خواص مصرف آلوچه و درمان ضعف اعصاب و نقرص

خواص مصرف آلوچه و درمان ضعف اعصاب و نقرص

خواص مصرف آلوچه و درمان ضعف اعصاب و نقرص آلوچه,آلوچه و لواشک,آلوچه سبز,آلوچه به انگلیسی,آلوچه قرمز,آلوچه جنگلی,آلوچه خانوم,آلوچه سبز به انگلیسی,آلوچه چت,آلوچه خشک,آلوچه و لواشک جنگلی,آلوچه و لواشک پاکان,آلوچه و لواشک عکس,آلوچه …

علت و علائم و درمان سرطان روده بزرگ و کوچک چیست

علت و علائم و درمان سرطان روده بزرگ و کوچک چیست

سرطان روده سرطان روده ,سرطان روده بزرگ,سرطان روده بزرگ بدخیم,سرطان روده در جوانان,سرطان روده کوچک,سرطان روده بزرگ درمان,سرطان روده کوچک,سرطان روده بزرگ چیست توضیحاتی در مورد سرطان روده سرطان به سه طریق …

جواب آزمایش گروه خونی قبل ازدواج ناشتا

جواب آزمایش گروه خونی قبل ازدواج ناشتا

آزمایش گروه خونی آزمایش گروه خونی,آزمایش گروه خونی قبل ازدواج,آزمایش گروه خونی ناشتا,آزمایش گروه خونی باید ناشتا بود,آزمایش گروه خونی برای گواهینامه,آزمایش گروه خونی چگونه است,آزمایش گروه خونی قبل از ازدواج,آزمایش گروه …

قرص فولیک اسید

قرص فولیک اسید ,قرص فولیک اسید 1,قرص فولیک اسید قبل از بارداری,قرص فولیک اسید برای ریزش مو,قرص فولیک اسید برای کودکان,قرص فولیک اسید در بارداری

قرص فولیک اسید

توضیحاتی در مورد قرص فولیک اسید

توجه به این نکته ضروری است که بدانید که بدن در دوران بارداری به دوبرابر فولیک اسید بیشتر از حالت عادی نیاز دارد تا بتواند از رشد و تکامل کودک نیز پشتیبانی کند.♥ به همین دلیل است که پزشکان تا این حد به مصرف این مکمل اصرار دارند. در کنار رژیم طبیعی و مصرف انواع غذاهای لازم، باید میزان ویتامین B9 بدن خود را نیز افزایش دهید. همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم باید روزانه 0.4 میلی گرم از این ویتامین مرف شود. فولیک اسید در انواع خوراکی ها همچون اسفناج، کلم، نخود سبز، نخود، بروکلی، حبوبات، غلات، موز، پرتقال، دانه های خوراکی، نان سبوس دار و کورن فلکس های صبحانه یافت می شود.قرص اسید فولیک (Folic Acid) یکی از انواع ویتامین‌های گروه B و از مواد ضروری و حیاتی برای سوخت و ساز بدن می‌باشد. این ماده به طور طبیعی در مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو و… وجود دارد. فولیک اسید چیست؟ نوعی از ویتامین B9، فولیت، است که به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود. این ویتامین باعث ساخت سلول های جدید و رشد سلول ها می شود به همین دلیل برای کودکان بسیار مفید است و بر مصرف آن در دوران بارداری توصیه اکید می شود.زنان باردار باید دست کم روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید مصرف کند. اما برخی از خانم ها با توجه به توصیه پزشک و نیاز جنین به بیشتر از این مقدار مکمل نیاز دارند و شاید حتی به 4 میلی گرم در روز نیز برسد. مقادیر زیاد فولیک اسید در موارد مختلفی همچون موارد زیر توصیه می شود: – یکی از والدین دچار بیماری لوله عصبی باشد یا سابقه خانوادگی در این زمینه داشتهباشند. – مادر دیابت داشته باشد. – مادر داروی صرع مصرف کند. – مادر بیماری سلیاک داشته باشد. – مادر اضافه وزن داشته باشد.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عوارض و بهترین زمان مصرف قرص فولیک اسید چیست صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

قرص فولیک اسید چیست

اسید فولیک که به نام‌های فولات یا ویتامین B۹ نیز خوانده می‌شود، در کشاورزی کاربردی مهم دارد، همچنین برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است. این ویتامین بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. در فراورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می‌رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.

میزان مجاز توصیه شده  فولیک اسید در رژیم غذایی

میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی (RDA) شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میکروگرم ۶ تا ۱۲ ماه: ۳۵ میکروگرم بچه‌های ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میکروگرم بچه‌های ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میکروگرم پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال ۱۵۰ میکروگرم مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم خانم‌های حامله: ۶۰۰ میکروگرم زنان شیرده: ۵۰۰ میکروگرم

منابع فولیک اسید

غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه.

کارکرد فولیک اسید

چون بدن انسان نمی‌تواند اسیدفولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه می‌شود مانند دی‌هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دی‌ان‌ای ضروریند. کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد ، کم‌خونی ماکروسیتیک ، اسهال ، نوروپاتی محیطی و نقائص لوله عصبی در جنین می‌شود. اسید فولیک در کشاورزی کاربرد دارد و در کود‌های مختلف مثل اسید هومیسول وجود دارد دارد.

احتیاط در مورد مصرف فولیک اسید

اسید فولیک ندرتاً سمی است. مصرف زیاد آن (بیشتر از ۱۵ میلی گرم) می‌تواند باعث مشکلات معده، مشکلات خواب، واکنش‌های پوستی و تشنج شود. مکمل‌های اسید فولیک کمبود ویتامین B۱۲را که می‌تواند باعث آسیب دائمی به سیستم عصبی شود، مخفی نگه دارد. مکمل‌های اسید فولیک باید همیشه ویتامین B۱۲ نیز به همراه داشته باشند.

عوارض جانبی قرص فولیک اسید

اعصاب مرکزی: درد و کوفتگی عمومی بدن. تنفسی: برونکواسپاسم. پوست: بثورات پوستی، خارش، اریتم. سایرعوارض: اسپاسم آلرژیک نایژه‌ای، کسالت عمومی، آنافیلاکسی. مسمومیت و درمان

منع مصرف قرص فولیک اسید

اسید فولیک میتواند مکانیسم داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و فنوباربیتال را افزایش دهد. فنی‌توئین و پیریمیدون ممکن است غلظتهای سرمی فولات را کاهش دهند و در صورت مصرف طولانی مدت ، موجب بروز نشانه‌های کمبود اسید فولیک شوند. اسید فولیک ممکن است با اثرات ضد میکروبی پیریمتامین در مقابل توکسوپلاسموز تداخل کند. آنتاگونیستهای اسید فولیک، (پیریمتامین، تریمتوپریم یا تریامترن، آمینو سالیسیلیک اسید، کلرامفنیکل، متوتروکسات) و قرصهای ضد بارداری، ممکن است موجب کمبود دی هیدروفولات ردوکتاز شوند و در نتیجه ممکن است در کاربرد اسید فولیک ایجاد اختلال کنند.

مصرف فولیک اسید در بارداری

اسید فولیک از مواد لازم و ضروری برای بدن است و مصرف آن در میان زنان باردار شایع‌تر است. این ماده خطر نقص‌های مادرزادی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. اسید فولیک برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است. علاوه‌براین در مواردی که فرد با کم خونی مواجه می‌شود طبق تجویز پزشک از اسید فولیک به عنوان یکی از انواع قرص آهن می‌تواند استفاده کند.

آشنایی با قرص فولیک اسید

قرص اسید فولیک (Folic Acid) یکی از “انواع ویتامین”‌های گروه B است و برای رشد سلول‌ها و متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن لازم می‌باشد. اگرچه این ماده در مواد غذایی مختلفی یافت می‌شود اما باید توجه داشته باشید که در جوشاندن و حرارت دادن غذا از بین می‌رود. غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه می‌باشد.

کمبود اسید فولیک

کمبود اسید فولیک باعث ابتلا به سکته قلبی و مغزی، انواع سرطان، افسردگی و ناباروری می‌شود. البته توجه داشته باشید که مصرف زیاد اسید فولیک می‌تواند باعث مشکلات معده، مشکلات خواب، واکنش‌های پوستی و تشنج شود.

خواص قرص فولیک اسید

افزایش کیفیت اسپرم در مردان و کاهش خطر نازایی در زنان درمان بیماری‌هایی همچون آمنوره (پریود نشدن)، مسمومیت با آرسنیک، اختلال دوقطبی، سرطان، سندرم خستگی مزمن، عملکرد شناختی، بیماری عروق کرونر، جنون و آلزایمر، افسردگی، دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری ام اس، سکته مغزی، سرگیجه، بیماری صرع و نقرس. کمک به سلامت عمومی بدن

تداخل دارویی با قرص فولیک اسید

فنی توئین، فنوباربیتال، پیریمتامین، تریمتوپریم یا تریامترن، آمینوسالیسیلیک‌اسید، کلرامفنیکل، متوترکسات و قرص‌های ضد بارداری، داروهای درمان دیابت، داروهای خواب‌آور و بعضی از انواع آنتی‌بیوتیک، سولفاسالازین، سولفونامیدها

نحوه مصرف قرص فولیک اسید

مقدار مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می‌شود. به طور معمول میزان مورد نیاز اسیدفولیک بنا به نیازهای خاص بدن روزانه بین 50 تا 200 میکروگرم است که این میزان در بزرگسالان و زنان باردار افزایش می‌یابد. بر همین اساس مصرف 400 میکروگرم اسید فولیک در روز برای افراد بزرگسال و 200 میکروگرم برای نوجوانان و کودکان 6 الی 18 سال بصورت مکمل غذایی می‌تواند مفید باشد. توجه: بعضی افراد ممکن است به فولیک اسید و یا محصولاتی که حاوی آن هستند آلرژی داشته باشند.

نکاتی در مورد مصرف قرص فولیک اسید

اگر شما داروی خاصی مصرف می‌کنید باید با پزشک درباره مصرف فولیک اسید مشورت نمایید. برخی از داروهای درمان دیابت، داروهای خواب‌آور و بعضی از انواع آنتی‌بیوتیک باعث کاهش سطح فولیک اسید در بدن شما می‌گردد. کمبود اسید فولیک در بین افرادی که مشکلات گوارشی، بیماری‌های کلیه و کبد و یا اعتیاد به الکل دارند، شایع می‌باشد. مصرف اسید فولیک برای زنان باردار و زنانیکه قصد بارداری دارند لازم می‌باشد. زمانیکه اسید فولیک برای درمان کمبود آن مصرف می‌شود، باید به همراه ویتامین B12 مصرف گردد. به بیمار توضیح دهید که اسید فولیک رنگ ادرار را به شدت زرد می‌کند. اسید فولیک بعضی اوقات باعث پنهان شدن علائم بعضی از بیماری‌های خطرناکی می‌شود که در نتیجه کمبود ویتامین B12 بوجود می‌آیند.

زمان مصرف قرص فولیک اسید

پرسش: یک سؤال داشتم من از قرص فولیک اسید استفاده میکنم (قبل از اقدام برای بارداری) میخواستم بدونم خوردن آن چه وقت از روز مناسب تر است و آیا این درست است که خوردن فولیک اسید جنین را دختر میکند؟ پاسخ: وقتی پزشک به شما دستور آن را داده است باید حتما مصرف کنید.اگر پزشکتان زمان خاصی را برای دریافت آن ذکر نکرده اند،زمان مصرف اینگونه قرص ها نیم ساعت قبل از غذا و یا بعد از غذاست.مصرف اسید فولیک به دختر یا پر شدن ربط ندارد.اهمیت دریافت آن را برایتان در زیر آورده ام. اسید فولیک یا فولات (ویتامین B9) جزو ویتامین های گروه B می باشد. این ویتامین محلول در آب است، در بدن جمع نمی شود و از طریق ادرار دفع می گردد. پس باید هر روز در رژیم غذایی خود، مصرف منابع غذایی اسید فولیک را فراموش نکنیم. اسید فولیک یک ابر قهرمان دوران بارداری است! با توجه به ویتامین های دوران بارداریتوصیه می شود 400 میکروگرم اسید فولیک قبل و در دوران بارداری می تواند به پیشگیری از نقائص هنگام تولد در مغز کودک کمک کند.نقص تولد در 3-4 هفته اول بارداری رخ میدهد. بنابراین خوردن اسید فولیک قبل از بارداری توصیه میشود پزشکان توصیه می کنند زنان باردار روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید در طول روز مصرف کنند تا جنین آنها از انواع بیماری های لوله عصبی همچون ستون فقرات شکاف‌دار یا عیوب مادرزادی کاسه سر (آننسپالی) در امان باشد. این بیماری های بسیار شدید و خطرناک در 28 روز نخست بارداری شکل می گیرند. با مصرف به اندازه فولیک اسید در این دوران می توانید به آینده فرزند خود کمک شایانی کنید تا مغز و ستون فقرات او رشد کاملی داشته باشند. اگر قصد باردار شدن دارید بسیار مهم است مصرف این مکمل را از پیش از بسته شدن نطفه آغاز کنید تا میزان آن در خون شما تنظیم شود. اگر از سه ماه پیش از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، تا 72 درصد از احتمال ابتلای کودکان به بیماری های مغز و ستون فقرات می توانید بکاهید.

خواص اسید فولیک

اسید فولیک برای درمان و یا پیشگیری از سایر مشکلات و بیماری ها همچون سرطان خون، آمنوره (فقدان پریود قاعدگی)، مصمومیت با آرسنیک، اختلال دوقطبی، سرطان، سندرم خستگی مزمن، عملکرد شناختی، بیماری عروق کرونر، جنون و آلزایمر، افسردگی، دیابت، بیماری صرع، سلامت عمومی، گلوکم، نقرس، بهبود رشد، بیماری قلبی، فشار خون بالا،بیماری ام اس، سکته مغزی، سرگیجه و لخته خون نیز استفاده می شود، با اینحال تحقیقات کافی در اینباره و کارایی اسید فولیک در درمان این موارد وجود ندارد و نمی توان تاثیر آن را رد و یا تایید نمود. در مورد سرطان روده بزرگ (کولون) و استفاده از این مکمل در درمان آن باید گفت که این ویتامین هیچ تاثیری بر سرطان کولون نداشته و حتی در صورت مصرف 3 تا 6 سال مداوم از این ویتامین خطر ابتلای افراد به سرطان کولون افزایش می یابد.مصرف اسید فولیک برای زنان باردار و زنانیکه قصد بارداری دارند لازم می باشد. اسید فولیک خطر نقص های مادرزادی مغز و ستون فقرات کودک را 50 تا 70 درصد کاهش می دهد. فولیک اسید همچنین می تواند خطر دردهای زودرس و پره املامپسی را کاهش می دهد. پزشکان پیشنهاد می دهند که هر زنی در سنین بارداری اسید فولیک و یا مولتی ویتامین مصرف نماید. اسید فولیک ممکن است بتواند از نقص های مادرزادی که قبل از اطلاع زن از بارداریش رخ می دهد، پیشگیری می کند. اسید فولیک برای درمان کمبود آن که باعث بعضی از انواع کم خونی و سایر مشکلات شده استفاده می شود. کمبود اسید فولیک در بین افرادیکه مشکلات گوارشی، بیماری های کلیه و کبد و یا اعتیاد به الکل دارند، شایع می باشد. زمانیکه اسید فولیک برای درمان کمبود آن مصرف می شود، باید به همراه ویتامین B12 مصرف گردد، این دو مکمل بعلاوه درمان کم خونی ناشی از آنها برای بهبود سلامت اعصاب نیز مفید می باشند. همچنین اسید فولیک برای کاهش مضرات داروی متوترکسات (methotrexate) که برای درمان پسوریازیس و آرتریت روماتوئید استفاده می شود، تجویز می گردد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص فولیک اسید صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید : قرص فنازومکس ♥ قرص فروس سولفات ♥ قرص کلردیازپوکساید ♥ قرص فکسوفنادینقرص فیفول

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 9 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.