داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر

داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر

داروی گیاهی ضد ورم معده و عثنی عشر خواص داروی گیاهی,فواید داروی گیاهی,داروی گیاهی درمانی,خاصیت داروی گیاهی,خواص داروی گیاهی درمانی,خواص داروی گیاهی برای پوست,خواص داروی گیاهی برای مو,خواص داروی گیاهی برای جوانی,خواص …

علل ایجاد نفخ معده

علل ایجاد نفخ معده

علل ایجاد نفخ معده نفخ معده,بیماری نفخ معده,نفخ معده در بارداری,علائم نفخ معده,درمان نفخ معده,درمان نفخ معده با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان نفخ معده,نفخ معده را چگونه درمان کنیم,نفخ معده …

علت و علائم و درمان بیماری التهاب لگن در زنان و مردان چیست

علت و علائم و درمان بیماری التهاب لگن در زنان و مردان چیست

التهاب لگن التهاب لگن ,التهاب لگن در مردان,التهاب لگن در کودکان,التهاب لگنی چیست,التهاب لگن زنان,التهاب لگن خاصره,التهاب لگنچه کلیه,التهاب لگن بعد از زایمان توضیحاتی در مورد التهاب لگن متاسفانه بیماری التهابی لگن …

التهاب حلق

التهاب حلق ,علائم التهاب حلق,علت التهاب حلق,دلیل التهاب حلق,دلایل التهاب حلق,علل التهاب حلق,درمان التهاب حلق,التهاب حلق و درمان آن,بیماری التهاب حلق

التهاب حلق , علائم التهاب حلق , علت التهاب حلق , دلیل التهاب حلق

توضیحاتی در مورد التهاب حلق

فارِنژیت که در انگلیسی به آن Pharyngitis می گویند یا التهاب گلو، به عنوان یک علامت در بسیاری از بیماری‌های عفونی و التهابی دستگاه تنفس فوقانی دیده می‌شود. این علامت بسیار شایع می‌باشد. بسیاری از عوامل ویروسی و باکتریال و حتی غیرعفونی باعث فارنژیت می‌شوند. فارنژیت می‌تواند باعث ورم لوزه‌ها شود و گاه با تب و سرفه همراه است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد علت و علائم و درمان التهاب حلق مزمن در کودکان و بزرگسالان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علل التهاب حلق و فارنژیت

باکتریایی شایع‌ترین نوع فارنژیت باکتریایی، فارنژیت استرپتوکوکی است. عامل ایجادکننده در فارنژیت استرپتوکوکی همانطور که از نامش پیدا است، یک باکتری به نام استرپتوکوک می‌باشد. استرپتوکوک باعث ایجاد گلودرد، قرمزی و اگزودا (پوشش زرد روی لوزه‌ها)، پتشی یا دانه‌های قرمز روی فضای خلفی حلق می‌شود. همراه با تب، بزرگ شدن غدد لنفاوی قسمت قدامی گردن، سردرد، دل درد و استفراغ هم وجود دارد. در این بیماری معمولاً سرفه، عطسه و آبریزش بینی فراوان وجود ندارد. تشخیص قطعی این بیماری با کشت حلق یا تست سریع ترشحات حلق از نظر وجود استرپتوکوک است. تست سریع به‌طور وسیع در دسترس پزشکان در ایران نیست و کشت حلق هم در صورت اعتماد به آزمایشگاه و بیمار باید انجام شود، بنابراین تشخیص فارنژیت استرپتوکوکی در ایران معمولاً بر اساس علائم بالینی انجام می‌شود. وجود استرپتوکوک در حلق انسان و رشد آن در صورت عدم درمان و کنترل بیماری، ممکن است منجر به تب روماتیسمی شود و از این نظر، درمان آن حائز اهمیت بسیار است. سایر علل عبارت‌اند از: دیفتری باکتری گونوکوک (باکتری مولد عفونت سوزاک) ویروسی اکثر عوامل ایجاد کنندۀ فارنژیت، ویروس‌ها هستند که می‌توانند با تب و ضایعات تاولی در ناحیه حلق و دهان، خستگی، عطسه و سرفه همراه باشند. این ویروس‌ها از گروه انتروویروس‌ها می‌باشند و می‌توانند ضایعات جلدی نیز ایجاد کنند. ویروس سرخک سایر ویروس‌های درگیرکننده دستگاه تنفس مثل رینوویروس (ویروس سرماخوردگی) و کروناویروس را نباید فراموش کرد. اینها می‌توانند مشکلاتی برای گوش و شش‌ها نیز ایجاد کنند. ویروس اپشتین بار (Epstein-Barr) نیز به عنوان یکی از علایم خود باعث ایجاد فارنژیت اگزوداتیو در ناحیه حلق می‌شود. ویروس هرپس سیمپلکس تیپ I (تبخال)، در صورت ایجاد عفونت اولیه ممکن است باعث ضایعات زخمی و تاولی در داخل دهان همراه با تب و بی‌اشتهایی شود. این ضایعات ممکن است حتی به کنار لب نیز تجاوز نمایند. درمان علامتی برای درد، التهاب شدید و درمان ضد ویروس در این گونه موارد انجام می‌شود. ویروس آبله مرغان عفونت‌های شدیدتر در ناحیه فارنکس می‌تواند به صورت ژنژیویت نکروزان اولسراتیو(ضایعات زخمی شوندۀ لثه‌ها) توسط عوامل بی‌هوازی دهان باشد و فرم شدیدتر آن آنژین لودویگ به صورت سلولیت در ناحیه قسمت فکی و زیرزبانی است که با درگیری عوامل بی‌هوازی همراه بوده و نیاز به بستری و درمان با آنتی‌بیوتیک وریدی دارد. قارچی کاندیدیازیس سایر کلامیدیا انگل توکسوپلاسما علل غیرعفونی مواد شیمیایی

علل التهاب حلق و فارنژیت مزمن

وجود عفونت پایدار در اطراف حلق (مانند ورم مخاط بینی مزمن، ورم لوزه مزمن، سینوزیت مزمن، عفونت دندانی، گلودرد مزمن) تنفس دهانی (مانند بسته شدن بینی به دلیل پولیپ، تومور یا بیرون زدگی دندان به سمت لب‌ها) حساسیت مزمن (مانند سیگار زیاد، جویدن تنباکو، خوردن غذاهای تند، مصرف زیاد الکل) آلودگی محیطی (محیط پردود یا هوای کثیف شهر) هوار کشیدن (باعث صدمه به حلق و حنجره و فارنژیت مزمن می‌شود)

درمان التهاب حلق و فارنژیت

در صورتی که منبع بیماری باکتریایی یا قارچی باشد از درمان با آنتی بیوتیک‌ها یا داروهای ضدقارچ استفاده می‌کنند. در صورتی که منبع بیماری ویروسی باشد درمان بسته به نوع ویروس متفاوت است. در درمان فارنژیت مزمن باید بیماری‌ای که موجب فارنژیت شده‌است پیدا شده و درمان شود. در درمان فارنژیت دانه‌دار گاهی از لیزر برای از بین بردن دانه‌های ته حلق استفاده می‌شود. نکتۀ قابل ذکر این است که بطور کلی در درمان فارنژیت‌ها از دگزامتازون استفاده نشود. چون اکثر عوامل ویرال در اثر تزریق این دارو شدت یافته علی‌رغم بهبود آنی و ظاهری بیمار طولانی شدن عفونت و دورۀ بیماری‌زایی را به‌دنبال دارد. عموم بیماران فردای پس از تزریق دگزامتازون از بدتر شدن علائم بالینی خود شکایت دارند. اما استفاده از ضد التهاب نظیر ناپروکسن یا تولمتین یا بروفن بلامانع است. از تجویز آسپیرین در دوران اپیدمی آنفلوآنزا بعلت احتمال ایجاد سندرم ری پرهیز شود

التهاب حلق یا گلودرد استرپتوکوکى

تقریباً یک‌نفر از هر ۱۰ آمریکائى سالانه مبتلا به گلودرد استرپتوکوکى (التهاب حلق، نوعى باکترى که باعث عفونت‌هاى مختلف از جمله عفونت حلق و لوزه‌ها مى‌شود -م). مى‌شود و ۴۰ میلیون نفر از بزرگسالان در اثر این عارضهٔ زمانى به پزشک مراجعه مى‌کنند. گلودرد علل متعددى دارد که براى اکثر آنها مراجعه به پزشک ضرورى نیست.

التهاب حلق و ویروس ها

بدون اغراق صدها ویروس مى‌توانند باعث بروز آنفلوانزا یا سرماخوردگى شوند و این بیمارى‌ها اغلب با گلودرد همراه است. اگر دچار گرفتگى و آبریزش بینی، عطسه، دردهاى عمومى همراه با گلودرد شدید، احتمالاً ویروس‌ها عامل بیمارى هستند به‌ویژه اگر تب بیمار کمتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت (۳/۳۸ درجه سانتى‌گراد) باشد. این عفونت‌ها بسیار مسرى هستند و اغلب تعدادى ازا عضاء خانواده یا جامعه این علائم را نشان مى‌دهند. هنگامى که دستگاه ایمنى بدن شروع به ساختن پادتن‌هاى ضد ویروس مى‌کند بیمار بهبود مى‌یابد.

التهاب حلق و باکتری ها

شایع‌ترین عفونت باکتریائى حلق در اثر گروه خاصى از باکترى‌هاى استرپتوکوک ایجاد و منجر به گلودرد استرپتوکوکى مى‌شود. این عارضه با تب، قرمزى شدید حلق، دردهاى عضلانی، و تورم غدد لنفاوى گردن همراه است. این نوع عفونت باید با آنتى‌بیوتیک‌ها درمان شود زیرا با عوارض مهم و متعددى مثل آسیب دریچه‌هاى قلبى و کلیه‌ها، التهاب لوزه، ذات‌الرّیه، التهاب سینوس، و عفونت گوش همراه است. کشت از حلق معمولاً توسط پزشک انجام مى‌شود زیرا گلودرد استرپتوکوکى همیشه در معاینهٔ تنها مشخص نمى‌شود. به‌علت ماهیت شدیداً مسرى استرپتوکوک برخى از پزشکان هنگام بروز گلودرد استرپتوکوکى در یک فرد همهٔ اعضاء خانواده را درمان مى‌کنند.

التهاب حلق و لوزه‌

لوزه‌هاى طرفى حلق و لوزهٔ سوم (بافت لنفاوى در دیوارهٔ خلفى حلق-م). توده‌هاى کوچکى از غدد لنفاوى هستد که در پشت حلق قرار گرفته‌اند. آنها باکترى‌ها و ویروس‌ها را به دام مى‌اندازند. اگر لوزه‌ها عفونى شوند، پادتن‌هائى مى‌سازند که بقیهٔ قسمت‌هاى بدن را در مقابل تهاجم بعدى محافظت مى‌کنند. با وجود این لزوم این عمل حفاظتى در حدود سن سه سالگى خاتمه مى‌یابد. از این به بعد لوزه‌هاى طرفى و لوزهٔ سوم عملکرد شناخته شدهٔ اندکى دارند، و در برخى افراد مى‌توانند منبع گلودرد عودکننده باشد و حتى باعث اختلال تنفس و بلع شوند. بنابراین علائم التهاب لوزه شبیه آنفلوانزا است و شامل تب، سردرد، دردهاى عضلانی، گلودرد و لرز مى‌گردد.

التهاب لوزه و درمان

در صورت بروز التهاب لوزه پزشک احتمالاً آنتى‌بیوتیک و مسکن (مثل استامینوفن) تجویز خواهد کرد. در گذشته اغلب براى جلوگیرى از عوارض بعدى مثل عفونت‌هاى گوش، تب رماتیسمی، و التهاب لوزهٔ مکرر برداشتن لوزه‌هاى طرفى و لوزهٔ سوم از طریق جراحى انجام مى‌شد. ولى در حال حاضر معتقد هستند که این‌گونه عوارض نسبتاً غیرمعمول هستند و لوزه‌هاى طرفى و لوزهٔ سوم ممکن است عملکردهاى دیگرى مثل جلوگیرى از حساسیت‌ها داشته باشند. عوارض عمل جراحى (خونریزى و مرگ و میر ناشى از بیهوشی) عمل برداشتن لوزه‌ها را به موارد نسبتاً اندکى محدود کرده است. همه در مورد عمل برداشتن لوزه هنگام ایجاد اختلال در تنفس و بلع اتفاق نظر دارند. سایرین لوزه‌بردارى را هنگامى‌که کودکان دو یا سه بار دچار گلودرد استرپتوکوکى در سال در ۲ تا ۳ سال متوالى شوند، پذیرفته‌اند ولى نظرات مختلف است. هنگام بروز علائم نشانه‌هائى مثل گلودردهاى عودکننده، عفونت‌هاى عودکنندهٔ گوش، تنفس دهانی، خرخر کردن، و اختلال در خواب براى کسب رهنمودهاى لازم به پزشک مراجعه کنید.

التهاب حلق و لوزه در کودکان

در کودکان سالم و طبیعی، لوزه ها تا سنین 7 تا 9 سالگی به تدریج بزرگ می شوند و پس از آن رفته رفته کوچک می گردند. التهاب لوزه اغلب در کودکان تا سن 8 سالگی همراه با التهاب حلق بروز می کند. هر دو این التهاب ها از عفونت ویروسی یا میکروبی از جمله مونونوکلئوز عفونی ناشی می شوند. التهاب حلق اغلب به صورت جزیی از سرماخوردگی روی می دهد و شایع ترین علت گلو درد می باشد. لوزه ها در دو طرف پشت حلق جای دارند و مانع از ورود باکتری های مهاجم از گلو به بدن می شوند و آن ها را به دام انداخته و از بین می برند. این وظیفه لوزه ها موجب می شود که خود لوزه ها متورم و عفونی شوند.التهاب حلق و التهاب لوزه علایم مشابهی دارند، با این تفاوت که علایم التهاب لوزه معمولا شدیدتر می باشند. نشانه های این بیماری عبارتند از: درد و التهاب حلق تب ناراحتی هنگام بلع در حدی که کودک خردسال ممکن است از غذا خوردن امتناع ورزد. بزرگ و دردناک شدن غدد گردن گوش درد در التهاب لوزه، قرمز شدن و تورم لوزه ها و گاهی رگه های زرد یا سفید عفونت بر روی آن ها دیده می شود. به ندرت ممکن است دور لوزه آبسه کند که در این صورت موجب تب بالا و افزایش اشکال در بلع می شود.

درمان التهاب حلق و لوزه در کودکان

پزشک پس از معاینه کودک در صورتی که احتمال عفونت میکروبی بدهد، آنتی بیوتیک تجویز می نماید. برای اطمینان از تشخیص ممکن است نمونه ای از مخاط گلو به آزمایشگاه ارسال شود. عمل جراحی لوزه ها تنها در سه مورد عفونت استرپتوکوکی مکرر و شدید لوزه ها، انسداد خیلی شدید به علت بزرگی لوزه ها و آدنوئید و آبسه لوزه ها حایز اهمیت است. در غیر از این موارد عمل جراحی و خارج کردن لوزه ها به هیچ وجه ضروری نیست. بر خلاف تصور عامه هرگز عمل جراحی بر لوزه ها در رفع مشکلات تغذیه ای کودک، لکنت زبان و عصبانیت او لزومی ندارد. می توانید به کودک شربت یا قطره استامینوفن جهت تسکین درد گلو بدهید و همچنین مایعات فراوان بنوشانید. علایم ظرف سه روز از بین می روند و در این مدت بیماری مسری است و کودک بیمار باید از کودکان دیگر دور نگه داشته شود.

همه چیز درباره التهاب حلق و فارنژیت

فارنژیت در اصطلاح پزشکی عفونت یا التهاب در پشت حلق (گلو) است که باعث ناراحتی ، درد گلو می شود. فارنژیت حاد در عرض سه تا هفت روز درمان می شود، در حالی که اگر مزمن باشد بیشتر از چند هفته طول میکشد عوامل خطر برای این عفونت عبارتند از سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، تماس نزدیک با فرد مبتلا به گلو درد ، سیگار کشیدن، عفونت های سینوسی مکرر، آلرژی و هوای خشک. گلو درد شایعترین علامت است و می تواند خفیف یا شدید باشد. دیگر علائم فارنژیت بستگی به چگونگی التهاب گلو دارد که عبارتند از: گلودرد ، خارش، سرفه، عطسه، آبریزش بینی، تب، سردرد، درد مفاصل، درد عضلانی، بثورات بر روی پوست، تورم غدد لنفاوی در گردن، خستگی، مشکل در بلع و از دست دادن اشتها. در موارد نادر، گلودرد ناشی از یک عفونت باکتریایی می تواند به ورم لوزه، عفونت گوش، عفونت سینوس، آبسه گلو و آبسه لوزه پشت منجر شود. دراکثر موارد فارنژیت در عرض یک هفته بدون دارو خود به خود بهتر می شود. برخی از داروهای خانگی ساده می تواند به کاهش این بیماری و از بین بردن عفونت کمک کند

التهاب گلو و عسل

عسل درمان سنتی برای التهاب گلو است. مطالعات تایید کرده اند که عسل برای عفونت های تنفسی فوقانی در مقایسه با داروهای دیگر بهتر کار می کند. با توجه به ضد ویروس، ضد باکتری و ضد قارچ بودن خواص آن، حتی با عفونت مبارزه کرده وسریع درمان میکند مقدار مساوی از عسل و سرکه سیب را مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط هر چهار ساعت برای تسکین درد مفید است روش دیگر، مخلوط یک قاشق چای خوری از عسل را در یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. اضافه کردن نصف عدد آب لیموی تازه در طول روز جرعه جرعه از آن را بنوشید

التهاب گلو و زردچوبه

یکی دیگر از درمان عالی برای گلودرد زردچوبه است ، که دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهاب قدرتمند است. در یک فنجان آب گرم نصف قاشق زردچوبه نصف قاشق چای خوری نمک ریخته. هر روز چند بار غرغره کنید همچنین می توانید نصف قاشق چای خوری زردچوبه و کمی پودر فلفل سیاه و سفید را در یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. جرعه ای از آن را به آرامی بنوشید. این نوشیدنی یک یا دو بار در روز برای بهبود سریع توصیه می شود

التهاب گلو و سیر

سیر با توجه به ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچ بودن ، یکی دیگر از درمان بسیار عالی برای گلودرد است. آلیسین ماده فعال موجود درآن به ویژه در مبارزه با میکروب بسیار عالی است. اضافه کردن چند قطره از روغن سیر به یک چهارم فنجان آب گرم . غرغره دو تا سه بار درروز به مدت چند روز توصیه می شود روش دیگر، اضافه کردن یک قاشق چای خوری سیر رنده شده، یک چهارم قاشق چای خوری دارچین و مقدار کمی از فلفل هندی به یک فنجان آب جوش. دو دقیقه بماند سپس دو بار در روز تا زمانی که حالتان خوب شده است این چای گیاهی را بنوشید شما همچنین می توانید سیر تازه را پوست بکنید، به قطعات کوچک خرد کنید بین دندان هایتان قرار دهید تا آلیسین آن آزاد شود. این کار را چند بار در روز انجام دهید بهبود میابید

بیشتر بخوانید : درد یک طرف گلو ♥ التهاب گلو ♥ گلودرد ♥ التهاب حنجرهدرد حلق

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 آذر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.