طریقه مصرف و خواص و مضرات مصرف زیره سیاه برای لاغری

طریقه مصرف و خواص و مضرات مصرف زیره سیاه برای لاغری

زیره سیاه زیره سیاه ,زیره سیاه به انگلیسی,زیره سیاه برای لاغری,زیره سیاه در بارداری,زیره سیاه چه خواصی دارد,زیره سیاه برای چی خوبه,زیره سیاه برای لاغری شکم توضیحاتی در مورد زیره سیاه زیره …

خواص خاکشیر در بارداری و لاغری و یبوست برای زن باردار

خواص خاکشیر در بارداری و لاغری و یبوست برای زن باردار

خاکشیر در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خاکشیر صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.شربت خاکشیر بیشترین استفاده ای است که ما از خاکشیر …

خواص و عوارض مصرف گیاه انجدان رومی در طب سنتی

خواص و عوارض مصرف گیاه انجدان رومی در طب سنتی

انجدان رومی انجدان رومی ,انجدان رومی برای سرفه,انجدان رومی + سنگ کلیه,انجدان رومی شربت,انجدان رومی+pdf,انجدان رومی خواص,انجدان رومی زردبند,انجدان رومی عکس توضیحاتی در مورد انجدان رومی گیاه دارویی انجدان رومی با نام …

بارهنگ

بارهنگ ,بارهنگ چیست,بارهنگ برای نوزاد,بارهنگ خواص,بارهنگ و یبوست,بارهنگ چیست,بارهنگ کتانی,بارهنگ و خاکشیر

بارهنگ

توضیحاتی در مورد بارهنگ

بارهنگ با نام علمی Plantago major L گیاهی چند ساله‌ از دساته بارهنگیان است.♥ این گیاه گیاهی است پایا، ظاهراً بی کرک یا کمی کرکپوش با بن و ریشه‌ای کوتاه است. ساقه آن به طول ۷۰–۱۰ سانتی‌متر، متعدد ایستاده یا خیزان، فاقد شیار، مساوی یا کمی بلندتر از برگ‌ها است. برگ‌های آن تماماً طوقه‌ای، تخم مرغی پهن با ۹–۳ رگبرگ قوی و برجسته، کامل یا در حاشیه سینوسی، بی کرک یا کرکپوش، دارای دمبرگ نسبتاً بلند. گل‌ها سبز متمایل به قهوه‌ای، کوچک مجتمع در خوشه‌های دراز استوانه‌ای. موسم گلدهی گیاه اردیبهشت تا شهریورماه است. دانه‌های این گیاه تیره رنگ، کوچک و تخم مرغی شکل و در میوه‌ای پوستینه که به صورت کپسول تخم مرغی بوده و دارای ۲ خانه و محتوی ۸–۴ دانه‌است قرار دارند. دانه‌ها را از اواسط فصل بهار به بعد جمع‌آوری می‌نمایند. «Plantain» یک نام هند و اروپایی به معنای «داروی زندگی» است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که این نام نمی‌تواند چیزی دور از حقیقت باشد. این گیاه گیاهی دائمی است که تصور می‌شود از اروپا و آسیا نشئت گرفته و اکنون در تمام دنیا کشت می‌شوددر این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و مضرات و طریقه مصرف بارهنگ برای یبوست چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

مشخصات بارهنگ

این گیاه یا بارتنگ که در کتاب‌های طب سنتی قدیم از آن به نام لسان‌الحمل (زبان گوسفند) یاد شده است، گیاهی است علفی، چندساله، بدون ساقه، به ارتفاع ۱۰ تا ۷۰ سانتی‌متر با برگ‌های پهن و گسترده و دمبرگ‌های بلند که دارای خواص چشمگیری است. پهنک برگ این گیاه شبیه زبان گوسفند است، 3 تا 7 رگبرگ طولی مشخص دارد و گل‌آذین آن به صورت خوشه‌ی باریک و کشیده‌ای است که در انتهای پایک بلند و بدون انشعاب خود قرار دارد. این گل‌آذین در هنگام رسیدن، دارای بذرهای فراوان و انبوهی است، تخم بارهنگ عبارت از دانه‌های ریز قهوه‌ای تیره متمایل به سیاه است و چنانچه در آب قرار گیرد، لایه‌ی رویی آن با ایجاد لعاب، تورم آن را سبب می‌شود.

ترکیبات شیمیایی بارهنگ

دانه بارهنگ دارای چربی، صمغ، لیزاب، ترکیبات گلوکزیدی است. سیلاژ، گبرگ و دانه‌های این گیاه جزوء اندام دارویی و مولیکوزیدهای ایروئیدی (آکوبین)، تانن‌ها، کومارین‌ها، فلاونوئیدها نیز مواد موثرهٔ این گیاه هستند

خواص درمانی بارهنگ

این گیاه به همراه قدومه و به‌ دانه مخلوطی درست می‌کنند که به عنوان نرم‌کننده سینه و برطرف‌کننده سرفه وخارش‌های گلو مصرف سنتی دارد. خواص درمانی ریشه، برگ و دانه این گیاه اثر نرم‌کننده دارد و از آن‌ها به عنوان تصفیه‌کننده خون، آرام‌کننده ناراحتی‌های آسم مرطوب، اسهال‌های ساده و ورم مخاط دهان استفاده می‌شود. جوشاندهٌ دانه این گیاه در رفع بیماری‌های التهابی کلیه و مثانه مؤثر است. اگر برگ تازه این گیاه به مدت چند ساعت در آب جوشیده قرار بگیرد، سپس قطعات آن بر روی زخم‌های باز قرار گیرد، نه تنها زخم‌ها را از خطر آلودگی حفظ می‌کند، بلکه سرعت بهبود را باعث می‌شود. جوشاندهٌ ریشه گیاه همراه با عسل، اگر به صورت غرغره مصرف شود، ورم حلق را از بین می‌برد. برگ تازه و له شدهٌ این گیاه اگر در محل گزیدگی زنبور عسل و پشه مالش داده شود درد را تسکین می‌دهد. میزان مصرف جوشانده ۵۰ تا ۱۰۰ گرم ریشه یا برگ این گیاه در یک لیتر آب به مقدار سه فنجان در روز مجاز است. این گیاه در جاهای مختلفی می‌روید و انواع مختلفی دارد. معمولاً از دانه‌های این گیاه استفاده می‌شود. از این گیاه برای ناراحتیهای تنفسی استفاده می‌شود و یکی از گیاه‌های لعاب دار و دارای ماده سافورین است. دانه‌های آن را در آب خیس می‌کنند. این گیاه عوارض جانبی ندارد. از برگ این گیاه به وفور استفاده می‌شود و برگ آن خاصیت ضد عفونی‌کننده دارد و همچنین دانه این گیاه هم خاصیت ضد عفونی‌کننده و خلط آوری خوبی برای دستگاه تنفسی دارد. مهمترین اثرات این گیاه: قابض‌کننده برونش‌ها ضد التهاب کاهش دهنده چربی ضد باکتری بند آورنده خون ملین مسهل ادرار آور درمان‌کننده زخم

محل کشت و رویش بارهنگ

این گیاه تقریباً در تمام نقاط ایران در منطقه وسیعی از دو قاره اروپا و آسیا و همچنین شمال آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید و متخص به مکان خاصی نیست

بارهنگ در طب سنتی

بارهنگی که در طب سنتی بیشتر از آن استفاده می‌کنند، گیاه Plantago major یا لسان‌الحمل کبیر است، گیاه Plantago lanceolata نیز که آن را به اسامی این گیاه سرنیزه‌ای (بارهنگهای کاردی) یا لسان‌الحمل صغیر می‌نامند، خواص مشابهی دارد و آن را نیز مورد استفاده قرار می‌دهند. این گیاه معمولاً به صورت علف هرز در مکان‌های مرطوب مانند حاشیه‌ی جوی‌های آب، مزارع، باغ‌ها، باغچه‌ها و فضاهای سبز شهری و خانگی می‌روید و به راحتی در دسترس انسان قرار دارد. در ترکیبات شیمیایی این گیاه ، گلیکوزیدی به نام اوکوبین و موادی همچون پلانتاژین و ساپونین وجود دارد همچنین در تخم این گیاه ، مقدار زیادی مواد گلوتینی، اسید پلانتئونولیک، اسید سوکسینیک، آدنین، کولین، اکوبین و هولوزید پلانتئوز وجود دارد و نیز تخم این گیاه حدود 10 درصد مواد روغنی دارد، روغن بارهنگ زردرنگ است و بویی مطبوع و طعمی شبیه روغن گردو دارد.

طبع بارهنگ

طبق آنچه در منابع مختلف ازجمله ذخیره‌ی خوارزمشاهی، صیدنه ابوریحان بیرونی، قانون ابوعلی سینا، الابینه عن حقایق‌الادویه ابومنصور هروی و تحفه حکیم مۆمن در خصوص خواص و کاربردهای این گیاه آمده است، باید گفت طبع این گیاه ، سرد و خشک در درجه‌ی دوم است همه‌ی بخش‌های این گیاه شامل برگ و ریشه و دانه‌ی آن، مصارف دارویی دارد؛ اما، برگ و ریشه آن را بیشتر به صورت استعمال خارجی و تخم این گیاه را بیشتر به صورت مصارف داخلی استفاده می‌کنند.

خواص برگ های بارهنگ

برگ‌های تازه‌ی این گیاه ، خواص ضدباکتریایی قوی دارد؛ به همین جهت، برای التیام زخم‌ها، جراحت‌ها و سطوح ملتهب و آزرده‌ی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. مالیدن له شده‌ی برگ تازه و تمیز این گیاه بر روی زخم‌ها ضمن این که آن‌ها را از چرکی شدن محافظت می‌کند، باعث التیام آن‌ها نیز می‌شود همچنین کاربرد این گیاه برای زخم‌های کهنه و چرکی شدید نیز سبب باز شدن سر زخم و خروج چرک و در نهایت، بهبود زخم می‌شود.

خواص تخم بارهنگ

تخم این گیاه ، قابض، محرک، تب‌بر، معرق، مدر و معالج اسهال خونی است، همچنین آن را برای رفع اختلالات کلیوی و معالجه‌ی کولیک، مالاریا، سرفه، آسم برونشیتی و قطع خون‌ریزی و معالجه‌ی امراض مثانه و سوزاک، توصیه کرده‌اند.  خوردن یا تنقیه ی عصاره تخم یا لعاب این گیاه برای التیام زخم‌های روده‌ای و قطع خون‌ریزی بواسیر، سودمند است همچنین تخم این گیاه برای رفع خون‌روی‌ها و زخم‌های ریوی و وجود خون در اخلاط بدن، سل، تنگی نفس، بیماری‌های کبدی، زردی و برگشت غذا از معده به مری (ریفلکس)، مفید است. جوشانده تخم این گیاه در رفع التهابات دستگاه ادراری به ویژه در صورت وجود خون در ادرار، مۆثر است و نیز غرغره عصاره این گیاه در بهبود ورم لوزه‌ها و خون‌ریزی لثه، موثر است، مضمضه کردن دم کرده ریشه یا آب برگ این گیاه برای کاهش ورم مخاط دهان و تسکین درد دندان، توصیه می‌شود. برای تهیه جوشانده ریشه یا برگ این گیاه، 80 تا 100 گرم تمیز شده آن را در یک لیتر آب می‌جوشانند و پس از صاف کردن، روزی 3 تا 4 فنجان میل می‌کنند. یکی از کاربردهای مهم تخم این گیاه، استفاده آن در داروی ترکیبی چهار تخم لعابی است، چهار تخم لعابی یکی از داروهای ترکیبی متداول در طب سنتی بوده که در اکثر خانه‌ها وجود دارد. این دارو به عنوان برطرف‌کننده سرفه‌های خشک سردردآور و خشکی و خارش گلو، نرم‌کننده سینه و رفع کننده گرفتگی صدا و به طور کلی برای بهبود انواع سرفه‌ها و به خصوص سیاه‌سرفه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تهیه این دارو، از تخم این گیاه، قدومه، به‌دانه و تخم مرو (مروره یا کنو) یا به جای آن، تخم شربتی یا بالنگ و همراه با اندکی انزروت و صمغ عربی بهره می‌بردند. معمولاً این مخلوط را در آب جوشیده ولرم، خیس می‌کنند که این امر باعث ایجاد ماده ژله مانندی می‌شود که خوردن آن در وعده‌های منظم موجب از بین رفتن التهابات گلو و سرفه‌های شدید می‌شود. این دارو، اثراتی مفیدتر از شربت‌های اکسپکتورانت و دیفن هیدرامین و مانند آن‌ها دارد. اگرچه این گیاه در دسته گیاهان دارویی بی‌ضرر قرار گرفته است، اما بنا بر احتیاط عصاره آن برای طحال، مضر است که مصلح آن، مصطکی (شیره گیاهی رزینی زردرنگی است که به شکل قطعات اشکی بیضی، سخت، کوچک در ابعاد یک نخود، زردرنگ، نیم شفاف و معطر است وقتی آن را بجوید زیر دندان نرم شده و طعم معطری دارد) است و پخته شده ریشه و برگ آن نیز برای ریه، مضر است که مصلح آن نیز عسل است. در جریان درمان این بیماری‌ها حتماً باید از مصلح مربوطه نیز استفاده شود؛ در غیر این صورت، ممکن است عوارض جانبی بروز کند. مقدار خوراک تخم این گیاه در هر وعده، حداکثر تا 12 گرم است.

خواص بارهنگ برای پوست و مو

1. درمان آکنه و جوش صورت این گیاه دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و با پاک سازی صورت به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند. ماسک این گیاه چای برگ این گیاه را روزانه دو بار بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید. 2. درمان سوختگی این گیاه یکی از بهترین گیاهان برای درمان سوختگی های سطحی محسوب می شود که می تواند التهاب را کاهش دهد و از عفونت پیشگیری کند. برای چند ساعت اول پس از سوختگی برگ های این گیاه را به عنوان پانسمان بر روی سوختگی بگذارید. 3. اگزما و پسوریازیس برگ این گیاه خارش و تورم ناشی از اگزما و پسوریازیس را درمان می کند. 4. درمان شوره سر این گیاه دارای خواص ضد التهابی بوده و می تواند برای درمان شوره سر استفاده شود. آب برگ این گیاه یا روغن این گیاه را بر روی موها و پوست سر بمالید و بگذارید یک ساعت بماند، سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

بارهنگ در دوران بارداری

این گیاه یک منبع عنی از نشاسته است که انرژی کافی برای زنان باردار را فراهم می کند. مقادیر بالای فیبر موجود در این گیاه باعث تسریع حرکات روده شده و به درمان یبوست در دوران بارداری کمک می کند. مقادیر بالای ویتامین C و ویتامین A موجود در این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی جنین و زنان باردار می شود. این گیاه یک دیورتیک طبیعی است از بروز مشکلات کلیه و مثانه در دوران بارداری پیشگیری می کند. این گیاه یک منبع عالی از ویتامین B6 یا پیریدوکسین است که از بروز کم خونی در زنان باردار پیشگیری می کند. منیزیم، فسفر و آهن موجود در این گیاه برای رشد و تکامل جنین مفید می باشند. توجه داشته باشید در دوران بارداری بهتر است از دانه این گیاه استفاده نکنید چون روغن آن باعث تحریک رحم شده و ممکن است باعث سقط جنین شود. همچنین پیش از مصرف هر گونه خوراکی در دوران بارداری حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

بارهنگ برای سرماخوردگی

این گیاه دارای خواص ضد التهابی و خنک کننده است و برای درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی مناسب می باشد، برای درمان سرماخوردگی یک فنجان چای برگ بارهنگ را با عسل ترکیب کنید و بنوشید. همچنین چای برگ بارهنگ برای پیشگیری و درمان آسم، سینوزیت و برونشیت مفید است.

خواص درمانی دانه بارهنگ

دانه این گیاه برای درمان مشکلات گوارشی از جمله یبوست و اسهال مفید است تخمه بارهنگ خواص ضد التهابی داشته و برای درمان آرتروز و روماتیسم مفید می باشد تخم بارهنگ به درمان بیماری های مثانه و مجاری ادراری کمک می کند دانه بارهنگ برای درمان مشکلات تنفسی و درمان سرفه های خشک مفید است

خواص درمانی برگ بارهنگ

برگ این گیاه برای درمان زخم ها و سوختگی ها مفید است آب برگ بارهنگ را در چشم بچکانید تا ترومای چشم و ورم ملتحمه چشم را درمان کند چای برگ بارهنگ برای درمان اسهال مفید است و ویتامین و مواد معدنی از دست رفته در اثر اسهال را تامین می کند آکوپین موجو در برگ بارهنگ باعث دفع اسید اوریک از کلیه ها شده و به درمان نقرس کمک می کند برگ بارهنگ برای درمان هموروئید یا بواسیر مفید می باشد برگ بارهنگ را به عنوان ضماد برای درمان نیش مار و نیش حشرات استفاده می کنند

طرز تهیه چای بارهنگ

طرز تهیه چای بارهنگ برگ تازه بارهنگ – 1 فنجان (یا یک قاشق چای خوری برگ خشک بارهنگ) آب – 2 فنجان زمانی که آب داخل قوری به دمای 80 درجه رسید زیر آن را خاموش کرده و برگ های بارهنگ را به آب اضافه کرده و پس از 10 دقیقه می توانید دمنوش بارهنگ را نوش جان کنید.

عوارض بارهنگ

گیاه بارهنگ ممکن است در بعضی افراد باعث آلرژی شود. زیاده روی در مصرف بارهنگ می تواند باعث کاهش فشار خون و اسهال شود پس تعادل را در مصرف این گیاه رعایت کنید

بیشتر بخوانید : گل داوودی ♥ پنیرک ♥ گل صد تومانی ♥ گل زیرفونصبر زرد

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 15 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.