ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
رابطه یبوست و سردرد در بدن انسان چیست
رابطه یبوست و سردرد در بدن انسان چیست رابطه یبوست و سردرد در بدن انسان چیست در سایت جسارت.امیدواریم این مطلب از سایت جسارت مورد توجه و تایید شما سروران گرامی قرار …
علت و درمان لرزش بدن کودکان و بزگسالان در هنگام خواب
لرزش بدن لرزش بدن ,لرزش بدن از داخل,لرزش بدن سگ,لرزش بدن از چیست,لرزش بدن هنگام استرس,لرزش بدن در هنگام خواب,لرزش بدن نشانه چیست,لرزش بدن کودک در خواب توضیحاتی در مورد لرزش بدن …
در مورد خواص گندم در دوران بارداری بصورت جوانه و سبوس
در مورد خواص گندم در دوران بارداری بصورت جوانه و سبوس خواص گندم در بارداری,جوانه گندم در بارداری,خوردن گندم در بارداری,سبوس گندم در بارداری,خواص گندم در بارداری,گندم برشته در بارداری,تاثیر گندم در …
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض در سایت جسارت
زالزالک وحشی ,زالزالک وحشی در حل جدول,زالزالک وحشی قرمز,زالزالک وحشی خواص,زالزالک وحشی در جدول,زالزالک وحشی حل درجدول,زالزالک وحشی سیاه,زالزالک وحشی حل جدول,زالزالک وحشی ولک,زالزالک وحشی,خواص زالزالک وحشی قرمز,خواص زالزالک وحشی,زالزالک وحشی در جدول کلمات,زالزالک وحشی درحل جدول,زالزالک وحشى
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
در این مطلب از سایت جسارت با ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض بیشتر آشنا شوید . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد .
بسته به رنگ میوه سرخ ولیک و سیاه ولیک نامیده میشود. ولی نام محلی آن در هر یک از مناطق کشور متفاوت است از جمله در لاهیجان «کُمار»، در رامسر و شهسوار «کِجیل»، شرق مازندران وَلیک و …… هر چند که این گیاه از نظر صنعتی و غارتگران جنگل ارزشی ندارد اما به واقع گیاهی است با خواص بسیار شگفتانگیز و فواید بسیار. ولیک گیاهی است که حداکثر ارتفاع آن به حدود 3 متر میرسد و قطر ساقه آن به ندرت از 15 سانتی متر تجاوز میکند و در فصل بهار گلهای سفید ریزی بر سرشاخههای خود دارد و منبع تغذیهای خوبی برای حشرات بخصوص زنبورعسل است. ولیک دارای تیغ های بلند بوده و گاهی بلندای این تیغها به بیش از 5 سانت میرسد که بسیار تیز هم میباشند.
زالزالک وحشی
یکی از گیاهان جنگلی که به وفور در شمال ایران و از جمله گالیکش یافت میشود وِلیک ( Vellik ) است. بسته به رنگ میوه سرخ ولیک و سیاه ولیک نامیده میشود. ولی نام محلی آن در هر یک از مناطق کشور متفاوت است از جمله در لاهیجان «کُمار»، در رامسر و شهسوار «کِجیل»، شرق مازندران وَلیک و …… هر چند که این گیاه از نظر صنعتی و غارتگران جنگل ارزشی ندارد اما به واقع گیاهی است با خواص بسیار شگفتانگیز و فواید بسیار. ولیک گیاهی است که حداکثر ارتفاع آن به حدود ۳ متر میرسد و قطر ساقه آن به ندرت از ۱۵ سانتی متر تجاوز میکند و در فصل بهار گلهای سفید ریزی بر سرشاخههای خود دارد و منبع تغذیهای خوبی برای حشرات بخصوص زنبورعسل است. ولیک دارای تیغ های بلند بوده و گاهی بلندای این تیغها به بیش از ۵ سانت میرسد که بسیار تیز هم میباشند. یکی از مزایای ویژه ولیک ساقه سفت و محکم آن است که در مناطق شمال ایران این ساقههای صاف و محکم برای ساخت دستهی وسایل کشاورزی از جمله بیل، کلنگ، تیشه، تبر، چالقی، سه شاخ و چهارشاخ و …. در فصل پاییز پس از خزان این درخت قطع و بکار برده میشود.
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
یکی از مزایای ویژه ولیک ساقه سفت و محکم آن است که در مناطق شمال ایران این ساقههای صاف و محکم برای ساخت دستهی وسایل کشاورزی از جمله بیل، کلنگ، تیشه، تبر، چالقی، سه شاخ و چهارشاخ و …. در فصل پاییز پس از خزان این درخت قطع و بکار برده میشود.
زالزالک وحشی در حل جدول
ولیک دارای شاخههای جوانی است که همهسال از اطراف ساقهی آن میرویند. این شاخههای جوان به جهت آنکه بسیار سریع رشد میکنند صاف و بدون خمیدگی میباشند، لذا اغلب کسانی که در جنگل سیخ کباب نداشته باشند از این شاخههای نازک ولیک بهعنوان سیخ کباب استفاده مینمایند. میوه ولیک در فصل پاییز رسیده و قابلبرداشت است. میوههای ولیک ابتدا سبز و در ادامه قرمز تیره و سیاه میشوند. برداشت ولیکها زمانی است که میوهی آن نرم و به رنگ کاملاً سیاه شده باشد. میوه ولیک ریز بوده و بهاندازه نخود است. بیشتر قسمت های میوه را دانههای درون آن تشکیل میدهند که در مرکز ولیک میباشند. دانهها دایرهوار در مرکز میوه به دور هم جمع شدهاند و اگر آنها را از هم جدا کنید شبیه قاچ های پرتقال میباشند. ساخت مربا از میوهی ولیک، از دیگر موارد استفاده آن است. ساخت مربا از میوه ولیک سخت بوده و از عهده هر کسی بر نمیآید. بدین خاطر که میوهی ولیک کز ( Kaz ) بوده و نیاز بهدقت و تجربه بسیار دارد. فقط در این حد بدانید که میوهی ولیک را پس از چیدن و شستن درون دیگی که کمی آب درون آن قرار دارد میجوشانند. سپس از خلته ( صافی ) میگذرانند و روی آتش میگذارند. مقداری شکر به آن اضافه کرده و …… لازم به ذکر است در شهرستان گالیکش بیشتر ولیکها از نوع ولیک سیاه بوده که خوشمزه میباشند اما ولیک قرمز که میزان آن در منطقه بسیار کم است، بیمزه بوده و کسی از آن استفاده نمیکند.
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
ولیک دارای شاخههای جوانی است که همهسال از اطراف ساقهی آن میرویند. این شاخههای جوان به جهت آنکه بسیار سریع رشد میکنند صاف و بدون خمیدگی میباشند، لذا اغلب کسانی که در جنگل سیخ کباب نداشته باشند از این شاخههای نازک ولیک بهعنوان سیخ کباب استفاده مینمایند.
زالزالک وحشی قرمز
ولیک ( زالزالک وحشی ): در کتابهای طب سنتی «خفچه» و «زعرورالادویه» و در بعضی کتابها هم «تفاحبری» نام برده شده است. به انگلیسی Maytree، hornapple tree ، White thorn و Haw thorn گفته میشود. درختچهای است از خانواده Rosaceae از جنس Crataegus. عصاره شاخههای جوان ولیک ( زالزالک وحشی )، عمل فلجکننده روی مرکز تنفسی دارد و در مورد قلب پستانداران اثر سمی دارد. میوه تازه ولیک ( زالزالک وحشی )، دارای سیتریک اسید و تارتاریک اسید و کراتگوس اسید، پکتین، روغن چرب، قندهای گلوکوز و فروکتوز است. در هسته آن، ماده آمیگدالین و امولسین وجود دارد. در گلهای آن در حدود ۱۵۷/۰ درصد اسانس و همچنین تری متیل آمین، کوئرسیترین و کوئرسیتین یافت میشود. در گزارش دیگری آمده است که ماده عامل ولیک ( زالزالک وحشی ) در گونه C.oxyacantha ماده کراتگوس لاکتون است که مفتح قلبی است؛ یعنی موجب باز شدن و گشادشدن رگهای کورونر قلب میشود. بنابراین داروی قلبی است. در برگهای آن بیشتر از میوه آن ماده فلاونوئید مشخص شده است.
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
ساخت مربا از میوهی ولیک، از دیگر موارد استفاده آن است. ساخت مربا از میوه ولیک سخت بوده و از عهده هر کسی بر نمیآید. بدین خاطر که میوهی ولیک کز ( Kaz ) بوده و نیاز بهدقت و تجربه بسیار دارد. فقط در این حد بدانید که میوهی ولیک را پس از چیدن و شستن درون دیگی که کمی آب درون آن قرار دارد میجوشانند. سپس از خلته ( صافی ) میگذرانند و روی آتش میگذارند. مقداری شکر به آن اضافه کرده و ……
زالزالک وحشی خواص
خواص ـ کاربرد: در چین، عصارهای از گرد ریشه خشک شدن گونه C. monogynus تهیه میکنند که دارای خاصیت مفتح و بازکننده شریانهای قلب است. در کره، گونه C.Pinnatifidus میوه ولیک ( زالزالک وحشی ) برای رفع ناراحتیهای گوارشی و اسهال بهکار میرود. در چین مردم معمولاً ولیک ( زالزالک وحشی ) را در سطح گستردهای بهعنوان میوه میخورند، بنابراین نمیتواند اثر فیزیولوژیکی شدید نامناسبی برای سیستم بدن داشته باشد. به طور کلی خواص میوه ولیک ( زالزالک وحشی ) را ضد کمی ویتامین C، ملین، مقوی معده، مفتح و بازکننده گرفتگیها و محرک میدانند. زغال میوه ولیک ( زالزالک وحشی ) (میوه را میسوزانند که زغال شود) یک زغال گیاهی بسیار مفید است و برای معالجه سوءهاضمه و بهخصوص برای بند آوردن اسهال خیلی نافع است.
ولیک یا ولک نام دیگر زالزالک وحشی همراه با خواص و عوارض
از نظر ترکیبات شیمیایی طبق گزارش علمی که در (G.I.M.P) آمده است در گونه Crataegus Oxyacantha مواد زیر مشخص شده است: اکسالیک اسید و در ساقهها و چستهای جوان و سبز ولیک ( زالزالک وحشی ) HCN گلوکوزید و ماده عامل تلخ به نام کراتگین که مشابه اسکولین است.
زالزالک وحشی در جدول
در هندوستان عصاره آبی میوه ولیک ( زالزالک وحشی ) را بهعنوان مقوی برای تقویت قلب میخورند و برای معالجه بیماریهای ارگانیک و فونکشنال قلب نظیر دیس پنوئا (تنگی نفس که ناشی از ضایعات قلبی باشد) و هایپرتروفی (بزرگ شدن قلب)و ضعف قلب تجویز میشود. حکمای طب سنتی ایران، ولیک ( زالزالک وحشی ) را از نظر طبیعت سرد و خشک میدانند و از پوست درخت بهعنوان تببر استفاده میکنند. به طور کلی، دم کرده گلهای ولیک ( زالزالک وحشی ) و یا گرد گل خشکشده آن به مقدار پنج تا هشت گرم در روز برای ضعف قلب، آنژین، ورم آئورت، اختلالات عصبی از جمله نگرانی، بیخوابی، سرگیجه، احساس صدا در گوش و نظایر آن مفید است. در فرانسه یک قاشق سوپخوری گل ولیک ( زالزالک وحشی ) را در یک فنجان آب جوش دم میکنند، و تا سه فنجان از آن را در روز بهعنوان ضد اسپاسم، رفعکننده بیخوابی و ناراحتیهای دوران یائسگی میخورند.