آتشگاه اصفهان

آتشگاه اصفهان

آتشگاه اصفهان + تاریخچه و عکس آتشگاه اصفهان+تخريب،تاریخچه آتشگاه اصفهان،كوه آتشگاه اصفهان،آدرس آتشگاه اصفهان،قدمت آتشگاه اصفهان

باغ موزه قصر تهران+عکس

باغ موزه قصر تهران+عکس

باغ موزه قصر تهران باغ موزه قصر تهران قدیم,باغ موزه قصر آدرس,آدرس و تلفن باغ موزه قصر,باغ موزه قصر عکس,عکسهای باغ موزه قصر,باغ موزه قصر سمپوزیوم,سمپوزیوم مجسمه سازی باغ موزه قصر,سمپوزیوم نقاشی …

عمارت شاپوری

عمارت شاپوری

منزل عمارت شاپوری عمارت شاپوری،عمارت شاپوری شیراز,رستوران عمارت شاپوری شیراز,آدرس عمارت شاپوری در شیراز,پلان عمارت شاپوری,عمارت باغ شاپوری,عکس عمارت شاپوری شیراز در دل خود بناهای تاریخی زیادی دارد که از ان جمله …

آرامگاه کوروش +تاریخچه و عکس

آرامگاه کوروش بزرگ،آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟،آرامگاه كوروش،آرامگاه کوروش زیر آب،آرامگاه كوروش كجاست؟

آرامگاه کوروش در نزدیکی شیراز قرار دارد.بهتر است بدانید که در 138 کيلومتري شهر شيراز ، در جاده آسفالته شيراز به آباده ، کمي دورتر از جاده امروزي شیراز، ( حدود 3 کيلومتر) به بقاياي شهري مي رسيم که روزگاري پايتخت بزرگترين و بي نظيرترين پادشاهي جهان بوده است. جالب است بدانید که اين پايتخت در دشتي به نام مرغاب واقع شده است که مساحت تقريبي اين دشت تقريباً 15×20 کيلومتر می باشد. رودي به نام پلور که البته در عهد باستان به آن مِدوس مي گفتند در آن جريان دارد و در کل اين دشت 1200 متر از سطح درياهاي آزاد ارتفاع دارد. البته پيش از ساخته شدن پاسارگاد در دشت مرغاب ، اين منطقه از تمدني کهن برخوردار بوده است که روستاهايي مانند:تل نخودي ، تل سه آسياب ، دوتولان ، تل خاري در هزاره هاي سوم و چهارم در آنجا به وجود آمده است و در دوره ي خود داراي رونق و شکوه ي بي نظير بوده اند
آرامگاه کوروش،مقبره کوروش,آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟,آرامگاه کوروش زیر آب
لازم به ذکر است که هنگاميکه بازمانده هاي اين پايتخت کهن ايران را می بینید ناخود آگاه از خود مي پرسي ، چرا در اينجا اين پايتخت بنا شده است ؟ انگيزه از برپايي آن در این مکان چه بوده است؟ در واقع بر اساس نوشته هاي تاريخ نگاران قديم ، کوروش کبیر ، آستياگ (آستياژ ، آستياگس) پادشاه ماد را در اين دشت شکست داده و اين کارمبناي ايجاد بزرگترين و قدرتمند ترين پادشاهي ايران مي باشد. از اين رو کوروش بزرگ فرمان بناي پايتختي را در اين دشت داد، هر چند با ايجاد تخت جمشيد ( توسط ساير پادشاهان هخامنشي) برجستگي پاسارگاد کمتر گرديد اما ارزشمند بودن آن هيچگاه کمرنگ نشده است بطوريکه پس از ساختن تخت جمشيد هنوز پادشاهاني بودند که براي تاجگذاري پاسارگاد را انتخاب می کردند. قابل ذکر است که کوروش پاسارگاد را در 550 تا 559 قبل از ميلاد ساخته است و البته در سال 336 قبل از ميلاد اين شهر به همراه گنجينه پر بهاي آن به دست اسکندر مقدوني افتاده است.

آرامگاه کوروش،مقبره کوروش,آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟,آرامگاه کوروش زیر آب

معناي پاسارگاد را بدانید

جتاب است بدانیدکه در مورد اين واژه هنوز نظري قطعي داده نشده است ، اما هرودوت در کتاب خود ادعا مي کند که پاسارگادي مهمترين قوم پارسيان بوده اند و ريشه هخامنشيان از آنهاست .در واقع  پاسارگاد در بعضي از نوشتارهاي قديمي پارسه گَدَ نيز گفته شده است. اما در کل معناهايي که براي آن مطرح شده است شامل:زيستگاه پارسيان ، تختگاه پارسه ، محل استقرار پارسيان و دژ پارسيان مي باشد.در اين دشت که در سينه خود هويت ايرانيان را نگه داشته و مانند بغضي در گلو هر لحظه منتظر حکايت تاريخ آن دوره است ، نشانه هاي زيادي از تمدن ايرانيان وجود دارد که البته مربوط به دوره هاي گوناگوني می باشد.

آرامگاه کوروش،مقبره کوروش,آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟,آرامگاه کوروش زیر آب

بهتر است بدانید که اگر کمي به شواهد و آثار بر جاي مانده بر روي بنا دقت نماييم مي توانيم تا حدودي تشخيص دهيم که بناي فوق ساخته و پرداخته کدام يک از مردمان سرزمين کوروش بزرگ می باشد.

آرامگاه کوروش،مقبره کوروش,آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟,آرامگاه کوروش زیر آب

از آنجا که معماران ، ايونيه و ليديه اي در ساخت بنا از ابزاري خاص استفاده نموده اند و در مقبره کوروش نيز اين آثار يافت گرديده مي توان حدس زد که اين بنا توسط ايشان که پس از پیروزی کوروش بر لیدیه و … به ایران آورده شده بودند و به دستور وی در زمان زنده بودن خود او ساخته شده است. این بنای قدیمی و زیبا را می توانید در سفر به شهر شیراز ببینید.

آرامگاه کوروش،مقبره کوروش,آرامگاه کوروش کبیر کجاست؟,آرامگاه کوروش زیر آب

جنجال های بین المللی و تفکرات مردمی گویای این موضوع است که پاسارگاد و تخت جمشید پس از آبگیری سد سیوند به زیر آب می روند، اما با توجه به فاصله میان آخرین نقطه دریاچه سد سیوند با پاسارگاد و تخت جمشید، تحت هیچ شرایطی خطر زیر آب رفتن، این دو اثر و محوطه باستانی منحصر به فرد را تهدید نمی کند.
سد سیوند یکی از جنجال برانگیز ترین سد های کشور است که پس از آبگیری آن برخی از محوطه های منحصر به فرد ایران را غرق می کند. دریاچه سد سیوند پس از آبگیری، تنگه بلاغی را با 130 اثر می بلعد اما این دریاچه تهدیدی برای پاسارگاد یا تخت جمشید محسوب نمی شود.شایعه غرق شدن پاسارگاد و تخت جمشید در نتیجه آبگیری سد سیوند از ابتدا با ارایه اطلاعاتی اشتباه از خارج ایران سر گرفت و شایعه پراکنان سعی داشتند با بحرانی جلوه دادن موضوع غرق پاسارگاد، به نوعی از بستر سیاسی به وجود آمده به نفع خود و سیاست هایی که در خدمت آن هستند، بهره ببرند. آنها در نامه خود نه تنها اعلام کرده اند که سد سیوند محوطه ای باستانی دشت مرغاب را غرق می کند بلکه آرامگاه کوروش و تخت جمشید نیز به زیر آب خواهند رفت و به کلی محو خواهند شد. در حالی که مرور اطلاعات جامع درباره این سد و تاکیدات برخی مسئولان شایعه زیر آب رفتن پاسارگاد و تخت جمشید را تایید نمی کند.«محمد حسن طالبیان»، مدیر پایگاه پژوهشی پارسه و پاسارگاد در این باره گفت: «پاسارگاد تا آخرین نقطه دریاچه سد سیوند حدود 7 کیلومتر فاصله دارد و تخت جمشید نیز با 10 برابر این مسافت در 70 کیلومتری این دریاچه قرار گرفته است. به همین دلیل خطر غرق شدن پاسارگاد منتفی است و هیچ خطری تخت جمشید را تهدید نمی کند.»او گفت: «آنچه که ممکن است پاسارگاد را مورد تهدید قرار دهد تغییر میزان رطوبت هوا پس از آبگیری است که هنوز نمی توان به درستی درباره آن اظهار نظر کرد.»به گفته طالبیان؛ پس از آبگیری سد میزان رطوبت هوا اندازه گیری می شود و آن موقع می توان درباره خسارت های احتمالی که به پاسارگاد وارد می آید تصمیم گیری کرد.فارغ از موضوع مسافتی که میان پاسارگاد و دریاچه سد سیوند وجود دارد نکته دیگری که می توان به آن اشاره داشت وجو کوهی بلند میان سد سیوند و پاسارگاد است که تنگه بلاغی از میان آن می گذرد.

آرامگاه کوروش +تاریخچه و عکس

مطالب مرتبط:

آرامگاه سیخ صفی الدین اردبیلی

آرامگاه حافظ

آرامگاه فردوسی

آرامگاه سعدی

آخرین بروز رسانی در : جمعه 30 مهر 1395

1 دیدگاه

  • شیرنر نوامبر 2016 در 08:59

    سلام این معروف کوروش به نام فرهنک ایران ساختند فوق العاده به اینده ایران بسیار ارزش وجود دارد بااوبیداری ملت ایران دوست داشتند

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.