علت و علائم و درمان بیماری التهاب مثانه در مردان و زنان چیست
همه چیز درباره آشنایی با علت و درمان فلج خواب یا بختک
فلج خواب فلج خواب ,فلج خواب یا بختک چیست,فلج خواب و درمان,فلج خواب درمان,فلج خواب یا بختک,فلج خوابی چیست,فلج خواب مکرر,فلج خوابی,فلج خواب و درمان آن توضیحاتی در مورد فلج خواب فلج …
علت و دلایل و درمان گیاهی بازو درد در دوران بارداری
بازو درد بازو درد ,بازو درد نشانه چیست,بازو درد در دوران بارداری,بازو درد شدید,بازو درد در بارداری,بازو درد از چیست,بازو درد عصبی,درد بازو و سرطان,درد بازو راست توضیحاتی در مورد بازو درد …
روش هایی موثر برای درمان سرفه خشک در شب و هنگام خواب
سرفه خشک در شب سرفه خشک در شب ،سرفه خشک در شب،سرفه خشک کودکان در شب،علت سرفه خشک در شب،سرفه های خشک در شب،سرفه خشک شبانه،سرفه خشک شبانه کودکان،سرفه خشک شبانه کودک …
التهاب مثانه
التهاب مثانه ,التهاب مثانه در مردان,التهاب مثانه در کودکان,التهاب مثانه در جدول مدرن,التهاب مثانه مردان,التهاب مثانه بینابینی,التهاب مثانه در بارداری
توضیحاتی در مورد التهاب مثانه
سیستیت (به انگلیسی: Cystitis) یا در اصطلاح عام عفونت مثانه و در واقع التهاب در مثانه به علت جایگزینی و رشد عامل بیماریزا در آن و ایجاد عفونت است. شایعترین عامل سیستیت باکتری گرممنفی است. علائم شایع بیماری سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس فوریت دفع ادرار و گاه احتباس ادراری است. تشخیص قطعی ازطریق بررسی ادرار و کشت آن است. درمان با آنتیبیوتیکهای متناسب با عامل بیماری است. درصورت عدم درمان ممکن است عفونت به سایر نواحی گسترش یابد و مثلاً موجب پیلونفریت شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد التهاب مثانه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
التهاب مثانه در زنان
التهاب مثانه در خانم ها یک بیماری نسبتا شایعی است. بیماری التهاب مثانه معمولا از طریق عفونت ادراری به وجود می آید. نشانه های معمول التهاب مثانه، درد در موقع خروج ادرار، تکرر ادرار، درد در قسمت تحتانی شکم، خون در ادرار و تب بالا می باشد. همچنین ممکن است در بیماری التهاب مثانه ادرار تیره و بودار شود.
التهاب مثانه چیست
التهاب مثانه چیست؟ التهاب مثانه را سیستیت (Cystitis) گویند. گر چه اغلب التهاب مثانه را معادل عفونت مثانه تلقی می کنند ولی این حالت شامل وضعیت تحریک شده غیرعفونی مثانه به وسیله مواد محرک خصوصاً در خانمها نیز می شود. بیماری التهاب مثانه شایع بوده و همه سنین را در برمی گیرد.
علت التهاب مثانه
علت اصلی و شایع التهاب مثانه نوعی خاص از باکتری ها می باشد، ولی علل غیرباکتریایی هم دارد که عبارتند از: • عفونت های غیرباکتریایی • قرار گرفتن در معرض اشعه X (رادیوتراپی ناحیه لگن) • روابط زناشویی بیش از حد
عوامل تشدید کننده التهاب مثانه
عوامل تشدید کننده التهاب مثانه ο سابقه حساسیت یا آلرژی به داروها، غذاها، یا سایر مواد؛ تب یونجه یا آسم از عوامل تشدید کننده بیماری التهاب مثانه است. ο آرتریت روماتویید یک نوع شایع التهاب مفاصل نیز از عوامل موثر در تشدید التهاب مثانه است. ο سابقه درآوردن رحم نیز بیماری التهاب مثانه را تشدید می کند.
عوامل خطر در التهاب مثانه
چه کسانی به التهاب مثانه مبتلا می شوند؟ زنان 8 برابر بیشتر از مردان مستعد ابتلا به بیماری التهاب مثانه هستند، به این دلیل که پیشابراه در زنان لوله ای از مثانه که از طریق آن ادرار خارج می شود کوتاهتر بوده و نزدیکتر به مقعد باز می شود. 15% از زنان هر سال به بیماری التهاب مثانه مبتلا می شوند و تقریبا نیمی از آنان، حداقل یک بار ابتلا به سیستیت را در طول زندگیشان دارند. سایر فاکتورهای خطر برای التهاب مثانه عبارتند از: داشتن دیابت، باردار بودن و فعال بودن از لحاظ جنسی.
عواقب التهاب مثانه
برای درمان التهاب مثانه روشهایی موجود هستند که به کمک آنها ممکن است بتوان علایم بیماری التهاب مثانه را کنترل کرد یا به حداقل رساند، اما این روشهای درمانی بیماری سیستیت را معالجه نمیکنند. تحقیقات پزشکی در زمینه تعیین علت بیماری التهاب مثانه، درمانهای سودمندتر و معالجه آن ادامه دارند. خانمهایی که دچار التهاب مثانه هستند ممکن است شعلهور شدن و فروکش کردنهای این بیماری را تجربه کنند؛ ممکن است در بیماران مبتلا به التهاب مثانه درمانهای مختلف مؤثر واقع میشود. حتی در یک خانم هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد.
تشخیص التهاب مثانه
در التهاب مثانه بهترین وسیله برای تشخیص پزشک، شرح حال کامل بیمار است، ولی استفاده از آزمایش کامل ادرار هم در تشخیص بیماری التهاب مثانه کمک کننده است. در صورت آلودگی میکروبی، آزمایشات کشت ادرار و بررسی حساسیت آنتی بیوتیک لازم است. در صورتی که پزشک به مشکلات دیگر مشکوک باشد، بررسی های بیشتر تشخیصی انجام می شود که شامل عکس های رادیولوژی و یا بررسی های پیشرفته تر می باشد.
شیوه های درمان التهاب مثانه
شیوه های درمان التهاب مثانه شامل موارد زیر می باشد: ♦ آنتی بیوتیک ها. برای بیشتر زنان، درمان رایج التهاب مثانه مصرف یک دوره 3 روزه آنتی بیوتیک می باشد. علائم بیماری التهاب مثانه معمولا طی یک روز و یا بلافاصله بعد از شروع درمان بهبود می یابند. به طور متوسط، خوردن آنتی بیوتیک طول مدت علائم بیماری سیستیت را تا حدود یک روز کوتاه می کند. ♦ در روش دیگر درمان بیماری التهاب مثانه، پزشک به فرد، تاخیر در تجویز آنتی بیوتیک را توصیه می کند. در این روش بهتر است که فرد چند روز قبل از گرفتن آنتی بیوتیک به منظور بهتر شدن علایم صبر کند، در صورتی که بعد از گذشت چند روز علایم التهاب مثانه بدتر شده و یا بهبودی حاصل نشود، مصرف آنتی بیوتیک ضروری می باشد. ♦ در بیماری التهاب مثانه معالجه نکردن ممکن است روش دیگری برای درمان باشد (در صورتی که فرد باردار نبوده و یا بیماری دیگری نداشته باشد). سیستم ایمنی فرد اغلب می تواند عفونت را رفع کند. بدون آنتی بیوتیک، التهاب مثانه یا سیستیت، به ویژه انواع خفیف، اغلب طی چند روز به خودی خود برطرف می شود. هرچند گاهی ممکن است در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک علائم التهاب مثانه برای یک هفته ادامه یابند. ♦ یکی از روشهای سنتی در درمان التهاب مثانه نوشیدن آب به مقدار زیاد است. در واقع شستشو دادن مثانه توصیه ای سنتی است. هرچند دلیلی برای مفید بودن این روش در درمان التهاب مثانه وجود ندارد. برخی از پزشکان گمان می کنند این روش مفید نبوده و نوشیدن زیاد ممکن است باعث ادرار دردناک بیشتر شود. از این رو، دادن اطمینان درمورد این که آیا به مقدار زیاد آب بنوشید یا به طور عادی، دشوار می باشد. ♦ مسکن ها مانند استامینوفن و بروفن، این داروها درد و ناراحتی بیماری التهاب مثانه را تسکین داده و همچنین باعث پایین آمدن تب می شوند. ♦ دلیل محکمی وجود ندارد که نوشیدن آبمیوه های گیاهی و مصرف محصولاتی که ادرار را قلیایی می کنند (از قبیل سیترات پتاسیم و یا بیکربنات) علایم التهاب مثانه یا سیستیت را بهبود می بخشند. اما به هرحال این دسته از محصولات گاهی برای معالجه بیماری التهاب مثانه عرضه می شوند.
پیشگیری از التهاب مثانه
یکی از راههای پیشگیری از بیماری التهاب مثانه مصرف زیاد مایعات است ◊ از راههای پیشگیری از بیماری التهاب مثانه افزایش مصرف مایعات، حداقل روزی یک و نیم لیتر آب ( ۶ لیوان ) می باشد. ◊ در بعضی از بیماران مبتلا به التهاب مثانه مصرف بعضی از غذاها منجر به ایجاد علائم بیماری سیستیت می شود مانند گوجه فرنگی، شکلات، کافئین و الکل … که البته از نظر علمی کاملاً اثبات نشده است. ◊ استعمال دخانیات در بعضی از بیماران مبتلا به التهاب مثانه باعث تشدید علائم بیماری می شود. ◊ در پیشگیری از بروز بیماری التهاب مثانه، ورزش و آموزش نگهداری ادرار ( تمرین مثانه ) از جمله کارهایی هستند که می توانند کمک کننده باشند.
التهاب مثانه یک بیماری شایع
التهاب مثانه بیماری شایعی است که معمولا به دنبال عفونت باکتریایی ایجاد میشود. تقریباً از هر سه زن یک نفر در طی دوران زندگی خود به التهاب مثانه دچار میشود و این وضعیت در زنان 25 تا 54 سال شیوع بیشتری دارد. علت این امر کوتاه بودن مجرای ادراری در زنان و انتقال راحتتر باکتریهایی چون اشرشیاکلی به مجرای ادراری و نهایتا مثانه است.
علائم سندرم مثانه
نشانهها و علائم سندرم مثانه دردناک و ورم مثانه در هر فرد متفاوت است. اگر شما به التهاب مثانه مبتلا هستید، ممکن است علائم شما در طول زمان تغییر کند و متناوباً در واکنش به برخی محرکها مانند قاعدگی، نشستنهای طولانی مدت، استرس، تمرینات ورزشی و رابطه جنسی تشدید شود. برخی علائم و نشانههای التهاب مثانه دردناک عبارتند از: درد بین کیسه بیضهها و مقعد در مردان (پرینیوم یا میاندوراه) درد مزمن در لگن نیاز مداوم فوری به ادرار کردن تکرر ادرار، غالباً در حجم کم در طول شب و روز (تا حدود 60 مرتبه در روز) احساس درد و ناراحتی در زمانی که مثانه پر میشود و کاهش درد پس از تخلیه مثانه درد در هنگام مقاربت جنسی شدت علائم در هر فرد متفاوت بوده و برخی از افراد هم ممکن است در برخی مقاطع علائمی نداشته باشند. با این که علائم و نشانههای سندرم مثانه دردناک و ورم مثانه شبیه به عفونت مزمن مجرای ادرار است اما معمولاً عفونتی وجود ندارد. به هر حال، در صورتی که سندرم مثانه دردناک با عفونت مجرای ادرار همراه شود، علائم بیماری تشدید میشود.
التهاب مثانه یا سیستیت
التهاب مثانه را سیستیت (Cystitis) گویند. گر چه اغلب التهاب مثانه را معادل عفونت مثانه تلقی می کنند ولی این حالت شامل وضعیت تحریک شده غیرعفونی مثانه به وسیله مواد محرک خصوصاً در خانمها نیز می شود. بیماری التهاب مثانه شایع بوده و همه سنین را در برمی گیرد.
التهاب مثانه و مراجعه به پزشک
در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟ 1. اگر شما یا یکی از اعضای خانوادهتان علایم التهاب مثانه یا سیستیت بینابینی را دارید. 2. اگر هنگام درمان التهاب مثانه، درد غیرقابل تحمل رخ دهد. 3. اگر در بیماری التهاب مثانه دچار علایم جدید و غیر قابل توجیه شدهاید. داروهای مورد استفاده در درمان ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند. 4. اگر پس از درمان التهاب مثانه علائم بیماری مجدداً بازگردند.
درمان التهاب مثانه در طب سنتی
جهت کمک به روند درمان التهاب مثانه با طب سنتی از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید. کلیه، قلب، سیرابی، قلوه، جگرسیاه، جگر سفید، کنگر، فلفل و سس فلفل، سس انبه، غذاهای تند هندی. به منظور درمان گیاهی التهاب مثانه شبها قبل از خواب یک قاشق مرباخوری سیاه دانه را در ترکیب با یک قاشق غذاخوری عسل خوب بجوید و میل کنید. مصرف توت فرنگی، کرفس، کلم قمری، سیب زمینی تنور پز به همراه پرتقال به درمان گیاهی التهاب مثانه کمک می کند. جهت درمان گیاهی التهاب مثانه به مدت چهار روز صبح یک لیوان آب ترب سیاه را به همراه عسل میل کنید. همچنین مصرف یک لیوان آب و یک لیوان آبجوش ولرم شده به روند درمان گیاهی التهاب مثانه کمک می کند.
التهاب مثانه و رژیم غذایی
مواد غذایی مفید برای رفع التهاب مثانه در زنان : آب زغالاخته و التهاب مثانه حاوی فیتونوترینتی است که از اتصال اشرشیاکلی به دیواره مجرای ادراری جلوگیری میکند و باعث خروج آن از مثانه به ادرار میشود. مصرف روزانه ۳۰۰ میلیلیتر آب زغالاخته برای پیشگیری از اتصال اشرشیاکلی میتواند کافی باشد. بلوبری و التهاب مثانه حاوی مقادیر کمتری از همین فیتونوترینت است و به نظر میآید برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی مثانه مفید است. کرفس و التهاب مثانه به دفع اسیداوریک کمک میکند. مصرف آن سه بار در روز میتواند مفید باشد. سیر و التهاب مثانه حاوی آنتیبیوتیک طبیعی است و مصرف منظم آن به مبارزه با عفونت کمک میکند. چای برگ قاصدک و التهاب مثانه خاصیت دیورتیک دارد و به پاک شدن سیستم ادراری کمک میکند. مواد غذایی که باید در زمان التهاب مثانه پرهیز شوند قهوه، چای، کولا. داروهای سرماخوردگی که حاوی کافئین هستند باعث تحریک بیشتر مثانه میشوند. مرکبات، غذاهای ادویهدار، گوجهفرنگی، الکل و شکلات نیز ممکن است علائم را تشدید کنند.
التهاب مثانه و علت آن
هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده است. بعضی از علائم این بیماری شبیه به علائمی هستند که در عفونت ادراری دیده می شوند، ولی در آزمایش ادرار این بیماران عفونت وجود ندارد. این بیماران به درمان با آنتی بیوتیک پاسخ نمی دهند. دانشمندان بشدت در حال بررسی برای پیدا کردن علت این بیماری و درمان موثر برای آن هستند. امروزه بیشتر عقیده بر این است که یک التهابی در بدن این بیماران وجود دارد که در سیستم ادراری خود را به شکل التهاب مثانه نشان می دهد. سلامت بسیاری از خانمهائیکه دارای التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک هستند، دارای سایر بیماریهای التهابی مثل سندرم روده تحریک پذیر و دردهای عضلانی نیز می باشند. عده ای معتقد هستند که این بیماری دارای زمینه ارثی نیز است. در بعضی خانواده ها مثلا مادر و دو دختر گرفتار این بیماری می باشند.