درمان عفونت های ادراری با گیاهان

درمان عفونت های ادراری با گیاهان

درمان عفونت های ادراری با گیاهان خواص گیاهان,فواید گیاهان,گیاهان درمانی,خاصیت گیاهان,خواص گیاهان درمانی,خواص گیاهان برای پوست,خواص گیاهان برای مو,خواص گیاهان برای جوانی,خواص گیاهان برای بارداری,خواص خوردن گیاهان,فواید گیاهان خام,فواید گیاهان پخته

خواص و طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری در روز

خواص و طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری در روز

خواص و طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری در روز خواص و طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری در روز در سایت جسارت طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری ، چگونگی مصرف …

تاثیر مصرف کندر و لاغری به همراه خواص آن

تاثیر مصرف کندر و لاغری به همراه خواص آن

تاثیر مصرف کندر و لاغری به همراه خواص آن کندر و لاغری ،کندر و لاغری،کندر لاغری،کندر برای لاغری،کندر باعث لاغری میشود، خواص کندر لاغری،کندر برای لاغری خوب است در این مطلب از …

موسیر

موسیر ,موسیر تازه,موسیر به انگلیسی,موسیر به المانی,موسیر خشک,موسیر خشک در ماست,موسیر ایرانی,موسیر انگلیسی,موسیر در انگلیسی,موسیر کوهی,موسیر تازه در ماست

موسیر , موسیر تازه , موسیر خشک , موسیر خشک در ماست

توضیحاتی در مورد موسیر

موسیر (نام علمی: Allium stipitatum) یا (نام علمی: Allium hirtifolium) نام یک گونه از سرده سیر است. این گیاه بومی ایران بوده و به‌صورت وحشی می‌روید. موسیر دارای اسیدهای چرب و عناصر معدنی (پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، روی و منگنز) می‌باشد. هفده توده موسیر کنگاور، سیاخ‌دارنگون، صحنه، آشتیان، دشت‌ارژن، کوهرنگ، سپیدان، دیواندره، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین، اراک، دشمن‌زیاری و کوهمره‌سرخی در ایران وجود دارد. آخرین تحقیقات روی موسیر، نشان داد که بیشترین و کمترین درصد ماده خشک (۷۱/۳۶٪ و ۱۵/۲۹٪) به‌ترتیب مربوط به توده‌های هرسین و دشمن‌زیاری بود. توده کنگاور دارای بیشترین درصد آهن و مس و توده کوهرنگ دارای بیشترین مقدار منیزیم بود. بیشترین مقدار سدیم در توده هرسین اندازه‌گیری شد. توده صحنه دارای حداکثر مقدار پتاسیم و منگنز و توده خمین دارای بیشترین مقدار روی بود. اندازه‌گیری اسیدهای چرب با گاز کروماتوگرافی نشان داد که بیشترین درصد لینولنیک اسید (امگا-۳) و لینولئیک اسید (امگا-۶) به‌ترتیب در توده‌های آشتیان و سپیدان مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که توده‌های موسیر از نظر داشتن عناصر معدنی و اسیدهای چرب ضروری حایز اهمیت بوده و برای تغذیه انسان توصیه می‌شوند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد موسیر صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص موسیر

از فراورده‌های موسیر برای کم کردن قند خون در افراد دیابتی مورد استفاده‌است و هم چنین از خواص گندزدائی آن برای دفع انگل‌ها همراه غذا از آن استفاده می‌شده‌است و علاوه بر آن برای ضدعفونی کردن آب مورد استفاده داشته‌است. افزایش دفع ادرار، التیام دهنده و ترمیم‌کننده زخمها و تسکین دهنده التهاب طحال و کبد. تأثیر مثبت آن بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردردهای میگرنی، کمک به سیستم قلبی- عروقی، کمک به کاهش چربیهای خون و پیشگیری از تصلب شرائین و تنظیم فشار خون هم قابل توجه‌است

موسیر برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت مقادیر بالای گوگرد موجود در موسیر به شفافیت و جوان سازی پوست صورت کمک می کند. مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید و هر روز صبح صورت خود را با آب آن بشویید. 2. درمان نیش حشرات موسیر و گلبرگ های گل موسیر برای درمان نیش حشرات مفید هستند. گلبرگ های گل موسیر یا موسیر تازه را برش بزنید و بر روی محل نیش حشرات بگذارید. 3. درمان ریزش مو گوگرد موجو در موسیر باعث تقویت فولیکول مو شده و به درمان ریزش مو کمک می کند. مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید، این آب را به مو های خود بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید. 4. درمان شوره سر موسیر برای درمان شوره سر مفید می باشد. آب یک لیمو ترش تازه را با آب موسیر و عسل ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

موسیر و آلرژی

موسیر دارای مقادیر بالایی ترکیبات گوگردی است که دارای خواص ضد باکتری می باشند و به این ترتیب به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، تب و برونشیت استفاده می شود. نتایج مطالعات متعدد نشان داده که گل موسیر دارای خواص ضد التهابی و ضد آلرژی می باشد و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان حساسیت استفاده می شود.

موسیر , موسیر تازه , موسیر خشک , موسیر خشک در ماست

موسیر و دیابت

مطالعات نشان داده که موسیر مانند دیگر اعضای خانواده یعنی سیر و پیاز دارای خواص ضد دیابت می باشد. موسیر باعث افزایش تولید انسولین در بدن شده و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود. مقادیر بالای فیبر موجود در موسیر برای تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می باشد.

گیاه موسیر

گیاه موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده سیر و پیاز که به همان اندازه از خواص دارویی برخوردار است. به طور کلی از موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخمهای سطحی و خلط سینه استفاده میشود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است. از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده میشود و بویش به مراتب از سیر کمتر است. ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگهای آن باریک و دراز بوده، گلهایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد. این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.

موسیر در طب سنتی

از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به خواص سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای ۴۰ گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست. برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن بخصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگی‌های بارز آن است، خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.

مزاج و طبع موسیر

مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است. برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از: خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک میکند. مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است، یکی از خواص موسیر این است که از کاهش انسولین پیشگیری کرده و سوخت و ساز گلوکز را افزایش می‌دهد و از اینرو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی پرفایده است. موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است. مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک میکند. موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید میباشد. یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی میباشد. کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است. این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند. موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است. مصرف روزانه موسیر، بافت‌های استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است. خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک میکند. خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است. مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند. در طب سنتی از موسیر برای خارج نمودن اقسام کرم معده و کرم کدو استفاده میشود. یکی دیگر از خواص موسیر، افزایش تولید اسپرم و تقویت نیروی جنسی افراد دارای مزاج سرد است. افرادی که روزانه از موسیر مصرف میکنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار میشوند.

مضرات موسیر

علیرغم خواص دارویی فراوان گیاه موسیر، زیاده‌روی در مصرف آن به ویژه برای افراد دارای مزاج گرم مضر میباشد، همچنین در صورت مصرف زیاد موسیر، حرارت و عطش بدن افزایش یافته و منجر به سر درد خواهد شد.

نام علمی موسیر

نام علمی : Allium hirtifolium ویژگی های ظاهری : گیاهی از خانواده سیرو بی شک هم خواص با آن است. ریشه‌ی موسیر پیاز مانند و برگ های آن باریک با گل‌هایی بنفش رنگ است. از گل این گیاه به عنوان گل زینتی نیز استفاده می‌شود. استفاده از موسیر در افراد دیابتی برای کاهش قند خون آن‌ها مفید است. رفع تنگی نفس، رفع فراموشی، قاعده آور، پایین آورنده فشارخون، ادرارآور، ترمیم کننده زخم‌ها، تسکین دهنده التهاب کبد، رفع سیاتیک، تنظیم فشار خون، رفع نقرس از خواص موسیر است. افراد سرد مزاج برای تقویت قوای جنسی می‌‌توانند از موسیر کمک بگیرند. قابل ذکر است که تاثیر مثبت موسیر را بر دستگاه اعصاب کاهش سردردهای میگرنی نمی‌توان ندیده گرفت. موسیر نقش قابل توجهی در کاهش چربی خون و جلو گیری از تصلب شرایین دارد.

زیاده روی در مصرف موسیر

زیاده روی در مصرف موسیر ممکن است باعث ریفلاکس معده و سوزش سر دل شود. موسیر ممکن است علائم سندروم روده تخریک پذیر را تشدید کند. برخی افراد ممکن است به موسیر واکنش های آلرژیک نشان دهند، حساسیت در این افراد به صورت آسم، بثورات پوستی و قرمزی و خارش چشم ها بروز می کند.

تفاوت سیر با موسیر

از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای 40 گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست. برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن به خصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگی‌های بارز آن است. خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.

آشنایی با موسیر

  موسیر (َAllium hirtifolium) گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است.برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند.موسیر گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است. برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند. گل آذینش خوشه ساده است. در حدود 40 گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی می رویند. برخی از گونه‌های موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز می‌کارند. پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار می‌رود و بویش از سیر کمتراست. موسیر از آن گیاهان دو رگه است. چیزی شبیه به سیر و پیاز. برگ‌های این گیاه باریک و دراز است و گل‌های ارغوانی دارد. پیاز این گیاه، خوراکی است. می‌توان از آن در تهیه‌ی انواع ترشیجات، سالاد، سس و غیره استفاده کرد. این ماده‌ی غذایی مفید عطر و بوی فوق‌العاده‌ای به غذاهایتان می‌دهد و درعین‌حال سرشار از خواص مفید برای بدن است.پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار می‌رود و بویش از سیر کمتراست. ایتالیایی هااز موسیر خوراکی‌های گوناگونی می‌پزندو وپیازچهٔ آن را در روغن زیتون کنسرو می‌کنند.نام ایتالیایی موسیرLampascioni است.

موسیر , موسیر تازه , موسیر خشک , موسیر خشک در ماست

خواص درمانی موسیر

موسیر برای مقابله با میکروب‌ها موسیر مانند دیگر اعضای خانواده‌ی خود سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. در نتیجه موسیرِ، از انتشار میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا پیشگیری می‌کند. البته حواستان باشد معنی حرفمان این نیست که در صورت بروز یک بیماری عفونی، موسیر می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها شود. بلکه می‌توان از این ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از بروز این مشکلات استفاده کرد. موسیر دوست استخوان‌های شما موسیر سرشار از ویتامین C و A و همچنین از منابع فسفر و منیزیم است. همین ترکیبات از آن یک ماده‌ی غذایی دوستدار سلامت استخوان‌ها ساخته است. برای داشتن استخوان‌های محکم و سالم حتماً از محصولات لبنی که سرشار از کلسیم هستند استفاده کنید و در کنار آن موسیر را به عنوان یار کمکی به کار بگیرید. در این صورت خدمت زیادی به اسکلتتان کرده‌اید. موسیر برای هضم راحت غذا اگر در هضم غذا مشکل دارید توصیه می‌کنیم موسیر را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید. به خاطر اینکه سرشار از فیبرهاست که علاوه بر ایجاد احساس سیری می‌تواند به هضم غذا و عملکرد خوب روده‌ها نیز کمک کند. موسیر با افزایش ترشح صفرا باعث هضم راحت‌تر غذاها می‌شود. علاوه بر این باید بدانید که موسیر به اندازه‌ی سیر یا پیاز برای معده مشکل ایجاد نمی‌کند. در واقع افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند به راحتی می‌توانند از موسیر پخته‌شده استفاده کنند. برای افرادی که از بوی سیر بدشان می‌آید نیز مناسب‌تر است چون بوی آن به اندازه‌ی سیر تند نیست. موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. به خاطر اینکه حاوی منیزیم است. در واقع هر 100 گرم موسیر حاوی 250 میلی‌گرم از این ماده‌ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک می‌کند. موسیر برای پیشگیری از سرطان‌های گوارشی نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده‌هایش یعنی پیاز و سیر و غیره می‌توانند جلوی رشد تومورها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارشی پیشگیری کنند. البته محققان همچنان در حال بررسی‌های تکمیلی در این خصوص هستند. همین متخصصان توصیه می‌کنند که موسیر را به صورت خام مصرف کنید چون حاوی خواص بیشتری است. موسیر برای مقابله با کلسترول خون سن که بالا می‌رود رگ‌ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می‌دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می‌شود. رسوبات چربی در داخل رگ‌های خونی باعث بروز لخته‌های خونی می‌شوند. در این صورت نیز رگ‌ها می‌گیرند و مشکل‌ساز می‌شوند. خوشبختانه مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این مشکل وجود دارند که موسیر جزو آن‌هاست. این ماده‌ی غذایی سرشار از فلاوونوئیدهاست که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. این ترکیبات به رقیق و در جریان بودن خون کمک می‌کنند و تجمع پلاکت‌ها را کاهش می‌دهند. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کنند. علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. به خاطر اینکه حاوی منیزیم است. در واقع هر 100 گرم موسیر حاوی 250 میلی‌گرم از این ماده‌ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک می‌کند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 25 شهریور 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.