علت و درمان یبوست و خونریزی مقعدی در بارداری و در کودکان

علت و درمان یبوست و خونریزی مقعدی در بارداری و در کودکان

یبوست و خونریزی  یبوست و خونریزی ،یبوست و خونریزی مقعدی،یبوست و خونریزی در بارداری،یبوست و خونریزی روده،یبوست و خونریزی در کودکان،یبوست و خونریزی مقعدی در بارداری،یبوست و خونریزی واژن یبوست و خونریزی …

دیابت نوع 1 چیست و چگونه بایید آنرا کنترل کنیم

دیابت نوع 1 چیست و چگونه بایید آنرا کنترل کنیم

دیابت نوع 1 چیست و چگونه بایید آنرا کنترل کنیم دیابت نوع 1,بيماري دیابت نوع 1,دیابت نوع 1 در بارداري,علائم دیابت نوع 1,درمان دیابت نوع 1,درمان دیابت نوع 1 با طب سوزني,مواد …

علت و درمان انواع حساسیت فصلی پوستی غذایی چیست

علت و درمان انواع حساسیت فصلی پوستی غذایی چیست

حساسیت حساسیت فصلی ،حساسیت فصلی گلو،حساسیت فصلی در بهار،حساسیت فصلی پوستی،حساسیت فصلی چشم،حساسیت فصلی در تابستان،حساسیت فصلی در کودکان،حساسیت فصلی پاییز،حساسیت فصلی در بارداری،حساسیت فصلی تابستان،حساسیت،حساسیت به گلوتن،حساسیت پوستی،حساسیت به بادام زمینی،حساسیت …

قرص آنتی هیستامین

قرص آنتی هیستامین ,قرص آنتی هیستامین دکونژستانت,قرص آنتی هیستامین برای کودکان,قرص انتی هیستامین در بارداری,قرص آنتی هیستامین دکونژستان

قرص آنتی هیستامین , قرص آنتی هیستامین دکونژستانت , قرص آنتی هیستامین برای کودکان , قرص انتی هیستامین در بارداری

توضیحاتی در مورد قرص آنتی هیستامین

آنتی‌هیستامین‌ها (به انگلیسی: Histamine antagonist یا Antihistamine) یکی از رده‌های دارویی پرمصرف می‌باشند. هیستامین یکی از مهم‌ترین واسطه‌های شیمیایی آزاد شده در بدن از سلول‌ها است که عملکردهای متفاوت و مهمی دارد. مثلاً هیستامین در حساسیت‌ها، التهاب و بیماری‌های ساده مانند سرماخوردگی آزاد می‌شود. هیستامین در معده با تحریک گیرنده نوع دو هیستامین موجب تحریک ترشح اسید معده می‌شود. داروهای بلوک‌کننده این نوع گیرنده مانند سایمتیدین، رانیتیدین و… می‌باشند. معمولاً منظور از آنتی‌هیستامین‌ها بلوک‌کننده‌های گیرنده نوع یک می‌باشند. این داروها مانند کلرفنیرامین، دیفن هیدرامین، پرومتازین، ترفنادین، کلماستین، فکسوفنادین، ستریزین و… در حساسیت، التهاب و اثرات گرد و خاک و ریزگردها وبیماری‌های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی به کار می‌روند. آنتی‌هیستامین‌های غیراختصاصی عوارضی چون خواب آلودگی و عوارض آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان دارند. نسل‌های جدیدتر آنتی هیستامین‌ها مانند لوراتادین و فکسوفنادین چون از سد خونی مغزی عبور نمی‌کنند معمولاً خواب‌آور نیستند. به دلیل اثرات مختلف هیستامین در بدن داروهای آنتی هیستامینی نیز کاربردهای متفاوتی دارند مثلاً پرومتازین در درمان سرگیجه و تهوع کاربرد دارد یا سیپروهپتادین اشتهاآور است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص آنتی هیستامین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

قرص آنتی هیستامین چیست

قرص آنتی هیستامین (Antihistamine) با خنثی‌کردن عمل هیستامین باعث می‌شود که خارش و آبریزش بینی و عطسه‌کردن تسکین یابد. همچنین این دارو علایم مربوط به آلرژی در مناطقی غیر از بینی مثلاً کهیرها یا دانه های پوستی را بهبود می‌بخشد. البته آنتی هیستامین‌ها در طول زمان اثربخشی‌شان را از دست می‌دهند و بیماران مجبورند نوع متفاوتی از آنها را به کار برند.

انواع قرص آنتی هیستامین

بلوک‌کننده‌های گیرنده نوع یک هیستامین به شش گروه تقسیم می‌شوند: ۱. آلکیلامینها مانند کلرفنیرامین ۲. آمینوآلکیل اترها مانند دیفن هیدرامین و کلماستین ۳. اتیلن دی آمینها مانند پیریلامین ۴. فنوتیازینها مانند پرومتازین ۵. پیپرازینها مانند سیتیریزین، سیناریزین و هیدروکسی زین ۶. پیپریدیینها مانند لوراتادین، سیپروهپتادین و ترفنادین آنتی هیستامینهای نوع دو مانند رانیتیدین، فاموتیدین و… نیز داریم. همچنین اخیراً آنتی هیستامینهای نوع سه و چهار نیز در حال بررسی هستند.آنتی‌ هیستامین‌های نسل اول از 50 سال قبل به بازار آمده و شامل داروهایی مانند دیفن‌هیدرامین، کلماستین و کلرفنیرامین است. با وجودی ‌که این داروها برای مقابله با حساسیت و واکنش‌های آلرژیک مؤثرند، اما تاثیر کوتاه‌مدتی دارند و در عین حال باعث خواب‌آلودگی می‌شوند، اما این مساله در خصوص آنتی‌هیستامین‌های نسل دوم مثل فکسوفنادین، ‌لوراتادین و سیتریزین صدق نمی‌کند.

عوارض قرص آنتی هیستامین برای مردان

محققان می گویند، نتایج این مطالعه نشان می دهد که مردان زمانی که می خواهند بچه دار شوند باید مصرف قرص های آنتی هیستامین را که بدون نسخه پزشک در داروخانه ها به فروش می رسند، محدود کنند.آنتی هیستامین از هر شش زوج حدود یک زوج برای باورشدن با مشکل مواجه هستند و ناباوری مردان با دست کم یک سوم موارد ناباروری زوج ها ارتباط دارد. میلیون ها مرد در سراسر جهان برای درمان علائم حساسیت مانند حساسیت فصلی قرص های آنتی هیستامین مصرف می کنند. حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی یا تب یونجه (hayfever) یکی از حساسیت های شایع است که معمولا در فصل های بهار، تابستان و پاییز، هنگامی که گیاهان گرده افشانی می کنند، بیشتر مشاهده می شود. تخمین زده می شود که یک سوم بزرگسالان به چنین حساسیت هایی که باعث آبریزش بینی، گرفتن بینی، خارش چشم ها، خس خس سینه، عطسه یا بروز دانه هایی بر پوست می شود، مبتلا هستند.

ترکیبات قرص آنتی هیستامین

آنتی هیستامینها به خصوص آنتی هیستامینهای بلوک‌کننده گیرنده یک علاوه بر کاربرد مجزا در بسیاری از ترکیبات دارویی به خصوص در درمان سرماخوردگی به کار می‌روند مانند آنتی هیستامین دکونژستانت، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، قرص و شربت سرماخوردگی اطفال، اکسپکتورانت و…

هیستامین چیست

هیستامین یکی از مواد شیمیایی است که هنگام واکنش پادتن‌ها(آنتی بادی ها) با مواد آلرژی ‌زا (حساسیت زا) در بدن آزاد می ‌شود و مسئول بسیاری از علایمی است که در التهاب بینی ناشی از آلرژی دیده می‌ شود. داروهای آنتی هیستامین با خنثی‌ کردن عمل هیستامین باعث می شوند که خارش و آبریزش بینی و عطسه ‌کردن تسکین یابد. هم چنین این داروها علایم مربوط به حساسیت در مناطقی غیر از بینی مثلا کهیرها یا دانه های پوستی را بهبود می بخشند. داروهای آنتی هیستامین را در صورت امکان باید پیش از حمله آلرژی مصرف کرد. داروهای آنتی هیستامین به اشکال مختلف قرص، قطره چشمی، شربت و اسپری بینی وجود دارند. در بسیاری موارد، این داروها در دو شکل سریع الاثر و با اثر تدریجی هم وجود دارند. داروهای آنتی هیستامین مشکلاتی هم به وجود می آورند. از آنجایی که این داروها ترشحات مخاطی را غلیظ می کنند ممکن است در مورد سینوزیت عفونی یا عفونت باکتریایی باعث بدتر شدن علایم شوند، بنابراین افراد مبتلا به سینوزیت عفونی یا باکتریایی حتی در فصل آلرژی نباید آنتی هیستامین مصرف کنند. مشکل دیگر آن است که آنتی هیستامین ها در طول زمان، اثربخشی شان را از دست می دهند و بیماران مجبورند نوع متفاوتی از آن ها را به کار برند. داروهای آنتی هیستامین به دو گروه قدیمی تر یا نسل اول و جدیدتر یا نسل دوم تقسیم می شوند، تفاوت عمده این دو گروه در میزان ایجاد عارضه جانبی خواب آلودگی است. آنتی هیستامین های نسل دوم بر خلاف نسل اول کمتر این عارضه شایع را به وجود می آورند.

عوارض قرص آنتی هیستامین

تضعیف سیستم عصبی مرکزی مانند خواب آلودگی شایع است به ویژه در مورد نسل اول. همچنین اثرات آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان مصرف هم‌زمان آنتی هیستامینها با داروهای مهارکننده متابولیسم کبدی غلظت آنهارا افزایش می‌دهد. مصرف هم‌زمان آنتی هیستامین ترفنادین با کتوکونازول یا اریترومایسین ممکن است آریتمی قلبی مهلک ایجاد کند.

قرص آنتی هیستامین نسل اول

آنتی هیستامین های نسل اول: از این گروه می توان به داروهای دیفن هیدرامین، کلماستین و کلرفنیرامین اشاره کرد. داروهای این گروه به خاطر آن که غیراختصاصی عمل می کنند و اثر ضد کولینرژیک(یعنی اثر استیل کولین یک پیغام بر عصبی را مهار می ‌کنند) هم دارند، ممکن است عوارض جانبی متعددی ایجاد کنند.از جمله این عوارض جانبی می توان به این موارد اشاره کرد: * خواب آلودگی و اشکال در تفکر: این عارضه از این لحاظ خطرناک است که ممکن است در بزرگسالان باعث حوادث کاری و تصادفات اتومبیل شود، اما تحقیقات موجود نشان می دهد که کودکانی که از این داروها استفاده می کنند کمتر دچار این عارضه می شوند.

نحوه مصرف قرص آنتی هیستامین

آنتی هیستامین‌ها به صورت روزانه یک عدد قرص مصرف می‌شوند و تاثیر آنها حدود 24 ساعت است. توجه: افراد مبتلا به سینوزیت باکتریایی یا عفونت باکتریایی بینی حتی در فصل آلرژی نباید آنتی هیستامین مصرف کنند. توجه: مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چراکه باعث ایجاد اختلالات چشمی می‌شوند.

عملکرد قرص آنتی هیستامین

دکتر مریم بهاری ساروی، پزشک داروساز در خصوص اثرات و خطرات آنتی هیستامین ها می گوید. آنتی هیستامین ها چگونه در بدن عمل می کنند؟ آنتی هیستامین ها همان طور که از اسمشان پیداست، نقش خود را در مقابله با تاثیر هیستامین ایفا می کنند. هیستامین، پروتئینی است که در بیشتر واکنش های آلرژیک بدن نقش دارد و علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش پوست و… از آن ناشی می شود.

قرص آنتی هیستامین و آلرژی

داروهای آنتی هیستامین را در صورت امکان باید پیش از حمله آلرژی مصرف کرد. در حین استفاده از این داروها از رانندگی و کار با ماشین‌های سنگین خودداری کنید. بهتر است آنتی‌ هیستامین‌ها خارج از وعده‌های غذایی و فقط با آب مصرف شوند. مصرف این دارو برای خانم‌های باردار و شیرده توصیه نمی‌شود، چراکه هنوز مطالعات کافی در خصوص عوارض جانبی آنها در دوران بارداری انجام نشده است. افرادی که دچار بیماری‌های جدی کلیوی و هپاتیت هستند، نیز بهتر است قبل از مصرف آنتی هیستامین با پزشک ‌مشورت کنند. اگر از حساسیت رنج می‌برید، قبل از اقدام به مصرف هر نوع آنتی‌هیستامینی به پزشک مراجعه و طبق دستور، مصرف دارو را شروع کنید. افرادی که دچار سرماخوردگی شده و از آبریزش بینی رنج می‌برند باید تا حد امکان از مصرف قرص‌های آنتی هیستامین پرهیز کنند.

عوارض جانبی قرص آنتی هیستامین

عوارض آنتی هیستامین ها چیست؟ آیا مصرف این داروها در طولانی مدت خطری برای بدن ایجاد می کند؟ آنتی هیستامین ها جزو داروهای کم خطر هستند و مسمومیت اندکی ایجاد می کنند چون به سرعت از بدن دفع می شوند و عوارض داورهای نسل دوم هم به مراتب کمتر است، اما با این حال مصرف زیاد هر دارویی در طولانی مدت عوارض و خطرات خود را دارد که به ترتیب اشاره می کنیم: احتمال خواب آلودگی: به گزارش آکادمی پزشکان آمریکا، آنتی هیستامین ها باعث ایجاد خواب آلودگی می شوند. بدون شک این مساله برای رانندگان و صاحبان مشاغلی که کارشان نیاز به هشیاری کامل دارد، خطرساز است. سرگیجه نیز جزو عوارض مصرف زیاد آنتی هیستامین هاست. در برخی موارد افرادی که به طور مرتب آنتی هیستامین مصرف می کنند، در فکرکردن و تصمیم گیری دچار مشکل می شوند. بروز دردهای شکمی: بعضی از آنتی هیستامین ها در برخی افراد باعث ایجاد دردهای شکمی می شود. حالت تهوع و اختلالات گوارشی نیز جزو مشکلاتی است که برخی افراد با مصرف آنتی هیستامین تجربه می کنند. مشکل عدم تمرکز و حتی تشنج: مصرف بیش از حد و خودسرانه آنتی هیستامین خطرناک است و احتمال بروز تشنج و حملات صرع را افزایش می دهد. توهم های دیداری و شنیداری هم در صورت مصرف بیش از حد و دز بالای این داروها وجود دارد. قرمز شدن صورت و تنگی نفس نیز جزو علائم دیگر مصرف خودسرانه آنتی هیستامین هاست. در برخی موارد اختلالات خواب و احساس بی قراری ناشی از مصرف این دارو هم گزارش شده است.

قرص آنتی هیستامین نسل دوم

داروهای آنتی‌هیستامین نسل دوم: از داروهای آنتی هیستامین نسل دوم می توان به فکسو فنادین، لوراتادین، سیتریزین و آکرواستین اشاره کرد. این داروها خاصیت ضد کولینرژیک ندارند و بنابراین در مقادیر تجویز شده، خواب آلودگی ایجاد نمی ‌کنند. عوارض شایع این گروه داروها عبارت اند از: * سردرد * خشکی دهان * خشکی بینی این عوارض اغلب موقتی هستند و در طول درمان برطرف می شوند. در موارد نادری تپش قلب و احساس سنگینی بر روی قفسه سینه در حین مصرف این داروها رخ می دهد که در این صورت باید فورا به پزشک مراجعه کرد. مصرف در بارداری و شیردهی: زنان باردار و شیرده باید از این داروها اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک آن ها را تجویز کند.

قرص آنتی هیستامین و افزایش اشتها

مصرف آنتی هیستامین گاهی باعث افزایش اشتها و چاقی می شود. آیا خطرات دیگری هم دارد؟ بله، مصرف طولانی مدت این دارو ممکن است، باعث افزایش اشتها و به دنبال آن چاقی شود. افزایش و ضخیم شدن مخاط و احساس احتقان و سردرد هم از جمله عوارض دیگر مصرف زیاد آنتی هیستامین هاست. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه آنتی هیستامین ها به هیچ وجه توصیه نمی شود چراکه باعث ایجاد اختلالات چشمی می شوند. آکادمی پزشکان خانواده آمریکا گزارش داده است که خشکی دهان، بینی و گلو هم از عوارض جانبی مصرف آنتی هیستامین هاست. افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید، ضربان قلب بالا و تند و گرفتگی صدا هم در انتظار افرادی خواهد بود که بدون تجویز پزشک و بی رویه از آنتی هیستامین ها استفاده می کنند. توصیه می شود اگر از حساسیت رنج می برید، قبل از اقدام به مصرف هر نوع آنتی هیستامینی به پزشک مراجعه و طبق دستور، مصرف دارو را شروع کنید.

اسپری بینی آنتی هیستامین

اخیرا داروی آنتی ‌هیستامین موضعی به صورت اسپری بینی هم به بازار دارویی آمده است. این دارو که آزلاستین(نام تجارتی Astelin) نام دارد، می‌ تواند جایگزین داروهای خوراکی ضد آلرژی های فصلی شود و پُرخونی و گرفتگی بینی و سایر علایم آلرژی را برطرف کند. عوارض جانبی این اسپری عبارت است از: * مزه تلخ * اثر خواب آلودگی آور همچنین قیمت این اسپری ها بالاست.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 20 شهریور 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.