طرز تهیه و خواص و مضرات جوانه کنجد سیاه برای چاقی

جوانه کنجد

جوانه کنجد ,جوانه کنجد خواص,جوانه کنجد برای چاقی,جوانه کنجد در بارداری,جوانه کنجد,کنجد جوانه زده,تهیه جوانه کنجد,جوانه زدن کنجد,فواید جوانه کنجد

جوانه کنجد , جوانه کنجد خواص , جوانه کنجد برای چاقی , جوانه کنجد در بارداری

توضیحاتی در مورد جوانه کنجد

علاوه بر مصارف آشپزی، کنجد، خواص تغذیه‌ای، پیشگیری‌کننده و درمانی نیز دارد که آن را برای طب سنتی، قابل‌استفاده کرده است. روغن کنجد، منبعی سرشار از فیتونوترینت‌هایی مانند اسیدهای چرب امگا۳، آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدفنولیک، ویتامین‌ها و فیبر رژیمی است. بنابراین این دانه فواید بسیاری دارد. خواص کنجد برای سلامتی در پایین آمده است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد جوانه کنجد صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

تهیه جوانه کنجد

جوانه کنجد در مدت چند ساعت تهیه می‌شود و سرشار از پروتئین گیاهی و اسیدهای چرب ضروری است که بدن بشدت به آنها نیازمند است .روی ماده‌ای که به دشواری در مواد غذایی مصرف می‌شود به وفور در کنجد حتی در کنجد تفت داده شده موجود است. دانه‌های کنجد را باید دور از نور در محیطی خشک و خنک نگهداری کرد. برای تهیه جوانه کنجد دانه‌هایی با پوست را در کاسه پرآب ریخته به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خیسانده سپس آب ظرف را خالی کنید اگر ریشه‌های سفید رنگ نمایان شده‌اند نشانه جوانه‌زدن کنجد است. می‌توان آنها را در همین زمان مصرف کرد درغیر‌این صورت آنها را در ظرف قرار داده و با دستمال کاغذی مرطوب بپوشانید پس از ۳۶ ساعت جوانه سفید رنگ کنجد رشد می‌کند. هر روز بایستی آب اضافی کنجد را دور ریخته و آنها را مرطوب کنید .

مواد مغذی جوانه کنجد

در جوانه کنجد به میزان بیشتر از دانه کنجد یافت می‌شود. همچنین سرشار از ویتامین‌های ب۶، ب۹، E، آهن، منیزیم، کلسیم، فیبر، پتاسیم، فسفر، زینک و روی است.

جوانه کنجد , جوانه کنجد خواص , جوانه کنجد برای چاقی , جوانه کنجد در بارداری

جوانه کنجد و مشکلات قلبی

کنجد به عنوان آنتی‌اکسیدان با رادیکال‌های آزاد که باعث مشکلات قلبی عروقی و پیری زودرس می‌شوند مبارزه می‌کند. دانه‌های کنجد منبعی از کلسیم به شمار می‌رود و کنجد با پوست و بخصوص جوانه زده منبع عالی از آهن است و باعث اکسیژن‌رسانی بهتر به مولکول‌های قرمز خون می‌شود.

کنجد چیست

کُنجِد که سمسم و جلجلان هم نامیده می‌شود، گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره کنجدها است. این گیاه یک ساله‌است و ارتفاعش بالغ بر یک متر است. قسمت فوقانی ساقه‌اش پوشیده از کرک است ولی قسمت‌های تحتانی آن عاری از کرک است. برگ‌هایش در قسمت قاعده به‌طور متناوب و در قسمت‌های انتهایی ساقه به‌طور متقابل قرار گرفته‌است و پهنک برگ‌ها بیضوی و دراز و نوک تیز است و در قسمت قاعده ساقه پهن‌تر از قسمت انتهایی است. گل‌های آن که به‌طور منفرد و در کناره برگ‌های قسمت انتهایی ساقه قرار دارد، شامل قطعات پنج تایی به هم پیوسته‌است و تعداد پرچم‌ها ۴ عدد است. میوه‌اش کپسولی و محتوی دانه‌های کوچک مسطح و بیضوی است. دانه‌های کنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج تنها قسمت مورد استفاده گیاه است. کنجد همانند زرشک از گیاهان سودآور و استراتژیک برای کشت در دوره‌های خشکسالی است

روغن کنجد

موارد مصرف: عمدتاً مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی از آن به عنوان حلال در محلول‌های تزریقی عضلانی استفاده می‌شود و استعمال خارجی آن بر اندام‌های مختلف بدن می‌باشد. روغن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می‌شود. همچنین در درمان لک سوختگی روی بدن استفاده دارد. مصرف مداوم کنجد می‌تواند بر تقویت حافظه تأثیرگذار باشد. روغن کنجد روغن خوراکی حاصل از دانه‌های کنجد می‌باشد که یک روغن پخت‌وپز در کشورهای جنوب هند، چین، ژاپن، خاورمیانه، کره استفاده می‌شود و همچنین به عنوان یک تقویت‌کننده عطر و طعم در غذاهای آسیای جنوب شرقی کاربرد دارد. روغن کنجد از دانه کنجد غنی شده گرفته شده‌است که جایگزین پزشکی گردیده‌است. به عنوان ماساژ سنتی و انواع شیوه‌های درمانی به روز استفاده می‌شود. پزشکی سنتی در هند واقع در منطقه «آیورودا» از روغن کنجد جهت آرام کردن علائم مربوط به استرس استفاده می‌شود. تحقیقاتی که در حال اجرا است، نشان می‌دهد که وجود آنتی‌اکسیدان غنی شده و چربی‌های اشباع نشده در روغن کنجد می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند. این روغن به عنوان محبوبترین روغن در آسیا و همچنین یکی از اصلی‌ترین محصول روغنی شناخته شده‌است، به منظوراستخراج روغن با توجه به محدودیت برداشت دستی وجود دارد امروزه از روش‌های مدرن برای تولید آن استفاده می‌گردد.

عوارض کنجد

مانند دانه کنجد که روغن کنجد از آن مشتق شده، ممکن است تولید واکنش‌های آلرژیک، از جمله آنافیلاکسی کند. حدود ۱٪ از جمعیت به محصولات غذایی کنجد به دست آمده حساسیت دارند. از آنجا که از اثرات ملین دارد، روغن کنجد نباید توسط افرادی که اسهال دارند استفاده شود

کنجد در صنعت

صنعت، روغن کنجد ممکن است به عناوین زیر استفاده شود حلال در داروهای تزریقی یا راه حل‌های قطره‌ای داخل وریدی، روغن حامل، لوازم آرایشی و بهداشتی پوشش دانه برای جلوگیری از حملات شپش‌ها. این روغن همچنین در ساخت حشره کش کاربرد دارد. روغن درجه پایین به صورت محلی در صابون‌ها، رنگ‌ها، روان‌کننده‌ها، و روشنایی استفاده می‌شود

کنجد در آشپزی

روغن کنجد روشن، دارای نقطه دود بالا و مناسب برای سرخ کردن عمیق است، در حالی که روغن کنجد تیره (از دانه کنجد بو داده) دارای نقطه دود کمی پایین‌تر و نامناسب برای سرخ کردن عمیق است. در عوض می‌توان آن را برای سرخ کردن گوشت یا سبزیجات یا برای ساخت املت، استفاده کرد. غذاهای شرق آسیا اغلب برای چاشنی از روغن کنجد بو داده استفاده می‌شود. چینی‌ها از روغن کنجد در تهیه وعده‌های غذایی برای زنان در زندان پس از زایمان استفاده می‌کردند روغن کنجد محبوب‌ترین روغن در آسیا، به ویژه در کره، چین، و کشورهای جنوب هند از کارناتاکا، آندرا پرادش، و تامیل نادو، جایی که استفاده گسترده آن شبیه به روغن زیتون در مدیترانه است

انواع روغن کنجد

تفاوت‌های بسیاری در رنگ روغن کنجد وجود دارد: روغن کنجد سرد فشرده رنگ زرد کم رنگ است، در حالی که روغن کنجد در هند طلایی رنگ و روغن کنجد شرق آسیا معمولاً به رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشد. این رنگ و عطر و طعم از بو دادن تست دانه‌های کنجد گرفته شده‌است. روغن کنجد با فشار سرد دارای عطر و طعم مختلف نسبت به تست روغن است به علت این که به‌طور مستقیم از خام، به جای تست، دانه تولید می‌شود. روغن‌های کنجد که در هر یک از فرم‌های بالا توضیح داده شد: روغن کنجد سرد فشرده موجود در مغازه‌های سلامت غرب است. روغن کنجد تفته نشده (اما نه لزوماً، سرد فشرده) است که معمولاً برای پخت‌وپز در شرق میانه استفاده می‌شود و اغلب می‌توانید در بازار حلال یافت شود. در کشورهای شرق آسیا، انواع پرس گرم روغن کنجد ترجیح داده می‌شوند

طرز تهیه روغن کنجد

دانه کنجد توسط یک کپسول که تنها پاره زمانی که دانه‌ها به‌طور کامل رسیده‌اند محافظت می‌شود. ساعت رسیدن محصول‌ها با یکدیگرمتفاوت می‌باشد، به‌طوری‌که کشاورزان قطع گیاهان را با دست و محل آن‌ها را با هم در حالت عمودی تا زمانی که همه کپسول بازگردنند، قرار می‌دهند. با کشف indehiscent (nonshattering) به وسیله لانگهام در سال ۱۹۴۳ جهش‌هایی به سمت توسعه یک محصول، مقاوم در برابر انواع شکستن آغاز شد. اگر چه محققان پیشرفت قابل توجهی در پرورش کنجد داشته‌اند، اما ادامه تلفات برداشت به دلیل محدود کردن تولید داخلی ایالات متحده است.[۱۵] دانه کنجد در کشورهای در حال توسعه در درجه اول، عاملی است که نقش مهمی در محدود کردن ایجاد مقیاس بزرگ، استخراج کاملاً اتوماتیک روغن و تکنیک‌های پردازش ایفا کرده‌است. روغن کنجد را می‌توان با تعدادی از روش‌های استخراج شده، با توجه به مواد و تجهیزات در دسترس قرار داد. در کشورهای در حال توسعه، روغن کنجد است که اغلب با روش‌های ارزان قیمت مانند فشرده شدن دستی، شناوردر آب گرم، پرس پل، پرس قوچ، روند غنی، یا با استفاده از یک expeller در مقیاس کوچک استخراج مبشود. در کشورهای توسعه یافته‌استخراج روغن کنجد که اغلب با استفاده از استخراج مطبوعات expeller، در مقیاس بزرگتر ماشین آلات استخراج روغن، یا با فشار دادن توسط مواد شیمیایی حلال دنبال شده‌است.  در یک فرایند به نام فشار سرد استخراج شود. این روش استخراج در میان پیروان مواد غذایی خام به دلیل اجتناب افشای روغن به حلال‌های شیمیایی یا درجه حرارت بالا در استخراج محبوب است. در حالی که دربین برخی از تولیدکنندگان پالایش روغن کنجد تولید از طریق استخراج با حلال، خنثی‌سازی و سفید به منظور بهبود جنبه زیبایی آن، بیشتر خواهد شد. در حال حاضر روغن کنجد به دست آمده از دانه‌های با کیفیت دارای طعم شیرین و لذت بخش است که خالص‌سازی بیشتر نیاز ندارد و قبل از آن می‌توان مصرف شود. بسیاری از مصرف‌کنندگان به دلیل اعتقاد خود که که فرایندهای تصفیه باعث حذف مواد مغذی مهم می‌شوند ترجیح می‌دهند روغن کنجد تصفیه شده مصرف نکنند روغن کنجد یکی از روغن‌های طبیعی با ثبات است، اما می‌توان از سردخانه و قرار گرفتن در معرض محدود به نور و درجه حرارت بالا در استخراج، پردازش و ذخیره‌سازی بهره‌مند شوند به منظور به حداقل رساندن از دست دادن مواد مغذی از طریق اکسیداسیون و ترشیدگی. ذخیره‌سازی در بطری‌های کهربایی رنگی می‌تواند به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض نور کمک کند. روغن کنجد روغنب اشباع نشده (PUFA) مثل روغن نیمه خشک است. روغن کنجد تجاری از لحاط نگ در نور به رنگ زرد مایل به قرمز عمیق بسته به رنگ‌دانه فرآوری شده و از روش تراش، متفاوت است. هرچه در تصفیهٔ روغن دانه تمیزتر و سفیدتر باشد، روغن به دست آمده زلالتر است. روغن کنجد غنی از اسید اولئیک و اسید لینولئیک، که با هم ۸۵ درصد از کل اسیدهای چرب را تشکیل می‌دهند می‌باشد. روغن کنجد در هند دارای درصد نسبتاً بالایی از ماده unsaponifiable (1.5-2.3%) و در برخی کشورهای دیگر از اروپا است. اضافه کردن (۵–۱۰٪)روغن کنجد به مارگارین و به‌طور کلی به هیدروژنه چربی‌های گیاهی که عموماً به عنوان تقلب برای کره یا روغن حیوانی استفاده می‌شود واجب است. عمر این روغن در مقایسه با سایر روغن‌های متعارف طولانی‌تر بوده‌است. این روغن با به عنوان روغن سرخ کردن نسبت به روغن‌های دیگر ثبات تر است

فرایند تولید روغن کنجد

تولید روغن کنجد در بازار مورن، سئونگنام، استان جیونگی، کره جنوبی: فرایند استخراج عصاره روغن در روستای تامیل، هند: دانه کنجد توسط یک غشا احاطه شده‌است که در طی پروسه زمانی به‌طور کامل رشد کرده و از غشا خارج می‌شود. زمان رشد و رسیدگی آن متفاوت است، به‌طوری‌که کشاورزان با کمک دست گیاه را قطع کرده و در کنار هم در جایگاهشان به صورت حالت عادی نگه می‌دارند تا زمانی که همه دانه‌ها از غشا خارج شوند. در سال ۱۹۴۳ روش (غیر مخرب) کشف شد وبا گذر زمان و با تغییرات بوجود آمده، آغاز به کار کرد و به سمت پیشرفت محصول و مقاومت آن در برابر شکستگی و افت محصول شد. اگرچه محققان پیشرفت قابل توجهی در پرورش کنجد تولید شده را دلیل تلفات و محدود کردن تولید داخلی ایالات متحده می‌دانند. دانه کنجد در درجه اول در کشورهای در حال توسعه تولید شد، روغن کنجد را می‌توان با کمک دستگاه اتومات جهت استخراج روغن با تکنیک‌های مدرن که با توجه به مواد و تجهیزات موجود فراهم کرد، این امر عامل مهمی در ایجاد محدودیت و توسعه خط تولید روغن ایفای نقش کرده‌است. در کشورهای در حال توسعه، روغن کنجد است که اغلب با قیمت ارزان و تکنیک‌های فشرده دستی مانند سیستم آب گرم، روش پل، کوبیدن، غنی کردن، یا بااستفاده از یک اکسپیلر در اندازه‌های کوچک استخراج می‌شود. در کشورهای در حال توسعه، روغن کنجد اغلب با استفاده ازروش اکسپیلر در اندازه‌های بزرگتر با ماشین آلات یا توسط حلال‌های شیمیایی، روغن را استخراج می‌کنند. همچنین روغن کنجد می‌تواند در دمای پایین با استفاده از اکسپیلر فشرده شده در یک فرایند به نام روش سرد، روغن را استخراج کنند. این روش استخراج در میان طرفداران مواد غذایی خام مرغوبتر است، چرا که در حین استخراج، روغن را در برابر درجه حرارت بالا و حلال‌های شیمیایی جلوگیری می‌کنند. در حالی که برخی از تولیدکنندگان، پالایش روغن کنجد را توسعه داده و استخراج روغن را از طریق حلال، خنثی‌سازی و سفید کنندگی به منظور بهبود جنبه زیبایی آن کمک می‌کند. این روغن کنجد به دست آمده‌است که در حال حاضر دارای طعم شیرین و لذت بخشی است به خالص‌سازی بیشتری نیازی ندارد و می‌توان آن را مصرف کرد. بسیاری از مصرف‌کنندگان، روغن کنجد تصفیه شده را به دلیل اعتقادی که نسبت به فرایند تصفیه‌سازی و حذف مواد مغذی مهم دارد، ترجیح می‌دهند. روغن کنجد یکی از روغن‌های طبیعی و پایدار است، و هم می‌تواند در حین عملیات استخراج؛ توسط سردخانه و سپس در معرض نور محدود شده و درجه حرارت بالا قرار بگیرد و به منظور بهره‌برداری، پردازش و ذخیره‌سازی به حداقل ممکن برسد و مواد غذایی را از طریق اکسیداسیون و ترشیدگی از دست بدهد. عملیات ذخیره‌سازی در بطری‌های کهربایی رنگ می‌تواند به کاهش اکسیداسیون در برابر نور کمک کند. روغن کنجد اشباع نشده (پوفا) به صورت روغن نیمه خشک در می‌آید. روغن کنجد تجاری به رنگ زرد مایل به قرمز غلیظ شده تبدیل می‌شود و البته به خود رنگ دانهٔ فرآوری شده نیز بستگی دارد و روش خرد کردن دانه نیز متفاوت است. روغن بدست آمده به خوبی تمیز شده و از دانه آسیاب می‌شود، که می‌توان آن را تصفیه و سفید شده به صورت روغن زلال و به رنگ روشن تبدیل کرد. روغن کنجد غنی شده از اسید اولئیک و اسید لینولئیک، که با هم ۸۵ درصد از کل اسیدهای چربیرا تشکیل می‌دهند. روغن کنجد دارای (۱٫۵–۲٫۳٪) که درصد نسبتاً بالایی از ماده غیرقابل صابونی شدن در هند و در برخی کشورهای دیگر از اروپا تهیه می‌شود. لازم است که به روغن کنجد (۵–۱۰٪) مارگارین اضافه شود و به‌طور کلی هیدروژنه کردن کره، روغن حیوانی برای تقلب استفاده می‌شود. این مدت ماندگاری طولانی در مقایسه با سایر روغن‌های دیگر، معمولی است. این روغن پایدار به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده می‌شود.

آشنایی با کنجد

– احتمالا دانه کنجد یکی از نخستین دانه‌های روغنی شناخته‌شده برای بشر است. – گیاه کنجد، یک گیاه گل‌دار متعلق به خانواده پدالیاسه است. این دانه، بیشترین میزان روغن را درمیان دانه‌ها دارد و طعم آجیلی آن، درصورت بوداده‌شدن برای چنددقیقه و با حرارت پایین، بیشترمی‌شود. – این را می‌توان به‌صورت خام یا خشک‌شده یا حتی به صورت تنقلات برشته مصرف‌کرد. از کنجد، در بسیاری از غذاها استفاده‌می‌شود. – کنجد خشک برشته را با روغن زیتون، چرخ‌کرده و خمیری به رنگ قهوه‌ای روشن به‌نام ارده درست‌می‌کنند که یک دیپ معروف در خاورمیانه است. در اروپا، از دانه کنجد برای ساخت کره گیاهی (مارگارین) استفاده‌می‌شود. – بسته به نوع خاک، انواع مختلفی کنجد وجوددارد مانند سفید، سیاه و قهوه‌ای. – کنجد سفید، آهن بیشتری نسبت به نوع سیاه آن دارد و اکثرا به‌عنوان روغن در غذاها مورد استفاده قرارمی‌گیرد. – کنجد سیاه، خوش‌طعم‌تر است و نسبت به کنجد سفید یا قهوه‌ای، بوی قوی‌تری دارد و ترجیحا در داروسازی به‌کارمی‌رود. این دانه، نسبت به کنجد سفید، ۶۰% کلسیم بیشتری دارد. – کنجد سفید، بدون پوست است اما کنجد سیاه و قهوه‌ای با پوست هستند.

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.