موارد مصرف و خواص جوز هندی در غذا بارداری آشپزی چه خواصی دارد

موارد مصرف و خواص جوز هندی در غذا بارداری آشپزی چه خواصی دارد

جوز هندی جوز هندی ،جوز هندی در مرغ،جوز هندی به انگلیسی،جوز هندی در غذا،جوز هندی خواص،جوز هندی در بارداری،جوز هندی برای پوست،جوز هندی برای پسردار شدن،جوز هندی چیه،جوز هندی چه خواصی دارد …

همه چیز درباره خواص و مضرات نیشکر قرمز و قهوه ای

همه چیز درباره خواص و مضرات نیشکر قرمز و قهوه ای

نیشکر نیشکر ,خواص نیشکر,مضرات نیشکر,نیشکر چیست,عرق نیشکر,قنادی نیشکر,خواص نیشکر قهوه ای,خواص نیشکر قرمز,خواص نیشکر خام,نیشکر با همه شیرینی,نیشکر اهواز توضیحاتی در مورد نیشکر نِیشِکَر گیاهی بلند است از جنس تباشیر (Saccharum.L)، از …

آشنایی با خواص درمانی گیاه استویا

آشنایی با خواص درمانی گیاه استویا

آشنایی با خواص درمانی گیاه استویا خواص استویا,فواید استویا,استویا درمانی,خاصیت استویا,خواص استویا درمانی,خواص استویا برای پوست,خواص استویا برای مو,خواص استویا برای جوانی,خواص استویا برای بارداری,خواص خوردن استویا,فواید استویا خام,فواید استویا پخته

چغندر

چغندر ,چغندر قند,چغندر به انگلیسی,چغندر سفید,چغندر قرمز,چغندر به انگلیسی,چغندر قند به انگلیسی,چغندر لبو,چغندر قند خواص,چغندر قرمز خواص

چغندر , چغندر قند , چغندر سفید , چغندر قرمز

توضیحاتی در مورد چغندر

چُغُندَر (چگندر، چندر، لبلبو) گیاهی از خانوادۀ اسفناجیان، با ریشۀ غده‌ای و قندی و برگ‌های درشت و پهن که مواد غذایی در ریشه‌ی ستبرش اندوخته‌می‌شود. ریشۀ غده‌ای و مخروطی‌شکل این گیاه کاربرد خوراکی و دارویی دارد. گونه بنام آن چغندرِ قند است که در کارخانه‌ها از آن قند‌ می‌گیرند. تفاله یا ملیس این گونه چغندر را برای خوراک دام‌ها یا بجای کود در پاره‌ای از کشاورزی‌ها بکار می‌برند. چغندر پخته از خوراک‌های خوش‌مزه و شیرین است. چغندر و برگ چغندر را برای پختن آش‌ها و بورانی‌ها گوناگون بکار‌می‌برند. از گونه‌ای از آن نیز قند و الکل می‌سازند.گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن از اندوخته‌ی قندی آن بهره‌ می‌برد. ساکارز در برگ‌های بزرگ چغندر در هنگام روز ساخته‌می‌شود و شب به ریشه می‌رود در آنجا ذخیره می‌گردد و طبقه‌های ریشه کلفت می‌گردد. رنگ ریشه‌های چغندر ممکن است زرد یا سفید یا سرخ تیره باشد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد چغندر صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص مصرف چغندر

خوردن چغندر، روان‌کننده معده، اشتهاآور و آرام بخش است. معده را تقویت می‌کند و اسهال خونی را متوقف می‌کند. آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید، ورم روده را درمان می‌کند

چغندر , چغندر قند , چغندر سفید , چغندر قرمز

خواص آب چغندر

احتمالاً شما عادت کرده‌اید که چغندر را به صورت پخته شده (لبو) و در داخل سالاد میل کنید. با این حال روش‌های متعددی برای مصرف چغندر وجود دارد که می‌توان بیشترین بهره را از خواص آن برد. کاهش فشار خون  کاهش وزن مقابله با رادیکال های آزاد مقابله با سرطان بهبود گوارش بهبود عملکرد غده تیروئید درمان کم خونی مقابله با احتباس آب در بدن سلامت خانم های باردار و جنین جوان سازی مغز

همه چیز درباره لبو

لبو به عنوان یکی از سالم‌ترین سبزیجات طرفداران خود را دارد. لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع مختلف چغندر است که بیشتر آنها به خاطر ریشه خوراکی‌شان پرورش داده می‌شود. لبو گذشته از این‌که خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز هست. دقیقا از زمان قرون وسطی لبو نه تنها یک خوراکی، بلکه دوای درمان بیماری‌های مختلف بوده‌است.آیا لبو برای شما خوب است؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام دیگر لبو، شلغم خونین است. میزان سدیم و چربی لبو کم است که نشان می‌دهد چرا لبو خوراکی خوبی است. هم‌چنین لبو منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است. لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم است – که همه آنها خواص خود را دارند. حتی چغندر خام نیز خواص بی‌نظیری دارد که یکی از آنها پیشگیری از سرطان است. نه فقط ریشه‌ی چغندر، بلکه برگ آن نیز چیزهایی برای ارائه دارد. برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین است و نیز حاوی ویتامین K (خاصیت انعقاد خون) و کلسیم (برای تقویت استخوان و دندان) است. آب چغندر نیز می‌تواند سالم و مفید باشد. فقط ۲۰۰ میلی‌لیتر آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهره‌مند می‌کند. اما در این‌باره در ذهن بسیاری از آدم‌ها تردیدی وجود دارد – آیا آب چغندر را بگیریم یا نه؟ هرچند آب چغندر منبع غنی‌تری برای بتالین است، اما چغندر پخته یا همان لبو فیبر بیش‌تری دارد. بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید فایده‌ی آب چغندر چیست. نکته این‌جا است: آب چغندر حاوی تمام مواد مغذی است که شاید در فرآیند پخت لبو از بین برود. هم‌چنین گوارش آب چغندر آسان‌تر است.

لبو و فشار خون

من مطمئن نیستم که خورشید هر ۲۴ ساعت یک بار بالا می‌آید، اما فشار خون ما قطعا بالا می‌رود، حداقل در بیشتر افراد این‌گونه است، به‌ویژه با شغلی که نیازمند تلاش بسیار زیاد است. پس چه باید کرد؟ ساده است، لبو بخورید. آیا می‌خواهید رابطه‌ی بین لبو و فشار خون را بدانید؟ طی پژوهشی که در دانشگاه کوئین مری در لندن انجام شد، مشاهده شد آب چغندر فشار خون را در عرض ۴ هفته پایین می‌آورد. بر اساس گفته‌ی متخصصان علت‌اش وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند. و در این فرآیند عروق خونی باز می‌شود. هم‌چنین مصرف مرتب آب لبو می‌تواند این اثرات خوب را ماندگار کند. بنابراین اگر تا به حال نمی‌دانستید عصرها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقه‌تان چه چیزی را به عنوان تنقلات مصرف کنید، اکنون می‌دانید. مصرف ۲۵۰ میلی‌لیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از بیشتر داروهای ضد فشار خون است. اما حتما قبل از آن با پزشک‌تان مشورت کنید. پژوهش دیگری که در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شد یافته‌های مشابهی داشت – نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک می‌کند. این می‌تواند برای کسانی که در معرض بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.

لبو و قلب

نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو می‌تواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد. پژوهش دیگری در امریکا حاکی از آن است که مصرف آب لبو از آنفارکتوس میوکارد (یا همان سکته‌ی قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافت‌های قلب) پیشگیری می‌کند.

لبو و کبد

وجود کلسیم، بتائین، ویتامین‌های B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را به یکی از بهترین خوراکی‌ها برای کبد تبدیل کرده‌است. هم‌چنین لبو صفرا را رقیق کرده و باعث می‌شود به راحتی در کبد و روده‌ی کوچک جریان داشته‌باشد و این به بهبود سلامت کبد کمک می‌کند. بتائین موجود در لبو به کبد کمک می‌کند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را که از کبد دفع شده‌است پاکسازی می‌کند و اطمینان می‌دهد این سموم دوباره وارد بدن نمی‌شود. به علاوه لبو حاوی روی و مس است که هر دو می‌توانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

لبو و سطح انرژی

پژوهش‌ها نشان داده‌است لبو باعث می‌شود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا می‌برد. یکی از این پژوهش‌ها شامل ۱۰ مرد ۱۹ تا ۳۸ ساله بود که روی دوچرخه‌های ثابت رکاب می‌زدند. مصرف حدود نیم لیتر آب لبو آنها را قادر می‌ساخت بدون این‌که خسته شوند ۱۶ درصد بیش‌تر رکاب بزنند. و یک بار دیگر نیترات شایسته‌ی تحسین است. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در لبو به بهبود جریان خون، نشانه‌گذاری یاخته، و هورمون‌ها کمک می‌کند که همه‌ی این‌ها در افزایش سطح انرژی نقش دارد. هم‌چنین مشاهده شده‌است لبو مصرف آدنوزین تری‌فسفات را در عضلات کاهش می‌دهد که منبع اصلی انرژی در بدن است. این ویژگی سبب ذخیره شدن انرژی می‌شود و کمک می‌کند فرد مدت طولانی‌تری فعال بماند.

لبو و سلامت مغز

گفته می‌شود لبو به واسطه‌ی اکسیژن‌رسانی به قشر حرکتی اولیه، یعنی آن بخش از مغز که معمولا در مراحل اولیه‌ی زوال عقل تحت تاثیر قرار می‌گیرد، انعطاف‌پذیری مغز را بالا می‌برد. در پژوهشی دیگر، وقتی به سالمندانی که فشار خون بالا داشتند (علاوه بر ورزش) آب لبو داده شد، اتصالات مغزی‌شان به افراد جوان‌تر شباهت پیدا کرد. همان‌طور که قبلا گفته شد نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. اکسید نیتریک سلول‌های مغزی را قادر می‌سازد با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند، و به این طریق سلامت مغز را بهبود می‌بخشد. هم‌چنین نیترات جریان خون به مغز را بهبود می‌بخشد. به علاوه مشاهده شده‌است آب لبو از آلزایمر پیشگیری می‌کند. بر اساس پژوهش‌های قطعی کسانی که آب لبو می‌نوشند مغزی سالم‌تر و عملکرد شناختی بهتری دارند.

ریشه چغندر

ریشه چغندر غنی از مواد مغذی،ویتامینها و مواد معدنی است، این ریشه متعلق به خانواده اسفناجیان بوده و پیشینه تاریخی آن به دوران باستان بر می گردد،اولین نشانه های کشت چغندر به دست انسان مربوط به 4 هزار سال پیش در منطقه مدیترانه است که به طور احتمالی چغندر از آنجا به بابل و در قرن 9 میلادی به فرهنگ چینی وغذاهای آن منتقل شده و هزاران سال است که در طب باستانی چینی مورد استفاده قرار می گیرد. چغندر اغلب به عنوان یک ماده غذایی به سالاد،سوپ و ترشی اضافه شده، همچنین این ریشه نقش رنگ طبیعی را نیز در موادغذایی بازی می کند. چغندر به عنوان یک منبع ساکارز جایگزینی قابل قبول برای نیشکر گرمسیری است و برای برای تولید شکر از ان استفاده می شود.

ارزش غذایی چغندر

چغندر طیف گسترده ای ازمنابع مفید برای سلامتی را در خود جای داده از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی مانند کاروتنوئیدها، لوتئین، گلیسین، بتائین، فیبر ، ویتامین C، منیزیم، آهن، مس و فسفر را می توان نام برد که همه در چغندر به وفور یافت می شوند، همچنین این گیاه یک منبع غنی از فلاونوئیدها مفید موسوم به آنتوسیانین ها است که باعث شده چغندر در زمره سبزیجات کم کالری بدون کلسترول، اما با بالاترین درصد قند طبیعی قرار بگیرد.

فواید و خواص چغندر

فواید چغندر برای سلامتی سلامتی قلب را با چغندر تضمین کنید چغندر با کمک به کاهش کلسترول و تری گلیسرید و افزایش سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) خطر ابتلا به بیماری های قلبی و شانس سکته قلبی و مغزی را کم می کند. کاهش نقص های مادرزادی هنگام تولد با چغندر چغندر یک ماده غذایی مفید برای زنان باردار است زیرا این گیاه یک منبع غنی از ویتامین B فولات بوده و در بهبود رشد و عملکرد ستون فقرات نوزاد نقش دارد، کمبود فولات می تواند به نقص لوله عصبی منجر شود. سپر فولادی بدن در برابر سرطان مطالعات نشان داده است که چغندر در پیشگیری ابتلا به برخی سرطان ها مانند پوست، ریه و روده بزرگ جلوگیری ممی کند، این ریشه غذایی مفید علائوه بر پیشگیری در درمان نیز موثر بوده و سرعت رشد تومورهای سرطانی را کند می کند. کاهش حملات آسم و مشکلات تنفسی چغندر یک منبع ویتامین C محسوب شده و به کاهش علائم آسم کمک می کند همچنین بتا کاروتین طبیعی در آن نیز از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری می کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی بوده و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و تک یاخته ها شده که می توانند عامل بسیاری از عفونت ها و بیماری ها شوند. آب مروارید با چغندرسراغتان نمی آید بتا کاروتن موجود در چغندر از نابینایی وابسته به سن یا آب مروارید پیشگیری می کند.

خواص برگ چغندر

در روایات توصیه‌های فراوانی به خوردن “برگ چغندر” (سلق) شده است. برخی از فوائد این سبزی ارزشمند بر اساس روایات عبارتند از: ـ تقویت استخوان و رویش گوشت ـ درمان غلظت خون (یکی از نشانه‌های آن خواب رفتن پاهاست) ـ صاف‌کننده خون (درمان جوش صورت) ـ آرام کردن خواب بیمار(در غذای بیمار بکار رود) ـ ازدیاد عقل و تقویت اعصاب ـ خاموش کردن گرمی خون ـ پختن برگ چغندر با گوشت گاو درمان پیسی است. ـ جایگزین مناسب برای سبزیجاتی مثل گشنیز و اسفناج است. ـ در مقابل فواید زیاد برگ چغندر‌، ریشه چغندر است که از آن بسیار نهی شده است چرا که سودازاست و متاسفانه امروزه از آن در تهیه قند وشکر استفاده می‌شود.

چغندر , چغندر قند , چغندر سفید , چغندر قرمز

لبو و کاهش وزن

یکی از ویژگی‌های لبو که باعث می‌شود برای کاهش وزن عالی باشد، شیرینی طبیعی آن است. برای همین است که می‌توانید آن را جایگزین شیرین‌کننده‌های مصنوعی کنید. چون رژیم غذایی که سرشار از شکر افزودنی باشد می‌تواند به افزایش وزن منجر شود. لبو سرشار از فیبر است و به همین دلیل یکی از خوراکی‌های عالی برای کاهش وزن است. برخی متخصصان می‌گویند مصرف آب لبو بهتر است چون بدن بهتر می‌تواند مواد مغذی آن را جذب کند (در حالت کلی جذب مواد مغذی از آب میوه بیش‌تر است).

لبو و سلول‌ های تومور

رشد سلول‌های تومور غیر قابل پیش‌بینی است. در اغلب موارد، افراد دارای تومور حتی نمی‌دانند که به این بیماری بسیار وحشتناک مبتلا هستند. بنابراین، پیش از آن‌که این اتفاق برای شما رخ دهد، از آن جلوگیری کنید. برای این منظور لبو می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. این ریشه‌ی خوراکی حاوی رنگدانه‌های بتالئین است. مطالعات اخیر نیز نشان می‌دهند که بتالئین باعث کاهش رشد سلول‌های تومور در بدن انسان می‌شود. این مطالعات انواع سلول‌های تومور را مورد بررسی قرار دادند از جمله معده، کولون (روده‌ی بزرگ)، ریه، پستان، پروستات و بافت بیضه. به علاوه، این مطالعات گام‌های ابتدایی را برای پیدا کردن ارزش درست بتالئین آغاز کرده‌اند. این رنگدانه ممکن است توانایی درمان انواع مختلف سرطان و پیشگیری از آنها را داشته باشد.

با تشکر از : خواص لبو

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 26 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.