خواص و مضرات مصرف کنگر کوهی و کنگر فرنگی در بارداری
سداب ، برطرف کننده سردرد
سداب، برطرف کننده سردرد خواص سداب,فواید سداب,سداب درمانی,خاصیت سداب,خواص سداب درمانی,خواص سداب برای پوست,خواص سداب برای مو,خواص سداب برای جوانی,خواص سداب برای بارداری,خواص خوردن سداب,فواید سداب خام,فواید سداب پخته
آیا رابطه ای بین مصرف چای سبز و یبوست وجود دارد؟
آیا رابطه ای بین مصرف چای سبز و یبوست وجود دارد؟ آیا رابطه ای بین مصرف چای سبز و یبوست وجود دارد؟ در سایت جسارت چای سبز و یبوست ، چای سبز …
همه چیز در مورد خواص و مضرات کاکائو و شکلات
همه چیز در مورد خواص و مضرات کاکائو و شکلات مضرات کاکائو ،مضرات کاکائو برای کودکان،مضرات کاکائو در بارداری،مضرات کاکائوی تلخ،مضرات کاکائو برای خانم ها،مضرات کاکائو برای زنان باردار،مضرات کاکائو در دوران …
کنگر
کنگر ,کنگر فرنگی,کنگر فرنگی به انگلیسی,کنگر فرنگی و خواص آن,کنگر فرنگی در ایران,کنگر فرنگی در جدول مدرن,کنگر فرنگی وحشی,کنگر فرنگی خواص,کنگر فرنگی اورشلیم
توضیحاتی در مورد کنگر
کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس” target=”_blank” class=”auto-link” >کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده میکنند. در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن ۱۶ میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط اشراف مصرف میشد. در طب سنتی اروپا، برگهای کنگر به عنوان ماده افزایش دهنده ادرار (دیورتیک) و محرک کلیهها، محرک ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا مورد استفاده قرار میگرفت. این گیاه غنی از پتاسیم بوده، ولی از لحاظ انرژی محدود است. کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است. کنگر اولین بار در اتیوپی کشت شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا کردهاست. محل اصلی رویش این گیاه مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است. کنگر اغلب در ایران در مناطق مرطوب گرمایی رشد میکند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد کنگر صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
خواص درمانی کنگر
کنگر ضدعفونی کننده، غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود . این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند . کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند . محققان معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ میکنند . توجه: چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟ افرادی که ناراحتیهای کلیوی و کبدی شدید دارند از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند . زنان باردار و کودکان باتوجه به اینکه کنگر باعث انقباض کیسه صفرا میشود، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، از خوردن آن صرفنظر کنند
کنگر فرنگی چیست
کنگر فرنگی، آرتیشو (نام علمی: Cynara scolymus) در منابع طب سنتی ایرانی ارده شاهی نوعی گیاه یکساله، بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانهاست. غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آبپز پخته میشود. همچنین، در ایتالیا، این گیاه سبزی اصلی پیتزای چهارفصل در فصل بهار است. کنگر فرنگی یا آرتیشو گیاهی است علفی که در ایران نیز پرورش داده میشود و در طب جدید عصارهٔ ان به صورت آمپول یا قطره بنام کوفیتول تجویز میشود. ترکیب شیمیایی: اینولین، سینا روپکتین، سینارین، قندها، آنزیمها، کافئیک اسید، اوژنول…
کاربرد کنگر فرنگی
ترشح صفرا از کبد را افزایش میدهد. تقویت اعمال کبد. جلوگیری از تجمع چربی در سلولهای کبدی، تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول. پایین آوردن کلسترول وتری گلیسیرید خون. درمان یرقان؛ زردی، قولنج کبدی، سنگ کیسهٔ صفرا، آب آوردن شکم. درمان سنگ کلیه، قولنج کلیه، درمان ازدیاد اورهٔ خون . درمان بیماریهای پوستی خارش دار. تببر است؛ و نیزدر درمان رماتیسم و یبوست مؤثر است
ارزش غذایی کنگر فرنگی
ارزش غذایی ۱۲۰ گرم کنگر فرنگی: ۶۴ کالری ، ۱۴.۳ گرم کربوهیدرات ، پروتئین ۳.۵ گرم ، ۰.۴ گرم چربی ، ۱۰.۳ گرم فیبر ، ۱۰.۷ میکروگرم ویتامین B12 (27 درصد DV) ، ۱۷.۸ میکروگرم ویتامین K (22 درصد DV) ، ۸.۹ میلی گرم ویتامین C (15 درصد DV) ، ۵۰.۴ میلی گرم منیزیم (۱۳ درصد DV) ، ۰.۳ میلی گرم منگنز (۱۳ درصد DV) ، ۳۴۳ میلی گرم پتاسیم (۱۰ درصد DV)
مقدار مصرف کنگر فرنگی
۱- برگههای کنگر فرنگی را پس از پختن به مصرف میرسانند. ۲–۳۰ تا ۱۰۰ گرم شیرهٔ تازهٔ برگ کنگر فرنگی را گرفته با مقداری شربت مطبوع مخلوط نموده صبح و ظهر و شب هر دفعه قبل از هر غذا، یک سوم آن را تناول نمایند. ۳–۱۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و شب قبل از هر غذا ۲ استکان با کمی شکر تناول نمایید.
مضرات کنگر فرنگی
آرتیشو (کنگر فرنگی) چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود ضمناً طعم آرتیشو را دوست ندارند. اینگونه اشخاص اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفادهکننده تنطور قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند.
آشنایی با کنگر فرنگی
هرچند آرتیشو یا کنگر فرنگی، بومی سرزمین های نزدیک به دریای مدیترانه و اروپاست اما در ایران نیز به وفور یافت می شود و با آمدن بهار رویشی آن در طبیعت آغاز می شود. این سبزی که از آن با نام مغذی ترین سبزی بهاری یاد می شود خواص درمانی متنوعی دارد.کافی است متون طب سنتی و مکمل را ورق بزنید تا با کاربردها و مصارف درمانی کنگر و نسخه های درمانگران طب سنتی و مکمل به ویژه درمانگران شیوه های درمان شرق آشنا شوید؛ گیاهی که به عنوان یک سبزی پر خاصیت در سبد غذایی بسیاری از مردم در کشورهای مصر، یونان، ایران، ایالات متحده، سواحل مدیترانه و چین کاربرد دارد و سالادها، خورش ها و سوپ های متنوعی به وسیله آن تهیه می شود. گونه ای از این گیاه در کشورهای اروپایی و آمریکایی با نام کنگر فرنگی یا آرتیشو می روید که به لحاظ خواص دارویی و غذایی مشابه گیاه کنگر است که در کشورمان می روید و امروز در برخی از بازار روزها در تهران و برخی از شهرستان ها دیده می شود.
دمنوش کنگر
دمنوش تهیه شده از برگ های کنگر یکی از مقوی ترین و مغذی ترین چای های گیاهی است که بسیاری از درمانگران شیوه های طبیعی درمان نوشیدن یک تا ۲ فنجان چای کنگر را به افراد مبتلا به چربی و کلسترول خون توصیه می کنند. برای تهیه چای با برگ های تازه گیاه کنگر کافی است ۲ قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را درون آب جوش ریخته و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کنید. بهتر است این چای را پیش از میل کردن به خوبی صاف کنید و آن را با مقدار اندکی نبات یا یک قاشق چای خوری عسل شیرین کنید.
عصاره کنگر
حمام کردن با عصاره تهیه شده از گیاه کنگر یا آرتیشو در درمان خارش پوست و برطرف کردن بوی عرق بدن موثر است. برای این منظور لازم است یک کنگر کامل و متوسط را با ۴ تا ۵ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب آن بجوشد تا ۳ لیوان آب درون ظرف باقی بماند. این آب را بعد از سرد شدن با آب وان ترکیب کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون آن دراز بکشید. شستشوی بدن با جوشانده کنگر علاوه بر از بین بردن بوی تند بدن موجب پیشگیری از بو گرفتن بدن در روزهای گرم تابستان می شود. ضمن آنکه تماس جوشانده کنگر با بدن موجب از بین رفتن آلودگی ها از سطح پوست شده و احتمال ابتلا به بیماری های پوستی را نیز کاهش می دهد.
کنگر و کبد چرب
گنجاندن میوه کنگر در رژیم و برنامه غذایی افراد چاق به ویژه افراد مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل ممکن برساند. خوردن سوپ، خوراک یا خورش تهیه شده از کنگر در روزهای آغازین بهار موجب پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در محیط کبد می شود. ضمن آنکه افرادی که مصرف کنگر را در برنامه غذایی هفتگی خود داشته باشند با کمک این رژیم غذایی می توانند احتمال ابتلا به چربی خون شان را نیز به صفر برسانند.
کنگر و ماست
یکی از موثرترین نسخه های طبیعی برای درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب مصرف ترکیبی از ماست و کنگر است. کافی است قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کرده و این ترکیب را یک ساعت پیش از خواب میل کنید. خوردن ماستی که کنگر درون آن قرار دارد همان طور که از ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» بر می آید موجب سنگینی پلک ها و افزایش آرامش پیش از خواب فرد می شود. البته باید توجه داشت مصرف این ترکیب در ساعات اولیه روز به ویژه برای افرادی که باید حین کار هوشیاری داشته باشند یا برای رسیدن به محل کارشان رانندگی کنند، توصیه نمی شود.
منع مصرف کنگر
چه کسانی نباید کنگر بخورند؟ کنگر یکی از گیاهان دارویی است که موجب بروز انقباضاتی در کیسه صفرا می شود. از این رو مصرف این گیاه به افرادی که دچار التهاب کیسه صفرا یا مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند، توصیه نمی شود. این افراد بهتر است با مشاوره متخصص طب سنتی یا پزشک معالج شان از این گیاه دارویی استفاده کنند. خانم های باردار و شیرده نیز بهتر است در این دوران از کنگر یا کنگر فرنگی استفاده نکنند زیرا این گیاه بر کیفیت و میزان شیر مادر تاثیر می گذارد. برگ ها و میوه گیاه کنگر به دلیل داشتن ماده ای به نام سینارین، ممکن است در برخی از افراد مبتلا یا مستعد به آلرژی ها ایجاد حساسیت کند یا شدت حساسیت آنها را افزایش دهد بنابراین افرادی که مبتلا به انواع آلرژی هستند یا احتمال بروز این بیماری در آنها وجود دارد، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشاور یا متخصص شان مشورت کنند.
جوشانده برگ کنگر
جوشانده برگ کنگر و گل های این گیاه از جمله بهترین نوشیدنی های گیاهی برای تقویت دستگاه گوارش و هضم بهتر مواد غذایی است. نوشیدن یک تا ۲ فنجان از جوشانده ای که از برگ یا گل های خشک شده این گیاه تهیه می شود به سوخت و ساز بهتر مواد غذایی به ویژه چربی ها کمک کرده و حتی به کنترل میزان سطح تری گلیسیرید بدن نیز کمک می کند.
کنگر در پوست و مو
برای درمان اگزما و دیگر مشکلات پوستی بکار میرود. در درمان اکثر بیماریهای پوستی اثر مفید دارد. برای جلوگیری از ریزش مو ار برگهای آرتیشو پماد تهیه کرده و به سر بمالید. برای برطرف کردن بوی بد زیر بغل عصاره برگ آرتیشو را به زیر بغل بمالید. عصاره آرتیشو را اگر به بدن بمالید خارش را برطرف میکند.
کنگر فرنگی برای کاهش وزن
آیا میدانستید که مصرف آرتیشو یا کنگرفرنگی به افزایش میزان سوخت کالری غذا کمک کرده و موجب کاهش وزن و لاغری میشود. در حقیقت افرادی که از کنگرفرنگی در یکی از وعدههای غذایی خود استفاده میکنند میتوانند از خواص درمانی این گیاه بهمنظور کاهش وزن استفاده کنند. بهترین روش برای مصرف روزانه آرتیشو یا کنگر فرنگی استفاده از آن برای تهیه انواع سالادهاست. به این ترتیب میتوانید هر روز با تهیه سالادهای متنوع از میوهها و سبزیهای مختلف و اضافه کردن مقداری آرتیشوی خرد یا رنده شده به کاهش وزن خود کمک کنید.
همه چیز درباره کنگر
این گیاه، طبع گرمی دارد و بسیار نیروبخش و مقوی قلب است. برخی خواص دارویی کنگر کوهی عبارتند از: برگهای این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است. سینارین موجود در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود و استفاده از عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید است. از خواص کنگر کوهی، پیشگیری از سرطان روده باریک به علت وجود اینولین (مادهای که باعث افزایش باکتریهای مفید دستگاه گوارش میشود) در آن است. آنتی اکسیدانهای موجود در کنگر کوهی، پوست را در برابر سرطان محافظت میکند. از دیگر خواص کنگر کوهی، افزایش نیروی جنسی بوده، این گیاه به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت میکند.بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر کوهی پرهیز کنند همچنین کنگر یکی از گیاهان دارویی است که موجب بروز انقباضاتی در کیسه صفرا می شود. از این رو مصرف این گیاه به افرادی که دچار التهاب کیسه صفرا یا مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند، توصیه نمی شود. این افراد بهتر است با مشاوره متخصص طب سنتی یا پزشک معالج شان از این گیاه دارویی استفاده کنند. خانم های باردار و شیرده نیز بهتر است در این دوران از کنگر یا کنگر فرنگی استفاده نکنند زیرا این گیاه بر کیفیت و میزان شیر مادر تاثیر می گذارد. برگ ها و میوه گیاه کنگر به دلیل داشتن ماده ای به نام سینارین، ممکن است در برخی از افراد مبتلا یا مستعد به آلرژی ها ایجاد حساسیت کند یا شدت حساسیت آنها را افزایش دهد بنابراین افرادی که مبتلا به انواع آلرژی هستند یا احتمال بروز این بیماری در آنها وجود دارد، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشاور یا متخصص شان مشورت کنند. مادران شیرده آرتیشو نخورند : یکی از موارد منع مصرف آرتیشو در خانمهایی است که به نوزاد خود شیر میدهند. از آنجا که مصرف آرتیشو و برگهای آن تاثیر زیادی در کیفیت، بو و مزه شیر مادر میگذارد ممکن است موجب بروز عکسالعمل نوزاد شده و او شیر مادر را نخورد. بنابراین درمانگران به مادران شیرده و خانمهای باردار توصیه میکنند که در طول دوران بارداری و دورانی که به فرزند خود شیر میدهند از خوردن موادغذایی و سالادهایی که حاوی این گیاه است، پرهیز کنند. آرتیشو چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود . ضمناً افرادی که طعم آرتیشو را دوست ندارند؛ اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفاده کننده تنطور قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند.