همه چیز درباره خواص و مضرات نیشکر قرمز و قهوه ای

همه چیز درباره خواص و مضرات نیشکر قرمز و قهوه ای

نیشکر نیشکر ,خواص نیشکر,مضرات نیشکر,نیشکر چیست,عرق نیشکر,قنادی نیشکر,خواص نیشکر قهوه ای,خواص نیشکر قرمز,خواص نیشکر خام,نیشکر با همه شیرینی,نیشکر اهواز توضیحاتی در مورد نیشکر نِیشِکَر گیاهی بلند است از جنس تباشیر (Saccharum.L)، از …

فواید و خواص انگور قرمز در طب سنتی برای بیماری ها

فواید و خواص انگور قرمز در طب سنتی برای بیماری ها

فواید و خواص انگور قرمز در طب سنتی برای بیماری ها خواص انگور قرمز در طب سنتی ، خواص انگور قرمز ، خواص انگور در طب سنتی ، خواص انگور سیاه در …

آیا گیاه و دم کرده ی سیاه دانه تاثیری در لاغری بدن دارد

آیا گیاه و دم کرده ی سیاه دانه تاثیری در لاغری بدن دارد

آیا گیاه و دم کرده ی سیاه دانه تاثیری در لاغری بدن دارد  سیاه دانه چه خواصی دارد که اینقدر توصیه می شود تا از آن در برنامه غذایی خود حتما استفاده …

عرق اسطوخودوس

عرق اسطوخودوس ,عرق اسطوخودوس در بارداری,عرق اسطوخودوس برای پوست,عرق اسطوخودوس گرم یا سرد,عرق اسطوخودوس برای کودکان,عرق اسطوخودوس طبع,عرق اسطوخودوس در شیردهی

عرق اسطوخودوس

توضیحاتی در مورد عرق اسطوخودوس

اسطوخدوس یا اسطوقدوس سرده‌ای مشتمل از ۲۵ تا ۳۰ گونهٔ مختلف از دسته گیاهان گلدار و از خانوادهٔ نعناعیان است. اسطوخودوس گل‌های کوچک خوشه‌ای آبی یا قرمز سیر تا بنفش دارد و ارتفاعش در حدود ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر است. برگش شبیه برگ صعتر و از آن درازتر و باریکتر است. ساقه‌اش واحد و باریک و بی‌شاخ و در قد کمتر از شبری است. قبهٔ آن متراکم از اجزاء شبیه به جو، بی‌تخم و مایل به سرخی، تندطعم و با اندک تلخی است.لاواندا (نام علمی: Lavandula stoechas L) گیاهی است از خانواده نعناسانان که برگ‌ها و قسمت سبز گیاه دارای اسانس روغنی فرار است. اسطوخودوس گیاهی است چند ساله به شکل بوته کوچک به بلندی نیم متر، بسیار پرشاخه، ساقه‌های آن ۴گوشه، برگ‌های آن دراز، متقابل، پوشیده از کرک سفید پنبه‌ای. برگ‌های آن که در بهار ظاهر می‌شود به رنگ بنفش تیره به صورت سنبله. اسطوخودوس دارای برگ‌ها و کرک‌های معطر است. میوهٔ این گیاه ۴ فندقه‌ای است و هریک از آنان نیز پس از رسیدن، شکل بیضوی و رنگ قهوه‌ای شفاف پیدا می کن. در سطح میوه ۳ زائده مشخص پیدا می‌شود. از کلیه قسمت‌های این گیاه مخصوصاً شاخه‌های برگدار آن بوی قوی ولی مطبوع استشام می‌گردد. ظاهر زیبایی که گیاه پس از گل دادن پیدا می‌نماید باعث می‌شود در بعضی نواحی اقدام به پرورش آن به عنوان یک گیاه زینتی گردد. قسمت مورد استفاده این گیاه سرشاخه‌های برگدار و گل دار آن است که علاوه بر مصارف درمانی، اسانس‌گیری به عمل می‌آید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و مضرات عرق اسطوخودوس در دوران بارداری برای پوست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص درمانی عرق اسطوخودوس

عرق اسطوخودوس آارمشبخش است و ضد استرس و اضطراب.عرق اسطوخودوس تقویت کننده مغز و اعصاب می باشد عرق اسطوخودوس آرامش بخش است عرق اسطوخودوس ضدتشنج می باشد عرق اسطوخودوس خواب آور است عرق اسطوخودوس برای رفع مشکـلات ذهنـی و احسـاسی و پارکینسـون مفید است

نام های دیگر اسطوخودوس

نام‌های دیگر آن: خیر دشتی، آنس الارواح، لاوند، ممسک الارواح، ضُرم، زغلیل، رزالذهب، خیری، خرام، خرامی، آلاله تلخ، گل‌لاوند، شاه‌اسپرم رومی می‌باشد.[۲] در تنکابن آن را تروم می‌نامند

ترکیبات شیمیایی اسطوخودوس

ترکیبات شیمیایی اسانس اسطوخودوس، مرکب از نوعی ستن (با بوی کامفر و نعناع) سینئول، الکل و لینالول است. مطابق تحقیقی دربارهٔ اثرات گیاهان درمنه، اسطوخودوس و آویشن شیرازی بر روی باکتری‌های Staphylococcus aureus، Pseudomonas aeruginosa و Klebsiella pneumonia که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، اسانس اسطوخودوس دارای اثر مهارکننده بر روی باکتری‌های بیماری زای مورد مطالعه می‌باشد

کاربرد اسطوخودوس

این گیاه یکی از خوشبوترین گیاهان دارویی در جهان محسوب می‌شود که در مناطق مختلفی از ایران، هند، چین، انگلیس و کانادا به صورت خودرو رشد می‌کند. این گیاه علاوه بر آنکه به عنوان یک گیاه دارویی پرخاصیت در طب سنتی ایران و طب سنتی کشورهای چین و هند مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان یک خوراکی مفید در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌های آسیایی و اروپایی وجود دارد. در متون آروماتراپی مدرن (رایحه درمانی) از اسطوخودوس به عنوان یک اسانس ضدباکتری و نوعی آنتی بیوتیک طبیعی یاد می شود . از برگ ها و ساقه اسطوخودوس ، برای تهیه عصاره ای برای درمان بیماری های دستگاه گوارش و روماتیسم استفاده می شود . این اسانس برای اهداف آرایشی و بهداشتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد .

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس یکی از روغن های گیاهی که دارای خواص زیادی برای سلامتی انسان می باشد شناخته می شود. روغن اسطوخودوس از تقطیر بخار گل های اسطوخودوس حاصل می شود. اسطوخودوس به طور طبیعی دارای عطر خوشی می باشد به همین دلیل در صنایع عطرسازی کاربرد فراوانی دارد. از جمله خواص روغن اسطوحودوس می توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱- دفه حشرات مثل انواع پشه ها – مگس ها و… ۲- اضافه کردن مقداری روغن اسطوخودوس به بالشت خود می توانید خواب آرامش بخشی داشته باشید. ۳- رایحه خوب روغن اسطوخودوس می تواند استرس و اضطراب زندگی شهرنشینی را کاهش دهد. ۴- اضافه کردن روغن اسطوخودوس به کرم ها و پمادها می تواند برای درمان جوش و مشکلات پوستی موثر باشد. ۵- رایحه روغن اسطوخودوس باعث تحریک اخلاط مجاری تنفسی شده و باعث خروج این اخلاط از بدن می شود. ۶- روغن اسطوخودوس برای از بین بردن شپش ها و تخم آن در لابلای موها مفید می باشد.

مقدار مصرف عرق اسطوخودوس

مصرف عرق اسطوخودوس در بزرگ سالان: روزی ۲ یا ۳ بار،نصف استکان درکمی آب حل کرده و بعد از غذا میل شود. مصرف عرق اسطوخودوس در کـودکـان: روزی ۲ یا ۳ بار یک چهارم استکان در کمی آب حل کرده و بعد از غذا میل شود.

احتیاط در مصرف عرق اسطوخودوس

مورد احتیاط مصرف عرق اسطوخودوس : زنان باردار- کودکان زیر۷سال – مصرف همزمان با سایر داروهای اعصاب

مضرات اسطوخودوس

تنها ضرر اسطوخودوس این است که  این گیاه فقط برای اشخاصی که صفراوی مزاج هستند خوب نیست و این افراد بایستی اسطوخودوس را با سکنجبین یا کتیرا مورد مصرف قرار دهند تا دچار مشکل نشوند

فواید و خواص اسطوخودوس

صفرا بر و برطرف کننده ی بیماری های کبدی تمیزکننده و مسهل پیشگیری کننده از آب آوردن بدن رفع ترشحات زنانه مناسب برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل ( به دلیل داشتن عطر مطبوع ) از بین برنده ی کرم های معده و روده از بین برنده ی تپش قلب رفع خستگی و ایجاد آرامش برطرف کننده ی بیماری های سینه و سرفه تقویت کننده ی حافظه و مناسب برای رفع فراموشی مناسب برای تقویت عمومی بدن معالجه ی سردرد برطرف کننده ای برای زخم های کهنه ( مالیدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفونی کرده و التیام می بخشد ) معرق و پایین آورنده ی تب ضد تشنج بازکردن گرفتگی ها درمان کننده ای برای رماتیسم ، آرتروز و نقرس برطرف کننده ی رعشه و سرگیجه و همچنین رفع حالت تهوع برطرف کننده ی آسم مقوی معده علاجی برای ضعف اعصاب رفع بی خوابی و برطرف کننده ی غم و اندوه برطرف کننده ی بیماری های مجاری و ادرار ادرار آور معالج زکام درمان بیماری های ریوی رفع سوء هاضمه برطرف کننده ی زردی

گیاه لاوندر یا اسطوخودوس

گیاه لاوندر یا اسطوخودوس یکی از خوشبو ترین گیاهان دارویی در جهان محسوب می‌شود که در مناطق مختلفی از ایران، هند، چین، انگلیس و کانادا به صورت خودرو رشد می‌کند. این گیاه علاوه بر آنکه به عنوان یک گیاه دارویی پرخاصیت در طب سنتی کشورمان و طب سنتی کشورهای چین و هند مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان یک خوراکی مفید در سبد غذایی بسیاری از خانواده های آسیایی و اروپایی وجود دارد. امروزه عصاره چای کیسه ای و روغن این گیاه به صورت صنعتی توسط کارخانه های تولید گیاهان دارویی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می گیرد. مصرف خوراکی و موضعی این گیاه علاوه بر آنکه موجب تقویت عملکرد دستگاه عصبی بدن می‌شود می‌تواند بسیاری از اختلال‌ها و بیماری‌های جسمی مانند اسپاسم‌های عضلانی، ضعف عمومی و بی‌خوابی را درمان کند. به اعتقاد درمانگران طب سنتی ایران، چین و هند نوشیدن روزانه یک فنجان از چای یا دمنوش گیاه لاوندر یا اسطوخودوس می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد.

عصاره اسطوخودوس

به اعتقاد درمانگران طب سنتی در جهان نوشیدن عصاره تهیه شده از برگ‌های گیاه لاوندر تاثیر زیادی در بهبود و تسکین سردرد دارد. این نوشیدنی توسط بسیاری از درمانگران شیوه‌های درمانی طب مکمل برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی کاربردی اعجاب‌انگیز دارد. این داروی گیاهی اگر چه طعمی تلخ و گس دارد اما خاصیت و تاثیرگذاری آن چنان زیاد است که بسیاری از بیماران تلخی آن را تحمل می کنند. اما در صورتی که برخی از بیماران قادر نباشند گسی و تلخی عصاره لاوندر را تحمل کنند کافی است این عصاره را رقیق کرده و آن را میل کنند.

چای اسطوخودوس

نوشیدن چای لاوندر پیش از خواب به افرادی که دچار اختلال خواب هستند و شب ها چندین بار از خواب بیدار می شوند، کمک می کند تا به مرور خوابی آرام و بی دغدغه را تجربه کنند. برای بهره‌مندی از تاثیر این چای کافی است یک ساعت پیش از خواب شبانه یک فنجان چای لاوندر را به صورت ولرم بنوشید. برای تهیه این چای کافی است یک قاشق چای‌خوری برگ خشک شده این گیاه را درون یک فنجان آب جوش بریزید و سر فنجان را با کمک نعلبکی ببندید تا در عرض 10 دقیقه دم بکشد.

اسطوخودوس و عسل

درمانگران شیوه های طبیعی درمانی در جهان با کمک گیاه خشک شده لاوندر و عسل ترکیبی تهیه می کنند که مصرف این ترکیب به هنگام بروز سرگیجه و ضعف عمومی بسیار موثر است. در این شرایط درمانگران یک قاشق غذاخوری از پودر برگ‌های خشک شده لاوندر را با یک قاشق غذاخوری عسل و یک لیوان آب گرم مخلوط می کنند. نوشیدن این ترکیب می تواند در مدت کوتاهی ضعف بیمار را برطرف کرده و سرگیجه را از بین ببرد. اضافه کردن 10 تا 15 قطره از عصاره گیاه لاوندر در وان حمام و دراز کشیدن در آن به مدت 20 تا 30 دقیقه در از بین بردن خستگی و کوفتگی بدن بسیار موثر است. دراز کشیدن در آبی که با این عصاره مخلوط شده باشد علاوه بر آنکه موجب تخلیه استرس‌ها و تنش‌های روزانه می‌شود به بهبود گردش جریان خون کمک کرده و کیفیت خواب افراد را نیز افزایش می‌دهد.

بخور اسطوخودوس

بخور دادن در دوره‌ی سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد.

روغن اسطوخودوس و کاهش فشار خون

روغن اسطوخودوس قلب را آرام می کند و می تواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای مقابله با فشار خون بالا از اسطوخودوس به عنوان درمان مکمل استفاده کنید. می توانید از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید یا ۲ قطره از روغن اسطوخودوس را با ۲۰ قطره روغن گیاهی رقیق کرده و روی ستون فقرات، انحنای کف پا و یا کف دست ها بمالید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.

دمنوش اسطوخودوس و کاهش استرس

افرادی که مشاغل سخت و دشوار دارند و میزان فشار و استرس کاری آن‌ها زیاد است، بهتر است در طول روز یک یا ۲ لیوان از چای یا جوشانده گیاه اسطوخودوس میل کنند. نوشیدن این چای به افزایش توان سیستم عصبی کمک می‌کند. این خاصیت به رفع اضطراب، بیخوابی، استرس و افسردگی کمک می‌کند. در گیاه درمانی توصیه می شود چای اسطوخودوس برای خواب بهتر شبانه میل گردد. برای تهیه ۸ تا ۱۰ لیوان چای اسطوخودوس کافی است یک قاشق مرباخوری اسطوخودوس را در یک لیوان آب جوش مثل چای دم کرده و همراه با نبات و عسل مصرف کنید. نوشیدن دمنوش اسطوخودوس – که به آن چای اسطوخودوس نیز گفته می شود – پیش از خواب به افرادی که دچار اختلال خواب هستند و شب ها چندین بار از خواب بیدار می شوند، کمک می کند تا به مرور خوابی آرام و بی دغدغه را تجربه کنند. برای بهره مندی از تاثیر این دمنوش کافی است یک ساعت پیش از خواب شبانه یک فنجان دمنوش اسطوخودوس را به صورت ولرم بنوشید. برای تهیه دمنوش اسطوخودوس یک قاشق چای‌خوری برگ خشک شده این گیاه را درون یک فنجان آب جوش بریزید و سر فنجان را با کمک نعلبکی ببندید تا در عرض ۱۰ دقیقه دم بکشد. توجه: از مصرف بیش از اندازه دمنوش اسطوخودوس (بیش از مقدار ذکر شده) خودداری کنید. در صورت زیاده روی احتمال این وجود دارد که اسطوخودوس تاثیر معکوس داشته باشد و به جای آرام بخشی باعث تحریک اعصاب شود.

بیشتر بخوانید : عرق آویشن ♥ عرق النسا ♥ عرق کاسنی ♥ عرق بیدمشک‌عرق بهار نارنج

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 15 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.