه فرنگی را در قسمت موادی که موجب تحریک این بیماری در آنها شده است، نوشته بودند.در این تحقیقات مشخص شده است که گوجه فرنگی به عنوان چهارمین ماده غذایی مورد مصرف منجر به عود کردن این بیماری بوده است. به این ترتیب دانشمندان به سراغ سوابق پزشکی تعداد ۱۲ هزار و ۷۲۰ بیمار آمریکایی رفتند. آنها دریافتند که مصرف گوجه موجب بالا رفتن میزان اسید اوریک در بدن فرد می شود که این ماده عملا یکی از عوامل مهم در ابتلا به نقرس محسوب می شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد نقرس صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
نقرس چیست
نقرس یا gout (که در صورت مبتلا شدن شست پا به آن نقرس پا نیز گفته میشود) نوعی بیماری است که حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد —نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی— معمولاً از ویژگیهای آن است. مفصل متاتارسوفالانژیال در ابتدای شست پا متداولترین ناحیه ابتلا به این بیماری است (حدود ۵۰٪ از موارد را شامل میشود). با این حال، این بیماری میتواند در قالب توفوس، سنگ کلیه، یا سنگ کلیه اوراتی نیز ظاهر شود. عامل این بیماری افزایش میزان اسید اوریک در خون است. اسید اوریک باعث ایجاد کریستال میشود، و کریستالها در مفاصل، تاندونها و بافتهای اطراف رسوب میکند. در صورت مشاهده این کریستالهای خاص در مایع مفصلی، از ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل میشود. درمان با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، استروئید، یا کلشیسین باعث بهبود سندرمهای بیماری میشود. پس از اینکه حمله حاد این بیماری فروکش کرد، میزان اسید اوریک را معمولاً با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی کاهش میدهند، و در مواردی که حملات پیاپی وجود دارد، مصرف آلوپورینول یا پروبنسید از افزایش آن جلوگیری می کند
نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل
در واقع نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد که با درد همراه است. این بیماری در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید.لازم به ذکر است که یکی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریک، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی “پورین” می باشد.اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد که بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر می گردد.گفتنی است که حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می شوند. زنان قبل از یائسگی، جزو گروه درگیر با این بیماری است.
عوامل ایجاد کننده نقرس
عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد این بیماری می شوند: در واقع افزایش تولید اسید اوریک به وسیله بدن اصولا کاهش خروج اسید اوریک توسط کلیه ها افزایش دریافت غذاهای پورین وجود بیماری های حاد ایجاد ضربه روحی انجام جراحی داشتن تب کمبود آب بدن مشکل خوردن بیش از حد شام بعضی از داروها مانند: آسپرین این بیماری باعث ایجاد درد مفاصل میشود و معمولاً خود را از انگشت بزرگ پا نشان میدهد.رژیم غذایی مناسب برای مقابله با این بیماری میتواند دردها و مشکلات ناشی از آن را کاهش دهد. در این مطلب چند توصیهی غذایی برای مقابله با این بیماری ارائه میدهیم. با ما همراه باشید. آنچه نباید بخورید کله پاچه (سیرابی، جگر، قلوه و غیره) باید به طور حتم از بشقابهای شما حذف شود. برخی از غذاهای دریایی مانند ماهی کولی، ساردین، تخم ماهی و غیره نیز جایی در برنامهی غذایی شما ندارند. در رژیم غذایی مناسب برای مقابله با این بیماری سبزیجاتی مانند اسفناج، مارچوبه و قارچ نیز جزو ممنوعهها محسوب میشوند.توجه داشته باشید که نوشیدنیهایی مانند نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای الکلی نیز برای شما مضر خواهد بود. این مواد غذایی را محدود کنید مصرف ماهی آزاد، ماهی قزل آلا و غذاهای دریایی دیگر را محدود کنید. این توصیه در مورد حبوباتی مانند عدس، لوبیا، نخودفرنگی و غیره، همچنین تخم مرغ، شیر و پنیر نیز صادق است. این مواد غذایی را در برنامهی غذاییتان بگنجانید قبل از هر چیز بهتر است بدانید که برای مقابله با اسید اوریک خون میوه و سبزیجات مفیدند. برای همین لازم است که میوه و سبزیجات زیاد و متنوعی در طول روز مصرف کنید. توصیه میکنیم مصرف گیلاس، توت فرنگی، انگور، کرفس، چغندر، آرتیشو، لوبیا سبز، سیب زمینی، سبزیجات برگ سبز و جعفری را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید. توصیه میکنیم همچنین ویتامین C و مواد غذایی سرشار از فیبر را دریابید. باید بدانید که فیبرها به دفع اوره کمک زیادی میکنند. برای مقابله با این بیماری باید مایعات زیادی بنوشید.توصیه میکنیم آب، آب سبزیجات تازه و آب مرکبات را در الویت قرار دهید. لازم است که روزانه دو لیتر از این مایعات را میل کنید. آیا شما در معرض خطر هستید؟ گفتنی است که بعضی مشکلات احتمال بروز این بیماری را افزایش می دهند. این مشکلات و بیماری ها شامل: افزایش فشار خون، دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2، کلسترول بالا، مشکلات گوارشی، کاهش توده عضلانی، چاقی، مصرف غذاهای پورین دار، گرسنگی یا کم خواری، بیماری های کلیوی و لوسمی (سرطان خون) و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و ناهنجاری در هموگلوبین. علائم بیماری نقرس را بشناسید وجود علامت مشخصه این بیماری ورم، قرمزی و درد شدید مفصل شست پاست؛ البته امکان دارد این بیماری با ورم و درد مفاصل دیگر مثل مچ پا یا زانو هم خود را نشان دهد ولی حالت اول بسیار رایج ترمی باشد. بهتر است بدانید که در صورتی که اسید اوریک زیادی در بدن به مدت مدید وجود داشته باشد حتی ممکن است این بلورها در بافت کلیه رسوب کنند و کل بدنه کلیه را تخریب و بیمار را دچار نارسایی کامل کلیه ها می سازد. در افراد مبتلا به نقرس رسوب بلورهای اسیداوریک در بافت های دیگر بدن مثل زیر پوست بخصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگی دیده می شود که می تواند سبب التهاب بورس مفاصل و درد شود. این برجستگی های زگیل مانند می توانند در لاله گوش هم دیده شوند که علامت خاص این بیماری می باشد.
درمان نقرس با رژیم غذایی
راه های درمان نقرس 1) درمان با گیلاس و توت فرنگی گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان این بیماری بسیار با اهمیت است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید.در واقع این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد. 2) درمان با آب سبزیجات بهتر است بدانید که آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقرس است. روزانه 500 میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام 100 میلی لیتر و آب هویج 300 میلی لیتر) بنوشید. 3) درمان با لوبیا آب لوبیا را بگیرید و هر روز 150 میلی لیتر از آن را بنوشید. 4) درمان با سیب در واقع سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های این بیماری شناخته شده است.به طور کلی سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، 1 عدد سیب مصرف شود. 5) درمان با موز مصرف موز 3 تا 4 عدد در روز برای درمان نقرس پیشنهاد شده است. 6) درمان با لیمو ترش ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در 1 لیوان آب بریزید و 3 بار در هفته بخورید. 7) درمان با میوه 3 تا 4 عدد میوه در روز مصرف نمایید. 8) درمان با غذاهای طبیعی گفتنی است که میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه گندم و جوانه ماش برای درمان این بیماری بسیار مفید است. 9) درمان با آب ولرم 10) درمان با حمام نمک دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل نمایید. 11) درمان با هوای تازه، ورزش کردن و کم کردن استرس غذاهایی که فاقد پورین می باشند: گیلاس، توت فرنگی و آلبالو تازه (به میزان 250 گرم در روز مجاز شناخته شده است) موز گوجه فرنگی کرفس، بامیه، کلم جعفری سبزیجات برگ سبز آناناس غذاهای دارای ویتامین C مانند: کلم قرمز، فلفل قرمز، نارنگی، پرتقال و دیگر مرکبات و سیب زمینی آب میوه و آب لبنیات کم چرب کربوهیدرات های پیچیده از قبیل: نان، ماکارونی، برنج، غلات، میوه ها و سبزیجات شکلات نوشیدن قهوه یا چای نوشیدن نوشابه های گازدار مصرف اسیدهای چرب ضروری از قبیل: تن، ماهی سالمون، آجیل و دانه ها مصرف سویا به جای گوشت قرمز کره و یا مارگارین کم چرب
توصیه هایی به بیماران مبتلا به نقرس
توصیه های به افراد مبتلا به نقرس: در واقع آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند.سعی کنید وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارند.بهتر است اگر اضافه وزن دارند، وزن خود را کم کنند، اما برای کاهش سریع وزن نباید گرسنه بمانند یا کم خواری کنند،، زیرا کاهش سریع وزن، باعث افزایش اسید اوریک و به دنبال آن بدتر شدن این بیماری می گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته است. از خوردن غذاهای پورین دار دوری کنند. از ریختن روغن زیاد در غذا جدا خودداری کنند.
تشخیص نقرس
تشکیل کریستالهای اوریک اسید در مفاصل با ابتلا به این بیماری در ارتباط است. نقرس را میتوان در افرادی که مبتلا به هایپراوریسمی و این بیماری شست پا هستند بدون نیاز به بررسیهای بیشتر تشخیص داد و دوره درمان را آغاز کرد. با این حال، اگر نسبت به تشخیص آن شکی وجود داشته باشد، باید آزمایش مایع مفصلی را انجام داد. گرچه استفاده از پرتو ایکس برای تشخیص نقرس مزمن مفید است، کارایی خاصی در حملات حاد ندارد
پیشگیری از نقرس
هم تغییرات در سبک زندگی و هم داروها میتوانند به کاهش سطوح اسید اوریک منجر شوند. انتخابهای رژیم غذایی و سبک زندگی مؤثر شامل کاهش مصرف مواد غذایی نظیر گوشت و غذاهای دریایی، مصرف کافی ویتامین C، محدود کردن مصرف الکل وفروکتوز (شهد میوه)، و اجتناب از مرض چاقی میباشد. یک رژیم غذایی کمکالری در مردان چاق، سطوح اسید اوریک را به میزان ۱۰۰ µmol/l (1.7 mg/dl) کاهش داده است.[۱۸] مصرف روزانه ۱٬۵۰۰ mg ویتامین C، خطر ابتلا به این بیماری را به میزان ۴۵٪ کاهش میدهد. مصرف قهوه، و نه چای، خطر ابتلا به نقرس را کاهش میدهد. نقرس ممکن است در نتیجه آزادسازی پورینها از سلولهای دچار قحطی اکسیژن، در درجه بعدی پس از آپنه خواب رخ دهد. دریافت پروتئین بدن از منابع کم چربی لبنی. درمان آپنه میتواند بروز حملات را کاهش دهد
هدف اصلی از درمان نقرس
هدف اصلی از درمان، فرونشاندن علایم یک حمله حاد میباشد. از طریق مصرف داروهای مختلفی که به منظور کاهش سطوح اسید اوریک سرمی استفاده میشوند میتوان از تکرار حملات جلوگیری نمود. اعمال یخ به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه و چندین مرتبه در روز باعث کاهش درد میشود. از جمله گزینههای موجود برای درمان شرایط حاد شامل داروهای ضدّ التهابی غیراستروئیدی (NSAIDها)، کلشیسین و استروئیدها میباشد، در حالی که گزینههای موجود برای پیشگیری شامل آلوپورینول، فبوکسوستات و پروبنسید میباشد. کاهش سطوح اسید اوریک میتواند این بیماری را درمان کند. درمان بیماریهای همراه بیمار نیز از اهمیت زیادی برخوردار است
بیماری نقرس یک نوع آرتریت
بیماری نقرس یک نوع آرتریت است. این عارضه میتواند به صورت یک حمله ناگهانی درد و سوزش، سفتی و تورم در مفصل (معمولاً در انگشت شست پا) بروز کند. این حملات میتواند بارها و بارها رخ دهد، مگر تا زمانی که نقرس درمان گردد. با گذشت زمان، این حملات میتوانند به مفاصل، تاندونها و بافتهای دیگر آسیب برسانند. بیماری نقرص در مردان شایعتر است. داشتن اضافهوزن، نوشیدن بیش از حد الکل، یا خوردن بیش از حد گوشت و ماهی که حاوی مقدار زیادی از مواد شیمیایی موسوم به پورین باشد، احتمال ابتلا به نقرس را افزایش خواهد داد. همچنین برخی از داروها، مانند قرصهای ادرارآور (دیورتیکها) میتوانند منجر به نقرس شوند.
مراحل بیماری نقرس
بیماری نقرس سه مرحله دارد، که بسیاری از افراد هرگز مرحله سوم را تجربه نمیکنند. در مرحله اول، سطح بالایی از اسید اوریک در خون بیمار وجود دارد، اما بدون علامت است. سطح اسید اوریک ممکن است ثابت باقی بماند و بیمار ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشد. اما برخی افراد ممکن است قبل از بروز اولین حمله نقرس، دچار سنگ کلیه شوند. در مرحله دوم، بلورهای اسیداوریک بهتدریج (معمولاً در انگشت شست پا) تشکیل میشوند. در این مرحله، حملات نقرس شروع میشود. بعد از یک حمله، مفصل آسیب دیده، نرمال و طبیعی بهنظر میرسد. زمان بین این حملات ممکن است بهتدریج کوتاهتر شود. اما حملات بعدی نقرس ممکن است شدیدتر و طولانیتر باشد و مفاصل دیگر را نیز درگیر کند. درمرحله سوم، علایم ممکن است از بین نرود. حملات نقرس ممکن است بیش از یک مفصل را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین ندولهای ریزی موسوم به توفی ممکن است در زیر پوست تشکیل شود.
علل بیماری نقرس
بیماری نقرس ناشی از وجود مقادیر زیادی از اسید اوریک در خون ( هیپراوریسمی ) است. علت دقیق هیپراوریسمی ناشناخته است، اگر چه بهنظر میرسد که عوامل ارثی ( ژنها ) در بروز این بیماری نقش دارند. اسید اوریک ممکن است به شکل کریستال درآمده و در مفاصل تجمع یابد. این امر باعث بروز درد و علائم دیگر میشود. نقرس میتواند بدون علت خاصی، به صورت ناگهانی بروز کند، یا اینکه میتواند ناشی از عوامل زیر باشد: شرایط خاص مرتبط با وزن بدن و رژیم غذایی، مانند اضافه وزن، یک رژیم غذایی غنی از گوشت و غذاهای دریایی ( غذاهای سرشار از پورین ) و نوشیدن بیش از حد الکل. داروهایی که ممکن است غلظت اسید اوریک را افزایش دهد، مانند استفاده منظم از آسپرین یا نیاسین یا استفاده از داروهایی که میزان نمک و آب را در بدن کاهش میدهد. (دیورتیکها). بیماریهای عمده یا عوارض خاص پزشکی مانند کاهش وزن سریع و یا فشار خون بالا. عمل جراحی. داشتن یک بیماری نادر مادرزادی که باعث سطح اسید اوریک بالا در خون میشود. افراد مبتلا به سندروم “کلی- سیگمیلر” یا سندروم “لش- نیهان”، دچار کمبود نسبی یا کامل آنزیمی هستند که به کنترل سطح اسید اوریک کمک میکند.
علائم نقرس
علائم نقرس عبارتند از: گرمی، درد، تورم و حساسیت به لمس شدید در مفصل (معمولاً مفصل یکی از انگشتان شست پا) . این علامت، پوداگرا نامیده میشود. درد آن اغلب در طول شب شروع میشود و ممکن است بهسرعت بدتر شود، چند ساعت طول بکشد و آنقدر شدید باشد که حتی کوچکترین فشار بر آن غیر قابل تحمل باشد. پوست اطراف مفصل آسیب دیده، بسیار قرمز یا بنفش است. ممکن است به نظر برسد که مفصل دچار عفونت شده است. مفصل آسیب دیده دچار محدودیت حرکتی میشود. پوسته ریزی و خارش پوست اطراف مفصل، همزمان با فروکش کردن حمله نقرس.علائم نقرس ممکن است متفاوت باشد: برخی افراد نقرس را به صورت حملات دردناک تجربه نمیکنند. بلکه تقریباً در تمام اوقات دچار نقرس هستند ( نقرس مزمن ). نقرس مزمن در افراد مسن ممکن است کمتر دردناک باشد و ممکن است با انواع دیگری از آرتریت اشتباه گرفته شود. نقرس ممکن است منجر به التهاب کیسههای مایع ( بورس ) به صورت بافتی نرم، به ویژه در آرنج (بورس آرنج ) و زانو ( بورسیت پرهپاتلار) شود. نقرس همچنین میتواند مفاصل پا، مچ پا، زانو، مچ دست، انگشتان دست و آرنج را درگیر کند. علایم آن ممکن است پس از یک بیماری یا جراحی بروز کند. نقرس ممکن است در ابتدا به صورت ندول ( توفی ) بر روی دست، آرنج و یا گوش ظاهر شود. بیمار ممکن است هیچ کدام از علائم کلاسیک حمله نقرس را نداشته باشد. عوارض متعدد دیگری وجود دارد که دارای علائم مشابه با نقرس هستند.
نقرس و طب سوزنی
گفته میشود که طب سوزنی الکتروآکوپانکچر در ترکیب با خونگیری و حجامت، نتایج نسبتاً خوبی برای درمان نقرس به همراه دارد. مؤثر بودن این درمان عمدتاً به این دلیل است که اسید اوریک خون به طور قابل توجهی کاهش مییابد. مطالعه دیگری در مورد طب سوزنی الکتروآکوپانکچر همراه با درمان انسداد موضعی در آرتریت حاد نقرسی انجام شده است که بهبود در وضعیت سلامت بیماران را نشان میدهد. نتیجه این درمان مثبت است و سطح اسید اوریک خون را کاهش میدهد.
نقرس و گیلاس
گیلاس شیرین یا ترش به دلیل خواص آنتی اکسیدانی می تواند در درمان نقرس بسیار مفید باشد. این میوه حاوی آنتوسیانین بوده که می تواند التهاب را کاهش داده و عوارض و دردهای نقرس را به حداقل می رساند. برای بیماران مبتلا به نقرس، خوردن 15 تا 20 عدد گیلاس در روز بسیار توصیه می شود. برای نتایج بهتر روز خود را با خوردن گیلاس شروع کنید. روش دیگر که در درمان این بیماری موثر بوده نوشیدن روزانه یک لیوان آب گیلاس است البته برای افزایش خاصیت آن می توانید چند حبه سیر خرد شده به آن اضافه کنید.
نقرس و آبلیمو
برای رهایی از درد نقرس باید بدن را قلیایی کرده و اسید اوریک اضافی در جریان خون را خنثی سازی کنید. این روش به آسانی با کمک آب لیمو تازه و جوش شیرین انجام می شود. همراه با آب لیمو می توان از میوه های دیگر غنی از ویتامین C نیز برای تقویت بافت های بدن استفاده کرد. طرز تهیه: روش اول: آب یک عدد لیمو را با یک نصف قاشق چای خوری جوش شیرین مخلوط کرده و اجازه داده چند ثانیه در یک وضعیت باقی بماند تا حالت جوشیدن وکف کردن محلول از بین برود. کافی است که این مخلوط را در یک لیوان آب ریخته و بلافاصله آن را بنوشید. روش دوم: یکی دیگر از روش ها اضافه کردن آب نصف یک عدد لیمو به یک لیوان آب و نوشیدن آن سه بار در روز است.