همه چیز درباره عنبر نسارا

همه چیز درباره عنبر نسارا

همه چیز درباره عنبر نسارا خواص عنبر نسارا,فواید عنبر نسارا,عنبر نسارا درمانی,خاصیت عنبر نسارا,خواص عنبر نسارا درمانی,خواص عنبر نسارا برای پوست,خواص عنبر نسارا برای مو,خواص عنبر نسارا برای جوانی,خواص عنبر نسارا برای …

کاسنی و درمان سینوزیت

کاسنی و درمان سینوزیت

کاسنی و درمان سینوزیت خواص کاسنی,فواید کاسنی,کاسنی درمانی,خاصیت کاسنی,خواص کاسنی درمانی,خواص کاسنی برای پوست,خواص کاسنی برای مو,خواص کاسنی برای جوانی,خواص کاسنی برای بارداری,خواص خوردن کاسنی,فواید کاسنی خام,فواید کاسنی پخته

گوشت مار  ؛ خواص و مضرات گوشت مار چیست

گوشت مار ؛ خواص و مضرات گوشت مار چیست

گوشت مار در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گوشت مار و خواص آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروان گرامی قرار گیرد. به طور کلی مار …

گوشت بوفالو

گوشت بوفالو ,گوشت بوفالو حلال است؟,گوشت بوفالو حلال است یا حرام,گوشت بوفالو در ایران,گوشت بوفالو حرام است,گوشت بوفالو حلال یا حرام,گوشت بوفالو چیست

گوشت بوفالو , گوشت بوفالو حلال است؟ , گوشت بوفالو حلال است یا حرام , گوشت بوفالو در ایران

توضیحاتی در مورد گوشت بوفالو

شاید تا به حال گوشت گاومیش یا همان بوفالو را ندیده باشید. شاید هم گوشتی با طعم و رنگ و بافتی متفاوت‌تر از گوشت گاو خورده باشید، اما متوجه نشده‌اید که گوشت چه حیوانی بوده است. گاومیش یک حیوان مفید و سه منظوره است یعنی شیر، گوشت و نیروی خوبی دارد، اما نسبت به گوشت گاو به علت داشتن یک‌سری خصوصیات نامطلوب مشتری‌پسندی کمی دارد. گوشت گاومیش خام یا نپخته رنگ قرمز بسیار روشنی دارد و شاید تفاوت رنگش با دیگر گوشت‌ها موجب تعجب شما شود. این گوشت وقتی پخته می‌شود بسیار تیره و کدرتر از گوشت گاو می‌شود. وقتی آن را چرخ می‌کنیم همچون خمیری آبدار و بسیار لطیف شده، اما زمانی که می‌پزد بافت آن سفت می‌شود و اصلا طعم خوبی ندارد مگر آن‌که به مدد برخی از ادویه‌جات طعم آن را مخفی کنیم. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد میزان پروتئین این گوشت با گوشت گاو برابری می‌کند، اما چربی و کالری آن 1.5 تا 2 برابر بیشتر از گوشت گاو است. میزان ویتامین‌های B و کلسیم گوشت گاومیش درصدی کمتر ولی از نظر میزان فسفر، آهن و پتاسیم با گوشت گاو برابری می‌کند با این تفاوت که سدیم گوشت گاومیش کمی بیشتر است. گوشت گاومیش در مقایسه با گوشت گاو چون کیفیت و ارزش غذایی پایین‌تری دارد و خصوصیات ظاهری، بافتی و طبخی آن نامطلوب است کمتر مورد اقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گوشت بوفالو صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بوفالوی آمریکایی

بوفالوی آمریکایی (به انگلیسی: American bison) نوعی گاو وحشی بومی قاره آمریکای شمالی است. این جانور از رده‌های بیزون به‌شمار می‌رود. بوفالوی آمریکایی حیوانیست که بیشتر در طول روز به فعالیت می‌پردازد. پوست این حیوان خصوصاً در نواحی گردن و بالاتنه پوشیده از پشمی پرپشت و قهوه‌ای رنگ است، که در فصل سرما انبوه تر و همچنین تیره تر میگردد. طول بدن این جانور ۲،۴۰متر (ماده) تا ۳،۸۰ متر (نر) بوده، گردنی بسیار کوتاه و سر مخروطی شکلی با شاخ‌هایی بلند دارد که معمولاً با ریشی انبوه پوشیده شده‌است. وزن گاومیش نر بالغ بر ۹۰۰ کیلوگرم می‌شود، که حدوداً دوبرابر وزن گاومیش ماده است. به همین دلیل از این جانور به عنوان بزرگترین پستاندار آمریکایی شمالی یاد می‌شود. در هنگام دفاع و مبارزه برای تعیین رده در درون گله، گاومیش نر از شاخ‌های بلند و منحنی شکلش به عنوان یک سمبل قدرت بهره می برد. غذای اصلی این حیوان گیاهخوار رستنی‌ها (علف، چمن، خزه و سایر گیاهان) می‌باشند. با وجود وزن سنگین سرعت این جانور در هنگام دویدن به ۵۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. علاوه بر این می‌تواند در آب نیز به خوبی شنا کند. زمان جفت‌گیری گاومیش‌ها نیمه دوم تابستان بوده و دوره بارداری ۲۸۵ روز است. طول عمر گاومیش در آزادی (حیاط وحش) ۱۵ سال و در اسارت حدود ۲۵ سال می‌باشد. بوفالوی آمریکایی امروزه پرچم ایالت وایومینگ را زینت می‌دهد.

ارزش غذایی گوشت

ارزش غذایی گوشت: از لحاظ میزان پروتئین انواع گوشت نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است، زیرا پروتئین گوشت دارای مقدار زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است. همچنین مقدار زیادی از چربی حیوانی در بافت گوشت حیوانات قرار گرفته است که منبع مهم انرژی برای بدن به شمار می روند. گوشت یکی از منابع سرشار از انواع ویتامین هایB است که مقداری از این ویتامین ها در اثر حرارت از بین می روند. مواد معدنی موجود در گوشت یکی از عوامل موثر در ارزش غذایی گوشت هستند که به صورت ترکیبات آلی و املاح معدنی از جمله آهن،روی، سدیم،کلر،منیزیم و… نیز دیده می شوند.

واردات گوشت بوفالو

در بحبوحه واردات گوشت بوفالو به کشور که از ابتدای هفته تاکنون سر و صدای زیادی به پا کرده است، شب گذشته رئیس سازمان دامپزشکی کشور در برنامه تلویزیونی پایش عنوان کرد که از دهه 70 تاکنون، گوشت منجمد گاومیش از هندوستان وارد کشور شده است. به گزارش جام جم، مهدی خلج در این برنامه و در دفاع از واردات گوشت بوفالو از هندوستان، جمله ای گفته که به زعم بسیاری از کارشناسان، بدون پایه علمی است. این مقام مسئول عنوان کرده که چربی گوشت گاومیش به مراتب کمتر از چربی گوشت گاو است. دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و استاد دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با جام جم تاکید می کند: من با این بخش از بحث که آیا این واردات قانونی و سلامت محور بوده یا این که در چه سردخانه و انباری نگهداری شده است، کاری ندارم، اما از منظر علمی، واضح است گوشت بوفالو که همان گاومیش بومی خودمان است، چربی اش بالاتر است. به گفته این کارشناس، وقتی گوشت بوفالو به سوسیس و کالباس تبدیل شود، مقداری هم روغن به آن اضافه می شود. یعنی غیر از چربی خود گوشت بوفالو، روغن هم به آن اضافه خواهد شد. کشتارگاه های هندی ناسالم است یکی از عمده انتقادهایی که به واردات اخیر گوشت بوفالو ایراد می شود، تردید در سلامت کشتارگاه ها و محیط پرورش بوفالو است.

گوشت چیست

گوشت مجموعه‌ای از بافت‌های عضلانی، پیوندی و استخوانی است. گوشت به عنوان یک ماده غذائی با ارزش پروتئینی بالا به چندین رده کلی تقسیم شده است: بطور کلی بزرگترین رده گوشت برحسب حجم مصرف، گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله میباشد، بعد از آن گوشت سفید از قبیل گوشت طیور و پرندگان اهلی مانند مرغ و بوقلمون که از نظر میزان مصرف در رده دوم قرار دارند و گوشت ماهی‌ها و دیگر آبزیان دریائی مانند میگو و خرچنگ در رده سوم قرار میگیرند.ارزش غذائی پروتئین گوشت (گوشت سفید و قرمز) نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است، چون مقدار زیادی از اسید آمینه های ضروری برای حفظ سلامتی بدن را داراست و به همین دلیل هم بیرون از یخچال خیلی زود فاسد می‌شود.چربی در گوشت معمولاً به دو صورت آشکار و پنهان دیده می‌شود که چربی گوشت قرمز بیش از گوشت سفید می‌باشد. پس برای کاهش دریافت چربی‌های اشباع تمام چربی گوشت را قبل از پخت بطور کامل جدا کنید.ویتامین‌های موجود در گوشت بیشتر از نوع ویتامین‌های گروه B می‌باشد و املاح گوشت بیشتر از نوع روی، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، کلسیم و … می‌باشد.یکی از عوامل مؤثر در بالا بودن اهمیت غذائی گوشت، وجود املاح معدنی بخصوص روی و آهن در آن می‌باشد بطوریکه آهن موجود در گوشت قرمز بیش از گوشت سفید می‌باشد و بدن انسان آهن گوشت را تقریباً دو برابر بیشتر از آهن سایر مواد غذایی مثل گندم و سبزیجات جذب می‌کند و بدین وسیله از کم خونی جلوگیری می‌کند.

گوشت گاومیش

شیر: گاومیش حدود ۶/۵٪ از کل شیر جهان را تأمین می‌کند. شیر گاومیش از نظر چربی از شیر گاو غنی‌تر و دارای ماده خشک کمتر و بین میزان درصد لاکتوز با شیر گاو متفاوت زیادی نسبت املاح شیر گاومیش و پروتئین شیر گاومیش از شیر گاو بیشتر است. گوشت: درصد گوشت و لاشه گاومیش به علت داشتن شکمبه حجیم و بزرگ، سر توپر و سنگین، درصد استخوان بیشتر، درصد چربی بیشتر در لاشه و کپل نسبتاً کم رشد و ضعیف و پوست ضخیم کمتر از درصد گوشت و لاشه گاو گوشتی است. پوست: گاومیش پوستی ضخیم دارد برای تهیه دستکش چرمی ضخیم و تسمه‌های چرمی، زیره کفش، زین اسب و چرم ضد آب استفاده می‌شود. ضخامت موی گاومیش دو برابر گاو است و برای تهیه برس و قلم مو استفاده می‌شود. تراکم مو در گاومیش نسبت به گاو کمتر است و با افزایش سن تراکم آن کمتر نیز می‌شود. شاخ: برای تهیه دکمه شانه، دسته چاقو و چتر و عصا، آلات موسیقی و وسایل تزئینی استفاده می‌شود. در هندوستان در صنایع دستی استفاده می‌شود. فضولات: کود گاومیش از بهترین کودها برای حاصل‌خیزی زمین‌های زراعی و به ویژه پرورش قارچ است. در برخی روستاها از فضولات گاومیش برای تولید گرما به عنوان ماده سوختی استفاده می‌شود. نیروی کار: در بسیاری از نقاط دنیا ماشین جای گزین خوبی برای دام نیست و حتی غیر اقتصادی است و در این صورت گاومیش برای شخم‌زنی و باربری استفاده می‌شود.

گوشت شتر

 گوشت شتر از جهت ترکیب شیمیایی با گوشت سایر دام‌ های اهلی تفاوت دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین کمتری برخوردار است و از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوسفند است. این گوشت در مقایسه با سایر گوشت ‌ها از سدیم بیشتری برخوردار است، اما میزان پتاسیم آن کمتر است و در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند از لحاظ درجهPH بسیار متفاوت می ‌باشد، در نتیجه برای عملیات فرآوری گوشت بسیار مناسب است.گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی، پروتئین و خاکستر دارد. پروتئین‌ های گوشت شتر فاقد اسیدهای آمینه ضروری نظیر تریپتوفان، والین، لوسین و ایزولوسین و همچنین اسیدآمینه نیمه ‌ضروری هیستیدین به مقدار کافی می ‌باشند. همچنین گوشت شتر در مقایسه با گوشت سایر دام‌ های اهلی دارای سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است که این امر با متابولیسم آب در بدن دام ارتباط مستقیمی دارد و باید افزود که نسبت کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است، اما نسبت آهن و رویدر گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام‌ های اهلی دیگر است.

بوفالوی آفریقایی

گاومیش آفریقایی یا بوفالوی آفریقایی با نام علمی سینسروس کافر Syncerus Caffer گاوسانی بزرگ‌جثه ساکن آفریقا است. این گونه ارتباط نزدیکی با گاومیش آبی وحشی ندارد و پیشینه‌اش در ابهام است. به دلیل طبیعیت غیرقابل پیشبینی این جانور امکان اهلی کردن آن همچون گاومیش آبی آسیایی اهلی وجود نداشته است.شکارچیان بسیار قدیمی آفریقا مدعی بودند که خطرناکترین پستاندار آفریقا شیر یا کرگدن نبود بلکه گاومیش بود.در مورد کمین کردن و کشتن انسان به وسیله گاومیش٬حمله کردن بدون تحریک و تاخت و تاز در سکونت گاه های انسانها داستانهایی گفته میشد درحالی که بیشتر آن ها بزرگنمایی بودند.اما به طور قطع گاومیش آفریقایی بزرگ و قدرتمند است.قد آن تا شانه 150 سانتی متر است و 900 کیلوگرم وزن دارد.میتواند باسرعت 55 کیلومتر در ساعت بدود و در صورت زخمی شدن یا گیر افتادن یا محافظت از بچه اش بسیار خطرناک می شود.شاخ های خمیده ی گاومیش در قاعده به هم می رسند تا سپر ضخیم شاخ به نام برآمدگی را در بالای سر تشکیل دهند

گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین : ارزش غذایی گوشت بلدرچرین تقریباً مشابه گوشت مرغ است و مقدار ویتامین ها و روی موجود در این گوشت، آن را ارزشمند می سازد. گوشت بلدرچین حاوی مقدار مناسبی ویتامین های B3و B5است که در ترمیم بافت نقش مهمی دارند خوشبختانه گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد و چربی کلی آن نیز پایین است. لذا افراد در هر گروه سنی می توانند از آن استفاده کنند.نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم این است که مصرف تمامی انواع گوشت ها، چه قرمز و چه سفید، برای افرادی که بیماری نقرس دارند، یعنی میزان اسید اوریک خون آن ها بالاست باید تا حد مشخصی محدود شود، یعنی گوشت بلدرچین نیز برای آن ها مضر است، اما مصرف آن به سایر افراد، به ویژه بعد از عمل جراحی توصیه می شود.

حکم گوشت بوفالو

پرسش : آیا بوفالو حلال گوشت است؟ پاسخ : احتیاط در ترک خوردن گوشت آن است زیرا ظاهرا درنده است.

گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون: در بین انواع گوشت سفید، گوشت بوقلمون کمترین چربی را دارد. گوشت بوقلمون که یکی از غذاهای مورد علاقه در کشورهای غربی است. یکی از ویژگی های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت های سفید، ویتامین A موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می شود. مقدار پروتئین این گوشت نیز مناسب است و منع مصرف خاصی جز در بیماران مبتلا به نقرس ندارد. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است.گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه ای که دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی دهد و به دلیل عدم وجود چربی میان بافتی در گوشت حجم آن در هنگام پخت بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمی شود.

تفاوت گوشت گاومیش با گاو

رییس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: گوشت گاومیش خام یا نپخته رنگ قرمز بسیار روشنی دارد و شاید تفاوت رنگش با دیگر گوشت‌ها موجب تعجب شما شود. وی از تیره تر شدن گوشت گومیش درپی پخته شدن گفت و افزود: گوشت گاومیش وقتی پخته می‌شود بسیار تیره و کدرتر از گوشت گاو می‌شود، وقتی آن را چرخ می‌کنیم همچون خمیری آبدار و بسیار لطیف شده، اما زمانی که می‌پزد بافت آن سفت می‌شود و اصلا طعم خوبی ندارد. فانی بااشاره به ارزش غذایی پاییت تر گوشت گاومیش تاکید کرد: گوشت گاومیش در مقایسه با گوشت گاو چون کیفیت و ارزش غذایی پایین‌تری دارد و خصوصیات ظاهری، بافتی و طبخی آن نامطلوب است کمتر مورد اقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.

گوشت گاومیش و کیفیت غذایی

مشکل اصلی در استفاده از گاومیش بعنوان منبع گوشت، پذیرش کم آن توسط مشتری است. به علت اینکه گوشت گاومیش الیاف بیشتر، تردی کمتر و رنگ تیره تری نسبت به گوشت گاو دارد لذا کیفیت غذایی پایین تری دارد. دلیل اصلی این موارد این است که گوشت گاومیش عمدتاً از حیوانات مسن و حذفی تهیه می گردد که در شرایط تغذیه ای ضعیفی پرورش یافته اند. با افزایش سن، افزایش در قطر الیاف عضلات در گاومیش منجر به فیبری بودن گوشت می گردد همچنین تعدادی از دانشمندان عنوان کرده اند که رنگ تیره گوشت گاومیش به دلیل کم چرب بودن آن است.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 18 شهریور 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.