بررسی روش های درمان سریع یبوست در منزل و با داروهای گیاهی

بررسی روش های درمان سریع یبوست در منزل و با داروهای گیاهی

درمان سریع یبوست  درمان سریع یبوست ، درمان سریع یبوست در منزل،درمان سریع یبوست در بارداری،درمان سریع یبوست کودکان،درمان سریع یبوست در خانه،درمان سریع یبوست نوزاد،درمان سریع یبوست با روغن زیتون درمان …

علت و علائم و راه درمان سرطان ناخن دست و پا چیست

علت و علائم و راه درمان سرطان ناخن دست و پا چیست

سرطان ناخن سرطان ناخن پا ،علائم سرطان ناخن پا،سرطان ناخن،سرطان ناخن چیست،سرطان ناخن دست،سرطان ناخن ملانوم،سرطان ناخن درمان دارد،علائم سرطان ناخن،علاعم سرطان ناخن،شکل سرطان ناخن،عکس سرطان ناخن،علائم سرطان ناخن چیست،سرطان ملانوما ناخن،علائم …

نقش امواج موبایل در جلوگیری از آلزایمر

نقش امواج موبایل در جلوگیری از آلزایمر

نقش امواج موبایل در جلوگیری از آلزایمر امروزه با پیشرفت فناوری با پدیده های متفاوتی مواجه ایم.از جمله موبایل و امواج مرموز آن .محققان با بررسي نتايج پژوهش جديدی روي موشهاي آزمايشگاهي …

سرطان گردن

سرطان گردن ,درمان سرطان گردن,غده در پشت گردن,علائم سرطان سر,کدام توده در گردن خطرناک است,عکس کیست گردن,از کجا بفهمیم سرطان گلو داریم,سرطان گردن

سرطان گردن , درمان سرطان گردن , غده در پشت گردن , علائم سرطان سر

توضیحاتی در مورد سرطان گردن

سرطان یعنی رشد ، تکثیر و گاهی انتشار غیر طبیعی سلول های بدن. تمامی سرطان ها دارای الگوی رشد مهارگسیخته و تمایل به جدا شدن از منشاء اصلی و متاستاز هستند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سرطان گردن صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

سرطان گردن چیست

سرطان‌های سر و گردن که در دهان، لب، بینی، سینوس‌ها، حنجره و گلو بروز می‌کنند. بیش از ۹۰٪ این سرطانها از نوع کارسینومای سلول سنگفرشی (SCC) هستند که از اپیتلیوم منشأ می‌گیرند. راه انتشار این سرطانها بصورت کلی از غدد لنفاوی گردن است و اغلب بدخیمند.

شیوع سرطان گردن

به‌طور شایع در افراد بالای ۵۰ سال که سابقه سیگار کشیدن، جویدن توتون، مشروبخواری شدید و تماس طولانی با نور آفتاب دارند دیده می‌شود. با این حال در سال‌های اخیر تعداد بیشتر و بیشتری از موارد سرطان گلو به عفونت مقاربتی با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مربوط شده‌است. یک بررسی در سال ۲۰۰۸ که نتایج آن در «ژورنال سرطان‌شناسی بالینی» منتشر شد نشان داد که موارد سرطان‌های دهان مربوط به HPV که در لوزه‌ها و قاعده زبان ایجاد می‌شوند، در طول سه دهه اخیر در میان افراد در دهه ۴۰ زندگی سه برابر شده‌اند. براساس بررسی پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز افراد مبتلا به تومورهای گلو که از لحاظ ویروس HPV مثبت هستند نسبت به تومورهای غیرمربوط به این ویروس، بخت زنده ماندن بیشتری دارند. اما این پیش‌آگهی بهتر نباید مانع از آن شود که با انجام اقدامات احتیاطی اصولاً مانع ابتلای خود به ویروس HPV شویم. پرهیز از بی‌بندوباری جنسی و استفاده از وسائل حفاظتی مانند کاندوم در هر شکل رابطه جنسی اصل اول است.(مخصوصا ترک رابطهٔ دهانی یا اورال سکس) این ویروس در هر نوع رابطه جنسی در صورت عدم استفاده از کاندوم قابل انتقال است. واکسیناسیون بر ضد HPV می‌تواند به محافظت در برابر شایع‌ترین گونه‌های سرطان‌زای این ویروس کمک کند. در حال حاضر دو واکسن گارداسیل Gardasil و سرواریکس Cervarix، در بازار موجود است و برای همه دختران و زنان ۱۱ تا ۲۶ سال توصیه می‌شود. گارداسیل برای استفاده در پسران و مردان جوان نیز تأیید شده‌است. به غیر از اینها، اجتناب از سیگار کشیدن و مشروبخواری نیز خطر سرطان‌های سر و گردن را کاهش می‌دهد. یک بررسی جدید جالب که در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شد، نشان داد که افرادی که چای “بسیار داغ” می‌نوشند، نسبت به افرادی که چای گرم می‌نوشند، با احتمال هشت برابر بیشتر ممکن است به سرطان مری مبتلا شوند.

سلول سرطانی

جسم انسان از میلیون ها میلیون سلول تشکیل شده است که در کنار هم ، بافت هایی مانند ماهیچه ها ، استخوان و پوست را می‌سازند. اغلب سلول های طبیعی بدن در پاسخ به تحریکاتی که از داخل و خارج بدن به آن ها وارد می‌شود، رشد و تولیدمثل می‌کنند و در نهایت می‌میرند. اگر این فرآیند در مسیر تعادل و صحیح خود اتفاق بیفتد ، بدن سالم می‌ماند و عملکرد طبیعی خود را حفظ می‌کند. اما مشکلات ، زمانی شروع می‌شود که یک سلول طبیعی دچار ” جهش ” و یا تغییر شده و به سلول سرطانی تبدیل می‌شود.

انواع سرطان گردن

سرطان سر و گردن شامل انواع مختلفی از سرطان ها می شود که قسمت های مشخصی از این دو ناحیه بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. اغلب سرطان سر و گردن به معنای سرطان هایی است که دهان، گلو و بینی را تحت تاثیر قرار می دهند. اگرچه ظهور سرطان در این بخش ها اغلب از کنترل فرد تحت تاثیر قرار گرفته خارج هستند، اما برخی رفتارها می توانند نقش چشمگیری در ابتلا به سرطان سر و گردن داشته باشند.

سرطان گردن و گلودرد

گلودرد به ندرت عاملی نگران کننده در نظر گرفته می شود، زیرا می تواند به واسطه دلایل بی ضرر بسیاری مانند آلرژی های فصلی یا سرماخوردگی شکل گرفته باشد. به طور کلی، گلودرد نشانه ای موقتی یا نشانه اولیه سرماخوردگی است. با این وجود، گلودرد می تواند نشانگر ابتلا به سرطان گلو نیز باشد. در شرایطی که تشخیص بین نشانه ای از سرماخوردگی یا سرطان گلو بودن دشوار است، در مورد دوم درد پس از گذشت چند روز یا چند هفته از بین نمی رود. در اصل، اگر بدون نشانه ای از سرماخوردگی به گلودردی دردناک مبتلا شده اید و این شرایط پس از گذشت یک هفته یا بیشتر از بین نرفته است، بهتر است برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.

سرطان خوش خیم و بدخیم

وقتی سلول ” جهش یافته ” تقسیم می‌شود ، به 2 سلول جدید ” جهش یافته ” تبدیل می‌گردد و این فرآیند به همین ترتیب ادامه می‌یابد تا همان یک سلول موذی به توده‌ای از سلول ها که تومور نامیده می‌شود، تبدیل می‌گردد. گاهی این تومورها ، خوش خیم بوده و رشد نمی‌کنند. ولی در صورتی که سلول های تومور رشد کنند و تقسیم شوند و سلول های طبیعی اطراف خود را از بین ببرند و به نقاط دیگر بدن هم دست‌اندازی کنند، تومور بدخیم محسوب می‌شود. بزرگترین خطر تومورهای بدخیم ، توانایی آن ها در حمله به بافت های سالم و پخش شدن در بدن است و این همان متاستاز سرطان است. هر چه تومورها رشد کنند و بزرگتر شوند، جلوی رسیدن مواد غذایی و اکسیژن را به سلول های سالم می‌گیرند و با پیشرفت سرطان ، سلول های سالم می‌میرند و عملکرد و سلامت بیمار از بین می‌رود. اگر جلوی این فرآیند گرفته نشود، سرطان به مرگ می‌انجامد.

سرطان گردن و درد دهان

همانند بسیاری دیگر از نشانه های این فهرست، درد دهان لزوما به معنای بروز موردی نگران کننده نیست. این شرایط می تواند به واسطه دلایل بسیاری شکل بگیرد، که از سوختن زبان به واسطه خوردن غذای داغ تا استفاده نادرست از مسواک را شامل می شوند. البته، درد دهان می تواند به واسطه بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز شکل بگیرد. اما این درد باید پس از گذشت مدتی از بین برود، به ویژه در افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنند. نشانه های جدی دیگر نیز می توانند به بروز مشکلی جدی اشاره داشته باشند، که از آن جمله می توان به وصله های قرمز و سفید روی لثه ها، زبان، یا پوشش داخلی دهان اشاره کرد. خونریزی لثه و درد در آرواره می توانند از نشانگرهای دیگر باشند، که درد دهان به واسطه دلیلی جدی، مانند سرطان سر و گردن، شکل گرفته است. اگر با این قبیل نشانه ها مواجه شده و درد دهان پس از گذشت چند روز بهبود نیافت، بهترین گزینه مراجعه به پزشک یا دندانپزشک برای بررسی دقیق شرایط است.

سرطان بینی و درد سینوس

درد سینوس بیشتر مواقع با آلرژی های فصلی یا سرماخوردگی در ارتباط است. با این وجود، این شرایط می تواند با مشکلی زمینه ای که بینی و سینوس ها را تحت تاثیر قرار داده است، مرتبط باشد. به بیان دیگر، اگر گرفتگی هایی در بینی وجود داشته باشند، این شرایط می تواند به گرفتگی سینوس ها منجر شود که به درد شدید سینوس و سردرد منجر می شود. افزون بر این، خشکی می تواند موجب احساس گرفتگی در بینی شود و حتی ممکن است به خونریزی بینی منجر شود. در صورت ابتلا به درد سینوس باید به پزشک مراجعه کنید تا مشخص شود مشکل به واسطه آلرژی ها، گرفتگی ها، یا خشکی شکل گرفته و یا موردی جدی‌تر مانند سرطان بینی در پس پرده قرار دارد. اگر مصرف داروها، مانند آنتی بیوتیک ها، در بهبودی شرایط تاثیرگذار نباشد، احتمال این که با مشکلی جدی مواجه باشید، افزایش می یابد.

علائم هشدار دهنده سرطان

علائم هشدار دهنده سرطان خونریزی غیر طبیعی در هر نقطه از بدن. پیدایش هرگونه توده سفت سلولی در زیر پوست، مثلا در سینه یا نقاط دیگر. پیدایش زخمی که به آسانی بهبود نمی‌یابد (بویژه در اطراف زبان ، دهان و لب ها). سوء هاضمه دائمی. تغییراتی در وضع خال ها یا زگیل از قبیل تغییر رنگ ، بزرگ شدن ، خارش ، دردناک شدن و یا خونریزی از آن ها که به مدت طولانی ادامه یابد. پیدایش آشفتگی در اعمال روده‌ها یا مثانه که با درمان های عادی بهبودی نیابد. سرفه ، گرفتگی صدا و یا مشکل شدن عمل بلع به مدت طولانی. * اگر هر یک از این علائم فوق بیش از دو هفته ادامه یابد، باید بیمار تحت بررسی تخصصی قرار گیرد. البته در بیشتر موارد این علائم حاکی از وجود سرطان نیستند.

سرطان گردن و التهاب

پدیدار شدن سرطان در ناحیه سر و گردن می تواند به شکل گیری التهاب چشمگیر منجر شود. اگر مشکلی جدی در حال گسترش باشد، بیمار ممکن است تورم در آرواره یا در قسمت زیر چانه را تجربه کند. احساس تورم در این بخش از سر که اغلب با درد همراهی می شود می تواند به واسطه سرطان غدد بزاقی شکل گرفته باشد. التهاب ناشی از رشد سرطان سر و گردن می تواند به احساس بی حسی یا فلج در عضلات صورت منجر شود؛ این شرایط نیز می تواند با درد همراه باشد. اگر درد برای بیش از چند روز ادامه یابد، مراجعه به پزشک برای تشخیص دلیل بهترین گزینه محسوب می شود.

دسته بندی سرطان

اغلب سرطان ها به 3 دسته عمده تقسیم می‌شوند: کارسینوم : شامل سرطان هایی می‌شود که از سلول هایی که سازنده پوست هستند (مثل سرطان پوست) و یا لایه داخلی اعضا را می‌پوشانند (مثل سرطان ریه) و یا سازنده غدد هستند (مثل سرطان سینه) منشاء می‌گیرد. سارکوم : این دسته سرطان هایی هستند که از بافت همبند مثل غضروف ، استخوان و ماهیچه منشاء می‌گیرند. از این رو سرطان استخوان یا سرطان ماهیچه را در هر نقطه از بدن سارکوم می‌گویند. لوسمی و لنفوم‌ها : شامل سرطان هایی است که از سلول های تشکیل دهنده خون و سلول های ایمنی منشاء می‌گیرند.

توده های سروگردن

توده های سروگردن می توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند. توده های خوش خیم شامل توده های التهابی، توده های مادرزادی، توده های چربی (لیپوم) و غیره می باشند. توده های بدخیم شامل سرطان های مختلف مثل لنفوم، سرطان تیروئید، سرطان غدد بزاقی، و غیره هستند. توده های گردنی در هر سنی شیوع دارند و چون این توده ها ممکن است علامت سرطان باشند، افراد باید به محض احساس آن به پزشک مراجعه کنند. وقتی که به علت وجود توده در قسمت سر و گردن به پزشک مراجعه می کنید، پزشک با انجام معاینه بدنی، آزمایشات خونی و بررسی های تصویربرداری مثل سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی علت توده را پیدا کرده و به درمان آن می پردازد.

پیشگیری اولیه از سرطان

پیشگیری اولیه از سرطان با اجتناب از عامل مسبب یا مصرف ماده‌ای که مانع از پیدایش فرآیند بدخیمی می‌شود ، صورت می‌گیرد و شامل اقداماتی برای کاهش خطرات شیوه زندگی (اجتناب از توتون ، مصرف غذاهای کم چرب و غنی از فیبر ، استفاده از کرم ضد آفتاب) و مصرف عوامل پیشگیری شیمیایی است. عوامل پیشگیری شیمیایی داروها یا ریز مغذی ها (مواد معدنی یا ویتامین ها) هستند. عوامل زیر نیز در پیشگیری از سرطان ها موثرند: عدم استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات. صرف غذاهایی که به صورت آب‌پز تهیه می‌شود. عدم استفاده از غذاهایی که آثار سوختگی در آن ها نمایان است. استفاده از سبزیجات و انواع میوه‌ها استفاده کمتر از گوشت قرمز رعایت کامل امور بهداشتی

علت توده های گردنی

توده های گردنی، سه علت مادرزادی، عفونی و سرطانی دارند. از کیست ها و ناهنجارهای عروقی به عنوان عوامل مادرزادی ایجاد توده های گردنی می توان نام برد. غده های لنفاوی گردن بر اثر عفونت بزرگ شده و به صورت توده هایی در گردن قابل لمس هستند. شایع ترین علل عفونی ایجاد توده در گردن لوزه ها، دندان ها و سینوس ها، ابتلا به بیماری سل و توکسوپلاسموز (بیماری عفونی که افراد در اثر تماس با گربه به آن مبتلا می شوند) می باشد. به یاد داشته باشید که با تشخیص زودرس، اکثر سرطان های سر و گردن قابل درمان هستند، بنابراین با دیدن علائم هشدار دهنده، فوراً به پزشک مراجعه نمایید سرطان های بدخیم به دو صورت اولیه و ثانویه ظهور می کنند که نوع اولیه آن شامل سرطان غدد تحت فکی، تیروئید و غدد لنفاوی است. سرطان های حفره دهان، حنجره، بینی، سینوس ها، معده و سرطان نازوفارنکس منطقه بالای حلق به عنوان موارد ثانویه سرطان هستند. توده های بزرگتر از یک سانتی متر در گردن نیاز به بررسی دارند و در اطفال و افراد بالای 50 سال به دلیل زیاد بودن بدخیمی از اهمیت بیشتری برخوردارند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 آذر 1399

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.