همه چیز درباره علت و علائم و درمان زردی در نوزادان و بزرگسالان
آمبولی ریوی چیست و چگونه درمان می شود؟
آمبولی ریوی چیست و چگونه درمان می شود؟ آمبولی ریوی,بيماري آمبولی ریوی,آمبولی ریوی در بارداري,علائم آمبولی ریوی,درمان آمبولی ریوی,درمان آمبولی ریوی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان آمبولی ریوی,آمبولی ریوی را …
عوارض و موارد مصرف قرص رانیتیدین در بارداری و شیردهی
قرص رانیتیدین قرص رانیتیدین ,قرص رانیتیدین در بارداری,قرص رانیتیدین ۱۵۰,قرص رانیتیدین در شیردهی,قرص رانیتیدین خارجی,قرص رانیتیدین برای چی خوبه توضیحاتی در مورد قرص رانیتیدین قرص رانیتیدین (Ranitidine) دارویی است که کاربرد اصلی …
درمان و جلوگیری از ریزش مو سکه ای در زنان و کودکان و نوجوانان
ریزش مو ریزش مو ،ریزش مو سکه ای،ریزش مو به انگلیسی،ریزش مو در زنان،ریزش مو در کودکان،ریزش مو در نوجوانی،ریزش مو مردان،ریزش مو در خواب،ریزش موی سگ،ریزش موی شدید،ریزش مو سکه ای …
زردی
زردی نوزاد ,زردی نوزادان,زردی نوزاد چقدر طول میکشد,زردی نوزاد باید چند باشد,زردی نوزادان در بدو تولد,زردی نوزاد به انگلیسی,زردی نوزاد نی نی سایت
توضیحاتی در مورد زردی
یرقان یا زردی (به انگلیسی: Icterus یا Jaundice) بهمعنی تغییر رنگ و زرد شدن پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی ناشی از بالا رفتن بیلی روبین خون است. بالا رفتن غلظت پلاسمایی بیلی روبین اغلب ناشی از بیماریهای پیشکبدی، کبدی (مانند هپاتیت) و پسکبدی (مانند سنگ کیسهٔ صفرا) است.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد زردی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
زردی نوزادان
زردی نوزادان (به انگلیسی: neonatal jaundice) یا هیپربیلیروبینمی نوزادی یا ایکتر نوزادی به معنی زرد شدن رنگ پوست نوزادان میباشد. تمام نوزادانی که بدنیا میآیند، دچار درجاتی از بالا رفتن سطح بیلیروبین خون میشوند (یعنی بیش از ۲ میلیگرم بر دسیلیتر)، اما تنها نیمی از نوزادان ترم زردی قابل مشاهده پیدا میکنند که در سطح بالای ۵ میلیگرم بر دسیلیتر قابل مشاهده است (در بزرگسالان وقتی بیلیروبین به ۲ میلیگرم بر دسیلیتر میرسد، زردی آشکار میگردد). نوزاد ترم در پزشکی به نوزادانی گفته میشود که ۳۷ هفته یا بیشتر را در رحم مادر گذرانده باشند. درصد زردی در نوزادان زودرس به ۸۰٪ کل نوزادان میرسد. دو دسته اصلی از زردی در نوزادان وجود دارد که هیپربیلیروبینمی غیر مستقیم و هیپربیلیروبینمی مستقیم نامیده میشوند. از بین علتهای بالا رفتن بیلیروبین غیر مستقیم، میتوان به زردی فیزیولوژیک، سندرم کریگلر نجار، سندرم ژیلبرت، زردی شیرمادر، ناسازگاری گروه خونی ABO و Rh و کمبود G6PD اشاره نمود. عفونت، کلستاز یا آسیب سلولهای کبدی ممکن است هیپربیلیروبینمی کونژوگه (مستقیم) ایجاد کند که سمیت عصبی ندارد، اما از نظر راهنمایی به وجود بیماری زمینهای مهم است. سپسیس نوزادی، بیماریهای متابولیک نوزادان (مثلاً گالاکتوزمی[ی ۲] یا تیروزینمی[ی ۳])، کمبود آلفا یک آنتی تریپسین و سندرم آلاژیل نمونههایی از بیماریهایی هستند که ایجاد هیپربیلیروبینمی مستقیم میکنند. بالا رفتن هیپربیلیروبینمی غیر مستقیم (غیر کونژوگه) برای مغز سمی و آسیب زاست و امکان دارد به کرنایکتروس منجر شود که آسیبی ماندگار و شدید به دستگاه عصبی نوزاد است. برای درمان هیپربیلیروبینمی غیر مستقیم ممکن است نیاز به درمانهایی همچون فوتوتراپی یا تعویض خون وجود داشته باشد.
همه چیز درباره زردی نوزادی
این بیماری ناشی از بالا رفتن بیلی روبین مستقیم یا غیرمستقیم است، که نوع غیرمستقیم میتواند به کرن ایکتروس بینجامد و لذا خطرناک است. این حالت بر اثر شروع نشدن فعالیت آنزیمهایهای مؤثر برروی بیلی روبین، در هنگام تولد روی میدهد. پس از تولد و با گذشت چند روز، این آنزیمها معمولاً فعال میشوند و حالت یرقان برطرف میگردد. زردی در کودکان شامل بیرنگ یا زرد شدن پوست بدن و چشمها میشود. بیرنگی و زردی پوست و چشم بر اثر افزایش میزان مادهٔ زردرنگی به نام بیلی روبین در خون است و باعث تجمع این ماده در زیر پوست و زرد شدن آن میشود که بیشتر این زردی تا بالای قفسهٔ سینه ادامه پیدا میکند. شستن بدن نوزاد با عرق کاسنی همراه با آب ولرم نیز در درمان زردی مؤثر است. یکی از بیماریهایی که گاهی بهطور جدی نوزاد و پدر و مادر او را دچار مشکل میکند، زردی است. بهطورکلی، بیش از ۷۰ درصد نوزادان، در روزهای نخستینِ پس از تولد با این بیماری مواجه میشوند که بیانگر شایع بودن آن در نوزادان است و این آمار در نوزادانی که پیش از موعد متولد شدهاند به حدود ۸۰ درصد میرسد. برای درمان زردی در نوزادان از شیرخشت نیز استفاده میکنند. راه دیگر آن خواباندن عریان نوزاد در زیر نور مهتابی است. به منظور این کار دستگاههایی با نام دستگاههای فتوتراپی طراحی شدهاست و نوزاد را برای ۲ یا ۳ روز یا بیشتر در داخل این دستگاه میخوابانند
عوامل زردی
عوامل مختلفی میتوانند رنگ زرد به پوست بدهند؛ مثلاً خوردن بیش از حد هویج. اما فقط یرقان واقعی رنگ پوست و سفیدی چشم را زرد میکند و حتی ادرار را به رنگ چای در میآورد. این تغییر رنگ در واقع زنگ خطری برای عفونت کبدی یا انسداد مجرای صفرا است. در حالت عادی، کیسهٔ صفرا بهطور مداوم صفرای تیرهرنگ برای هضم مواد چربی میفرستد. گاهی یک سنگ صفراوی (که از صدها قطعه کلسترول تشکیل شده است) مجرای صفرا را میگیرد و باعث رانده شدن صفرا به داخل جریان خون میگردد. رنگ تیرهٔ صفرا خود را در پوست و چشم نشان میدهند. یعنی رنگی که باید روده را طی کند وارد گردش خون میشود و پوست و چشم و ادرار را رنگی میکند. درد شکم نیز ممکن است با آن همراه باشد. هپاتیت (یا التهاب کبد) هم میتواند ایجاد یرقان کند
مکانیسم ایجاد زردی نوزادی
اینکه بالا بودن بیلیروبین در نوزادان بصورت بارز بر خلاف زردی بزرگسالان باعث آسیب به دستگاه عصبی میشود، مربوط به عدم تکامل کامل سد خونی مغزی نوزادان میباشد. پاک بودن روده نوزاد از باکتریهایی که در افراد بزرگتر بیلیروبین کونژوگه دفع شده در روده را میشکنند و دفع آنرا تسهیل میکنند هم یکی از عوامل کمک کننده است، زیرا که اگر بیلیروبین دفع شده در مدفوع بصورت کونژوگه (محلول در آب) باقی بماند، از راه چرخه رودهای – کبدی (انتروهپاتیک) بازجذب میشود، یعنی آنزیم بتاگلوکورونیداز در روده، بیلیروبین کونژوگه شده را دوباره تبدیل به غیر کونژوگه میکند که از جدار روده جذب میشود و سطح بیلیروبین غیر کونژوگه را دوباره بالا میبرد، برای همین دفع سریعتر مدفوع نوزاد باعث پایین آمدن سطح بیلیروبین میشود. اینکه باکتریهای روده نوزاد نسبت به بزرگسالان کمترست، علت روشنتر بودن رنگ مدفوع نوزادان نسبت به بزرگسالان محسوب میشود. طول عمر گلبولهای قرمز نوزادان، از افراد بزرگسال کوتاهتر است و غلظت هموگلوبین نوزادان از افراد بزرگسال بالاتر؛ در نتیجه بار تحمیل شده به کبد نوزاد برای دفع، بیش از افراد بزرگسال میشود. در ضمن آنزیمهای کبدی لیگاندین و گلوکورونیل ترانسفراز هم نسبت به بزرگسالان سطح پایینتری دارند و همگی این عوامل باعث میشود که سطح بیلیروبین نوزاد بالاتر از افراد بزرگسال باشد
درمان یرقان یا زردی
یرقان بهخودی خود برای سلامت بدن خطر بهحساب نمیآید، بلکه نشانهٔ وجود گرفتاری دیگری است که باید درمان شود. آزمایش کنید. اگر پزشک تشخیص التهاب کبد بدهد، در دوران بیماری باید رژیم غذائی کمچربی و پرکربوهیدارت بگیرید. اگر وجود عفونت رد شود، آزمایشهایی برای یافتن علت قطع جریان طبیعی صفرا انجام میشود. اگر سنگ یا توموری وجود داشته باشد، باید با عمل جراحی برداشته شود
تشخیص زردی نوزادی
معاینه نوزاد باید در نور روز انجام گیرد و نوزاد باید برهنه باشد. میتوان با انگشت شست روی پوست نوزاد کمی فشار آورد تا سرخی پوست بیرنگ گردد و بیدرنگ پس از برداشتن انگشت به رنگ پوست نوزاد زیر انگشت توجه نمود که آیا زرد است یا خیر. اولین جایی که زردی قابل مشاهده است، زیر زبان و صلبیه چشم میباشد. زردی از سوی صورت شروع به نمایان شدن میکند و با بالا رفتن مقدار بیلیروبین، به سمت پاها گسترش پیدا میکند (قانون کرامر[ی ۱۴])،[۹] یعنی اگر فقط صورت زرد باشد، بیلیروبین بین ۵ تا ۷ است، بالای سینه تا ناف حدود ۱۰، تا پایین شکم ۱۵ و تا نوک پا ۲۰ میلیگرم بر دسیلیتر. قانون کرامر باید آزمایش سطح بیلیروبین خون اورژانس (یعنی طی دو ساعت) در تمام نوزادانی که زردی روز اول دارند انجام شود و هر ۶ ساعت تکرار گردد تا زمانی که ثابت یا پایین رونده شود. انجام آزمایش سطح بیلیروبین بصورت روتین برای نوزادانی که این بیماری مشهود ندارند، اشتباه است.
یرقان چیست
یرقان خودش یک بیماری نیست بلکه نشانهای از یک بیماری زمینهای است و بصورت زرد شدن پوست و سفیدی چشم خود را نشان میدهد. این عارضه ناشی از وجود ماده زرد رنگ صفرا به اسم بیلیروبین در خون است. این ماده رنگی زمانی تشکیل میشود که گلبولهای پیر قرمز خون بطور طبیعی شکسته و تجزیه میشوند اما وقتی برخی از بیماریها ایجاد شوند این ماده رنگی در خون جمع میشود و رنگ پوست را زرد میکند. از علتهای احتمالی یرقان میتوان به هپاتیت (التهاب کبد)،انسداد یا ناهنجاریهای مجاری صفراوی و انواع مشخصی از کم خونیها اشاره کرد. زردی پوست غالباً همراه با ادرار قهوهایی تیره است و این بخاطر ریزش بیش از حد این ماده رنگی از خون به داخل ادرار میباشد. همچنین ممکن است مدفوع بیرنگ شود زیرا این ماده رنگی به اندازه کافی در رودهها وجود ندارد تا رنگ مدفوع را تیره کند یرقان در یک سوم از نوزادان در خلال اولین هفته بعد از تولد اتفاق میافتد به این نوع زردی یرقان فیزیولوژیک میگویند تقریباً در کلیهٔ چنین مواردی بیماری مشخصی عامل آن نیست بلکه فقط بخاطر آن است که کبد و دستگاه گوارش کودک هنوز خود را با زندگی بیرون از رحم عادت نداده است. (به هر حال هرگونه زردی دوره نوزادی را باید به پزشک نشان داد تا توسط وی بررسیها و تصمیمات لازم اتخاذ شود).
زردی در بزرگسالان
یرقان در بزرگسالان ناشی از اختلالات مختلف پزشکی است که بر سوخت و ساز طبیعی یا دفع بیلیروبین تاثیر میگذارند. بیلیروبین عمدتا از تجزیهی و تخریب روزانهی سلولهای قرمز خون در جریان خون، که هنگام تخریب شدن هموگلوبین آزاد میکنند، تشکیل میشود. بخش هِم از مولکول هموگلوبین سپس به بیلیروبین تبدیل میشود و وارد جریان خون میشود تا برای سوخت و ساز و دفع به کبد برود. در کبد، بیلیروبین همیوغ (محلول در آب میشود) شده و به کیسه صفرا (که در آن ذخیره میشود) منتقل میشود و پس از آن به روده میرود. در روده ها، بخشی از بیلیروبین در مدفوع دفع میشود، در حالی که بخشی دیگر توسط باکتریهای روده متابولیزه و یه وسیلهی ادرار از بدن خارج میشود
زردی پیش کبدی
یرقان ایجاد شده در طول مرحلهی پیش کبدی به علت تخریب بیش از حد (همولیز) گلبولهای قرمز خون در اثر اختلالات مختلف است. این افزایش سریع در سطح بیلیروبین در جریان خون، قابلیت کبد را برای سوخت و ساز مناسب بیلیروبین تحتالشعاع قرار میدهد، و در نتیجه سطح بیلیروبین همیوغ نشده افزایش مییابد. اختلالاتی که میتوانند به افزایش در همولیز گلبولهای قرمز خون منجر شوند عبارتند از: – مالاریا، – بیماری کمخونی داسیشکل، – اسفروسیتوز ارثی، – تالاسمی، – فاویسم یا بیماری باقلایی (G۶PD) – داروها یا سموم دیگر، و – اختلالات خود ایمنی.
علت زردی کبد
یرقان ایجاد شده در طول مرحلهی کبدی میتواند از اختلال در سوخت و ساز بدن و / یا دفع بیلیروبین به وجود بیاید. این اختلال میتواند به افزایش در سطح بیلیروبین همیوغ شده و / یا بیلیروبین همیوغ نشده منجر شود. اختلالات مرتبط با علت کبدی زردی عبارتند از: – هپاتیت حاد یا مزمن (معمولا ویروسی [هپاتیت A، B، C، D، E] یا مرتبط با الکل است)، – سیروز (ناشی از اختلالات مختلف)، – داروها یا دیگر مواد سمی، – نشانگان کریگلر نجار، – اختلالات خود ایمنی، – سندرم ژیلبرت، و – سرطان کبد.
عوامل خطر زردی در بزرگسالان
عوامل خطر برای ابتلا به یرقان (زردی) بر اساس علت اصلی متفاوت هستند. خطر ابتلا به زردی در اثر همولیز (خونکافت) در کسانی که دارای اختلالات ارثی هستند (برای مثال، تالاسمی یا اسفروسیتوز ارثی) بسیار بالاتر است. افرادی که الکل مصرف میکنند به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماریهای هپاتیت الکلی، پانکراتیت، و سیروز هستند که منجر به زردی میشود. افرادی که در معرض انواع مختلف هپاتیت ویروسی هستند (برای مثال، هپاتیت B و هپاتیت C) نیز ممکن است در زمان وجود عفونت یا متعاقبا اگر بیماری کبد رخ بدهد یا سرطان کبد در آنها توسعه بیابد، مبتلا به زردی شوند.
تشخیص زردی در بزرگسالان
وجود زردی نیازمند یک ارزیابی جامع پزشکی برای تعیین علت است. در ابتدا، پزشکتان سابقهی بیماریتان را به طور مفصل تهیه خواهد کرد و آزمایش فیزیکی انجام خواهد داد، که گاهی اوقات میتواند علت زردی را تعیین کند. آزمایش خون اولیه نیز با توجه ویژه به تستهای عملکرد کبد، شمارش کامل خون (CBC)، سطح الکترولیتها و لیپاز انجام خواهد شد. ممکن است آزمایش خون برای قرار گرفتن در معرض هپاتیت تجویز شود. آزمایش خون اضافی نیز ممکن است بر اساس نتایج اولیه تجویز شود. به احتمال زیاد یک آزمایش ادرار نیز تجویز خواهد شد. بسته به نتایج آزمایشات خون اولیه، بررسیهای بیش تر ممکن است برای کمک به تشخیص بیماری اصلی لازم باشد. در موارد خاص، به منظور ارزیابی وجود هر نوع ناهنجاری در کبد، کیسه صفرا و پانکراس، ممکن است تصویربرداری مورد نیاز باشد. این مطالعات تصویربرداری ممکن است شامل سونوگرافی شکم، توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن، تصویربرداری تشدید مغناطیسی یا امآرای (MRI)، و کولهسینتیگرافی (HIDA اسکن). گاه گاهی، افراد به آزمایشهای تهاجمیتری برای تعیین علت زردی نیاز دارند. اقداماتی که ممکن است انجام شوند عبارتند از کلانژیوپانکراتوگرافی آندوسکوپی عقبگرد یا ایآرسیپی (ERCP) یا بیوپسی کبد.
درمان زردی در بزرگسالان
درمان یرقان (زردی) به طور کامل بستگی به علت ایجاد کنندهی این بیماری دارد. پس از آنکه علت تشخیص داده شد، دورهی درمانی مناسب را میتوان شروع کرد. برخی از بیماران باید بستری شوند، در حالی که سایرین ممکن است به عنوان بیمار سرپایی در خانه مورد معالجه قرار بگیرند. – در برخی از افراد مبتلا به زردی، درمان متشکل خواهد بود از مراقبتهای حمایتی که در خانه نیز قابل انجام خواهد بود. به عنوان مثال، بسیاری از موارد هپاتیت ویروسی خفیف را میتوان در خانه با پرستاری و نگهداری هوشیارانه و نظارت دقیق از سوی پزشک (مدیریت امیدوارانه) اداره کرد. درحالحاضر داروهای جدید برای هپاتیت C میتوانند درمانی برای این بیماری ارائه دهند. – قطع الکل در بیماران مبتلا به سیروز کبدی، هپاتیت الکلی، یا پانکراتیت حاد ثانویه که در اثر مصرف الکل روی داده، ضروری است. – در زردی ناشی از مواد مخدر / داروها / سموم لازم است که مصرف عامل مسبب بیماری قطع شود. در موارد مصرف بیش از حد استامینوفن (تیلنول) به صورت عمدی یا غیر عمدی، پادزهر آن استیلسیستئین (Mucomyst) ممکن است لازم باشد. – داروهای گوناگونی ممکن است برای درمان اختلال منجر به زردی استفاده شود، مانند استروئیدها در درمان برخی اختلالات خود ایمنی. بیماران خاص مبتلا به سیروز، برای مثال، ممکن است با دیورتیکها (ادرارآور) و لاکتولوز درمان شوند. – آنتیبیوتیکها ممکن است برای علل عفونی زردی یا برای عوارض مرتبط با اختلالت خاصی که منجر به یرقان میشوند (به عنوان مثال، کلانژیت) مورد نیاز باشند. – تزریق خون ممکن است در افراد مبتلا به کم خونی در اثر همولیز یا در نتیجهی خونریزی مورد نیاز باشد. – کسانی در اثر سرطان مبتلا به زردی شدهاند باید نزد یک متخصص غدد مشاوره شوند، و درمان آنها بسته به نوع و گستردگی (مرحلهبندی) سرطان متفاوت خواهد بود. – جراحی و روشهای مختلف تهاجمی ممکن است برای برخی از بیماران مبتلا به زردی مورد نیاز باشد. به عنوان مثال، جراحی برای برخی از بیماران که سنگ کیسه صفرا دارند ممکن است ضروری باشد. افراد دیگر که دچار نارسایی کبد / سیروز هستند ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند.
عوارض زردی بزرگسالان
نوع عارضه و شدت عوارض بسته به علت ابتلا به یرقان متفاوت است. مثلا برخی از آدمها دچار عوارض طولانیمدتی نخواهند شد و کاملا بهبود خواهند یافت، در حالی که برای دیگران ظاهر زردی نخستین نشانهی یک بیماری تهدید کنندهی زندگی خواهد بود. تعداد کمی از عوارض بالقوه عبارتند از: – اختلالات الکترولیتی – کمخونی – خونریزی – عفونت / سپسیس (گندخونی) – هپاتیت مزمن – سرطان – نارسایی کبد – نارسایی کلیه – کبدی انسفالوپاتی (اختلال در عملکرد مغز) – مرگ
پیشگیری از زردی در بزرگسالان
از اختلالات خاصی که منجر به این بیماری میشوند میتوان جلوگیری کرد، در حالی که برخی از اختلالات ممکن است کمتر قابل پیشگیری باشند. با این حال، اقدامات خاصی وجود دارند که میتوانیم به منظور کاهش خطر ابتلا به زردی انجام بدهیم. – به منظور جلوگیری از آسیب کبدی بالقوه یا اوردوز کردن غیر عمدی، داروها را طبق دستور مصرف کنید. افراد مبتلا به اختلالات خاص پزشکی (به عنوان مثال، کمبود G۶PD یا سیروز) باید از مصرف برخی از داروها اجتناب کنند. در مورد داروها با پزشکتان مشروت کنید. – از رفتارهای پر خطر مانند مقاربت یا تزریق مواد مخدر پرهیز کنید، و اقدامات احتیاطی کلی را هنگام کار با محصولات خونی و آمپول رعایت کنید. این اقدامات میتواند خطر ابتلا به هپاتیت B یا هپاتیت C را کاهش دهد. – در برابر هپاتیت A و هپاتیت B واکسینه شوید. درحالحاضر هیچ واکسنی علیه هپاتیت C وجود ندارد. – از مصرف مواد غذایی آلوده یا آب غیر بهداشتی پرهیز کنید، چرا که با این کار میتوانید خطر ابتلا به هپاتیت A را کاهش دهید. – هنگام سفر به مناطقی که مالاریا در آنها بومی است، اقدامات احتیاطی توصیه شده و داروهای پیشگیریکننده را به منظور جلوگیری از ابتلا به مالاریا رعایت کنید. – الکل را کنار بگذارید. به این ترتیب میتوان از هپاتیت الکلی، سیروز الکلی و پانکراتیت، در میان دیگر اختلالات جلوگیری کرد. – از کشیدن سیگار پرهیز کنید، چرا که سیگار یک عامل خطر برای توسعهی سرطان لوزالمعده، و همینطور بسیاری از بدخیمیهای دیگر است.
زردی نوزاد و تشخیص آن
شما با یک انجام آزامایش در خانه میتوانید پی ببرید که نوزادتان زردی دارد یا نه. وقتی مادر از بیمارستان به همراه فرزند خود مرخص میشود، اگر شک دارد که نوزادش زردی دارد یا نه میتواند روی سینه کودک با انگشت خود کمی فشار بیاورد، با این شرایط وقتی که انگشت را از روی پوست جدا کرد، اگر زیر انگشت به شکل زرد رنگ شد، این نشانه زردی داشتن نوزاد است. در این شرایط والدین باید با پزشک خود مشورت بگیرند. سعی کنید این تست را در یک اتاق کاملا روشن انجام دهید تا مشاهدات شما درست باشد. در ضمن اگر پوست نوزادتان تیره باشد، میتوانید این کار را در روی پوست کف دست و یا پا انجام دهید. حتی زیر ناخنها و لثهها نیز میتوانند برای بررسی زردی پوست به کمکتان بیایند. به غیر از موارد شدید ابتلا به زردی در نوزادان این بیماری در دراز مدت بدون هیچ گونه عوارضی بر طرف میشود. اگر در میزان اندازه مجاز زردی نوزادتان شک دارید به پزشکتان مراجعه کنید، در غیر این صورت با پیروی از چند روش خانگی میتوانید این مشکل کودکان در هنگام تولد را به راحتی بر طرف کنید.