رنگ پوست و آرایش برای پوست گندمی روشن چیست

رنگ پوست و آرایش برای پوست گندمی روشن چیست

پوست گندمی پوست گندمی ,پوست گندمی چه رنگیه,پوست گندمی چه رنگی است,پوست گندمی روشن,پوست گندمی چه رنگی بهش میاد,پوست گندمی و رنگ مو,پوست گندمی رنگ مو توضیحاتی در مورد پوست گندمی رنگ …

۶ درمان موثر برای گوش‌ درد

۶ درمان موثر برای گوش‌ درد

۶ درمان موثر برای گوش‌ درد گوش‌ درد,بيماري گوش‌ درد,گوش‌ درد در بارداري,علائم گوش‌ درد,درمان گوش‌ درد,درمان گوش‌ درد با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان گوش‌ درد,گوش‌ درد را چگونه درمان …

عوارض و روش استفاده از قرص سقط جنین چیست

عوارض و روش استفاده از قرص سقط جنین چیست

قرص سقط جنین قرص سقط جنین ,قرص سقط جنین یک ماهه,قرص سقط جنین سایتوتک,قرص سقط جنین Misoprostol,قرص سقط جنین چیست,قرص سقط جنین زیر یک ماه,قرص سقط جنین واژینال توضیحاتی در مورد قرص …

سرطان زنان

سرطان زنان ,سرطان زنانه,سرطان سینه زنان,سرطان مثانه زنان,سرطان رحم زنان,علائم سرطان زنان,طالع سرطان زنان,انجمن سرطان زنان ایران,متخصص سرطان زنان

سرطان زنان , سرطان زنانه , سرطان سینه زنان , سرطان مثانه زنان

توضیحاتی در مورد سرطان زنان

سَرَطان (در برخی منابع فارسی با نام چَنگار آمده‌است) نامی است که به مجموعهٔ بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول‌ها پدید می‌آیند. سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول‌ها می‌شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. از جملهٔ این موارد می‌توان از مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعه‌هایی مانند نور آفتاب نام برد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادلی وجود دارد. محققان انگلیسی در تحقیقات خود متوجه شدند که عدم توازن غیر ژنتیکی پروتئین باعث رشد خارج از کنترل تومور می‌شود. محققان در جریان مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتئین Plcy1 و Grb2 برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت می‌کنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر می‌چسبد باعث تکثیر سلولی می‌شود اما پروتیین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل می‌کند. در سلول‌هایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سرطان زنان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

انواع سرطان زنان

خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان تخمدان، دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و روماتیسم مفصلی در زنانی که کودکانشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند، کمتر است. اغلب زنان می‌دانند که شیر مادر برای سلامت نوزادان و کودکان مفید است و از آنها در برابر ابتلا به انواع بیماری‌ها حفاظت می‌کند، اما در مورد اثرات مثبت شیردهی بر سلامت مادران کمتر صحبت شده است. مطالعات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان به ازای هر ۱۲ ماه شیردهی ۴.۳ درصد کاهش می‌یابد. همچنین تولد هر فرزند نیز ۷ درصد از خطر ابتلا به این سرطان کم می‌کند. همچنین شیردهی سبب می‌شود که خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان در زنانی که سابقه خانوادگی دارند، تا یک سوم کاهش یابد. سرطان پستان اولین سرطان رایج میان زنان و پس از سرطان ریه دومین سرطان معمول در میان زنان و مردان است. در سال جاری میلادی حدود ۲ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند. سرطان تخمدان، روماتیسم مفصلی و بیماری‌های قلبی-عروقی از دیگر بیماری‌هایی هستند که خطر ابتلا به آنها در مادران شیرده کمتر است. باوانسواری راماسوای، پزشک و محقق انستیتو تحقیقاتی دانشگاه اوهایو آمریکا در تحقیقات خود نشان داده است که تنها نیمی از مادران پیش از بارداری و زایمان در مورد نحوه تغذیه نوزادنشان تصمیم‌گیری می‌کنند و نیمی دیگر سردرگم هستند. مطالعات وی حاکی از آن است که بیش از یک سوم مادرانی که قصد شیردهی ندارند، پس از آگاه شدن به اثرات مثبت آن بر سلامتشان در تصمیم خود تجدیدنظر می‌کنند.

پیشگیری از سرطان

بر اساس بررسی‌های تازه، افزایش امید به زندگی به این معنی ست که افراد بیشتر عمر می‌کنند و لذا تعداد بیشتری از آن‌ها تحت تأثیر این بیماری قرار خواهند گرفت. اما سبک زندگی بهتر مانند کاهش وزن و سیگار نکشیدن، می‌تواند تأثیر مهمی در عدم ابتلا به این بیماری داشته باشد.

ارتباط چاقی با سرطان زنان

انواع سرطان‌های روده بزرگ، پستان، جدار رحم، کلیه، و مری با چاقی ارتباط دارند. کاهش وزن حتی در بهبود بیماران مبتلا به سرطان هم مفید است. همچنین افزایش وزن در بزرگسالی موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان است. در بیماران بهبود یافته از سرطان، افزایش وزن می‌تواند موجب سرطان‌های دیگر شود. گردآمدن چربی‌ها در دورشکم باعث ترشح استروژن به خون می‌شودو با سرطان‌های سینه، روده بزرگ، لوزالمعده و رحم ارتباط دارد. مصرف بیش از ۲/۴ گرم نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد

سرطان زنان و شیردهی

دانشمندان به طور کامل نمی‌دانند چرا شیردهی به پیشگیری از این بیماری‌ها کمک می‌کند، اما می‌گویند که پستان‌ها در دوران بارداری و شیردهی دستخوش تغیرات فیزیولوژیکی می‌شوند که با کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها مرتبط است. به عنوان مثال میزان ترشح هورمون‌های زنان در دوران بارداری و شیردهی تغییر می‌کند. همچنین بسیاری از سلول‌های پستان که به دلیل فرایند شیردهی از مجاری و غدد شیری جدا شده‌اند بازسازی می‌شوند. شیردهی همچنین کمک می‌کند تا متابولیسم بدن افزایش یابد و به این ترتیب با تنظیم میزان قند خون از خطر ابتلا به دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و بیماریهای قلبی-عروقی کاسته می‌شود. ماریسا ویز، پزشک و مدیر وبسایت سرطان پستان، که در زمینه آگاهی بخشی به زنان در مورد سرطان پستان براساس یافته‌های جدید پزشکی فعالیت دارد، معتقد است که شیردهی به مثابه «یک جشن تکلیف» برای پستان‌هاست و آنها را وادرا می‌کند تا وظایف خود را انجام دهند. دکتر ویز می‌گوید پستان‎‎ها برای شیردادن به نوزادان بوجود آمده‌ و در طی چندصدهزارسال به تکامل رسیده‌اند، در نتیجه عدم استفاده از آنها برای شیردهی می‌تواند سبب شود که تعادل بدن بر هم خورده و احتمال خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها افزایش یابد.

چگونگی گسترش سرطان

سرطان به سه طریق به شرح زیر در بدن گسترش می‌یابد: از طریق بافت: سرطان به بافت نرمال مجاور حمله می‌کند. از طریق دستگاه لنفاوی: سرطان به دستگاه لنفاوی حمله می‌کند و در عروق لنفاوی حرکت می‌نماید و به دیگر نقاط بدن می‌رسد. از طریق خون: سرطان به سیاهرگ‌ها و مویرگ‌ها حمله می‌کند و همراه خون به دیگر نقاط بدن می‌رسد. هنگامی‌که سلول‌های سرطانی از تومور اولیه (اصلی) جدا می‌شوند و همراه لنف یا خون به دیگر نقاط بدن می‌رسند، ممکن است توموری دیگر (ثانویه) تشکیل شود. این فرایند را متاستاز می‌نامند. تومور ثانویه (متاستازی) از همان نوع تومور اولیه است. به‌عنوان مثال، اگر سرطان پستان به استخوان‌ها گسترش یابد، سلول‌های سرطانی در استخوان در واقع سلول‌های سرطان پستان هستند، و بیمای سرطان متاستازی پستان است و سرطان استخوان نمی‌باشد.

سرطان زنان و تراکم پستان

زنانی که تراکم پستان ۷۵ درصدی دارند، ۴ تا ۵ برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. پستان‌های متراکم‌تر، سطح استروژن بالاتری دارند. ورزش و تحرک باعث متناسب نگه‌داشتن این سطح می‌شود و عوامل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. با ورزش، سطح پروتئین‌هایی مانند آدیپوکین‌ها و هورمون‌هایی نظیر انسولین به‌گونه‌ای کاهش می‌یابند که فرایند رشد سلول‌های سرطان‌زا کند و خاموش شود.

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم در زنان هنگامی که سلول های غیرطبیعی در قسمت پایین رحم به تعداد زیاد رشد و تکثیر می شوند، سرطان دهانه رحم بوجود می آید. در صورتی که این سرطان زود تشخیص داده شود، قابل درمان می باشد.

علائم سرطان دهانه رحم

علائم سرطان دهانه رحم – ترشحات غیرطبیعی واژن – خونریزی واژن در بین عادات ماهیانه – خونریزی بعد از یائسگی – خونریزی و یا درد در هنگام داشتن رابطه جنسی با همسر

تشخیص به موقع سرطان

یکی از مهمترین مشکلات در درمان سرطان بحث تشخیص به موقع و زودهنگام آن است. بسیاری از بیماران به دلیل تشخیص دیرهنگام این بیماری قادر به درمان آن نبوده‌اند که از جمله دلایل آن سخت بودن روندهای تشخیصی این بیماری است. به تازگی محققان سوئدی آزمایش خونی ابداع کرده‌اند که گفته می‌شود در ۹۶ درصد از موارد، ابتلا به سرطان را به دقت تشخیص می‌دهد و در ۷۱ درصد از موارد نیز نوع آن را به درستی اعلام می‌کند.. برخی از روش‌های کلی مانند عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل تراتوژن (برخی مواد شیمیایی صنعتی مانند آزبست، اشعه یونیزان مانند کار در رادیولوژی، نور آفتاب و…)، ورزش و خودداری از رفتارهای پرخطر جنسی در پیشگیری از سرطان موثرند. بتازگی محققان در پژوهش‌های خود روی حیوانات دریافتند که دویدن تا ۵۰ درصد اندازه تومورها را کاهش می‌دهد. مطالعات جدید نشان می‌دهد که سبک زندگی و عوامل محیطی، عامل ۷۰ تا ۹۰ درصد انواع سرطان است. به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند که سرطان با زندگی سالم قابل اجتناب است.

علت سرطان دهانه رحم

ویروس پاپیلومای انسانی (hpv)، یک گروه بزرگ از ویروس ها می باشد.حدود 40 نوع از این ویروس ها می توانند نواحی تناسلی را آلوده کنند و برخی باعث سرطان دهانه رحم می شوند.عفونت hpv تناسلی، معمولا خود به خود درمان می شود.اگر یکی از این عفونت ها مزمن و طولانی‌مدت شود، می تواند در سلول های گردن رحم تغییراتی را ایجاد کند و این تغییرات منجر به سرطانی شدن آن ناحیه گردد. حدود 90 درصد سرطان های دهانه رحم، به دلیل عفونت hpv می باشند.معمولا عفونت hpv، علائمی ندارد و خود به خود از بین می رود.برخی از انواع hpvها باعث زگیل های تناسلی می شوند؛ اما این انواع مانند انواعی که باعث سرطان دهانه رحم می شوند، نمی باشند.حتی اگر زگیل های تناسلی را درمان نکنید، تبدیل به سرطان نمی شوند.این انواع می توانند بدون ایجاد هیچ علائمی، سالیان سال در بدن باقی بمانند.

روش های اصلی درمان سرطان

روشهای اصلی درمان سرطان عبارتند از: شیمی درمانی پرتو درمانی جراحی ژن درمانی آنتی‌انجیوجنسیس تفکر مثبت هایپرترمیا درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک: که مشتمل بر بازسازی، تحریک، هدایت و تقویت سیستم طبیعی دفاعی بدن بیمار است و با بکارگیری آنتی‌بادی و هدایت سیستم دفاعی خود بیمار جهت مبارزه با سرطان روی می‌دهد. بکارگیری عواملی مانند اینترفرون، سلول‌هایی که فعالیت ضدتوموری مستقیم دارند، و پادتن‌های تک‌تیره رشد سرطان را کاهش می‌دهد. درمان فوتودینامیک (بکارگیری رنگ و نور): در این شیوه رنگ به داخل یک رگ تزریق و سپس در تمام بدن منتشر می‌شود. پس از چند روز، این رنگ تنها در سلولهای بدخیم باقی می‌ماند. سپس نور قرمز رنگ لیزری به سلول تابانده می‌شود و رنگ درون سلول سرطانی این نور را جذب می‌کند. این امر منجر به واکنش فوتوشیمیایی که ویرانگر سلول‌ها است می‌شود. سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر: در برخی موارد ضایعه بدخیم سرطان ریه منجر به مسدود شدن خشکنای می‌شود. در چنین موردی پزشک با سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر راه عبور هوا را برای بیمار باز می‌کند. این روش به گونه کامل نمی‌تواند منجر به ازبین بردن ضایعه بدخیم شود ولی کمکی است جهت آسان شدن تنفس در بیمار. به تازگی محققان آمریکایی با استفاده از نانوذرات، موفق به رهاسازی نوعی دارو به بدن موش شدند که موجب از بین رفتن تومور سرطانی در این حیوان می‌شود، این نانوحامل، شانس زنده ماندن در موش‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد. این نانوذرات می‌توانند ترکیبات دارویی را حمل و پروتئینی موسوم به Myc را مسدود کنند، Myc در بسیاری از سرطان‌ها نظیر سرطان خون فعال می‌شود؛ نتایج آزمایشگاهی نشان می‌دهد که ترکیب بازدارنده Myc بسیار مؤثر است، اما زمانی که این ماده به جریان خون تزریق می‌شود، به سرعت از بین می‌رود، در نتیجه باید توسط یک ماده دیگر محافظت شود.

عوامل خطر در سرطان دهانه رحم

– زنان سیگاری – زنانی که دارای چندین بچه هستند. – زنانی که برای مدت زمان طولانی از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند. – زنانی که نسبت به hpv مثبت می باشند (یعنی دارای این ویروس در بدن خود هستند) و یا آنهایی که دارای سیستم ایمنی ضعیف می باشند.

عوارض سرطان

سرطان یک بیماری عمومی است و می‌تواند علائم بسیاری از بیماریهای دیگر را که سرطان نیستند تقلید کند و وقتی که تشخیص سرطان داده شد آنوقت هر چه در بیمار اتفاق می‌افتد به سرطان نسبت داده می‌شود. چه بسیار بیماری‌هایی که در سرطانی وجود داشته و قابل معالجه بوده‌است و در اتوپی تشخیص داده شده‌است و اصولاً علت مرگ عوارض غیرقابل درمان نبوده‌است. باید به این گونه بیماری‌های همراه توجه دقیق داشت درمان این عوارض گاهی سبب شده که بیمار مدتها زندگی راحتی داشته باشد. تشخیص به موقع این گونه عوارض کمک فوق‌العاده‌ای به بیمار می‌کند. عوارض بیوشیمی سرطان: هیپرکلسمی، هیپوکلسمی، هیپوناترمی، کمبود پتاسیم(هیپوکالمی)، زیاد بودن پتاسیم(هایپرکالمی)، بالا بودن اسید اوریک، هیپر تیروئیدیسم، هیپرلپیدمی، هیپوگلیسمی، بالا رفتن آمیلاز سرم، اختلالات تغذیه و آب و الکترولیت عوارض بالینی سرطان: سیستم قلب و عروق، سیستم تنفسی، سیستم ادراری، ضعف عضلانی، درد شدید، استئوپروز عوارض جراحی در سرطان:برحسب محل جراحی این عوارض بسیار متنوع و متفاوت است. عوارض شیمی درمانی، دارو درمانی و رادیو تراپی در سرطان:عوارض گوارشی، استئوپروز، آتروفی عضلانی و عوارض دیگر فیزیوتراپیست:دارای دانش فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژی حرکت، دید کلی نگر(Holistic)، همچنین قابلیت بکارگیری درمان‌های غیر دارویی و برنامه‌ریزی توانبخشی است که این مجموعه دانش فیزیوتراپی نامیده می‌شود.

تشخیص سرطان دهانه رحم

تشخیص اولیه سرطان دهانه رحم برای تشخیص اولیه این سرطان از تست پاپ اسمیر استفاده می شود.از سن 21 سالگی، زنان باید تست پاپ اسمیر را هر سه سال یک بار انجام دهند.از سن 30 تا 65 سالگی، زنان باید هم تست پاپ اسمیر و هم hpv را انجام دهند.بعد از تزریق واکسن hpv، تست پاپ اسمیر را انجام دهید، زیرا تمامی سرطان های دهانه رحم را بوسیله آن جلوگیری نمی شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 آذر 1399

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.