نقرس شناسی!

نقرس شناسی!

نقرس شناسی! نقرس,بيماري نقرس,نقرس در بارداري,علائم نقرس,درمان نقرس,درمان نقرس با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان نقرس,نقرس را چگونه درمان کنيم,نقرس در کودکان,نقرس در بزرگسالان,نقرس در نوزادان,نقرس در بهار,نقرس در تابستان,نقرس در …

علائم و درمان بیماری حناق دیفتری در کودکان و بزرگسالان

علائم و درمان بیماری حناق دیفتری در کودکان و بزرگسالان

حناق حناق ,حناق گرفتن,حناق به انگلیسی,حناق ویکی پدیا,حناقه رفاعی,حناق دیفتری,حناق یعنی چی,حناق ویکی,حناق گرفتن یعنی چه,حناق گرفتن به انگلیسی,حناق گرفتن چیست توضیحاتی در مورد حناق طیق تحقیقات پزشکی عامل بیماری حناق یا …

سیاتیک چیست و چگونه روی کمر تاثیر دارد؟

سیاتیک چیست و چگونه روی کمر تاثیر دارد؟

سیاتیک چیست و چگونه روی کمر تاثیر دارد؟ سیاتیک,بيماري سیاتیک,سیاتیک در بارداري,علائم سیاتیک,درمان سیاتیک,درمان سیاتیک با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سیاتیک,سیاتیک را چگونه درمان کنيم,سیاتیک در کودکان,سیاتیک در بزرگسالان,سیاتیک در …

قرص دومپریدون

قرص دومپریدون ,قرص دومپریدون برای افزایش شیر,قرص دومپریدون برای چه بیماری است,قرص دومپریدون 10 چیست,قرص دومپریدون 10 برای چیست,قرص دومپریدون برای درمان چیست

قرص دومپریدون , قرص دومپریدون برای افزایش شیر , قرص دومپریدون برای چه بیماری است , قرص دومپریدون 10 چیست

توضیحاتی در مورد قرص دومپریدون

دومپریدون (به انگلیسی: Domperidone) که با نامهای تجاری موتیلیوم و موتینرم (Motilium, Motinorm) هم شناخته می‌شود، دارویی است ضددوپامینرژیک که معمولاً یا برای درمان تهوع و استفراغ بکار می‌رود، یا برای تحرک و منظم کردن حرکت دستگاه گوارش (داروی پروکینتیک) یا برای تحریک نمودن شیردهی بکار می‌رود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص دومپریدون صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

قرص دومپریدون و بیماریهای گوارشی

شواهد موجود نشان می‌دهد که دومپریدون اثر ضد استفراغ دارد. برای درمان تهوع و استفراغ، همانطوری‌که از متوکلوپرامید، سیکلیزین (که یک آنتی‌هیستامین است) و اندانسترون (که یک مسدودکننده زیرگروه سوم گیرنده پنج هیدروکسی تریپتامین(سروتونین) ۵HT۳ است) استفاده می‌شود، دومپریدون هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بعضی کشورها، بعنوان اولین دارو در درمان استفراغ تجویز می‌شود، البته در آمریکا هنوز مجوز مصرف نگرفته‌است. بر خلاف متوکلوپرامید که در بیماران مبتلا به پارکینسون منع مصرف دارد ، از دومپریدون می‌توان در درمان استفراغ بیمار پارکینسونی هم استفاده کرد چونکه دومپریدون از سد خونی-مغزی نمی‌گذرد. در درمان گاستروپارزی (نوعی فلج حرکت و تخلیه معده) و ریفلاکس نوزادان از دومپریدون استفاده شده‌است. در کانادا، استفاده از این دارو برای درمان علامتی اختلالات حرکتی دستگاه گوارش فوقانی که بعلت گاستریت مزمن، گاستریت تحت‌حاد و گاستروپارزی دیابتی ایجاد شده‌اند، به رسمیت شناخته شده

قرص دومپریدون و شیردهی

در انسانها، هورمون پرولاکتین شیردهی را تحریک می‌کند و دوپامین ترشح شده از هیپوتالاموس، اثر جلوگیری‌کننده از رها شدن پرولاکتین را داراست. چون دومپریدون اثر ضد دوپامینی دارد، باعث افزایش ترشح پرولاکتین و به دنبال آن افزایش ترشح شیر از غدد پستانی می‌شود. البته این اثر دومپریدون باعث نشده است که در هیچ کشوری بعنوان داروی افزاینده شیردهی به رسمیت شناخته شود و بکار بردن این چنینی دومپریدون نوعی استفادهٔ بدون منبع در پزشکی تجربی محسوب می‌شود. با توجه به اینکه این دارو در شیر مادر ترشح می‌شود و مطالعهٔ قطعیی در مورد اثر آن روی کودکان شیرخوار منتشر نشده است، استفاده از آن بعنوان افزاینده شیر، مورد تایید نیست. حتی در مقاله‌ای ادعا شده که خطر تشنج در نوزادانی که مادرانشان دومپریدون خوراکی استفاده کرده بودند، افزایش می‌یابد

قرص دومپریدون , قرص دومپریدون برای افزایش شیر , قرص دومپریدون برای چه بیماری است , قرص دومپریدون 10 چیست

عوارض قرص دومپریدون

در بعضی موارد نادر، دیده شده‌است که تزریق وریدی دومپریدون منجر به نامنظمی قلب و ایست قلبی شده‌است. چنین عوارضی باعث شده که در بعضی از کشورها نوع تزریق وریدی آنرا جمع‌آوری نمایند.  در استرالیا ادعا شده در بیمارانی که بیش از ۳۰ میلی‌گرم در روز دمپریدون مصرف می‌کنند یا سنشان بالای ۶۰ سال است، خطر مرگ ناشی از ایست قلبی یا آریتمی‌های بطنی نسبت به افراد معمولی بالاتر است

قرص دومپریدون چیست

قرص دومپریدون (Domperidone) از داروهایی است که با منظم کردن حرکات دستگاه گوارش حالت تهوع و استفراغ را رفع می‌کند. در برخی موارد از این دارو جهت رفع مشکل رفلاکس معده یا اصطلاحا ترش کردن هم استفاده می‌شود. سردرد، خشکی دهان، گیجی، خستگی مفرط، زودرنجی و تشنج برخی از عوارض مصرف این دارو می‌باشد.

تداخلهای دارویی با قرص دومپریدون

آنتی‌کولینرژیکها، مثلاً هیوسین، باعث کاهش اثر دومپریدون می‌شوند. ضد قارچهای آزول (Azole antifungal drugs)، مثلاً کتوکونازول، ممکن است باعث افزایش غلظت دومپریدون شوند. علت آن اینستکه این داروها می‌توانند بعضی از زیر گروههای آنزیم سیتوکروم پی ۴۵۰ را کم اثر کنند که منجر می‌شود دومپریدون با سرعت کمتری متابولیزه شود. مهارکننده‌های پروتئاز، که در درمان اچ‌آی‌وی/ایدز بکار می‌روند، غلظت دومپریدون را افزایش می‌دهند.  آنتی‌بیوتیکهای ماکرولید، مثلاً اریترومایسین، باعث افزایش غلظت دومپریدون می‌شوند. مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAO Inhibitor)، مثلاً ایزوکاربوکسازید، نباید همزمان با دومپریدون بکار روند. نفازودن (Nefazodone)، که یک داروی ضد افسردگی از خانواده مسدودکننده‌های سروتونین است، غلظت دومپریدون را می‌افزاید. چون دومپریدون خاصیت پروکینتیک (تسهیل‌کننده حرکات روده) دارد، نباید با انواعی از دارو مصرف شود که آهسته‌رهش (Sustained release) ویا با پوشش روده‌ای (Enteric coated) هستند. خنثی‌کننده‌های اسید معده نباید همزمان با دومپریدون داده شوند. داروهای ضد موسکارینی مثل آتروپین، که اثر آنتی‌کولینرژیکی دارند و اپیوییدها مثل مرفین، ضد (آنتاگونیست) دومپریدون هستند. مصرف دومپریدون ممکن است اثر داروهای دوپامینرژیک را از بین ببرد، مثلاً ممکن است اثر پرگولید یا بروموکریپتین را خنثی کند

میزان دقیق مصرف قرص دومپریدون

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول مقدار مصرف روزانه آن برای بزرگسالان و افراد بالای ۱۶ سال، یک قرص به تعداد سه مرتبه در روز می‌باشد.

موارد مصرف قرص دومپریدون

Domperidone یک آنتاگونیست دوپامین می باشد با فعالیت و کاربردهای مشابه با متوکلوپرامید و از آن به عنوان ضد تهوع در درمان کوتاه مدت تهوع و استفراغ با دلایل مختلف استفاده می شود و جهت حالت تهوع و استفراغ مزمن همچنین برای پروفیلاکسی روتین استفراغ بعد از عمل جراحی مناسب به نظر نمی رسد. از Domperidone هم چنین به خاطر عملکرد پروکینتیک آن در دیس پپسی استفاده می شود هم چنین در گاستروپارزی دیابتی و همراه با پاراستامول در درمان علامتی میگرن کاربرد دارد. در درمان تهوع و استفراغ domperidone به صورت خوراکی با دوز 10 تا 20 میلی گرم و 3 یا 4 بار در روز تا حداکثر 80 میلی گرم تجویز می شود و یا به صورت مقعدی با دوز 60 میلی گرم، 2 بار در روز داده می شود. در کودکان دوز 250 تا 500 میکروگرم بازای هر کیلوگرم به صورت خوراکی و 3 یا 4 بار در روز داده می شود که حداکثر دوز تجویز شده mg/kg4/2 می باشد و نباید از mg 80 در روز تجاوز کرد. در مورد کودکان بیش از kg15 دوز مقعدی mg30 ، 2 بار در روز را می توان جایگزین کرد.

نکاتی درباره مصرف قرص دومپریدون

در صورتیکه باردار هستید و یا به کودک خود شیر می‌دهید قبل از مصرف دارو پزشک را مطلع سازید. چنانچه سابقه بیماری‌های کبدی، قلبی و گوارشی داشته‌اید درباره مصرف یا عدم مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید. هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته‌اید را به پزشک خود بگویید. فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. چرا که ممکن است مصرف برخی داروها با هم تداخل داشته باشد. دومپریدون را طبق دستور پزشک مصرف کنید. بهتر است دومپریدون را نیم ساعت پیش از غذا مصرف کنید. درمان بلند مدت این دارو توصیه نمی‌شود. در صورت بالا رفتن ضربان قلب و بیهوشی سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر دچار علائمی مثل خارش و قرمزی پوست، قاعدگی نامنظم، خواب‌آلودگی، اضطراب، سردرد و یا اسهال شدید مصرف دارو را ادامه نداده و به پزشک مراجعه کنید. دارو نباید جهت درمان استفراغ‌های مزمن استفاده شود.

فارماکوکینتیک قرص دومپریدون

میزان زیست دستیابی domperidone تنها حدود 15% در حالت ناشتا با یک دوز خوراکی می باشد اگر چه با تجویز دارو به همراه غذا این میزان افزایش می یابد. از علل زیست دستیابی کم دارو متابولیسم روده ای و مسیر اول کبدی آن می باشد. میزان زیست دستیابی فرم مقعدی دارو مشابه با فرم خوراکی است اگر چه اوج غلظت پلاسمایی آن بعد از حدود یک ساعت به دست می آید که در مورد فرم خوراکی این عدد 30 دقیقه می باشد. Domperidone بیش از 90% به پروتیئن های پلاسما اتصال می یابد و نیمه عمرحذف نهایی آن حدود 5/7 ساعت است. به طور اساسی توسط متابولیسم وسیع از خون برداشت می گردد. حدود 30% دوز خوراکی در ادرار طی 24 ساعت دفع می شود که تقریباً کل آن به صورت متابولیت ها می باشد و باقی توسط مدفوع طی چندین روز دفع می گردد که حدود 10% به صورت داروی تغییر نکرده می باشد. به سهولت از سد خونی مغزی عبور نمی کند. مقادیر کمی از آن در شیر مادر توزیع می شوند که غلظت آن به حد یک چهارم غلظت در سرم مادر می رسد.

عوارض شایع قرص دومپریدون

_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود . -ضربان قلب بالا و از هوش رفتن در برخی افراد مصرف کننده ی این دارو مشاهده می شود. در صورت وقوع این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید. -در صورت احساس اضطراب، خواب آلودگی، ضعف، سردرد و اسهال با پزشک خود مشورت نمایید تا راهکار مناسب را دریافت نمایید. -در صورت ورم و دردناکی سینه ها، قاعدگی نامنظم، ترشح شیر غیر معمول از سینه ها، لکه های قرمز و خارش پوستی پزشک خود را مطلع سازید.

قرص دومپریدون , قرص دومپریدون برای افزایش شیر , قرص دومپریدون برای چه بیماری است , قرص دومپریدون 10 چیست

مصرف قرص دومپریدون

افزایش غلظت پلاسمایی پرولاکتین که منجر به گالاکتوره یا ژنیکوماستی می گردد. کاهش میل جنسی و راش های پوستی و دیگر واکنش های آلرژیک نیز رخ می دهند. این دارو از سد خونی مغزی به سهولت عبور نمی کند و عوارض مرکزی آن مثل واکنش های خارج هرمی و خواب آلودگی کمتر از متوکلوپرامید رخ می دهند هر چند که گزارش هایی از واکنش های دیستونیک موجود می باشد. فرم تزریقی دارو باعث تشنج، آریتمی و ایست قلبی می شود و مرگ ومیر باعث کاهش نحوه تجویز از این راه شده است. پیشگیری: در مورد مصرف مزمن یا پروفیلاکسی روتین حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی Domperidone توصیه نمی شود و در مصرف داخل وریدی به خاطر خطر وجود آریتمی ها به خصوص در افراد مستعد آریتمی و هایپوکالمی، باید با احتیاطات زیادی به عمل آید.

قرص دومپریدون 10 میلی گرم

قرص دومپریدون 10 میلی گرم ضد تهوع و استفراغ می باشد که مصرف آن باعث می شود احساس ناراحتی و مریضی شما متوقف گردد. ماده فعال موجود در این قرص دومپریدون مالیت است. در این مطلب اطلاعاتی جامع در مورد این قرص در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. در صورت داشتن سوالات بیشتر لطفا با پزشک متخصص خود مشورت کنید. قبل از شروع مصرف هر دارو بهتر است اطلاعاتی جامع و کامل در مورد نحوه مصرف آن و احتیاطی که در هنگام مصرف آن باید کرد اطلاعاتی داشته باشیم. یکی از قرص هایی که اغلب برای تهوع و استفراغ، سوء هاضمه و گاستروپارزی دیابتی و میگرن مورد استفاده قرار می گیرد دومپریدون می باشد. این دارو اغلب برای حالت تهوع و استفراغ و شکایت از ناراحتی های معده که اغلب در اثر تخلیه دیر هنگام شکم صورت می گیرد مورد استفاده قرار می گیرد. ناراحتی معده ممکن است همچنین عواملی مثل احساس پر بودن شکم در طول خوردن غذا یا بلافاصله پس از آن، نفخ، آروغ، تهوع، سوزش معده و دل درد را به همراه داشته باشد.این دارو را پزشک شما تجویز کرده است پس مطابق دستور پزشک آن را مصرف کنید. دوز مصرفی قرص دومپریدون در افراد بزرگسال و کودکان متفاوت می باشد. قرص را باید به یکباره و همراه مقدار کافی مایعات( یک لیوان آب) بخورید. افراد با ناراحتی های کلیوی باید از دوزهای کمتری استفاده کنند. اگر احساس کردید قدرت داروی دومپریدون زیاد یا کم می باشد با دکتر یا پزشک متخصص خود مشورت کنید. دوز معمول آن به سن، جنس، شرایط پزشکی، واکنش به درمان و استفاده از داروهایی معینی که با این دارو تداخل دارند وابسته می باشد. افراد بزرگسال نباید بیش از سه قرص در روز مصرف کنند. اگر بعد از 28 روز پس از گذشت مصرف این قرص همچنان از ناراحتی و بیماری خود رنج می برید با پزشک خود در مورد ادامه طول درمان مشورت کنید. اگر بیش از دوز معمول از این دارو استفاده کردید فورا پزشک خود را در جریان قرار دهید یا به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کنید. علایم مصرف بیشتر از دوز معمول خواب آلودگی، گیجی، حرکات چشم نامنظم و حرکات عجیب بدن بویژه در کودکان است. و اگر استفاده از دوز معمول خود را فراموش کردید اگر تقریبا به زمان بعدی مصرف نزدیک می باشد منتظر باشید تا زمان بعدی مصرف فرا برسد و به استفاده دوزها به طور معمول ادامه دهید. برای جبران دوز فراموش شده هرگز دو وعده را با هم مصرف نکنید. حداکثر دوره درمان نباید به طور معمول از یک هفته بیشتر باشد.

احتیاط در مصرف قرص دومپریدون

این قرص ها حاوی لاکتوز مونوهیدرات هستند. اگر به دومپریدون یا هر یک از عناصر موجود در این دارو حساسیت دارید یا مشکلات جدی روده ای مثل خونریزی معده داخلی دارید یا مانعی در شکم یا روده شما وجود دارد یا از تومور غده هیپوفیز رنج می برید نباید از این قرص استفاده کنید. و اگر مبتلا به اختلالات کبد، کلیه می باشید یا اگر حامله هستید و یا قصد بارداری دارید و یا در دوران شیردهی می باشید. اگر از ناراحتی های قلبی رنج می برید قبل از مصرف دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید. زیرا این دارو ضربان قلب شما را تحت تاثیر قرار می دهد به ویژه در افرادی که بیش از شصت سال سن دارند و بیش از 30 میلی گیرم روزانه استفاده می کنند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 6 آبان 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.