علت و علائم و درمان کلیه درد در بارداری نشانه چیست
فواید و عوارض و بهترین زمان مصرف قرص فیفول چیست
قرص فیفول قرص فیفول ,قرص فیفول چاق کننده است؟,قرص فیفول را کی بخوریم,قرص فیفول چیست,قرص فیفول در بارداری,قرص فیفول برای ریزش مو,قرص فیفول صورتی,قرص فیفول برای مردان در این مطلب از سایت …
همه چیز درباره علائم کم خونی شدید و خطرات آن
همه چیز درباره علائم کم خونی شدید و خطرات آن همه چیز درباره علائم کم خونی شدید و خطرات آن کم خونی فقط فقر آهن نیست بلکه عوامل بسیاری در بروز این …
حقیقتی زشت در مورد مسواک شما
حقیقتی زشت در مورد مسواک شما خواص سلامتی,فواید سلامتی,سلامتی درمانی,خاصیت سلامتی,خواص سلامتی درمانی,خواص سلامتی برای پوست,خواص سلامتی برای مو,خواص سلامتی برای جوانی,خواص سلامتی برای بارداری,خواص خوردن سلامتی,فواید سلامتی خام,فواید سلامتی پخته
کلیه درد
کلیه درد ,ادرار و درد کلیه نشانه چیست,درد خفیف کلیه نشانه چیست,درد شدید کلیه نشانه چیست,کلیه درد در زمان بارداری,کلیه درد در دوران بارداری,درمان کلیه درد در دوران بارداری,علت کلیه درد در دوران بارداری,کلیه درد دوران بارداری,درد سنگ کلیه در دوران بارداری,کلیه درد در دوران حاملگی,کلیه درد درمان,کلیه درد در بارداری,علت کلیه درد در بارداری,درمان کلیه درد در بارداری,کلیه درد در اوایل بارداری
به گزارش جسارت مثانه میتواند باعث بیماریهای دیگر کلیه میباشند که در صورت زیاد شدن درد باید به پزشک مراجعه کرد.
علائم کلیه درد
علائم؛ تهوع، کمبود آب بدن، کاهش وزن، فوریت ادرار، درد کلیه، یرقان، دردی مشابه آنفلانزا، تب، ضعف و وجود خون در ادرار.
درمان؛ پونه، هندوانه، تخم کرفس، کلالهی ذرت و پماد خردل.
علل کلیه درد
درمان کلیه درد
یک استکان عسل شیرین کنید و به مدت یک هفته، صبح ناشتا آن را میل نمایید.همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری سیاه دانه آسیاب شده را با نصف لیوان روغن زیتون مخلوط کرده و به صورت ضماد (یعنی مانند پماد روی یک تکه پارچه تمیز) در آن قسمت از کلیه که احساس درد می کنید بگذارید. این عمل را روزانه یک بار و به مدت پنج روزادامه دهید.هر روز مقداری جعفری را در یک لیوان آب بجوشانید و هفت قطره روغن سیاه دانه را به آن افزوده و صبح و شب یک فنجان میل کنید. این کار را به مدت پنج روز ادامه دهید.دیابت نوع یک می تواند اعضا اصلی بدن از جمله قلب، رگهای خونی، سیستم اعصاب، چشمها و کلیه ها را تحت تاثیر قرار دهد.لازم به ذکر است که علف لیمو تصفیه کننده کلسترول و چربیهای اضافه نیز موثرو نافع است.به یاد داشته باشید که برخی توصیه های مرزنجوش این است که : در صورت بروز استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود و از افراط در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود و بیماران مبتلا به ناراحتی های کلیوی از مصرف مرزنجوش نیز اجتناب کنند. استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیه مضر می باشد.نارسایی کلیه، کمخونی، کاهش فشار خون، تنگی نفس منجر شود.
ادرار و درد کلیه نشانه چیست
عفونت مجاری ادراری (میزراه، مثانه یا کلیه) شایعترین علت درد و سوزش هنگام ادرار است. سیستیت (التهاب مثانه)، پیلونفریت (عفونت کلیه)، پروستاتیت (التهاب پروستات) و اورتریت (عفونت میزراه یا مجرایی که ادرار را از مثانه خارج میکند) شایعترین گونههای عفونت مجاری ادراری محسوب میشود. علائم بیماریهای جنسی مقاربتی نیز مشابه علائم سوزش و درد هنگام ادرار کردن است.
درد خفیف کلیه نشانه چیست
بسیاری از دلایل ابتلا به بیماریهای کلیوی که باعث درد در کلیهها میشوند (یا درد پهلو) به دلیل بیماریهای زمینهای مزمن یا حادی است که عملکرد کلیهها را تحت تأثیر قرار میدهد. بیماریهای مادرزادی نیز میتوانند باعث کلیه درد شوند. کلیه برخی از افراد که با برخی اختلالات و ناهنجاریهای ژنتیکی متولد شدهاند نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. درد کلیه یا درد پهلو ممکن است حاد، تقریباً مداوم و تیز باشد که به آن قولنج کلیه گفته میشود. این نوع از درد معمولاً زمانی که سنگ در کلیه ایجاد میشود یا زمانی که مشکلات دیگری باعث انسداد حالب که کلیههای را تخلیه میکند، به وجود میآید. به هر حال، فرایندهای دیگر میتواند باعث ایجاد درد مبهم مزمنی همراه با درد تیز کلیه شوند.
درد شدید کلیه نشانه چیست
بعضی از علائم عفونت کلیه عبارتند از: لرز، تب، درد هنگام عبور ادرار و مشاهدهی خون (که نمیتوانید با چشمهای غیرمسلح آن را ببنید) در ادرار و غیره. توصیه میشود که اگر حدس میزنید درد پشت شما در اثر عفونت کلیه ایجاد شدهاست، با پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است یک مشکل جدی در زمینهی سلامتیتان باشد و شما را در معرض خطر جدی قرار بدهد که به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد. علاوه بر این، شما میتوانید برخی از درمانهای طبیعی را به عنوان درمانی اضافی برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی عفونت کلیوی استفاده کنید.
کلیه درد در زمان بارداری
یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث از دست رفتن و تخریب کلیه ها شود، عفونت کلیه یا «پیلونفریت» است. در واقع، به علت احتمال بالای آسیب به کلیه ها به دنبال عفونت، درمان عفونت ادراری جزو اورژانس های ارولوژی محسوب می شود. پیلونفریت حاد نوعی عفونت باکتریایی کلیه است که سبب التهاب بافت و لگنچه کلیه می شود.عفونت کلیه شایع ترین علت ایجاد عفونت حاد کلیه، نوعی باکتری است که از بخش های پایینی دستگاه ادراری به بالا صعود می کند و سبب درگیری کلیه می شود. خانم ها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدن و نزدیکی سوراخ ادراری به سوراخ واژن و مقعد که هر دو منشاء آلودگی محسوب می شود، بیشتر در معرض خطر عفونت کلیه قرار دارند. پیلونفریت یا عفونت کلیه، شایعترین عارضه طبی جدی دردوران بارداری می باشد که در سه ماهه دوم حاملگی شایعتر است و حاملگی بار اول و درسن کم، عوامل خطر مرتبط با آن هستند.
کلیه درد در دوران بارداری
عفونت کلیه یکی از خطرناک ترین عوارض دوران بارداری است و ممکن است به زایمان زودرس یا سایر اختلالات بینجامد؛ بنابراین شما باید فورا توسط پزشک ویزیت شده و تحت درمان قرار بگیرید.ممکن است بروز عفونت های مثانه، که اغلب عفونت مجاری ادراری یا UTI نامیده می شوند، در دوران بارداری افزایش یابد. اگر عفونت مجاری ادراری درمان نشود می تواند موجب عفونت کلیه ها شود که پیلونفریت نامیده می شود. وجود عفونت مجاری ادراری و پیلونفریت با زایمان زود رس در ارتباط است.
درمان کلیه درد در دوران بارداری
اگر سابقه پیلونفریت یا عفونت های مکرر مجاری ادراری دارید، باید پیش از آغاز بارداری مورد بررسی قرار گیرید.سنگ های کلیوی ممکن است سبب بروز مشکلاتی در دوران بارداری شوند. اولا به دلیل دردی که ایجاد می کنند، ممکن است افتراق بین سنگ های کلیوی و سایر مشکلاتی که در طول بارداری رخ می دهند دشوار باشد. ثانیا وجود سنگ های کلیوی می تواند احتمال بروز عفونت های مجاری ادراری و پیلونفریت را نیز افزایش دهد.
علت کلیه درد در دوران بارداری
اگر تحت جراحی کلیه یا مثانه قرار گرفته اید، هر گونه مشکل کلیوی عمده داشته اید و یا می دانید که کارکرد کلیه شما کمتر از حد طبیعی است، پزشک خود را مطلع کنید. ممکن است ارزیابی کارکرد کلیه شما پیش از بارداری به وسیله آزمایش های خاصی، ضروری باشد.علایم انتشار عفونـت به کلیه ها و اینکه فرد نیازمند مراقبت های فوری پزشکی هست، عبارتند از:تب شدید، اغلب همراه لرز و تعریق، درد در قسمت تحتانی پشت یا پهلو درست زیردنده ها که ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد و احتمالاً درد شکم، تهوع و استفراغ و وجود چرک و خون در ادرار (ممکن است با چشم غیرمسلح دیده نشود).
کلیه درد دوران بارداری
البته باید گفت علایم سیستیت نیز ممکن است در عفونت کلیه دیده شود. عفونت کلیه یکی از خطرناک ترین عوارض دوران بارداری است و ممکن است به زایمان زودرس یا سایر اختلالات بینجامد؛ بنابراین شما باید فورا توسط پزشک ویزیت شده و تحت درمان قرار بگیرید.اگر به ندرت دچار عفونت مجاری ادراری شده اید لازم نیست نگران باشید. پزشک شما تصمیم خواهد گرفت که آیا پیش از باردار شدن شما انجام آزمایش های بیشتری ضرورت دارد یا خیر.
درد سنگ کلیه در دوران بارداری
بارداری احتمال ابتلا به عفونت هر یک از بخشهای دستگاه ادراری را بالا میبرد. مقدار زیاد هورمون پروژسترون، موجب شل شدن عضلات حالب و در نتیجه گشادتر شدن حالب میشود. رحم در حال رشد، میتواند به حالب ها فشار وارد آورد و جریان ادرار را در داخل آنها با اختلال مواجه کرده و سرعت آن را کند سازد. رشد جنین موجب فشار بر روی مثانه میشود و در نتیجه تخلیه آن هنگام دفع کامل نخواهد بود. در نتیجه این اختلالات باعث میشود که عبور ادرار در مسیر دستگاه ادراری بیشتر طول بکشد و باکتریها قبل از خروج از بدن زمان بیشتری برای تکثیر در اختیار خواهند داشت. پزشک در همان اولین نوبت معاینات دوران بارداری آزمایش ادرار درخواست میکند، خواه شما علائم عفونت مثانه داشته باشید یا خیر.
کلیه درد در دوران حاملگی
به خانمها توصیه میشود قبل و در حین بارداری برای بررسیهای لازم و پیشگیری از عوارض کلیوی به پزشک متخصص مراجعه کنند.علی نوبخت، فوق تخصصی بیماریهای کلیوی و فشارخون و رییس انجمن اهداء عضو ایران گفت: با توجه به این که در دوران بارداری امکان دارد برخی عوارض کلیوی بروز کنند از این رو به این افراد توصیه میشود در این خصوص به پزشک متخصص مراجعه نمایند. وی ادامه داد: این عوارض ممکن است به شکلهای مختلفی بروز کند و در دورههای آخر بارداری با علائمی همچون ورم کردن بدن، دفع آلبومین و پروتئین در ادرار و بالارفتن فشارخون و تغییر در تستهای انعقادی و کبدی مشاهده شود.دکتر نوبخت خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده علائم ذکر شده باید فوراً به پزشک مراجعه و بیمار بستری شده و تحت مراقبتهای ویژه قرار گیرد.این فوق تخصص بیماریهای کلیوی و فشارخون در رابطه با تغذیه در این دوران گفت: این افراد باید از خوردن نمک حدالمقدور خودداری نموده و به میزان کمی از نمک در تغذیه خود استفاده نمایند.
کلیه درد درمان
لیمو، یکی از میوههای خانوادهی مرکبات، حاوی اسید استیک است، که میتواند سنگ کلیه را از بین برده و حل کند. لیمو میتواند با از بین بردن سنگ و خارج کردن سموم، کلیه را تمیز کند. شما باید به جای نوشیدنیهای حاوی طعم لیمو، لیموی تازه را استفاده کنید. برای استفاده از آب لیمو به عنوان یکی از داروهای خانگی برای رفع عفونت و درد کلیه در خانه دستورالعمل زیر را دنبال کنید
کلیه درد در بارداری
در میان تغییرات زیاد و گوناگونی که در دوران بارداری در بدن اتفاق میافتد، میتوان به افزایش احتمال خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری اشاره کرد. تغییرات هورمونی و همچنین تغییرات فیزیکی که به همراه بزرگ شدن رحم در بدن اتفاق میافتد، میتواند به کاهش سرعت عبور ادرار در دستگاه ادراری منجر گردد و حتی منجر به ری فلاکس vesicouteral بشود. این نوع ری فلاکس شرایطی است که در آن ادرار به مثانه و یا لولههای حالب (لولههایی که ادرار را از کلیه به مثانه می برند) بر می گردد. هورمون پروژسترون، مسئول ایجاد تغییرات در عملکرد ماهیچه های صاف دیواره حالب می باشد و وزن رحم می تواند منجر به احتباس ادرار در حالب شود. همچنین جریان خون افزایش یافته ای که در بدن زنان باردار وجود دارد، باعث افزایش فشار کار برروی کلیه ها می شود که نتیجه آن افزایش دفع ادرار در مقابل حرکات کاهش یافته حالب می باشد.
علت کلیه درد در بارداری
در نهایت زنان باردار معمولاً میزان گلوکوز ادرار بالاتری نسبت به زنان غیر باردار دارند. تمام این تغییرات در لوله ادراری آن را مستعد بروز عفونت می کند. خوشبختانه عفونت های ادراری در دوران بارداری، به سادگی قابل درمان هستند و اگرچه ممکن است زنان باردار در خصوص مصرف دارو های تجویز شده نگران باشند، اما باید در نظر داشت، تعدادی از آنتیبیوتیک ها نیز وجود دارند که در درمان عفونت های کلیه و مجاری ادرار بسیار مؤثرند و هم برای مادر و هم برای جنین بی خطر شناختهشدهاند.
درمان کلیه درد در بارداری
البته، توجه به این نکته ضروری است که عفونت کلیه ((pyelonephritis به درمانی بسیار جدیتر و فشردهتر به همراه بستری شدن در بیمارستان و آنتی بیوتیک داخل وریدی نیاز دارد. در نهایت باید این نکته را یاد آور شد که خوشبختانه، از آنجایی که پیش آگهی بسیار عالی برای بسیاری از موارد عفونت ادراری در دوران بارداری وجود دارد ، گسترش و انتقال عفونت به جنین نادر است.
کلیه درد در اوایل بارداری
بهطورکلی، در هر فردی که به هر علتی سیستم ایمنی بدنش تضعیف شده باشد، عامل مساعدکنندهای برای رشد میکروبها و ایجاد عفونت وجود دارد. از عوامل موثر دیگر در ایجاد عفونت ادراری عادات بد بهداشتی در زنان است. مثلا وقتی که به دستشویی میروند و آب را با فشار به خود میگیرند و یا برای خشک کردن خود، دستمال کاغذی را با فشار به بدنشان میکشند، باعث انتقال میکروبهای این نواحی به داخل مجرای ادرار میشوند. از طرف دیگر، هرگاه در دستگاه ادراری توقف و رکود در مسیر جریان ادرار به وجود بیاید، شیوع عفونت بالا میرود. مثلا تنگی مادرزادی محل اتصال کلیه به حالب، تنگی محل حالب به مثانه، برگشت ادرار مثانه به کلیهها، تنگی مجرا و بودن جسم خارجی مثل سوند در سیستم ادراری. در این موارد معمولا پس از قطع آنتیبیوتیک بلافاصله عفونت عود میکند.
هنگامی که دچار درد در ناحیهی کلیه میشوید، احتمال دارد که آن را با کمر درد یا پشت درد ساده اشتباه گرفته و از آن چشم پوشی کنید. به این دلیل که درد کلیه علائم خاصی ندارد که به آن ارتباط یابد.
شایعترین و آشکارترین نشانهی آن وجود درد در پشت میباشد. بنابراین، اهمیت دارد که بدانید چه چیزی درد ناشی از عفونت کلیوی را از پشت درد ساده متمایز میسازد.
چگونه متوجه شویم که دچار پشت درد شدهایم و یا کلیه درد
درد پشت ناشی از بیماریهای کلیوی اغلب شدید و ضرباندار بوده و درست برخلاف درد خفیفی است که از یک پشت درد ساده نشأت میگیرد.
درد حاصله از بیماریهای کلیوی به عنوان کولیک کلیوی مصطلح بوده و به صورت مواج یا نوسانی رخ میدهد. درد ضرباندار شدید آمده، برای مدتی میماند و سپس به خودی خود برطرف میشود، در حالی که در پشت درد عادی درد مداوم بوده و شما را با یک درد مبهم و خفیف آزرده میسازد. پشت درد، خصوصاً درد در ناحیهی پایین کمر اغلب از آسیب وارده به ماهیچه، رباط و حتی دسیکهای فقراتی واقع در آن ناحیه سرچشمه میگیرد.
وجود سنگ کلیه شایعترین علت درد در داخل و اطراف ناحیهی کلیه است. این یک بیماری دردناک بوده که در آن کریستالهای اگزالات کلسیم یا سایر مواد معدنی در ادرار تجمع یافته و تشکیل سنگ سخت را میدهند. تا زمانی که محدود به داخل کلیه میشوند، بدون درد هستند. هنگامی که این سنگهای کلیه به درون سیستم ادراری حرکت میکنند، موجب ایجاد درد شدیدی میشوند. این درد اغلب به دلیل جایگیر شدن این سنگها در حالب یعنی لولهی باریکی که کلیهها را به مثانه متصل میسازد، ایجاد میشود. گاهی این درد آنقدر شدید است که ممکن است موجب ایجاد تهوع و استفراغ شود.
درمان: سنگ کلیه را میتوان با عمل جراحی برداشته یا میتوان آنها را حل کرده تا از طریق ادرار دفع شوند
عفونت کلیه یا پیلونفریت به التهاب بافت کلیه اشاره دارد. بافتهای کلیه بسیار حساس بوده و التهاب آن موجب کش آمدن این بافت شده و درد تیزی را بوجود میآورد. کوچکترین تماس و لمس در ناحیهی پهلو میتواند دردی بسیار شدیدی را بوجود آورد. تهوع، استفراغ و تب برخی از علائم دیگر مرتبط با عفونتهای کلیوی میباشند. عفونت کلیه یک بیماری جدی و خطرناک بوده و نیاز به مداخله فوری پزشکی دارد.
درمان: می توان آن را با آنتی بیوتیک داخل وریدی درمان کرد که از گسترش عفونت از طریق جریان خون جلوگیری میکند.
سرطان کلیه به ندرت تولید دردی میکند که شبیه به کمر درد باشد. درد تنها زمانی احساس میشود که تومور آنقدر بزرگ شود که بافت را گشاد کرده و موجب کش آمدن بافتهای کلیه شده و اعصاب آن را درگیر سازد.
درمان: بسته به مرحلهی سرطان، شیمی درمانی، جراحی و درمانهای دیگر سرطان میتواند بکار برده شود.
بیماری کلیه پلی کیستیک یک بیماری موروثی است که در آن کلیه در طول یک دورهی زمانی بزرگ میشود. بزرگ شدن کلیه موجب بروز درد مبهم بیشتر در قسمت جلو و نه پشت میشود. این درد گاهی ممکن است با دل درد اشتباه گرفته شود.
جریان ادرار ممکن است به دلایل مختلفی مسدود شود. این وضعیت ممکن است به تدریج رخ داده و بر خلاف سنگ کلیه بوده که منجر به انسداد ناگهانی ادرار میشود. جریان ادرار مسدود شده ممکن است منجر به درد سوزشی در ناحیهی کلیه شود.
نوعی بیماری است که در آن چربی در داخل عروق انباشته شده، در نتیجه آنها را سخت میسازد. این امر به طور مؤثری ظرفیت عروق را برای گردش خون کاهش میدهد. در نتیجه، تأمین خون به کلیهها ممکن است مختل شده، و باعث درد شدید در ناحیهی کلیه شود.
درد در ناحیه کلیه اغلب بسیار شدید بوده و میتواند کیفیت زندگی فرد مبتلا به آن را تحت تأثیر قرار دهد. شما به احتمال زیاد آن را با درد طبیعی پشت اشتباه میگیرید، اما چنانچه درد بدون هیج دلیل روشنی ظاهر شد و برای مدت طولانی باقی ماند، آنگاه بهتر است به یک پزشک جهت معاینه مراجعه نمایید.
درد کلیه در اثر عفونت کلیه یا آسیب رسیدن به آن ایجاد می شود. اگر پشت یا پهلوی شما آسیب ببیند، مثل برخورد ضربه، ممکن است فکر کنید که کلیه هایتان درد می کنند. اما اغلب اوقات اینطور نیست و کلیه هایتان مشکلی ندارند.
هر آدم سالمی دو کلیه به شکل لوبیا، به رنگ قرمز مایل به قهوهای و به اندازه مشت بسته ی خودش دارد.همه چیز درباره درد کلیه
کلیهها در طرفین ستون مهرهها و زیر دندههای تحتانی واقع شدهاند و اغلب اعضای بدن برای عملکرد مطلوب به کلیهها وابستهاند. هر کلیه اگرچه در مشت آدم جا میگیرد و نسبتا کوچک است، اما بالغ بر یک میلیون واحد تصفیهکننده در خودش دارد که قادرند روزانه 1700 لیتر مایع را تصفیه کنند و بیش از 50 عنصر شیمیایی را که در این مایع محلولاند، استخراج کنند.
هر آدم سالمی دو کلیه به شکل لوبیا، به رنگ قرمز مایل به قهوهای و به اندازه مشت بسته ی خودش دارد.همه چیز درباره درد کلیه
کلیهها در طرفین ستون مهرهها و زیر دندههای تحتانی واقع شدهاند و اغلب اعضای بدن برای عملکرد مطلوب به کلیهها وابستهاند. هر کلیه اگرچه در مشت آدم جا میگیرد و نسبتا کوچک است، اما بالغ بر یک میلیون واحد تصفیهکننده در خودش دارد که قادرند روزانه 1700 لیتر مایع را تصفیه کنند و بیش از 50 عنصر شیمیایی را که در این مایع محلولاند، استخراج کنند.
اگر دیابت دارید، حتما باید تحت نظر پزشک باشید و بیماریتان را کنترل کنید.
حتما رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و روزی 5 واحد از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.
در صورت مشاهده علایمی مانند سوزش ادرار، کدورت و قرمز شدن رنگ ادرار ، تب و لرز شدید، کمردرد یا درد دو طرف پشت در ناحیه پایین دندهها، حتما نزد پزشک بروید.
چنانچه دچار عفونتهای کلیوی یا مثانه شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.
فرمان ضد سنگ کلیه
1- روزی 2 تا 3 لیتر آب بنوشید، یعنی 6 تا 8 لیوان.
2- لیمو ترش تازه بخورید. این کار، خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهد.
3- اگر سنگ کلیهتان ناشی از اسیداوریک بالاست، کمتر گوشت قرمز بخورید.
4- مصرف سبزیها و میوهها را بیشتر کنید.
5- اسفناج، ریواس، چغندر، کاکاو، چای پُررنگ، سبوس، آجیل، بادام و توتفرنگی حاوی اگزالات فراوان هستند و مصرف آنها احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد.
6- از قرار گرفتن در شرایطی که با تعریق بیش از حد همراه است، خودداری کنید.
7- بیشتر ورزش کنید و کلا تحرکتان را افزایش دهید.همه چیز درباره درد کلیه
8- بر خلاف تصور رایج، بد نیست میزان مصرف لبنیاتتان را بیشتر کنید.
9- مصرف غذاهای تند را کاهش دهید و از مصرف غذاهای حاوی ادویه و چاشنیهای فراوان خودداری کنید.
10- از افراط در نوشیدن قهوه خودداری کنید. کافئین موجود در قهوه، دفع کلسیم از ادرار را افزایش میدهد.
گاهی اوقات، افراد با بیماری شدید کلیوی، بدون علامت هستند. این موضوع اهمیت انجام آزمایش خون یا ادرار را در بررسی مشکلات کلیوی روشن میکند.
درد کلیه در اثر عفونت کلیه یا آسیب رسیدن به آن ایجاد می شود. اگر پشت یا پهلوی شما آسیب ببیند، مثل برخورد ضربه، ممکن است فکر کنید که کلیه هایتان درد می کنند. اما اغلب اوقات اینطور نیست و کلیه هایتان مشکلی ندارند.
وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصاً اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه ها باشد.
وجود سنگ در کلیه نیز باعث بروز درد کلیه می شود. حرکت سنگ در کلیه باعث ایجاد درد می گردد. وقتی سنگ کلیه شروع به حرکت می کند و از قسمت میزنای (حالب) عبور می کند و به سمت مثانه می رود، دردهای شدید و متناوبی را ایجاد می نماید که پزشکان آن را قولنج کلیوی یا قولنج میزنای می گویند.
شبادراری بیش از یک بار در طی خواب شبانه یکی از علائم بیماریهای کلیوی است
انسداد جریان ادراری: برخی مشکلات باعث انسداد تدریجی جریان ادرار می شود (انسداد ناگهانی جریان ادرار در سنگ کلیه دیده می شود). در این حالت کلیه ها کش می آیند و درد شدیدی بروز می کند.
گرفتگی عضلات مثانه و میزنای: وقتی مثانه کاملا پر از ادرار است، قبل و در طی ادرار کردن، باعث بروز درد و ناراحتی در قسمت پایین شکم یا ناحیه خروج ادرار می شود. این درد مستقیما به کلیه ها مربوط نیست، ولی مربوط به انقباض عضلات غیر ارادی میزنای و مثانه است. مدت این درد کوتاه است و بایستی فورا بعد از تخلیه مثانه، برطرف شود.
تاریخچه ی خانوادگی و یا سابقه شخصی ابتلا به سنگ کلیه. چنان چه فردی از اعضای خانواده تان سنگ کلیه داشته باشد، شما نیز در معرض ابتلا به آن قرار دارید. همچنین چنان چه خودتان قبلاً سنگ کلیه داشته اید مجددا در معرض خطر تشکیل سنگی دیگر قرار دارید.
اگرچه سنگ کلیه در هر سنی می تواند تشکیل شود ولی در سنین بالای 40 سال معمول تر هستند.
احتمال تشکیل سنگ های کلیوی در مردان بیشتر است.
ننوشیدن مقادیر کافی آب در روز، ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. افرادی که در مناطق با آب و هوای گرم زندگی می کنند و یا تعریق زیادی دارند بایستی بیش از دیگران آب بنوشند.
برخی برنامه های غذایی خاص. رژیم های غذایی دارای پروتئین بالا، سدیم بالا و یا قند بالا، ریسک ابتلا به برخی سنگ های کلیوی را افزایش می دهند.
نمایه توده بدن(BMI) بالا، دور کمر بالا و اضافه وزن با ریسک افزایش یافته تشکیل سنگ های کلیوی مرتبط هستند.
جراحی بای پس معده، بیماری روده ی تحریک پذیر و یا اسهال مزمن منجر به تغییراتی در فرایندهای گوارشی شده و جذب کلسیم را تحت تاثیر قرار داده و سطوح مواد تشکیل دهنده ی سنگ را در شما افزایش می دهند.
دیگر بیماری ها و شرایطی که ریسک سنگ های کلیوی را افزایش می دهند عبارت هستند از اسیدوز توبولار کلیوی، سیستینوریا، هیپرپاراتیروئیدیسم و برخی عفونت های دستگاه ادراری.
معمولاً افراد ابتدا به پزشک خانوادگی و یا پزشک بیماری های عمومی مراجعه می کنند. سنگ های کوچک توسط پزشک خانواده قابل درمان هستند ولی چنان چه سنگ بزرگ بوده و یا با درد شدید و مشکلات کلیوی وخیم همراه باشد، پزشک بیمار را به یک متخصص بیماری های دستگاه ادراری(اورولوژیست) ارجاع خواهد داد.
از آن جایی که جلسه ی ویزیت، زمان کوتاهی داشته و مسائل متعددی نیز برای پوشش دهی وجود دارند، ایده خوبی است که از قبل آمادگی های لازم برای این جلسه را تدارک دیده باشید. در این قسمت اطلاعاتی را به منظور کمک به آماده شدن برای جلسه ی ویزیت بیان می داریم.
* از محدودیت های پیش از ویزیت مطلع شوید. زمانی که قرار جلسه ویزیت را ترتیب می دهید سئوال کنید آیا لازم است پیش از جلسه محدودیتی داشته باشید مثلاً ناشتا باشید و یا برنامه غذایی خود را محدود کنید.همه چیز درباره درد کلیه
* علائم خود را یادداشت نمایید. از جمله هر نوع علائم و یا نشانه ای که حتی به نظرتان با علت تشکیل جلسه ملاقات غیر مرتبط است.
عوامل ارثی مانند تنگی و انسداد مجاری ادراری، نقص متابولیکی و یا هر گونه اشکال در سوخت و ساز بدن میتواند باعث افزایش مواد سمی در بدن، به ویژه در کودکان، شده و سبب نارسایی کلیه گردد. عوامل اکتسابی مانند جراحتها و بیماریهای مجاری ادراری ، عفونتها و به ویژه سنگ کلیه نیز از علل شایع نارسایی کلیه هستند که با اجرای برنامههای آموزشی و درمانی میتوان به راحتی از بروز آنها جلوگیری کرد.
کیله ها دو عضوی هستند که در پشت و نیمه فوقانی شکم قرار دارند. نقش کلیهها این است که مواد زاید و حاصل از سوخت و ساز بدن را که در آب حل میشوند، از بدن خارج کنند. پس عملکرد مهم کلیهها دفع مواد زاید از طریق ادرار است. حدود 20 درصد از خون بدن در هر لحظه در داخل کلیهها جریان دارد و کلیه موظف است مواد زاید را از خون گرفته و مجددا خون تمیز را به داخل رگها برگرداند. در واقع این مسیر حالت یک صافی را دارد. این صافی برخی از مواد را که به درد بدن میخورد، بازجذب میکند و مواد زاید باقیمانده را از مسیرهای پر پیچ و خم عبور میدهد.
مواد زاید در نهایت با مقدار متناسبی از مایع در لگنچه کلیه جمع میشود. سپس از طریق لوله هایی به نام حالب به داخل مثانه میریزد. سپس فرد احساس ادرار کرده و آن را دفع میکند.
مواد زاید بسته به حجم مایعی که با آن حرکت میکنند، متفاوت هستند. وقتی ادرار غلیظ یا پُررنگ باشد، مفهوماش این است که مواد زاید با حجم کمی مایع دفع میشوند و گاهی اوقات نیز برعکس است؛ یعنی افراد مایعات فراوانی مینوشند و حجم مایع بدن زیاد شده و ادرار، رقیق و کم رنگ می شود، یعنی مواد زاید با حجم بیشتری از مایع دفع میشوند.
اما به هر حال مهم است این است که ما محصول نهایی مواد خارجی مثل غذاهای مصرفی و یا حتی مواد زایدی که حاصل از بافتهای بدن است را دفع میکنیم.
اگر به هر علتی، آسیبی به بافتهای داخلی کلیه وارد شود و صافی کلیه نتواند عملکرد مناسبی داشته باشد، یا خون کافی به داخل کلیه نرسد و یا مواد زاید به هر علتی نتوانند دفع شوند، بافت کلیه و قسمتی که نقش این پاکسازی را بر عهده دارد، دچار آسیب شده و سلولهای آن به تدریج می میرند. در نتیجه مواد زاید در داخل بدن انباشته میشوند و مقدار مواد نیتروژندار، اوره و مواد زاید حاصل از سوخت و ساز بدن در خون بالا میرود و از آنجا که این مواد سمی هستند، میتوانند به قسمتهای مختلف بدن مانند مغز، کبد و … آسیب وارد کنند و باعث بروز علایمی همچون خوابآلودگی و بیحالی در بیمار شوند و حتی ممکن است فرد به حالت کُما برود.
اما جالب است بدانید نه تنها یک کلیه، بلکه حتی بخشی از یک کلیه هم میتواند کارکرد بدن را کنترل کند؛ یعنی اگر یک کلیه از بدن خارج شود، کلیه دیگر با بزرگ کردن سلولهایش، همه کار بدن را بر عهده میگیرد و یا اگر فقط بخشی از یک کلیه سالم باشد، همان بخش سالم هم میتواند کارکرد بدن را کنترل کرده و مواد زاید را دفع کند.
بیماریهایی که به صورت اولیه باعث نارسایی آن می شوند، یعنی خود نسج کلیه دچار آسیب و التهاب میشود، مثل بیماری گلومرونفریت (التهاب گلومرول ها). گلومرول بافتی است که در داخل کلیه نقش صافی را بر عهده دارد.
گاهی پیلونفریت یا عفونت کلیه باعث نارسایی کلیه می شود که معمولا این بیماران با درد پهلو و تب و لرز مراجعه میکنند.
رخی از عوامل هم مربوط به یک بیماری دیگر هستند؛ مثل یک بیماری عمومی مانند لوپوس که کلیهها را هم درگیر میکند. این گونه بیماریها معمولا غیرقابل پیشگیری هستند، اما برخی از بیماریها مثل سنگ کلیه را می توان درمان کرد. وجود سنگ در کلیه سبب میشود راه خروج ادرار بسته شده و ادرار خوب تخلیه نشود، در نتیجه تجمع ادرار به نسج کلیه فشار وارد میکند و فشار معکوس ایجاد میشود. بنابراین خونرسانی به کلیه کم شده و کمکم سلولهایی که داخل کلیه هستند، به دلیل کمبود خون دچار آسیب میشوند.
برخی علل هم به صورت ثانویه به کلیه آسیب می زنند، مثل بیماری دیابت و فشار خون بالا. در واقع در یکی دو دهه اخیر این دو بیماری از علل اصلی نارسایی کلیه بودهاند.
جالب است بدانید که هم پُرفشاری خون میتواند موجب آسیب کلیه شود و هم نارسایی کلیه میتواند پُرفشاری خون ایجاد کند.
سلام من زهرا نجفی ۳۳ سال ومجرد به مدت ۶سال است که تکرر ادار داردم ۴ سال هم هست که کلیه درد دارم دکترا میگن ازمایشات وعکسام عالی قرص اعصاب میدن اما حالم خونیست . تواین چند سال علاوه بر درد وتکرر سرگیجه،تهوع و بعضی وقتها بی اشتهایی هم دارم. به خصوص از دیروز کلیه درد شدیددارم .به نظر شما میشه ممکن کلیه مشکلی نداشته باشه امادرد داشته باشه.