دمنوش و چای و رابطه نارنج و فشار خون بالا چیست

دمنوش و چای و رابطه نارنج و فشار خون بالا چیست

نارنج و فشار خون در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص نارنج برای فشار خون بالا می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. نارنج میوه …

راه های درمان التهاب بینی

راه های درمان التهاب بینی

راه های درمان التهاب بینی التهاب بینی,بيماري التهاب بینی,التهاب بینی در بارداري,علائم التهاب بینی,درمان التهاب بینی,درمان التهاب بینی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان التهاب بینی,التهاب بینی را چگونه درمان کنيم,التهاب …

علائم و درمان گیاهی و قطعی خار پاشنه چیست و درمان آن

علائم و درمان گیاهی و قطعی خار پاشنه چیست و درمان آن

خار پاشنه خار پاشنه ,خار پاشنه چیست,خار پاشنه پا چیست,خار پاشنه پا,خار پاشنه به انگلیسی,خار پاشنه پا درمان,خار پاشنه+طب سنتی,خار پاشنه چیست و چگونه درمان میشود,خار پاشنه چیست و درمان آن توضیحاتی …

دیابت نوع یک

دیابت نوع یک ،دیابت نوع یک چیست،دیابت نوع یک و دو،دیابت نوع یک در کودکان،دیابت نوع یک و ازدواج،دیابت نوع یک و بارداری،دیابت نوع یک در کودکان چیست،دیابت نوع یک ارثی است،دیابت نوع یک درمان،دیابت نوع یک و ورزش،دیابت نوع یک چیست،دیابت نوع یک و دو چیست،تفاوت دیابت نوع یک و دو چیست،علائم دیابت نوع یک چیست،درمان دیابت نوع یک چیست

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

به گزارش سایت جسارت دیابت نوع ا که زمانی به نام های دیابت نوجوانان و دیابت وابسته به انسولین نیز معروف بود، بیماری مزمنی است که وقتی پانکراس (لوزالمعده) میزان کمی انسولین(هورمونی که برای وارد کردن شکر به سلول ها به منظور تولید انرژی، نیاز است) ترشح میکند و یا اصلا انسولین ترشح نمی کند، رخ میدهد. عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی و آلوده شدن به ویروس هایی خاص می توانند، باعث ابتلاء به دیابت نوع یک شوند. هرچند دیابت نوع ۱ معمولا در کودکی و نوجوانی رخ میدهد، اما امکان ابتلا بزرگسالان نیز به این بیماری وجود دارد.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد دیابت نوع یک صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

پیشگیری از دیابت با تغییر در زندگی

ورزش برای درمان دیابت نوع ۱ ضروری است. اما ورزش در هنگامی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستید، اصولی دارد. شما باید میان انسولین، غذای دریافتی و هر نوع فعالیت فیزیکی (حتی فعالیت‌های روزانه) توازن مناسبی برقرار کنید. آگاهی وضعیت‌تان، کلید موفقیت شماست. باید قند خون‌تان را قبل، بعد و در حین فعالیت‌های فیزیکی کنترل کنید تا از چگونگی تأثیر فعالیت فیزیکی بر شرایط‌تان مطلع شوید. بعضی چیزها قند خون‌تان را افزایش می‌دهند، درحالی‌که برخی دیگر تأثیری بر روی قند خون ندارند. می‌توانید برای پیشگیری از افت شدید قند خون‌تان، میان‌وعده‌هایی محتوی کربوهیدرات مصرف کنید یا میزان انسولین دریافتی‌تان را کاهش بدهید. شما همچنین باید از تأثیری که غذاها بر روی قند خون‌تان دارند، آگاه شوید. وقتی که بفهمید کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها، چگونه قند خون‌تان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، می‌توانید یک رژیم غذایی سالم برای خودتان بچینید تا قند خون‌تان را در محدوده‌ی مناسب نگه دارید. متخصص تغذیه می‌تواند به شما در شروع یک برنامه‌ی غذایی خوب کمک کند.

دیابت نوع یک چیست

دیابت نوع ۱ که در گذشته دیابت وابسته به انسولین نامیده می‌شد و هر سنی را دربر می‌گیرد اما در کودکان و جوانان شایع‌تر است. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ قادر به تولید انسولین کافی نمی‌باشد. این نوع دربرگیرنده ۵–۱۰٪ از انواع دیابت است. در این نوع از دیابت تخریب سلولی سلولهای بتا در پانکراس اتفاق می‌افتد. در دیابت نوع ۱، پانکراس هیچ انسولینی ترشح نمی‌کند، انسولین هورمونی است که بدن را قادر می‌سازد تا گلوکز موجود در غذا را به انرژی تبدیل کند. چنانچه قند موجود در خون نتواند وارد سلول‌ها شود، در رگ‌ها انباشته شده و نتیجه آن افزایش قند خون است. قند خون بالا به مرور زمان می‌تواند تأثیرات جبران ناپذیری را بر روی اعضای مختلف بدن داشته باشد. با وجود اینکه از دیابت نوع ۱ اغلب به عنوان دیابت دوره نوجوانی یاد می‌شود ولی امکان ابتلای به آن در هر سنی وجود دارد. تشخیص سریع و به موقع این بیماری می‌تواند از عوارض و مشکلات آتی آن همچون ناراحتی‌های قلبی، نابینایی، فشار خون بالا، اختلالات عصبی و نارسایی‌های کلیوی پیشگیری کند. البته دیابتی‌های نوع ۱ علاوه بر انسولین، به ورزش منظم و رژیم غذایی سالم نیز احتیاج دارند.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

نشانه های دیابت نوع یک

نشانه های این بیماری می توانند به سرعت خود را نشان دهند و شامل:

تشنگی شدید ، خشکی دهان و ادرار پی در پی

کاهش وزن غیرعادی، خستگی و بی حالی

گرسنگی شدید و افزایش اشتها

تاری دید

مشکلات پوستی (خشکی پوست، عفونت های قارچی و باکتریایی) که معمولا در دخترها شایع تر از پسرهاست.

سایر نشانه های خطرناک این بیماری که در اثر عدم کنترل قندخون رخ می دهد، شامل:

از دست دادن هوشیاری

بی حسی یا سوزن سوزن شدن در پا

کتواسیدوز – زمانیکه سلول های شما نمی توانند برای تامین انرژی قند بسوزانند شروع به سوزاندن چربی برای بدست آوردن انرژی می کنند که اینکارشان باعث بوجود آمدن کتون ها در خون می شود. کتون ها اسیدهایی هستند که می توانند بدن را مسموم کنند. میزان بالای اسید در بدن و سایر اختلالات که در نتیجه تغییر سطح PH خون ایجاد شده‌اند، می توانند فرد را دچار اغماء کنند. در این شرایط باید فرد را سریعا به بیمارستان منتقل کرد.

عوارض درمان نکردن دیابت نوع یک

اگر دیابت نوع یک به‌خوبی کنترل نشود، می‌تواند مشکلاتی جدی به‌وجود بیاورد و زندگی فرد را تهدید کند. رتینوپاتی: این اختلال در ۸۰٪ از بزرگسالانی که بیش از ۱۵ سال به دیابت نوع ۱ مبتلا بوده‌اند، اتفاق می‌افتد. بروز رتینوپاتی قبل از دوران بلوغ نادر است. برای پیشگیری از رتینوپاتی و حفظ بینایی‌تان باید قند خون، فشار خون، سطح کلسترول و تری‌گلیسریدتان را به‌طور منظم کنترل کنید. آسیب‌های کلیوی: در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افرادی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند، دچار بیماری‌ای به نام «نفروپاتی دیابتی» می‌شوند. با گذشت زمان، احتمال بروز این پدیده افزایش می‌یابد. بیشترین احتمال بروز این بیماری بین ۱۵ تا ۲۵ سال پس از ابتلا به دیابت نوع یک است. این پدیده می‌تواند موجب بروز بیماری‌های جدی‌تری مانند نارسایی کلیوی و بیماری‌های قلبی شود. گردش خون ضعیف و آسیب‌های عصبی: اعصاب آسیب‌دیده و سرخرگِ سخت‌شده می‌توانند موجب کاهش حس و خون‌رسانی به پا شوند. این موضوع احتمال آسیب‌های وارده را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود زخم‌های باز، دیرتر التیام یابند. با رخ دادن این پدیده، امکان قطع عضو نیز وجود خواهد داشت. آسیب‌های عصبی می‌تواند موجب مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

درمان و پیشگیری از دیابت نوع یک

هیچ راهی برای پیشگیری از دیابت نوع ۱ وجود ندارد همچنین هدف از درمان این است که قند خون را تا حدامکان به میزان طبیعی (۱۰۰–۷۰ میلی‌گرم در دسی لیتر) نزدیک کنیم، به این ترتیب پیشرفت عوارض درازمدت دیابت که نتیجه آسیب رسیدن به بعضی از اعضای بدن است، کند یا متوقف می‌شود وشخص می‌تواند به زندگی عادی و طبیعی خود ادامه دهد.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

نقش انسولین و گلوکز در بدن

همانطور که قبلا گفتیم انسولین هورمونی است که از طریق پانکراس (لوزالمعده) تولید می شود، به ورود قند به سلول های بدن کمک می کند و میزان قند خون را پایین می آورد. زمانیکه قندخون شما کاهش می یابد ترشح انسولین توسط پانکراس هم کم می شود.گلوکز (نوعی قند) منبع اصلی انرژی برای سلول هایی که ماهیچه و سایر بافت های بدن را میسازند، است. گلوکز از دو منبع عمده کبد انسان و غذا وارد بدن می شود. قند جذب خون انسان می شود و با کمک انسولین وارد سلول ها می گردد. کبد گلوکز اضافی را به شکل گلیکوژن ذخیره می کند. زمانیکه قندخون شما بدلایل مختلف(نخوردن غذا) کاهش می یابد، کبد گلیکوژن های ذخیره شده را تبدیل به گلوکز می کند، تا انرژی بدن شما تامین شود. زمانیکه شما مبتلا به دیابت نوع ۱ هستید، انسولینی در بدن وجود ندارد تا گلوکز ها را برای تبدیل به انرژی وارد بدن شما کند.

درمان دیابت نوع یک با روش جدید

بیماری دیابت یا همان بیماری قندی در واقع یک اختلال متابولیکی است، افراد مبتلا به این بیماری در سوخت و ساز قند خون دچار مشکل می شوند و این اختلالات ایجاد شده مانع انجام برخی از فعالیت های بدن به صورت صحیح می شود .درمان دیابت محققان موفق به معرفی یک روش جدید شدند که پتانسیل درمان بیماران دیابتی را دارد. به نقل از اوبرگیزمو، این روش جدید شامل کاشت سلول های “جزایر لانگرهانس” در امنتوم بیمار یعنی بافتی که اندام های شکمی را پوشش می دهد است.این اولین باری نیست که محققان نسبت به ایجاد یک روش درمانی برای دیابت نوع 1 تلاش می کنند، اما چیزی که این روش درمانی را از سایر روش ها متمایز می کند این است که نیاز استفاده طولانی مدت از انسولین را از بین می برد. این بدان معنی است که بیمارانی که نیاز ثابت و مرتب به تزریق انسولین دارند، میزان نیاز آنها کاهش خواهد یافت. پیش از این، جزایری که در کبد کاشته می شدند باعث التهاب می شدند اما با قرار دادن آن در روده، این روش موثرتر بوده و به جراحی کم تهاجمی نیاز دارد. دیوید بایدال رهبر این پژوهش اظهار کرد:نتایج این پژوهش نشان داده است که امنتوم محل قابل دوامی برای کاشت سلول های جزایر پانکراس با این روش جدید است. داده های پژوهش جدید و پیگیری طولانی مدت کاشت های انجام شده در امنتوم، به مشخص شدن ایمنی و اجرایی بودن این روش کمک خواهد کرد. اما ما از نتایج به دست آمده بسیار هیجان زده هستیم.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

علت ابتلا به دیابت

هرچند دلیل اصلی ابتلاء به دیابت نوع ۱ نامعلوم است، اما در اکقر افراد مبتلا، سیستم ایمنی بدن که بطور معمول با باکتری ها و ویروس های خطرناک مبارزه می کند، اشتباها شروع به نابود کردن سلول‌ های سازنده‌ی انسولین (islet) درون پانکراس می کند. ژنتیک و ویروس‌هایی خاص ممکن است عامل این واکنش غیرعادی سیستم ایمنی باشند. در ادامه بعضی از عواملی که می توانند در ابتلاء به این بیماری موثر باشند، بیان می کنیم:

عوامل ژنتیکی

سابقه خانوادگی

منطقه جغرافیایی

بعضی از ویروس ها

مصرف ویتامین D در نوزادی – تحقیقات نشان می دهد که ویتامین D می تواند در برابر بیماری دیابت نوع یک از شما محافظت کند، با اینحال نوشیدن زودهنگام شیرگاو(یکی از منابع معمول ویتامین D ) در کودکی  با افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع یک ارتباط دارد.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

عوارض ابتلا به دیابت نوع یک

دیابت نوع یک می تواند اعضا اصلی بدن از جمله قلب، رگهای خونی، سیستم اعصاب، چشم‌ها و کلیه ها را تحت تاثیر قرار دهد. کنترل همیشگی قندخون و نگه داشتن آن در سطح نرمال می تواند، بطور چشمگیری خطر ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش دهد. بعضی از خطراتی که دیابت طولانی مدت و کنترل نشده می تواند برای سلامتی داشته باشد، شامل:

بیماری های قلب و رگ های خونی، بیماری عروق کرونر با درد قفسه سینه (انژین)، حمله قلبی، سکته مغزی، تنگ شدن رگها (تصلب شریان) و فشارخون بالا بعضی از بیماریهایی هستند که ممکن است برای افرادیکه دیابت طولانی مدت و کنترل نشده دارند رخ دهد

آسیب به سیستم عصبی (نوروپاتی)

آسیب دیدن کلیه ها (نفروپاتی)

آسیب به چشم ها

آسیب های درمان نشده به پا که ممکن است منجر به قطع پا شود

مشکلات پوستی و دهانی

پوکی استخوان

مشکل در هنگام بارداری، قندخون بالا می تواند برای هردو مادر و فرزند در هنگام بارداری زیانبار باشد

مشکل شنوایی

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری 
 

وظیفه انسولین

انسولین هورمونی است که به انتقال قند (گلوکز) به بافت‌های بدن کمک می‌کند. درنتیجه سلول‌ها می‌توانند از قندها به‌عنوان منبع انرژی استفاده کنند. آسیب‌هایی که در اثر دیابت نوع ۱ به سلول‌های بتا وارد می‌شود، این روند را مختل می‌کند. در اثر نابودی سلول‌های بتا، گلوکز به سلول‌های بدن‌ نخواهد رسید، زیرا انسولینی وجود ندارد که این کار را انجام بدهد. درنتیجه سطح قند خون افزایش می‌یابد، ولی انرژی کافی به سلول‌ها نمی‌رسد. این پدیده می‌تواند نتایج زیر را بر جای بگذارد: دهیدراسیون (کم‌آبی بدن): با تجمع قند اضافی در خون‌، نیاز به دفع ادرار بیشتر می‌شود. ادرارِ زیاد، راهکار بدن‌ برای رهایی از قند خون بالاست. آب زیادی که در اثر ادرار از دست می‌دهید، می‌تواند موجب خشکی پوست و کم‌آبی بدن‌تان شود. کاهش وزن: به همراه گلوکز یا قندی که به همراه ادرار از دست می‌دهید، کالری‌‌تان هم از دست می‌رود. به همین دلیل بیشتر افرادی که قند خون بالا دارند، دچار کاهش وزن می‌شوند. البته دهیدراسیون نیز در کاهش وزن مؤثر است. کتواسیدوز دیابتی: اگر بدن‌تان برای تأمین انرژی‌اش قند کافی دریافت نکند، مجبور می‌شود سلول‌های چربی را برای تأمین انرژی بشکند. در اثر شکستن سلول‌های چربی، ترکیباتی شیمیایی به نام «کِتون‌ها» ایجاد می‌شوند. کبد برای کمک به این وضعیت قندی را که ذخیره کرده است، آزاد می‌کند. اما در بدن‌تان انسولینی وجود ندارد که بتواند قندها را انتقال بدهد. درنتیجه قند خون‌تان به همراه اسیدهای کتونی افزایش می‌یابد. ترکیب قند اضافی، کم‌آبی بدن و تشکیل اسیدها تحت عنوان «کتواسیدوز» شناخته می‌شود. عدم درمان به‌موقع کتواسیدوز می‌تواند زندگی فرد را با خطراتی جدی مواجه کند. آسیب به بدن: بالا بودن قند خون به‌مرور زمان می‌تواند به اعصاب و رگ‌های خونی موجود در چشم‌ها، کلیه‌ها و قلب آسیب بزند. همچنین احتمال سختی سرخرگ‌ها (تصلب شرایین) افزایش می‌یابد. تصلب شرایین می‌تواند زمینه‌ساز سکته مغزی و حمله‌های قلبی شود.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

خطر ابتلا به دیابت نوع یک

دیابت نوع ۱ بیماری نادری است. تنها ۵٪ از کل بیماران دیابتی، به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند. دیابت نوع ۱ در سفیدپوستان شیوع بیشتری دارد و میزان ابتلا به آن در مردان و زنان برابر است. با اینکه معمولا دیابت نوع ۱ در سنین کمتر از ۲۰ سال آغاز می‌شود، ولی امکان بروز آن در هر سنی وجود دارد.

 دیابت نوع 1 , درمان دیابت نوع 1 , دیابت نوع یک و ازدواج , دیابت نوع 1 و زناشویی و بارداری

تشخیص دیابت نوع یک

زشک‌تان برای تشخیص دیابت نوع ۱ سطح قند خون‌تان را اندازه‌گیری می‌کند، همچنین ممکن است برای یافتن گلوکز و سایر ترکیبات شیمیایی که در نبود انسولین در بدن ساخته می‌شوند، ادرارتان را مورد آزمایش قرار بدهد. در حال حاضر هیچ راه‌حل شناخته‌شده‌ای برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۱ وجود ندارد.

درمان دیابت نوع یک

بسیاری از افراد با اینکه به دیابت نوع یک مبتلا هستند، عمر طولانی و زندگی سالمی دارند. کلید حفظ سلامتی در دیابت نوع ۱، حفظ قند خون در محدوده‌ای است که پزشک به شما می‌گوید. شما باید قند خون‌تان را به‌طور مرتب چک کنید تا با انجام اصلاحاتی بر روی انسولین دریافتی، غذاها و فعالیت‌های بدنی‌تان، قند خون را در محدوده‌ی مناسبی نگه دارید. تمام افرادی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند، باید برای کنترل قند خون‌شان انسولین تزریق کنند. وقتی که پزشک‌تان درمورد انسولین صحبت می‌کند، سه نکته‌ی زیر را به شما یادآور خواهد شد: زمان شروع اثر. مدت زمانی که طول می‌کشد انسولین وارد جریان خون‌تان شود و شروع به کاهش قند خون‌تان کند. زمان اوج اثر. زمانی‌که انسولین حداکثر اثرگذاری را در کاهش قند خون دارد. مدت زمان اثر. مدت زمانی که اثرگذاری انسولین پس از شروع، باقی می‌ماند. انواع مختلف انسولین عبارتند از: انسولین سریع‌الاثر: زمان شروعِ تأثیرگذاری این انسولین، نزدیک به ۱۵ دقیقه است. زمان اوج اثر آن نزدیک به ۱ ساعت و مدت زمان اثر آن بین ۲ تا ۴ ساعت است. انسولین رگولار یا کوتاه‌اثر: زمان شروع اثر آن نزدیک به ۳۰ دقیقه است. زمان اوج اثر آن بین ۲ تا ۳ ساعت و مدت زمان اثر آن بین ۳ تا ۶ ساعت است. انسولین با اثر متوسط:‌ این انسولین زودتر از ۲ تا ۴ ساعت وارد جریان خون نمی‌شود. به عبارتی زمان شروع اثر این انسولین بین ۲ تا ۴ ساعت، زمان اوج اثر آن بین ۴ تا ۱۲ ساعت و مدت زمان اثر آن بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت است. انسولین با اثر طولانی: چند ساعتی طول می‌کشد تا این انسولین شروع به تأثیرگذاری کند. تأثیر این انسولین به‌مدت ۲۴ ساعت باقی می‌ماند. معمولا پزشک‌تان با تزریق دو نوع انسولین در روز شروع خواهد کرد. تعداد تزریق‌ها ممکن است به ۳ تا ۴ مرتبه در روز افزایش یابد. بیشتر انسولین‌ها در ظرف شیشه‌ای کوچکی به نام «ویال» نگهداری می‌شوند. سپس به کمک سوزنی که در سر سرنگ وجود دارد، انسولین را از ویال به درون سرنگ کشیده و تزریق می‌کنند. امروزه انسولین به‌وسیله‌ی قلم انسولین نیز قابل دریافت است. همچنین انسولین می‌تواند به کمک ابزاری از طریق استنشاق توسط بدن دریافت شود. روش دیگر برای دریافت انسولین، پمپ انسولین است. در پمپ انسولین می‌توانید به کمک یک لوله‌ی نازک، انسولین موردنیازتان را دریافت کنید. پزشک‌تان با توجه به شرایط، بهترین روش دریافت انسولین را برای‌تان انتخاب خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : دیابت نوع دومرض قند

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 5 تیر 1397

58 دیدگاه

  • یگانه ژانویه 2017 در 19:21

    دیابت یا بیماری قند بیماری است که با افزایش بیش از حد غلظت قند خون مشخص می گردد.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 19:21

    وقتی تشخیص این بیماری توسط پزشک برای کسی مطرح می گردد در خیلی از اوقات یک تعجب همراه با ترس برای فرد مبتلا ظاهر می شود.

  • بهار ژانویه 2017 در 19:21

    بیماران دیابتی در مراحل اولیه در بعضی از موارد از به کار بردن لفظ دیابت اِبا داشته و می گویند فقط قند خون آن ها کمی بالا است. اما واقعیت با این کتمان عوض نمی شود.

  • باران ژانویه 2017 در 19:22

    داشتن اطلاع صحیح از این بیماری از آن جا که بیماری دیابت، بیماری مزمنی می باشد شما را در کنترل بیماری کمک خواهد کرد.

  • قادر ژانویه 2017 در 19:22

    در دیابت نوع 1 ( یا دیابت جوانی یا دیابت وابسته به انسولین)، پانکراس هیچ انسولینی ترشح نمی کند، انسولین هورمونی است که بدن را قادر می سازد تا گلوکز موجود در غذا را به انرژی تبدیل کند.

  • یکتا ژانویه 2017 در 19:22

    دیابت نوع 1 با نوع 2 متفاوت است زیرا که دیابت نوع 1 تنها با انسولین قابل درمان است، که این انسولین معمولا یا از طریق تزریق زیر پوستی یا از طریق پمپ انسولین به فرد تجویز می گردد.

  • بهمن ژانویه 2017 در 19:22

    بسیاری از علایم دیابت نوع 1 مشابه نوع 2 هستند. پزشک شما می تواند با انجام آزمایشاتی عملکرد پانکراس شما را بررسی کرده و تشخیص قطعی را بدهد.

  • مائده ژانویه 2017 در 19:23

    علت ابتلا به دیابت نوع 1 هنوز ناشناخته است البته تصور می شود که ترکیبی از عوامل ژنتیکی ،سابقه خانوادگی و فاکتورهای محیطی مثل ویروس در ایجاد بیماری دخالت داشته باشند.

  • بهزاد ژانویه 2017 در 19:23

    زمانی که پانکراس توانایی تولید انسولین برای تنظیم قند خون را از دست بدهد شما به دیابت نوع 1 مبتلا خواهید شد.

    اکثر افرادی که دیابت نوع 1 در آن ها تشخیص داده شده، در سنین کودکی یا جوانی به سر می برند.

  • شهاب ژانویه 2017 در 19:23

    بر خلاف مبتلایان به دیابت نوع 2 که در مراحل اولیه نیاز به انسولین ندارند و اگر با وجود مصرف قرص های ضد دیابت درتنظیم قند خون ناتوان بودند باید از انسولین استفاده کنند، مبتلایان به دیابت نوع 1 هرگز نمی توانند از دارو استفاده نمایند.

    هدف انسولین درمانی این است که کار انسولین ترشح شده در بدن را تقلید کند.

  • مریم ژانویه 2017 در 19:23

    یکی از فاکتورهای کلیدی در انسولین درمانی افراد دیابتی، این است که گلوگز خون را به دقت کنترل کند و کمک کند تا میزان قتد خون تا حد ممکن به حد طبیعی نزدیک گردد.بیماران دیابتی باید با پزشک خود در مورد میزان گلوکز خون هدف خود مشورت نمایند. همچنین تعیین میزان A1C بسیار مهم است.

    A1C آزمایشی است که نشان می دهد کنترل دیابت شما طی 2 تا 3 ماه گذشته چگونه بوده است.

    با کنترل قند خون و رساندن آن به حد طبیعی شما می توانید از بسیاری از مشکلاتی که سایر افراد دیابتی با آن مواجه هستند، پیشگیری نمایید.

  • ناشناس ژانویه 2017 در 19:24

    خون در سراسر بدن شما جاری است و زمانی که میزان گلوکز موجود در خون بالا باشد، محیطی را که ارگان های مختلف بدن در آن وظایف خود را انجام می دهند، مختل می سازد. در این هنگام بدن شما علایمی را ظاهر می سازد تا نشان دهد که اوضاع داخلی بدن شما مناسب نیست، این علایم، همان علایمی هستند که افراد دیابتی تجربه می کنند. اگر این وضعیت که تحت عوامل مختلف ایجاد می گردد، بدون درمان رها شود، سبب ایجاد مشکلاتی مثل حمله های قلبی، سکته، کوری، نارسایی کلیه و بیماری رگ های خونی می گردد که ممکن است سبب قطع عضو، آسیب های عصبی و ناتوانی جنسی شود.

  • افسانه ژانویه 2017 در 19:24

    البته پیشگیری نقش مهمی در کاهش این مشکلات خواهد داشت. با کنترل قند خون تان می توانید به بدن خود کمک کنید تا اعمال خود را تا حد ممکن به صورت مطلوب انجام دهد. با این کار شانس تجربه مشکلات ناشی از قند خون بالا را کاهش خواهید داد.

  • سارا ژانویه 2017 در 19:24

    هیچ راهی برای پیشگیری از دیابت نوع 1 وجود ندارد. با وجود این حقیقت، شما می توانید با اجرای مراقبت های دیابتی و میزان هموگلوبین A1C نرمال و کنترل دقیق قند خون، شانس ایجاد مشکلات ناشی از دیابت را کاهش دهید. کلینیک ها و مراکز درمانی بسیاری هستند که به شما کمک می کنند تا با استفاده از برنامه های جامع درمانی تا حد ممکن به سلامتی دست یابید.

  • سوسن ژانویه 2017 در 19:24

    اگرچه کنترل دیابت نوع اول بدون تزریق انسولین امکان پذیر نیست، ولی فرد مبتلا می تواند با داشتن شیوه زندگی سالم اعم از تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و کنترل استرس در کنترل قند خون موفقیت بیشتری داشته باشد که این، نیاز به انسولین را برای فرد مبتلا محدود تر می نماید.

  • شیرین ژانویه 2017 در 19:25

    سلام. من بیست سالمه و از 6 سالگی دیابت دارم. اوایل خیلی اذیت میشدم و خیلی هم موجب ناراحتی پدر و مادرم بودم ولی حالا قندم کاملا کنترله و حتی از یه فرد معمولی هم بهتره. در ضمن از این موضوع نزدیک ترین دوستامم خبر ندارن ولی تو خانوادم میدونن و البته موجب آزارم میشن. مثلا هی وسط مهمونی میگن گشت نیست؟؟ گشت شد بگوهاااا. اون موقع است که دلم میخواد خودمو از زمین محو کنم ولی خوب با همه اینا من محکم و قوی هستم و به درمانم ادامه میدم

  • حمید ژانویه 2017 در 19:25

    سلام من الان ۱۲ ساله که دیابت دارم از ۷ سالگی خیلی سخته بعضی وقتا واقعا کلافه میشم که چرا من ولی دیگه عادت کردم بهش باید یاد بگیریم که باهاش کنار بیایم.

  • لاله ژانویه 2017 در 19:26

    سلام.روز و شب همه خوش.یه دختر دارم ٩ سالش هست انسولین میزنه.قندش خیلی بالاست.اصلا به حرفام توجه نمیكنه.زندگی برام تیره و تار شده.قلبم به درد اومده.چیكار كنم .كنكم كنید?

    • بهنام نوامبر 2017 در 22:20

      همیشه توکل کنید به خدا….

      • امیر نوامبر 2017 در 13:09

        توکل به خدا کجاها به دادت رسیده؟
        دیابت داری توکل کنی به خدا؟؟؟؟؟؟؟

    • بهنام نوامبر 2017 در 22:21

      همیشه توکل کنید به خدا …

  • ناشناس ژانویه 2017 در 19:26

    از پزشکش بخواید باهاش صحبت کنه… معمولا بچه ها حرف پزشکشونو گوش میدن.. یعنی من که این طور بودم.

  • رضوان ژانویه 2017 در 19:26

    از کارشناسان روانشناس کمک بگیرید در ایران 5 میلیون نفر مبتلا هستن در دنیا خیلی ها اینطور هستن نگران نباشید تسلیم نشوید موفق باشید

  • زری ژانویه 2017 در 19:26

    دوستان داداش منم 26 سالشه و یکساله ک دیابت داره و انسولین میزنه واسه ازدواجش ب مشکل خوردیم کسی قبول نمیکنه خیلی خوشگل و خوشتپم و مهربونم هست

  • بابک ژانویه 2017 در 19:27

    سلام منم با یه دختر نوع یک ازدواج کردم انقد مرتب و منظم زندگی میکنه که بهش حسودیم میشه از ازداجم خیلی راضیم

  • ناشناس ژانویه 2017 در 19:28

    وتوکل علی الله و الله یحب المتوکلین -سوره آل عمران آیه122
    آقایون و خانمها فقط به خدا توکل کنید.

  • ایمان ژانویه 2017 در 19:28

    وای تو رو خدا داروتو قطع نکن. خسته نشو. من الان 20 سالمه و 14 ساله که به این بیماری مبتلام…عادت میکنی نگران نباش

  • غزل ژانویه 2017 در 19:28

    پسرمن هم سه ساله دیابت داره انسولین میزنه.و13سالشه خیلی نگران آینده ش هستیم پسرم بچه ساده وزودباوریه.میترسم من نباشم وخیلی سختی بکشه.براش دعاکنین

  • ترانه ژانویه 2017 در 19:28

    بچه های دیابتی به مرور زمان قوی میشن. پس نگران نباشید و بذارید بیماریشو بشناسه و برای بهبودش تلاش کنه.

  • ترنج ژانویه 2017 در 19:37

    دیابت بیماری است كه در آن، بدن قادر به تولید انسولین و یا استفاده مناسب از این ماده نمی باشد. انسولین هورمونی است كه برای تبدیل قند، نشاسته و دیگر غذاها به انرژی، مورد نیاز می باشد و برای زندگی روزانه ضروری است.

    دیابت و یا همان بیماری قند، به مجموعه ای از اختلالات اطلاق می شود که باعث می شود سلول های بدن نتوانند به نحو مناسب از کربوهیدرات ها به عنوان یک ماده غذایی اساسی استفاده نمایند، که نتیجه آن افزایش میزان قند خون خواهد بود. اگرچه ژنتیك و عوامل محیطی مانند چاقی و كم تحركی در بروز دیابت موثر هستند، ولی علت اصلی این بیماری هنوز ناشناخته می باشد.

  • فهیمه ژانویه 2017 در 19:37

    در کشور ما طبق آمار ارائه شده حدود 5 تا 6 درصد افراد 3 تا 69 ساله در شهر تهران مبتلا به دیابت هستند. مطالعات نشان داده است که بیش از نیمی از افراد دیابتی قبل از انجام آزمایشات، از بیماری خود آگاهی ندارند.

    میزان شیوع بیماری دیابت در نواحی مختلف ایران متفاوت است. به عنوان مثال، طبق بررسی های انجام شده بیشترین میزان شیوع بیماری دیابت در شهر یزد وجود داشته است (3/16درصد)، که این به نوع و رفتارهای غذایی آن شهرهای بستگی دارد.

  • قادر ژانویه 2017 در 19:37

    شیوع دیابت و اختلالات تحمل گلوکز با افزایش سن، بالا می رود. طبق مطالعات اخیر 14 تا 23 درصد ایرانی های بالای 30 سال سن، یا دیابتی هستند یا دچار عدم تحمل گلوکز (IGT) می باشند. مطالعات نشان می دهند که تقریباً 25 درصد موارد IGT ، در آینده دچار دیابت می شوند.

  • ثریا ژانویه 2017 در 19:37

    گلوکز (قند خون) منبع اصلی انرژی سلولی است که به ویژه برای سلول های عضلانی و نیز مغز ضروری می باشد. گلوکز بدن از دو منبع اصلی تامین می گردد: غذاهای خوراکی و کبد. بعد از خوردن غذا، قند از روده ها جذب شده و در نهایت از طریق گردش خون توسط هورمون انسولین در اختیار سلول های بدن قرار می گیرد. میزان اضافی قند موجود در خون در کبد به صورت گلیکوژن ذخیره می گردد. در هنگام روزه داری و یا عدم مصرف غذا، کبد گلوکز ذخیره شده را در اختیار بدن قرار می دهد تا سطح قند خون را در حد مناسبی نگه دارد. لازم به ذکر است که هورمون انسولین از لوزالمعده (غده ای که که در پشت معده قرار گرفته) به درون جریان خون ترشح می شود و در سطح سلولی به گیرنده های مخصوص متصل می کردد و ورود گلوکز به سلول ها و نیز سوخت و ساز طبیعی آن را تسهیل می نماید.

  • رضوان ژانویه 2017 در 19:38

    اگرچه در نیمی از موارد، بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند، ولی تشنگی فراوان، پُرنوشی ، ادرار فراوان، کاهش وزن بدون دلیل، عفونت های مکرر و نیز گرسنگی دائمی از علائم خطری می باشند که می توانند نشان دهنده شروع دیابت باشند.

    برای تعیین این كه بیمار، دیابتی یا پردیابتی (در معرض دیابت) است، دو آزمایش قند خون ناشتا (FBG) و تست تحمل گلوكز خوراكی (OGTT) انجام می شود.

    با توجه به این كه تست FBG، آسان تر، سریع تر و ارزان تر انجام می شود، انجمن دیابت آمریكا تست گلوکز خون ناشتا را توصیه می كند.

    بر اساس شاخص های انجمن دیابت آمریکا، چنانچه میزان گلوكز خون در حالت ناشتا 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر خون باشد، نشان دهنده پردیابت می باشد و اگر گلوكز خون ناشتا در فرد 126 یا بیشتر باشد، فرد مبتلا به دیابت است.

    در صورتی فرد مبتلا به دیابت اعلام می شود که دو بار تست خون ناشتا در او بالاتر از حد مذکور (126) باشد.

    در تست تحمل گلوکز خوراکی، سطح گلوكز خون در حالت ناشتا و 2 ساعت بعد از نوشیدن شربتی غنی از گلوكز، اندازه گیری می گردد. اگر میزان گلوكز خون بعد از 2 ساعت، 140 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر خون باشد، فرد پردیابتی است و اگر 200یا بیشتر باشد، فرد دیابتی است.

  • بهار ژانویه 2017 در 19:38

    دیابت نوع 1: در این نوع دیابت بدن قادر به تولید هورمون انسولین نمی باشد. این هورمون، همانطور که ذکر شد ورود گلوكز به سلول ها و سوختش را تسهیل می كند. دیابت نوع یک، یک بیماری اتوایمون (خود ایمنی) بوده که معمولا پس از ابتلا به بیماری های ویروسی و یا عفونت های باکتریایی که در طی آن، سیستم ایمنی بدن سلول های ترشح کننده انسولین را مورد حمله قرار می دهد، ایجاد می شود. دیابت نوع یك از شیوع بالایی برخوردار نیست و تنها حدود 5 تا 10 درصد دیابتی‌ها را تشكیل می‌دهد.

    • ناشناس ژانویه 2017 در 11:15

      سلام پسرم 5 سالش تازه تشخیص داده شده منتها میگن نوع 1 نیز دلیلش چی میتونه باشه

  • دانا ژانویه 2017 در 19:38

    دیابت نوع 2: این بیماری در اثر مقاومت به انسولین ایجاد می گردد (شرایطی كه بدن قادر به استفاده ی مناسب از انسولین نمی باشد). در این بیماران حداقل در مراحل اولیه، انسولین به میزان کافی در بدن وجود دارد، ولی در سطح سلولی نقش خود را به خوبی ایفا نمی کند. اگرچه علل دقیق مقاومت به انسولین به طور کامل شناخته شده نیست، ولی شیوه زندگی نادرست اعم از تغذیه ناسالم ، عدم تحرک بدنی و به دنبال آن چاقی شکمی که با تجمع بیش از حد بافت چربی در بین احشاء همراه می باشد، نقش اساسی در ایجاد حالت پره دیابت و یا عدم تحمل گلوکز و نیز ابتلا به دیابت نوع دوم ایفا می نماید. اغلب بیماران دیابتی (بیش از 90 درصد)، دیابت نوع 2 دارند.

  • بهراد ژانویه 2017 در 19:38

    دیابت بارداری: در دوران بارداری با ترشح هورمون هایی که از جفت برای نگهداری جنین در رحم ترشح می شود، مقاومت به انسولین افزایش می یابد. گفته می شود که در سه ماهه دوم و سوم بارداری با بزرگ شدن جفت و افزایش ترشح هورمون های مترشحه از جفت، این مقاومت به انسولین افزایش یافته و در مواردی از سطح ظرفیت ترشحی لوزالمعده بیشتر می شود که در نهایت باعث افزایش قند خون می گردد. اهمیت دیابت بارداری، علاوه بر سلامت مادر و جنین آن است که 5 تا 10 درصد زنانی كه دیابت بارداری دارند، بلافاصله بعد از بارداری به دیابت (معمولا دیابت نوع 2) مبتلا می شوند.

    پردیابت: زمانی كه قند خون فرد از حد طبیعی بیشتر باشد، اما به میزانی بالا نباشد كه فرد به دیابت نوع 2 مبتلا باشد، فرد پردیابت و یا دچار عدم تحمل گلوکز خواهد بود.

  • بهاره ژانویه 2017 در 19:38

    خیلی ممنون خوب ولی اطلاعات را بیشتر کنید

  • دامون ژانویه 2017 در 19:39

    خوب بود

  • گلایول ژانویه 2017 در 19:39

    عاااااااااااااااااااااااااالی بود

  • خجسته ژانویه 2017 در 19:39

    قند ناشتا باید چقدر باشد

  • ترنم ژانویه 2017 در 19:39

    دیابت نوع 1 با ورزش زیاد از بین نمی رود در ضمن مواظب باشید که ورزش شدید موجب بدون در نظر گرفتن انسولین مصرفی موجب بروز افت قند خون شدید می شود که خظرناک است

  • شورانگیز ژانویه 2017 در 19:40

    فردی که در کودکی دیابت به دلیل یک تنش دیابت گرفته ایا می تواند ازدواج کند و صاحب بچه شود؟

  • شیما ژانویه 2017 در 19:40

    خیلی خوبه آدم ها معلومات شان میره بالا

    • ناشناس سپتامبر 2017 در 22:38

      بله قطعا میتونه ازدواج کنه و بچه دار بشه.همه چیز به کنترل درست بستگی داره. سعی کنید قند خون کنترل باشه. من افراد دیابتی زیادی دیدم ک ازدواج کردن و بچه دار شدن و هیچ مشکلی ندارن

  • شورانگیز ژانویه 2017 در 19:42

    نشانه های این بیماری می توانند به سرعت خود را نشان دهند و شامل:

    تشنگی شدید ، خشکی دهان و ادرار پی در پی
    کاهش وزن غیرعادی، خستگی و بی حالی
    گرسنگی شدید و افزایش اشتها
    تاری دید
    مشکلات پوستی (خشکی پوست، عفونت های قارچی و باکتریایی) که معمولا در دخترها شایع تر از پسرهاست.

  • سجاد ژانویه 2017 در 19:42

    انسولین هورمونی است که از طریق پانکراس (لوزالمعده) تولید می شود، به ورود قند به سلول های بدن کمک می کند و میزان قند خون را پایین می آورد. زمانیکه قندخون شما کاهش می یابد ترشح انسولین توسط پانکراس هم کم می شود.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 19:42

    دیابت یک اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به تعداد کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می‌رود. انسولین هورمونی است که توسط سلول های “بتا”واقع در پانکراس ترشح می‌شود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است. پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارض در سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها، چشم و سلسله اعصاب می‌گرد

  • لیلی ژانویه 2017 در 19:42

    هنوز درمان قطعی برای دیابت پیدا نشده است، حتی روش‌های جدیدی مثل پیوند سلول‌های بتا به افراد مبتلا به دیابت نوع1 نیز به علت ضرورت مصرف داروی ضد رد پیوند به صورت مادام‌العمر و عوارض احتمالی ناشی از آن‌ها برای اکثریت افراد مناسب نمی‌باشد. با این وجود رعایت 5 اصل کنترل دیابت که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد باعث می‌شوند تا افراد دیابتی بتوانند یک زندگی سالم با افراد غیر دیابتی داشته باشند و از پیدایش عوارض دیابت جلوگیری کنند. این 5 اصل عبارتند از: آموزش، کنترل روزانه، تغذیه صحیح، فعالیت جسمانی و مصرف منظم داروها (قرص یا انسولین) در صورتی که هر یک از این پایه‌ها سست باشد تعادل و در واقع کنترل دیابت بر هم خواهد خورد.

  • افسانه ژانویه 2017 در 19:43

    تمامی افراد بالای 40 سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع2 هستند و باید هر 3 سال یک‌بار تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند. افراد دچار اضافه وزنی که حداقل یکی از شریط زیر را داشته باشند نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع2 هستند و انجام آزمایشات مکرر قند خون در آ‌ن‌ها باید در سنین زیر 40 سال یا با فواصل کوتاهتر (هر 2- 1 سال) انجام شود. این شریط عبارتند از: وجود سابقه ابتلا به دیابت در بستگان درجه اول، سابقه ابتلای فرد به دیابت پنهان (مرحله پیش از دیابت)، سابقه ابتلا به دیابت حاملگی، سابقه تولد نوزاد، وزن بیشتر از 4 کیلوگرم یا تولد نوزاد با ناهنجاری‌های مادرزادی،

    بالا بودن فشارخون (فشارخون ماکزیمم بیشتر از 140 و یا مینیمم بیشتر از 90 میلی‌متر جیوه)، وجود اختلالات چربی خون یعنی تری‌گلیسرید بالاتر از 250 و یا کلسترول با دانسیته کم (HDL) کمتر از 35 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، سابقه ابتلا به کیست‌های متعدد تخمدان و یا بیماری‌های قلبی- عروقی (تنگی رگ‌های قلب، انفارکتوس قلبی یا سکته مغزی)

  • ترانه ژانویه 2017 در 19:43

    در مورد دیابت نوع1 با وجودی که تحقیقات زیادی در مورد روش‌های مختلف پیشگیری از آن در حال انجام است، ولی هنوز راه حل قطعی برای پیشگیری از آن به دست نیامده است ولی در مورد دیابت نوع2 تحقیقات به روشنی نشان داده‌ شده که رعایت تغذیه صحیح و کاهش وزن به میزان % 7- 5 وزن فعلی و نیز انجام مرتب فعالیت ورزشی (150 دقیقه در طول هفته) در پیشگیری از ابتلای به دیابت در افراد در معرض خطر بسیار مؤثر است.

  • طاها ژانویه 2017 در 19:43

    دیابت پنهان به حالتی گفته می‌شود که در آن قند خون بین حد طبیعی و دیابتی قرار دارد. در مورد قند ناشتا مقادیر بین 125- 100 و در مورد قندخون 2 ساعته در آزمون خوراکی تحمل گلوکز مقادیر بین 199- 140 به عنوان دیابت پنهان در نظر گرفته می‌شوند. دیابت پنهان یکی از مهم‌ترین عوامل خطرساز ابتلای به دیابت می‌باشد و اهمیت آن در این است که با تشخیص به موقع و انجام اقدامات لازم به صورت تغییر در روش زندگی می‌توان به نحو مؤثری از پیشرفت دیابت پنهان به سمت دیابت آشکار جلوگیری کرد.

  • مهتاب سپتامبر 2017 در 14:42

    ممکنه دیابت نوع یک تو بچه 6 ساله ازیه تنش یاترس شدید بوجود بیاد؟؟؟

  • Dr M سپتامبر 2017 در 22:39

    فرد دیابتی قطعا میتونه ازدواج کنه و بچه دار بشه.همه چیز به کنترل درست بستگی داره. سعی کنید قند خون کنترل باشه. من افراد دیابتی زیادی دیدم ک ازدواج کردن و بچه دار شدن و هیچ مشکلی ندارن

  • الناز نوامبر 2017 در 16:00

    سلام من الان6ساله که دیابت دارم از وقتی که 12سال داشتم با یه سرماخوردگی معمولی به این بیماری مبتلا شدم .بعضی وقتا که به بیماریم فکر میکنم امیدی واسه زندگی کردن برام نمی مونه و بعضی وقتا برای گفتن این بیماریم خجالت میکشم .خواستم ازتون کمک بگیرم. ممنون میشم

  • الناز نوامبر 2017 در 16:04

    سلام من الان 6ساله که دیابت دارم از وقتی که 12سال داشتم با یه سرماخوردگی معمولی به این بیماری مبتلا شدم. بعضی موقع ها که به بیماریم فکر می کنم دیگه امیدی واسه زندگی کردن پیدا نمی کنم و از داشتنش خجالت میکشم. وهمین طور گاهی اوقات حس می کنم که تنها من این مرض رو دارم.خواستم ازتون کمک بگیرم.ممنون میشم

  • فاطمه ژانویه 2018 در 01:42

    سلام به تمام دوستان. بهتر اینه که قبل از اینکه بچه هامون یا خودمون دچار این بیماری بشن هرز گاهی با دستگاه قند خودمون وبچه هامون تست بگیریم اگر بالاتر از حد بود به دکتر مراجعه کنیم این یکی از راههای پیشگیری خواهد بود دانستن قند سر مرز باعث میشه پیشگیری به موقع داشته باشیم

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.