آیا میدانید علف خرس چیست و چه خواصی دارد

آیا میدانید علف خرس چیست و چه خواصی دارد

آیا میدانید علف خرس چیست و چه خواصی دارد علف خرس چیست,علف خرس,علف خرس چیست؟,گیاه علف خرس,درخت علف خرس,خواص گیاه علف خرس,خواص علف خرس,فواید علف خرس,خاصیت علف خرس,مضرات علف خرس,عوارض علف خرس,خوردن …

علائم بیماری که در جوراب‌هایتان نهفته‌اند!

علائم بیماری که در جوراب‌هایتان نهفته‌اند!

علائم بیماری که در جوراب‌هایتان نهفته‌اند! علائم بیماری,بيماري علائم بیماری,علائم بیماری در بارداري,علائم علائم بیماری,درمان علائم بیماری,درمان علائم بیماری با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان علائم بیماری,علائم بیماری را چگونه درمان …

آشنایی با بیماری تری‌ کیوریازیس‌ یا تریشینوز

آشنایی با بیماری تری‌ کیوریازیس‌ یا تریشینوز

آشنایی با بیماری تری‌ کیوریازیس‌ یا تریشینوز تری‌ کیوریازیس‌,بيماري تری‌ کیوریازیس‌,تری‌ کیوریازیس‌ در بارداري,علائم تری‌ کیوریازیس‌,درمان تری‌ کیوریازیس‌,درمان تری‌ کیوریازیس‌ با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان تری‌ کیوریازیس‌,تری‌ کیوریازیس‌ را چگونه …

زنیان

زنیان ,زنیان و چربی شکم,زنیان چیست,زنیان و فشار خون,زنیان برای لاغری,زنیان و گردو,زنیان به انگلیسی,زنیان رومی,زنیان عرق,زنیان در بارداری

زنیان , زنیان و چربی شکم , زنیان چیست , زنیان و فشار خون

توضیحاتی در مورد زنیان

زنیان یا TRACHYSPERMUM گیاهی از تیره چتریان، بوته‌ای، علفی، یک‌ساله و بدون کرک به ارتفاع 30 تا 90 سانتی‌متر و پر شاخ و برگ است. زنیان میوه نوعی گیاه است که به فارسی «زنیان» و گیاه آن در کتب طب سنتی با نامهای “انیسون بری” و “کمون حبشی” نامیده شده است. زنیان به حالت خودرو در هند، ایران و مصر می‌روید. مهمترین مناطق رویش این گیاه در ایران، سیستان و بلوچستان، آذربایجان، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمان و خراسان است. قسمت مورد استفاده این گیاه میوه آن بوده که دارای مقدار زیادی تیمول است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد زنیان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گیاه زنیان

زنیان (نام علمی: Trachyspermum) نام یک سرده از تیره چتریان شامل گیاهان یک‌ساله با برگ‌های شانه‌ای مرکب و گلبرگ‌های سفید است.

کاربرد زنیان

از خواص زنیان علاوه بر کاربرد آن در آشپزی به عنوان ادویه، خاصیت دارویی و نگه دارنده مواد غذایی بودن آن است، همچنین در تهیه پودر کاری، ترشیجات، بیسکویت و مواد خوراکی از آن استفاده می‌شود. از رایحه میوه گیاه زنیان در دهان‌شویه‌ها و خمیر دندان‌ها استفاده می‌شود. یکی دیگر از خواص زنیان به عنوان ضد کرم و ضد حشره است.

زنیان , زنیان و چربی شکم , زنیان چیست , زنیان و فشار خون

مواد مغذی زنیان

دانه های زنیان سرشار از مواد مغذی می باشد. این گیاه حاوی ویتامین ها و پروتیئن ها و فیبر و … مورد نیاز بدن بوده و هر یک از آن ها مزایای بسیاری برای سلامتی دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم از دانه های زینان به شرح زیر می باشد. کالری: ۳۰۵ چربی: ۲۵ گرم چربی اشباع شده: ۴ گرم چربی اشباع نشده: ۱۵ گرم سدیم: ۱۰ گرم کربوهیدرات: ۴۳ گرم فیبر: ۳۹ گرم پروتئین: ۱۶ گرم با توجه به مطالب بیان شده, این گیاه یکی از موثرترین داروهای گیاهی به شمار می رود. خواص زنیان بی شمار است و در اثرات مثبتی بر روی ارگان های مختلف بدن دارد. بنابراین توصیه می شود از این گیاه دارویی به منظور بهبود شرایط خود استفاده نمایید.

طبیعت زنیان

طبیعت این گیاه گرم و خشک است. خواص دارویی زنیان به طور خلاصه عبارتند از: دانه این گیاه خاصیت میکروب کشی دارد و بر روی بعضی میکروبها مانند سالمونلا تیفوزا، میکروسپوریوم پیوژنز و اشرشیاکلی اثر دارد. زنیان از نظر خواص ضد اسپاسم، مقوی، محرک و بادشکن است. این گیاه برای درمان بیماری‌های معده، کبد، ناراحتی گلو، سرفه و روماتیسم تجویز می‌شود. از زنیان به عنوان درمان امراض ریه، ضد سرماخوردگی، ضد تب و ضد یبوست استفاده می‌شود. استنشاق بخار دمنوش زنیان احتقان بینی و سردرد را کاهش می‌دهد و به درمان سرما خوردگی و سردرد‌های ناشی از آن کمک شایانی می‌کند. این گیاه بیماری پیسی را درمان می‌کند. عرق زنیان یکی از عرقیات گرم و موثر در هضم غذا و مفید برای سینوزیت و عوارض تنگی نفس و آسم است. زنیان حاوی مقادیر زیادی تیمول است؛ این ترکیب ترشح اسید معده را تحریک می‌کند و سرعت هضم مواد غذایی را افزایش می‌دهد، از این گیاه برای درمان سوء هاضمه، نفخ، تهوع و کاهش درد کولیت در نوزادان استفاده می‌شود. نوشیدن دمنوش زنیان و همچنین استنشاق بخار آن برای درمان حالت تهوع بسیار موثر است، زنیان خاصیت ضد باکتری دارد بنابراین عفونت‌های میکروبی در معده را از بین می‌برد. از خواص این گیاه معالجه سوء‌هاضمه‌هایی است که ناشی از ضعف و کمی نیرو می‌باشد. زنیان برای درمان درد دندان بسیار مفید است، غرغره کردن دهان با دمنوش زنیان موجب بهبود سلامت دهان و دندان می‌شود، تیمول موجود در زنیان ضد باکتری است، خطر پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد و از بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کند. زنیان تاثیر بسزایی در بهبود دیابت دارد برای این منظور مبتلایان به دیابت باید یک قاشق چای خوری دانه زنیان را در یک لیوان شیر مخلوط و ۳۰ روز آن را میل کنند.

احتیاط در مصرف زنیان

افراد گرم مزاج نباید از زنیان استفاده کنند و در صورت لزوم به مقدار کم و همراه با گیاهان دارویی سرد میل شود. زنیان باعث انقباض رحم می‌شود، بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خوددداری کنند؛ همچنین بهتر است زنیان در دوران شیردهی نیز استفاده نشود؛ زنیان در بهبود آنزیم‌های کبدی موثر است با این حال، احتمال تشدید برخی از انواع بیماری‌های کبدی با مصرف این گیاه وجود دارد. این گیاه ممکن است سرعت لخته شدن خون را کاهش و خطر خونریزی را افزایش دهد، بنابراین بهتر است ۲ هفته پیش از جراحی استفاده از آن را متوقف کنید. طرز استفاده و مقدار مصرف زنیان از میوه گیاه زنیان به شکل پودر، عصاره خشک، تنتور (عصاره مایع) استفاده می‌شود. روزانه 3 تا 6 گرم از دانه‌های پودر شده زنیان را به روشهای مختلف یا همراه با غذا می‌توان مصرف کرد. علیرغم ریز بودن دانه‌ها، برای تاثیر بیشتر لازم است تا آن را آسیاب و پودر کنید. عصاره خشک: از عصاره خشک دانه‌های زنیان می‌توان روزانه 125 میلی‌گرم مصرف کرد. تنتور یا عصاره مایع: از این عصاره می‌توان روزانه تا 6 میلی‌متر مصرف کرد. به طور کلی برای استفاده از خواص زنیان، بعد از هر وعده غذایی ظهر و شب، نصف استکان از آن را همراه با نصف استکان آب میل کنید تا هضم غذا را آسان و از نفخ و ترشی معده جلوگیری کند.

زنیان برای چربی شکم

عرق زنیان یکی از عرقیات گرم و موثر در هضم غذاست و بنابراین با هضم بهتر غذا، مانع از انباشته شدن چربی در بدن میگردد. از خواص زنیان تقویت معده و معالجه سوء هاضمه‌های ناشی از ضعف و کمی نیرو است که به جذب بهتر و موثرتر مواد غذایی کمک کرده و مانع از بروز چاقی می‌شود. زنیان خاصیت مسهل بودن دارد، لذا باعث دفع سریع غذا و غیر قابل دسترس کردن غذا برای جذب بدن شده و به تبع از انباشته شدن چربی و ایجاد چاقی جلوگیری می‌کند.

زنیان برای لاغری

دمنوش: دو تا چهار گرم از گیاه زنیان را در آب جوش دم کرده، روزی سه بار نیم فنجان مصرف شود. پودر: می‌توان روزانه سه تا چهار گرم پودر دانه‌ها را به شکل‌های مختلف یا همراه با غذا مصرف کرد. باوجود این که دانه‌ها ریز هستند، برای اثربخشی بیشتر لازم است پودر شوند تا مواد آن‌ها در بدن بهتر استخراج شود. عصاره‌ خشک: عصاره‌ خشک دانه‌های زنیان را می‌توان روزانه ۱۲۵ میلی‌گرم مصرف کرد. عصاره‌ مایع یا تنتور: از عصاره مایع زنیان می‌توان روزانه تا شش میلی‌گرم مصرف کرد. عرق زنیان: بعد از هر وعده غذایی ظهر و شب نصف استکان همراه با نصف استکان آب مصرف شود تا هضم غذا را آسان و از نفخ و ترشی معده جلوگیری کند. لا زم به ذکر است استفاده از زنیان برای لاغری به همراه سایر گیاهان دارویی موثر در کاهش وزن به همراه تغذیه مناسب و انجام ورزش، تاثیر آن را چندین برابر میکند. یکی از نخسه‌های لاغری با استفاده از برخی گیاهان دارویی به شرح ذیل است: ۵۰گرم سیاه دانه + ۵۰گرم زیره سیاه +۲۵ گرم طباشیر + ۲۵گرم تخم گشنیز + ۲۵گرم هلیله سیاه +۲۵ گرم لاک مغسول +۵۰ گرم زنیان مواد گیاهی فوق را کاملا پودر کرده روزی نصف قاشق چایخوری باعسل و آب گرم مصرف کنید.

خواص دارویی زنیان

دانه زنیان خاصیت میکروب کشی دارد و بر روی بعضی میکروبها مانند سالمونلا تیفوزا، میکروسپوریوم پیوژنز و اشرشیاکلی اثر دارد. زنیان از نظر خواص ضد اسپاسم، مقوی، محرک و بادشکن است. زنیان برای درمان بیماری‌های معده، کبد، ناراحتی گلو، سرفه و روماتیسم تجویز می‌شود. از زنیان به عنوان ضد اسپاسم، درمان امراض ریه، ضد سرماخوردگی، ضد تب و ضد یبوست استفاده می‌شود. زنیان بیماری پیسی را درمان می‌کند. عرق زنیان یکی از عرقیات گرم و موثر در هضم غذا و مفید برای سینوزیت و عوارض تنگی نفس و آسم است. از خواص زنیان معالجه سوء‌هاضمه‌هایی است که ناشی از ضعف و کمی نیرو می‌باشد.

طرز استفاده زنیان

از میوه گیاه زنیان به شکل پودر، عصاره خشک، تنتور (عصاره مایع) استفاده می‌شود. روزانه 3 تا 6 گرم از دانه‌های پودر شده زنیان را به روشهای مختلف یا همراه با غذا می‌توان مصرف کرد. علیرغم ریز بودن دانه‌ها، برای تاثیر بیشتر لازم است تا آن را آسیاب و پودر کنید. عصاره خشک: از عصاره خشک دانه‌های زنیان می‌توان روزانه 125 میلی‌گرم مصرف کرد. تنتور یا عصاره مایع: از این عصاره می‌توان روزانه تا 6 میلی‌متر مصرف کرد. به طور کلی برای استفاده از خواص زنیان، بعد از هر وعده غذایی ظهر و شب، نصف استکان از آن را همراه با نصف استکان آب میل کنید تا هضم غذا را آسان و از نفخ و ترشی معده جلوگیری کند.

نام های دیگر زنیان

گیاه زنیان را با نام های دیگری مانند انیسون بری، کمون حبشی، اجوان، اسپری کای و نانخواه می شناسند. زنیان گیاه علفی یک ساله، بی کرک و به ارتفاع 30 تا 90 سانتی متر است که به شکل خودرو در نواحی شرقی هند، ایران و مصر می روید. برگ هایی با بریدگی های نازک و ظریف و گل هایی به رنگ سفید و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. چتر آن کوتاه، دارای طول نسبتا مساوی و منتهی به براکته های باریک در محل اتصال به یکدیگر است. میوه زنیان کوچک، بیضوی، به رنگ قهوه ای مایل به زرد و دارای بویی شبیه بوی تیمول است. روی میوه آن، خطی طولی نخی شکل، به رنگ روشن تر و دو تار نازک تک سلولی مشاهده می شود، به طوری که بعضی از آن ها کوتاه و مخروطی و برخی دیگر دارای یک قسمت متورم در انتها هستند. قسمت مورد استفاده این گیاه، میوه آن است که حاوی مقدار زیادی تیمول میباشد. محل رویش این گیاه در ایران، بلوچستان، تبریز، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمان و خراسان است.خواص زنیان

زنیان در طب سنتی

مزاج این گیاه گرم و خشک در درجه سوم (از چهار درجه) و لذا نسبتا قوی بوده، یعنی باید در مصرف آن احتیاط کرده و برای استفاده طولانی، حتما با نظر پزشک باشد. به صورت دانه (میوه گیاه) است گرچه ریشه این گیاه نیز خاصیت دارویی دارد. معمولا برای گرم کردن سیستم گوارشی و برای تسهیل عمل هضم از آن استفاده می شود. زنیان دارای بو و طعم تندی بوده و اشتها آور است و بخاطر گرمی ای که دارد طبیعتاً افراد با مزاج گرم سعی کنند استفاده زیاد نداشته باشند و یا اگر استفاده می کنند، به عنوان مصلح آن، از کمی سنکجبین استفاده کنند. عرق زنیان معمولاً برای گرفتگی های عضلانی ناشی از سردی و حتی درجات خفیفی از حالت شبه فلج توصیه شده است و برای بعضی از لرزش های بدن که طبیعتاً ناشی از سردی باشد استفاده می شود. این گیاه برای تقویت مغز و اعصاب مفید است که گاهی همراه با دارچین و گل گاو زبان هم قابل استفاده است. با توجه به اینکه سیستم تنفسی به سردی حساس است و سرما موجب اسپاسم و انقباض مجاری تنفسی شده و سردی مزاج باعث ترشح و ماندن ترشحات در سیستم ریوی می شود، زنیان و عرق آن می تواند با نرم و رقیق کردن و لذا دفع ترشحات تنفسی، برای برخی انواع سرفه و برونشیت یا ذات الریه یا تنگی نفس مفید باشد. با توجه به اینکه زنیان مدر (ادرارآور)، قاعده اور و عرق آور (معرق) است، برای دفع رطوبت های زائد بدن بسیار مناسب است که این، منجر به درجاتی از کاهش وزن و پف آلودگی نیز می شود. همچنین برای دفع سنگ های ادراری و مشکلات قاعدگی (دیر باز شدن قاعدگی یا قاعده نشدن به موقع مخصوصا در سرد مزاجان) نیز مفید استاین گیاه ضد نفخ و از بین برنده بادهای تشکیل شده داخل بدن و سیستم گوارش است و لذا برای رفع برخی از انواع پیچ خوردن روده و قولنج مفید است. افراد گرم مزاج اگر بر اثر مصرف زنیان دچار سردرد شوند؛ می توانند از گشنیز استفاده کنند که گیاهی است که با طبع سرد و ضد زنیان عمل کرده و باعث جلوگیری از بالا رفتن بخارات و گازها به سمت مغز می شود.برای قطع اسهال نیز به کار می رود، البته باید توجه داشت که باید به علت اسهال توجه داشت و نباید اسهال را بلافاصله پس از بروز، بند آورد.خاصیت تریاقی داشته و برای ترک اعتیاد به تریاک و کم کردن مضرات آن، مفید است.

زنیان , زنیان و چربی شکم , زنیان چیست , زنیان و فشار خون

عرق زنیان

عرق زنیان درمان کننده استئوآرتریت است عرق زنیان خشکی شانه ها و التهاب آرنج را برطرف میکند عرق زنیان کشیدگی و التهاب تاندونها را درمان میکند ضد نفخ ضد انگل و قارچ باد شکن ضد ترشی معده ضد تهوع خلط آور و تقویت معده مقوی قوای جنسی هضم غذا سوء هاضمه رفع گرفتگی گوش مفید برای ترک اعتیاد مواد مخدر ضد تشنج سکسکه مفید برای بیماریهای عصبی

مقدار مصرف عرق زنیان

مقدار مصرف برای بزرگسالان:روزی سه بار دو قاشق غذاخوری عرق زنیان در کمی آب حل کرده بعد از غذا میل شود. مقدار مصرف برای کودکان:روزی سه بار دو قاشق مرباخوری عرق زنیان در کمی آب حل کرده بعد از غذا میل شود. جهت استفاده برای استعمال خارجی:یک قاشق غذاخوری از این عرق گیاه را در گلو بریزید و غرغره کنید و سپس قورت دهید.در دو سوراخ بینی دو قطره بچکانید و استنشاق کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 24 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.